2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
@Snowyy aynen cnm sanırım haşlama daha iyi. Cesaretim kırıldı seni uyguladığın yöntemden dolayı gerçekten tebrik ederim.
Ben çok korkağım o konularda birşey olursa naparım diye:)

canım her bebek farklı demek senin bebeğin hazır değil bende veriyorum eline kv kızıyor yok bogazında kalır yok nasıl yermiş kendisi falan diye ama yiyebiliyor önce denedim baktım sorun yok devam püreleride pütürlü bırakıyorum alışsın diye bazende haşlayıp önüne koyuyorum
zamanla alışır seninkide önce biraz sıvı sonra pütürlü dene

Ceku'nun kafası gidik anasından tüm Nisan annelerine selamlar ve sevgiler =)

Bugün bilgisayarı aldım da geldim işe, ders aralarında çok bekleme oluyor. İzmir'in tarım ve hayvancılık merkezlerinden birinde olmama rağmen halen köy sütü alamadım. Ceku yarım yarım oturmalara başladı. Mama sandalyesinden önce biraz yoğurt tattırayım, tarhana falan vereyim diyorum.

Bağırsakları çok hassas zaten (kahrolsun genetik=P), bu yüzden çok çok çok ağırdan alacağım katı gıdaya geçişleri. Meyve suları, çorbalar ve yoğurt daha mantıklı başlarda.

Püre meselesine temkinli yaklaşıyorum. Çok yakın bir arkadaşımın oğlu (aynı @Snowwy'nin anlattığı gibi) her şey püresiyle beslendi 2 yıldan uzun süre. Adı üstünde: içinde annesinin yedirmek istediği her şey vardı. Dün de duydum ki Ceku kendisine verilen elma diliminden koparmış, suyunu çıkarmış damağıyla, kalanı tükürmüş. Yani, küçükhanım püreye bir alışırsa işimiz var!

Tabi bu arada ben sütümü yetirmeye uğraşıyorum bir yandan. Anne sütü vermeye devam eden çalışan anne var mı benden başka? Günde ne kadar anne sütü alması gerek veya bir öğünde ne kadar olmalı bilmiyorum. Ceku hâlâ en fazla öğün başına 80 ml içiyor bıraktığım sütten. Emme süresi uzadı gerçi. Kilo kaybı, uykusuzluk gibi sorunlar da yok şükür. Ama şu meşhur 6. ay dolduğu için sütün besleyici değeri yetmiyor diye okudum ve meraklardayım.

BrujaV bilir: Uyku eğitimi vermeye en kararlı bendim belki de. Ama çabuk vaz geçtim. Ceku hâlâ kundakla ve sallanarak uyuyor. Sonsuza dek o şekilde uyuyamaz ya! Bazı geceler uyku arasında yedirmeden önce kundağı çözüyorum, sonra kundaksız yatırıyorum. O zaman da 1,5-2 saatlik kesintili uykular ve sabah 4-5 arası kendi kendine konuşan bir Ceku'muz oluyor. Hadi tekrar kundak, salla, pışpış.. belki 1 saat daha uyur. Yine böyle bir gecenin ertesinde işe gittim, gün ortasında gözlerim karardı. Tansiyon sandım. Alakası yokmuş. Ertesi gün boştum. Dinlendim, geçti.

Ben yine az sallıyorum. Annem ve kayınvalidem park yatağın civatalarından acılı sesler çıkartarak sallıyorlar! O yatağın ömrü taş çatlasa 1 yıl bu gidişle! Sallama aparatını da takıyorum ama bükülüyor alttan, iptal oluyorlar.. Sonra yine gırç gırç... Sanırım "gıcırdamayan beşik mi olur?!" diyorlar..

Önümüzdeki pazartesi aşılar var. Kontrolü de yeni ASM'nde yeni ebe hemşire yapacak.

Bebeklerinize ve size güneşli günler dilerim.

kubizm hırsızı

aynen canlar benimki de kaşıyor ya kendini ya beni
şu nisan bebekleri çok zeki

ya canım bizimkinin de iyi çıktı ama 6.kontrolünde doktor da sağlık ocagı da illa vermelisin diyor of

kizlarrrrrr ve goooooooooooooool yani kaka bol sut yarim erik 1 kasik yogurt ve kaka geldi hemde yatak yorgan batirdik demekki neymis doktorlar o kadar sene okuyupta herseyi bilemeyebiliyormus hepinize tekrar tesekkurler

oooo çok sevindim canım gözünaydın

seldursel

canım haklısın aynısı benim oğlanda da oldu hele dün akşam yogurt yedirdim istemeyince öğürdü boğazında mı kaldı ne çok korktum sonra hepsini üstüme kustu. Allahım korusun yavrularımızı.

Aksam birsey yokmus gibi davranirsam hatasini nasil anlayacak? Daha da onemlisi bu sinirle ben nasil becercem oyle davranmayi

Canım verimli bir konuşma olması iöin her ikinizin de sakin oldugu bir zamanda konuşmanız lazım. O geldiginde sen surat edip terslersen etkiye tepki geregi senden özür dileyecegi varsa bile sinirlenir konuşmaz. Dünkünden daha tatsız bir akşam olur.

Benimki de öksürüyor gülüm. Kötüye yorma herşeyi. Kontrolü gelince doktorundan muayene etmesini istersin, soru işareti kalmaz aklında.

Masallah kuzuna canım. Afıyet olsun yedikleri yarasın.

Ben de tam emeklemeyi bıraktı diyordum, iki dakika mutfaga gectim solugu prizlerin yanında almış. Cok dikkat et aman.

Gecmiş olsun canım, sıkıntın ne tam anlayamadım. Bebegine zaman ver kendi oturur hazır olunca canım. Benimki bugun basladı kendi kendine oturmaya. Hiçbir sey için zorlamaya gerek yok. Yürütec kullanmayacagım ben, önerilmiyor zaten. Yanlış hatırlamıyorsam adı ilk arabam dı. Tutunup kalkmaya baslayınca onlardan kullanabilirsin.

O kadar sallamasalar canım. Egitim olmasa da kucakta&yatakta pışpışlasalar sallamaktan daha iyi olurdu.

Bu aylarda sut alımı 500-750ml arasında oluyor. Sana bol enerji&süt diliyorum, kolay degil hem iş hem bebiş...

ya canım bizimkinin de iyi çıktı ama 6.kontrolünde doktor da sağlık ocagı da illa vermelisin diyor of

Canım uygulama kısmı sana kalmış. Veren arkadaslar da var, vermeyenler de. Konusu açılınca duramadım yazdım yine...

Masallah masallah. Devrilecek birşey yok degil mi canım, ben korktum resme bakınca.

takma kafana canım düzelir
bebişler yokken sadece ilgi onlardaydı şimdi ilgi paylaşılınca azıcık kıskançlık başlıyor sanırım canım düzelir merak etme

snowy canım ben bu oğlandan sonra kaygı düzeyim tavan yaptı annemi şimdi daha iyi anlıyorum o da zavallım hastalandık mı bizden daha çok telaş yapardı

snowy canım ben bu oğlandan sonra kaygı düzeyim tavan yaptı annemi şimdi daha iyi anlıyorum o da zavallım hastalandık mı bizden daha çok telaş yapardı

Anneler hep öyle gülüm Bilinçli bir anne olman cok güzel. Yeri gelir "hayat ta kurtarır". Ama kaygılarının zihnini sürekli meşgul etmesine izin verme. Kontrol yöntemi varsa, ettirip dogruyu ögren. Arastırıp öğrenebilecegin birsey degilse hep bardagın dolu tarafına bak. Daha bu kuzuların okul cagları var, askerlik&evlilik:)

çok geçmiş olsun canım ay küçücük bebek kıyamam ya hamileyken radyolojide bakılan detaylıda görmedilermi acaba böyle birşey
sende evhamlanma canım yoktur allahın izniyle birşey mama kalıyor bazen boğazlarında o da gıcık yapıyor ondan öksürüyordur ama içinin rahat etmesi için istersen kontrol ettir canım

Slm arkadaşlar dün doktorum ek gıdalara bşlayabileceğimi söyledi ben ztn yavştan başlamştım kızım 6 aylık. Doktorun dediği khvltı meyve püresi yoğurt çorba şeklindeydi ayrıca kitapcık verdi ama orda o kadar çok şey yazıoki sabah ara öğle ikindi gece vs bu kadar şey verilmezki siz nasıl başladınız ek gıdalara ayrıca kahvaltıda yumurta sarısı peynir ve pekmez için kendi sütünüzü koyuyormusunuz ? Biraz uzun oldu sory

merhaba kızlar;
Kızım Grip oldu burnu tıkanıyor boğazına balgam takılıyor öksürük yok ama. doktoru sadece boğazında enfeksiyon var ciğerler temiz dedi antibiyotik şurupla bir şurup daha yazdı ama antibiyotik ishal yaptı bu kez onu bıraktı diğerini kullandık 5 gün .bugün gittik düzelme yok dedi iğne yazdı 4 tane . ilk iki gün olana baska bir ilac daha katılıp vurulcakmıs. tabi biz kıyamadık kıza sağı solu aradık ek olan ilaçta kortizon varmıs vazgeçtik vurdurmaya şimdi başka bir doktora gideceğiz. Kuzum çokta bağırarak oynuyo boğazı daha cok tahriş oluyo diye çok üzülüyorum ama masallah keyfi yerinde. Ne yapacağımı bilemedim ki ben

Selam tatlilar ve onlarin minnak kuzulari, tahlil sonuclarimiz normal degerlerde cikti. Talasami tasiyicisi olabileceginden suphelenmisti doktorumuz sukur ki bir problemimiz yok. Kandaki demir oranimiz fazla oldugu icin demir ilaci vermiyoruz dedi doktorumuz ki zaten vermiyorduk. Demiri dogal yiyeceklerden almaliymis. Yumurta sarisinda vs. Hepinizi operim

Cok gecmiş olsun canım. Sadece bogazda ise ilaçsız atlatılamaz mıydı canım? Masallah oynadıgına gore ateşi yok keyfi de yerinde. Arkadaslar ıhlamur veriyordu, eger denemediysen. En azından yumuşatırdı bogazını.

Gozun aydın canım. Cok sevindim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…