sağol canım allah razı olsun...nasılsın bebiş nasıl...erensar ve hayretbiji cok gecmis olsun canlar
canan ve patee usutmuyorum hep sicak ama gaz+koku da usutmeyi getirir aklima anlamadim
pateem memeeem mi diyor yerim isiririm oglum oyle dese mamayi biraktiniz mi?oglusun boyuna da maasallah en uzun boylu bebisimiz
canan o tombalak tosbani Allah'im esirgesin bizimki de babaya dustu sabahtan beri esime bakiyor,guluyor bana hic pas vermiyordu moralim bozuldu hemen ama acikti saniyesinde gozler bana kilitlendi hehehe memelerin gucu adina ben anneyim :) :) (he-man hatirlar msniz)
benimde aynı ya 2 gündür gaz içinde çocuk dün gece hep gazdan çığlık atıp uyandı sabah yediğini gazla kustu üşüttümmü acaba diyorum bende bu gün kontrole gidince soracağım doktora ne yapacağımı şaşırdım.kizlar benim kuzumda 40li gibi gazlandi yine agliyor sut icerken de ictikten sonra da gazini cikariyorum yatirinca yine agit kaldiriyirum yine gegiriyor anlamadim bu isi
ay maşallah çok tatlı çok tombiş ya yerim onuEki Görüntüle 1265915 birisi zeka küpü mü dedi o da neymiş:)
Bizim oglan 4 yasinda dalkokay i yeni demeye basladi. Dedesi hala donokay dolokay diyor. Mehmet on ismide onu soyle diyorum pes etmedi. Zaten kim sorsa mehmet diyorum. Kreste 2. Yili anca cozduler dalokayiŞu karışanlar var ya bizim de dedemiz yani babamızın babası Alper diyemiyor daha doğrusu demiyor Ayper, Ayfer aman neydi be şişşşttt diye seviyor anlıyorumki söylemek istemiyor
Kıyamayııssss :)))) bide üst dişi çıkınca nolacak
ya elmayı da buharda pisirdim püre yaptım yani tadını sevmedi bi şurup var ne zaman elime kasık alsam o saniyo kuzum bagiriyo ilacın tadı kötü galiba.elma tatsız eksi gibi ama çorbasıni da bitirmedi diyete girdi galiba ha ha herkes tombis deyip yanağını mincikliyor diye kizmis olmalı. uyku tulumu çok kalın değil hiç terletmiyorum da kontrol ediyorum ya dış yada geniz akıntısı ondan oluyor.corapsiz mı ben yazın bile corapsiz yatamam burası soğuk memleket geceleri buz gibi patik bile var ayağında giymezse gazı daha fazla oluyor canım.kipirdamasin hasta olmasından iyidir yarın bi foto çekeyim de aya ilk ayak basan türk ü görün:)
MasallahEki Görüntüle 1265915 birisi zeka küpü mü dedi o da neymiş:)
Kıpırdamadan olurmu hiç :) sen benim oğlanı gör birde , gece çok sık emzirmemek için arkamı dönüyorum memeeem diye ağlıyordu arkamı dönünce ağlamaz oldu ama bu kez döne döne bana dayıyor ayaklarıyla tepiyor uyanana kadar istersen emzirme :) iyiki konuşmuyor bide konuşsa kalk leeennn sütümü ver diyip tepecek hahahaaaaa :)))))
Gaz sorunu yaşamadık pek biz o yüzden rahat rahat çıkartıyorum :)
Senin robocop u öp benim için :) ye hatta :)
Selam canlar, tahlil istemisti drumuz 6. Ay icin kandaki demir orani fazla cikti ki demir ilaci vermiyoruz. Sonuclardan sonra doktorumuz birkac tahlil daha istedi kansizlik gordu biraz bide bir hastaligin tasiyicisi olabilecegini soyledi istedigi tahlili arastirdik anemi tasiyicisi olabilecegi yonunde bugun istedigi tahliller icin kan verdi kuzum carsamba gunu sonuclari alacagiz. Bu arada demir ilaci veriyorsaniz mutlaka tahlil yaptirin bence saglik ocagi tahlil istemeden demir ilaci vermeniz lazim dedi eger verseydim kimbilir demir orani nasil fazla cikacakti.
günaydın güzeller ve minik melekleri nasılsınız şükür kızım bu gün biraz daha iyi gece yine uyumadı ama tıkanmadı en azından dün doktora götürdüm ilaç verdi antibiyotik verdi ama şuan başlamayı düşünmüyorum iburamin verdi soğuk algınlığı için inşallah antibiyotiğe gerek kalmadan iyileşir kuzum boyu kilosu gayet iyi dedi..
benimde aynı ya 2 gündür gaz içinde çocuk dün gece hep gazdan çığlık atıp uyandı sabah yediğini gazla kustu üşüttümmü acaba diyorum bende bu gün kontrole gidince soracağım doktora ne yapacağımı şaşırdım.
içine atma canım...sonra insan kötü oluyor...aman depresyona falan girme...elinden geldiği kadar konuşmaya çalış ...insanlar konuşa konuşa anlaşır demişler...senin dobralığına bayılıyorum canım aynen devam keşke ben de senin gibi yapsam içimi buraya döksem kendi içime ata ata çok kötü oldum deresyona girdim resmen.. sen zevkle izlemeye devam et hepsi gelsin elini eteğini öpsün inşallah darısı bizimkilere
ek gıdadan dolayı tekrara gaz landılar...dün hiç uyumadu hiçççççç gözünü yummadı...sabaha kadar mızzık mızzık....ne olduğunu anlayamıyorum... ne yaptıysam düzelmiyor uyumuyor.....Et icin erken degil mi? 8. ay diye biliyodum ben. Bilseydim koyden tavuk suyu getirir katardim corbalarinamasallah pasaya. BLW YE
İnsallah canimm. Sagil ayricakati seyleri pek yutamiyo. Sebze corbasi yerine pure deniyorum hergun. Dilinin gerisini gidince parcalar, oguruyo, yutamiyo. O yuzden hemen vermem herhalde koparacagi parcalari. Biraz daha dislijlerini kemirsin
Canim mastitse eger bende olmustu. En etkili cozum sicak dus ve farkli pozisyonlarda emzirme. Dugum nerdeyse bebegun cenesi oraya gelecek sekilde bi pozisyon alman lazim. Biraz akrobatik hareketlerle anca :) sagmak falan cok da cozum ommamisti bana. Ama baska bi skntiysa bilemiyorum. Ayni zamanda memelerde ates ve kizarma, ele gelen dugumler olmali mastitse.
@UmRaN__63 canim cok gecmis olsun minik kizina. İdrar yolu enf zor. Sukur ki atlattiniz.
erensar canim senin minigine de gecmis olsun.
Uykusu varsa emmiyor. Gun icinde de oyle cok randimanli degil emmesigece daha iyiyiz. Surekli seviyorum. Her agladiginda kucagima almamaya calisiyorum. Hemen yanina uzanip sriliyrum, opuyorum, sebeklik yapiyorum. Ben bunlari yaparken daha cok aglarsa kucagima aliyorum. O zaman da bana nasil soyleniyo uuuuu uuiuuu diye diye :) elektrik supurge sesiyle uyuytuyotum bugun. Yoksa uykusu gelince agliyo ve uyumuyo. Acp ek gidadan dolayi gazi mi vr diyorum. Sancisi var gibi degil. Cozemedim
ayni ayniiiii. Ayni bizi anlattmissin. Benim de butun isler kaliyo. Ev datmadagin. Bİ sabah uyaninca keyifli oluyi. Ne yaparsam o ilk 1 saat icinde yapabilirim. O zaman da sabahin 7 si oluyo. Ben uykusuzluktan sarhos gibi oluyorum. Hic bisey yapamiyorum. Zaten sonra surekli miz miz olayim, yanimdan hic ayrilmasinlar, kucaktan hic inmeyeyim...
canim yaaa evet. Okdukca girdum herkes ayni sikayetlerde. İnsallah duzelirler. Nolcaz boyle biz yaavalla yorgunluktan mahvlldum. Su 5-6 gundur her tarafim agriyo artik. Hayir dert degil, bi skntisi var da anlayamiuo
olmaz olmazmış... burada olmamızın bile bir sebebi vardır ...cnan ve hirsizi biz de "oglan bizim kiz bizim " diyerekten oynariz dugunde :)
karınlarımı ağrıyor acaba ya..gazı çıksada dediğin gibi hep sancılı gibi...kizlar benim kuzumda 40li gibi gazlandi yine agliyor sut icerken de ictikten sonra da gazini cikariyorum yatirinca yine agit kaldiriyirum yine gegiriyor anlamadim bu isi
canım yaaa elin burnuna yakın olsun hemen sıkıver burnunu...koparırda mazallah...ek gıdaya başladık hepimiizn bebekleri aynı oldu nerdeyse...sıkıntıları başladı... mide karın ve bağırsaklarından dolayı ...inşallah alışma sürecidir başka birşey değildir inşallah...Cigliklarimdan apartman ayaga kalkti. Isiriyor bu velet beni. Bagirdikca gulup tekrar tekrar isiriyor, sipaya eglence cikti iyi mi:)
Canim yarim kalmis bana yazdigin sanirim. Senin de muhtemelen okudugun gibi blw de bu tarz kurallar yok. Klasik yontemi kastediyorsan cogu sanmiyorum ki sira takibi yapsin. Yumurtaya 7-8 au deniyor mesela ama annelerin ilk tercih ettigi gida genelde. Ette dikkat edilecek nokta kucuk miktarda vermek (protein bobrekleri zorlayacagindan). Bebegine corba-pure veriyorsan kiyma ile baslayabilirsin
Sut alerjisi olursa kolik gibi aglama krizleri-uyku sorunu olabilir diyordu bir yazi. Illa kanli kaka ya da ciltte alerji belirtisi olmak zorunda degilmis. Yogurt rahatsiz ediyor belki (yemeyi reddediyor demistin gerci ama). Fiziksel bir sikintisi yoksa insallah gecicidir. Ortamina alisinca&guven duygusu gelisince o da sen de rahatlarsin. Gerci sizin bu ara tasinma isiniz de var...
doğru hiyerarşik düzene göre önce can sonra canan....ilk önce yavrun sonra annen geliyor artık:) annen için de ilk sen sonra kendi annesi hayat böyle o zaman anneler çocuklarını her zaman çocuklarının annesini sevdiğinden daha çok severler..
aplaaaa....olsun yine anlamlı bir kelime çıkıvermiş ağzından...çocuğun hevesini kırma apla diyiversin bir müddet...maşşallah maşşşalah...büyük konuşmamak gerek bu konularda kimi seçerse severse kabulüm şimdiden tek sartim dişleri çıkmış olsun:) ya sorma günde 1 çay kaşığı pekmez yiyor tosunum bugünlerde iştahı pek yok senin kızın resmini görüp burdan aşık mı oldu bilmem.akşam yemeğinde bana apla abbpla diyordu oğlum abla değil anne diyorum yok illa abla diyecek esimde oğlum annen genç ama anne diyebilirsin korkma diyor..oğlumun ilk kelimesi de hakkı olduğu için yadırgamıyorum abla demesini
kakasını bekletiyor o zamn canım.. ek gıdadan dolayı kakası ve gazıda kötü kokacak artık...oyy kuzumun apla diyen dilini yerim benim kuzu hanne diyor sadece cnm ek gidaya gecmedik biz gaz neden oluyor anlamadim.Gazi da kokuyor bu ara
maşşallah maşşallah nazar değmesin...Eki Görüntüle 1265915 birisi zeka küpü mü dedi o da neymiş:)
mememisss kıymetlimissss.....emzir diye tepiyormu seni... evlat şiddeti başladı topic teKıpırdamadan olurmu hiç :) sen benim oğlanı gör birde , gece çok sık emzirmemek için arkamı dönüyorum memeeem diye ağlıyordu arkamı dönünce ağlamaz oldu ama bu kez döne döne bana dayıyor ayaklarıyla tepiyor uyanana kadar istersen emzirme :) iyiki konuşmuyor bide konuşsa kalk leeennn sütümü ver diyip tepecek hahahaaaaa :)))))
Gaz sorunu yaşamadık pek biz o yüzden rahat rahat çıkartıyorumSenin robocop u öp benim için :) ye hatta :)
canım inşallah hiç bir şey çıkmaz... sonuçları iyi çıkar inşallah...Selam canlar, tahlil istemisti drumuz 6. Ay icin kandaki demir orani fazla cikti ki demir ilaci vermiyoruz. Sonuclardan sonra doktorumuz birkac tahlil daha istedi kansizlik gordu biraz bide bir hastaligin tasiyicisi olabilecegini soyledi istedigi tahlili arastirdik anemi tasiyicisi olabilecegi yonunde bugun istedigi tahliller icin kan verdi kuzum carsamba gunu sonuclari alacagiz. Bu arada demir ilaci veriyorsaniz mutlaka tahlil yaptirin bence saglik ocagi tahlil istemeden demir ilaci vermeniz lazim dedi eger verseydim kimbilir demir orani nasil fazla cikacakti.
geçmiş olsun canım...afiyet olsun miniğinede..güle güle yesin...Günaydın kızlar.dün aşı olmuştu bebişim.aksam doğduğundan beri böyle ağlamamıştı. Oturması yapmadı kucağıma bile durmadı.en son calpol verdim uyudu.sabah guzel uyandı şükür.ateşi yapmadı aşı hiç.gece annemler Erzurum'dan dönerken uğradılar birsürü elma getirmişler ilaçsız organik.pekmez göndermiş anneannem . Yemek yiyip iskenderuna evlerine gittiler. ? Alparslan sevmek için aldılar uyandı şaşkın şaşkın baktı güldü.onlar gider gitmez uyudu.teysesi bende bu bebekten istiyorum diyo.başka bebek olsa ağlar bunun sesi çıkmadı seviyorlar diye alttan alttan güldü utandi.babaannesi dibimizde o kucağına aldımı nasıl ağlıyo. Annemleri gorunce yabancılamadı, dayı teyze dede anneanne kucaklarında durdu hatta omuzlarına sarıldı.çocuklar içten sevgiyi hissediyo bence.büyükler uyanmadı öpüp gittiler.
canım inşallah geçer.. dün bir arkadaşımız ıhlamurla hazırla mamsını demişti... dün öyle yaptım bugünde yapıcam inşallah düzelirler...günaydın güzeller ve minik melekleri nasılsınız şükür kızım bu gün biraz daha iyi gece yine uyumadı ama tıkanmadı en azından dün doktora götürdüm ilaç verdi antibiyotik verdi ama şuan başlamayı düşünmüyorum iburamin verdi soğuk algınlığı için inşallah antibiyotiğe gerek kalmadan iyileşir kuzum boyu kilosu gayet iyi dedi..
sağol canım..ıhlamurlu mamdan sonra iyi gibi sanki gözleri sürekli sulanıyor... gece hiç uyumadı gerçi... ama şimdi 2 saattir uyuyormuş...sağol canım...hırsızı canım yazmayı unutmuşum sizede çok geçmiş olsun inşallah bu gün daha iyidir minik tosbann:) öp benim için avuç içlerini:)
canım sen nerelerdesin... nasılsın ....Atlas nasıl...oğluşunun ismini yanlış hatırlaıyorumdur inşallah.Bizim oglan 4 yasinda dalkokay i yeni demeye basladi. Dedesi hala donokay dolokay diyor. Mehmet on ismide onu soyle diyorum pes etmedi. Zaten kim sorsa mehmet diyorum. Kreste 2. Yili anca cozduler dalokayi
içine atma canım...sonra insan kötü oluyor...aman depresyona falan girme...elinden geldiği kadar konuşmaya çalış ...insanlar konuşa konuşa anlaşır demişler...
ek gıdadan dolayı tekrara gaz landılar...dün hiç uyumadu hiçççççç gözünü yummadı...sabaha kadar mızzık mızzık....ne olduğunu anlayamıyorum... ne yaptıysam düzelmiyor uyumuyor.....
olmaz olmazmış... burada olmamızın bile bir sebebi vardır ...
karınlarımı ağrıyor acaba ya..gazı çıksada dediğin gibi hep sancılı gibi...
canım yaaa elin burnuna yakın olsun hemen sıkıver burnunu...koparırda mazallah...ek gıdaya başladık hepimiizn bebekleri aynı oldu nerdeyse...sıkıntıları başladı... mide karın ve bağırsaklarından dolayı ...inşallah alışma sürecidir başka birşey değildir inşallah...
doğru hiyerarşik düzene göre önce can sonra canan....
aplaaaa....olsun yine anlamlı bir kelime çıkıvermiş ağzından...çocuğun hevesini kırma apla diyiversin bir müddet...maşşallah maşşşalah...
kakasını bekletiyor o zamn canım.. ek gıdadan dolayı kakası ve gazıda kötü kokacak artık...
maşşallah maşşallah nazar değmesin...
mememisss kıymetlimissss.....emzir diye tepiyormu seni... evlat şiddeti başladı topic te
canım inşallah hiç bir şey çıkmaz... sonuçları iyi çıkar inşallah...
geçmiş olsun canım...afiyet olsun miniğinede..güle güle yesin...
canım inşallah geçer.. dün bir arkadaşımız ıhlamurla hazırla mamsını demişti... dün öyle yaptım bugünde yapıcam inşallah düzelirler...
sağol canım..ıhlamurlu mamdan sonra iyi gibi sanki gözleri sürekli sulanıyor... gece hiç uyumadı gerçi... ama şimdi 2 saattir uyuyormuş...sağol canım...
canım sen nerelerdesin... nasılsın ....Atlas nasıl...oğluşunun ismini yanlış hatırlaıyorumdur inşallah.
senin dobralığına bayılıyorum canım aynen devam keşke ben de senin gibi yapsam içimi buraya döksem kendi içime ata ata çok kötü oldum deresyona girdim resmen.. sen zevkle izlemeye devam et hepsi gelsin elini eteğini öpsün inşallah darısı bizimkilere
benim görümcemin kızı ısırınca bir parça koparmış Allah korusun yara olur hiç emziremezsin... sen yinede tetikte ol...hemen burnunu sık...Yapamiyorum ki gulum. Bagirmaktan eyleme gecemiyorum hic. Aklima yengen geldi dun. Basina vurdu demistin ya. Ben donup kaliyorum hic kipirdayamiyorum:)
Canim ek gidadan ise sikintisi kes 1 hafta verme. Nasilsa aliyor gidasini mamadan&sutten. Bir ara ver duzelsin. Benimki de gecti ek gidaya ama gaz sikintisi falan yok. Ya kuzunun (diger gaz sikintisi olan bebisler de) baska bir sikintisi var ya da henuz verdiginiz gidalara hazir degiller. Ara verin gozleyin, sonra yine devam edersiniz.
benim görümcemin kızı ısırınca bir parça koparmış Allah korusun yara olur hiç emziremezsin... sen yinede tetikte ol...hemen burnunu sık...
doğru söylüyorsun az versemde neden inatla ek gıdaya geçtim diye hala yedirmeye çalışıyorumki ... daha vakti var demekki... bekleyim biraz daha..düzelir inşallah...
canım benim yaa...ısırdıktan sonra zonkluyordur ısırdığı yer... bırakır inşallah ısırmayı...hala kaşınıyor demekki diş etleri.. et falanda verdinya yesin diye ,birde memenin tadına bakayım diyor galiba...Dedigin gibi tetikte bekledim. Isirinca siktim. Bir yandan da disimi siktim bagirmayayim da oyun sanip devam etmesin diye. Agzini acmadi. Meme ucu dislerinin arasindayken dudaklarini araladi ve guldu. Sonra bir hirsla emmeye devam etti. Cok aciyor cok...
canım benim yaa...ısırdıktan sonra zonkluyordur ısırdığı yer... bırakır inşallah ısırmayı...hala kaşınıyor demekki diş etleri.. et falanda verdinya yesin diye ,birde memenin tadına bakayım diyor galiba...
inşallah canım...ama çabuk anlar Kerem hem nede olsa besin kaynağı sütünden nahrum kalmak istemez...Evet zonkluyor. Arastirdim biraz. Memeyi biraktirin, kesin bir tavirla hayir deyin ve bir sure meme vermeyin diyor. Ogrenene kadar tekrarlanacakmis. Bakalim. Insallah cabuk anlar
erensar ve hayretbiji cok gecmis olsun canlar
canan ve patee usutmuyorum hep sicak ama gaz+koku da usutmeyi getirir aklima anlamadim
pateem memeeem mi diyor yerim isiririm oglum oyle dese mamayi biraktiniz mi?oglusun boyuna da maasallah en uzun boylu bebisimiz
canan o tombalak tosbani Allah'im esirgesin bizimki de babaya dustu sabahtan beri esime bakiyor,guluyor bana hic pas vermiyordu moralim bozuldu hemen ama acikti saniyesinde gozler bana kilitlendi hehehe memelerin gucu adina ben anneyim :) :) (he-man hatirlar msniz)
benimde aynı ya 2 gündür gaz içinde çocuk dün gece hep gazdan çığlık atıp uyandı sabah yediğini gazla kustu üşüttümmü acaba diyorum bende bu gün kontrole gidince soracağım doktora ne yapacağımı şaşırdım.
Gunaydin hanimlar, iyi hafta sonlari.
Dur daha alt dislerin acisi gecmedi, ustte cikarsa koparir herhaldeAnnem kardeslerim 9 aylik dis cikarinca isirmalarina dayanamayip memeden kesmis (ben emmemisim zaten). Benim sipa sut istiyorsa kibarligini koruyacak yoksa haslanmis sebzeye talim eder :)
Canim birsey yedirirken sen de al biraz onune. Gorsun ne yapilir nasil yapilir. Sen yedikcek o da istahlanir, seni taklit eder
Ben atletle yatiriyorum hala. Corap dusunemiyorum bile:)
MasallahCanim tutunmus ayakta mi duruyor pasan?:)
Oyle konusursa yeni nesil Turk filmlerine jon olmaya aday olur, masallah:)
Gecmis olsun canim. Var miydi sizlerde anemi? Insallah negatif cikar.
Alerjisi nasil oldu, duzelmistir insallah vucudu.
Masallah guzeline. Dedigin gibi gerek kalmadan iyilesir insallah canim. Bu pozitifligin&nesen olmasa zaten 3 tane kuzunun sorumlulugunu tasiyamazdin canim. Takdir ediyorum seni, masallah
Iyi haberlerle gelirsiniz insallah canim.
Dedigin gibi tetikte bekledim. Isirinca siktim. Bir yandan da disimi siktim bagirmayayim da oyun sanip devam etmesin diye. Agzini acmadi. Meme ucu dislerinin arasindayken dudaklarini araladi ve guldu. Sonra bir hirsla emmeye devam etti. Cok aciyor cok...
canım benim yaa...ısırdıktan sonra zonkluyordur ısırdığı yer... bırakır inşallah ısırmayı...hala kaşınıyor demekki diş etleri.. et falanda verdinya yesin diye ,birde memenin tadına bakayım diyor galiba...
Bu kuzular herşeyi hissediyor da memenin acıdığınında annenin acısını neden hissedemiyorlar acaba )))))) valla benim kuzu emerken azıcık yaa azıcık iç çekiver hemen emmeyi kesip durup bakıyor gözlerime :)))
Süt bu kadar tatlıysa meme kimbilir ne kadar tatlıdır diyorsa içinden :) ısıriimm ben onu bakiim tadına demiştir keremcim kuzucum :)
benim görümcemin kızı ısırınca bir parça koparmış Allah korusun yara olur hiç emziremezsin... sen yinede tetikte ol...hemen burnunu sık...
doğru söylüyorsun az versemde neden inatla ek gıdaya geçtim diye hala yedirmeye çalışıyorumki ... daha vakti var demekki... bekleyim biraz daha..düzelir inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?