günaydın gülüm teşekkür ederiz teyzesi.. valla kuzum pek fırsatım olmuyor ama inşallah arada girerim:)Ginaydin hanimlar...bayram da bitti. Donuyoruz eve. Pamuk tarlalarindan geciyoruz, bembeyaz; kar yagmis gibi:)
Masallah kuzularına:)
Yogunsun ama gir arada, gozum arıyor seni:)
Tesekkürler canım. Var 2 eltim de...vermedıler kızı:) İsteyenin bir yüzü kara vermeyen nijeryalı
Masallah canım. Baya oldu ek gıdaya baslayalı sanırım, menüsü yogun. Sen bizden daha deneyimlisin. Belki diş huzursuzlugudur. Sutun varsa emzir canım. Yetmiyorsa devam sutu ile takviye edersin. Doymadıgını sanmıyorum. Geciş donemlerinde huzursuz oluyorlar.
1 yasına kadar sakin olanlar da sonra mı yoldan cıkıyor?:)
Herkese gunaydin umarim herkes iyidir
Benim oglus hafiften nezle oldu ne zaman tatil olsa hastalaniyoruz ya lahana gibi kat kat giydiriyor Esim KV desen ona keza daha çok terliyo çocuk hasta oluyor aliskin değil bana birakin diyorum dinleyen kim cabuk atlatiriz umarim
Tatil bitti düzene kavuştuk allahtan oglumla tatil ban sinirden bbaşka birşey getirmiyor vallahi
Ben boyle cekerken arkadaslarimin bebisleri hep sakin, uyuyan,beslenen sessiz olurlardi bende hep ayakta belimin yan cukuruna otutturup saatlerce oyle kalirdim yapisik gibi olurduk ama sonra dedigin gibi onlarinki huysuzlasti ben rahatladim halada oyle cok sukur. Simdi bu oglumda oyle olacak diye sabrediyorum, ins. Yanilmam
Merhaba kızlar
Bayram da bitti,biz 2 gün daha Antalya'dayız,sonra evimize dönücez.çok bile kaldık,evimi özledim.
Bugün kızım ilk kez katı gıda denedi.kabak,havuç,patates.sevdi,yedi baya.ağzını,ellerini açtı heyecanla.büyüdü de yemekleri deniyor,zaman yine uçuyor.nasıl geçti anlamadım.
Sizler de iyisinizdir inşallah,iyi geceleer herkese
Gunaydin. Bayram donusu islere girismeden herkese bi merhaba diyelim :) kisa ama cok keyifli bi tatil oldu. Ben uzattim ayri meselebu donemde kizim 2. disini cikardi, sanirim bayram kalabaliginda duzeni de bozuldu. Belki atak da eklendi bilemiyorum aama emmiyo, agliyo ve huzursuz iki gundur. Ek gidaya alisma calismalarimiz devam. Sebze corbasina azicik irmik katiyorum. Cok seviyo sebze corbasini. Peynir, yumurta ve tarhanayi da seviyo. Fakat meyve ve yogurtla pek aramiz yok. Bu hafta pazara gidip biraz mevsim sebze meyvesi alacagim. Cesitlendirelim bakalim besinleri. Artik yavas yavas arttirmaya da baslariz miktarlarini.
Ceku ve elanın ten ten tarzı saçları aynıydı sanırım...dediğin gibi üstünden aldım inmedim derinine temizliğin...Sana ve forumdaki herkese mutlu bir bayram dilerim ben de.
Ela muhteşem görünüyor fotoğrafta =)) Tam benim keltoşumla arkadaşlık edecek tip
Temizlik meselesini de çok takma. Zaten kirlenecek. Bak, ben "nasılsa taşınıyoruz haftaya" dedim ve her şeyi olduğu gibi bıraktım. Pasaklı olmak lazım bazen. Kafanın içinde kırk tilki, birinin kuyruğu öbürüne değmez.. Temizliği kim n'apsın? Üstten şöyle bir alıver, gerisini koyuver =P
eşim hallett valla benelimi bile süremedim...toparladım sadece ortalığı... kız 5 dakika yalnız kalmıyor sürekli ağlıyor odadan çıkınca ... yanımda götürüyorum arabasına koyup yok illa kucağına al diyor...Canim daha once polar mevzusu olmustu. Mavis arkadasimiz uyarmisti, ben bihaberdim. Canan arkadasimiz polis. Uyarisini ciddiye aliyorum. 3 takim esofman almistim zaten, fazla esyasi yok o magazadan. Bile bile (acaba bile olsa) giydiremem...
Ne kadar stres olmussun gulum. Gelenin yoksa aksama bile temizlersin ne olacak. Masallah "horozuna"
Masallah afiyet olsun canim
Oglan bugun 2 defa isirdi, ciglik cigliga milleti ayaga kaldirdim. Ustler de cikarsa koparir artik:)
hayırlısı böyleymiş...kimin ekmeğini nereden yiyeceği belli olmuyor.maşşallah oğluşuna kilo alımı çok iyiymş.. eee annesi iyi bakıyor pekmeziydi sebzesiydi afiyet olsun kuzuna.annem ben liseye giderken dolabımda dağınık olan giysilerimi yırtıp çöpe atmıştı nasıl kızmıştım hala hatırlarım ama hiç dağıtmadım bi daha atmasın die:) artık hırsızı nereye denk gelirse:) şaka bi yana da silahı bile zorla taşıyorum zaten o derece annem bankacı ol demişti giy eteğini topuklu ayakkabını geç klimalı yere çalış dinlemedim..
inşallah diştendir de çıkınca rahat ederiz bari...Canlaarrr günayyydııınnn
HEPİMİZİN KURBAN BAYRAMINI KUTLUYORUM ALLAH YENİLERİNE DE AİLELERİMİZLE SEVDİKLERİMİZLE BERABER ERDİRSİN İNŞ ... YOLDA OLANLARA OLACAKLARA İYİ YOLCULUKLAR ALLAHA EMANET OLUN HEPİNİZ İNŞ ... anca vakit buluyorum tatlı kuşum gece sürekli uyanıyor memeemmm diye ağlıyor duyanda memesini katbetmiş sanacak :) )-: :-( vermesem bi dert versem bi dert ne yapacağımı şaşırdımgece uykusunda mama versemde almıyor diye hep meme verdim oda az yetmiyor diye hep verdim emzikte almıyor gündüzde güzel uyuyor ben uykusuz dolanıyorum işte :) geçen gün 5.30 da uyudu gece uykusuna biraz erken başladı demekki gece benim uyuduğum zamanlarda da uyumayıp beni uyutuyor :))diştendir diye umut edip sabredicez artık :)))
amin inşallah canım hep böyle huzurlu olsun düzeni değişmesin ...Günaydııın,
Kızım rekorda,dün bütün öğleden sonra başbaşa gezdik,temiz hava aldı diye mi acaba bilmiyorum,gece 10'dan beri uyuyor,5'te ve 8'de emdi sadece.inanamıyorum valla,temiz hava mı,şehir değişti diye mi ki.keşke hep böyle uyusa,uzun zamandır ilk kez uykumu aldım.
Snowy canım ben de evvelsi gün h&m ' den birkaç şey aldım,baktım netten,Gaziantep'te Sanko Park'ta var diyor.bak istersen yakınsa.
canım nasılsın...İdil le bayram nasıl geçti...Iyi bayramlar canlarım
o fırtınalı bulutlu zamanlardayız sanırım...peki güneşli ve sıcak günler ne zaman gelecek canım..Merhaba
Herkese iyi bayramlar. Wonderweeks takviminin 26. Haftasinin tepesinde firtinali bir bulut isareti var, yani cok huysuz bir doneme isaret ediyor. Bizim kiz da tam 26. Haftaya girerken yani su an ciddi bir huysuzluk icinde. Bizim kiz ev gezmelerini sevmiyor artik anladim. Dayimlara bayram ziyaretimizde bana huzur vermedi bir an :).
Aranizda bebegi 26. Haftada yani 6 ayi doldurmasina 1 hafta veya 10 gun kala daha bir huysuz olan var mi? Kizim bu alti ay donemecini atlatinca daha huzurlu bir bebek olur insallah, amin. Snowyy sen hatırlıyor musun 26. Haftayi? 6. Ayi doldurdunuz cok daha iyi oldu insallah?
hoşgeldiniz canım bu arada...bende senin yaptığın gibi muzu verdim eline yedi biraz... sonra kabız oldu ama 2. verişimde zeytin yağıyla karıştırıp kaşıkla verdim...maşşallah etede başlamış...bizimkilerin dişleride çıksaydı galiba bizi yiyecekler bu sinirle...sağıma soluma saldırıyor dişi olsa koparacak biryerlerimi...Gunaydin keyifli gunler&iyi gezmeler:)
Dun oglanin eline el ayasi genisliginde 15 cm kadar et pisirip verdim. Isirip kopara kopara yedi. Eti cok sevecek anlasilan:) Sizin bebislerin tecrubeleri nasil?
26. Hafta 6.5 olmuyor mu canim?
6 aylik olmasina 1 hafta kala benimki de cok huzursuzdu. Gece uyanmalari&sik emmeleri hep o doneme denk gelmisti.
Simdi 6 bitti. Uykusu daha duzenli ama bu sefer de kendi huzursuz. Yok yere kendi kendine soylenmeye basladı. Kendini tırmalıyor&kendine vuruyor. Ben o bahsettıgın 26. Haftadayım sanırım
benim kızda aynı biri kucağına alana kadar gülüyor sonra ağzını büzüp ağlıyor...Yok 26. Hafta tam alti ay dolmadan onceki hafta oluyor. Aylari 4 hafta olarak saymiyoruz. 4 hafta 28 gun ediyor ama ay 30 ya da 31 gun cekiyor. Ondan dolayi... siz muhtemelen 27. ya da 28. Haftadasiniz. Cep telefonumda hangi haftada oldugumuzu gosteren bir uygulama var.
Ya anlamiyorum cafede daha sakin duran kiz ev gezmesinde niye boyle yapıyor. Onu sevmeye calisan ama fazla sik gormedigi akrabalari ve farkli evleri yabanciliyor sanirim. Daha sık gordugu halde abim ve yengemin kucagina alininca da ağlıyor.
ben içtiği kadar veriyorum canım... değişiyor günlük bazen 30ml bazende 60 ml içiyor...kızlar bebişlere günde ne kadar su vermek gerekir kaç ml?
evet nice bayramlarımız olsun evlatlarımızla inşallah...maşşallah bebişine afiyet olsunselam canlarım bayadır bakamadım siteye malum okullar açıldı iki oğlumda okula gidiyor birde bebişim baya yoğun geçiyor zaman.. şükür hepimiz iyiyiz.. güzel bir bayram havası var.. hepinizin kurban bayrımı mübarek olsun.. rabbim sağlıklı huzurlu mutlu bir şekilde nice bayramlar görmeyi yaşamayı nasip etsin inşallah hepimize.. minik meleğim bayramın ilk günü 6. ayına girdi hayırlısı bakalım artık ek gıdalarla tanışıyor yavaş yavaş çokta hevesli inş. hep böyle gider yoğurtla başladık yavaş yavaş sebze çorbası meyve püresi adım adım ilerlicez inş. bizden böyle.. sizler nasılsınız canlarım..?
bu ara çoğu bebek huysuz huzursuz canım demekki olağan bir durum var...maşşallah yavruşuna...bizim kızın 8-10 kilo olduğu kucağıma dolu dolu sığdığı günleri bir görseydim...belki bu ay 6 buçuk olmuştur...benim yeğenlerim hep devam sütü içtiler 3 yaşına kadar...Merhaba arkadaşlar..hayırlı bayramlar. Benim oğlan altı ay altı gunluk oldu..inanılmaz huyu değişti. Emziriyorum..sabah kahvaltı peynir pekmez ardından kaşık maması yiyo. ? Uyuyo sabahki uykusu guzel 2 saate yakın..sonra kaos başlıyo. Uyarınca emiyo meyve yiyor. Uyuyo ama 15 dk sonra hep yanında istiyo beni.oyun meyveler doymuyo yoğurt anca bi saat idare ediyo..sebze püresi sonraki menüsü..en sonda sekiz gibi muhallebi yiyo..sonra abiler bi ku duruyo yürüyerek hepimizi alt edecek gülme krizine giriyor. Sonra 9 buçuk gibi uyuyo..beşinde on ikiden sonra hep yanında meme ağzında uyuyo..çıldırdıYorum. en onemli 3 gune bir kaka yapan bebek ne yedıreceem ardından kaka yapıyo..muz seftali patates hergün yiyo. ? Ama neden böyle anlamadım..İshal degil..sulu dışkı degil ama ne yapacagım Sasırdım. Altıncı ay kontrolünde 8 kilo 69 cm geldi..az almış Bu ay.sizinkilrt ek gıdaya geçince daha sık kaka mı yapıyorlar, buarada daha dişimizde yok..bende kaynatıp veriyorum su.dr bu durumu söyledim bağırsak enfeksiyonu olabilir dedi.ama tahlil felan istemedi.yoğurt ver bol dedi .ee zaten yiyo.beni yiyecek yakında..parçalıycak beni memeyi alınca ehehe diyo..Dr devam sutune başla dedi..sevmiyo aptamil bebe lac SMA denedim inmedi. ? Hipp onemli almak istemedim ta onuda içmeye para çöpe.pınarın devam sustu var 6-12 ay ondan aldım bi paket kararsız vermekte ama ne yapayım sizce.kafam çok karışık yaa.
canım tok karnına vermeye çalışın suyu...aç karnına benim bile midemi bulnadırır...Kizlar merhaba, bayram dolayisiyla burasi da tenhalasmis:) bende arada su veriyorum aslinda k.v veriyor ben anne sutu aldigi icin cok verme taraftari degildim ama k.v cok isteyince arada sirada veriyoruz. Bi istahla suyu iciyor o kadar sevdi ki rezeneyi de anne sutunu de biberondan icmiyor sadece suyu hevesle iciyor. Ictikten sonra da bi guzel kusuyor, suya midesi alisamadi hala. ne zaman su icse o gun daha fazla kusuyor cozemedim nedenini umarim ek gidaya gecince bu kadar kusmaz. Gerci su icmedigi zamanda bayagi kustugu oluyor ama su icince daha sik ve cok kusuyor.
merhaba kızlar,
afiyet olsun canım Dolunay a...2. dişide hayırlı olsun... artık koparabileceği şeyleride verrirsin...çiğneme hareketi yapması çok önemliymiş...Gunaydin. Bayram donusu islere girismeden herkese bi merhaba diyelim :) kisa ama cok keyifli bi tatil oldu. Ben uzattim ayri meselebu donemde kizim 2. disini cikardi, sanirim bayram kalabaliginda duzeni de bozuldu. Belki atak da eklendi bilemiyorum aama emmiyo, agliyo ve huzursuz iki gundur. Ek gidaya alisma calismalarimiz devam. Sebze corbasina azicik irmik katiyorum. Cok seviyo sebze corbasini. Peynir, yumurta ve tarhanayi da seviyo. Fakat meyve ve yogurtla pek aramiz yok. Bu hafta pazara gidip biraz mevsim sebze meyvesi alacagim. Cesitlendirelim bakalim besinleri. Artik yavas yavas arttirmaya da baslariz miktarlarini.
geçmiş olsun canım...terleyip üşütüyorlar... çokta giydirmemek lazım. çabuk atlatır inşallah...Herkese gunaydin umarim herkes iyidir
Benim oglus hafiften nezle oldu ne zaman tatil olsa hastalaniyoruz ya lahana gibi kat kat giydiriyor Esim KV desen ona keza daha çok terliyo çocuk hasta oluyor aliskin değil bana birakin diyorum dinleyen kim cabuk atlatiriz umarim
Tatil bitti düzene kavuştuk allahtan oglumla tatil ban sinirden bbaşka birşey getirmiyor vallahi
günaydın kızlar...
hepinizin geçmiş bayramı kutlu olsun...
bütün nisan bebekleri huysuzlaşmış... sizi okuyunca bende rahatladım çünkü benim kızda çıldırdı benide delirtti resmen.. ne uyku ne bişey mahvolduk oda bende...sabaha kadar 50 defa uyanıyor sürekli memede..bazen meme versemdesusmuyor mama ver ..yok yine susmuyor gazını çıkar yine susmuyor...ne yapacağımı şaşırmış durumdayım... benim gibi dişinden galiba diye düşünen anne çokmuş...
Ceku ve elanın ten ten tarzı saçları aynıydı sanırım...dediğin gibi üstünden aldım inmedim derinine temizliğin...
eşim hallett valla benelimi bile süremedim...toparladım sadece ortalığı... kız 5 dakika yalnız kalmıyor sürekli ağlıyor odadan çıkınca ... yanımda götürüyorum arabasına koyup yok illa kucağına al diyor...
hayırlısı böyleymiş...kimin ekmeğini nereden yiyeceği belli olmuyor.maşşallah oğluşuna kilo alımı çok iyiymş.. eee annesi iyi bakıyor pekmeziydi sebzesiydi afiyet olsun kuzuna.
inşallah diştendir de çıkınca rahat ederiz bari...
amin inşallah canım hep böyle huzurlu olsun düzeni değişmesin ...
canım nasılsın...İdil le bayram nasıl geçti...
o fırtınalı bulutlu zamanlardayız sanırım...peki güneşli ve sıcak günler ne zaman gelecek canım..
hoşgeldiniz canım bu arada...bende senin yaptığın gibi muzu verdim eline yedi biraz... sonra kabız oldu ama 2. verişimde zeytin yağıyla karıştırıp kaşıkla verdim...maşşallah etede başlamış...bizimkilerin dişleride çıksaydı galiba bizi yiyecekler bu sinirle...sağıma soluma saldırıyor dişi olsa koparacak biryerlerimi...
seni ısırdığına göre diğer dişleride kaşınıyor...pıtır pıtır çıkaracak diğerlerinide ...
benim kızda aynı biri kucağına alana kadar gülüyor sonra ağzını büzüp ağlıyor...
ben içtiği kadar veriyorum canım... değişiyor günlük bazen 30ml bazende 60 ml içiyor...
evet nice bayramlarımız olsun evlatlarımızla inşallah...maşşallah bebişine afiyet olsun
bu ara çoğu bebek huysuz huzursuz canım demekki olağan bir durum var...maşşallah yavruşuna...bizim kızın 8-10 kilo olduğu kucağıma dolu dolu sığdığı günleri bir görseydim...belki bu ay 6 buçuk olmuştur...benim yeğenlerim hep devam sütü içtiler 3 yaşına kadar...
canım tok karnına vermeye çalışın suyu...aç karnına benim bile midemi bulnadırır...
BrujaV da olmuştu sana yardımcı olur sanırım... çok geçmiş olsun...sıcak su ve masaj iyi geliyor
afiyet olsun canım Dolunay a...2. dişide hayırlı olsun... artık koparabileceği şeyleride verrirsin...çiğneme hareketi yapması çok önemliymiş...
geçmiş olsun canım...terleyip üşütüyorlar... çokta giydirmemek lazım. çabuk atlatır inşallah...
snowyy
herşeyde vardır bir hayır canım kızı neden vermediler ki yada nazlanıyorlarmı diyelim kız evi naz evi:)
dediğin gibi karnımı ağrıyor ne yi var hiç anlayamadım... ama bir bakıyorsun bir gülmeler bir cilveler..ağzısı olan bir bebek öyle olurmu diyorum..sonra feryat figan ağlamalar göz yaşları salyalar...muzu 1 gün 2 defa verdim sonrada vermedim...Hoş geldin canım. Cok zor gecmiş bayram. Bir agrısı sıkıntısı mı vardı acaba...
İnşallah diştendir de cabuk gecer canım. Muz şeftali kabızlık yapıyormuş. Sen diger meyveleri dene canım.
Annesi kızım küçük daha dedi
Kız doktor, oglan yardımcı doçent. İkisi aynı şehirde aileden uzaklar. İsteseler hemen evlenirler de işte saygıdan büyüklerin olurunu bekliyorlar:)
dediğin gibi karnımı ağrıyor ne yi var hiç anlayamadım... ama bir bakıyorsun bir gülmeler bir cilveler..ağzısı olan bir bebek öyle olurmu diyorum..sonra feryat figan ağlamalar göz yaşları salyalar...muzu 1 gün 2 defa verdim sonrada vermedim...
maşşallah küçükmüş... bende ilk okuduğumda 18 falan sandım...ki 18 olunca evde kaldı derlermiş annemlerin zamnında....saygıdan bekliyorlar ama bu davranışları kötüye kullanılıyor galiba... ama şimdi bu Nijerya lılardan tekrar isteyeceksiniz kızı demek oluyor...siz tekrar gidene kadar bir kaç ay daha büyümüş olur gelin adayı...hayırlısı olsun inşallah...
alerji testi kan testi hepsini istiycem...nazda yapıyor olabilir çünkü inadı tuttumu hiç bir şeyi gözü görmüyor mamayı 1 dakika geciktir 15 dakika ağzına almıyor sinirinden...kv şimdilik bir şey yedirmeyecek dediğin gibi ben akşamları sebze haşlıycam...yoğurt vs...fazla püre yapmadan vericem biraz pütürlü kalacak sebzeler...yada eline veririm senin yaptığın gibi kendi yer...kucağımda oturtup yediririm...bu cuma 6 ayı doluyor fakat aşı günü haftaya çarşamba...Kontrolu yakın sanırım. Alerji testını bir yaptır. İnşallah sıkıntı çıkmaz. O zaman da naza&cilveye yorarız. Seni goremiyor. Eline gecince de naz yapıyordur belki
Kayınvaliden neler yedirecek gün içinde canım? Ya da ek gıda için aksam yemegini mi seçeceksin bir süre?
Evet hafta sonu bir daha gidecekler. Ana babaya evlat hep bebek te...doganin kanunu. Sevmisler, yillardir beraberler zaten. Gunaha girmesinler. Evlenip mutlu olsunlar....
Herkese gunaydin umarim herkes iyidir
Gunaydin. Bayram donusu islere girismeden herkese bi merhaba diyelim :) kisa ama cok keyifli bi tatil oldu. Ben uzattim ayri meselebu donemde kizim 2. disini cikardi, sanirim bayram kalabaliginda duzeni de bozuldu. Belki atak da eklendi bilemiyorum aama emmiyo, agliyo ve huzursuz iki gundur. Ek gidaya alisma calismalarimiz devam. Sebze corbasina azicik irmik katiyorum. Cok seviyo sebze corbasini. Peynir, yumurta ve tarhanayi da seviyo. Fakat meyve ve yogurtla pek aramiz yok. Bu hafta pazara gidip biraz mevsim sebze meyvesi alacagim. Cesitlendirelim bakalim besinleri. Artik yavas yavas arttirmaya da baslariz miktarlarini.
merhaba,günaydın merhaba canım
inciniz hayırlı olsun. Maşallah yesin de büyüsün.
alerji testi kan testi hepsini istiycem...nazda yapıyor olabilir çünkü inadı tuttumu hiç bir şeyi gözü görmüyor mamayı 1 dakika geciktir 15 dakika ağzına almıyor sinirinden...kv şimdilik bir şey yedirmeyecek dediğin gibi ben akşamları sebze haşlıycam...yoğurt vs...fazla püre yapmadan vericem biraz pütürlü kalacak sebzeler...yada eline veririm senin yaptığın gibi kendi yer...kucağımda oturtup yediririm...bu cuma 6 ayı doluyor fakat aşı günü haftaya çarşamba...
inşallah mutlu olurlar...
kızlar patatesi püre haline mi getirip veriyorsunuz?
merhaba,
sizindemi başımnıza geldi göğüste ağrı hırsızı sizinde yaşadığınızı söyledi ama benim 20 gün önce çok az olan sütünde giti kızım emmdedi şimdi sağ göğsüm koltuk altıma doğru ağrıyor ve derin nefes alıp bir yere uzanırkende ğrı hissediyorum başka bi şikayetim yok sizinde bumuydu şikayetiniz,?
hani acıkınca sinirli ve gergin olan insanlar varya bizim bebekler büyüyünce öyle olacaklar sanırım...hırsızı
benim oglumda mama biraz geciksin yırtıyor kendini hemen gelecek bu mamaaaaa
yanlış isimmi verdim acabamerhaba,
sizindemi başımnıza geldi göğüste ağrı hırsızı sizinde yaşadığınızı söyledi ama benim 20 gün önce çok az olan sütünde giti kızım emmdedi şimdi sağ göğsüm koltuk altıma doğru ağrıyor ve derin nefes alıp bir yere uzanırkende ğrı hissediyorum başka bi şikayetim yok sizinde bumuydu şikayetiniz,?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?