2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Sağol canım ıhlamuru içiriyorum ama çok fazla vermiyorum ters birşey olur diye. Baska bir doktordan aldık randevu bakalım o ne dicek iğneye gerek kalmaz atarız inş. çöpe

Sağol canım ıhlamuru içiriyorum ama çok fazla vermiyorum ters birşey olur diye. Baska bir doktordan aldık randevu bakalım o ne dicek iğneye gerek kalmaz atarız inş. çöpe

Insallah canim. Anlattigin kadari ile atesi yok keyfi yerinde. Sanmiyorum daha agresif bir tedaviye basvursunlar. Kortizon hem de...

Oy oy oy! Maşallah =) Youtube'da yatağından kaçan bebeler gibi olmuş. Evde güvenlik önlemleri artırmanın zamanı gelmiş. Nisan bebeleri cengaver olacak zira...

O kadar sallamasalar canım. Egitim olmasa da kucakta&yatakta pışpışlasalar sallamaktan daha iyi olurdu.

Bu aylarda sut alımı 500-750ml arasında oluyor. Sana bol enerji&süt diliyorum, kolay degil hem iş hem bebiş...

Ben diyorum ama ben yokken yine kendi bildikleri gibi yaptıkları için ve ben çalışmak zorunda olduğum için kabullenmek zorundayım bu tür şeyleri. Zaten bu sallayarak uyutma meselesi hariç anlaşamadığımız nokta yok(ya da ben öyle düşünüyorum). Eskiden ana kucağında ve oturma odasında uyuturdu. "Artık yatağında uyusun hep" dedim, öyle yapıyor; eksik olmasın. Ceku pışpışa inanmıyor, uyku aralığını yakaladıysak (veya ben uyutuyorsam) azıcık sallamayla dalıveriyor zaten. Belki de bu yüzden pek önemsemiyorum. Hem belki 1-2 ay sonra sallamadan uyutmaya da ikna ederim. Yavaş bir geçiş olur. Ceku da azıcık laftan anlar (mı dersiniz?).

Benim hesaplarıma göre Ceku senin söylediğin kadar süt alıyormuş. Günde 10 öğün besliyorum çünkü. Az buz değil: 10! Gece kalkmaları 2-3 gündür azaldı. Normalde gece 3 defa (sabah 6'da uyanıncaya dek) besliyorum. Uyutmadan önceki ve 10:30-11:30 öğünleri de dahil 5. Gündüz de 5 öğün. Etti mi 10. Her öğünde 75 ml süt alsa.. hesaplıyorum.. 750.. Annem ve kardeşim bizdeyken öğün başı 100-120 ml vermiş ve benim buzluktaki stoklarımı 2 haftada resmen eritmişlerdi! O zaman daha bir tombikleşti Ceku işte..

Çok acil şifalar diliyorum. Balgam gibi bir şey Ceku'da da vardı bi' ara. Doktor şurup vermişti. Ama o kadar yan etkisi vardı ki prospektüste, direk çöpe attım. Bir süre yedirdikten sonra hemen yatırmadım, başını yüksekte tuttum falan derken geçti. Belki yeni doktor daha mantıklı çözümler önerir. Tamam, orta kulak iltihabı riski almak mantıklı değil ama kortizon nedir ya minicik bebelk için?!

Arkadaşlar bebeklerinize 6 aylıkken kahvaltıda neler yediriyordunuz kahvaltı karışımına anne sütü yada devam sütü katmak zorundamıyız

uyku ve haraketlilik bizimde bas sorunlarımız bu nısan bebekleri mı boyle acaba allah yardımcın olsun canım. nınnıler bellı bı dınlemeden sonra etkısını yıtırıyor bızdede toygar ısıklı nın nınlısı var bıde onu dene bız 1 hafta iyi performans aldık. mama sandalyesıne alısmasına sevındım bende aldım ama ıs yapmak ıcın kullanıyorum koltukta yedırmek benım kolayıma geldıgınden sandalye amacına ulasamadı ek gıdaya sorunsuz devam etmen ne guzel bız kabızlıgı cozemedık hala bu arada kılo verme nasıl gıdıyor

Aman kg vermeye hic yirmeyelum gerçi olsun yine 72 sen 67 olmayi basardim kaldi 4 kg oda zamanla gider maalesef gece bebis uyuduktan sonra ki 10 da uyuyor kendimi tutamıyorum çikolata yiyiyorum
Zaten kalan kgde gobekte sporsuz olmaz kg gitse bile göbek kalir aralik gibi bebisi gün biçimde ananeye devredip spor a gitmeyi düşünüyorum

Ben bir vakif universitesinde uzun sure araştırma gorevlisi olarak calistim - ozel kelimesi kullaniliyor genelde ama aslinda cogunlukla vakif universitesi oluyorlar. Yard doc olacaktim, o sirada baska ise gectim. Universiteden universiteye cok farkedebilir. Gerek maas, gerek mufredat, gerek ogrenci kalitesi. Cok basarili ogrenciler oldugu gibi cok zayif olanlar da olabilir. Universitenin bir vizyonu var mi vs bakmak lazim, ogretim elemanı sayisina, yayinlara, teknolojik imkanlara, yenilikcilige vs. Pek cok kriter var. Web sitesine bir gozat derim. Bir de gidip ortami gorebilir, bazi hocalarla gorusebilirsin belki.

haha benımde 72den 67ye dustu ve 15 gundur dusemıyorum dıye dıyetısyene gıttım verdıgı lısteye gram uymuyorum sırf meraktan gıttım yağ oranım yuksek cıktı yanı bıze spor sart canım ama gecelerı yeme cıkolata ha gayret verecez

cok evham yapmıssın canım agzından yel alsın hem delık olsa 6 aydır kontrol oluyo anlasılmaz mı sen kalbını ferah tut

Snowyy merhaba
Benim de bir sorum var sana ve diğer arkadaslara. 6 aylik bebekler icin oyuncak onerisi . Ben birkac bir sey aldim ama sizin ve bebeginizin cok memnun kaldigi, iyi ki almisim dediginiz bir oyuncak varsa marka veya link paylasirsaniz sevinirim . Aktivite merkezi denilen bir oyuncak tipi varmis, o konuda da onerisi olan var mi?

günaydın canlar okuyorum ama telden cevap yazayım derken eymen ağlıyor hop yarım kalıyor işler de yoğun orda da yazamiyorum kuzum günde bir armut yiyor hala kabiz bugün kayısı haslicam muhallebi vermiyorum az çorba içinde patates filanda yok kabak ıspanak zeytinyagi hala kabiz onların yumusatmasi gerekir ama böyle ışte arabayı bugün satıyorum kismet daha borcu bitmeden.sağlık olsun yeter.çorbaya kemik suyu eklesem azcik kabızlıktan kurtuluruz die düşünüyorum ne dersiniz.monograpil adını da tam yazamadim t9 dan yazıyorum hala anne sütü devam allahın izni ile 2 yaşa kadar çalışmak engel değil sadece zor oluyor ama ınan değiyor buna emzirmek anne ve bebek için çok duygusal ve sevgi dolu bir an.bazen aglayasim geliyor mutluluktan emzirirken sütun yeter merak etme 6ayı geçirdik bile.bebekler yutamazsa ufacık bir damla suyu bile öksürük olur refleks kendini koruyor bogulmaktan aklınca korkmayin

canım ben konusan telefon sesli muzikli cıngıraklar tıtreyen öten hayvanlar bondıko ks kıds fısher price den aldım ama ınan hıç bırı bızım kıza kumanda ve cep telefonu hatta evdekı tabak canak kadar zevk vermıyo hemen sıkılıp atıyo aktıvıte merkezını bende bılmıyorum ama o daha ılerleyen donemler ıçın sanırım

aynıyız canım 1 armut sebze zeytın yağı ustelık hepsı kemık sulu ama kabız kızların desteğı ıle ek gıdayı azalttım ek gıdayı azaltınca sutum yetmedı devam sutune basladım 3 gundur ilaç vermeden yapıyor hala bıraz koyu ama düzelmeye basladı senın bebişede ek gıda agır gelmiş olabilir istersen biraz azalt bide balkabağı püresi yapıp kuru kayısı ve tarcın eklersen hem cok guzel oluyor (ben bıle bayıldım tadına) hemde söktürüyor

Gecmis olsun canim. Havalar sogudu artik hasta olmalar baslar kuzularimizda.
Hadi gozunuz aydin :) gecmis gitmis oldu.
Arkadaşlar bebeklerinize 6 aylıkken kahvaltıda neler yediriyordunuz kahvaltı karışımına anne sütü yada devam sütü katmak zorundamıyız
Canim sadece yumurta sarisi ve kendi yaptigim peynir. Tattirarak basladik. Simdi 1/4 sari, 1 tatli kasigi kadar da peynir yiyor cani isterse. İstemezse zorlamiyorum.
Nobetciydi aksam gelmedi yaaaa. Halbu ki o kadar senaryo kurdum kafamda. Sunu da diicem bunu da diicem hih gorur o gununu diye diye neyse artik hepsini demis kadar sakinim.
takma kafana canım düzelir
bebişler yokken sadece ilgi onlardaydı şimdi ilgi paylaşılınca azıcık kıskançlık başlıyor sanırım canım düzelir merak etme
Sorma yaaa. Azicik da dusunceli olsalr kirarim valla disimi

Kizlar gnaydin
Oyuncak konusunda bende sesli yürüyenbbirşeyler aldim ama @kubizim un dediği gibi ne kumanda nede krem kutulari kadar cazip oyuncaklarla ben oynuyordum
Oğlana yer yatagi yaptigimizda utfakta bulmasak iyidir oglani diyordum Esim guluyordu ehheee anne hakli cikti yine bi uyandim bizim odaya doğru yollanmis antrede prizlere uzanmaya calisiyo napcaz kuşlar biz bu nisan kuzulariyla saniri artik oglusla yaticam

BrujaV
ne yaptın canım merak ettım esınle barısmıssındır inşallah?
Hic bisey olmamis gibi konusuyoruz canim :) niye hoscakal demeden gittin dedim. Aksam canimi sktin diye cevap verdi. Sonra konusuruz dedi. Zaten dun nobetciydi gelmedi. Telefonlastik normal

Gunaydin, guzel bir gun olsun

Aksam oglan yatinca cocukluk yapalim dedim. Dekoratif mumlarin yanindaki taslari aldim, esimle bes tas oynadik. Uzun zamandir bu kadar eglenmemistim:)

Minik korsan gece uyanmadi. Rutin saatinde ben kalktim yanina gittim ama uyuyordu. Havalar serinleyince usendi mi acaba

Dun mesajini gordum ama bildigimiz anlamda kahvalti vermedigim icin yanitlamadim canim. Veren arkadaslar sana daha guzel tavsiyelerde bulunabilir.

Canim uyumadiklari sure icinde surekli hareket halindeler. Peslerine kosmaktan yorgun dusuyoruz. Spora ne hacet

Tesekkurler canim.

Ben 6. Aya girerken asagidakileri aldim canim. Aktivite merkezi (masa seklinde olan) gelecek ay alacagim oyuncak. Daha rahat bir sekilde tutunup kalkmasini bekliyorum.

http://mobil.e-bebek.com/ks-kids-patrik-kule_KDS-KA10631GB
http://mobil.e-bebek.com/ks-kids-patrickle-sekiller_KDS-KA10628GB

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…