@Snowyy aynen cnm sanırım haşlama daha iyi. Cesaretim kırıldı seni uyguladığın yöntemden dolayı gerçekten tebrik ederim.
Ben çok korkağım o konularda birşey olursa naparım diye:)
İlk gundeme geldiginde arastırırken forumlarda görmüştüm canım. Eczanede satılmıyor. Online satışı var.
Ben vermiyorum. Kan tahlili yapıldı. Degerleri sınırlar arasındaydı. Sen de bir test yaptır, ondan sonra ilaca ihtiyacı olup olmadıgına karar versin yeni doktorun.
siz vitamin olarak ne kullanıyorsunuz ben trio-acde3 kullanıyorum bu vitamini kullanan pek yok genelde devit kullanılıyor
kizlarrrrrr ve goooooooooooooool yani kakabol sut yarim erik 1 kasik yogurt ve kaka geldi hemde yatak yorgan batirdik demekki neymis doktorlar o kadar sene okuyupta herseyi bilemeyebiliyormus hepiniz e tekrar tesekkurler
Aksam birsey yokmus gibi davranirsam hatasini nasil anlayacak? Daha da onemlisi bu sinirle ben nasil becercem oyle davranmayi
kızlar oğlum arada öksürüyor bizim bir tanıdığın bebeği 17 günlük öksürüyormuş doktora götürmüşler kalbinde iki deli çıkmış korktum herhalde ben çok evhamlıyım her şeyden şüpheleniyorum
ohhh kızlar sayfalar almış başını gidiyor geçmişi okurken başım dönüyor vallahi
benim oglan ninniyle 10dk da uyurken şimdi işe yaramaz oldu oysaki babamıza ne gururlanmıstım .dun gece lavanta yağı damlattım işe yaramadı olsa gerekki yine uyanıp durduk.
vallahi benim oglan yurumeye başlayınca napıcam bilmiyorum köşe koltukta yatıyordu acıyorum iki kişilik oluyor artık tırmanıp kolcaklarından sarkmaya basladı allah korusun bizde yere çift kişilik yatak koyduk odayı bosalttık sadece beşiği var sanırım onuda cıkarıcam uyanıyor ses vermeden gidip beşiğe tırmanıyo aklımı kaçıracam yaaa tırmanmadığı yer yok yurumeye başlayınca naparım bilmem
ek gıda işimiz cok güzel gidiyor ilk andan beri mama sandalyesinde yiyiyoruz durmuyordu alıştı ilk defa dün akşam babmızla akşam yemeğine oturduk oda püresini yedi babasıyla .eşim şaşırdı çünkü ona ve etrafımdakilere göre boş bir uğraştı hareketli çocuk oturup yemezdi.ama yedi işte ilk zamanlar bahsettiğiniz gibi 1 ck ancak şimdi 4 ck falan yiyiyor.
öğlende kabak /havuc/patates/ıspanak hasladım ezdim bi güzel yedik artık onlüğü giyince anlıyor tabi neşeli zamanımızı kolluyoruz.
@snowy Hani ciftlere evliliklerini "kurtarmaları" için cocuk yapmaları tavsiye edilir ya. Bilseler asıl iş cocuktan sonra baslıyor... dediğine sonsuz katılıyorum bebekten önce sıfır tartışma yaşadığım eşimle şimdi akara kokara tartışıyoruz ama allahtan biliyoruzki ikimizde bebişin iyiliğini istiyoruz.
@kubizim gelmene sevindim yazmıyordun ne zamandır.sanırım bebişte sağlığına kavuştu.
@aktar cım adımı değiştirdim cunku başka forum başlıklarınada yazıyoruz direk açık etmiyim kimliği dedim önlem yani...
hepinizi öpüyorum uzun oldu ama bebiş uyumusken ne varsa yazayım dedim
Slm kızlar nasılsınız iki üç gündür göğsüm ağrıyor oyuzden ek gıda vermeden emzirdim ek gıdamızdada zaten az yogurt meyve okadar dı sebzelere başlamadım. Dr da gittim sürekli emzireceksin dedi bikaç test verdi önümüzdeki hafta yaptıracağımgeçmesse yaptır dedi çünkü dişlerimiz artık iyice belirginleşti ele gelir oldu çok şükür biraz rahatlar umarım. Birde yatırınca dönüyor arka arka emekliyor daha öne gitmeyi beceremedi zaten kalsıramıyor kendini birde oturmayı beceremıyor elinden tutunca kalkıyor acaba oturması için çok ısrarcı davranmıyorum ondan mı bilemedim. Birde yürüteç alan yada koyan varmı bebeğini arkadasım gün içinde koyuyor ben kıyamadım daha küçük diye bakalım belkıde hiç koymam
Ceku'nun kafası gidik anasından tüm Nisan annelerine selamlar ve sevgiler =)
Bugün bilgisayarı aldım da geldim işe, ders aralarında çok bekleme oluyor. İzmir'in tarım ve hayvancılık merkezlerinden birinde olmama rağmen halen köy sütü alamadım. Ceku yarım yarım oturmalara başladı. Mama sandalyesinden önce biraz yoğurt tattırayım, tarhana falan vereyim diyorum.
Bağırsakları çok hassas zaten (kahrolsun genetik=P), bu yüzden çok çok çok ağırdan alacağım katı gıdaya geçişleri. Meyve suları, çorbalar ve yoğurt daha mantıklı başlarda.
Püre meselesine temkinli yaklaşıyorum. Çok yakın bir arkadaşımın oğlu (aynı @Snowwy'nin anlattığı gibi) her şey püresiyle beslendi 2 yıldan uzun süre. Adı üstünde: içinde annesinin yedirmek istediği her şey vardı. Dün de duydum ki Ceku kendisine verilen elma diliminden koparmış, suyunu çıkarmış damağıyla, kalanı tükürmüş. Yani, küçükhanım püreye bir alışırsa işimiz var!
Tabi bu arada ben sütümü yetirmeye uğraşıyorum bir yandan. Anne sütü vermeye devam eden çalışan anne var mı benden başka? Günde ne kadar anne sütü alması gerek veya bir öğünde ne kadar olmalı bilmiyorum. Ceku hâlâ en fazla öğün başına 80 ml içiyor bıraktığım sütten. Emme süresi uzadı gerçi. Kilo kaybı, uykusuzluk gibi sorunlar da yok şükür. Ama şu meşhur 6. ay dolduğu için sütün besleyici değeri yetmiyor diye okudum ve meraklardayım.
BrujaV bilir: Uyku eğitimi vermeye en kararlı bendim belki de. Ama çabuk vaz geçtim. Ceku hâlâ kundakla ve sallanarak uyuyor. Sonsuza dek o şekilde uyuyamaz ya! Bazı geceler uyku arasında yedirmeden önce kundağı çözüyorum, sonra kundaksız yatırıyorum. O zaman da 1,5-2 saatlik kesintili uykular ve sabah 4-5 arası kendi kendine konuşan bir Ceku'muz oluyor. Hadi tekrar kundak, salla, pışpış.. belki 1 saat daha uyur. Yine böyle bir gecenin ertesinde işe gittim, gün ortasında gözlerim karardı. Tansiyon sandım. Alakası yokmuş. Ertesi gün boştum. Dinlendim, geçti.
Ben yine az sallıyorum. Annem ve kayınvalidem park yatağın civatalarından acılı sesler çıkartarak sallıyorlar! O yatağın ömrü taş çatlasa 1 yıl bu gidişle! Sallama aparatını da takıyorum ama bükülüyor alttan, iptal oluyorlar.. Sonra yine gırç gırç... Sanırım "gıcırdamayan beşik mi olur?!" diyorlar..
Önümüzdeki pazartesi aşılar var. Kontrolü de yeni ASM'nde yeni ebe hemşire yapacak.
Bebeklerinize ve size güneşli günler dilerim.
ya canım bizimkinin de iyi çıktı ama 6.kontrolünde doktor da sağlık ocagı da illa vermelisin diyor of
Eki Görüntüle 1270015 Küçük kudurugum is basinda
Yok yaaa kustu. Aksam da belliydi tavrindan. Benden vazgectim gel yerinde yat filan dememi bekledi herhalde. Ben kizimi alip odaya gecince o da gitti yatacagi odanin kapisini kapatti. Normalde oyle kapi kapatma gibi bi huyu yoktur. Sabah da odamiza ugramadan cikti. Bi bebek de o. Hangisinin nazina oynayaim bilmiyorum ki..!
Yatiyorum simdi. Desene daha cok yolumuz varhayirlisi.
İstiyor canım. Hangi modeli düşündün
snowy canım ben bu oğlandan sonra kaygı düzeyim tavan yaptı annemi şimdi daha iyi anlıyorum o da zavallım hastalandık mı bizden daha çok telaş yapardıCanım verimli bir konuşma olması iöin her ikinizin de sakin oldugu bir zamanda konuşmanız lazım. O geldiginde sen surat edip terslersen etkiye tepki geregi senden özür dileyecegi varsa bile sinirlenir konuşmaz. Dünkünden daha tatsız bir akşam olur.
Benimki de öksürüyor gülüm. Kötüye yorma herşeyi. Kontrolü gelince doktorundan muayene etmesini istersin, soru işareti kalmaz aklında.
Masallah kuzuna canım. Afıyet olsun yedikleri yarasın.
Ben de tam emeklemeyi bıraktı diyordum, iki dakika mutfaga gectim solugu prizlerin yanında almış. Cok dikkat et aman.
Gecmiş olsun canım, sıkıntın ne tam anlayamadım. Bebegine zaman ver kendi oturur hazır olunca canım. Benimki bugun basladı kendi kendine oturmaya. Hiçbir sey için zorlamaya gerek yok. Yürütec kullanmayacagım ben, önerilmiyor zaten. Yanlış hatırlamıyorsam adı ilk arabam dı. Tutunup kalkmaya baslayınca onlardan kullanabilirsin.
O kadar sallamasalar canım. Egitim olmasa da kucakta&yatakta pışpışlasalar sallamaktan daha iyi olurdu.
Bu aylarda sut alımı 500-750ml arasında oluyor. Sana bol enerji&süt diliyorum, kolay degil hem iş hem bebiş...
Canım uygulama kısmı sana kalmış. Veren arkadaslar da var, vermeyenler de. Konusu açılınca duramadım yazdım yine...
Masallah masallah. Devrilecek birşey yok degil mi canım, ben korktum resme bakınca.
snowy canım ben bu oğlandan sonra kaygı düzeyim tavan yaptı annemi şimdi daha iyi anlıyorum o da zavallım hastalandık mı bizden daha çok telaş yapardı
kızlar oğlum arada öksürüyor bizim bir tanıdığın bebeği 17 günlük öksürüyormuş doktora götürmüşler kalbinde iki deli çıkmış korktum herhalde ben çok evhamlıyım her şeyden şüpheleniyorum
Hoş geldin canım, masallah kuzuna. Kastettigin salyadan dolayı kızarma&kuruma ise ben akşam yatarken mustela sürüyorum, sabaha geciyor.
Sıkıntılı oldugu bir dönemde ek gıdaya baslama istersen. Zaten daha 5.5 aylıkmış. Onun keyifli oldugu, yeni tatlara acık oldugu zamanı bekle
Tsk snowy,o zaman bu geceden pasayi kremleyeyim.
Alışkanlık olmuş canım o maalesef. Sanmıyorum gecici olsun...
merhaba kızlar;
Kızım Grip olduburnu tıkanıyor boğazına balgam takılıyor öksürük yok ama. doktoru sadece boğazında enfeksiyon var ciğerler temiz dedi antibiyotik şurupla bir şurup daha yazdı ama antibiyotik ishal yaptı bu kez onu bıraktı diğerini kullandık 5 gün .bugün gittik düzelme yok dedi iğne yazdı 4 tane . ilk iki gün olana baska bir ilac daha katılıp vurulcakmıs. tabi biz kıyamadık kıza sağı solu aradık ek olan ilaçta kortizon varmıs vazgeçtik vurdurmaya şimdi başka bir doktora gideceğiz. Kuzum çokta bağırarak oynuyo boğazı daha cok tahriş oluyo diye çok üzülüyorum ama masallah keyfi yerinde. Ne yapacağımı bilemedim ki ben
Selam tatlilar ve onlarin minnak kuzulari, tahlil sonuclarimiz normal degerlerde cikti. Talasami tasiyicisi olabileceginden suphelenmisti doktorumuz sukur ki bir problemimiz yok. Kandaki demir oranimiz fazla oldugu icin demir ilaci vermiyoruz dedi doktorumuz ki zaten vermiyorduk. Demiri dogal yiyeceklerden almaliymis. Yumurta sarisinda vs. Hepinizi operim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?