2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
,
http://lilypie.com/ dan çizelgeyi yapıp image url yi kopyalayıp..imza ayarlarına giriyorsun...orada gülen surat smile yanındaki kutucuğa tıklayıp, resim url sini oraya yapıştırıp kaydete basıyorsun...çizelgeyi yaptındamı olmadı yoksa çizelgeyidemi yapamadın...

çok ilginç insanlar var.. kim bilir ne demeye astı halıyı balkona...afiyet olsun helvan... sayen de bu hafta çoğumuzun evinde helva kokacak...:) Kerem e de afiyet olsun şifa olsun şeftaliler...

günaydın kızlar uyku hakkında bende bir şey sormak istiyorum Mirza Yusuf u beşiğine koyuyorum sevdiği bir müzik var onu açıyorum ve o kendi kendine dalıyor sonra müziği kapatıyorum uykuya devam ediyor oğlum acaba yanlış bir uygulama mı?

snowyy cim bizde 2 hafta sonra ek gıdaya geçeceğiz ve bende blw yi uygulamak istiyorum ama ing maalesef yok:)sadece video izliyorum sen bir besin sırası oluşturdun mu günde kaç öğün veriyorsun örneğin pırasa gibi sebzeleri nasıl veriyorsun yardımcı olursan çok sevinirim...

canım yanlışmı değilmi bilemiyorum ama benim kızda şu 10 dakikada uyutan ninniyle uyuyor ... ben hiç şikayetçi değilim ama hayatı boyuncada o müzikle uyumaz sanırım....eski yöntemine göre bana bu daha pratik geldi hem bak kendi kendine uyuyabiliyormuş... müzikle olsun ne olacak ki..ben yine biraz pış pışlıyorum...hiç uyumayan uykuya dalamayan bebekler var... bulmuş bebeğin uyumanın yolunu bence bırak öyle devam etsin...gittiği kadar...

hoşgeldin canım...
aman dikkat et makat çatlağı çabuk iyileşmiyor.. çocuk gaz çıkarsa bile feryat figan... benim kızda geçirdi düzeldi şükür ....benim yardımımla kaka yapmaya başlamıştı... fitil kullanmak istemediğim içimn. kulak çöpüne vazelin sürüp dairesel şekilde makatına masaj yapar gibi yediriordum aiçeri doğruda sürüyordum ufak ufak... ozamn rahat çıkarıyordu...

canım doktorun verdiği menü çok ağır geldi bana...yumurta tereyağ labne ...birden bire bu kadar çok karışık ek gıdaile başlaması bebeğini zorlamış zaten kabız olmuş... hem 3 gün kuralı yapın falan demedimi... topicte aklına gelmeyecek gıdalardan bebekler alerji oldu... ilaçla kaka yapıyorsa bu defada bağırsak tembelliği yapıyor bak ben kaç yaşına geldim bağırsaklarımı uyarmadığım zaman kendiliğinden çalışmıyor...[/QUOTE]

canım bende uyararak yaptırıyorum ama cok katı asırı zorlanıyor. doktor hıç bırsey soylemıyor bide ben o olmaz bu erken değilmi diye sorunca bıde tersledi izin verde bende konusayım diyo haspam son gidişimdir artık. bende bağırsak tembelliğinden korkuyorum inşallah olmaz

canım bende uyararak yaptırıyorum ama cok katı asırı zorlanıyor. doktor hıç bırsey soylemıyor bide ben o olmaz bu erken değilmi diye sorunca bıde tersledi izin verde bende konusayım diyo haspam son gidişimdir artık. bende bağırsak tembelliğinden korkuyorum inşallah olmaz[/QUOTE]

Canım bence de doktorun fazla abartmış.Yavaş yavaş başlamak gerekiyor.Kimi doktor kahvaltıya 6.ay sonunda başlıyor benim doktorum ne diyecek bakalım.Ama bende birden çok yüklenilmesi taraftarı değilim.Benim kız mama yiyor çorba meyve suyu ve yoğurt veriyorum ama tam bir öğün olması için 1 ay geçmesi gerek 6.aydan sonra mamayı azaltım ek öğünleri çoğaltmamı söyledi doktorum tabi ki günlük en az 500 cc mama ya da anne sütü içmeli bir bebek bu asla atlanmamalı dedi.

HIRSIZI

Yaptım ama beceremedim sanırım
olmuş canım....

maalesef kafamıza göre bir doktora denk gelemedik...annem bile doktoradan daha iyi en azından tecrübe etmiş...benim kızda ek gıdaya geçtiğimden beri kakasında sıkıntı oldu en son yedirdiğim muhallebi fena kabız yaptı... poposu kıpkırmızı hiç geçmiyor ama çatlamadı galiba çünkü çatladığında çok acı çekmişti günlerce her dakika ağlıyordu...bencede gitme o doktora ...soracaksın tabiki...bakd ediklerini yaptığın için kızının körpecik bağırsakları nelerle uğraşıyor...okadar şeyi ben yesem ben bile kabız olurum daha minnacıklar...bildiğin 1 yaşında çocuk menüsü vermiş..ha burada bebeklerini öyle besleyen anneler var ama onlar azar azar alıştırarak başladılar... birden bire mükellef kahvaltı..ağır öğünler vermediler...inşallah bağırsak tembelliği olmaz canım... ama kronikleşmesi için erken bir dönem ... yani sadece yediklerine tepki vermiştir...daha az ve tadımlık olunca düzelecektir umarım...

Canım bence de doktorun fazla abartmış.Yavaş yavaş başlamak gerekiyor.Kimi doktor kahvaltıya 6.ay sonunda başlıyor benim doktorum ne diyecek bakalım.Ama bende birden çok yüklenilmesi taraftarı değilim.Benim kız mama yiyor çorba meyve suyu ve yoğurt veriyorum ama tam bir öğün olması için 1 ay geçmesi gerek 6.aydan sonra mamayı azaltım ek öğünleri çoğaltmamı söyledi doktorum tabi ki günlük en az 500 cc mama ya da anne sütü içmeli bir bebek bu asla atlanmamalı dedi.[/QUOTE]

sağol canım abartmış değil mi?500cc anne sutu alıyor ama doymuyor ya neden kafamıza göre bi doktor denk gelmez ya

sağol canım ben daha bıde ver dedıklerının yarısını verıyorum ve corbasına falanda hep yarı yarıya anne sutu katıyorum demekkı dahada azaltsam iyi olacak valla nerde kafama göre doktor bulamıyorum bu 2.değistirmem yok yok sonra ailem baslıyo onlar kaç sene tıp okumus sen daha mı iyi biliyorsun diye

sağol canım abartmış değil mi?500cc anne sutu alıyor ama doymuyor ya neden kafamıza göre bi doktor denk gelmez ya[/QUOTE]

Canım şöyle ki 6.aydan sonra alması gereken en az 500 cc mama yada anne sütü alması gerekli diğer öğünleri tam olarak almalı.Çorba,yoğurt,meyve suyu vs.Kahvaltı konusun da pek bilgim yok çünkü ayın 21 de 6.ayımız dolacak doktor kontrolüne o zaman gidicez.Ama birden tereyağlara falan başlanması pek olur gibi gelmedi.İlk yumurtaya başlanıyor bildiğim günde 1 çay kaşığı ile.1 hafta sonunda tam yumurta sarısını yiyebilecek duruma geliyor.Bence o şekilde deneyip zamanla içine yavaştan yavaştan birşeyler koyup alıştır.Sonuçta ek gıdayı kabul edip elışmasıd önemli o yüzden çokta boşlama derim yavaştan yavaştan ilerle sen:)

canım benim yaaa moralini bozma... hepimize etraftan neler söylüyorlar... herkes çocuk geliştirme uzmanıymışta heberimiz yokmuş... doktorunda bence bildiklerini birbirine karıştırmış... çocuğuda yoktur sanıyorum...
akrabalarının yaptıklarınada çok şaşırdım.. okadar ağır kremalı pastalar bilmem ne... benim kıza parmaklarıyla pasta kremasının tadına baktırıyorlardı...sıçrayıp ellerinden nasıl aldıysam ...şaşırdılar..bu defada vermiyecektik şaka yapıyorduk dediler...... ben cahilim ilk bebeğim hadi bilemedim diyelim ... bunları yapan koca koca adamlar.... çocuk büyütmüş görmüş geçirmiş insanlar...ama canım şimdi birşey olmasa bile ilerde çıkıyor zararları...ama şimdi bebeğin kabız olmasaydı hiç bir sorun yok alıştı diye devame decektin... insan vücudu bir sistem... yani yanlış giden birşeyler olduğu zaman çalışma düzeni bozuluyor... kızında sana kabız olarak göstermiş bunu...ben ek gıdayı bıraktım çünkü bebeğim çok ahatsız olmaya başladı ki ben öyle aham şaham bir şey vermediğim halde... bünye meselesi...

Sorunlu bir hanım canım. Sabah ezanla temizlige baslıyor. Esyaları sürüklüyor sanki rüyasında biri kalk evin modelini degiştir demiş. Gecen baktım bu ayın su faturalarına. Bize 20 gelmiş, buna 270. Ne yapıyorsun o suyla...

Afıyet olsun hepimize:)

Müzigi kapatınca da uykuya devam ediyorsa süper canım. Masallah kuzuna:)

Tarifler kitapta var zaten canım online pek bulunmuyor. Kitabına baktım da kitapcıda yok. Yontemi bilirsen gerisi artık senin yaratıcılıgına kalıyor.

Benim katı kurallarım/saatlerim yok. Hep onun keyifli anlarını takip ediyorum. Öğleden önce meyve veriyorum. Mutfakta mama sandalyesi. O yerken ben de yemegimi yapıyorum. Muzu ilk verirken kabugunu tam soymadım. Ortadan ikiye kesip, ucundan 1 cm kadar kısmının kabugunu kesip öyle verdim. Tutma kolaylıgı saglıyor. Elmayı buharda hasladım. Kaç dk surdu bilmiyorum. Tadına bakarak karar verdim yeterince piştigine. Armut&seftaliyi dilim olarak verdim. Üzümü de cekirdeksiz ve kabuksuz olarak ikiye kesip verdim.

Öğleden sonra yogurt veriyorum iki güne bir. Plastik tabaga koyup onüne koyuyorum (artık dogrudan tepsiye doküyorum). O eliyle avuclayarak yiyor. Kaşıgını da ben doldurup koyuyorum onune. Alıp agzına götürüyor.

Aksamları biz yemek yerken ona da sebze ya da et veriyorum. Pırasa henüz vermedim. Beyaz kısmını (ince olanlardan al) parmak uzunlugunda kesip buharda yumuşatıp verebilirsin. Ben fasulye ve havucu öyle yaptım. Patatesi de dilimleyip kabuguyla beraber biraz zeytin yagı ile fırında yaptım. Buharda pişirmek için tencere içine konan delikli aparattan aldım. Altına 1 parmak su koyuyorum dokunup tadına bakarak kıvamına karar veriyorum. Ne cok sert olacak ne de elle ezilecek kadar yumuşak.

Sebzeleri haslayıp püre yapıp onu da verebilirsin. Yogurt gibi önüne koyarsın alır tadar.

İlk hafta herseyi yere atacak, öğürecek belki kusacak. Hazırlıklı ol. Burada diger paylaşımları okuyup "benimki birşey yemiyor, ac mı kalıyor" diye endişe etme. Bu, gıdaları tanıma sureci. Yavas yavas ögrenecek herseyi

Kubizm

Canım ben mama-devam sütü konusunda tecrübem yok. Hem emzirip hem veren anneler varsa miktarlar konusunda sana yardımcı olsunlar.

500 ml sutun varsa cok iyi canım. 4. Ayda ek gıda vermeyip keşke daha sık emzirerek sutunu arttırsaydın. Biliyorsun bebek verdigin ek gıda kadar sutu azaltıyor. Doymadıgını nasıl anladın canım? Suan oral donemdeler. Ac olmasalar da bızım yedigimiz içtigimize saldırır haldeler surekli.

Bir de uygulama olarak örnegin sabah püre verdin (yogurt, meyve vs verdin). Hemen arkasına emziriyorsun degil mi?

canım ben bastan beri gunde 1 kere falan devam sutu veriyordum söyle kı saatlerce emıyordu sonra kusuyordu gogüste sut kalmayınca verıyordum yada sabaha kadar emdığı gecelerde sabah kalktığımda göğüslerde süt kalmıyordu öyle veriyordum emin olmak için sağdığımda 10cc anca cıkıyordu o yuzden 1 öğün devam sutu yerıne yağurt ver dedi öğle yaptım. besınlerinden sonra sut vermıyorum cunku emmıyo sadece uykudan gozunu acarken emıyo yada asırı uykusu gelınce 6.ayda düzelir dedi dr ama hala aynı nefes alsam emmeyı bırakıp sırıtıyo. ve evet ek gıdayı arttırdıkça sutum azaldı sankı nasıl artıracagımı sasırdım sağıyorum su içiyorum yok artmıyo

valla canım ya bi cocugu olan uzman 2 cocugu olan doktor 3 olan prof sanıyo kendını sonra da görmemiş muamelesi yapıyorlar. çok haklısın demekkı fazla geldi kuzuma tepki verdi bende sen gibi biraz geriye dönüş yapayım bari. yaaaaa kızlar siz olmasanız ne yapardım etrafımda benım sizin gibi düşünen koruyan kımse yok dktor da dahıl siz olmasanız yarın bi gün bende aman ne olacak sımdıye kadar bi sürü cocuk yemıste ne olmus dıye koyverebilirdim ipin ucunu.

Bence devam sutu yogurttan daha önemli bu dönemde. Bence reddetse de sen sık sık meme teklif et. Dikkatini dagıtan birsey olmasın etrafta. Sessız sakin bir yerde emzirmeye calış.

Demir damlası da ülkemizde ne kadar sorun haline getirildi. 6. Ayda cocugun günlük demir ihtiyacı 11 mg a cıkıyor ama 1 l anne sutundeki demir miktarı 0.3 mg. Durum böyle olunca otomatik olarak baslatıyorlar. Cocugun demir depolarının 1 gunde boşaldıgını farzediyorlar sanırım. Hiçbir anne cocuguna zarar vermek istemez. Tek istegimiz 6. Aydan sonra rutın olarak kan tahlili yapılması ve gerekli isr verilmesi (striple bakılıyor 1 damla kan ile zaten). İhtiyac duyuluyorsa da parabensız olanını versinler bir zahmet (online satışı var adını unuttum ilacın).

İzledik haberlerde futbol sahasında kullanılan bilmem ne köpük boyasının içinde paraben var dıye yasaklandı. Okumuşlar etmişler amenna da güncel bilgilerden haberiniz olsun yahu...

Merhaba arkadaşlar aranıza bende katıldım eskiden ara ara okuyordum.ama yazma fırsatım olmuyordu.benim kızım da 6. Ayini yeni bitirdi gece çok fazla uyanıyor aynı sorunlar 2 ay öncede oldu sonrasında dışı çıktı şimdide üstler geliyor sanırım zor bi süreç10 dakikada uyutan ninni den bahsetmişsiniz adı ne banada yardimci olurmusunuz

Selamlar canlar. Dun karnabahar yedik. Aninda ishal oldu kizim. İshal yapar mi ya karnabahar? Yoksa eline verdigim bi parca borulceden mi olmustur?

Cikartalim tadini. Zaten kocaya sinirliyim. Geve kizi bi yandan kendi bi yandan uyutmadilar beni. Gitsin nerde istiyosa uyusun horul horul. Ben de kizimi koynuma alir yatarim. Hic olmazsa git gel yapmam. Yattigim yerde emİririm. Daha cok dinlenirim.
canim doktorlar haala kendilerini yenileyemis ne yazil ki? Sisteme o kadar yuklenerek bebege kotuluk yapiyolar, sonra ilac vererek bi kotuluk daha yapiyolar. Nacizane tavsiyem anne sutunun yetersiz oldugu durumlarda formul mama kullanman. Bu arada pompayla sagarak sutunu arttirmaya calisabilirsin. Ek gida ilk 45 gun sadece tadimlik. Bebegin istese bile verecegin miktar baslangicta 1-2 kasigi gecmemeli. Zamanla arttirmalisin miktari. 1 ay sonunda topl 1 cay bardagi kadar olmali. Doktorunu degistir canim mumkunse.
Hosgeldin canim. HIRSIZI hakikatem ne ninnisi o??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…