- 11 Eylül 2013
- 4.279
- 6.003
- 248
bayam geliyor yine sıkıntı sarıyor beni... gelin olmak ne zor ...tatlıyı ne zamn yapacaksın dolmayı ne zaman saracaksın...lafları sinirime gidiyor artık...daha evimi temizlemedim..kv evide temizlenecekmiş...gelen giden misafiri ağırla... al bebeği kapı kapı gez...ramazan bayramında hiç bir yere gitmiyorum kızımla geçiricem dedim... zaten yıllık iznim yok bari bir kaç gün tatil yapayım dedim... kızımın makatı çatladı hastanelerde geçti bayram... büyük mü konuştum naptım...
zeytin yağı bebe yağını bende sürdükten sonra isilik olurdu... bend e sürmeyi kestikten sonra düzelmişti... birde zetyin yağının asitide yakmıştır kuzuyu...mamaya gelince benim görüştüğüm hemşilere ve doktorlarda sma yı önermişti... bende patee gilden öğrendim kalan mamaları içiyorum lavaboya dökmüyorum....Teşekkürler, hoş buldum
O isilik meselesinin sırrını çözdüm: bebe yağı yerine zeytinyağı sürüyordum. Yağlamayı kestim bebeğim pamuk gibi oldu
Sağol cevap için. Deneyeceğim mecburen, ne olur ne olmaz diye 3 ay önce almıştık. Paketi açılmadan bekliyordu kendisine görev vereceğim günü =P
Çok güldüm ama mantıklı da geldi bir yandan. İçmediklerini ben de öyle yaparım madem. Milupa anne sütü içebildiğime göre zamanında onu da içerim herhalde..Cevap için sağol.
galiba...parmak izi çok ilginç olacak... belki parmak izide olmaz... nebileyim baş parmağı bana ilginç geldi...Senin kiz bir ilke imza aticak olmasin
edemiyor zaten lahana gibi kat kat sarıyor...akşam ben tek kat yatırdığım halde terliyor... hasta olmasın diye birde emanet ya belki benim yüzümden üşümesin hasta olmasın mi diyor acaba...Ulaşabiliyorsan sonunda ne güzel :)))))))) kuzuumm yaaa rahat hareket edemezde :)))) napıcan :)))
bu gaz ne zaman geçecek yaaa.... aman sırtı yere gelmesin hemen yaygarayı basıyor... ha birde bebek gibi ağlasa yok..illa çığlık atacak... sağa dön emzir sola dön emzir artık ikimizinde nevri dönüyor..benim kızda yan dönüp uyuyor sırtı yere gelince gaz sıkıştırıyor galiba...piknik tüpü bunlar...valla benimki de ağlıyor gazdan uykuya dalamiyor alıyorum kucağıma koltukta poposuna pis pis bi ninni 5 dk sürmüyor ama yatağa bırakınca kıyamet kopuyor ne aglama birden başlıyor en üst dozunda ama almasam morariyor inat ne inat hemde.işimiz zor ama sallamadan kucağımda uyuyor gece uyandığında emzirmek zorundayım acikiyor ek gıda veriyorum obur bide.hemen uyuyor ama gaz bile çıkarmak yok ağlıyor yatır beni diye yatağa bıraktığım an kapatıyor gözünü.ilk uykuya yatırmak mesele bi saat uğraştık kucakta bizim yüzümüzü elleyerek uyumak istiyor.yan yatirmayi denedim ama yan yatarken oturmaya çalışıyor gibi kalkiyor omuzlarını kaldiriyor epey.işimiz. var valla.her bebek aynı değil ki.bazıları çok uslu olurmus
benim kzı basıyor bir aydır kv sağolsun ayaklarını yerden kesmedi kızın...kimseye kalmaz bu dünya bu forum mu kalacak kız sana oğlumuz bile gidecek o bile kalmayacakbenim ki 5 nisan doğumlu elinden tuttugumda iki haftadır kendi oturur pozisyona geliyordu ben kaldirmiyordum o bana tutunup kalkıyordu böyle günde 10-20kez egzersiz yaptık şimdi artık koltuğa oturuyor iki kolunun altına birer kirlent koyuyorum dik dursun egilmesin diye önceden pelte gibiydi kambur gibi şimdi daha iyi tutuyor kendini resmini atarım yarın ama yorulunca belli ediyor yatiriyorum yani günde her oturmada 5-15dk arası daha fazla oturtmaya korkuyorum aceleye gerek yok yanından ayrılma ama.ben daha yere ayaklarının bastirma hareketi var ya yürütüyor gibi onu hiç yapmadim basmayı bilmiyor ona başlamak gerek
sana öğretiyor işte bebeğin... bir sağa bir sola işte bu kadar... böyle yapcan diye... demekki çocuğun tarzı değil ninni..Senin oğlan zaten resimdede omuzlarını kaldırmış :) şimdiden banane diyor :) valla benim oğlanda bi tuhaf :) mamayı uyanıkken aldı şaşırdım akşamda hem muhallebi hem emdi hem 100 cc mama içti yarım saat arayla :)) doymadı habire mama dedibi baktım öğlen ben salonu süpürürken uyumuş :)
Akşamda tam bacağıma aldım : dur dedim koyayım bakalım napacak ... hiç ninni şşşşşşş pşşş şşşşş tısss fışşşş fışş yapmadım sadece yanına yattım gözlerimi kapadım , oğluş da bi sola bi sağa bana bi sola bi sağa bi bana sonra bi kolu kaldırıp pat bıraktı bi bacağı sonra diğerlerini sonra iki iki , sonra örtüyü ağzına kadar çekip kapadı gözü 5 dakika sürmedi :) birşeyi yanlış yapıyorum ben , oğluş doğrusunu biliyorsa demek :)))) yada birkere öğrettin işte ne ninniyle kafamı şişiriyorsun bide masal anlatan kuzu alacak kızmıyım ben anne yaaa demeye getiriyorsa :)
canım çok zor...kaybedecek birşeyleri kalmayınca... vede ölüm günü tarihe göre belirlenmiş bir insan her gün ölümü bekleyip te bu ızdırabı çektiyse etrafına karşı çok hırçın ve bencil oluyor... benim kp sırf bir kalp krizi geçirdim ölümden dmndün diye etrafa terör estiriyor hiç bir şey umurunda değil...annene ve sana Allah sabır versin... babanada hidayet nasip etsin...onun sizi anlaması çok zor...dünyaya sevgisi artmış size olan sevgisi azalmış...gitsende olmuyor gitmesende olmuyor.. iki arada kalmışsın... sigara dumanı na amruz kalıyor yavrucak...nasıl olur bilemiyorum ama en kısa zaman da bir hal yoluna bir şekilde girer inşallah Yarabbim...Yillarca fazla icki icip evde huzur birakmayan ve bu sekilde karaciger yetmezligi - siroza yakalanan, bu nedenle ickiyi birakmak zorunda kalip birakan, doktor 1 sene ömrü kalmis olabilir dedigi halde 2.5 senedir hayatta olan, sagligi daha iyice oldugu halde, bir taksicinin ikram etmesiyle, 25 yıl once biraktigi sigaraya baslayip fosur fosur icen, eve bebek torunu misafir geldigi zaman bile kapısını kapatmadan sigara icen, eşine "2 gunluk omrum kaldi, sigara keyfi yapmama karisiyorsun" diye kizan, esi, 5.5 aylik bebegi olan kizinin evine onları yoklamak icin fazla ugruyor ve bu nedenle kendisine nispeten az zaman ayırıyor diye kizini arayip onu ikaz eden, emekli tıp doktoru bir babasi olan var mi aranizda? Kader. .. Annem keşke yillarca bu kadar yuz vermemis, simartmamis, kendini ezdirmemis olsaydi babama. Siz ne dusunurdunuz bu durumda?
hayırlı yolculuklar canım..güle güle gidin.. bakıcıyada çok sevindim gözünaydın...İyi geceler güzeller
Bütün gün iş bitmedi,yeni bakabiliyorum,yarın sabah uçakla Antalya'ya gidiyoruz kızımla,babası birkaç güne gelicek.2,5 aylıkken de beraber gitmiştik,bakalım bu sefer napıcak.bavulda daha çok onun eşyaları var:)
Hava sıcakmış,gece de serinmiş,terlemesin,üşümesin diye bir sürü kıyafet aldım kuzuma.
Bayramda ordayız,inşallah herkesin bayramı güzel geçer.
Bu arada bugün bir bakıcı adayı aradı,çok beğendim söylediklerini,bütün şartlar uydu,dönünce yüzyüze görüşücez,inşallah hayırlısıysa olur,ben de rahatlarım.
İyi uykular kuzularınızla
Allah gani gani rahmet eylesin....Benmi yazmışım bunu dedim başta ama yazılar kötüleşti .. İlk virgüle kadar aynı siroz olmamıştı babacığım benim ve dediği gibi ölene kadar içti sigarayı nur içinde yatsınkızının bi çocuk sahibi olmak istediğini bile bilmeden göçtü gitti karaciğer ve bağırsak kanseri ameliyatı sonrası ((
daha ben hiç bir temizliğe başlamadım... bayramda bana gelen olmuyor bayramın ilk günü temizlerim artık...anneler olmasa ne yapardık acaba...gunaydın guzellikler
bugun ev temizliği var annem gelecek bebişe bakmaya sagolsun evi goturenler goturuye bayram munasebetıyle bir temizlenelim dogru duzgun
valla bende uslu olur diye dogurdum en kudurugundan cıkardım bi tane :)
benimkide yanına yatınca bazen yuzumle oynuyo burnumu emmeye calısıyor yahu ellerime parmaklarıma saldırıyor nereye saklıcamı sasırıyorum uyuyacaksa gözleri tavana dikiyo anlıyorum ordan .
ah bi dillerini anlasak yatakta mızırdanınca esim hemen kucagına alıyor baslıyo aglamaya neden aldın diyorum eee uyuyamıyo uyatayım ben yazık diyor eee diyorum dilimi var ki cocugun belkide beni yalnız bırakın kendimle sohbet edip gunu gözden geçirip uykuya dalcam diyor nerden biliyosun diyorum bana canisin sen diyo