2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
canım şerbet soğuk olacak... çok güzel kavursanda un hemen hamur olur... unu kavurmadan şerbetini nasıl hazırlıyorsan (pişirerek eritiyorsan şekrle suyu/sütü) soğusun unu öyle kavurmaya başla... yada suyu/ sütü şekerle soğuk olarak karıştırarak erit ...sonra unu kavur...kısacası şerbeti soğuk olacak...
kv çok sever çayın yanına sıcak sıcak yemeyi...ama ben azıcık un karıştırıp irmikli yapıyorum...beninde ilk yaptıklarım hep topaklanmıştı...çooook yemeği tatlıyı zayi etmişliğim var...

kıyafet konusunu doktora söyletmek aklıma gelmedi... ama söylesem ,kıyafete kadar karışıyormu der de mevzuyu çakar mı ki...
pazar günü kızımla duş aldık hiç ağlamadı... pek beceremedim başta kucağımdan düşürürüm diye korktum sonra alıştık.. gıkı çıkmadı , korkmadı sudan...

Tamam canım soguk yapacagım. Kavurma kısmında cok guzel görünüyor. Bol cevizli yapıyorum ben. Seebetini verince mahvoluyor:)

Cildi etkileniyor de, cok terliyor susuz kalıyor de, hareket serbestligi yok cocugu yavaslatıyor de...yaratıcı ol, uydur birşey. Madem doktor deyince yapıyor, her yol mübah

cevizli yapıyorsan iyi kavurmasan bile çok güzel kavrulur...dediğin gibi sıcak şerbet hemen hamur yapar unu...
snowyy hiç böyle söylemek aklıma gelmemişti... doğru ya doktor neden karışsınki kıyafetine bebeğin sağlığı ve gelişimiyle alakalı sorun teşkil etmediği sürece...

Yok canim. Gunduz uykusu her zamanki gibi kisa kisa. Uykusunu alamadigindan da surekli huysuz gun icinde zaten biz oyle uzun uykulari mamayi biraktigimiz gunlerde birakmis olduk. En uzun uykumuz 3 saat. Mama alirken 8 saat uyudugunu bilirim ben de.
Masallah. 6. ay asilari bizde ates yapti. Digerleri yaomamisti. Hazirlikli ol canim. 38,5 gorduk. İlik dus, eklem yerlerine kompresle ilacsiz atlattik.
Sen dedin simdi ben de merak ettim. İnsallah iyilerdir. Elosuma da cok sevindim. Ben de dun yogurt vermedim. Yine uyumadik. Gaz filan degil benim cadimin derdi. Ne oldugunu da bilmiyorum hos. Sen cozmussun. Ona gore alirsin onlemini. 1-2 kasik tattirirsin maksimum. Bagirsaklari alisana kadar en azindan.
lavanta yagiydi canim. Hakikaten yeni bisey kesfettin. Horlamaya iyi geliyor demek. Hemen alayim zira zaten beni uyutmayan bi kuzum var. Bi de koca bebeemin nazini cekememm

Sgol canim. Hakkimizda hayirlisini versin Allahim.
Ben ben beeeennn. Ayni durumdayim. Anlattiklarin harfi harfine bana da uyuyor. Ben de cozemedim. Kucakta uyuyor misil misil. Yerine yatirmaya tesebbus ettigim anda da uyanip agliyor. En iyi ihtimalle gecede 17 defa kalkiyorum. En kotu ihtimal ise hic yatmiyorum. Bu da bi surec. Gececek insallah 1 nisan dogumluyuz biz de.

Aclıktan oldugunu sanmıyorum canım. Ben hiç mama vermedim ama eskiden 8 saat simdi 6 saat aralıksız uyuyor.

Hangi arkadas yazdı unuttum şimdi. Aynu durumda oldugunu, gecene kadar yanında yatırdıgını söylemişti. Egitimi bir kenara bırak bir sure. Beraber uyu. Belki kokun onu rahatlatır. Zira sıkıntısı fiziksel degil gibi demiştin.

Kizlar bu arada mevzusu geçmiş Dr lavanta yagi veya melisa yagi bir damla yastigina damlatin dedi gece uykusu için denicem bakalim ama alamadim hhenüz yarin alicam
Birde day night şurup varmis isterseniz deneyin iki gün yatmadan 1 saat evvel verin zarari yok dedi uçuncu gün kendiside Alisir uyur dedi ama ben kullanmayi düşünmüyorum

İcimi rahatlatın canım Sagol
Az önce 3 kere hapsurdu bide oksurdu korktum
Tuzlu limonu deneyim bakalim

Firinlanmis ekmek sert gelmesin damağına
Sebze pureside veriyorum ama bu çorba tarhana çorbası yaylada yaptı annem doğal ve tuzsuz yemesii çok istiyorum
Bilgiler icin Sagol canım meyveleri haslamak akıma gelmemişti
Un helvasının topaklanmayanını ıstıyorum

Oktay ustanın tarıfıyle yapıyorum. Kasıkla eze eze yavas yavas dokuyorum şiresini. Olmuyor olmuyor. Bir yardım edin ne olur

Selam canım, gozun aydın
Tatlım şerbetini soğuk dene

Canimcim cok gecmis olsun. Sutun korur bebegini. Ayrica hasta ola ola bagisiklik kazancaklar. Hic hasta olmamasi iyi bisey degil ek gida konusunda da iyi gidiyosun bence. Ben de senin gibi yapiyorum :)
Un helvasının topaklanmayanını ıstıyorum

Oktay ustanın tarıfıyle yapıyorum. Kasıkla eze eze yavas yavas dokuyorum şiresini. Olmuyor olmuyor. Bir yardım edin ne olur

Selam canım, gozun aydın
Ayyy bak canimi cektirsdin. Annem cok guzel yapar da ben hic denemedim. Yavas yavas agir ateste kavurcan sanirim. Bi de serveti de yavas yavas dokerken bi yandan da katistirvan. Bunlara ramen de topal olabilir
bi de yanimda yatirmayi deneyeyim dedigin gibi. Atak herhalde. Cunku simdi diLerinin uzerinde durmaya basladi. Her atak sonrasi bisey ogreniyolarmis ya.

Diş etlerine birebir diyordu forumda. Kaşıyıp bebegi rahatlatıyormuş. Ekmek kızartma makinesi ile daha rahat olur. Dilimi boyuna kesebilirsin, C seklinde yapan da var. French toast (ekmegi muz püresi ve yumurta ile kaplayarak kızartma) tercih eden cogunlukta. Asagıda cok tatlı bir bıdık var

Kor topal yedim gitti canım. Enerji ihtiyacımı ancak karsılıyorum, helvaya sardım bu ara. İrmikle sorunum yok da bu un bitirdi beni:)

Yatır tabi Benim sıpa kendi yatagında yatıyor ama itiraf edeyim alıp yatagıma götürüyorum bazen. Cok ozluyorum bana sarılmasını ne yapayım

6 ay gecti nasıl oldu anlamadım. Bır bakmışım 6 yıl gecmiş. Yatmaz da benimle. Tadını cıkartıyorum:)

Bende öyle diye diye sabah bi bakıyorum yatakta beş kişiyiz. Bazende ben kaçıyorum yanlarına ozlüyorum. Eskiden benim yanıma kacar gelirlerdi şimdi bebek var dıye babasına sarılıyorlar. Kışın daha çok geliyorlar ama üşüdüm diyen geliyor.

hirsizi ve seldursel

mama sandalyesi icin tesekkurler bende alayim
hirsizi normal pakette serum varya onun minyaturu bizede doktor onu onerdi ise yariyor

hastalara şifa uykusuzlara uyku dileyerek başlıyorum iş yerinde vakit bulunca tek tek okuyacağım tam uykuyu düzene koyduk askeri eğitime başladık yavrum kabiz oldu halbuki bit armut yiyor günde buna rağmen zeytinyağı faydasız kaldı fitilde 5 saat sonra ağladı morardi tv bile açtım bakmadı uyudu ama arada uyanıyor agridan bebegi çok uyanan anneler ya gündüz çok yoruluyor az uyuyor akşam uykusu geç yatıyor ondan olurmus vücut yorgunken uyanıp dururmus yada ek gıda yüzünden vücutları yeni yeni alışıyor benimki kesin ek gıda yüzünden.sağlıklı bebeklere maaşallah.bebeği bende dün kaldıramadim düşüyordu çok ağır geldi birden belki ilaçlardan eşime seslendim kucağıma verdi öyle emzirdim.bebeği emmeyen varsa yq disten yada burnu tikalidir.aspiratorü görünce basliyor yaygaraya unutmuyor iki kişii cekemiyoruz

Snowyy Canım emekleme dizliği boşa gitti benim ozaman :) zaten ayakta durmaya bayılıyor :)
Hakkaten bütün başaklar böylemi eşimde başak oda aynı :)

Hırsızım en iyisi tahlil galiba ama sorun çıkmaz bence alışma sürecinden olmuştur birazda hassas bağırsaklar sanırım yada evde neler verdiler kimbilir senin görmediğin yerde
Evet canım bizde sokakta büyüdük, ne eğlenirdik ama yaaa ))) ama okadar gdo lu ilaçlı beslenmedik sağlıklı beslendik ama şimdiler öylemi yada Allah korudu bizi :))))

Srvr cnm bizde öyleyiz bu aralar diştendir inş

Aktar cnm bizede damlat dedi doktor bende öyle yapıyorum , çıkmayınca tekrar damlatıyorum :)
Bende mama sandalyesi almadım henüz ...bakalım yorumlara göre artık ...
Kilosu çok değil cnm sadece epey uzun olacaklar .) cumartesi günü doktorumuz 1.90 olur bu basketbolcu yapın siz bunu diye takıldı :)

Littlezelda

Yok be canım daha emeklemiyor bile ve çamaşır suyuyla sildiğim şeyleri zaten vermem eline ona dikkat ediyorum çünkü herşeyi ağzına götürüyor hatta o odadayken bile kullanmıyorum , havalandırıp öyle alerjik bronşit vs olmasın diye parfüm bile yok :)))

Patates şeftali muz kabızlık yapıyor canancım bunlar menüsünde varsa birkaç gün çıkar... Birkez kakada zorlanınca benim oğlan baktım kakası sert hemen patatesi çıkarttım , işe yaradı. Bi dene belki sende de işe yarar ...

SNOVYY ben geldim sahsen tanımasamda birinin ozlemesı ne guzel bısey bende senı forumu ozledım.kayınvalıdenın boyundurugundan kurtuldum annemın evıne gıttım ne yazıkkı net yok tel da bıraz dandık ara ara takıp ettım ama yazamadım. ek gıdaya baslama maceranı hayranlıkla ızlıyorum bu surecte yeterlı sutun oldugu ve sadece yıyeceklerı eğlencelı tatma aracı olarak kullandugun ıçın cok sanslısın senın gıbı yapmayı cok istiyordum ama 5. aydan sonra sutum azaldı mecbur 1 öğun sebze 1 öğün meyveye basladım meyveyi eline veriyorum ama doyması ıcın sebzeyı ırı pure yapıp kasıkla verıyorum böyle hayal etmemiştim ama mecbur kaldım 6.ayda doktor bı lıste verdı sorma sabah kasık mamasına yumurta tereyağ labne öğllen meyve öğleden sonra yogurt aksam kemık suyuna corba gece muhallebı oha dedım doktora ama daha emıyo ne ara benı emecek dedım ek gıdaya alısması gerek dedı anlamadım yanı sankı ınek sutu hıç onemı yok velhasıl mebur kahvaltı meyve ve sebze olarak 3 e cıktı öğün ve sonuç kabız ılac verdı dr ılacı ıcınce yapıyo ıçmeyınce yapmıyo tas gıbı makatı catlayac dıye cok korkuyorum snovyy ve kızlar hepiniz ne yapayım caresız kaldım bu arada ne kadar uzun yazdıysan bıtene kadar kız 2 kere uyandı

ek gıdayı kestik huysuzluğu geçti... inşallah sende ne olduğunu anlarsında minik kızın ve sen rahat edersiniz... kak yapması nasıl hala o kadar çok bekliyormu... kaç günde bir yapıyor artık...

canım ben melisa aldım BrujaV lavanta demiş ben yanlış hatırlamışım.. yastıkta yatırmadığım için pamuğa damlatıp baş ucuna koydum ... bizimle beraber yattığı için mecburen kokuya bizde maruz kaldık...iyide oldu... güzel uyutuyor insanı...

benim kızda sürekli hapşurup öksürüyor...hapşurması burnunu açmak için öksürmeside biriken salyanın boğaza kaçmasından yutamadığında öksürüyor.. merake tme bir şeyi yoktur..şimdi sen üstüne düşüp fazla inceliyorsundur ha kaptı şifayı ha kapacak diye... sen düzel de kızına da birşey olmaz Allah ın izniyle...

neredeyse doğduğundan beri yanımda yatıyor diyebilirim...dediğin gibi ilerde yanımızda yatmazlar yada tam tersi olabilir bilemiyorum ama şu an herkes halinden memnun bakalım...

ay ne güzel... cıvıl cıvıl yatak.... ger bir de bana sor diyorsundur.... valla öyle... dünya bir tarafa çocukların bir tatarafa ama ne zorluklarla büyüyorlar değil mi... Allah neşenizi birliğinizi daim etsin inşallah... ağzınızın tadı bozulmasın...

hirsizi ve seldursel

mama sandalyesi icin tesekkurler bende alayim
hirsizi normal pakette serum varya onun minyaturu bizede doktor onu onerdi ise yariyor
bend eondan kullanıyorum canım..ama işe yaramıyor ...

canım kabız olur tabiki... buydaydı darıydı irmikti arpaydı birde bunların kepekleri var çocukta peklik yapmıştır.. benim kızda aynı oldu azıcık irmik le buğday unu karıştırıp muhallebi yapmıştım...aspratörü görünce kafasını başka yöne çevirip ağlıyor... burnuna dayayıncada nefesini tutuyor...

alışamadı yada çok yüklendim... dediğin gibi ben kendi verdiklerim adına konuşuyorum ama kv nin verdiklerinden haberim yok ...şu aşıları geçsin ufaktan yine başlarım...

hoşgeldin canım...
aman dikkat et makat çatlağı çabuk iyileşmiyor.. çocuk gaz çıkarsa bile feryat figan... benim kızda geçirdi düzeldi şükür ....benim yardımımla kaka yapmaya başlamıştı... fitil kullanmak istemediğim içimn. kulak çöpüne vazelin sürüp dairesel şekilde makatına masaj yapar gibi yediriordum aiçeri doğruda sürüyordum ufak ufak... ozamn rahat çıkarıyordu...

canım doktorun verdiği menü çok ağır geldi bana...yumurta tereyağ labne ...birden bire bu kadar çok karışık ek gıdaile başlaması bebeğini zorlamış zaten kabız olmuş... hem 3 gün kuralı yapın falan demedimi... topicte aklına gelmeyecek gıdalardan bebekler alerji oldu... ilaçla kaka yapıyorsa bu defada bağırsak tembelliği yapıyor bak ben kaç yaşına geldim bağırsaklarımı uyarmadığım zaman kendiliğinden çalışmıyor...

Günaydın kızlar

Bende az önce 2015 Nisan annelerine göz atıyordum.Geçen sene bu zamanlar bizde aynı duyguları yaşıyorduk zaman su gibi akıyor minik kuzular büyüyor,hatta bazıları yaramazlık bile yapıyorlar:)En çok istediğim şeylerden birisi de şöyle yeni yeni yürümeye başladığı zamanlarda elinden tutup gezdirmek o zamanları çok tatlı oluyor penguen gibi yürüyolar bayılıyorum:)Allah o günleri de hayırlısıyla gösterir inşallah.

Bu arada HIRSIZI altta çıkan elanın doğum linkini nasıl yaptın ben beceremedim de

Gunaydın hanımlar

Yagmurlu güzel bir gün. Üst komşu balkona halı astı yine. Yagmurda halı yıkama modası var benim mi haberim yok:)

Oglan şeftali ile tanıştı bugun. Yarım saat ugrastı Elinden kayıp tutamayınca gögsü ile mama sandalyesi arasına sıkıştırdı, dondurma gibi evire cevire yaladı. Kuçuk kuçuk ısırdı

Yaptım helvayı. Koyu patates püresi gibi oldu. Şifa namına 1 tane topak yok. Tesekkürler canlar:)

Aynı evde 2 basak...Hanginiz daha titiz?

Hoş geldin canım Sevindim kurtulmana, rahatlamışsındır

Doktor baya sacmalamış. 9. Aya kadar temel gıda anne sütü (yetersizse mama ya da devam sütü). Ek gıda tadımlık. Geleneksel yöntemde ilk hafta cay kaşıgının ucu ile baslanıyor. İlk ayın sonunda verdiklerinin toplamı yarım cay bardagı kadar olmalı. 7. Ayda gun içinde 1 ögün ek gıda digerleri anne sütün (mama-devam sütü). Gurme bebek sitesine bakabilirsen canım.

Sütün yetmiyor diye üzülme lütfen. Elde olan birşey degil. Kısmetinde ne varsa onu alıyor kuzular. Yavruna da verme dokrorunun saydıklarını. İçgüdülerini dinle. Acele etmeden yavas yavas tattır canım. Mümkünse doktorunu da degiştir (sinirlendim sabah sabah, boş insanlar boş).

Ardaannesi

Canım alıntı yapmamışım. Ne güzel bir aile tablonuz var. Masallah size ve özellikle sana. Kolay degil o aileyi idare etmek. Allah mutlulugunuzu daim etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…