2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551

yok hayır benim değil hırsızının dediği BrujaV arkadaşımızın olmus

Geçmiş bayramınız kutlu olsun kızlar. Bir süredir sık giremedim geçmişi de okuyamadım.
2 konuda yardımınıza çok ihtiyacım var;
Birincisi; diş çıkarma süreci. Gece 50 kere uyanıyor gündüz çok huzursuz, ellerini parmaklarını beni ve eline geçirdiği herseyi ısırıp ısırıp ağlıyor. Ilaç vermemek için direnmekle ona kötülük mü yapıyorum? Jel ve calpol kullanmamı tavsiye eden dr arkadaşlarım var ama onlara kalsa zaten her durumda daya ilacı nolcak. Siz nasıl başa cikiyorsunuz bu süreçle tavsiyeleriniz neler?
İkincisi; ek gıdaya başlama sorunu. Bebeğim 6.ayını doldurdu önceden meyve suyu tattirmisligim var. Şimdi neyle ve nasıl başlamalıyım? Püre vs mi veriyorsunuz yoksa haşlayıp direk eline mi veriyorsunuz? Eline verip kendisinin yemesini beklemek daha mantıklı geliyor ama kopardığı parçayı yutabilir mi sıkıntı mı olur bilemiyorum ben korkudan ek gıdaya başlayamıyorum bir de günde kaç öğünle başlıcaz?
Snowycim korsanın et yediğini yazmışsın. Maşallah kuzuma. Erken değil mi et için ve kendi kendine koparıp koparıp yemeyi başardı mı? Bu konuda çok bilgisiz bir o kadar da evhamlıyım gençler bi yardımcı olun lütfen :)

canım merhaba
aynı sıkıntı yani huysuzluk şu ara bebeklerin çoğunda var...6. ay atağı yada büyük ihtimal diş sıkıntıları var bu dönemde...ben hiç bir ilaç kullanmıyorum.. eline salatalık veriyorum dişliyor,dişlik kullanıyorum...ama bunlarda çare olmadı...haa aynı...ek gıdaya yavaş yavaş hepimiz geçtik... 3 gün kuralına göre başladım.. 3 gün keçi sütünden yoğurt mayaladım yiyebildiği kadar verdim ama yinede miktarları zaten az tutum...doktorların tavsiyesi ek gıda ihtiyacı günlük 2 çay bardağını geçmesin yönünde. @Snowyy nin blw kendi kendini besleme yönetemiyle muz yedirdim ..haşlanmış sebze... kemik suyuna çorbalar ve kış meyvelerine başlıycam... onun dışında parçaları yutma sorunu olmuyor... eğer miniğinin dişi çıktığında et yemesi için ısırıp koparabileceği için işi kolay yada sen şimdi haşlayıp minik parçalara ayırıp verebilirsin...fakat yatar pozisyonda yutması çok güç oturması gerekiyor... benim kız destekli bile olsa kendi başına oturamadığı için kucağımda oturtup yediriyorum...
korkma canım senin konturolünde olursa sıkıntı çıkmaz..zaten yutma refleksleri emerek içtikleri zaman oluyor ama ağzına aldığı şeyleri yutamayacağı kadar büyük olunca tekrar dışarı çıkarıyorlar dilleriyle... ama eğer endişen tükenmezse havucu patatesi kabağı püre yapıp verebilirsin.çoğumuuzn doktoru sebze ile başlamamızı önermiş .. . şekerli meyvelerden sonra sebzeler ağız tatlarına itici gelmesin diye...tam yulaf unundan muhallebi yapabilirsin...bir kaç çeşitle devam e ttikten sonra gerisi kendiliğinden gelir...

Son düzenleme:
benim aklım nerdeyse okuyorum aklımda aktar kalıyor sayfayı geçince :)

Hos geldin gulum. Masallah kuzuna, buyumus te ek gidaya gececekmis

Dis cikarma doneminde ben ilac kullanmadim. 1 hafta 10 gun huzursuzlugu oldu. Sonra disleri cikti zaten. Az sabir canim, bu donem de gececek.

Ek gida icin herkes farkli bir yontem uyguluyor. Hangisi hosuna giderse uygula gulum. Zaten 9. Aya kadar ek gida ancak 1 ogun kadar olur. Sonra artar. Onundeki birkac ay tattirma donemi. Ister sebze meyveyi pure olarak ver ( sebzeyi corba olarak yapip catalla ezerek pure yapiyorlar), ister hasla eline ver. Bebegin mutlaka dik konumda olsun.

Eti koparip yuttu evet. Boyun eti lifli idi. Koparamaz diye ben kuculttum onune koydum. Sen pure deneyeceksen kiyma seklinde de kullanabilirsin. Zaten yiyecegi birkac kasigi gecmeyecek canim. Tedirgin olma. Bismillah de basla:)

merhaba kızlar nasılsınız bebişler nasıl umarım herkes çok iyidir geçmiş bayramınız mübarek olsun konular maşallah o kadar uzamış ki geçmişi hiç okuyamıyorum artık kızım bir ara idrar yolu enfeksiyonu oldu bi 10 gün falan baya sıkıntı yaşadık ama allaha çok şükür atlattık geçti sonrasında ufaktan bi gribe yakalandık derken bayram seyran ve iş başı :) :)

sagol canım seninde kutlu olsun
diş için ben ilaç kullanmıyorum canım
ek gıda için sebzeyi de meyveyi de püre halinde veriyorum şeftali muz ve armuta bayılıyor

canım çok geçmiş olsun... idrar yolu enfeksiyonuda çok zor ve dikkat edilmezse tekrarlıyor... geçtiğine çok sevindim... bu aralar grip salgını var..bayramda gördüğüm 3 kişiden bir hastaydı... birde öyle herkes sevmeye ve mıncıklamaya çalıştığı için dikkat etmemiz güçleşti...çok çok geçmiş olsun canım

geçmiş olsun canım

Hos geldin canim. Cok gecmis olsun. Simdi iyidir minigin insallah. Kolay mesailer diliyorum sana

O minciklamalari hic sorma. Temizlemek icin oglani gunde 5 posta banyo yaptiriyordum:)

Merhabalar
Suyu phlips avent alıştırma bardagına koyup mu veriyorsun?

Ela 10 nisan doğumlu mu? Bizim kız 12 nisan. Fırtınalı ve huysuz günler Takvimde sanki bugün yarın geçecek gibi anlaşılıyor :). İnşallah...
Bizimki uykusunu alamadığına ve uykuya dalmaya calışırken çok huysuzlanabiliyor. Komik ama "bak postacı geliyor" şarkısını söylediğimde sakinleşebiliyor

Evet canim. Postaci guzeline selamlar
Onun da selamı var, kumaş kitabıyla "konuşmakla" meşgul... şimdi de yemeye çalışacak sanırım. Arada da sinirleniyor :). Biz ek gıdaya haftasonu yani tam altı ayı doldurunca başlayacağız kısmetse. Cumartesi doktor kontrolünden sonra.

merhaba kızlar uzun süredir yazmıyordum beni hatırlayan olurmu acaba :)

Hos geldin canim, nasilsin?:)

Afiyet olsun, kitap kurdu mu olacak:)

Kontrolden guzel haberlerle gelirsin insallah. Gecis donemi de eglenceli gecsin kuzunun

Ne oluyo bu bebislere..aksam atesi cikti alp in 38bucuk ta calpol vereim gece bidaha cikmadi.bugunde 37lerde geziyoo.disari ciktik aabiyi okula biraktik dustu atesi.ve bugunde cok uyuyo.sabah iki saat uyudu.simdide iki saati gecti uyuyo.hafif ateside var.okula giderken yoldada arabasinda kestirmisti yarimsaat.uyusalar dert uyumasalar dert.disligiyle kavga edeiyo bide daha cok sinirleniyo dislige iyice kasiniyo sanirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…