Allah razı olsun canım...
Ilk dişi anlamadık ama ikinci diş patlarken yordu kuzumu.. Gece 1 kere uyanırken bu 3 e çıktı ve Ağlayarak uyandı hep. Birkaç gün sürdü.. Gündüzleri mızıklıyoruz arada.. Doktor üst dişler gelebilir dedikorsan kerem nasıl... Geçenlerde aklıma gelmişti. Hamileyken çilek mobilyaya uğramıştım.. Korsan TEMA'lı oda takımı vardı.. Kereme ne zaman korsan desek gözümün önüne o takım geliyor
Canım Allah razı olsun.. Herkesler iyiyse ne mutlu...
Diş canım yaa..
Bir de bu küçük insan herkese mavi boncuk dağıtıyorlar, gülücükler vs.. Bana gelince bir naz bir mızıklama.. Anneme söyledim benim suçum ne diye.. Nazı sana geçiyor dedi
başın sağolsun canım.hoşgelidin :)Herkeslere merhaba.. Geldim sonunda.. Geçmişi okuyamadım .. İnşallah hersey yolundadır.. Sizler ve Kuzucuklar nasıl..
Eşimin halası vefat etti.. Onun telaşı.. Yağız'ın huzursuzluğu .. Haftaya katılmamız gereken bir düğün var onun telaşı derken ancak gelebildim..
Kizlar herkee selam.Çok uzunnn zaman olmuş girmeyeli bebisleri büyümüşsünüz valla bizde bugün 6. Ayı bitirdik 7 ye girdik.Herkes dişten bahsetmiş ama bizde daha belirti bile yok.Neler yapıyor bebisler kiloları ne durumda, ek gidaya basladinizmi? Biz başladık 5. Ay bitiminde sütüm cok azalmıştı doktor başlattı şimdi sabah kahvalti oglen meyve puresi aksamuzeri yogurt aksam corba ve gece muhallebi yiyoruz.Kilomuz 7700 mizmiz bir kızım var.Suan icin 2 gündür desteksiz oturuyor baba dede diyor.Sizinkilerneler yapiyor
Annemdeyiz kızımla,yılda 1,2 kere geliyoruz,gitmiş park yatak almış canım ya,kızım rahat etsin diye,şimdi diğer torunu da geliyo,onun vardı park yatağı,bize de almış,nasıl heyecanlı torunları burda diye,biz de görürüz inşallah torunlarımızı
Snowy hayırlı olsun ilk yemeği,ay doğurduk,büyüttük de gıdalara geçiyoruz,zaman akıyo..
New123 çok geçmiş olsun
Hırsızı canım arabada değil,uçakta uyudu,iyi yanı kulakları basınçtan ağrımadı böylece
Kizlar iyi aksamlar minuk kuzulariniza da iyi geceler:) benim kuzu iki gundur kipir kipir o kadar rahatsiz ki biseyden dolayi cozemedim. dise yoruyorum ama dis yerinde herhangi bir faaliyet yok gerci salyalari bugun gol gibi akiyor herzamankinden fazla bir sekilde bide baya baya kusuyor. Gece emzirmeyi azalttik derken huzursuzlugu basgosterdi uyaniyor tekrar dalmasi cok zor oluyor bir o yana donduruyorum bir bu yana sik uyanip dalamiyor bir sekilde hatta emzirdikten sonra bile dalmasi zor oluyor. Umarim sadece disi ile alakalidir. Cunku hicbir sorun yok suanda gorunen. Varmi ayni sorunlari yasayan
Ahh nedir senin şu eşinin ailesinden çektiğin.merhametlide değilimdir fazla ama nebileyim aklımdan geçenle ağzımdan çıkanlar bir olmuyor... hatta diyorum şimdi bunu söyleyen benmiyimdim..yazıklar olsun sana diyorum kendime....bir ben var bende benden içeri...:)
annem hep derdi bilsende biliyorum deme diye... hep atlarım her işe...elimemei yapışacak diye... ahan da yapıştı,elime değil ama hayatıma yapıştı...ama suç bende ...söyleniyom söyleniyomda sonrada içime dert oluyor...
" işle kışı sevmem yazla cızbızı severim " iyi söylermiş rahmetli baban..''. kız kısmışöyle olur böyle yapar ''diye başlayan lafları çok duyduğum için çocukluktan beri ... hangi kısımda olduğumuzu idrak edemedik... kız kısmındayım hala...
canım ben pek emzirmiyorumya kimyonu sulandırıp içiriyordum pek faydası olmadı...
bu el alemin istekleri bitmez zaten... çocuk yap 2. ciyi yap... erkek olsun kız olsun... üstünede tüy dik.. menunda olmazlar... bilmediklerine kulp tkarlar bildiklerine yaftayı yapıştırırlar...
ee erkek çocuğu daha ne ister öpsünler koklasınlar...
günaydın canım...kadın kaleyi içten feth ediyor...oda başak burcu ....kendimede yapmıyorum zaten de... evde okadar kadın kız var.. hepsi benim işten gelmemi bekliyorlar...kuzum elam la ilgilencem afere günü hallederim hepsini ki çalışıyorum o günde.. akşam yapabildiğim kadar artık...sen naptın canım..İdil nasıl aşıları geliyor... 3 bacaktan 1 ağızdan olacakmış biliyormuydun... ben yaptıran arkadaşlardan öğrendim
ette kavrulacak yanına dolma ve tatlıda koyuyor ... olmazsa ayıp oluyormuş.. anne ben yapamam yetiştiremem zaten dedim... bu senede tatalı dolma yemesinler dedim... nasıl olacak o kızım yardım etsende bitirsek ( yardım etsen dediği ben kıza bakarım sen halledersin) öyle bakışı varki sanki eli ayağı yokta bana muhtaç gibi...yapmak yapmamak değil konu da... hep bana soruyorlar ne zaman yapalım ne yapalım ... bana düşüyor derdi... geçen bayram gittim hazır baklava aldım , yorulma sen çocuk bakıyorsun dedim... beğenmemişler illa ev baklavası olacakmış... yapamam dedim 1 kilo kadayıf alın pişirir üstünede şerbeti dökerim o kadar yaparım ancak dedim... tamam olur dedi...
kızın çalışmıyor akşama kadar evde bana ihtiyacınız bile yokki...kızıı beceriksizmiş... bir şey söylesem köpek gibi kapıyor diyor... öyle söyleyincede bana ne diyemedim...kendi kızından yakındı ilk defa bana...
canım ,benim aileme gidip kalmam bile garipsendi başlarda... bazı insanlar gelin olunca kendi ailesiyle fazla görüşmesi gözlerine batar hatta ayıp bile karşılayanlar var... bunlarda böyleler... çoğu konuda dinlemem söylediklerini konuşsun dursunlar...zaten sevmem bayramları birde böyle pasta börek işleri durduk yerde geriyor anlıyacağın...
maşşalah Kerem paşaya... doktorun ağzına tıkmışsın lafı.. :)) bebek kendini besleyemez demesinden belli ki zaten ilk önyargıyla anlatacaklarını kafasında bir yere oturtamamış...ben o doktorun yerinde olsam kendimi o an çok yetersiz hissederdim...hemen araştırırdım mevzuyu....
snowyy aşıdan sonra ateş falan oldumu hiç bahsetmedin.. nasıl geçti...
Kizlar iyi aksamlar minuk kuzulariniza da iyi geceler:) benim kuzu iki gundur kipir kipir o kadar rahatsiz ki biseyden dolayi cozemedim. dise yoruyorum ama dis yerinde herhangi bir faaliyet yok gerci salyalari bugun gol gibi akiyor herzamankinden fazla bir sekilde bide baya baya kusuyor. Gece emzirmeyi azalttik derken huzursuzlugu basgosterdi uyaniyor tekrar dalmasi cok zor oluyor bir o yana donduruyorum bir bu yana sik uyanip dalamiyor bir sekilde hatta emzirdikten sonra bile dalmasi zor oluyor. Umarim sadece disi ile alakalidir. Cunku hicbir sorun yok suanda gorunen. Varmi ayni sorunlari yasayan
aldığı kokudan dolayı yapıyor demişlerdi bana... bu annenin kokusu diye mızıklanıyorlar bize...bana gelince deli gibi ağlar başkalrına güle güle çatlar...hale birde kaş çatışı varki... çabuk atlatır inşallah diş çıkarma dönemini...Allah razı olsun canım...
Ilk dişi anlamadık ama ikinci diş patlarken yordu kuzumu.. Gece 1 kere uyanırken bu 3 e çıktı ve Ağlayarak uyandı hep. Birkaç gün sürdü.. Gündüzleri mızıklıyoruz arada.. Doktor üst dişler gelebilir dedikorsan kerem nasıl... Geçenlerde aklıma gelmişti. Hamileyken çilek mobilyaya uğramıştım.. Korsan TEMA'lı oda takımı vardı.. Kereme ne zaman korsan desek gözümün önüne o takım geliyor
Canım Allah razı olsun.. Herkesler iyiyse ne mutlu...
Diş canım yaa..
Bir de bu küçük insan herkese mavi boncuk dağıtıyorlar, gülücükler vs.. Bana gelince bir naz bir mızıklama.. Anneme söyledim benim suçum ne diye.. Nazı sana geçiyor dedi
hoş geldin canım...maşşallah afiyet olsun yedikleri...Kizlar herkee selam.Çok uzunnn zaman olmuş girmeyeli bebisleri büyümüşsünüz valla bizde bugün 6. Ayı bitirdik 7 ye girdik.Herkes dişten bahsetmiş ama bizde daha belirti bile yok.Neler yapıyor bebisler kiloları ne durumda, ek gidaya basladinizmi? Biz başladık 5. Ay bitiminde sütüm cok azalmıştı doktor başlattı şimdi sabah kahvalti oglen meyve puresi aksamuzeri yogurt aksam corba ve gece muhallebi yiyoruz.Kilomuz 7700 mizmiz bir kızım var.Suan icin 2 gündür desteksiz oturuyor baba dede diyor.Sizinkilerneler yapiyor
doğru ya canım uçakla gitcem demiştin ben unutum.yolda uyudu diyince arabayla gittiniz diye düşündüm galiba...annelerin hassasiyeti işte..torunu rahat etsin diye uğraşıyor...Annemdeyiz kızımla,yılda 1,2 kere geliyoruz,gitmiş park yatak almış canım ya,kızım rahat etsin diye,şimdi diğer torunu da geliyo,onun vardı park yatağı,bize de almış,nasıl heyecanlı torunları burda diye,biz de görürüz inşallah torunlarımızı
Snowy hayırlı olsun ilk yemeği,ay doğurduk,büyüttük de gıdalara geçiyoruz,zaman akıyo..
New123 çok geçmiş olsun
Hırsızı canım arabada değil,uçakta uyudu,iyi yanı kulakları basınçtan ağrımadı böylece
benim kızda yerinde durmuyor...kusmuyor ama salyası çoğaldı ...Kizlar iyi aksamlar minuk kuzulariniza da iyi geceler:) benim kuzu iki gundur kipir kipir o kadar rahatsiz ki biseyden dolayi cozemedim. dise yoruyorum ama dis yerinde herhangi bir faaliyet yok gerci salyalari bugun gol gibi akiyor herzamankinden fazla bir sekilde bide baya baya kusuyor. Gece emzirmeyi azalttik derken huzursuzlugu basgosterdi uyaniyor tekrar dalmasi cok zor oluyor bir o yana donduruyorum bir bu yana sik uyanip dalamiyor bir sekilde hatta emzirdikten sonra bile dalmasi zor oluyor. Umarim sadece disi ile alakalidir. Cunku hicbir sorun yok suanda gorunen. Varmi ayni sorunlari yasayan
hayrlı yolculuklar canım..güle güle kazasız belasız gidin...Gunaydin, keyifli bir arefe oncesi dilerim
Temizlik yapanlara kolay gelsin, ben bitirdim; birsey yoktu kendime is cikarmistim zaten
Bizim gibi yola cikacak olanlara da hayirli yolculuklar, iyi bayramlar simdiden. Gerci kurban bayrami yorucu geciyor, dinlenemiyor insan.
Minigimin 2. BayramiBabasi her ne kadar sevmese de gidilecek aile buyukleri&opulecek eller var. Bizden gormese nereden ogrenecek&yasatacak bayram geleneklerini Insallah onun da benim gibi guzel anilari olur:)
Bu sabah 6 da kalkti yaramazim. Yediklerinden dolayi alerji&gaz sikintisi olmadi. Blw de de 3 gun kurali genelde uygulaniyor. O nedenle muz ile acilisi yaptik yineSevmiyor tadini ama ne hikmetse agzina goturmeye devam ediyor. Bugun yutmadi isirdiklarini, tepsiye dusurdu eliyle oynadi, ustune basina mama sandalyesine sivadi :)
Annem de bana boyle yedirmis zamaninda o yuzden cok hosuna gidiyor benim de bu sekilde yapmam. Cok heyecanli, gelince ben de izleyecegim dokmesini sacmasini diyor:)
Bu arada aksam biraz arastirdim (cow milk vs goat milk derseniz). Her iki sutun de alerji acisindan ayni oldugu yonunde yazi cok. Biz keci sutu inek sutunden daha besleyici diye tercih ediyoruz gerci ama bebegi alerji riski tasiyan anneler... Keci sutunde de benzer tepkiler gorulebilirmis. Emzirenlerin cogunlugu yogurdu gereksiz buluyor. Zaten yurt disinda sade yogurt pek yaygin degil. Meyveli satiliyor, oyle yiyorlar. Dolayisiyla ek gidaya gecildi hadi yogurt yapalim gibi bir mantiklari yok. Benim kafam karisti yogurt konusunda. Keci de olsa inek te olsa fazla vermeyecegim ozellikle alerji riski olan su 6 aylik donemde. Anemi sorunu da var tabi. O yuzden ek gidanin cok kucuk bir yuzdesini yogurda ayiracagim.
Dis cikarma doneminde benimki de ayniydi canim. Cok sik uyanirdi aglardi ki adeti degildir. Ek gida veriyorsan bagirsak sorunu da yasiyor olabilir. Onun disinda ayrilik stresi var 6. Ayda. Gozunu acip ta seni goremeyince kaybettim korkusuyla da aglayabilir. Bazi bebekler uyursam annem gidecek korkusuyla da uyumayabiliyorlarmis.
Bizde gecti o sikintili donem. Uyaninca sar sarmala op bebegini. Seni yaninda hissetsin, guven duysun.
günaydın canım benim... İdil prensesede günaydın...Günaydın canlarım ve minik kuzuları
Merhaba gusel anneler ve bebişleri uzun zamandır yazamıyodum 2 haftadır takibe başladım ama ancak fırsat buldum gelelim bizim cadıya 5 ay 6 gunluk olduk artmayan kilosu ve cevrenin baskısıyla 4 aylıkken yogurt ve kasık maması vermeye başladım tabi elma seftali ve armut puresi bazen cok az ekmek içi biz kahvaltıdayken dursun dıye bıde sütas süzme peynir :)) cokmu abartmısım ama yiyo ve kılo almayada basladı daha yenı 7 kıloyu gectık boyumuz 67 cm nu seferde sutun yetmıyo dıyen dıs baskılar bu seferde sütün yaramıyomus demekkı demeye basladıartık umursamıyorum gelelim iş mevzuna ben anasınıfı ögretmenıyım yarım gün çalışıyorum ama böcüğü bırakamıyorum ıkıncı döneme kadar ücretsiz izin aldım tabı maddi olarak bıraz sıkıntı yasıcaz ama olsun meleğime feda olsun bakıcı mevzuna gelince benimde kv aynı bınada daha önce sıkıntılardan bahsetmiştim 70 yasında bakarken zorlanıyoo ancak baska kimse yok bakacak umarım bakabılır . @hırsızı senı cok ıyı anlıyorum benımkıde basladı yapraga sar demeye ben kıza bakıyım dıyo otur kendınsar dıyemedim kendime cok kızıyorum Aa guzel olan bı resim daha kızıma oyun halısı yaptık babasıyla çokk begendı herkes hepinizin bebişleri öpuyoz kızımlAa
snowyy
aman ne güzel canım hiç hastalanmamanız dileğiyle.
aldığı kokudan dolayı yapıyor demişlerdi bana... bu annenin kokusu diye mızıklanıyorlar bize...bana gelince deli gibi ağlar başkalrına güle güle çatlar...hale birde kaş çatışı varki... çabuk atlatır inşallah diş çıkarma dönemini...
hoş geldin canım...maşşallah afiyet olsun yedikleri...
doğru ya canım uçakla gitcem demiştin ben unutum.yolda uyudu diyince arabayla gittiniz diye düşündüm galiba...annelerin hassasiyeti işte..torunu rahat etsin diye uğraşıyor...
benim kızda yerinde durmuyor...kusmuyor ama salyası çoğaldı ...
hayrlı yolculuklar canım..güle güle kazasız belasız gidin...
araştırdıklarını dikkate alarak bende dikkate alıcam..sağol paylaştıkların için...
günaydın canım benim... İdil prensesede günaydın...
Gunaydin kozlar
Bakalim bende bu sabah taze inek sutuyele yogurduu mayaladim öğlende vericem önüne parmaklarini daldirsin yalansin dursun sipam sonrada dduş yapariz
Yoğurt bana Cok gaz yapar oglusa yapmasin diye biraz armut suyu ekliycem içine zaten bende yoğurdu az vericem anne sütünden gerekeni simdilik aliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?