2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
bayam geliyor yine sıkıntı sarıyor beni... gelin olmak ne zor ...tatlıyı ne zamn yapacaksın dolmayı ne zaman saracaksın...lafları sinirime gidiyor artık...daha evimi temizlemedim..kv evide temizlenecekmiş...gelen giden misafiri ağırla... al bebeği kapı kapı gez...ramazan bayramında hiç bir yere gitmiyorum kızımla geçiricem dedim... zaten yıllık iznim yok bari bir kaç gün tatil yapayım dedim... kızımın makatı çatladı hastanelerde geçti bayram... büyük mü konuştum naptım...

zeytin yağı bebe yağını bende sürdükten sonra isilik olurdu... bend e sürmeyi kestikten sonra düzelmişti... birde zetyin yağının asitide yakmıştır kuzuyu...mamaya gelince benim görüştüğüm hemşilere ve doktorlarda sma yı önermişti... bende patee gilden öğrendim kalan mamaları içiyorum lavaboya dökmüyorum....

Senin kiz bir ilke imza aticak olmasin
galiba...parmak izi çok ilginç olacak... belki parmak izide olmaz... nebileyim baş parmağı bana ilginç geldi...

Ulaşabiliyorsan sonunda ne güzel :)))))))) kuzuumm yaaa rahat hareket edemezde :)))) napıcan :)))
edemiyor zaten lahana gibi kat kat sarıyor...akşam ben tek kat yatırdığım halde terliyor... hasta olmasın diye birde emanet ya belki benim yüzümden üşümesin hasta olmasın mi diyor acaba...

bu gaz ne zaman geçecek yaaa.... aman sırtı yere gelmesin hemen yaygarayı basıyor... ha birde bebek gibi ağlasa yok..illa çığlık atacak... sağa dön emzir sola dön emzir artık ikimizinde nevri dönüyor..benim kızda yan dönüp uyuyor sırtı yere gelince gaz sıkıştırıyor galiba...piknik tüpü bunlar...

benim kzı basıyor bir aydır kv sağolsun ayaklarını yerden kesmedi kızın...

sana öğretiyor işte bebeğin... bir sağa bir sola işte bu kadar... böyle yapcan diye... demekki çocuğun tarzı değil ninni..

canım çok zor...kaybedecek birşeyleri kalmayınca... vede ölüm günü tarihe göre belirlenmiş bir insan her gün ölümü bekleyip te bu ızdırabı çektiyse etrafına karşı çok hırçın ve bencil oluyor... benim kp sırf bir kalp krizi geçirdim ölümden dmndün diye etrafa terör estiriyor hiç bir şey umurunda değil...annene ve sana Allah sabır versin... babanada hidayet nasip etsin...onun sizi anlaması çok zor...dünyaya sevgisi artmış size olan sevgisi azalmış...gitsende olmuyor gitmesende olmuyor.. iki arada kalmışsın... sigara dumanı na amruz kalıyor yavrucak...nasıl olur bilemiyorum ama en kısa zaman da bir hal yoluna bir şekilde girer inşallah Yarabbim...
hayırlı yolculuklar canım..güle güle gidin.. bakıcıyada çok sevindim gözünaydın...

Allah gani gani rahmet eylesin....

daha ben hiç bir temizliğe başlamadım... bayramda bana gelen olmuyor bayramın ilk günü temizlerim artık...anneler olmasa ne yapardık acaba...

Hırsızım yazık sana yaaa ((
Sende bu kadar mahretli olmasaydın isterler ozaman :) bilceksin ama göstermeyeceksin demekki :) kuzuna ayıracağın vakti sarmayla temizlikle harcamak hakkaten sinir bozucu Allahtan ben hiçbirini yapmam :) üstelik hep dile getiririm ben " işle kışı sevmem yazla cızbızı severim "derdi rahmetli babam , bende hep öyle derim heryerde o yüzden kimse bana iş buyurmaz :)

Elacım şimdiden kayınvalidenin ne demek olduğunu öğreniyor :) sürekli iş buyuran , herşeyde kendi bildiğini okuyan kişilere kaynana denir :) elamıza iyi baksında napıcaksın katlanacaksın bari çok incelemeden yap zaten misafir gelecek batacak yaptıklarında yenecek bitecek :)))
Yalnız şaka maka benim ağzım bile sulandı :)) bayramda gene evdeyiz biz benim koca çok pimpirikli daha oturamıyor diyor hasta olur diyor vs vs :) evde büyütecek oğlanı kimseler görmeden :) hatta bizim memlekette tüp mü diye laf etmişler :) ilk baş olmuyor galiba çocukları diye dedikodu yapanlar şimdi tüpe bağlamış :) ne kadar istemiyoruz desekte ozaman işte öyle demişler :) olsa bi dert millete olmasa bi dert millete :) şimdi de 2. Yi yapın demeye başladılar

Tatlım bana artık gazı olmaz dedi doktorumuz bağırsaklarına baktı , hareketlendilerya , oluyorda kendileri çıkartıyor artık yani masaj yapmana gerek yok gaz ilacı vs yok dedi .. Zaten kestim vermedim ben kimyon yedim hep gazımızda olmadı öyle :)

Kızçeler sağlam bassın yere tabi bak her iş onlarda

Benim oğlan cool canım ninni istemez , oyuncaklardan çabuk sıkılır , kızar onlara :)) ama gezsin dikilsin onunla öpüş koklaş bayılıyor :))sıkılmıyor hiç :)

Amin canım nur içinde yatsın inş...

Kız orda olsam gelirdim ben sana ama kayınvalideye gelirsem ve yakınsan gelirim bi bayram oğluşla :)))

Günaydın canlarım
Hırsızım yine kv sanırım.
Sıkma sen tatlı canını kimse için, az buz yaparsın ne yaparsan.
Gerisini bırak elamla ilgilen.

Selamlar, ne var ne yok

Kontrolü vardı bugun. Genel durumu iyiymiş, 600 gr almış. Dişlerini gormemiş gibi yaptık "aaa ilk goren sizsiniz hediyemizi isteriz" dedik

Ek gıda konusunda geleneksel yontemi uygulatan bir doktormuş. Corba diye anlatmaya baslarken "corba vermeyecegim hiç anlatmayın" dedim. Ne yapacagımı nasıl yapacagımı özetledim. Aklı karıştı "Ama bebek kendini besleyemez ki" dedi. Sonra ekledi "gerci 9 aya kadar emzirme sıklıgı aynen devam ediyor bu yetişkin beslenme tarzına geçiş süreci temel gıdası sut" dedi.

Vs vs. Netice olarak doktoru acabalarla bıraktım. Bildigimi uygulayacagım:)

Sızın cevre de bızımki gibiymiş. İnsanın cocuk istememesini idrak edemiyorlar. Bana kısır mısın cocugun olmuyor mu bile demişlerdi:)

Şimdilerde bunun arkası kız olacak bak gör diyorlar. "Önü de arkası da bu" diyorum:)

Belirli bir yasa gelince erkekler daha bir sorumsuz mu oluyor nedir. Kaç tane aile tanıyorum, bir tanesinde söyle aile babası diyebilecegim babacan bir tip yok. Seni cok iyi anlıyorum. Ben evde fazla kalmıyorum. Annem babamı hiç dikkate almaz, canı ne isterse onu yapar. Ama ben artık anneme gel bile demiyorum. Onların sorunlarının içinde olmak/duymak istemiyorum.

Senin de kendi yuvan var. Cok kulak asma onlara, bir de o sıkıntıları yüklenme canım.

İyi yolculuklar canım. Gozun aydın, inşallah olumlu neticelenir

Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın canım...

Hayatım kurban bayramı geliyor. Kebap/et yenir ne sarması dolması. Ayrıca çok garipsiyorum neden senin lugatında "hayır" yok. Her isteneni yapmak zorunda degilsin. Senin de ailen var. Neden hep sanki sadece eşinin ailesine "gelin" olmuşsun da bu evliligin baska bir yönü yok gibi hissediyorum.

Lütfen baskalarının senin yerine plan yapmasına izin verme. Kendi gününü istedigin gibi planla. Cıkmak istemiyorsan çıkma, bebeginle vakit gecir...

Snowyy canım bence heryerde herkes aynı sanırım :) bi merak bi merak sorma gitsin :) bende çok takmıyorum :) o sana dediklerini benim içinde demişlersir illaki ama uzağım ya kim beni bulacakta diyecek yakınlar hariç onlar sürekli konuşur zaten :) baksana arkası kız bunun diyenlerden kurtulamayacağız :)))) aağol cnm nır içinde yatsın tüm yakını ölenler ....

merhametlide değilimdir fazla ama nebileyim aklımdan geçenle ağzımdan çıkanlar bir olmuyor... hatta diyorum şimdi bunu söyleyen benmiyimdim..yazıklar olsun sana diyorum kendime....bir ben var bende benden içeri...:)

annem hep derdi bilsende biliyorum deme diye... hep atlarım her işe...elimemei yapışacak diye... ahan da yapıştı,elime değil ama hayatıma yapıştı...ama suç bende ...söyleniyom söyleniyomda sonrada içime dert oluyor...

" işle kışı sevmem yazla cızbızı severim " iyi söylermiş rahmetli baban..''. kız kısmışöyle olur böyle yapar ''diye başlayan lafları çok duyduğum için çocukluktan beri ... hangi kısımda olduğumuzu idrak edemedik... kız kısmındayım hala...
canım ben pek emzirmiyorumya kimyonu sulandırıp içiriyordum pek faydası olmadı...
bu el alemin istekleri bitmez zaten... çocuk yap 2. ciyi yap... erkek olsun kız olsun... üstünede tüy dik.. menunda olmazlar... bilmediklerine kulp tkarlar bildiklerine yaftayı yapıştırırlar...

ee erkek çocuğu daha ne ister öpsünler koklasınlar...
Günaydın canlarım
Hırsızım yine kv sanırım.
Sıkma sen tatlı canını kimse için, az buz yaparsın ne yaparsan.
Gerisini bırak elamla ilgilen.
günaydın canım...kadın kaleyi içten feth ediyor...oda başak burcu ....kendimede yapmıyorum zaten de... evde okadar kadın kız var.. hepsi benim işten gelmemi bekliyorlar...kuzum elam la ilgilencem afere günü hallederim hepsini ki çalışıyorum o günde.. akşam yapabildiğim kadar artık...sen naptın canım..İdil nasıl aşıları geliyor... 3 bacaktan 1 ağızdan olacakmış biliyormuydun... ben yaptıran arkadaşlardan öğrendim

ette kavrulacak yanına dolma ve tatlıda koyuyor ... olmazsa ayıp oluyormuş.. anne ben yapamam yetiştiremem zaten dedim... bu senede tatalı dolma yemesinler dedim... nasıl olacak o kızım yardım etsende bitirsek ( yardım etsen dediği ben kıza bakarım sen halledersin) öyle bakışı varki sanki eli ayağı yokta bana muhtaç gibi...yapmak yapmamak değil konu da... hep bana soruyorlar ne zaman yapalım ne yapalım ... bana düşüyor derdi... geçen bayram gittim hazır baklava aldım , yorulma sen çocuk bakıyorsun dedim... beğenmemişler illa ev baklavası olacakmış... yapamam dedim 1 kilo kadayıf alın pişirir üstünede şerbeti dökerim o kadar yaparım ancak dedim... tamam olur dedi...
kızın çalışmıyor akşama kadar evde bana ihtiyacınız bile yokki...kızıı beceriksizmiş... bir şey söylesem köpek gibi kapıyor diyor... öyle söyleyincede bana ne diyemedim...kendi kızından yakındı ilk defa bana...
canım ,benim aileme gidip kalmam bile garipsendi başlarda... bazı insanlar gelin olunca kendi ailesiyle fazla görüşmesi gözlerine batar hatta ayıp bile karşılayanlar var... bunlarda böyleler... çoğu konuda dinlemem söylediklerini konuşsun dursunlar...zaten sevmem bayramları birde böyle pasta börek işleri durduk yerde geriyor anlıyacağın...

maşşalah Kerem paşaya... doktorun ağzına tıkmışsın lafı.. :)) bebek kendini besleyemez demesinden belli ki zaten ilk önyargıyla anlatacaklarını kafasında bir yere oturtamamış...ben o doktorun yerinde olsam kendimi o an çok yetersiz hissederdim...hemen araştırırdım mevzuyu....
snowyy aşıdan sonra ateş falan oldumu hiç bahsetmedin.. nasıl geçti...

Sen bizim gelin adayı gibisin. Kızın bünyesi cok zayıf. Hastanede serum aldıgı günün akşamı anneme diretiyor lütfen ben yıkayayım bulaşıkları diye. Her işe atlıyor. Ama annem senin kv ye benzemez hiç, el üstü bas tacıdır gelin

Kadın hayal kırıklıgına ugrattı beni Konuşturmadım, biliyorum zaten herseyi burada ne işim var diye düşündüm biran:)

Yogury için inek/keci her hayvanın sutu kendi yavrusuna yarar. Alerji/ anemi açısından keçi sutu inek sütünden geri kalmaz, inek sütünden 2 güne bir taze yogurt yapabilirsin dedi. Bakamadım keçi sutu ve alerji konusuna...

Uyuyor suan kuzum. Gaza geldim uyansın muz verecegim eline

Ası sonrası ateş/huzursuzluk olmadı. Sadece ası yerı yakınında sertleşme ve 2-3 cm capında kızarma oldu. 5 li karmanın yan etkisi sanırım. Azalarak geciyor

HIRSIZI

vallahi arkadaşlar demişler ben birşey demiyorum ama bunalmıştır çocuk

SNOWYY

Canım bende keserek tek çorap giydiriyorum ama uzun kollu başladım giydirmeyi duşu da iki günde bire aldım artık zaten hastaydı daha tam düzelmedi tekrar başlamasın dedim

yetiştiğin çevre önemli ve sana küçüklükten beri empoze edilen şeyler var... aklım kabul etmesede kendimi yapıyor buluyorum işin içinde...atamadığım şöyle silkelenip savuramadığım bir şey var üzerimde...kendi kulağımı kendim çekiyorum sonra ama kabullenmek benim kanıma işlemiş...bebek aldık sana oyna anne olacaksın büyüyünce... oyuncak tencere tava aldık oyna yemek pişiir kızlar... eline bez al evi temizle benim kızım ne hamarat....kız çocularını böyle yetiştitirler bizde ... hep hamur açanın yanıda yada yemek pişen ocağın yanında oynarsın...inşallah kızım benim gibi olmaz...ona ilk öğreteceğim şey hayır demek .. ve en önemlisi hayırın arkasında durmak... dün bir söz okudum... küçük şeylere hayır diyebilen insanın büyük şeylere evet demeye cesareti olur... tam olarak buna benzer birşey di...

muzla açılış yapılacak demek... afiyet olsun şimdiden...eminim şapır şupur yer... Kerem in karpuzu koltuk altına sıkıştırıp yemeye çalıştığını yaladığını bilirim
ban ahemşire kızarıklık setleşme olursa kolonyalı pamukla o bölgeye masaj yapabilirisnd emişti... ama her aşı için doğru olurmu bilemiyorum... belki olduğu yerde çöreklenip kendi kendine eriyen bir aşıdır... tam bilgim yok ama ... maşşallah iyi atlatmış...

sana iyi tatiller iyi bayramlar canım bakıcıyla da inşallah anlaşırsınız.

başın sağolsun canım

benim babamın 1 gömlek üstü canım benim babamda annem bana geliyor di 3 günlük doğum yapmışken benle tartıştı eşimden para istemesine kızdım diye benim babamda cilt kanserini atlattı 8 yıl geçti üstünden hala çok benimle ilgilenmezseniz yine olurum bak bu sefer tedavide olmama diyor doğumumdan 8 gün sonra 1.5 yıldır olan kasık fıtığını ameliyata karar verip annemin bizde kalmasına engel oldu ve sonrasında eve alkollü gelip sen çok kızına gidiyorsun gündüzleri sadece 5 saat geliyordu yanlızım ondan içtim bnle ilgilenmiyorsun faan üstüne birde bu arada yanlızlıktan bankadan kredi çekip kumar oynamış daha neler duyucaz bakalım daha önceden yoktu bu kadar ama antropoza mı girdi anlamadım daha anlatsam destan bende bldim bileli anneme reva görmüyorum bunları annemin hep daha iyisine layık olduğunu düşünüyorum ama oda istemesede ne yapalım bu yaştan sonra başa gelen çekilir diyor.bense artık yüzüne bile bakamıyorum yaptıklarından dolayı ..

Aman yinelemesin canım. Ben kendime gore gıydırıyorum. Bir de ailece soguk algınlıgı/grıp nedir bilmeyiz. Hiç sakınmıyorum, sonumuz hayrolsun

Toplumumuzun geneli öyle canım. Beni de annem üni zamanı gel beni izle de yemek yapmayı ögren diyordu. Hıhı deyio geciştiriyordum. Senin cok naif bir yapın var. Keşke ailen kıymetini bilseler...

BLW 1. Gün

Muz ile acılışı yaptık. Ikıye böldüm muzu. Sonra kabugunu 1 cm kadar kestim, diger kısmı kabuklu olarak tepsisine koydum. Önce dokunma, vurma&fırlatma sürecleri yasadı (3 muz kullandım:)) Agzına aldı ve kucuk parçalar kopararak 2 cm kadar muz yedi. Tadını begenmedi, ögürdü surekli. Ama her seferinde aynı caba ile muzu yakalayıp agzına götürdü.

Dün yaptıgım (inek sütünden) yogurt vardı. 1 kase kadar yogurdu plastik tabak ve kaşıkla önüne koydum. Önce o tabagı bir ters cevirdi tüm yogurdu tepsiye doktu. Sonra ellerini içine sokup karıştırdı. Kaşıgı ben yogurtla doldurup oyle bıraktım onune. Hemen alıp agzına götürdü. 1 kasık yogurdu agzına aldı. Ögürme/kusma arası hareketlerle yüzünü ekşite ekşite yedi. Sonra elleri ile oynamaya yuzüne sürmeye devam etti. Parmaklarını agzına götürüp ellerini güzelce temizledi.

İlk deneme benim için cok eglenceliydi Banyosunu yaptırdım&emzirdim, oynuyor şuan:)

bazı erkeklerin gerçekten hissiyatı yok gibi... benim babamda derdiki.. iş e gidiyorum çalışırken çocuğum mu varmış evlimiymişim herşeyi unutuyorum derdi...insan çocuklarını unutur mu ? eve ekmek getiriyor diye annemin burnundan getirirdi.. kötü alışkanlıkları yoktu ama kötü huyları vardı halada var... ve tabuları olan bir insan...asla eğilip bükülmez tavırları....evde de tek benim lafımı dinler gibi yapar.. geçen annemin evden kovduğu gün bize çağırıp ...bağıra çağıra konuştum...genelde söyleneni çabuk unutur onunla konuşmak bir işe yaramaz bildiğini okur ama kendimi rahatlatmak için konuştum...katlanılacak insan değil dir.. senin benim annem gibi kadınlar...yıllarca çekmişler halada çekiyorlar.. dur dedim artık dur... zaten ölüp gitcez en azından arkandan hayır duası edelim sevinmeyelim dedim...
Allah annene ve sana sabır versin...hatalarını anlamaları için çok geç bir saat ama inşallah gönlünü alacak bir şeyler yapar dileğiyle...

oyyy maşşallah... olacağıda oydu zaten çünkü beslenmeye ve ağızlarıyla tanımaya odaklı her bebek...sen versen zorla yerdi belki inatta ederdi ama işte kendi tecrübe edince ..hem öğreniyor hem eğleniyor hemde kendini besliyor... eline sağlık Kerem paşayada afiyet olsun...
tek başıma baksam bende yapardım... bu yöntemle hemen alıp yiyeceğini zannediyorlar... halbuki yemeyi öğreniyor bu bir süreç...eli ağzı ve yiyecekler arasındaki ilişkiyi öğreniyor... sadece emerek değil çiğneyerek yutarakta yenebildiğini görüyor... ilk başlarda devirme saçma ortalığı batırma olunca eminim bilen bilmeyen durumu izleyenler.. böyle olurmuymuş çocuk ne anlar diyecektir... ben yapsam çevremdekiler kesin der... bak görüyormusun her yeri batırdı...
yemekler çocuk ziyan olmasın diye ziyan oluyor...
bugün döke saça yer yarın senin benim gibi kaşık kaşık yer...işte bu kadar ...haydi hayırlısı

Son düzenleme:
Allah sizin de yardimciniz olsun. Allah akil fikir versin hepsine canim.

Evet her seyin bir sebebi var canim. Zorluklar bize bir şeyler öğretiyor canim. Sagol yorumun icin.

Evde olsan bu kadar sık gelip gitmezlerdi gözleri de görmezdi dıye umuyorum ama, cok mu hayal kuruyorum

Cok guzel bir tecrübe oldu. İkimiz de eglendik. Herkese tavsiye ederim. Yutamaz/bogulur diye korkuyosanız pure/corba sonrası 8-9. Aylarda da baslayan var. Gec olsun güç olmasın:)

selam :) snowyy özendim inan maşallah oğluşuna muz ile yoğurdu tattı...ben senin başkalarına olan tavırlarını çok seviyorum...çocuk konusuna gelince dayımın kızı 4 yıl düşünmedi kesin kısır dendi meğer kocası ile problemleri varmış boşandılar dedikoducular susup kalmadılar tabi bu seferde boşanmayı konuştular:) bana da bunun arkası kesin kız diyorlar ..bilemem ne olacağını ama ben düşünüyorum tabi hayırlısı..
hırsızı canım herkesin yaşadığı ufak büyük sıkıntılar vardır ama sen yaşadıklarını kelimelere çok güzel döküyorsun okudukça okuyasım geliyor inan ...
bayram yaklaştı dün alışverişe çıktık kuzuya birkaç kıyafet aldık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…