uzun boyu da 69 cm yazıyor.aman sağlıklı olsun fazla kiloya gerek yok:) benim gibi ciroz da olabilir her istedigini yer her saatte:)Canancım senin oğlanında maaşalahı var 10 kilo ohhh sütün yaramış ne güzel , işe yaramış sağdıkların :. ) okadar uykusuzLuğunada değmiş ... boyu kaç olmuş kuzunun :)
banyo soğuk oluyor duşa kabinde yok ev sahibi yaptırmamızada izin vermedi... nebilim denemedim ...babasının kucağında yıkarım bazen ama hiç tek başıma kızımla yıkanmamıştım...ama deniycem...
gece 2 gibi mayaladım...sabahta 6 da işe giderken kapıda aklıma geldi fırında olduğu çıkardım baktım tutmamış hemen biberona koydum kızın eline verdim sıcakken yesin diye...öyle yapıldığını bilmiyordum... daha erken mayalarım gece emzirmeye kalktığımda bakarım tutmamışsa dediğin gibi yaparım sağolasın...
Sanırım diş ama henüz görünürde bişe yok.gee surekli Memede ydi devam üstlerine kabul etmedi.dun pınarın 6 12 ay sütünü denedim aman allahım yavrum nasıl acıkmıştı bir kaptı biberon 150 ml içti.agzından çekiyorum nefes alsın dıye nasıl homurdanıyo. Hani gece beslemeye ihtiyaç yoktu açken nasıl uyusun. Dokuz gıbı yatarken muhallebi yemişti.sabah beşe kadar uyudu sonra evde sekizde kalktı.evet adı alp arslan alp benden arslanır babasından.selçuklu hükümdarı.ama babaannesiesi adını hiç söylemiyo ıyı değilmiş adı kendi koyacaktır izin vermedik.diğerlerinide o koydu.yusuf ve ömer.bu sefer arap ismi olmasın Türk ismi olsun dedik ama adını bi tek biz soyluyoruz.Hep bebek yada paşa dıye seviliyor başkaları tarafından
soymak ve giydirmekte bir eziyet oldu artık... okadar çok tepinip ağlıyorki bezini zor giydiriyorum..üstünü giydirene kadar helak oluyor ağlmaktan...havalar bir sıcak bir soğuk bu aralar soğuk oluyor ev gerçi dün hava iyiydi... ama eve gittim kız yerde yatıyor kv diğer odada telefonla konuşuyor... kızada dışarıda giyfirdiğim kalın takımı giydirmiş altında da pijama takımı...üstünede yelek giydirmiş...ateş gibi yanıyordu... hemen soydum... gülmeye başladı...ateşlenmiş anne sıcaktan dedim... bende başka bir şeyden ateşi çıktı sandım diyor...üşütmeyim diye öyle giydirdim dedi...ben terledim görünce çocuk ne yapsın...Soguksa usutme canim. Ben kombi yaniyordur diye dusunmustum. Ben kolay olsun diye ebeveyn banyosunda yikiyorum, orada da kabin yok. Ama burasi sogumadi henuz oyle. Kapi&pencere kapaninca sicak bile oluyor.
Annem oyle yapardi tutmadiginda. Arada bir de sutu kaynatirken yogurt koyardi icine peynir yapardi. Lezzetli&tuzsuz olurdu. Peynir yediriyorsaniz bebeklere, tercih edilebilir.
soymak ve giydirmekte bir eziyet oldu artık... okadar çok tepinip ağlıyorki bezini zor giydiriyorum..üstünü giydirene kadar helak oluyor ağlmaktan...havalar bir sıcak bir soğuk bu aralar soğuk oluyor ev gerçi dün hava iyiydi... ama eve gittim kız yerde yatıyor kv diğer odada telefonla konuşuyor... kızada dışarıda giyfirdiğim kalın takımı giydirmiş altında da pijama takımı...üstünede yelek giydirmiş...ateş gibi yanıyordu... hemen soydum... gülmeye başladı...ateşlenmiş anne sıcaktan dedim... bende başka bir şeyden ateşi çıktı sandım diyor...üşütmeyim diye öyle giydirdim dedi...ben terledim görünce çocuk ne yapsın...
bizde de annem tutmayan yoğurdu tekrar kaynatır peynir yapardı... böreklerin içine katardık... rahmetli teyzem çok becerikli kadındı... bulgurunu ekmeğini sütünü tereyağını süzme yoğurdunu çökeleğini hep kendi yapardı...
bizim patronun kızı anlatmıştıda... ailecek naciye olsun demişler adına babaannesinin adını vermek için... kendi annesi de buse olsun demiş... dedeside kimliğini çıkartırmaya giderken madem ne bizim dediğimiz oluyor nede sizin dediğiniz oluyor ahanda tuğçe diye yazdırayımda görün demiş... kimliğine tuğçe diye yazdırmış dedesi...annesi sinir krizleri geçirmiş kimliği görünce ...Şu karışanlar var ya bizim de dedemiz yani babamızın babası Alper diyemiyor daha doğrusu demiyor Ayper, Ayfer aman neydi be şişşşttt diye seviyor anlıyorumki söylemek istemiyor
soymak ve giydirmekte bir eziyet oldu artık... okadar çok tepinip ağlıyorki bezini zor giydiriyorum..üstünü giydirene kadar helak oluyor ağlmaktan...havalar bir sıcak bir soğuk bu aralar soğuk oluyor ev gerçi dün hava iyiydi... ama eve gittim kız yerde yatıyor kv diğer odada telefonla konuşuyor... kızada dışarıda giyfirdiğim kalın takımı giydirmiş altında da pijama takımı...üstünede yelek giydirmiş...ateş gibi yanıyordu... hemen soydum... gülmeye başladı...ateşlenmiş anne sıcaktan dedim... bende başka bir şeyden ateşi çıktı sandım diyor...üşütmeyim diye öyle giydirdim dedi...ben terledim görünce çocuk ne yapsın...
bizde de annem tutmayan yoğurdu tekrar kaynatır peynir yapardı... böreklerin içine katardık... rahmetli teyzem çok becerikli kadındı... bulgurunu ekmeğini sütünü tereyağını süzme yoğurdunu çökeleğini hep kendi yapardı...
canım kv de şu yazın feci sıcakları vardı ya o zaman bile kat kat yorganla yatardı birde başına kadar çeker saçı görünür sadece... kadın kendi üşüyor kan iğneleri vuruluyor ama yinde kar etmiyor... sanırım dediğin gibi yapsam eline koluna sağlık der bana...Su hanima da laf anlatilmiyor. Kac defa uyardin...Elini kolunu baglayasin kat kat giydiresin. Bakalim ne zaman pes ettim bir daha yapmayacagim diyecek...
ümran-63
hoşgeldin canım nasılsın bebişin nasıl
canım çok geçmiş olsun... idrar yolu enfeksiyonuda çok zor ve dikkat edilmezse tekrarlıyor... geçtiğine çok sevindim... bu aralar grip salgını var..bayramda gördüğüm 3 kişiden bir hastaydı... birde öyle herkes sevmeye ve mıncıklamaya çalıştığı için dikkat etmemiz güçleşti...çok çok geçmiş olsun canım
geçmiş olsun canım
çok sağolun kızlar çok şükür iyi şimdilik . Bayramda çok öpüp koklayan mıncıklayan oldu kızımda ister istemez etkilendi tabi dün aşımız vardı aşı olduk bütün gece nöbetteydim ilk kez bu kadar ateş yaptı aşısı sabah 67,5tu bakıcısına bıraktım ama aklım onda onlara bişey olmasın yaaaHos geldin canim. Cok gecmis olsun. Simdi iyidir minigin insallah. Kolay mesailer diliyorum sana :)
boşver canım sen istediğini koydun sonuçta elbet birgün söylerler bende nisa istemiştim eşimde elif i istedi elif nisa koyduk ama babaannesi halası hariç herkes nisa diyo onlarda elif ama az kaldı onları bozmamaSanırım diş ama henüz görünürde bişe yok.gee surekli Memede ydi devam üstlerine kabul etmedi.dun pınarın 6 12 ay sütünü denedim aman allahım yavrum nasıl acıkmıştı bir kaptı biberon 150 ml içti.agzından çekiyorum nefes alsın dıye nasıl homurdanıyo. Hani gece beslemeye ihtiyaç yoktu açken nasıl uyusun. Dokuz gıbı yatarken muhallebi yemişti.sabah beşe kadar uyudu sonra evde sekizde kalktı.evet adı alp arslan alp benden arslanır babasından.selçuklu hükümdarı.ama babaannesiesi adını hiç söylemiyo ıyı değilmiş adı kendi koyacaktır izin vermedik.diğerlerinide o koydu.yusuf ve ömer.bu sefer arap ismi olmasın Türk ismi olsun dedik ama adını bi tek biz soyluyoruz.Hep bebek yada paşa dıye seviliyor başkaları tarafından
canım benim kv de kendi kaynnaasıyla yaşarmış... sobalı evde oturuyorlar malum..eşimi üşümesin diye öyle giydirmişlerki havale geçirmiş... hastaneye götürmüşler... kendi kaynanasıda kış günü kv demler hastaneden gelmeden sıcak sıcak otursunlar çocukta hastalandı üşümüşlerdir diye sobayı iyice harlamış... ev ateş gibi olmuş... hastaneden eşimi eve getirdiklerinde ...menenjit olmuş...bizde giyinirken çok ağlıyoruz.. kendilerini bilmeye başladıklarında yazdı tabi tek parça kıyafet şimdi alışamıyorlar.. ellerini tutar tutmaz deliriyor. büyükler bizim gibi giydirmiyor üşür diye daha kalın giydiriyorlar çünkü eskiden sobalıydı evle bir yer sıcaktı şimdi her yer aynı derecede ama zorlanıyorlar onlarda.. kayınvalidem kışın örtünmesi için bir yorgan yapmış sorma :) altında hareket edemezsin. anne dedim eskiden soğuuktu odalar şimdi üşürsen aç kombiyi.. :)
canım benim kv de kendi kaynnaasıyla yaşarmış... sobalı evde oturuyorlar malum..eşimi üşümesin diye öyle giydirmişlerki havale geçirmiş... hastaneye götürmüşler... kendi kaynanasıda kış günü kv demler hastaneden gelmeden sıcak sıcak otursunlar çocukta hastalandı üşümüşlerdir diye sobayı iyice harlamış... ev ateş gibi olmuş... hastaneden eşimi eve getirdiklerinde ...menenjit olmuş...
eskiden doktorlar kaç tane yaşayan kaç tana ölü çocuğun var diye soraralarmış ... aşılar fazla yoktu ve bu ateş konusundaki bilgisizlik... bebek ölümleri çok olurmuş...
düşünüyorlar ediyorlar sağolsunlar ama o yorganın altında nefes alamaz çocuk...zaten yorgan kendisinden ağır...
bizim patronun kızı anlatmıştıda... ailecek naciye olsun demişler adına babaannesinin adını vermek için... kendi annesi de buse olsun demiş... dedeside kimliğini çıkartırmaya giderken madem ne bizim dediğimiz oluyor nede sizin dediğiniz oluyor ahanda tuğçe diye yazdırayımda görün demiş... kimliğine tuğçe diye yazdırmış dedesi...annesi sinir krizleri geçirmiş kimliği görünce ...
bizde de ela ya takmışlardı o nebiçim isim diye.. halada söyleyemiyorlar... demekki dilleri dönmediğinden değilde gönüllerinin dili dönmüyor...
37,5 yazacaktın sanırım..canım sık sık ara ateşi çıkarsa ılık banyo yaptırsın...zaten bayram kurban etinin yanında hasta olanlar mikrop ve enfeksiyonda ikram ettiler yanlarında... ister istemez tokalaşmasan bile aynı ortamda bulunuyorsun... heleki bebeği gören sarılıyor...çok sağolun kızlar çok şükür iyi şimdilik . Bayramda çok öpüp koklayan mıncıklayan oldu kızımda ister istemez etkilendi tabi dün aşımız vardı aşı olduk bütün gece nöbetteydim ilk kez bu kadar ateş yaptı aşısı sabah 67,5tu bakıcısına bıraktım ama aklım onda onlara bişey olmasın yaaa
canım senin doktorun neyin varsa ara bir sor pekmez işini bak alerjiside varmış... buğday unundan birşey olacağını snamıyorum ama onuda danış istersen... zorlanmasın kuzu.... benim yapacağımda çay tabağını geçmez yani o kadar muhallebinin içine 1 çay kaşığı kadar tam buğday unu atıyorum... ilerde öyle kase kase yediririm..zaten benim kız hemen kabız olmaya müsait... alıştıra alıştıra ...Aktar canım sağol bende bulamadım,ne çok dişiniz çıkıyor :) bizim daha biri bile çıkmadı :)
Canancım kıyamam yaaaa bu grip ne fena , çok geçmiş olsun çabuk atlatırsınız inş ve inşallah biz yakalanmayız , bu ara babamızda hep mesaide yanarız ki ne yanarız valla :)
Canancım işindede Allah kolaylık versin sana canım zor meslek .)
Boyuda kilosuda süper :) iricene bir nesil geliyor :) benim oğlumda kafa 44.5 :) kilosu 8630 boyuda 71 cm , cumartesi kontrol var aşı var bakalım nolmuş :)
Hırsızı canım sağol tarif için , gideyimde tam buğday unu alayım bari bu seferde keçi sütü yok hoş alerjimiz var oda olmazsuyla yapıcam artık
Bu arada pancar pekmezi versek olurmu yada keçinoynuzu pekmezi acaba ?
Arayıp ben söyleyeceğim kayınvalidene o olacak , hırsızı canım ver telefon numaranı :))
Hahaha tuğçe güzelmiş işte naciyede ne yaw :))))))) inşallah naciye yoktur aramızda :) biraz zorlama isim olmuş :) hahahaaa ayynhiç güleceğim yoktu :) ikizlere konulmak için uydurulmuş türetilmiş hissi veriyor bu tarz isimler bana :)) aaahaahaaa gülesim varsa benim demek ki:))))))
Snowyy canıımm sağolasıınnn :))öperiissss ki :)))
Geçmiş olsun ümrancım acil şifakar kuzuna ...
iyi yapmışsın....oyun halısı olmuş...neye niyet neye kısmet işte :)aynen öyle canım o yüzden yorgan adı verilen o taş kaplı döşeği yere atıyorum üzerinde oynuyor :)
eda olsun dediler... ya zaten kv nin adınıda koyduk ela 2. ismi oldu... hala 2. isminede karışmaya çalıştılar...neyse demezlerse demesinler onların kullanması için koymadık adını kızımız kullansın diye koyduk...bencede öyle gönüllerinin dili dönmüyor Ela yı söyleyememeleri ise garip yani.
Valla hırsızı sendeki sabıra hayranım ben olsam çoktan zıvanadan çıkardımcanım senin doktorun neyin varsa ara bir sor pekmez işini bak alerjiside varmış... buğday unundan birşey olacağını snamıyorum ama onuda danış istersen... zorlanmasın kuzu.... benim yapacağımda çay tabağını geçmez yani o kadar muhallebinin içine 1 çay kaşığı kadar tam buğday unu atıyorum... ilerde öyle kase kase yediririm..zaten benim kız hemen kabız olmaya müsait... alıştıra alıştıra ...
ne olur ne olmaz sor canım sen...
iyi yapmışsın....oyun halısı olmuş...neye niyet neye kısmet işte :)
eda olsun dediler... ya zaten kv nin adınıda koyduk ela 2. ismi oldu... hala 2. isminede karışmaya çalıştılar...neyse demezlerse demesinler onların kullanması için koymadık adını kızımız kullansın diye koyduk...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?