merhaba,
sizindemi başımnıza geldi göğüste ağrı hırsızı sizinde yaşadığınızı söyledi ama benim 20 gün önce çok az olan sütünde giti kızım emmdedi şimdi sağ göğsüm koltuk altıma doğru ağrıyor ve derin nefes alıp bir yere uzanırkende ğrı hissediyorum başka bi şikayetim yok sizinde bumuydu şikayetiniz,?
canım merhabaGeçmiş bayramınız kutlu olsun kızlar. Bir süredir sık giremedim geçmişi de okuyamadım.
2 konuda yardımınıza çok ihtiyacım var;
Birincisi; diş çıkarma süreci. Gece 50 kere uyanıyor gündüz çok huzursuz, ellerini parmaklarını beni ve eline geçirdiği herseyi ısırıp ısırıp ağlıyor. Ilaç vermemek için direnmekle ona kötülük mü yapıyorum? Jel ve calpol kullanmamı tavsiye eden dr arkadaşlarım var ama onlara kalsa zaten her durumda daya ilacı nolcak. Siz nasıl başa cikiyorsunuz bu süreçle tavsiyeleriniz neler?
İkincisi; ek gıdaya başlama sorunu. Bebeğim 6.ayını doldurdu önceden meyve suyu tattirmisligim var. Şimdi neyle ve nasıl başlamalıyım? Püre vs mi veriyorsunuz yoksa haşlayıp direk eline mi veriyorsunuz? Eline verip kendisinin yemesini beklemek daha mantıklı geliyor ama kopardığı parçayı yutabilir mi sıkıntı mı olur bilemiyorum ben korkudan ek gıdaya başlayamıyorumbir de günde kaç öğünle başlıcaz?
Snowycim korsanın et yediğini yazmışsın. Maşallah kuzuma. Erken değil mi et için ve kendi kendine koparıp koparıp yemeyi başardı mı? Bu konuda çok bilgisiz bir o kadar da evhamlıyım gençler bi yardımcı olun lütfen :)
benim aklım nerdeyse okuyorum aklımda aktar kalıyor sayfayı geçince :)hani acıkınca sinirli ve gergin olan insanlar varya bizim bebekler büyüyünce öyle olacaklar sanırım...
yanlış isimmi verdim acaba @BrujaV arkadaşımızın göğsü öyle olmuştu... azda olsa sütün kalmıştır canım memende ve toplanmıştır emzirmediğin içinde peynirleşiyor ve şişiyor mastit olmuşsun galiba...yada geçen benim olduğum gibi cereyanda kalmışsın oda göğsüne vuruyor insanın.. bıçak sokuyorlar gibi bir ağrı nefes bile aldırmıyor kulunç girmiştir omuzlarına sırtına...
Geçmiş bayramınız kutlu olsun kızlar. Bir süredir sık giremedim geçmişi de okuyamadım.
Birincisi; diş çıkarma süreci. Gece 50 kere uyanıyor gündüz çok huzursuz, ellerini parmaklarını beni ve eline geçirdiği herseyi ısırıp ısırıp ağlıyor. Ilaç vermemek için direnmekle ona kötülük mü yapıyorum? Jel ve calpol kullanmamı tavsiye eden dr arkadaşlarım var ama onlara kalsa zaten her durumda daya ilacı nolcak. Siz nasıl başa cikiyorsunuz bu süreçle tavsiyeleriniz neler?
İkincisi; ek gıdaya başlama sorunu. Bebeğim 6.ayını doldurdu önceden meyve suyu tattirmisligim var. Şimdi neyle ve nasıl başlamalıyım? Püre vs mi veriyorsunuz yoksa haşlayıp direk eline mi veriyorsunuz? Eline verip kendisinin yemesini beklemek daha mantıklı geliyor ama kopardığı parçayı yutabilir mi sıkıntı mı olur bilemiyorum ben korkudan ek gıdaya başlayamıyorumbir de günde kaç öğünle başlıcaz?
Snowycim korsanın et yediğini yazmışsın. Maşallah kuzuma. Erken değil mi et için ve kendi kendine koparıp koparıp yemeyi başardı mı? Bu konuda çok bilgisiz bir o kadar da evhamlıyım gençler bi yardımcı olun lütfen :)
benim aklım nerdeyse okuyorum aklımda aktar kalıyor sayfayı geçince :)
Geçmiş bayramınız kutlu olsun kızlar. Bir süredir sık giremedim geçmişi de okuyamadım.
canım çok geçmiş olsun... idrar yolu enfeksiyonuda çok zor ve dikkat edilmezse tekrarlıyor... geçtiğine çok sevindim... bu aralar grip salgını var..bayramda gördüğüm 3 kişiden bir hastaydı... birde öyle herkes sevmeye ve mıncıklamaya çalıştığı için dikkat etmemiz güçleşti...çok çok geçmiş olsun canımmerhaba kızlar nasılsınız bebişler nasıl umarım herkes çok iyidir geçmiş bayramınız mübarek olsun konular maşallah o kadar uzamış ki geçmişi hiç okuyamıyorum artık kızım bir ara idrar yolu enfeksiyonu oldu bi 10 gün falan baya sıkıntı yaşadık ama allaha çok şükür atlattık geçti sonrasında ufaktan bi gribe yakalandık derken bayram seyran ve iş başı :) :)
merhaba kızlar nasılsınız bebişler nasıl umarım herkes çok iyidir geçmiş bayramınız mübarek olsun konular maşallah o kadar uzamış ki geçmişi hiç okuyamıyorum artık kızım bir ara idrar yolu enfeksiyonu oldu bi 10 gün falan baya sıkıntı yaşadık ama allaha çok şükür atlattık geçti sonrasında ufaktan bi gribe yakalandık derken bayram seyran ve iş başı :) :)
merhaba kızlar nasılsınız bebişler nasıl umarım herkes çok iyidir geçmiş bayramınız mübarek olsun konular maşallah o kadar uzamış ki geçmişi hiç okuyamıyorum artık kızım bir ara idrar yolu enfeksiyonu oldu bi 10 gün falan baya sıkıntı yaşadık ama allaha çok şükür atlattık geçti sonrasında ufaktan bi gribe yakalandık derken bayram seyran ve iş başı :) :)
canım çok geçmiş olsun... idrar yolu enfeksiyonuda çok zor ve dikkat edilmezse tekrarlıyor... geçtiğine çok sevindim... bu aralar grip salgını var..bayramda gördüğüm 3 kişiden bir hastaydı... birde öyle herkes sevmeye ve mıncıklamaya çalıştığı için dikkat etmemiz güçleşti...çok çok geçmiş olsun canım
MerhabalarGunaydinlar, keyifli gunler olsun:)
Kalktik mangali yaktik, ciger keyfi yapacagiz. Aksama kaynima kiz isteyecegiz (ne bereketli oldu bu sonbahar), yarina da yolcuyuz. Sizlerde ne var ne yok.
Sana soylemedim zaten gulum. Sikintili bir durum da varmis. Ihmal etme tabi suyunu. Asagida bazi bilgiler var.
http://www.bebek.com/biberonla_beslenme/bebeklere_ne_kadar_su_verilmeli
Ben hayat su veriyorum canim. Ebebekte var.
Ela 10 nisan doğumlu mu? Bizim kız 12 nisan. Fırtınalı ve huysuz günler Takvimde sanki bugün yarın geçecek gibi anlaşılıyor :). İnşallah...günaydın kızlar...
hepinizin geçmiş bayramı kutlu olsun...
bütün nisan bebekleri huysuzlaşmış... sizi okuyunca bende rahatladım çünkü benim kızda çıldırdı benide delirtti resmen.. ne uyku ne bişey mahvolduk oda bende...sabaha kadar 50 defa uyanıyor sürekli memede..bazen meme versemdesusmuyor mama ver ..yok yine susmuyor gazını çıkar yine susmuyor...ne yapacağımı şaşırmış durumdayım... benim gibi dişinden galiba diye düşünen anne çokmuş...
Ceku ve elanın ten ten tarzı saçları aynıydı sanırım...dediğin gibi üstünden aldım inmedim derinine temizliğin...
eşim hallett valla benelimi bile süremedim...toparladım sadece ortalığı... kız 5 dakika yalnız kalmıyor sürekli ağlıyor odadan çıkınca ... yanımda götürüyorum arabasına koyup yok illa kucağına al diyor...
hayırlısı böyleymiş...kimin ekmeğini nereden yiyeceği belli olmuyor.maşşallah oğluşuna kilo alımı çok iyiymş.. eee annesi iyi bakıyor pekmeziydi sebzesiydi afiyet olsun kuzuna.
inşallah diştendir de çıkınca rahat ederiz bari...
amin inşallah canım hep böyle huzurlu olsun düzeni değişmesin ...
canım nasılsın...İdil le bayram nasıl geçti...
o fırtınalı bulutlu zamanlardayız sanırım...peki güneşli ve sıcak günler ne zaman gelecek canım..
hoşgeldiniz canım bu arada...bende senin yaptığın gibi muzu verdim eline yedi biraz... sonra kabız oldu ama 2. verişimde zeytin yağıyla karıştırıp kaşıkla verdim...maşşallah etede başlamış...bizimkilerin dişleride çıksaydı galiba bizi yiyecekler bu sinirle...sağıma soluma saldırıyor dişi olsa koparacak biryerlerimi...
seni ısırdığına göre diğer dişleride kaşınıyor...pıtır pıtır çıkaracak diğerlerinide ...
benim kızda aynı biri kucağına alana kadar gülüyor sonra ağzını büzüp ağlıyor...
ben içtiği kadar veriyorum canım... değişiyor günlük bazen 30ml bazende 60 ml içiyor...
evet nice bayramlarımız olsun evlatlarımızla inşallah...maşşallah bebişine afiyet olsun
bu ara çoğu bebek huysuz huzursuz canım demekki olağan bir durum var...maşşallah yavruşuna...bizim kızın 8-10 kilo olduğu kucağıma dolu dolu sığdığı günleri bir görseydim...belki bu ay 6 buçuk olmuştur...benim yeğenlerim hep devam sütü içtiler 3 yaşına kadar...
canım tok karnına vermeye çalışın suyu...aç karnına benim bile midemi bulnadırır...
@BrujaV da olmuştu sana yardımcı olur sanırım... çok geçmiş olsun...sıcak su ve masaj iyi geliyor
afiyet olsun canım Dolunay a...2. dişide hayırlı olsun... artık koparabileceği şeyleride verrirsin...çiğneme hareketi yapması çok önemliymiş...
geçmiş olsun canım...terleyip üşütüyorlar... çokta giydirmemek lazım. çabuk atlatır inşallah...
Merhabalar
Suyu phlips avent alıştırma bardagına koyup mu veriyorsun?
Merhabalar
Suyu phlips avent alıştırma bardagına koyup mu veriyorsun?
Onun da selamı var, kumaş kitabıyla "konuşmakla" meşgul...Evet canim. Postaci guzeline selamlar
merhaba kızlar uzun süredir yazmıyordum beni hatırlayan olurmu acaba :)
Onun da selamı var, kumaş kitabıyla "konuşmakla" meşgul...şimdi de yemeye çalışacak sanırım. Arada da sinirleniyor :). Biz ek gıdaya haftasonu yani tam altı ayı doldurunca başlayacağız kısmetse. Cumartesi doktor kontrolünden sonra.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?