2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Cnm 15 ekimde 6. Ayimizi dolduruyoruz ve 8,9 gundur cok huysuzuz geceleri sabaha kadar 8 kere kalkiyoruz belki daha fazla. Kucagimda tutmaktan gezdirmekten kollarimda derman kalmadi vallq

Cnm 15 ekimde 6. Ayimizi dolduruyoruz ve 8,9 gundur cok huysuzuz geceleri sabaha kadar 8 kere kalkiyoruz belki daha fazla. Kucagimda tutmaktan gezdirmekten kollarimda derman kalmadi vallq
Yanlis hatirlamiyorsam senin ucuncu cocuktu degil mi? Lutfen bize 6 ay dolduktan sonra daha kolaylastigini soyle .

kızlar bebişlere günde ne kadar su vermek gerekir kaç ml?

ben dogdugu ilk gunden beri su veriyorum
canim...bir cay kasigi ile basladim ilk
gunlerde ve suan bes aylik oldu bardakla bir seferde 20-30 ml iciyor...aksama kadar birkac defa veriyorum suyu, bazen 10-15 ml ictigi de oluyor.... yapilan arastirmalarda son yillarda cocuklarda bobrek sorunlarinda artis gorulmus, bazi doktorlar ilk 6 ay anne sutuyle beslenen bebege su verilmemesi taraftari..bazi
doktorlarda tam tersi dusuncede.bobrek sorunlariyla su arasinda baglanti kurmus doktorlar...

Gunaydinlar, keyifli gunler olsun:)

Kalktik mangali yaktik, ciger keyfi yapacagiz. Aksama kaynima kiz isteyecegiz (ne bereketli oldu bu sonbahar), yarina da yolcuyuz. Sizlerde ne var ne yok.

öyle de canım yemekler neyse ama suyu bizimki hiç içmiyor su çok önemli içmediği için bezinde turuncu leke oluyor bu yüzden suda dayatma yapıyorum yoksa minik böbreklerimiz etkilenir mazallah

Sana soylemedim zaten gulum. Sikintili bir durum da varmis. Ihmal etme tabi suyunu. Asagida bazi bilgiler var.

http://www.bebek.com/biberonla_beslenme/bebeklere_ne_kadar_su_verilmeli

Arkadaslar
Icme suyunu kaynatip mi veriyorsunuz?

Ben hayat su veriyorum canim. Ebebekte var.

selam canlarım bayadır bakamadım siteye malum okullar açıldı iki oğlumda okula gidiyor birde bebişim baya yoğun geçiyor zaman.. şükür hepimiz iyiyiz.. güzel bir bayram havası var.. hepinizin kurban bayrımı mübarek olsun.. rabbim sağlıklı huzurlu mutlu bir şekilde nice bayramlar görmeyi yaşamayı nasip etsin inşallah hepimize.. minik meleğim bayramın ilk günü 6. ayına girdi hayırlısı bakalım artık ek gıdalarla tanışıyor yavaş yavaş çokta hevesli inş. hep böyle gider yoğurtla başladık yavaş yavaş sebze çorbası meyve püresi adım adım ilerlicez inş. bizden böyle.. sizler nasılsınız canlarım..?

Merhaba arkadaşlar..hayırlı bayramlar. Benim oğlan altı ay altı gunluk oldu..inanılmaz huyu değişti. Emziriyorum..sabah kahvaltı peynir pekmez ardından kaşık maması yiyo. ? Uyuyo sabahki uykusu guzel 2 saate yakın..sonra kaos başlıyo. Uyarınca emiyo meyve yiyor. Uyuyo ama 15 dk sonra hep yanında istiyo beni.oyun meyveler doymuyo yoğurt anca bi saat idare ediyo..sebze püresi sonraki menüsü..en sonda sekiz gibi muhallebi yiyo..sonra abiler bi ku duruyo yürüyerek hepimizi alt edecek gülme krizine giriyor. Sonra 9 buçuk gibi uyuyo..beşinde on ikiden sonra hep yanında meme ağzında uyuyo..çıldırdıYorum. en onemli 3 gune bir kaka yapan bebek ne yedıreceem ardından kaka yapıyo..muz seftali patates hergün yiyo. ? Ama neden böyle anlamadım..İshal degil..sulu dışkı degil ama ne yapacagım Sasırdım. Altıncı ay kontrolünde 8 kilo 69 cm geldi..az almış Bu ay.sizinkilrt ek gıdaya geçince daha sık kaka mı yapıyorlar, buarada daha dişimizde yok..bende kaynatıp veriyorum su.dr bu durumu söyledim bağırsak enfeksiyonu olabilir dedi.ama tahlil felan istemedi.yoğurt ver bol dedi .ee zaten yiyo.beni yiyecek yakında..parçalıycak beni memeyi alınca ehehe diyo..Dr devam sutune başla dedi..sevmiyo aptamil bebe lac SMA denedim inmedi. ? Hipp onemli almak istemedim ta onuda içmeye para çöpe.pınarın devam sustu var 6-12 ay ondan aldım bi paket kararsız vermekte ama ne yapayım sizce.kafam çok karışık yaa.

Yanlis hatirlamiyorsam senin ucuncu cocuktu degil mi? Lutfen bize 6 ay dolduktan sonra daha kolaylastigini soyle .
Evet cnm 3. Oglum. Keske oyle olsaydi benim cocuklarim bir yasina kadar bana cektirirler ama bir yasindan sonra hemen olgunluga ulasirlar benim icin hersey kolaylasir. Gece uyanmalari biter, huysuzluklar vara yoga aglamalar biter ve ben sabirla bir 6 ay daha bekleyecegim. Sabredin gececekk

Merhaba arkadaslar iyi akşamlar benim bebişi de o dediğiniz haftada sanırım gece sürekli uyanıyor gündüz huyduz bizde 10 gun sonra 6. Ayımızı dolduruyoruz inş gecer bu durum
Suya gelince bende gün içinde kaynatıp sogutulmuŞ içme suyu verıyorum ama çok içmiyor hatta bu gün suyu sevmediğini biledüşündüm içmek istemedi

Kizlar merhaba, bayram dolayisiyla burasi da tenhalasmis:) bende arada su veriyorum aslinda k.v veriyor ben anne sutu aldigi icin cok verme taraftari degildim ama k.v cok isteyince arada sirada veriyoruz. Bi istahla suyu iciyor o kadar sevdi ki rezeneyi de anne sutunu de biberondan icmiyor sadece suyu hevesle iciyor. Ictikten sonra da bi guzel kusuyor, suya midesi alisamadi hala. ne zaman su icse o gun daha fazla kusuyor cozemedim nedenini umarim ek gidaya gecince bu kadar kusmaz. Gerci su icmedigi zamanda bayagi kustugu oluyor ama su icince daha sik ve cok kusuyor.

Ginaydin hanimlar...bayram da bitti. Donuyoruz eve. Pamuk tarlalarindan geciyoruz, bembeyaz; kar yagmis gibi:)

Masallah kuzularına:)

Yogunsun ama gir arada, gozum arıyor seni:)

snowyy

afiyet olsun canim
elti oluyorsun hayirli ugurlu olsun

Tesekkürler canım. Var 2 eltim de...vermedıler kızı:) İsteyenin bir yüzü kara vermeyen nijeryalı

Masallah canım. Baya oldu ek gıdaya baslayalı sanırım, menüsü yogun. Sen bizden daha deneyimlisin. Belki diş huzursuzlugudur. Sutun varsa emzir canım. Yetmiyorsa devam sutu ile takviye edersin. Doymadıgını sanmıyorum. Geciş donemlerinde huzursuz oluyorlar.

1 yasına kadar sakin olanlar da sonra mı yoldan cıkıyor?:)

merhaba kızlar,
ben,m sütüm çok azdı son 20 gündür emmediği için sütüm gitti sağdım çıkmadı elimle sıkınca biraz çıkıyordu şimdi ise sağ göğsüm koltuk altıma doğru ağrıyor derin nefes alınca ve bir yere uzanınca acaba nedeni ile ilgili bir fikriniz var mı?

benim oğlum da ek gıdaya geçimce sık kaka yapmaya başladı günde iki kez yapıyor bence normal çünkü artık katı gıda alıyorlar

ben hazır su kullanıyorum erikli hayat kullanıyorum ikisinden hangisini bulursak onu alıyorum

Ben boyle cekerken arkadaslarimin bebisleri hep sakin, uyuyan,beslenen sessiz olurlardi bende hep ayakta belimin yan cukuruna otutturup saatlerce oyle kalirdim yapisik gibi olurduk ama sonra dedigin gibi onlarinki huysuzlasti ben rahatladim halada oyle cok sukur. Simdi bu oglumda oyle olacak diye sabrediyorum, ins. Yanilmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…