valla apartmanda en çok sesi biz yapıyoruz oglan başlayınca ağlamaya kacacak delik arıyordur millet
Canım ben fisher price in reklamlarda da gösterilen orglu oyun merkezini aldım, bebeğim 2 aydır sıkılmadan oynuyo, ileriki dönemde de orgu ve oyuncakları çıkarılabildigi için rahatça kullanabilirler diye düşünüyorum.Snowyy merhaba
Benim de bir sorum var sana ve diğer arkadaslara. 6 aylik bebekler icin oyuncak onerisi. Ben birkac bir sey aldim ama sizin ve bebeginizin cok memnun kaldigi, iyi ki almisim dediginiz bir oyuncak varsa marka veya link paylasirsaniz sevinirim . Aktivite merkezi denilen bir oyuncak tipi varmis, o konuda da onerisi olan var mi?
Eki Görüntüle 1270015 Küçük kudurugum is basinda
sevindim canım uzatmamak en güzeliHic bisey olmamis gibi konusuyoruz canim :) niye hoscakal demeden gittin dedim. Aksam canimi sktin diye cevap verdi. Sonra konusuruz dedi. Zaten dun nobetciydi gelmedi. Telefonlastik normal
Gunaydin, guzel bir gun olsun
Aksam oglan yatinca cocukluk yapalim dedim. Dekoratif mumlarin yanindaki taslari aldim, esimle bes tas oynadik. Uzun zamandir bu kadar eglenmemistim:)
Minik korsan gece uyanmadi. Rutin saatinde ben kalktim yanina gittim ama uyuyordu. Havalar serinleyince usendi mi acaba
Dun mesajini gordum ama bildigimiz anlamda kahvalti vermedigim icin yanitlamadim canim. Veren arkadaslar sana daha guzel tavsiyelerde bulunabilir.
Canim uyumadiklari sure icinde surekli hareket halindeler. Peslerine kosmaktan yorgun dusuyoruz. Spora ne hacet
Tesekkurler canim.
Ben 6. Aya girerken asagidakileri aldim canim. Aktivite merkezi (masa seklinde olan) gelecek ay alacagim oyuncak. Daha rahat bir sekilde tutunup kalkmasini bekliyorum.
http://mobil.e-bebek.com/ks-kids-patrik-kule_KDS-KA10631GB
http://mobil.e-bebek.com/ks-kids-patrickle-sekiller_KDS-KA10628GB
merhaba kızlar;
Kızım Grip olduburnu tıkanıyor boğazına balgam takılıyor öksürük yok ama. doktoru sadece boğazında enfeksiyon var ciğerler temiz dedi antibiyotik şurupla bir şurup daha yazdı ama antibiyotik ishal yaptı bu kez onu bıraktı diğerini kullandık 5 gün .bugün gittik düzelme yok dedi iğne yazdı 4 tane . ilk iki gün olana baska bir ilac daha katılıp vurulcakmıs. tabi biz kıyamadık kıza sağı solu aradık ek olan ilaçta kortizon varmıs vazgeçtik vurdurmaya şimdi başka bir doktora gideceğiz. Kuzum çokta bağırarak oynuyo boğazı daha cok tahriş oluyo diye çok üzülüyorum ama masallah keyfi yerinde. Ne yapacağımı bilemedim ki ben
Selam tatlilar ve onlarin minnak kuzulari, tahlil sonuclarimiz normal degerlerde cikti. Talasami tasiyicisi olabileceginden suphelenmisti doktorumuz sukur ki bir problemimiz yok. Kandaki demir oranimiz fazla oldugu icin demir ilaci vermiyoruz dedi doktorumuz ki zaten vermiyorduk. Demiri dogal yiyeceklerden almaliymis. Yumurta sarisinda vs. Hepinizi operim
günaydın kızlar sonunda baby2go mavi renk mama sandalyemizi bugün aldık dün yapamadık bankayı aradım kredi kartım internetten alışverişlere kapalıymış ondan yapamamışım açtık bugün yaptık yalnız tek birşey var dün 11 tl indirimli kuponumuzu bugün kullanamadık 15.10.2014 son günmüş 98 tl ye gelecek nasipse. Neyse bunda da vardır bir hayır
maşallah minik korsana anem bugun cok eğlendi bende mutlulugunu bozmayayım demıs galıbacanım o şekilli oyuncaktan bende aldım ama henüz parçalarını yemekten öteye gidemedik
cümleten günaydın kızlar...
kızım dün 6. ay aşıları oldu..ama aşı olmadan sedyeye yatmasıyla -hani şu japon çizgi filmlerinde ağlama sahneleri vardırya gözlerin yanlarından yaşlar fışkırırı -çingene kızım öyle ağlamaya başladı.. tabi boğzının deliği bile çok net görünüyor ağlarken... tartma işlemini bile zor yaptık..kendini sağa sola çarpa çarpa helak oldu... 6.711 gram olmuş...boyuda 63 ,5 cm ,yani hiç uzamamış bu ay....ateş yapar diye bekledim ama çok hafif atlattı. 4. ay aşılarında 2 gün ateş yapmıştı...
kan testi falan istemiştim ,tabi kızım ağlamaktan kendinden geçince doktor kan testi falan için daha fazla çocuğun canını yakmayalım diye erteledi...hafta içi bir gün özel doktora götüreceğiz...
ek gıda için yine burada konuşulduğu gibi uygulayacağım... kabız olmasına normal dedi çünkü...sana verdiğim listeyi uygula dedi...uyguluyorum , eşimle ben hergün listedeki gibi besleniyoruz dedim....
Cok iyi fikir :) biz de gecen gun kuzu uyuyunca "bi eve vardim" oynadik. Cok eglenmistik. Bu oyun bilinir mi bizim uyurmamiz mi onu da tam bilemiyorum ama "bi eve vardim, kapisini caldim, iceri girdim. Bir de ne goreyim..." Diye baslayip bi evi tasvir ediyosun. İste 1 anne 1 baba 3 cocuk 5 kedi 10 kopek... Artik neyse. Karsidaki de tahmin etmeye calisiyo. Arada ipuclari veriyosun. Daha cok kafasi karisiyo filanGunaydin, guzel bir gun olsun
Aksam oglan yatinca cocukluk yapalim dedim. Dekoratif mumlarin yanindaki taslari aldim, esimle bes tas oynadik. Uzun zamandir bu kadar eglenmemistim:)
Minik korsan gece uyanmadi. Rutin saatinde ben kalktim yanina gittim ama uyuyordu. Havalar serinleyince usendi mi acaba
Dun mesajini gordum ama bildigimiz anlamda kahvalti vermedigim icin yanitlamadim canim. Veren arkadaslar sana daha guzel tavsiyelerde bulunabilir.
Canim uyumadiklari sure icinde surekli hareket halindeler. Peslerine kosmaktan yorgun dusuyoruz. Spora ne hacet
Tesekkurler canim.
Ben 6. Aya girerken asagidakileri aldim canim. Aktivite merkezi (masa seklinde olan) gelecek ay alacagim oyuncak. Daha rahat bir sekilde tutunup kalkmasini bekliyorum.
http://mobil.e-bebek.com/ks-kids-patrik-kule_KDS-KA10631GB
http://mobil.e-bebek.com/ks-kids-patrickle-sekiller_KDS-KA10628GB
Ben de arastiriyorum su aktiite merkezlerini. Link ya da resim payladabilir misin canim??Canım ben fisher price in reklamlarda da gösterilen orglu oyun merkezini aldım, bebeğim 2 aydır sıkılmadan oynuyo, ileriki dönemde de orgu ve oyuncakları çıkarılabildigi için rahatça kullanabilirler diye düşünüyorum.
HahahahaA. Alemsin canim yaaa. Esim ve ben listedeki gibi besleniyoruz :) ne demek istedigini anladiktan sonra epey guldum. Sen yavas yavas basla. Kabiz yapmaya meyilli gidalar verdiginde onlari notrleyecek lifli seyler de yedirmeye calis. Tabi tadimlik bi kasik bi kasik basliican. Biz ek gidaya baslayali 15 gun oldu. Daha yeni yeni 3-4 kasik veriyorum. Acelesi yok. Omur boyunca yemek yiyecek bi insan evladi sonucta. Simdi tikamanin anlami yokcümleten günaydın kızlar...
kızım dün 6. ay aşıları oldu..ama aşı olmadan sedyeye yatmasıyla -hani şu japon çizgi filmlerinde ağlama sahneleri vardırya gözlerin yanlarından yaşlar fışkırırı -çingene kızım öyle ağlamaya başladı.. tabi boğzının deliği bile çok net görünüyor ağlarken... tartma işlemini bile zor yaptık..kendini sağa sola çarpa çarpa helak oldu... 6.711 gram olmuş...boyuda 63 ,5 cm ,yani hiç uzamamış bu ay....ateş yapar diye bekledim ama çok hafif atlattı. 4. ay aşılarında 2 gün ateş yapmıştı...
kan testi falan istemiştim ,tabi kızım ağlamaktan kendinden geçince doktor kan testi falan için daha fazla çocuğun canını yakmayalım diye erteledi...hafta içi bir gün özel doktora götüreceğiz...
ek gıda için yine burada konuşulduğu gibi uygulayacağım... kabız olmasına normal dedi çünkü...sana verdiğim listeyi uygula dedi...uyguluyorum , eşimle ben hergün listedeki gibi besleniyoruz dedim....
maşallah minik korsana anem bugun cok eğlendi bende mutlulugunu bozmayayım demıs galıbacanım o şekilli oyuncaktan bende aldım ama henüz parçalarını yemekten öteye gidemedik
Cok iyi fikir :) biz de gecen gun kuzu uyuyunca "bi eve vardim" oynadik. Cok eglenmistik. Bu oyun bilinir mi bizim uyurmamiz mi onu da tam bilemiyorum ama "bi eve vardim, kapisini caldim, iceri girdim. Bir de ne goreyim..." Diye baslayip bi evi tasvir ediyosun. İste 1 anne 1 baba 3 cocuk 5 kedi 10 kopek... Artik neyse. Karsidaki de tahmin etmeye calisiyo. Arada ipuclari veriyosun. Daha cok kafasi karisiyo filan
Ben de arastiriyorum su aktiite merkezlerini. Link ya da resim payladabilir misin canim??
HahahahaA. Alemsin canim yaaa. Esim ve ben listedeki gibi besleniyoruz :) ne demek istedigini anladiktan sonra epey guldum. Sen yavas yavas basla. Kabiz yapmaya meyilli gidalar verdiginde onlari notrleyecek lifli seyler de yedirmeye calis. Tabi tadimlik bi kasik bi kasik basliican. Biz ek gidaya baslayali 15 gun oldu. Daha yeni yeni 3-4 kasik veriyorum. Acelesi yok. Omur boyunca yemek yiyecek bi insan evladi sonucta. Simdi tikamanin anlami yoksen de yeterince bilinclisin zaten. Doktorun her soyledigini yapmaya gerek yok. Onu temel alcaz fakat yon verecek olanlar biziz
zaten çorbada balkabagi pirasa dereotu zeytin yağı içinde pirinç un vs yok sulu kıvamda ve çok az ama hala kabiz kuru kayısı haslayip pure yapsam ondan umitliyim ama buyuseler bile devamlı kabiz çocuklar oluyor inşallah öyle olmaz herşeyleri gelişmiş ama en sıkıntı sindirm sistemiaynıyız canım 1 armut sebze zeytın yağı ustelık hepsı kemık sulu ama kabız kızların desteğı ıle ek gıdayı azalttım ek gıdayı azaltınca sutum yetmedı devam sutune basladım 3 gundur ilaç vermeden yapıyor hala bıraz koyu ama düzelmeye basladı senın bebişede ek gıda agır gelmiş olabilir istersen biraz azalt bide balkabağı püresi yapıp kuru kayısı ve tarcın eklersen hem cok guzel oluyor (ben bıle bayıldım tadına) hemde söktürüyor
canım peki miktar olarak ne kadar veriyorsun ben günde 3 kücük kase veriyordum ek gıda kahvaltı meyve sebze yogurt toplam ama ağır geldi simdi 2 çay bardağını geçirmiyorum 3 gündür miktarı azalttım ve 2 kere yaptı kendı yavas yavasta katılığı azalıyo kakanın. inşallah kalıcı değildir canım sadece bünyeleri biraz hassas yavrucuklarımızınzaten çorbada balkabagi pirasa dereotu zeytin yağı içinde pirinç un vs yok sulu kıvamda ve çok az ama hala kabiz kuru kayısı haslayip pure yapsam ondan umitliyim ama buyuseler bile devamlı kabiz çocuklar oluyor inşallah öyle olmaz herşeyleri gelişmiş ama en sıkıntı sindirm sistemi
Hayirli olsun canim gule gule kullanin
Benimki de once isiriyordu. Simdi tutup birbirine vuruyor ve ust uste koyuyor. Ona oyun kurmayi ogretmen lazim canim. Ben kule yapiyorum, yan yana dizip vuruyorum. O da ileyip taklit ediyor.
biz plastık tabaklarla yapıyoruz onu ust uste dizip tepiyoruz ama sekilleri yuvasına sokmak için henüz küçügüz galıba bakalım sıra orayada gelir inşallah
giy canım..ne de hevesin varsa ne yapmak istiyorsan yap beeğinle...hayatta başka güzel ne varki....
Gurur duyarım orası ayrı ama bende aralarına girmek istiyooruummm( bende alırım aynısından ki , farketmez erkek merkek giyerimki ben :) :)))
aldığın çok güzelmiş canım... güle güle giysin... üzerinde paralansın diyeceğim ama zaten okadar süre giyemiyecekler... bana görümcem vermişti... vermeseydi alırmıydım diye düşünüyorum ...dışarı çıkarken ,sanıyorum kalın battaniyelerle idare ederdim...peki kızlar bebişlere kaban mont aldınız mı biz aldık acaba erken mi davrandık 1 yaşa göre aldım ama sezon açılınca daha çok çeşit mi çıkar bizimki bu
kakanız bol olsun bir daha kabız olmaz inşallah..kizlarrrrrr ve goooooooooooooool yani kakabol sut yarim erik 1 kasik yogurt ve kaka geldi hemde yatak yorgan batirdik demekki neymis doktorlar o kadar sene okuyupta herseyi bilemeyebiliyormus hepiniz e tekrar tesekkurler
yok canım ne yaptıysam aynı bazen akıyor bazende akmıyor burnu.. ama devamlı tıkalı...hirsizi actin mi kizin burnunu lavabo aciciyla bana da oner ise yaradiysa :)bu arada cimlerle ilgili hayalini yikmak istemem ama erkan topuz dogal olmadigi kanser yaptigini kesinlikle temas edilmemesini soyluyr
snowy salincagi buyuk kur misafirin gelebilir :) davetsiz misafir :)
canım piirnç unu kabızlıkta birebir...tarhanada da un var...bağırsakları senin sütüne alışkın ancak onu sindirebiliyorken... içinde kırk çeşit bulunan tarhana ve pirinç unuyla karşılaşınca ,ben daha sütü sindiremiyorum.. bunlar ne bilmiyorum diye paydos etmiştir kuzunun bağırsakları...ben hepten kestim ek gıdayı düzeldi yavaş yavaş...iyi akşamlar kızlar bizde tam 6 aylık olduk
ek gıdaya başladık yoğurt,tarhana ,pirinç unu,armut
artık sütüm yetmiyor 5 dk emip bırakıyor.yediklerimiz bunlar
ama biz kabızız. nasıl gidericez bilmiyorum..bana yardımcı olur musunuz?
canım boğazına kaçmasından korkma zaten boğazına kaçsa midesine inerdi... yutamadığı için takılmıştır... asıl soluk borusuna kaçmasından kork... zaten kuzucuğun kendini koruduğu için öyle tepki veriyor...öyle öyle öğrenecekler... yinede dikkatli bir şekilde püreli olarak yedirmeye devam et... tutup nohut kadar olmasın tanelerin ama yani püredende biraz kıvamlıca olsun... pütürlerin boyularını kendin ayarlar yutabildiği kadar ,öğrendikçe büyültebilirsin parçacıkların hacmini...İyi akşamlar kızlar. Bugün kızıma elma ve armut vereyim dedim cam rende ile yaptım. Sanırım ufak sert parça vardı ve boğazına takıldı sanırım anladım almaya çalıştım olmadı öğürdü çıkaramadı ya resmen saniyeler saatler oldu hemen eşime seslendim çok korktum o ara kustu çok şükür. Ama ben çok panik oldum şimdi hiç cesaretim kalmadı birşey yedirmeye. Gündüzleri tek başıma. Hayır almaya çalıştım olmadı yine aynısı okursa bu sefer almaya çalışamamda geçen olmadı diye. Off çok korktum işte
istedi evet canım... bu arada almışsın.. hayırlı olsun güle güle kullansın bebeğin...Kızlar günaydın n11.com da mama sandalyesi alacagım tc istiyor
hırsızı ve seldursel siz almıştınız sizden istedi mi?
hoşgeldin canım...ben hiç bir şey sürmüyorum o kızarıklıklara ılık su ile siliyorum,ertesi gün geçiyor...yine oluyor yine geçiyor...canım vereceğin 1 çay kaşığından birşey olmaz diye düşünüyorum ama sen yine içine sinen bir günde başlarsın...Selam kizlar ve melekleri ins her sey yolundadir.forma uzun zamandir giremiyorum telfondaki uygulama calismiyo,uygulama olmadan da cok mesaggatli biz 5.5ayi geride biraktik ve dis yuzunden sanirim oglum cok huysuz.uyuku rutinimiz 3 ayindan beri cok iyiydi alsam 9 sabah 7 ,anne sutu aldigi icin 3-4 kere uyaniyodu.9kilo su anda ama bi kac sorum var
-disinden dolayi sanirim yuzunde kuruluk ve kirmiziliklar var ,yumusak bezle hafif kurtsam da pek yardimi olmuyo,?siz nasil atlattiniz?
-Ek gidaya gecmeyi dusunuyorum acaba bu huysuz doneminde iyi bi fikir mi ?
Sizler nasi bi yol sectiniz?
benim kız da aynı memede uyuyordu... nasıl düzelticem nasıl alıştırıcam diyordum...şimdi meme verdiğim halde uyumuyor.. daha kötü oldu...memde uyuyor diye hayıflanıyordum işimede geliyordu en azından uyutabildiğim bir yöntem var diye... ninni çalacak bir yandan memede vercen(memeyi almayınca ayağımda sallıyorum ) pışpışta yapcan... ancak uyuyor ...snowy cnm memede uyuyor hala
umarim gecicidir bu durum
geçmiş olsun tanıdığınıza... benim kızda öksürüyor hatta yorganı çarşafı havalandırarak örttüğümde... helen hava akımına nefes alamayarak tepki veriyor... tam anlatamadım biliyorum ... kalbinde üfürüm olan bebekler olurya onların yanından bile geçseniz o hava akışıyla bile nefes almakta zorlanır... doğduğundan beri yapıyor... kalbinde delik olan bebekler ağladığı zaman morarırlar... o belirti olmadığı için evham yapmak istemiyorum...ki benim kzı felaket ağlıyor ve rengi kızrıyor doğal olarak morarma yok...sende evham yapma canım...kızlar oğlum arada öksürüyor bizim bir tanıdığın bebeği 17 günlük öksürüyormuş doktora götürmüşler kalbinde iki deli çıkmış korktum herhalde ben çok evhamlıyım her şeyden şüpheleniyorum
geçmiş olsun canım..dişleri de hayırlı olsun kuzucuğun...yürüteç vardı evde görümcem vermişti... sürekli içind etutmasamda wc. ye giderken.. yemekere bakarken içine koyuyorum 1-2 dakika oyalanıyor zaten pekte sevmedi...Slm kızlar nasılsınız iki üç gündür göğsüm ağrıyor oyuzden ek gıda vermeden emzirdim ek gıdamızdada zaten az yogurt meyve okadar dı sebzelere başlamadım. Dr da gittim sürekli emzireceksin dedi bikaç test verdi önümüzdeki hafta yaptıracağımgeçmesse yaptır dedi çünkü dişlerimiz artık iyice belirginleşti ele gelir oldu çok şükür biraz rahatlar umarım. Birde yatırınca dönüyor arka arka emekliyor daha öne gitmeyi beceremedi zaten kalsıramıyor kendini birde oturmayı beceremıyor elinden tutunca kalkıyor acaba oturması için çok ısrarcı davranmıyorum ondan mı bilemedim. Birde yürüteç alan yada koyan varmı bebeğini arkadasım gün içinde koyuyor ben kıyamadım daha küçük diye bakalım belkıde hiç koymam
canım uyusunda nasıl uyursa uyusun vaziyetindeyim... sen bir yönteme alıştırırsın ama senden başka bakanlarda var bebeğine... yani bizim bunları uygulamamız çok zor... bebekmi alışacak yönteme yoksa evde bakanlarmı orası karışık biraz...sütüde 500 ml alması yeterliymiş... ek gıda döneminde....kendine iyi bak canım... işinde gücündede Allah kolaylık versin...Ceku'nun kafası gidik anasından tüm Nisan annelerine selamlar ve sevgiler =)
Bugün bilgisayarı aldım da geldim işe, ders aralarında çok bekleme oluyor. İzmir'in tarım ve hayvancılık merkezlerinden birinde olmama rağmen halen köy sütü alamadım. Ceku yarım yarım oturmalara başladı. Mama sandalyesinden önce biraz yoğurt tattırayım, tarhana falan vereyim diyorum.
Bağırsakları çok hassas zaten (kahrolsun genetik=P), bu yüzden çok çok çok ağırdan alacağım katı gıdaya geçişleri. Meyve suları, çorbalar ve yoğurt daha mantıklı başlarda.
Püre meselesine temkinli yaklaşıyorum. Çok yakın bir arkadaşımın oğlu (aynı @Snowwy'nin anlattığı gibi) her şey püresiyle beslendi 2 yıldan uzun süre. Adı üstünde: içinde annesinin yedirmek istediği her şey vardı. Dün de duydum ki Ceku kendisine verilen elma diliminden koparmış, suyunu çıkarmış damağıyla, kalanı tükürmüş. Yani, küçükhanım püreye bir alışırsa işimiz var!
Tabi bu arada ben sütümü yetirmeye uğraşıyorum bir yandan. Anne sütü vermeye devam eden çalışan anne var mı benden başka? Günde ne kadar anne sütü alması gerek veya bir öğünde ne kadar olmalı bilmiyorum. Ceku hâlâ en fazla öğün başına 80 ml içiyor bıraktığım sütten. Emme süresi uzadı gerçi. Kilo kaybı, uykusuzluk gibi sorunlar da yok şükür. Ama şu meşhur 6. ay dolduğu için sütün besleyici değeri yetmiyor diye okudum ve meraklardayım.
BrujaV bilir: Uyku eğitimi vermeye en kararlı bendim belki de. Ama çabuk vaz geçtim. Ceku hâlâ kundakla ve sallanarak uyuyor. Sonsuza dek o şekilde uyuyamaz ya! Bazı geceler uyku arasında yedirmeden önce kundağı çözüyorum, sonra kundaksız yatırıyorum. O zaman da 1,5-2 saatlik kesintili uykular ve sabah 4-5 arası kendi kendine konuşan bir Ceku'muz oluyor. Hadi tekrar kundak, salla, pışpış.. belki 1 saat daha uyur. Yine böyle bir gecenin ertesinde işe gittim, gün ortasında gözlerim karardı. Tansiyon sandım. Alakası yokmuş. Ertesi gün boştum. Dinlendim, geçti.
Ben yine az sallıyorum. Annem ve kayınvalidem park yatağın civatalarından acılı sesler çıkartarak sallıyorlar! O yatağın ömrü taş çatlasa 1 yıl bu gidişle! Sallama aparatını da takıyorum ama bükülüyor alttan, iptal oluyorlar.. Sonra yine gırç gırç... Sanırım "gıcırdamayan beşik mi olur?!" diyorlar..
Önümüzdeki pazartesi aşılar var. Kontrolü de yeni ASM'nde yeni ebe hemşire yapacak.
Bebeklerinize ve size güneşli günler dilerim.
ohh maşşallah ayaklanmış... keşfe çıkmış yaramaz...Eki Görüntüle 1270015 Küçük kudurugum is basinda
canım doktora , o verdikleri listeyi biz mi uygulayacağız yoksa bebeğemi vereceğiz diye sormuştum geçen ay ... şaka yollu sordum ama o liste çok ağır ve yavaştan almama rağmen kızım kabız oldu... yoğurt ve 1-2 meyveyle tekrar başlayacağım...Slm arkadaşlar dün doktorum ek gıdalara bşlayabileceğimi söyledi ben ztn yavştan başlamştım kızım 6 aylık. Doktorun dediği khvltı meyve püresi yoğurt çorba şeklindeydi ayrıca kitapcık verdi ama orda o kadar çok şey yazıoki sabah ara öğle ikindi gece vs bu kadar şey verilmezki siz nasıl başladınız ek gıdalara ayrıca kahvaltıda yumurta sarısı peynir ve pekmez için kendi sütünüzü koyuyormusunuz ? Biraz uzun oldu sory
geçmiş olsun canım benim...anne sütü alıyorsa eskisinden de çok emzir geçer inşallah...ıhlamur benim kzızıma iyi gelmişti... bir avuç ıhlamuru 5 bardak suda , kaynayınca 5 dk. haşladım...ve 2 ölçek-2 öğün verdim...2 günde geçti şükürmerhaba kızlar;
Kızım Grip olduburnu tıkanıyor boğazına balgam takılıyor öksürük yok ama. doktoru sadece boğazında enfeksiyon var ciğerler temiz dedi antibiyotik şurupla bir şurup daha yazdı ama antibiyotik ishal yaptı bu kez onu bıraktı diğerini kullandık 5 gün .bugün gittik düzelme yok dedi iğne yazdı 4 tane . ilk iki gün olana baska bir ilac daha katılıp vurulcakmıs. tabi biz kıyamadık kıza sağı solu aradık ek olan ilaçta kortizon varmıs vazgeçtik vurdurmaya şimdi başka bir doktora gideceğiz. Kuzum çokta bağırarak oynuyo boğazı daha cok tahriş oluyo diye çok üzülüyorum ama masallah keyfi yerinde. Ne yapacağımı bilemedim ki ben
gözün aydın canım...çok sevindim...Selam tatlilar ve onlarin minnak kuzulari, tahlil sonuclarimiz normal degerlerde cikti. Talasami tasiyicisi olabileceginden suphelenmisti doktorumuz sukur ki bir problemimiz yok. Kandaki demir oranimiz fazla oldugu icin demir ilaci vermiyoruz dedi doktorumuz ki zaten vermiyorduk. Demiri dogal yiyeceklerden almaliymis. Yumurta sarisinda vs. Hepinizi operim
bebeğin yutabilmesini kolaylaştırmak için sıvı katılması gerekiyor ..seyreltmek amaçlı... daha ben başlamadım kahvaltıya ...ama yedirseydimArkadaşlar bebeklerinize 6 aylıkken kahvaltıda neler yediriyordunuz kahvaltı karışımına anne sütü yada devam sütü katmak zorundamıyız
dikkat etmene rağmen hala kabız demek... geçe rinşallah canım... ben kıızn poposunu vazeli batırılmış kulak çöpüyle uyarıyorum... belki kabızlığı geçmiştir maa önde duran taşlaşmış dışkı vardır belki çıkmasını engelliyordur... benim kızda öyle oldu... taş gibi kaka lar var bezinde geri kalanda sıvı ile karışık ...bir kakasını yapsın rahatlasın... düzelsin bağırsağı sonra diğer çeşitleri denersin...günaydın canlar okuyorum ama telden cevap yazayım derken eymen ağlıyor hop yarım kalıyor işler de yoğun orda da yazamiyorum kuzum günde bir armut yiyor hala kabiz bugün kayısı haslicam muhallebi vermiyorum az çorba içinde patates filanda yok kabak ıspanak zeytinyagi hala kabiz onların yumusatmasi gerekir ama böyle ışte arabayı bugün satıyorum kismet daha borcu bitmeden.sağlık olsun yeter.çorbaya kemik suyu eklesem azcik kabızlıktan kurtuluruz die düşünüyorum ne dersiniz.monograpil adını da tam yazamadim t9 dan yazıyorum hala anne sütü devam allahın izni ile 2 yaşa kadar çalışmak engel değil sadece zor oluyor ama ınan değiyor buna emzirmek anne ve bebek için çok duygusal ve sevgi dolu bir an.bazen aglayasim geliyor mutluluktan emzirirken sütun yeter merak etme 6ayı geçirdik bile.bebekler yutamazsa ufacık bir damla suyu bile öksürük olur refleks kendini koruyor bogulmaktan aklınca korkmayin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?