Selam herkese,
Okuyamadım geçmişi, çok birikmiş,inşallah herkes iyidir.
Biz iyiyiz.Tatil dönüşü bakıcı adayıyla görüştük,ilki başlamadan hamile kalmıştı biliyosunuz
Şükür bu bakıcıyla anlaştık,1 ay sonra başlıycak,inşallah herşey güzel olur.
Çalışan annelere sorum var : işe başladığınızda bebeğinizin davranış,uyku vs değişiklik oldu mu? Tepki yaptı mı?
8 aylık olucak kızım ben işe dönünce,inşallah ikimiz de kolay alışırız,çok canım sıkılıyo düşündükçe.
şımarmak çocklara özgü birşey...Biraz ac kalinca yola geldi, kibar kibar emdi birakti. Agamsin pasamsin dedikce patron saniyordu kendini galiba
Bu oglanlar mi boyle acaba canim. Kizlar daha kibardir herhalde:)
sonuçlar güzel çıkar inşallah canım...aslında doktor istesede istemesede hepimizin yaptırması lazım kan testi...Tesekkur ederim kizlar gecmis olsun dileklerinize,
@Snowyy canim cok sukur sabaha kadar gecmisti alerjisi ilacini sadece kizardigi gun kullandik ertesi gune kalmadi birseyi kuzumun. Ablam ve ben kansizdik genclik yillarimizda ablamin serum yedigini bilirim kansizliktan ilaclar kullandi ben o kadar olmadim tabi. Doktor zaten direk genlerde varmi diye sormus bakalim carsamba gunu sonuclari alacagiz, haberdar ederim.
Disler gelince isiriyor he bu bidiklar napicaz yahu :)
gaz gibide değil ama sürekli bir huzursuzdu ek gıdayı bırakınca rahatladı biraz..ağırlıkla yoğurt veriyordum..Yaaa evet. Hirsiziya yazdigim da yarim kalmis. Neyse sen leb demeden leblebiyi anlayip aciklamissin. Bilmiyodum ben blw de kural olmadigini. Henuz baslamayi dusunmuyorum cunku daha desteksiz oturamiyoruz. Mama sandalyesinde saga sola yamuluyoruz. Kirlentlerle desteklesem de cok basarili degiliz. Yumurta genel olarak 6. Ay gosteriyo kaynaklar. O da karisik. Herkes baska diyo.
Ben de ek gidalar mide bagirsaklarini mi zorluyo diye dusunuyorum. Oyle doyumluk yemiyo zaten. Tadiyo. İstedigi kaar veriyorum. 2-3 kasigi gecmiyo genelde. Yogurdu da ayran yaptim icti. Kasikla reddediyo :/ ya sancisi varmis gibi degil aglamalar. Huysuzluk aglamalari. Uyusa guzel uyuyo. Guzelden kastim da 2 saatama uyumuyo sorun orda. Cok uykusu geliyo, memede bagiriyo. Emmiyo uyumuyo. Supurge sesi dikkatini dagitiyo. Hemen daliyo. Ama ona da alisirsa yandik. Geceleri de ister komsularla papa oluruz. Dogru diyosun bi de tasinma mevzumuz var. Son 1 ayimiz. Haftaya cuma kadrolar aciklancak. Bakalim nereler var, kismetimize
cok gecmis olsun canim. İnsallah onemli bisey cikmaz.
Ya oglusun resmine alinti yaptim. Ama olmamis. Cok tatli masallah yerim onu :)
Canimcim cok gecmis olsun kuzuna.
Enemmmm hosgeldin :)
tekrar mi gazlandilar diyosun. Efsane geri mi donuyorrrama gaz sancisi gibi degil. Yani sanci aglamasi gibi degil aglamalar
aşıları geçmi olsun canım...daha bunlar başlangıç...Allah meleklerimizi korusun...Biz dun asi olduk. Bugun 38,5-37,5 arasinda gidio gelen atesimiz vardaha da bi nazli olduk. Vay halimizeEki Görüntüle 1266685
Bu da ilk yaramazligimiz.
geçmiş olsun canım...maşşallah oğluşunada....tattırmadığın şey kalmayacak daha şimdiden...ama mamalarda da çeşitli tahıllar var değil mi...afiyet olsun kuzunakızlar yarım yamalak okudum hala hastayım oğlan sekizde uyuttum babası kucağa alistirdi yatakta uyuttum eski düzen günlük çizelge yapıyorum uyku yemek saat saat sıkıyönetim var ohal ilan ettim evde geceleri bebeğini erken yatırıp 6.30 7.30arası benim gibi 12 saat uyutan varsa gündüz kaç saatlerinde kaç kez kaç dk uyutuyor yazabilir mi lütfen snowy senden ayrıca rica ediyorum erken yatirdigini bildiğim için bugün sabah öğle arası elma armut puresi oglenden sonra patates havuç balkabagi pirasa dereotu puresi aksamda muhallebi verdim yulaf arpa darı ve tam bugday unu karisimi yaptım muhallebi için aktarda yulaf vardı makinede çekti un yaptı bulamayanlar için.şu ile yaptım sonra pekmez ve anne sütü .dış agrisi devam emmiyo elimle bardağa sağdim babası kaşıkla verdi bi yandan sagip bi yandan kolbasti oynadım aynı anda türkü melodisinde sözleri bana ait ninnim ile.şaka gibi tahil yemesi gerek az az içine çavdar da ekleyeceğim bulunca akşam uyanması çok arttı her iki saate uyanıp iki saat uyanık kalıyor sabah ogrendigi oturmayı denemek istiyormuş netten okudum gece kalkıp oturup yürüyüp koşacakmis bunlar uykusunu böldüğü mevzu bu imis neyse gece uzun yatıyorum cevaplarinizi yarın okuyup cizelgeyi hazirlayip paylasirim
maşşallah kızına...inşallah hiç bir şeyi yoktur annesine nazlanıyordur...kızlar bu gün doktora gittik 1kg almış 3cm uzamışız allaha şükür gelişim ile ilgili sıkıntımız yok huzursuzluğuda mide bağırsak enfeskyonu yada grip başlangıcı olabilir ama şu an görünen hiç bir şeyi yok dedi dinledi ağzı burnu kulağına baktı kasıklarına kadar iyice kontrol etti yarına kadar ateş v.s olmaz bu gecede huzursuzluğu olmazsa sıkıntı yok dedi ama olursa gelin tekrardan dedi .kahvaltıya başladı kız mıkırdanıyor yarın devam eidcem
canım benim geçmiş olsun... Allah korumuş...aklima geldi birden yine gozlerim doldu oglum dun koltuktaydi altini aliyordum giydirdim kontrolune gitcektik bezi aldim arkami dondum oglum yerde aklim gitti cok sukur allah korudu birseyi yok yavrumun.
canım ben kullanıyorum serum fizyolojik damlatıp tıkanıklığı sıvılaştırıp öyle çekiyorsun aspiratörle..diğer pompalı olanalr hiç bir işe yaramadı... benim kızda işe yaradı orti bebenin ki çok iyi çekiyor ama kızım onunla burnunu temizlediğimiz zaman nefesini tutuyor ndednse ve yaklaştırınca korkmaya başladı artık ...İyi geceler herkese!
Ev taşıyalım, yerleşelim, işe git, işten dön ve saire derken forumu takip edemez oldum iyice. Arada böyle damlayıp 1-2 selam ve soru ile yetinir oldum. Bu akşamki soruma cevap verebilirsiniz diye umuyorum.
Ceku doğduktan sonra verilen burun damlasını hiçbir zaman düzenli kullanmadım. Ağlıyor, dediler, biz yaptık mı sanki, dediler; ben de pek önemsemedim açıkçası. 1 ay önce yine buna benzer bir sıkıntı olmuştu: Ceku'nun burnundan hırıltı geliyor. Hani, nezle/grip olduğumuzda burnumuz dolar ya.. öylesi.. Ama tabi kendi kendine temizleyemiyor. Wee Baby'nin burun temizleme pompasından almıştım. Ama Ceku izin vermiyor. Son gücüyle direniyor, çığlık çığlığa hatta hıçkırıklara boğularak ağlıyor. Alıştırsaydım baştan, böyle olmazdı belki.
Bu uzun girizgâhtan sonra, diyeceğim şu ki: aranızda Otri Bebe'nin burun aspiratörünü denemiş olan var mı? Kullanımı kolay mı? Ceku'yu öteki kadar zorlar mı? Hepsinden önemlisi: gerçekten işe yarar mı?
hayırlı olsun bakıcınız canım gönlüne göre olur inşllah... benim çok küçüktü bıraktığımda...şimdi bıraksaydım sanırım bütün düzen bozulurdu.. sonuçta ses tonunu bile anlıyor... bu bana bakan annem değil diye anlayacak tabiki ama inan bebekler ve çocuklar bizden daha çabuk adapte oluyorlar...yani sen alışmaya çalışırken kızın çoktan alışmış olacak merak etme...Selam herkese,
Biz iyiyiz.Tatil dönüşü bakıcı adayıyla görüştük,ilki başlamadan hamile kalmıştı biliyosunuz
Çalışan annelere sorum var : işe başladığınızda bebeğinizin davranış,uyku vs değişiklik oldu mu? Tepki yaptı mı?
8 aylık olucak kızım ben işe dönünce,inşallah ikimiz de kolay alışırız,çok canım sıkılıyo düşündükçe.
benim kız oturamıyor ...destekle 1 dakika ancak...aşılarınız geçmiş olsun şimdiden...Günaydın guzel ve huzurlu bir hafta olur inşallah bu gün aşısı var kızımın yaramazlık yapmayı öğrenmiş desteksizbir kaç dakika oturuyor sizin kuzular nasil
oğlum 6.ay aşılarını vurulmuş gelmiş ben işyerindeyim şuan diğer aşılarımız ateş yapmadı inşallah bu da yapmaz.
cuma günü kontrolümüzde de iyidik şükür bugünde kontrolümüzde gelişimimiz iyi 1,73 cm 9,150 kg
maşallah deyin kızlar hepimizin bebişlerine maşallah
merhaba kızlar...
ben 2 gündür ek gıdayı kestim...sadece mama ve anne sütü ...ve kızım şükür çok iyi oldu...demekki ek gıdaya henüz hazır değil yada bağırsaklarının kaldırabileceğinden fazla yüklendim sanırım...emmiyordu ve mama bile yemedi cumartesi günü.. 2 defa taş gibi kaka yaptı ondan sonra rahatladı...
hani topicte linkini atmıştınız ya 10 dk. uyutan ninni onu duyar duymaz gözlerini kapatıyor ....çok işime yaradı... linki gönderene çok teşekkürederim...
sabah radyoda haberleri dinlerken aklıma
@ adam olacak kız geldi...Batman daydı eşide polisti...uzun zamndırda girmiyor...
maşallah paşana canım kilo ve boyu çok güzeloğlum 6.ay aşılarını vurulmuş gelmiş ben işyerindeyim şuan diğer aşılarımız ateş yapmadı inşallah bu da yapmaz.
cuma günü kontrolümüzde de iyidik şükür bugünde kontrolümüzde gelişimimiz iyi 1,73 cm 9,150 kg
maşallah deyin kızlar hepimizin bebişlerine maşallah
aynen canım benimki şimdiden oda değiştşrsem ağlıyor illa gözünün önünde olmalıyım ne yapacaz bilemiyorum izn ve raporlarım bitiyorSelam herkese,
sağol canım sen söylemesen ben alışır /alışma sürecidir yada başka birşeydendir diye düşünürdüm...zorlanıyorsa dayatmanın faydası yok elbette...kakasında kan falan yok ama gözlerini çıkarırcasına kaşıyordu şimdide yapıyor ama okadar kaşınmıyor... kakasıda taş gibiydi çıkarırken mosmor oldu yüzü...Masallah canim. Simdiden 1.73, 12 dev adama katilir ileride:)
Cok sevindim rahatlamasina, masallah guzel prenseseCanim destekli oturtma bence. Ellerinden destek ver otursun. Durabildigi kadar dursun. Yumusak bir yerde yap da dusunce acimasin cani. Ben oglana 1 hafta oyle yaptim. Ikinci hafta kendi oturdu. Destek sanki onlari yavaslatir gibi geliyor bana.
Yogunluktan giremiyordur, aklimiza kotu seyler getirmeyelim. Esmer, fefilifa&kubizm, kuzey, ven&golge cicegi geldi aklima sen yazinca. Onlar da yoklar. Kubizm in sohbeti guzeldi, ozledimOkuyorsaniz buradayiz deyin arada guzeller
kumandayı vermiyorum diye inatlaşıp ağlıyor... ne anlıyorsa.. bende bir sürü oyuncak aldım müzikli renkli hareketli ama kumandayı görünce onu almak için çabalıyor...cep telefonu gibi evde ki mikrop yuvalarından biri kumanda...günaydınlar herkese bizim oğlan kumandalara sürekli saldırı halinde sizin bebişler nasıl kumandaları rahat bıraksın diye oyuncak telefon aldık ama hala gözü kumandalarda
günaydınlar herkese bizim oğlan kumandalara sürekli saldırı halinde sizin bebişler nasıl kumandaları rahat bıraksın diye oyuncak telefon aldık ama hala gözü kumandalarda
sağol canım sen söylemesen ben alışır /alışma sürecidir yada başka birşeydendir diye düşünürdüm...zorlanıyorsa dayatmanın faydası yok elbette...kakasında kan falan yok ama gözlerini çıkarırcasına kaşıyordu şimdide yapıyor ama okadar kaşınmıyor... kakasıda taş gibiydi çıkarırken mosmor oldu yüzü...
etrafına birşeyle desteklemiyorumda kanepeye falan yaslıyordum otururken... dediğin gibi o zamn ellerimle destek verip oturtayım..
görümcemin vediği yürüteç vardı dün çok işime yaradı tuvalete falan giderken ,içine koydum 2 dk. bile sürmedi...ağlamadan duruyor içinde... ama tabiki içinde uzun süre oyalansın diye kullanmıycam...koltuğa yere bırakamadığım ve yanından kısa süreli ayrılmak zorunda kaldığım zamanlarda ağlama krizine girmesin diye bırakabilirim içine... gerçi evde var diye kullandım olmasaydı satın almayacağım şeylerden birisi..
Telefonu sürekli silmekten bıktım zaten ama onun çaresi yokkikumandayı vermiyorum diye inatlaşıp ağlıyor... ne anlıyorsa.. bende bir sürü oyuncak aldım müzikli renkli hareketli ama kumandayı görünce onu almak için çabalıyor...cep telefonu gibi evde ki mikrop yuvalarından biri kumanda...
Aynen öyle , renkli diyemi acaba :) zaten yüzüne vurur diye sert cisimler hep uzakta oğluştangünaydınlar herkese bizim oğlan kumandalara sürekli saldırı halinde sizin bebişler nasıl kumandaları rahat bıraksın diye oyuncak telefon aldık ama hala gözü kumandalarda
Kızlar benim kuzuya dizlik aldım sevi bebe nin güzel ve kaliteli :) ama benim oğlum emeklemeyecek sanırım bişi yapıyor ama isim bulamadım ben :)
Sırt üstü yatarken kafayı iyice yukarı çıkartıp sorada ayaklarıyla vücudunu yukarı itiyor :) yani sırt üstü emekliyor , hep tersine tebbet diyordum da ne kadar doğru demişim :) emeklemeyi bile tersten yapıyor :)konuşmayıda tersten yapmasa bari :)
Snowyy canım sanki benim oğlumda solunu kullacak gibi geliyor bakalım ne yapacaklar :))
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...1/&temp_hash=e60c4b6ad30c8747ca0372df70b496a9
Telefonu sürekli silmekten bıktım zaten ama onun çaresi yokkiherşeye dokunuyoruz ben özellikle paraya dokununca hiçbirşeye dokunmadan hemen ellerimi yıkıyorum eşimde öyle allahtan ama başka eve gelen kim olursa dikkat etmiyorki o ellerle heryere dokunuluyor birde gidince arkalarında çamaşır suyuyla dokunulan heryeri siliyorum kapı kolları sandalyeler kapı kenarları anahtar kumanda dolap kapakları lamba anahtarları vs vs bitmiyor ki neyseki aşıların çoğunu yaptık artık okadar incelemem yavaş yavaş :)
canım bende 3 gün kuralı uyguladım...ben alerji diyince kaksında kan yada başka bir değişiklik ve vücudunda kızarıklık diye düşündüğüm için ,yedirdikten sonrada bunlara rastlamadığım için...bu belirilerde olmayınca,devame ttim ama huzursuzluğu başladı... 1 hafta sonra yeniden ufak ufak başlıycam..bu arada çarşamba aşımız var o zamanda görüşücem bu konuyu doktorla...testleri falan da yapılsın... ona göre bir yol izlerim...Aktar maaşaallahh oğluşuna oğluşumla neredeyse aynı :) yesinde büyüsün /)
Hırsızı canım iyi yapmışsın kesmekle hemende düzelmiş ela maaşallah :) ben 3 gün kuralını uygulamadım , bizim doktor sabah meyve öğlen çorba akşam muhallebi dedi alerjisi varsa 1 saat içinde çıkar dedi ve ekledi ama bugün çıkmasa bile yarın öbürgün çıkabilir o yüzden ilk bir saat gözlemle birşey verince dedi ... Şükür birşey olmadı...
Morganapril canım hayırlı olsun :)
canım aynen dediğin gibi sabah tam evden çıkıyordum gözüme yürüteç ilişti... aklıma senin söylediğin geldi...hemen kaldırdım yatağın bazasına koydum ...İlgilenmiyor canım hiç. Kendi oyuncakları ile meşgul. Ben hergün herşeyi kırk defa sildigimden ilgilense de sorun degil ama uzak tutmaya calışıyorum. Daha dogal yasasın
İyi yapmışsın da canım, senin kv kızı koyar saatlerce de bakmaz gibime geliyor
biz rota aşını yaptırmadık.. o yüzden tedirginim nedense...sen misafiden sonra evi kırklıyormuşsun...ben o kadar yapamıyorum...önceden toprakla oynardı çocuklar dışarda..bağışıklık sistemleri kendiliğinden gelişirdi..şimdi aşı falan olması gerekiyor çünkü toprak yok...iyi ve gereçek olan hiç bir şey kalmadı...alacağımız kıyafeti bile seçiyoruz...bizim çocuklarda 4 duvar arasında betonların içinde büyüyyecekler...Telefonu sürekli silmekten bıktım zaten ama onun çaresi yokkiherşeye dokunuyoruz ben özellikle paraya dokununca hiçbirşeye dokunmadan hemen ellerimi yıkıyorum eşimde öyle allahtan ama başka eve gelen kim olursa dikkat etmiyorki o ellerle heryere dokunuluyor birde gidince arkalarında çamaşır suyuyla dokunulan heryeri siliyorum kapı kolları sandalyeler kapı kenarları anahtar kumanda dolap kapakları lamba anahtarları vs vs bitmiyor ki neyseki aşıların çoğunu yaptık artık okadar incelemem yavaş yavaş :)
canım en kısa zamanda düzelir inşallah.. benim kızda 10 dan fazla uyanıyordu gece...ek gıdayı kestikten sonra dün mesela 4 defa uyandı oda aç olduğu ve altını ıslattığı için...saat başı kalkardı hatta 15 dakikada bir..şimdi 3 saat aralıksız uyuyor..gündüz uykusuda öyleydi pazar günü...senin kızında acaba ek gıdadan rahatsız olabilirmi.. çünkü gözlerini kaşımaktan uyuyamıyordu...ve kakasını yapana kadar saatlerce ıkınıyordu bu yüzden uyuyamıyordu...Merhaba kızlar çok mutlu bi hafta diliyorum hepinize :)
Bizim haftasonu gecelerimiz berbat geçtikızım daha önce de yazdığım gibi sürekli uyanıp ağlıyor, bir gecede 10 defa kalkıyorum. Benim kalkmam uykusuz kalmam neyse ama belli ki huzursuz, bir derdi var. Diş yüzünden ağrısı mı var diyordum dün yatırmadan dr bi arkadaşımın tavsiyesi üzerine bir çay kaşığı calpol verip uyuttum ama değişen bişey olmadı iyi ihtimalle saatbaşı uyanıyor. Bazen sallayarak bazen emzirerek uyutuyorum; aç desem öyle memede süt bitmeden bırakıyor çoğu zaman ağzında memeyi biraz emip uyuyor memeyi çıkarmak isteyince uyanıyor, hep memede kalmak istiyo gibi, emzik de almıyor uykusuzluktan sürekli kalkmaktan sinirlerim laçka oldu, boynum sırtım belim her yerim ağrıyo, kendisi de huysuz uykusunu alamıyo gündüz de uzun süreli uykusu yok. 4 nisan doğumlu yani 28.hafta nın içindeyiz. Bu neyin nesi ben çözemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?