,Günaydın kızlar
Bende az önce 2015 Nisan annelerine göz atıyordum.Geçen sene bu zamanlar bizde aynı duyguları yaşıyorduk zaman su gibi akıyor minik kuzular büyüyor,hatta bazıları yaramazlık bile yapıyorlar:)En çok istediğim şeylerden birisi de şöyle yeni yeni yürümeye başladığı zamanlarda elinden tutup gezdirmek o zamanları çok tatlı oluyor penguen gibi yürüyolar bayılıyorum:)Allah o günleri de hayırlısıyla gösterir inşallah.
Bu arada HIRSIZI altta çıkan elanın doğum linkini nasıl yaptın ben beceremedim de
çok ilginç insanlar var.. kim bilir ne demeye astı halıyı balkona...afiyet olsun helvan... sayen de bu hafta çoğumuzun evinde helva kokacak...:) Kerem e de afiyet olsun şifa olsun şeftaliler...Gunaydın hanımlar
Yagmurlu güzel bir gün. Üst komşu balkona halı astı yine. Yagmurda halı yıkama modası var benim mi haberim yok:)
Oglan şeftali ile tanıştı bugun. Yarım saat ugrastıElinden kayıp tutamayınca gögsü ile mama sandalyesi arasına sıkıştırdı, dondurma gibi evire cevire yaladı. Kuçuk kuçuk ısırdı
Yaptım helvayı. Koyu patates püresi gibi oldu. Şifa namına 1 tane topak yok. Tesekkürler canlar:)
Aynı evde 2 basak...Hanginiz daha titiz?
Hoş geldin canımSevindim kurtulmana, rahatlamışsındır
Doktor baya sacmalamış. 9. Aya kadar temel gıda anne sütü (yetersizse mama ya da devam sütü). Ek gıda tadımlık. Geleneksel yöntemde ilk hafta cay kaşıgının ucu ile baslanıyor. İlk ayın sonunda verdiklerinin toplamı yarım cay bardagı kadar olmalı. 7. Ayda gun içinde 1 ögün ek gıda digerleri anne sütün (mama-devam sütü). Gurme bebek sitesine bakabilirsen canım.
Sütün yetmiyor diye üzülme lütfen. Elde olan birşey degil. Kısmetinde ne varsa onu alıyor kuzular. Yavruna da verme dokrorunun saydıklarını. İçgüdülerini dinle. Acele etmeden yavas yavas tattır canım. Mümkünse doktorunu da degiştir (sinirlendim sabah sabah, boş insanlar boş).
Ardaannesi
Canım alıntı yapmamışım. Ne güzel bir aile tablonuz var. Masallah size ve özellikle sana. Kolay degil o aileyi idare etmek. Allah mutlulugunuzu daim etsin
canım yanlışmı değilmi bilemiyorum ama benim kızda şu 10 dakikada uyutan ninniyle uyuyor ... ben hiç şikayetçi değilim ama hayatı boyuncada o müzikle uyumaz sanırım....eski yöntemine göre bana bu daha pratik geldi hem bak kendi kendine uyuyabiliyormuş... müzikle olsun ne olacak ki..ben yine biraz pış pışlıyorum...hiç uyumayan uykuya dalamayan bebekler var... bulmuş bebeğin uyumanın yolunu bence bırak öyle devam etsin...gittiği kadar...günaydın kızlar uyku hakkında bende bir şey sormak istiyorum Mirza Yusuf u beşiğine koyuyorum sevdiği bir müzik var onu açıyorum ve o kendi kendine dalıyor sonra müziği kapatıyorum uykuya devam ediyor oğlum acaba yanlış bir uygulama mı?
hoşgeldin canım...
aman dikkat et makat çatlağı çabuk iyileşmiyor.. çocuk gaz çıkarsa bile feryat figan... benim kızda geçirdi düzeldi şükür ....benim yardımımla kaka yapmaya başlamıştı... fitil kullanmak istemediğim içimn. kulak çöpüne vazelin sürüp dairesel şekilde makatına masaj yapar gibi yediriordum aiçeri doğruda sürüyordum ufak ufak... ozamn rahat çıkarıyordu...
canım doktorun verdiği menü çok ağır geldi bana...yumurta tereyağ labne ...birden bire bu kadar çok karışık ek gıdaile başlaması bebeğini zorlamış zaten kabız olmuş... hem 3 gün kuralı yapın falan demedimi... topicte aklına gelmeyecek gıdalardan bebekler alerji oldu... ilaçla kaka yapıyorsa bu defada bağırsak tembelliği yapıyor bak ben kaç yaşına geldim bağırsaklarımı uyarmadığım zaman kendiliğinden çalışmıyor...
Gunaydın hanımlar
Hoş geldin canımSevindim kurtulmana, rahatlamışsındır
Doktor baya sacmalamış. 9. Aya kadar temel gıda anne sütü (yetersizse mama ya da devam sütü). Ek gıda tadımlık. Geleneksel yöntemde ilk hafta cay kaşıgının ucu ile baslanıyor. İlk ayın sonunda verdiklerinin toplamı yarım cay bardagı kadar olmalı. 7. Ayda gun içinde 1 ögün ek gıda digerleri anne sütün (mama-devam sütü). Gurme bebek sitesine bakabilirsen canım.
Sütün yetmiyor diye üzülme lütfen. Elde olan birşey degil. Kısmetinde ne varsa onu alıyor kuzular. Yavruna da verme dokrorunun saydıklarını. İçgüdülerini dinle. Acele etmeden yavas yavas tattır canım. Mümkünse doktorunu da degiştir (sinirlendim sabah sabah, boş insanlar boş).
hosbulduk canım evet ana öğün süt olmalı bende biliyorum ama doktor bile böyle yapınca etrafımda herkes psikolojik baskı yapıo bi benim mi cocugum varmıs bu yenı adetler bende çıkıyormus zaten doktor allaha emanet bi kadın kan ılacı vermeyecem paraben var dedım demır eksıklığı zeka geriliği yapıyo ver dedi receteye yazdı her ay yazıyo 3kutu oldu evde:) canım 4.ayda devam sütünün katkı maddelı oldugu ıçın onu vereceğine yoğurt ver diye baslattı ek gıdaya 1 ay gunde 1 kere yogurt verdım 5.ayda tattırmaya basladım bir bucuk aydır hemen hemen herseyı tattı ama günde 2-3 kase ek gıda alıyor demekki fazla geldi kafam karıştı sende devam sütü alıp ek gıdayı azaltayım mı? ya arkadas bayramda akraba bebeğine kremalı pastayı caya ezip yedırdı 7 aylık bebege bi diğeri 40 içinde bebeğe emzik almıyo diye fantaya batırıp emzık veriyo onlara bısey olmuyor ben bu kadar sakınırken nıye böyle oluyor anlamıyorum bazen bu forum ve bizler bu dünyadan değilmiyiz sorun bizde mi diye düşünmeye baslıyorum
olmuş canım....HIRSIZI
Yaptım ama beceremedim sanırım
maalesef kafamıza göre bir doktora denk gelemedik...annem bile doktoradan daha iyi en azından tecrübe etmiş...benim kızda ek gıdaya geçtiğimden beri kakasında sıkıntı oldu en son yedirdiğim muhallebi fena kabız yaptı... poposu kıpkırmızı hiç geçmiyor ama çatlamadı galiba çünkü çatladığında çok acı çekmişti günlerce her dakika ağlıyordu...bencede gitme o doktora ...soracaksın tabiki...bakd ediklerini yaptığın için kızının körpecik bağırsakları nelerle uğraşıyor...okadar şeyi ben yesem ben bile kabız olurum daha minnacıklar...bildiğin 1 yaşında çocuk menüsü vermiş..ha burada bebeklerini öyle besleyen anneler var ama onlar azar azar alıştırarak başladılar... birden bire mükellef kahvaltı..ağır öğünler vermediler...inşallah bağırsak tembelliği olmaz canım... ama kronikleşmesi için erken bir dönem ... yani sadece yediklerine tepki vermiştir...daha az ve tadımlık olunca düzelecektir umarım...canım bende uyararak yaptırıyorum ama cok katı asırı zorlanıyor. doktor hıç bırsey soylemıyor bide ben o olmaz bu erken değilmi diye sorunca bıde tersledi izin verde bende konusayım diyo haspam son gidişimdir artık. bende bağırsak tembelliğinden korkuyorum inşallah olmaz
olmuş canım....
maalesef kafamıza göre bir doktora denk gelemedik...annem bile doktoradan daha iyi en azından tecrübe etmiş...benim kızda ek gıdaya geçtiğimden beri kakasında sıkıntı oldu en son yedirdiğim muhallebi fena kabız yaptı... poposu kıpkırmızı hiç geçmiyor ama çatlamadı galiba çünkü çatladığında çok acı çekmişti günlerce her dakika ağlıyordu...bencede gitme o doktora ...soracaksın tabiki...bakd ediklerini yaptığın için kızının körpecik bağırsakları nelerle uğraşıyor...okadar şeyi ben yesem ben bile kabız olurum daha minnacıklar...bildiğin 1 yaşında çocuk menüsü vermiş..ha burada bebeklerini öyle besleyen anneler var ama onlar azar azar alıştırarak başladılar... birden bire mükellef kahvaltı..ağır öğünler vermediler...inşallah bağırsak tembelliği olmaz canım... ama kronikleşmesi için erken bir dönem ... yani sadece yediklerine tepki vermiştir...daha az ve tadımlık olunca düzelecektir umarım...
Canım bence de doktorun fazla abartmış.Yavaş yavaş başlamak gerekiyor.Kimi doktor kahvaltıya 6.ay sonunda başlıyor benim doktorum ne diyecek bakalım.Ama bende birden çok yüklenilmesi taraftarı değilim.Benim kız mama yiyor çorba meyve suyu ve yoğurt veriyorum ama tam bir öğün olması için 1 ay geçmesi gerek 6.aydan sonra mamayı azaltım ek öğünleri çoğaltmamı söyledi doktorum tabi ki günlük en az 500 cc mama ya da anne sütü içmeli bir bebek bu asla atlanmamalı dedi.
canım benim yaaa moralini bozma... hepimize etraftan neler söylüyorlar... herkes çocuk geliştirme uzmanıymışta heberimiz yokmuş... doktorunda bence bildiklerini birbirine karıştırmış... çocuğuda yoktur sanıyorum...hosbulduk canım evet ana öğün süt olmalı bende biliyorum ama doktor bile böyle yapınca etrafımda herkes psikolojik baskı yapıo bi benim mi cocugum varmıs bu yenı adetler bende çıkıyormus zaten doktor allaha emanet bi kadın kan ılacı vermeyecem paraben var dedım demır eksıklığı zeka geriliği yapıyo ver dedi receteye yazdı her ay yazıyo 3kutu oldu evde:) canım 4.ayda devam sütünün katkı maddelı oldugu ıçın onu vereceğine yoğurt ver diye baslattı ek gıdaya 1 ay gunde 1 kere yogurt verdım 5.ayda tattırmaya basladım bir bucuk aydır hemen hemen herseyı tattı ama günde 2-3 kase ek gıda alıyor demekki fazla geldi kafam karıştı sende devam sütü alıp ek gıdayı azaltayım mı? ya arkadas bayramda akraba bebeğine kremalı pastayı caya ezip yedırdı 7 aylık bebege bi diğeri 40 içinde bebeğe emzik almıyo diye fantaya batırıp emzık veriyo onlara bısey olmuyor ben bu kadar sakınırken nıye böyle oluyor anlamıyorum bazen bu forum ve bizler bu dünyadan değilmiyiz sorun bizde mi diye düşünmeye baslıyorum
,
http://lilypie.com/ dan çizelgeyi yapıp image url yi kopyalayıp..imza ayarlarına giriyorsun...orada gülen surat smile yanındaki kutucuğa tıklayıp, resim url sini oraya yapıştırıp kaydete basıyorsun...çizelgeyi yaptındamı olmadı yoksa çizelgeyidemi yapamadın...
çok ilginç insanlar var.. kim bilir ne demeye astı halıyı balkona...afiyet olsun helvan... sayen de bu hafta çoğumuzun evinde helva kokacak...:) Kerem e de afiyet olsun şifa olsun şeftaliler...
günaydın kızlar uyku hakkında bende bir şey sormak istiyorum Mirza Yusuf u beşiğine koyuyorum sevdiği bir müzik var onu açıyorum ve o kendi kendine dalıyor sonra müziği kapatıyorum uykuya devam ediyor oğlum acaba yanlış bir uygulama mı?
snowyy cim bizde 2 hafta sonra ek gıdaya geçeceğiz ve bende blw yi uygulamak istiyorum ama ing maalesef yok:)sadece video izliyorum sen bir besin sırası oluşturdun mu günde kaç öğün veriyorsun örneğin pırasa gibi sebzeleri nasıl veriyorsun yardımcı olursan çok sevinirim...
canım ben bastan beri gunde 1 kere falan devam sutu veriyordum söyle kı saatlerce emıyordu sonra kusuyordu gogüste sut kalmayınca verıyordum yada sabaha kadar emdığı gecelerde sabah kalktığımda göğüslerde süt kalmıyordu öyle veriyordum emin olmak için sağdığımda 10cc anca cıkıyordu o yuzden 1 öğün devam sutu yerıne yağurt ver dedi öğle yaptım. besınlerinden sonra sut vermıyorum cunku emmıyo sadece uykudan gozunu acarken emıyo yada asırı uykusu gelınce 6.ayda düzelir dedi dr ama hala aynı nefes alsam emmeyı bırakıp sırıtıyo. ve evet ek gıdayı arttırdıkça sutum azaldı sankı nasıl artıracagımı sasırdım sağıyorum su içiyorum yok artmıyoKubizm
Canım ben mama-devam sütü konusunda tecrübem yok. Hem emzirip hem veren anneler varsa miktarlar konusunda sana yardımcı olsunlar.
500 ml sutun varsa cok iyi canım. 4. Ayda ek gıda vermeyip keşke daha sık emzirerek sutunu arttırsaydın. Biliyorsun bebek verdigin ek gıda kadar sutu azaltıyor. Doymadıgını nasıl anladın canım? Suan oral donemdeler. Ac olmasalar da bızım yedigimiz içtigimize saldırır haldeler surekli.
Bir de uygulama olarak örnegin sabah püre verdin (yogurt, meyve vs verdin). Hemen arkasına emziriyorsun degil mi?
canım benim yaaa moralini bozma... hepimize etraftan neler söylüyorlar... herkes çocuk geliştirme uzmanıymışta heberimiz yokmuş... doktorunda bence bildiklerini birbirine karıştırmış... çocuğuda yoktur sanıyorum...
akrabalarının yaptıklarınada çok şaşırdım.. okadar ağır kremalı pastalar bilmem ne... benim kıza parmaklarıyla pasta kremasının tadına baktırıyorlardı...sıçrayıp ellerinden nasıl aldıysam ...şaşırdılar..bu defada vermiyecektik şaka yapıyorduk dediler...... ben cahilim ilk bebeğim hadi bilemedim diyelim ... bunları yapan koca koca adamlar.... çocuk büyütmüş görmüş geçirmiş insanlar...ama canım şimdi birşey olmasa bile ilerde çıkıyor zararları...ama şimdi bebeğin kabız olmasaydı hiç bir sorun yok alıştı diye devame decektin... insan vücudu bir sistem... yani yanlış giden birşeyler olduğu zaman çalışma düzeni bozuluyor... kızında sana kabız olarak göstermiş bunu...ben ek gıdayı bıraktım çünkü bebeğim çok ahatsız olmaya başladı ki ben öyle aham şaham bir şey vermediğim halde... bünye meselesi...
canım ben bastan beri gunde 1 kere falan devam sutu veriyordum söyle kı saatlerce emıyordu sonra kusuyordu gogüste sut kalmayınca verıyordum yada sabaha kadar emdığı gecelerde sabah kalktığımda göğüslerde süt kalmıyordu öyle veriyordum emin olmak için sağdığımda 10cc anca cıkıyordu o yuzden 1 öğün devam sutu yerıne yağurt ver dedi öğle yaptım. besınlerinden sonra sut vermıyorum cunku emmıyo sadece uykudan gozunu acarken emıyo yada asırı uykusu gelınce 6.ayda düzelir dedi dr ama hala aynı nefes alsam emmeyı bırakıp sırıtıyo. ve evet ek gıdayı arttırdıkça sutum azaldı sankı nasıl artıracagımı sasırdım sağıyorum su içiyorum yok artmıyo
Cikartalim tadini. Zaten kocaya sinirliyim. Geve kizi bi yandan kendi bi yandan uyutmadilar beni. Gitsin nerde istiyosa uyusun horul horul. Ben de kizimi koynuma alir yatarim. Hic olmazsa git gel yapmam. Yattigim yerde emİririm. Daha cok dinlenirim.Diş etlerine birebir diyordu forumda. Kaşıyıp bebegi rahatlatıyormuş. Ekmek kızartma makinesi ile daha rahat olur. Dilimi boyuna kesebilirsin, C seklinde yapan da var. French toast (ekmegi muz püresi ve yumurta ile kaplayarak kızartma) tercih eden cogunlukta. Asagıda cok tatlı bir bıdık var
Kor topal yedim gitti canım. Enerji ihtiyacımı ancak karsılıyorum, helvaya sardım bu ara. İrmikle sorunum yok da bu un bitirdi beni:)
Yatır tabiBenim sıpa kendi yatagında yatıyor ama itiraf edeyim alıp yatagıma götürüyorum bazen. Cok ozluyorum bana sarılmasını ne yapayım
6 ay gecti nasıl oldu anlamadım. Bır bakmışım 6 yıl gecmiş. Yatmaz da benimle. Tadını cıkartıyorum:)
canim doktorlar haala kendilerini yenileyemis ne yazil ki? Sisteme o kadar yuklenerek bebege kotuluk yapiyolar, sonra ilac vererek bi kotuluk daha yapiyolar. Nacizane tavsiyem anne sutunun yetersiz oldugu durumlarda formul mama kullanman. Bu arada pompayla sagarak sutunu arttirmaya calisabilirsin. Ek gida ilk 45 gun sadece tadimlik. Bebegin istese bile verecegin miktar baslangicta 1-2 kasigi gecmemeli. Zamanla arttirmalisin miktari. 1 ay sonunda topl 1 cay bardagi kadar olmali. Doktorunu degistir canim mumkunse.SNOVYY ben geldimsahsen tanımasamda birinin ozlemesı ne guzel bısey bende senı forumu ozledım.kayınvalıdenın boyundurugundan kurtuldum annemın evıne gıttım ne yazıkkı net yok tel da bıraz dandık ara ara takıp ettım ama yazamadım. ek gıdaya baslama maceranı hayranlıkla ızlıyorum bu surecte yeterlı sutun oldugu ve sadece yıyeceklerı eğlencelı tatma aracı olarak kullandugun ıçın cok sanslısın senın gıbı yapmayı cok istiyordum ama 5. aydan sonra sutum azaldı mecbur 1 öğun sebze 1 öğün meyveye basladım meyveyi eline veriyorum ama doyması ıcın sebzeyı ırı pure yapıp kasıkla verıyorum böyle hayal etmemiştim ama mecbur kaldım 6.ayda doktor bı lıste verdı sorma sabah kasık mamasına yumurta tereyağ labne öğllen meyve öğleden sonra yogurt aksam kemık suyuna corba gece muhallebı oha dedım doktora ama daha emıyo ne ara benı emecek dedım ek gıdaya alısması gerek dedı anlamadım yanı sankı ınek sutu hıç onemı yok velhasıl mebur kahvaltı meyve ve sebze olarak 3 e cıktı öğün ve sonuç kabız ılac verdı dr ılacı ıcınce yapıyo ıçmeyınce yapmıyo tas gıbı makatı catlayac dıye cok korkuyorum snovyy ve kızlar hepiniz ne yapayım caresız kaldım bu arada ne kadar uzun yazdıysan bıtene kadar kız 2 kere uyandı
Hosgeldin canim.Merhaba arkadaşlar aranıza bende katıldım eskiden ara ara okuyordum.ama yazma fırsatım olmuyordu.benim kızım da 6. Ayini yeni bitirdi gece çok fazla uyanıyor aynı sorunlar 2 ay öncede oldu sonrasında dışı çıktı şimdide üstler geliyor sanırım zor bi süreç10 dakikada uyutan ninni den bahsetmişsiniz adı ne banada yardimci olurmusunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?