bende bulamadım valla tam bugday unu var yulaf unu yok yulafin tadı acımsi mi oluyor öyleyse yemezler nasıl vercez ki elma yaptım buharda yumuşattim zor yedi elma tatlı değilmiş pekmez ekledim az yedi sabahları meyve öğlen çorba gidiyoruz şimdilik az az vitaminini alsın yeter sonra yoğurt baslicam tekrardan akşamları yumurta için erken değil mi bilemedim.4gün oldu gece uykusu yok iki saat uyuyor iki saat uyanık babası bakıyor ben yatıyorum emzirip uyuyorum ağlıyor kalkıyorum ağlıyor iki saatten 5-6saat kucaginda gezdirmis yazık valla uyku tulumu aldım kolları disarda uyuyor göğsü açık kalıyor diye 3yaş aldım azcik büyük kivirdik bir kat astronot gibi oldu yavrum.gorumcemin oğlu 6aydır aynı kiloda şimdi 1yaşında eymenle aynı.hareketlenince almiyorlar artıkKızlaarr günaydıınn ... Tüm anneler ve kuzuları iyidir inşallah .. Bayramda market market gezdim ama uulaf unu bulamadımmetroda da migrosta da carrefourda da yok
Alan varsa marka ve unmu tam nasıl yapıcaz birde tarif edebilir mi ?
o sure için dedi sadece şems süresi için diğerlerini oku bol bol canımbende bulamadım canım... onun yerine tam buğday unu aldım zengin lifli... onu çok az irmik le karıştırıp biraz günlük keçi sütü biraz su ile pişir..piştikten sonra çok az pekmezde olabilir tadını sevmesi için belki ama gereksiz yere şeker almasın diyorsan koyma...tam yulaf ununu bulursak onunla yaparız....
geçmiş olsun canım... inşallah çabucak geçer...benim etrafımda öyle bebeğime okuyacak bir hoca yok bildiğim biride yok... kendim okuyorum ancak... aşırı derecede kokkuyor çünkü elini kaldırsan zıplıyor... normalmidir bende bilemiyorum artık....çok etkileniyor kalabalıktan...'' çok okumayın hiç ağlamaz sonra'' gerçekten böylemi söyledi...
canım işin konusunda da Allah kolaylık versin... korusun Rabbim ...
ohhh maşşallah üst dişler alt dişler çıkı çıkı veriyor biz daha ıce berg in ucunu göremedik...
al kucağına gir hazırla herseyini girmeden çıkınca sar havluyla çık biz üç ay öyle yikadik yazın yq ben ya babası yoksa zor oluyor diğer türlü iki saat uğraş yok leğen vs vsmerhaba canım beraber banyo yapmaya hiç cesaret edemedim...ama deniycem hafta sonu...
maşşallah kuzuna canım...az da olsa almış kilo...alerji olmasına çok üzüldün yaa..benim kızda aşırı derecede gözlerini kaşıyor acaba azda olsa alerji oluyormu ki verdiklerimden....muzdan alerji olmasıda garip demekki çok hassas... yanında başka birşey daha vermiş olsaydın hangisinden alerji olduğunu anlayamayacaktın... çok geçmiş olsun...
benim yoğurdum bu gün hiç tutmadı hala süt gibi duruyordu bende sabah biberonun içine doldurup eline verdim ...sevmedi pek...
yedikleri çeşitlendikçe kaka rengi koyulaşıyor...
Allah yardımcımız olsun...durumun içinde bulunanlarıda korusun Yarabbim...
idrarı bekleyince yada sıcakta bezin beline gele yerlerinde benim kızında kızarıklıklar oluyor...krem sürme su ile yıka sönüyor hemen...
afiyet olsun kuzuna...ben daha sebzeye geçemedim...benim kız hala hazır değil gibi geliyor sanki...
evet o markayı görüyorum sık sık markette...30 yıllık olsa bile raf ömrünü uzatmak için içine katku maddesi katıyorlar yani bu mecburen yapılan bir şey...canım zaten 1 yaşını geçince bizim yediklerimizi yemeye başlar...acil bir durum olmaz sanıyorum... tuzuna salçasına yağına baharatına dikkat edersek hiç bir şeycik olmaz inşallah...
Kışa yaklaşık hastalıklar geldi.büyük oğlumun ateşi var geceden beri.saglıknocagına gittik tonsl it çok bulaşıcı bebeği uzak tut dedi.8 yaşında ama yavrum hasta oldulat mı hemen ediyorlar e ona sarılıyorum sonra bebek yanına giderken üstmü değişim bilemedim. Gümüşten aşıya olduk iyiymiş 3 iğne yedi kuzum.birini sonra yapalım dedim ateş yapmaz bi seferde ağların dedi.iğneği hissetmedim guluyorum ama aşı çok yaktı hele bir tanesi sanırım pinemokok aklı gitti Tabi benimde aklım gitti.dışarı çıkınca gülmeye başladı hemen unuttu şukur. Şimdi uyuyo ikiside Ortanca okula gitti. Kıskançlık oda hasta olur eminim, bu bakteri ve virüs salgını varmış.virüs daha tehlikeliymiş. Dikkat edin kuzularına kızlar
daha karnımdayken içime sıkıntısı çökmüştü..ama takdir i ilahi demekki bu dünyaya geleceklermiş...Allah onlar için nasıl bir kader yazdı bilinmez... sonuçta yaşanacağın önüne geçilmiyor...artık başlarına ne gelecekse hayırlııs gelsin... hepsinizi hepimizi korusun Allah ım...aksaray sakin canım ama büyük şehirler sıkıntı.iki şehit daha var bingölde.iki gün rapor aldım yatıyorum evde eymen tam zamanında doğmuş millet hep hazır kuvvet beklemede süt iznim var diye bana yazmiyorlar görev ama eğer dilekceyi zamanında verseydik simdi diyarbakır da olacaktım.o zaman süt iznimi kimse takmazdi güvenlik olayı sonuçta.çok taviz veriliyor yerim böyle süreci.sahsen ben barışmak istemiyorum bu insanlarla.sokağa çıkma yasağı değil ohal çıkma lı vur yetkisi verilmeli polise askere bir iki gün sonra kimse kalmaz meydanda valla.bende acmiyorum haberleri ama facede görüyorum cocuklarimizi nasıl bir gelecek bekliyor hata mi yaptık onları böyle bir dünya ya getirerek bilmiyorum canım
oturmak istiyor ama duramıyor o pozisyonda... zaten 1 elimin avcu kadar totosu var...peluş oyuncakları çok var yeğenlerim getirmişti.. ama sürekli ağzında kılı tüyü kaçıyor ama yinede veriyorum eline... arı mayası var kocaman kendinden büyük onun antenlerini yemeye çalışıyor...Eli kulagındadır oturur yakında canım. O zaman rahat edersınız. Kendine vuruyorsa sımdılık peluş oyuncaklar ver sadece ıstersen.
Sevındım sakin bir yerde olmanıza. Ben kardeşlerim ve eşim için tedirginim. Arabaya binemeye korkuyoruz abla ateşe veriyorlar dedıler dün. Okulun önüne de ülkücüler kamp kurmuş. Kavga dövüş sürekli. Emniyet güçlerine yetki vermezlerse halk isyan edecek. Gozaltı ile olacak iş mi bu...adamın elinde silah var, vurup indirmiyorlar. Cocugum olmasa...
ne kadar istedim mustafa kemal olsun diye adı eşim çocuğa huzur vermezler okula isde heryerde sevmeyen o kadar çok ki mutsuz olur dedi.gurur duysun sevmeyenle işi olmaz ne güzel dedim ikna edemedim hafiften benziyor sarışın gibi kumral renkli gözlü az saçlı filan:) yada ben benzesin istiyorum.güldürdün beni naciye iyi yine bunun satılmış durkadın vs olanı var..bu isimde akrabası olan varsa kusura bakmasın satılmış ismini ne düşünce ile koyarlar çözemedimAktar canım sağol bende bulamadım,ne çok dişiniz çıkıyor :) bizim daha biri bile çıkmadı :)
Canancım kıyamam yaaaa bu grip ne fena , çok geçmiş olsun çabuk atlatırsınız inş ve inşallah biz yakalanmayız , bu ara babamızda hep mesaide yanarız ki ne yanarız valla :)
Canancım işindede Allah kolaylık versin sana canım zor meslek .)
Boyuda kilosuda süper :) iricene bir nesil geliyor :) benim oğlumda kafa 44.5 :) kilosu 8630 boyuda 71 cm , cumartesi kontrol var aşı var bakalım nolmuş :)
Hırsızı canım sağol tarif için , gideyimde tam buğday unu alayım bari bu seferde keçi sütü yok hoş alerjimiz var oda olmazsuyla yapıcam artık
Bu arada pancar pekmezi versek olurmu yada keçinoynuzu pekmezi acaba ?
Arayıp ben söyleyeceğim kayınvalidene o olacak , hırsızı canım ver telefon numaranı :))
Hahaha tuğçe güzelmiş işte naciyede ne yaw :))))))) inşallah naciye yoktur aramızda :) biraz zorlama isim olmuş :) hahahaaa ayynhiç güleceğim yoktu :) ikizlere konulmak için uydurulmuş türetilmiş hissi veriyor bu tarz isimler bana :)) aaahaahaaa gülesim varsa benim demek ki:))))))
Snowyy canıımm sağolasıınnn :))öperiissss ki :)))
Geçmiş olsun ümrancım acil şifakar kuzuna ...
anne baba ismi koymaya karşıyım esimde istedi koymam dedim onlardan zaten bi sürü var herkes kendi istediğini koyar yoksa nereye gidecek bu işin sonu 1.mehmet 2.mehmet vs vs hiç gelemem.kendi hayalim kendi çocuğum valla o kendi kızına verseydi madem kendi ismi ni çok güzelse isimle saygı mi olur ama benim gelinim eda canan koyarsa torunumun adını itiraz etmem şaka şaka ederim tabi başka isim mi yok gelin gelin derim ne istiyorsan onu koy canan hariç derim:)canım senin doktorun neyin varsa ara bir sor pekmez işini bak alerjiside varmış... buğday unundan birşey olacağını snamıyorum ama onuda danış istersen... zorlanmasın kuzu.... benim yapacağımda çay tabağını geçmez yani o kadar muhallebinin içine 1 çay kaşığı kadar tam buğday unu atıyorum... ilerde öyle kase kase yediririm..zaten benim kız hemen kabız olmaya müsait... alıştıra alıştıra ...
ne olur ne olmaz sor canım sen...
iyi yapmışsın....oyun halısı olmuş...neye niyet neye kısmet işte :)
eda olsun dediler... ya zaten kv nin adınıda koyduk ela 2. ismi oldu... hala 2. isminede karışmaya çalıştılar...neyse demezlerse demesinler onların kullanması için koymadık adını kızımız kullansın diye koyduk...
insan adı ile yaşarmış..adı verilene çekermiş.. tesadüfmü bilmem ama benim kzıızın bazı huyları aynı kv dem...bakışı siniri..gezmeyi sevmesi...boğazıda aynı...çocuklarınıza anlamı güzel isimler koymak lazım...ben 2 yeğenimin isminide kendim koydum...anne baba ismi koymaya karşıyım esimde istedi koymam dedim onlardan zaten bi sürü var herkes kendi istediğini koyar yoksa nereye gidecek bu işin sonu 1.mehmet 2.mehmet vs vs hiç gelemem.kendi hayalim kendi çocuğum valla o kendi kızına verseydi madem kendi ismi ni çok güzelse isimle saygı mi olur ama benim gelinim eda canan koyarsa torunumun adını itiraz etmem şaka şaka ederim tabi başka isim mi yok gelin gelin derim ne istiyorsan onu koy canan hariç derim:)
sağol canım benim...iyilikte kötülükte karşılıklıdır diye düşünüyorum...bana nasıl davranılmasını istiyorsam karşımdakinede öyle davranıyorum...hırsızı senin kız nasıl bi gelin olur bilemem ama senden çok iyi dünür olur:) gelin desen hayatta kaçırmam senin gibi gelini yatsın kalksin sukretsin bence kaynanan sana denk gelmiş die.fazla anlayış fazla hoşgörü fazla iyi niyet yani hepsi çok fazla canım kıymet bilir inşallah
aksaray sakin canım ama büyük şehirler sıkıntı.iki şehit daha var bingölde.iki gün rapor aldım yatıyorum evde eymen tam zamanında doğmuş millet hep hazır kuvvet beklemede süt iznim var diye bana yazmiyorlar görev ama eğer dilekceyi zamanında verseydik simdi diyarbakır da olacaktım.o zaman süt iznimi kimse takmazdi güvenlik olayı sonuçta.çok taviz veriliyor yerim böyle süreci.sahsen ben barışmak istemiyorum bu insanlarla.sokağa çıkma yasağı değil ohal çıkma lı vur yetkisi verilmeli polise askere bir iki gün sonra kimse kalmaz meydanda valla.bende acmiyorum haberleri ama facede görüyorum cocuklarimizi nasıl bir gelecek bekliyor hata mi yaptık onları böyle bir dünya ya getirerek bilmiyorum canım
ne kadar istedim mustafa kemal olsun diye adı eşim çocuğa huzur vermezler okula isde heryerde sevmeyen o kadar çok ki mutsuz olur dedi.gurur duysun sevmeyenle işi olmaz ne güzel dedim ikna edemedim hafiften benziyor sarışın gibi kumral renkli gözlü az saçlı filan:) yada ben benzesin istiyorum.güldürdün beni naciye iyi yine bunun satılmış durkadın vs olanı var..bu isimde akrabası olan varsa kusura bakmasın satılmış ismini ne düşünce ile koyarlar çözemedim
anne baba ismi koymaya karşıyım esimde istedi koymam dedim onlardan zaten bi sürü var herkes kendi istediğini koyar yoksa nereye gidecek bu işin sonu 1.mehmet 2.mehmet vs vs hiç gelemem.kendi hayalim kendi çocuğum valla o kendi kızına verseydi madem kendi ismi ni çok güzelse isimle saygı mi olur ama benim gelinim eda canan koyarsa torunumun adını itiraz etmem şaka şaka ederim tabi başka isim mi yok gelin gelin derim ne istiyorsan onu koy canan hariç derim:)
hırsızı senin kız nasıl bi gelin olur bilemem ama senden çok iyi dünür olur:) gelin desen hayatta kaçırmam senin gibi gelini yatsın kalksin sukretsin bence kaynanan sana denk gelmiş die.fazla anlayış fazla hoşgörü fazla iyi niyet yani hepsi çok fazla canım kıymet bilir inşallah
sağol canım...salgın var biz kapmasak bile üzerimizde taşıyoruz mikrobu...banyo yaptığı sudan bile hasta olabilirler...elma rendeledim yutamadı dediğin gibi...suyunu içti sadece...yumurtayı sorunca paylaş bizimle...geçmiş gibi uyandıktan sonra iyi dedi kv de burun akıntısıda durmuş... bend eöyleyim sabah hasta olurum öğlene kadar geçer...mama sandalyeside gelmiş...kv çmış bakmış bin bir parça...akşam eve gidince kurarım bakarım...n11 den aldık...bize linkini verip öneren arkadaşa teşekkürler...aynısını aldık...Yarem hayırlı olsun canım eviniz iyi günlerde oturun inşallah ...
Hırsızı geçmiş olsun canım(( canım elacık (( ee bayramda kalabalık vs derken kapmış kuzucuk
Erensar Senin kuzunada çok geçmiş olsun((
Brujav Allah kolaylık versin canım ....inşaallh diştendir yada hava değişikliğindendirde geçer gider....
Snowyy canım en rahat senain sanırım :)))) maşallah kuzuna ve sana :) benimki taş çatlasa yarım saat oyalanıyor :)
Canancım bende bulamadım yarın doktora sorarım artık..yumurtayıda sorayım bakalım... Elma seçerken kepekli derler ya öyle olmasın .. Sende yerken anlıyorsun rahat yutulmuyor rendeleyince... 3-4 çeşit elma al dene ... Eşimin geçen haftaki aldığını çok güzel yedi bizimki ... Armuttada öyle , bazıları rahat yutulmuyor zorlanıyor onları haşlamak gerekiyor .. Bende 2-3 çeşit azar azar alıp , hangisini yerse onun devamını alıyorum :)
Canancım o kalın giysilerle rahat hareket edemediği için uyuyamıyor bence , benimki öyle :) ben çoraplarını bile çıkarıyorum rahat uyusun diye :) odada 25 derece üşümez zaten :) bi dene :)
sağol canım benim...iyilikte kötülükte karşılıklıdır diye düşünüyorum...bana nasıl davranılmasını istiyorsam karşımdakinede öyle davranıyorum...
Karakterim benim kişiliğimi , tavrım ise senin kişiliğini gösterir...demiş biri...gerçekten doğru...
senin gibi dünürde dostlar başına...Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın... ha iyi insan buldunmuda kaçırmayacaksın... şaka maka neden olmasın çocuklar anlaşırsa...:) senin gibi dünürü ve ,kanıyla canıyla sevgisiyle ha birde ev yapımı pekmezle büyütülmüş oğlundan iyisini mi bulcam...:)
kv ye bir gelin daha geliyor... daha kızı istemeden içlerine masraf sıkıntısı düştü... siz düğün görmediniz dediğimde inanmamışlardı.. seni bedaya almışız diyor eşim... ne sandınız ya dedim...bedevaya aldınız ama siz pahalıya patladınız bana dedim...asıl düğün dernek şimdi başlıyor bende zevkle izliyorum....hayırlısı bakalım...
sağol canım...salgın var biz kapmasak bile üzerimizde taşıyoruz mikrobu...banyo yaptığı sudan bile hasta olabilirler...elma rendeledim yutamadı dediğin gibi...suyunu içti sadece...yumurtayı sorunca paylaş bizimle...geçmiş gibi uyandıktan sonra iyi dedi kv de burun akıntısıda durmuş... bend eöyleyim sabah hasta olurum öğlene kadar geçer...mama sandalyeside gelmiş...kv çmış bakmış bin bir parça...akşam eve gidince kurarım bakarım...n11 den aldık...bize linkini verip öneren arkadaşa teşekkürler...aynısını aldık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?