2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Atana rahmet, cok iyi yapmışsın canım. Yok mu sıtenizde bahce vs. Pazar gunleri koy topraga oynasın. Ben topraktan-cıcekten-hayvandan hiç esırgemıyorum. Tek derdım insanlarla:)

Hos geldin canım. Hepimiz merak ediyoruz da ben dillendirdim

Cok gecmiş olsun, guzeline bulaşmaz inşallah; cabucak atlatırsın. Masallah tosun kuzuna:)

Madem blw yapıyorsun gir arada, paylaşımda bulunalım. Guzel uyguluyorsun. Oncelik anne sutunde zaten. Aldıgı ek gıda kadar anne sutunu azaltacak. O da zaten ancak 7-8 aylarda tam bir ögün olabilir, geri kalanı anne sutu

Afıyet olsun, yarasın:)

Atana rahmet, cok iyi yapmışsın canım. Yok mu sıtenizde bahce vs. Pazar gunleri koy topraga oynasın. Ben topraktan-cıcekten-hayvandan hiç esırgemıyorum. Tek derdım insanlarla:)
haklısın çimlere salmak lazım...görüp göreceğimiz tek yeşil kalan çimle oynasın belki onlar biizim yaşlara geince çimle toprak müzede sergilenebilir... :)

evet insanlar daha tehlikeli... büyük yeğenim 3 yaşındayken...''insan ne kadar iğrenç halacım '' demişti... neden oğlum dedim ...çünkü içinde pok var ... demişti....

canım bende seldursel in aldığı yerden aldım ve indirimli de aldım ayrıca...

şırınga ile çekmeni söylediyse o zamn şu serum şişesinde tuzlu su olanlardan mı kullanıyorsun canım...ben serum fizyolojik kullanıyorum minik plastik şişelerde olalarden tek kullanımlık olanlardan... ama o çok fazla açmıyor burnunu... diğer tuzlu su olanlarıda kızım küçük diye önermemişti eczacı...ama o iyi açıyormuş...bende ondan alayım olmazsa hem o serum şişeler daha hesaplı ...bizim kızın burnuna lavabo açıcı almak lazım o kadar tıkalı yani...

hepsi düzelir canım benim...diş sıkıntısı hepimizi sardı... konuşmaya başlasa o zamnda başka şeyleri çıkacak...sağlıklı sıhhatli olsunlarda bunlar normal süreçler her çocuk yaşıyor her anne geçiyor bu evrelerden diyerek kendimizi rahatlatalım...

çok geçmiş olsun canım...kızına birşey olmaz hastalanmaz anne sütü alan bebeğe birşey olmaz hastalansa bile çabuk atlatır canım...bence doğru yapıyorsun..yavaş yavaş olması lazım...alışması için.. benimkız o kadarı bile kaldıramadı...afiyet olsun maşşallah kuuzuna ....

Sagol tatlım insaallah bulaşmaz
Blw tam olarak yapamıyorum boğazına takılıyor sürekli
Ama bizimle birlikte masada olmaktan çok mutlu yoğurdu tabağına koyup önüne veriyorum o elini daldirip yüzüne gözüne burnuna heryerine bulaştırıyor sonrada gözleri kizarip kasiyor başlıyor ağlamaya
Tatbiki heryer yogurt
Kollu önlüklerden aldım ama çok sıkıldı her yemekten sonra ya bana yaptırıyorum yada elini yüzünü yıkıyorum
Önerilerin varsa çok sevinirim
Saol gülüm insaallah dediğin gibi olur ve geçmez
Maske alıp emzirmek istedim ama maskeden korkup emmeyen bı çok bebek varmış hiç göz teması kurmayıp veriyorum artık Allah'a emanet

Senin yegeninin de maşallahı var yalnız. Ne ile beslediniz bunu kuzum:)

O kadar ümitsiz olma. Şehirler yogun evet ama şehirlerarası gidip gelirken o kadar el degmemiş yeşil alan görüyorum ki. Ne hayaller kuruyorum...O agacların altına ev mi yapmıyorum, o su kenarında oturup ayaklarımı suya mı sokmuyorum, salıncak mı kurmuyorum...

Bakıcınız hayırlı olsun. Ben 4.5 aylıktan beri çalışıyorum. Ama yanında babanesi hep oldu. Şimdi de onunla birlikte.Buna rağmen akşam saatlerinde benim yokluğumda daha bir huysuzlanır oldu. İlk birkaç hafta, mesela, daha az uyudu. Tabi tam emin olamıyorum, çünkü o dönem atak vaktiydi aynı zamanda.

Canim bu damla dedigin serum fizyo degil di mi? Ben kullaniyorum otribebe. Cok is goruyor cidden. Aglamasi da keyfine gore degisiyor. Baktim agliyor emzirirken yapiyorum

Sorduğum iyi olmuş. Evet, tam da o aparattan bahsediyorum. Benim sümüklü böceğe almak lazım ondan.

morganapril evet şimdi supapatya deyince aklıma gelsi bize de fizyolojik serum dedi o daha çok işe yarıyor.
Fizyolojik serum dedikleri içme suyu+deniz tuzuymuş. Doktor söylemişti. Damlatınca daha çok tıkandı, tabi o dönemler henüz hareketleri kısıtlıydı. Ben de bir daha vermedim.

Tuhaf şu bebekler! Ceku da pompayı oyuncak etti kendine, görünce ağzına sokmak istiyor. Sonra burnundan çekerken de "sen de mi Brütüs?" der gibi bakıyor =D

Morganapril canım hayırlı olsun :)
Teşekkür ederim. Olur umarım...

canım o kadar sakınma...doğal olarak sütünden korunuyor zaten... doktorlardan da duyuyorum etraftanda... anne sütü alan bebekler hasta olmaz yada çabuk atlatır diye...çabuk geçer de doya doya istediğin gibi emzirir ilgilenirsin Büşra'n la...
canım ben kontrole gittiğimde doktor limonu ince ince kabuklarıyla dilimlemiş.. ve tuzlamış öylece yiyordu.. çok iyi geldiğini söyledi ben hiç denemedim...şükür hasta olmadımda ama sen bir dene istersen...

Canım benımki de onlüğü cok sevmiyor. Ben bırkaç tshırtunu gozden cıkardım. Yemek yıyecegınde onu gıydırıyorum, sonra degiştiriyorum. Yoksa onlüğü çekiştirmekten yemege odaklanamıyor.

Meyveleri verebilirsin. Sert olanları buharda biraz yumuşat ama ezilecek kadar degil. Dilimleyerek onune koy. Farklı renklerde olsun. Üzümü ikiye bölüp koyabilirsin (cekirdekleri al). Sebzeleri de birlikte verebilirsin. Pırasa&yeşil fasulye de ekle listene. Beb henüz denemedim ama fırınlanmış parmak seklinde kesilmiş ekmege püre sürüp verenler de var.

Corba yerıne sebzeleri püre yapsan daha iyi olur diye düşünüyorum. Hasladıktan sonra catalla ezip biraz zeytın yagı biraz et suyu ilave ederek kıvamını acabilirsin. Pütürlü yemeye alışması acısından iyi olur. Zamanla daha az öğürdüğünü goreceksin. Püreyi de yogurt gibi verebilirsin. Kendi alıp yer.

Aklıma gelenler bunlar. Afıyet olsun güzeline

enginar,kereviz, brokoli ,ananas ,hindistan cevizi,ciğer,et,sarmısaklı yoğurt,karpuz,bamya ... 7 . ayında bunların hepsini yiyordu ama 6 aylık olana kadar pirinç unlu muhallebi ile büyüttüm...annesini emmediği için...ama şimdi 6 yaşında bunların hiç birini yemiyor yemek seçiyor...sadece okulda arkadaşlarından gördüğü ve öğretmeninden utandığı zaman beslenmesine koyduğumuz için yiyormuş... onun dışında makarna pilav köfte falan yiyormuş...
inşallah hayallerin gerçek olur...

en son acile gittiğimizde serum şişesinde olan tuzlu sudan şırıngayla burnuna sıktı doktor sıkar sıkmaz hemen kaldır dedi... çok az aktı burnu ..ama serum fizyolojik damlattığım su bile tekrar geri akmıyor ne oluyor orada hiç anlamıyorum...burun tıkanıklığı...huysuz olmasına..emme isteksizliğine uyku problemine de yol açıyor... benim kirpi kafalım çok cazgır canın yanmıyor işte neden öyle etini koparıyorlarmış gibi ağlıyorsun değil mi...rahat dursa rahat rahat hüpletcem sümüklerini ama tam çekiyorum ...tam çıktı çıkacak birden derin nefes alıyor sümük tekrar burnuna gidiyor... aspiratörün ucuna çektiklerimide tekrar burnuna gönderiyor.. nefesim kuvvetli değil galiba... babası iyi çekiyor...

Kumanda yasaklı olduğu için cazip. Eski bir cep telefonunu temizleyip verdim, ilk 1 saat ilgisini ondan başka şeye vermedi. Ama artık umrunda bile değil. Yine bizim telefonları istiyor. Mesele yasak olmaları.

Kumanda yasaklı olduğu için cazip. Eski bir cep telefonunu temizleyip verdim, ilk 1 saat ilgisini ondan başka şeye vermedi. Ama artık umrunda bile değil. Yine bizim telefonları istiyor. Mesele yasak olmaları.
babasının ve kv nin elinden kumanda düşmüyor... eee çocukta haliyle bana verdikleri bu rengarenk şeyler iyi bişey olsa hep o düğmeli şeyle oynamazlar heralde diye kumanda da birşey var sanıyor... haklısın her eline aldığında ,pis kaka diye geri çekmek istediğimiz için... cazip hale geliyor...çocukta şaşırıyordur heralde pis kaka diyorlar kendileri oynuyorlar ellerinden düşmüyor ...

Canim dedigim gibi saglik ocaklari ilaci verilmesi yonunden yana. Bizim kandaki demir orani fazla cikibca dr demir ilaci veriyornusunuz diye sordu verseydik kesecekti ilaci, oncelikle bizim oglanin kilosundan dolayi da ( 9 kiloyu asti) kansizlik olabilecegini soyledi. Carsamba gunu sonuclari alinca daha detayli bilgi verecektir doktorumuz. Sizlere de ayrintilari paylasirim.

merhaba kızlar bayramdı düğündü derken bir türlü fırsat bulamadım yazmaya geçmişi de okumadım hangi konular konuşuldu merak ediyorum birazdan bakarım inş herkes iyidir keyifler yerindedir biz geceleri sık uyanıp huysuzlaşmaya başladık...bende regl oldum çok şükür hamile değilim :)

Kizlar merhaba ben gunpir kullanici adini degistirdim
Herkesler iyidir umarim geçmiş birikmis okumaktan beynim sulandi
Ek gida işimiz bana gore yolunda evde günlük düzende beraber olunca iyiyiz tabi en fazla 1 ck falan anca yiyebiliyor simdilik zaten olması gerekende bu ama gelse anlat KV tutturuyor bu tatil seviye armut verelim muz verelim diye eeee tamam veriyoruz da devamli meyve yiyecek degilya zaten yemesi gereken simdilik 1-2 ck diyorum anlatamiyorum Şapur supur yemesini bekliyor sanirim
Sebzeleri buharda haslayip önüne koyuyorum sonra pureyi veriyorum pure verme ay bogazinda kalir ay ay deyip evham yapiyo ikide bir çorba mi versek deyip duruyor
Suyida bardaktan iciriyorum boyle icemez suluk alalim dedi dedim yok alisir almis gelmiş yikada su verelim diyor
Herkes bir degisik yahuwwww
günaydınlar herkese bizim oğlan kumandalara sürekli saldırı halinde sizin bebişler nasıl kumandaları rahat bıraksın diye oyuncak telefon aldık ama hala gözü kumandalarda
Bizim en renkli kumandamiz bozuldu yenisi alinca oğlana gün doğdu yeni bir ouuncagi oldu zaten oyuncaklar arasi yok ben oynuyorum o bana tirmaniyo genelde

Un helvasının topaklanmayanını ıstıyorum

Oktay ustanın tarıfıyle yapıyorum. Kasıkla eze eze yavas yavas dokuyorum şiresini. Olmuyor olmuyor. Bir yardım edin ne olur

Selam canım, gozun aydın

o kadar uğraşına ve endişene rağmen hamile kalsaydın kötü olurdu... regl olduğuna sevindim gerçi senin kadar kimse sevinemez...en önemlisi sağlığın için...gözün aydın canım... bizde bayramdan beri bebeklerin gece çok sık uyanıp huysuzlaşdığından bahsediyoruz...

Son düzenleme:
Un helvasının topaklanmayanını ıstıyorum

Oktay ustanın tarıfıyle yapıyorum. Kasıkla eze eze yavas yavas dokuyorum şiresini. Olmuyor olmuyor. Bir yardım edin ne olur

Selam canım, gozun aydın
canım sen yağını az koyuyorsundur... yağı yeteri kadar olursa topaklanmaz...ki buda bayağı yağ demek... iş unu kavururken oluyor unu kavururken her un tanesi kavrulursa topaklanmıyor..soğuk erbetinide dökerken altını kıs ocağın... şerbeti az dök karıştır az dök tekrar karıştır... yada tamamen altını kapat ocağın bir kenarda bütün una serbeti yedirip öyle ocağa koy tekrar...ama bunların hepsini yapıyorsan yine topaklanıyorsaun helvasını kavururken biraz irmik koy öyle kavur belki irmik topakları ezer....

canım adını söylemeseydin bile resminden anlardım...kv ler hep aynı heralde...asgari müşterekte buluşursunuz inşallah bir şakilde... sonuçta tek derdiniz minik kuzucuğu güzel doyurmak ...eskiler hep çorbacı ,yemek suyuna ekmek banmacı...ben hep doktor öyle söyledi doktor önerdi doktor yasakladı diye doktorun üzerine atıyorum ... ben söyleyince dikkate almıyordur diye... benimle aynı kafadan hayali bir doktor amcamız var kv hiç sevmiyor bu adamı...

Ben 2 bardak una, yarım kutu yag koyuyorum (hazır tereyag var ya kaymaklı gurme mi ne). Serveti sıcak dokuyorum. O mu sebep oluyor acaba. Yapacagım dediklerini. Haftada 3 gün yapıyorum daha beceremedim, ne kadar maharetliyim degil mi

Gecen aklımdaydı unuttum yazmayı. Kv kıyafet konusunda da doktor uyardı der misin lütfen. Sana gore uygun kıyafet nasılsa ona gore uydur işte

Sanırım kv ile yaşıyorsun cnm.
Bizimkide çok hevesli onu verelim bunu Verelim diye anlatıyorum he tamam diyor ama gene aynı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…