bu arada tanıdığıma doktoruru arı markalı muhallebi sanırım onu önermiş. 30 yıllık marka güvenle ver demiş. size öneren oldu mu ben hazır birşey vermiyorum ama ilerde acil durumlarda kullanılabilecek bir marka mı bilemedim. bazı doktorlar öneriyor araştırdığım kadarıyla:
Kızlaarr günaydıınn ... Tüm anneler ve kuzuları iyidir inşallah .. Bayramda market market gezdim ama uulaf unu bulamadımmetroda da migrosta da carrefourda da yok
Alan varsa marka ve unmu tam nasıl yapıcaz birde tarif edebilir mi ?
işler yoğun ev daha yoğun.arife günü temizlik bayramda yemek vs yatılı misafir.oğlum 4-5gündür uyumuyor araba ile ciktik yine uyumadi büyüdü kandırmak daha zor biraz grip olmuş şurup verdi doktor ne şurup ne fitil fayda yok hem dış hem grip battaniye ile salladik sonunda ağlarken tıkanıyor öksürük var ateş yok balgam var galiba geniz akıntısı var beş dk bir ağlayarak uyanıyor en fazla 10dk.dün hocaya götürdük okudu muska verdi üzerinde taşı dedi suya okudu kaşıkla veriyoruz arada.şems suresi var çok agladiginda okuyun dedi.çok da okumayın sonra hiç ağlamaz dedi.eymen den bana geçmiş parol içtim gece nefes alamıyorum etlerim açıyor başım gözlerim ağrıyor ben hiç grip olmazdım gece esim baktı o kadar ağladı ki uyuyamadim oglumu opmeyi özledim eşimde hasta oluyor gibi ilaç verdim uykusunu getirmiş çocuğu dusurmese bari.ise giderken yanında götür diyordu yazık ya.şurup icmiyo süt icmiyo yatinca ağlıyor pekmezli şurup verdim onu da çıkarıyor yutmuyor.bizim izinler iptal ortalik karışmış tv acmayinca haberim olmuyor.çocuğa bakacak biri olsa da bizde uyuyup dinlensek yoksa nasıl iyilescez bizden eymene geçecek üçümüz de ölü gibiyiz.kendime geleyim gelinime de bakarım ama şimdi o da grip olur diye ilgilenemiyorumd vit hergün veriyoruz...Canan oğluna istemişti... müstakbel kv yoğun çalışıyor...becerikli kv... pekmezini bile kendi yapıyor ...
balkabagi dene patates havuç belki tatlı die yerBenim kelebek meyve püresi dışında birşey yemiyor.
Önerisi olan var mı?
Kabak, havuç ve az pirinç püre yapıyorum yine yemiyor.
işler yoğun ev daha yoğun.arife günü temizlik bayramda yemek vs yatılı misafir.oğlum 4-5gündür uyumuyor araba ile ciktik yine uyumadi büyüdü kandırmak daha zor biraz grip olmuş şurup verdi doktor ne şurup ne fitil fayda yok hem dış hem grip battaniye ile salladik sonunda ağlarken tıkanıyor öksürük var ateş yok balgam var galiba geniz akıntısı var beş dk bir ağlayarak uyanıyor en fazla 10dk.dün hocaya götürdük okudu muska verdi üzerinde taşı dedi suya okudu kaşıkla veriyoruz arada.şems suresi var çok agladiginda okuyun dedi.çok da okumayın sonra hiç ağlamaz dedi.eymen den bana geçmiş parol içtim gece nefes alamıyorum etlerim açıyor başım gözlerim ağrıyor ben hiç grip olmazdım gece esim baktı o kadar ağladı ki uyuyamadim oglumu opmeyi özledim eşimde hasta oluyor gibi ilaç verdim uykusunu getirmiş çocuğu dusurmese bari.ise giderken yanında götür diyordu yazık ya.şurup icmiyo süt icmiyo yatinca ağlıyor pekmezli şurup verdim onu da çıkarıyor yutmuyor.bizim izinler iptal ortalik karışmış tv acmayinca haberim olmuyor.çocuğa bakacak biri olsa da bizde uyuyup dinlensek yoksa nasıl iyilescez bizden eymene geçecek üçümüz de ölü gibiyiz.kendime geleyim gelinime de bakarım ama şimdi o da grip olur diye ilgilenemiyorum
kemik suyu az koycanım ishal olmasın sonra önce sebze ile başlamalı biz bi haftadır öğlen sebze yiyoruz içine iki damla zeytinyagiTatlım bende meyve ile başladım ama çorbaları içmedi sonra 1 hafta ara verip çorba ile başladım şimdi hepsini yiyor bu arada çorbaya ilave olarak patates soğan kemik suyu zeytinyağıda koyuyorum hatta geçen bir diş sarımsağın dörtte irini de kattım :) pirinç atmıyorum artık şu gdodan dolayı..
evet canımCanan kuzum sen 88 li misin ?
bizimde yarın 6.ay kontrolümüz var bugün 6.ayımıza girip yarında 7.ayımızdan gün almaya başlıyoruz nasipse.
pazartesi de 6.ay aşılarımız var.
günaydın anneler ve yavrucukları.. geçmiş bayramınız mübarek olsun.. daha nice güzel bayramlara inşallah..
bizim kızda huy değiştirenlerden.. bayramda alıştı insana kalabalığa tekrardan beni yoruyor.. hiç bana çekmemiş oyna sakin sakin tek başına.. biri gelse de konuşsa diye resmen kapıya bakıyor artık :) :)
ben öğlenleri sebze püresi veriyorum her gün değişik şeyler koyuyorum ama sıcaklığı için bile tadınca yüzüm ekşiyor yavrulara kolay gelsin valla.. bazen kabak bazen ıspanak pırasa vs.. akşamları da yoğurt..
bayramda sadece bel bölgesinde küçücük sivilceler olmuştu hatta bayramda bir şey verememiştim emzirdim sadece bende kalın giydirmekten olduğunu düşünüyorum. resmen kilotlu çorap pantalon üstte kat kat elbiseler tam bel kısmı dört kat olunca ona yordum.. çok şükür hemen geçti ama sanki hafif yerleri belli..
işler yoğun ev daha yoğun.arife günü temizlik bayramda yemek vs yatılı misafir.oğlum 4-5gündür uyumuyor araba ile ciktik yine uyumadi büyüdü kandırmak daha zor biraz grip olmuş şurup verdi doktor ne şurup ne fitil fayda yok hem dış hem grip battaniye ile salladik sonunda ağlarken tıkanıyor öksürük var ateş yok balgam var galiba geniz akıntısı var beş dk bir ağlayarak uyanıyor en fazla 10dk.dün hocaya götürdük okudu muska verdi üzerinde taşı dedi suya okudu kaşıkla veriyoruz arada.şems suresi var çok agladiginda okuyun dedi.çok da okumayın sonra hiç ağlamaz dedi.eymen den bana geçmiş parol içtim gece nefes alamıyorum etlerim açıyor başım gözlerim ağrıyor ben hiç grip olmazdım gece esim baktı o kadar ağladı ki uyuyamadim oglumu opmeyi özledim eşimde hasta oluyor gibi ilaç verdim uykusunu getirmiş çocuğu dusurmese bari.ise giderken yanında götür diyordu yazık ya.şurup icmiyo süt icmiyo yatinca ağlıyor pekmezli şurup verdim onu da çıkarıyor yutmuyor.bizim izinler iptal ortalik karışmış tv acmayinca haberim olmuyor.çocuğa bakacak biri olsa da bizde uyuyup dinlensek yoksa nasıl iyilescez bizden eymene geçecek üçümüz de ölü gibiyiz.kendime geleyim gelinime de bakarım ama şimdi o da grip olur diye ilgilenemiyorum
Kızlar gece huysuzluk yaptı oğlum üst dişimiz de cıkmış annem görmüş şimdi aradı.
GünaydınlarGunaydin hanimlar...
Nisan kuzulari nasil?
Benim yaramaz yuvarlanip gidiyor, hala Turkce'yi sokemedi:)
Bu ara cok sik emiyor yine. Gunde 10 defayi buluyor. Dun taze yogurt yapmistim. Bekletmeden verince bayildi, yuzunu eksitmeden yedi. Farkli seyler yemeye basladigindan beri kakasinin rengi ve kivami degisti, kabizlik yasamadi hic sukur.
Tam gulumsuyordum alerji deyince cok uzuldum. Cabuk gecer insallah canim. Demek ki hassas bir bunyesi var. Deneyerek neye duyarli oldugunu bulacaksin. Ayrica masallah kilosu da iyi imis, saglikla buyut canim.
Amin canim. Bir bakayim dedim ben de, sok oldum. Heryeri karistirmislar. Eli silahli kisilere karsi emniyet gucleri yetkisiz... Halk duramamis sopayi alip sokaga cikmis...
Canim 6. Ayda tahliller istiyecektim demisti kan tahlilini demir ilaci icin istedi ama idrari da ayrica isterken bisey demedi rutin olarak degerlendirdi. Esim tahlil sonuclarini almaya gidecek sordurtucam trkrar neden idrar istedigini. Rengini soluk buldu bir de Ardanin o yuzden 10 gun sonra 6. Ayini dolduracak zaten hazir gelmisken simdi yapalim dedi.biz iyiyiz canım geçmiş olsun yavaş yavaş alışacaklar ek gıdaya. kan ve idrar tahlilini neden verdiniz?
Günaydınlar
Bu sitede haftalara gore gelişimleri var ingilizce, 6 aylık 1. Hafta 2. Hafta vs. Yuvarlanırlar diyor orda da
http://www.babycenter.com/0_your-6-month-olds-development-week-1_1477254.bc
Yoğurdu kendi mi yedi? Eliyle veya kaşıkla ?
Benim işe dönmeme 3.5 aydan az vakit kaldı. Dün akşam içimi biraz hüzün kapladı işe giderken nasıl bırakacağım, bütun gun nasıl gececek diye. Beraber geçirdiğim zamanın değerini daha çok anlamaya başladım.
merhaba canım beraber banyo yapmaya hiç cesaret edemedim...ama deniycem hafta sonu...Herkese merhaba...
Geçmiş Bayramınız mübarek olsun.. Bayram telaşı derken ancak girebildim.. Benim sıpa buaralar fazla düştü bana..
Hasta olan kuzulara şifa diliyorum.. Dişi çıkanların da Allah yardımcısı olsun.. Ağrısız ateşsiz çıksın gelsin inciler..
HIRSIZI kuzum @Snowyy nin dediği gibi duşta emzirmeyi dne. Bizim ki duşta beni yakalarsa emiyor.. Çok da hoşuna gidiyor..
@Snowyy maşallah kereme etleri yemiş.. Canım dana mı kuzu mu ve Hayvanın neresini veriyorsun ... Kız isteme işi yarım kalmış.. Üzüldüm .. Hayırlısı.. Sevenler kavuşsun inşallah
maşşallah kuzuna canım...az da olsa almış kilo...alerji olmasına çok üzüldün yaa..benim kızda aşırı derecede gözlerini kaşıyor acaba azda olsa alerji oluyormu ki verdiklerimden....muzdan alerji olmasıda garip demekki çok hassas... yanında başka birşey daha vermiş olsaydın hangisinden alerji olduğunu anlayamayacaktın... çok geçmiş olsun...Canlar nasilsiniz? Benim oglanin kontrolu vardi bugun. Bir ayda 390 gr almis en dusuk kilo alimiydi bu zamana kadar yarim cm uzamis. Dr 6. Ayda tahlil yaptiracaktim simdi yapalim birsonrakinde asilari olacak dedi (5,5 aylik suan). Kan ve idrar tahlili verdik yarin aliriz sonuclari. Sanirim demir ilacina baslatacak solgun gelmis dr a gore rengi. Yavas yavas tattirabilirsiniz gidalardan dedi. Ogun olarak vermedi kilosu iyi diye. Benim kv biraz fazla merakli yeni seyler tattirmaya izin vermedigim icin bu zamana kadar veremiyordu dr baslayabilirsiniz diyince bugun bir heycanla meyve versek dedi. Bende @Snowyy veHIRSIZI teyzelerinden esinlenerek eline muzu verdim bayildi 3/1ini bi guzel hupletti. Sonra gozlerini kasimaya basladi uykusu gelince hep kasinir gozleri. O kadar fazla kasimaya basladi ki uyutmayi deniyorum yyumuyo surekli gozleri kasimaktan kipkirmizi oldu. Altini actim o arada kakasini yapti bi baktim tum vucudu kizarik icinde hemen acile goturduk Allahtan kendi dr vardi alerji olmus korkmayin dedi ilac verdi. Allahim cocugun ilk ek gida denemesini alerjiyle sonlandirdik keyfine varamadi yavrum
benim yoğurdum bu gün hiç tutmadı hala süt gibi duruyordu bende sabah biberonun içine doldurup eline verdim ...sevmedi pek...Gunaydin hanimlar...
Nisan kuzulari nasil?
Benim yaramaz yuvarlanip gidiyor, hala Turkce'yi sokemedi:)
Bu ara cok sik emiyor yine. Gunde 10 defayi buluyor. Dun taze yogurt yapmistim. Bekletmeden verince bayildi, yuzunu eksitmeden yedi. Farkli seyler yemeye basladigindan beri kakasinin rengi ve kivami degisti, kabizlik yasamadi hic sukur.
Tam gulumsuyordum alerji deyince cok uzuldum. Cabuk gecer insallah canim. Demek ki hassas bir bunyesi var. Deneyerek neye duyarli oldugunu bulacaksin. Ayrica masallah kilosu da iyi imis, saglikla buyut canim.
Amin canim. Bir bakayim dedim ben de, sok oldum. Heryeri karistirmislar. Eli silahli kisilere karsi emniyet gucleri yetkisiz... Halk duramamis sopayi alip sokaga cikmis...
idrarı bekleyince yada sıcakta bezin beline gele yerlerinde benim kızında kızarıklıklar oluyor...krem sürme su ile yıka sönüyor hemen...günaydın anneler ve yavrucukları.. geçmiş bayramınız mübarek olsun.. daha nice güzel bayramlara inşallah..
bizim kızda huy değiştirenlerden.. bayramda alıştı insana kalabalığa tekrardan beni yoruyor.. hiç bana çekmemiş oyna sakin sakin tek başına.. biri gelse de konuşsa diye resmen kapıya bakıyor artık :) :)
ben öğlenleri sebze püresi veriyorum her gün değişik şeyler koyuyorum ama sıcaklığı için bile tadınca yüzüm ekşiyor yavrulara kolay gelsin valla.. bazen kabak bazen ıspanak pırasa vs.. akşamları da yoğurt..
bayramda sadece bel bölgesinde küçücük sivilceler olmuştu hatta bayramda bir şey verememiştim emzirdim sadece bende kalın giydirmekten olduğunu düşünüyorum. resmen kilotlu çorap pantalon üstte kat kat elbiseler tam bel kısmı dört kat olunca ona yordum.. çok şükür hemen geçti ama sanki hafif yerleri belli..
evet o markayı görüyorum sık sık markette...30 yıllık olsa bile raf ömrünü uzatmak için içine katku maddesi katıyorlar yani bu mecburen yapılan bir şey...canım zaten 1 yaşını geçince bizim yediklerimizi yemeye başlar...acil bir durum olmaz sanıyorum... tuzuna salçasına yağına baharatına dikkat edersek hiç bir şeycik olmaz inşallah...bu arada tanıdığıma doktoruru arı markalı muhallebi sanırım onu önermiş. 30 yıllık marka güvenle ver demiş. size öneren oldu mu ben hazır birşey vermiyorum ama ilerde acil durumlarda kullanılabilecek bir marka mı bilemedim. bazı doktorlar öneriyor araştırdığım kadarıyla:
merhaba canım beraber banyo yapmaya hiç cesaret edemedim...ama deniycem hafta sonu...
maşşallah kuzuna canım...az da olsa almış kilo...alerji olmasına çok üzüldün yaa..benim kızda aşırı derecede gözlerini kaşıyor acaba azda olsa alerji oluyormu ki verdiklerimden....muzdan alerji olmasıda garip demekki çok hassas... yanında başka birşey daha vermiş olsaydın hangisinden alerji olduğunu anlayamayacaktın... çok geçmiş olsun...
benim yoğurdum bu gün hiç tutmadı hala süt gibi duruyordu bende sabah biberonun içine doldurup eline verdim ...sevmedi pek...
yedikleri çeşitlendikçe kaka rengi koyulaşıyor...
Allah yardımcımız olsun...durumun içinde bulunanlarıda korusun Yarabbim...
idrarı bekleyince yada sıcakta bezin beline gele yerlerinde benim kızında kızarıklıklar oluyor...krem sürme su ile yıka sönüyor hemen...
afiyet olsun kuzuna...ben daha sebzeye geçemedim...benim kız hala hazır değil gibi geliyor sanki...
evet o markayı görüyorum sık sık markette...30 yıllık olsa bile raf ömrünü uzatmak için içine katku maddesi katıyorlar yani bu mecburen yapılan bir şey...canım zaten 1 yaşını geçince bizim yediklerimizi yemeye başlar...acil bir durum olmaz sanıyorum... tuzuna salçasına yağına baharatına dikkat edersek hiç bir şeycik olmaz inşallah...
bende bulamadım canım... onun yerine tam buğday unu aldım zengin lifli... onu çok az irmik le karıştırıp biraz günlük keçi sütü biraz su ile pişir..piştikten sonra çok az pekmezde olabilir tadını sevmesi için belki ama gereksiz yere şeker almasın diyorsan koyma...tam yulaf ununu bulursak onunla yaparız....Kızlaarr günaydıınn ... Tüm anneler ve kuzuları iyidir inşallah .. Bayramda market market gezdim ama uulaf unu bulamadımmetroda da migrosta da carrefourda da yok
Alan varsa marka ve unmu tam nasıl yapıcaz birde tarif edebilir mi ?
geçmiş olsun canım... inşallah çabucak geçer...benim etrafımda öyle bebeğime okuyacak bir hoca yok bildiğim biride yok... kendim okuyorum ancak... aşırı derecede kokkuyor çünkü elini kaldırsan zıplıyor... normalmidir bende bilemiyorum artık....çok etkileniyor kalabalıktan...'' çok okumayın hiç ağlamaz sonra'' gerçekten böylemi söyledi...işler yoğun ev daha yoğun.arife günü temizlik bayramda yemek vs yatılı misafir.oğlum 4-5gündür uyumuyor araba ile ciktik yine uyumadi büyüdü kandırmak daha zor biraz grip olmuş şurup verdi doktor ne şurup ne fitil fayda yok hem dış hem grip battaniye ile salladik sonunda ağlarken tıkanıyor öksürük var ateş yok balgam var galiba geniz akıntısı var beş dk bir ağlayarak uyanıyor en fazla 10dk.dün hocaya götürdük okudu muska verdi üzerinde taşı dedi suya okudu kaşıkla veriyoruz arada.şems suresi var çok agladiginda okuyun dedi.çok da okumayın sonra hiç ağlamaz dedi.eymen den bana geçmiş parol içtim gece nefes alamıyorum etlerim açıyor başım gözlerim ağrıyor ben hiç grip olmazdım gece esim baktı o kadar ağladı ki uyuyamadim oglumu opmeyi özledim eşimde hasta oluyor gibi ilaç verdim uykusunu getirmiş çocuğu dusurmese bari.ise giderken yanında götür diyordu yazık ya.şurup icmiyo süt icmiyo yatinca ağlıyor pekmezli şurup verdim onu da çıkarıyor yutmuyor.bizim izinler iptal ortalik karışmış tv acmayinca haberim olmuyor.çocuğa bakacak biri olsa da bizde uyuyup dinlensek yoksa nasıl iyilescez bizden eymene geçecek üçümüz de ölü gibiyiz.kendime geleyim gelinime de bakarım ama şimdi o da grip olur diye ilgilenemiyorum
ohhh maşşallah üst dişler alt dişler çıkı çıkı veriyor biz daha ıce berg in ucunu göremedik...Kızlar gece huysuzluk yaptı oğlum üst dişimiz de cıkmış annem görmüş şimdi aradı.
Sanırım diş ama henüz görünürde bişe yok.gee surekli Memede ydi devam üstlerine kabul etmedi.dun pınarın 6 12 ay sütünü denedim aman allahım yavrum nasıl acıkmıştı bir kaptı biberon 150 ml içti.agzından çekiyorum nefes alsın dıye nasıl homurdanıyo. Hani gece beslemeye ihtiyaç yoktu açken nasıl uyusun. Dokuz gıbı yatarken muhallebi yemişti.sabah beşe kadar uyudu sonra evde sekizde kalktı.evet adı alp arslan alp benden arslanır babasından.selçuklu hükümdarı.ama babaannesiesi adını hiç söylemiyo ıyı değilmiş adı kendi koyacaktır izin vermedik.diğerlerinide o koydu.yusuf ve ömer.bu sefer arap ismi olmasın Türk ismi olsun dedik ama adını bi tek biz soyluyoruz.Hep bebek yada paşa dıye seviliyor başkaları tarafındangeçmiş olsun canım dişlerde ateş yapıyor, ateşte uyku yapıyor senin oğlunun adı Alp değilmi benim oğluşumun adı sa Alper.
Şuan iyidir inşallah
banyo soğuk oluyor duşa kabinde yok ev sahibi yaptırmamızada izin vermedi... nebilim denemedim ...babasının kucağında yıkarım bazen ama hiç tek başıma kızımla yıkanmamıştım...ama deniycem...Neden dusa cesaret edemedin canim. O heyecanla kucaginda cirpinirken cok zevkli oluyor. Aksam ne kadar kaldiysak, esim "ne yapiyorsunuz, cikin artik" diyerek banyoya geldi. Kaptirmisiz:)
1 saat kadar sicak suya oturtup uzerini kapatsan katilasirdi canim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?