Sağol canım ıhlamuru içiriyorum ama çok fazla vermiyorum ters birşey olur diye. Baska bir doktordan aldık randevu bakalım o ne dicek iğneye gerek kalmaz atarız inş. çöpeCok gecmiş olsun canım. Sadece bogazda ise ilaçsız atlatılamaz mıydı canım? Masallah oynadıgına gore ateşi yok keyfi de yerinde. Arkadaslar ıhlamur veriyordu, eger denemediysen. En azından yumuşatırdı bogazını.
Sağol canım ıhlamuru içiriyorum ama çok fazla vermiyorum ters birşey olur diye. Baska bir doktordan aldık randevu bakalım o ne dicek iğneye gerek kalmaz atarız inş. çöpe
Oy oy oy! Maşallah =) Youtube'da yatağından kaçan bebeler gibi olmuş. Evde güvenlik önlemleri artırmanın zamanı gelmiş. Nisan bebeleri cengaver olacak zira...Eki Görüntüle 1270015 Küçük kudurugum is basinda
O kadar sallamasalar canım. Egitim olmasa da kucakta&yatakta pışpışlasalar sallamaktan daha iyi olurdu.
Bu aylarda sut alımı 500-750ml arasında oluyor. Sana bol enerji&süt diliyorum, kolay degil hem iş hem bebiş...
merhaba kızlar;
Kızım Grip olduburnu tıkanıyor boğazına balgam takılıyor öksürük yok ama. doktoru sadece boğazında enfeksiyon var ciğerler temiz dedi antibiyotik şurupla bir şurup daha yazdı ama antibiyotik ishal yaptı bu kez onu bıraktı diğerini kullandık 5 gün .bugün gittik düzelme yok dedi iğne yazdı 4 tane . ilk iki gün olana baska bir ilac daha katılıp vurulcakmıs. tabi biz kıyamadık kıza sağı solu aradık ek olan ilaçta kortizon varmıs vazgeçtik vurdurmaya şimdi başka bir doktora gideceğiz. Kuzum çokta bağırarak oynuyo boğazı daha cok tahriş oluyo diye çok üzülüyorum ama masallah keyfi yerinde. Ne yapacağımı bilemedim ki ben
ohhh kızlar sayfalar almış başını gidiyor geçmişi okurken başım dönüyor vallahi
benim oglan ninniyle 10dk da uyurken şimdi işe yaramaz oldu oysaki babamıza ne gururlanmıstım .dun gece lavanta yağı damlattım işe yaramadı olsa gerekki yine uyanıp durduk.
vallahi benim oglan yurumeye başlayınca napıcam bilmiyorum köşe koltukta yatıyordu acıyorum iki kişilik oluyor artık tırmanıp kolcaklarından sarkmaya basladı allah korusun bizde yere çift kişilik yatak koyduk odayı bosalttık sadece beşiği var sanırım onuda cıkarıcam uyanıyor ses vermeden gidip beşiğe tırmanıyo aklımı kaçıracam yaaa tırmanmadığı yer yok yurumeye başlayınca naparım bilmem
ek gıda işimiz cok güzel gidiyor ilk andan beri mama sandalyesinde yiyiyoruz durmuyordu alıştı ilk defa dün akşam babmızla akşam yemeğine oturduk oda püresini yedi babasıyla .eşim şaşırdı çünkü ona ve etrafımdakilere göre boş bir uğraştı hareketli çocuk oturup yemezdi.ama yedi işte ilk zamanlar bahsettiğiniz gibi 1 ck ancak şimdi 4 ck falan yiyiyor.
öğlende kabak /havuc/patates/ıspanak hasladım ezdim bi güzel yedik artık onlüğü giyince anlıyor tabi neşeli zamanımızı kolluyoruz.
@snowy Hani ciftlere evliliklerini "kurtarmaları" için cocuk yapmaları tavsiye edilir ya. Bilseler asıl iş cocuktan sonra baslıyor... dediğine sonsuz katılıyorum bebekten önce sıfır tartışma yaşadığım eşimle şimdi akara kokara tartışıyoruz ama allahtan biliyoruzki ikimizde bebişin iyiliğini istiyoruz.
@kubizim gelmene sevindim yazmıyordun ne zamandır.sanırım bebişte sağlığına kavuştu.
@aktar cım adımı değiştirdim cunku başka forum başlıklarınada yazıyoruz direk açık etmiyim kimliği dedim önlem yani...
hepinizi öpüyorum uzun oldu ama bebiş uyumusken ne varsa yazayım dedim
oyleler canım tek seferde en cok can yakan yerı bulup hamle yapıyorlarkubizm hırsızı
aynen canlar benimki de kaşıyor ya kendini ya beni
şu nisan bebekleri çok zeki
Ben bir vakif universitesinde uzun sure araştırma gorevlisi olarak calistim - ozel kelimesi kullaniliyor genelde ama aslinda cogunlukla vakif universitesi oluyorlar. Yard doc olacaktim, o sirada baska ise gectim. Universiteden universiteye cok farkedebilir. Gerek maas, gerek mufredat, gerek ogrenci kalitesi. Cok basarili ogrenciler oldugu gibi cok zayif olanlar da olabilir. Universitenin bir vizyonu var mi vs bakmak lazim, ogretim elemanı sayisina, yayinlara, teknolojik imkanlara, yenilikcilige vs. Pek cok kriter var. Web sitesine bir gozat derim. Bir de gidip ortami gorebilir, bazi hocalarla gorusebilirsin belki.Gunaydın hanımlar, iyi bir gün dilerim
Dün brokoli ile tanıştı minigim. Yüzü gözü yeşillendi. İzlemesi cok zevkliydi
Canan canım sen özel üni de yrd doc olarak calıştım ve ayrıldım demiştin yanılmıyorsam. Ortamı-şartları nasıl biraz bahseder misin? Böyle bir iş gündeme geldi ama özel oldugu için sıcak bakamıyorum ben...
Canım bebeklerde öğürme refleksi biz yetişkinlerden daha güçlü. Böylece yediklerinin nefes yoluna kaçmasını engelliyorlar. Senin de deneyimledigin gibi tüküremezse nihayetinde kusarak cıkartıyorlar. Elma sert bir meyve. Haslayıp catalla ezersen rendeye göre daha rahat yutacaktır.
Allah kolaylık versin canım. Ben de o sureci zor gecirmiştim. Nasıl uyutuyorsun uyanınca?
Canım mama sandalyesi aldıysan, oturt. Önüne oyuncaklarını koy. Mutfagının işini gücünü rahat yaparsın o zaman.
haha benımde 72den 67ye dustu ve 15 gundur dusemıyorum dıye dıyetısyene gıttım verdıgı lısteye gram uymuyorum sırf meraktan gıttım yağ oranım yuksek cıktı yanı bıze spor sart canım ama gecelerı yeme cıkolata ha gayret verecezAman kg vermeye hic yirmeyelum gerçi olsun yine 72 sen 67 olmayi basardim kaldi 4 kg oda zamanla gider maalesef gece bebis uyuduktan sonra ki 10 da uyuyor kendimi tutamıyorum çikolata yiyiyorum
Zaten kalan kgde gobekte sporsuz olmaz kg gitse bile göbek kalir aralik gibi bebisi gün biçimde ananeye devredip spor a gitmeyi düşünüyorum
kızlar oğlum arada öksürüyor bizim bir tanıdığın bebeği 17 günlük öksürüyormuş doktora götürmüşler kalbinde iki deli çıkmış korktum herhalde ben çok evhamlıyım her şeyden şüpheleniyorum
Snowyy merhabaCok gecmiş olsun canım. Sadece bogazda ise ilaçsız atlatılamaz mıydı canım? Masallah oynadıgına gore ateşi yok keyfi de yerinde. Arkadaslar ıhlamur veriyordu, eger denemediysen. En azından yumuşatırdı bogazını.
Gozun aydın canım. Cok sevindim
canım ben konusan telefon sesli muzikli cıngıraklar tıtreyen öten hayvanlar bondıko ks kıds fısher price den aldım ama ınan hıç bırı bızım kıza kumanda ve cep telefonu hatta evdekı tabak canak kadar zevk vermıyo hemen sıkılıp atıyo aktıvıte merkezını bende bılmıyorum ama o daha ılerleyen donemler ıçın sanırımSnowyy merhaba
Benim de bir sorum var sana ve diğer arkadaslara. 6 aylik bebekler icin oyuncak onerisi. Ben birkac bir sey aldim ama sizin ve bebeginizin cok memnun kaldigi, iyi ki almisim dediginiz bir oyuncak varsa marka veya link paylasirsaniz sevinirim . Aktivite merkezi denilen bir oyuncak tipi varmis, o konuda da onerisi olan var mi?
günaydın canlar okuyorum ama telden cevap yazayım derken eymen ağlıyor hop yarım kalıyor işler de yoğun orda da yazamiyorum kuzum günde bir armut yiyor hala kabiz bugün kayısı haslicam muhallebi vermiyorum az çorba içinde patates filanda yok kabak ıspanak zeytinyagi hala kabiz onların yumusatmasi gerekir ama böyle ışte arabayı bugün satıyorum kismet daha borcu bitmeden.sağlık olsun yeter.çorbaya kemik suyu eklesem azcik kabızlıktan kurtuluruz die düşünüyorum ne dersiniz.monograpil adını da tam yazamadim t9 dan yazıyorum hala anne sütü devam allahın izni ile 2 yaşa kadar çalışmak engel değil sadece zor oluyor ama ınan değiyor buna emzirmek anne ve bebek için çok duygusal ve sevgi dolu bir an.bazen aglayasim geliyor mutluluktan emzirirken sütun yeter merak etme 6ayı geçirdik bile.bebekler yutamazsa ufacık bir damla suyu bile öksürük olur refleks kendini koruyor bogulmaktan aklınca korkmayin
Gecmis olsun canim. Havalar sogudu artik hasta olmalar baslar kuzularimizda.merhaba kızlar;
Kızım Grip olduburnu tıkanıyor boğazına balgam takılıyor öksürük yok ama. doktoru sadece boğazında enfeksiyon var ciğerler temiz dedi antibiyotik şurupla bir şurup daha yazdı ama antibiyotik ishal yaptı bu kez onu bıraktı diğerini kullandık 5 gün .bugün gittik düzelme yok dedi iğne yazdı 4 tane . ilk iki gün olana baska bir ilac daha katılıp vurulcakmıs. tabi biz kıyamadık kıza sağı solu aradık ek olan ilaçta kortizon varmıs vazgeçtik vurdurmaya şimdi başka bir doktora gideceğiz. Kuzum çokta bağırarak oynuyo boğazı daha cok tahriş oluyo diye çok üzülüyorum ama masallah keyfi yerinde. Ne yapacağımı bilemedim ki ben
Hadi gozunuz aydin :) gecmis gitmis oldu.Selam tatlilar ve onlarin minnak kuzulari, tahlil sonuclarimiz normal degerlerde cikti. Talasami tasiyicisi olabileceginden suphelenmisti doktorumuz sukur ki bir problemimiz yok. Kandaki demir oranimiz fazla oldugu icin demir ilaci vermiyoruz dedi doktorumuz ki zaten vermiyorduk. Demiri dogal yiyeceklerden almaliymis. Yumurta sarisinda vs. Hepinizi operim
Canim sadece yumurta sarisi ve kendi yaptigim peynir. Tattirarak basladik. Simdi 1/4 sari, 1 tatli kasigi kadar da peynir yiyor cani isterse. İstemezse zorlamiyorum.Arkadaşlar bebeklerinize 6 aylıkken kahvaltıda neler yediriyordunuz kahvaltı karışımına anne sütü yada devam sütü katmak zorundamıyız
Nobetciydi aksam gelmedi yaaaa. Halbu ki o kadar senaryo kurdum kafamda. Sunu da diicem bunu da diicem hih gorur o gununu diye diye neyse artik hepsini demis kadar sakinim.Canım verimli bir konuşma olması iöin her ikinizin de sakin oldugu bir zamanda konuşmanız lazım. O geldiginde sen surat edip terslersen etkiye tepki geregi senden özür dileyecegi varsa bile sinirlenir konuşmaz. Dünkünden daha tatsız bir akşam olur.
Benimki de öksürüyor gülüm. Kötüye yorma herşeyi. Kontrolü gelince doktorundan muayene etmesini istersin, soru işareti kalmaz aklında.
Masallah kuzuna canım. Afıyet olsun yedikleri yarasın.
Ben de tam emeklemeyi bıraktı diyordum, iki dakika mutfaga gectim solugu prizlerin yanında almış. Cok dikkat et aman.
Gecmiş olsun canım, sıkıntın ne tam anlayamadım. Bebegine zaman ver kendi oturur hazır olunca canım. Benimki bugun basladı kendi kendine oturmaya. Hiçbir sey için zorlamaya gerek yok. Yürütec kullanmayacagım ben, önerilmiyor zaten. Yanlış hatırlamıyorsam adı ilk arabam dı. Tutunup kalkmaya baslayınca onlardan kullanabilirsin.
O kadar sallamasalar canım. Egitim olmasa da kucakta&yatakta pışpışlasalar sallamaktan daha iyi olurdu.
Bu aylarda sut alımı 500-750ml arasında oluyor. Sana bol enerji&süt diliyorum, kolay degil hem iş hem bebiş...
Canım uygulama kısmı sana kalmış. Veren arkadaslar da var, vermeyenler de. Konusu açılınca duramadım yazdım yine...
Masallah masallah. Devrilecek birşey yok degil mi canım, ben korktum resme bakınca.
Sorma yaaa. Azicik da dusunceli olsalr kirarim valla disimitakma kafana canım düzelir
bebişler yokken sadece ilgi onlardaydı şimdi ilgi paylaşılınca azıcık kıskançlık başlıyor sanırım canım düzelir merak etme
Hic bisey olmamis gibi konusuyoruz canim :) niye hoscakal demeden gittin dedim. Aksam canimi sktin diye cevap verdi. Sonra konusuruz dedi. Zaten dun nobetciydi gelmedi. Telefonlastik normalBrujaV
ne yaptın canım merak ettım esınle barısmıssındır inşallah?
Arkadaşlar bebeklerinize 6 aylıkken kahvaltıda neler yediriyordunuz kahvaltı karışımına anne sütü yada devam sütü katmak zorundamıyız
Aman kg vermeye hic yirmeyelum gerçi olsun yine 72 sen 67 olmayi basardim kaldi 4 kg oda zamanla gider maalesef gece bebis uyuduktan sonra ki 10 da uyuyor kendimi tutamıyorum çikolata yiyiyorum
Zaten kalan kgde gobekte sporsuz olmaz kg gitse bile göbek kalir aralik gibi bebisi gün biçimde ananeye devredip spor a gitmeyi düşünüyorum
Ben bir vakif universitesinde uzun sure araştırma gorevlisi olarak calistim - ozel kelimesi kullaniliyor genelde ama aslinda cogunlukla vakif universitesi oluyorlar. Yard doc olacaktim, o sirada baska ise gectim. Universiteden universiteye cok farkedebilir. Gerek maas, gerek mufredat, gerek ogrenci kalitesi. Cok basarili ogrenciler oldugu gibi cok zayif olanlar da olabilir. Universitenin bir vizyonu var mi vs bakmak lazim, ogretim elemanı sayisina, yayinlara, teknolojik imkanlara, yenilikcilige vs. Pek cok kriter var. Web sitesine bir gozat derim. Bir de gidip ortami gorebilir, bazi hocalarla gorusebilirsin belki.
Snowyy merhaba
Benim de bir sorum var sana ve diğer arkadaslara. 6 aylik bebekler icin oyuncak onerisi. Ben birkac bir sey aldim ama sizin ve bebeginizin cok memnun kaldigi, iyi ki almisim dediginiz bir oyuncak varsa marka veya link paylasirsaniz sevinirim . Aktivite merkezi denilen bir oyuncak tipi varmis, o konuda da onerisi olan var mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?