al işte benim doktorun kafadan bi doktor dahacümleten günaydın kızlar...
kızım dün 6. ay aşıları oldu..ama aşı olmadan sedyeye yatmasıyla -hani şu japon çizgi filmlerinde ağlama sahneleri vardırya gözlerin yanlarından yaşlar fışkırırı -çingene kızım öyle ağlamaya başladı.. tabi boğzının deliği bile çok net görünüyor ağlarken... tartma işlemini bile zor yaptık..kendini sağa sola çarpa çarpa helak oldu... 6.711 gram olmuş...boyuda 63 ,5 cm ,yani hiç uzamamış bu ay....ateş yapar diye bekledim ama çok hafif atlattı. 4. ay aşılarında 2 gün ateş yapmıştı...
kan testi falan istemiştim ,tabi kızım ağlamaktan kendinden geçince doktor kan testi falan için daha fazla çocuğun canını yakmayalım diye erteledi...hafta içi bir gün özel doktora götüreceğiz...
ek gıda için yine burada konuşulduğu gibi uygulayacağım... kabız olmasına normal dedi çünkü...sana verdiğim listeyi uygula dedi...uyguluyorum , eşimle ben hergün listedeki gibi besleniyoruz dedim....
ben ilk başta kaşıkla sonra arttırdm toplamda bi çay bardagi gibi yarisi armut olsa yarisi çorba yine aynı sindirim sistemi bizimki belki daha yavastir ne zor şey versem bir kuzuyu yer ama bir kasigi sindiremiyor
bu ay 400 gram kadar almış... iyi sayılır... kilo kaybı yok en azından...dediğin gibi parmaktan alsalardı öyle söylemezdi doktor.. kollarına bakıp başka zaman alalım dedi.. zaten damar bulmaya falan çalışsalardı ben kalsın derdim.. hem damarı patlatıyorlar hemde işkence gibi ...bende gitmiycem... 2 ayda bir gelin dedi... 9 aylık olunca aşısı varmış...evet ölüçüp biçecek ...başkada birşey yok ...Kilo alimi nasil canim?
Kan testi icin parmaktan alan bir laboratuara gotursen. Mahvederler kizi damar bulmak icin.
Hala listeye devam edin dedi oyle miBenim hic doktora gidesim kalmadi. Boyuna posuna bakacak gelecek ay baska birsey var mi Asidan asiya gotureyim:)
doğru acelesi yok canım... doktor birşey d emedi..elime diyet listesi gibi bir liste everdi.. öğün öğün yazıyor.. bunalrı uygula dedi o kadar...ama yapmadım tabiki...hayırlısıyla bir büyüselerdi...Cok iyi fikir :) biz de gecen gun kuzu uyuyunca "bi eve vardim" oynadik. Cok eglenmistik. Bu oyun bilinir mi bizim uyurmamiz mi onu da tam bilemiyorum ama "bi eve vardim, kapisini caldim, iceri girdim. Bir de ne goreyim..." Diye baslayip bi evi tasvir ediyosun. İste 1 anne 1 baba 3 cocuk 5 kedi 10 kopek... Artik neyse. Karsidaki de tahmin etmeye calisiyo. Arada ipuclari veriyosun. Daha cok kafasi karisiyo filan
Ben de arastiriyorum su aktiite merkezlerini. Link ya da resim payladabilir misin canim??
HahahahaA. Alemsin canim yaaa. Esim ve ben listedeki gibi besleniyoruz :) ne demek istedigini anladiktan sonra epey guldum. Sen yavas yavas basla. Kabiz yapmaya meyilli gidalar verdiginde onlari notrleyecek lifli seyler de yedirmeye calis. Tabi tadimlik bi kasik bi kasik basliican. Biz ek gidaya baslayali 15 gun oldu. Daha yeni yeni 3-4 kasik veriyorum. Acelesi yok. Omur boyunca yemek yiyecek bi insan evladi sonucta. Simdi tikamanin anlami yoksen de yeterince bilinclisin zaten. Doktorun her soyledigini yapmaya gerek yok. Onu temel alcaz fakat yon verecek olanlar biziz
zorlanıyor demekki... artık kaka durumuna göre ek gıdayı takip edicem...ama veriklerinin arasında kabız yapacak bir şeyde yokmuş... neden öyle oldu acaba ...ben ilk başta kaşıkla sonra arttırdm toplamda bi çay bardagi gibi yarisi armut olsa yarisi çorba yine aynı sindirim sistemi bizimki belki daha yavastir ne zor şey versem bir kuzuyu yer ama bir kasigi sindiremiyor
ben ilk başta kaşıkla sonra arttırdm toplamda bi çay bardagi gibi yarisi armut olsa yarisi çorba yine aynı sindirim sistemi bizimki belki daha yavastir ne zor şey versem bir kuzuyu yer ama bir kasigi sindiremiyor
mama kullanmadim canım hiç sadece anne sütü içiyor bunların dışında yirmi gün oldu bizimde meyve bir ayı geçticanım ben tattırmalara baslayalı 1 ayı geçtı ona ragmen sorun oluyor inşallah yavas yavas gecer birde devam sutu kullanıyor musun ben sma kullanıyordum bi arkadasım aptamil al probiyotik katkılı dedı ondan aldım sende bi dene istersen
bu ay 400 gram kadar almış... iyi sayılır... kilo kaybı yok en azından...dediğin gibi parmaktan alsalardı öyle söylemezdi doktor.. kollarına bakıp başka zaman alalım dedi.. zaten damar bulmaya falan çalışsalardı ben kalsın derdim.. hem damarı patlatıyorlar hemde işkence gibi ...bende gitmiycem... 2 ayda bir gelin dedi... 9 aylık olunca aşısı varmış...evet ölüçüp biçecek ...başkada birşey yok ...
bu arada iş le alakalı bir konun olmuş... istediğin gibi olur inşallah.. hakkında hayırlısı olsun
doğru acelesi yok canım... doktor birşey d emedi..elime diyet listesi gibi bir liste everdi.. öğün öğün yazıyor.. bunalrı uygula dedi o kadar...ama yapmadım tabiki...hayırlısıyla bir büyüselerdi...
zorlanıyor demekki... artık kaka durumuna göre ek gıdayı takip edicem...ama veriklerinin arasında kabız yapacak bir şeyde yokmuş... neden öyle oldu acaba ...
hemşireden de korktu...çıngırağını götürmüştüm ama ağlama sesinden çıngırağın sesini ben bile duyamadım...dedim arka arkaya yapın iğneyi yoksa akşama kadar çıkamayız buradan... iğne olurken kızımada söylüyorum bir yandan... ben yapmıyorum annecim kaka hemşire yapıyor dedim... ama kzıım koptu gitti...zor sakinleşti...zaten mam içiyor şimdi başka birşey vermedik... kaka da yapmadı ona göre bakıcam durumuna...geçen ay fazla ölçmüşte olabilir... canım ilk aylar takıyordum kafama ama minyon olacak galiba diyorum şimdi...geleceği kiloya ve uzunluğa gelmiş fazlasını almamış sadece o kadar...al işte benim doktorun kafadan bi doktor dahaay yazıktır kuzuna sedyeden simdiden korkmaya baslamıs kıyamam, boyunuda kafaya takma bu ay benımkıde hıç uzamamıs dr gecen ay fazla ölçmüşlerdir dedi. ek gıdada az az sende dene tekrar istersen miktarı azaltınca bızım sorun cözülmeye basladı
daha önceler neresi ağlıyor bir çocuk böyle ağlamz bir derdi var diyordum.. daha sedyeye yatar yatmaz ağlayan bebeğe ne dersin...şımarık bizimkiler canları pek tatlı...varsa linkini atta bende bakayım alırım belki...gelinime çingene mi dediniz duymamış olayım:) bizimki de öyle ağlıyor gozyaslari şu gibi akıyor ikisini odaya kapatalim beraber aglasinlar:) tıkalı burnu aglamaktan açıldı aktı gitti .bir oyuncak begendim pahalı ama benim çok hoşuma gitti fil mavi ekrani var ama dönüyor resimli telefon tablet gibi dijital ekran değil yüzden fazla nesne var onların resminin söylüyor türkçe sesli linkini bulayım gerçi altı ay için erken ama gorumcemin ogluna telefon aldım sesi çok güzel çıkıyor ışıklı türkçe çocuk bir yaşında telefonda epey çok cumle var 155 basınca polis açıyor 123 bakkal açıyor derken ben çok beğendim çocuk yüzüne bakmıyor sürahi ile cam bardak onu birbirine vuruyor annesi de yapma demiyor sussun diye eline veriyor ya eli kesilse ışte ben oynasam oynarım bu yaşta:) beş taş çok zevklidir on yıl olmuştur bizde mi oynasak
dimi 200 gram 250 gram alıyordu geçen aylarda ...bu ay iyi kilo almış... kendi gelişimine göre...Cok guzel kilo almis masallahMama miktari/orani oturdu demek ki. Yarasin yesin&buyusun kuzun.
Ek gida olayinda da en iyisini yapiyorsun. Ic gudulerini dinle. Agirdan al. Acele etmeye hic gerek yok, yarista falan degiliz. Keyif alacaklari bir aktivite iskenceye donusmesin.
anası kalçalı babası göbekli bu kız kime çekti bilmem ..halasıda çıtır ama sadece minyonluğu çeker inşallah...400gram bu aylar için çok iyi hırsız zaten ben kilolu gelin istemiyorum.kaynanasi gibi cirpi gibi olsun ya durmadan kilo veriyorum dogumdan önce giydiğim yapışan kotlar bile g.den düşüyor:) vermek istemiyorum halsizlik oluyor sipayi zor kaldirir oldum boyum1.78 kilom kalmış 57
Cok iyi fikir :) biz de gecen gun kuzu uyuyunca "bi eve vardim" oynadik. Cok eglenmistik. Bu oyun bilinir mi bizim uyurmamiz mi onu da tam bilemiyorum ama "bi eve vardim, kapisini caldim, iceri girdim. Bir de ne goreyim..." Diye baslayip bi evi tasvir ediyosun. İste 1 anne 1 baba 3 cocuk 5 kedi 10 kopek... Artik neyse. Karsidaki de tahmin etmeye calisiyo. Arada ipuclari veriyosun. Daha cok kafasi karisiyo filan
Ben de arastiriyorum su aktiite merkezlerini. Link ya da resim payladabilir misin canim??
HahahahaA. Alemsin canim yaaa. Esim ve ben listedeki gibi besleniyoruz :) ne demek istedigini anladiktan sonra epey guldum. Sen yavas yavas basla. Kabiz yapmaya meyilli gidalar verdiginde onlari notrleyecek lifli seyler de yedirmeye calis. Tabi tadimlik bi kasik bi kasik basliican. Biz ek gidaya baslayali 15 gun oldu. Daha yeni yeni 3-4 kasik veriyorum. Acelesi yok. Omur boyunca yemek yiyecek bi insan evladi sonucta. Simdi tikamanin anlami yoksen de yeterince bilinclisin zaten. Doktorun her soyledigini yapmaya gerek yok. Onu temel alcaz fakat yon verecek olanlar biziz
fazla evet ama bir ayı geçkin sürede geldik buna yarısı zaten meyve suyu ile çorbanın suyu oluyor sıvı yani katı kısmı yarım çay bardağı oluyor ben formül mama vermek istemediğim için böyle deniyorum ama iki üç gün kesmeli süt içiyor günde 1.5 lt yakın tontik doymuyor ki:) yatakta pis pis uyuyordu şimdi kucakta sallarken vs hiç uyumuyor uykusu var ama dalamiyor uykuya inşallah gecicidir uykum var die ağlıyor kızarıyor yaşlar şakır şakır akıyor uyumuyor kabızlık şu an yok yine aynı gündüz gece farkı yok uykuya dalana kadar ağlıyor kuzum ama morarana kadar ne yapacagimizi şaşırdık kuşakta on beş dak hoplatiyor babası annca susuyor
hemşireden de korktu...çıngırağını götürmüştüm ama ağlama sesinden çıngırağın sesini ben bile duyamadım...dedim arka arkaya yapın iğneyi yoksa akşama kadar çıkamayız buradan... iğne olurken kızımada söylüyorum bir yandan... ben yapmıyorum annecim kaka hemşire yapıyor dedim... ama kzıım koptu gitti...zor sakinleşti...zaten mam içiyor şimdi başka birşey vermedik... kaka da yapmadı ona göre bakıcam durumuna...geçen ay fazla ölçmüşte olabilir... canım ilk aylar takıyordum kafama ama minyon olacak galiba diyorum şimdi...geleceği kiloya ve uzunluğa gelmiş fazlasını almamış sadece o kadar...
daha önceler neresi ağlıyor bir çocuk böyle ağlamz bir derdi var diyordum.. daha sedyeye yatar yatmaz ağlayan bebeğe ne dersin...şımarık bizimkiler canları pek tatlı...varsa linkini atta bende bakayım alırım belki...
eline bardak sürahi veren ve bunun gibi tehlikeli şeylerle oynatan annelerin sonraki cümleleri şöyle başlıyor...'' keşke saatlerce ağlasaydıda eline vermesydim onu''..Allah korusun neler oluyor neler duyuyoruz...
dimi 200 gram 250 gram alıyordu geçen aylarda ...bu ay iyi kilo almış... kendi gelişimine göre...
5 taş oynamayalı düşündümde en son ilk okuldaydım yani çeyrek asırı geçmiş...cep telefonun dışında oynayacak birşey aklımıza gelmiyor... ne güzel vakit geçiriyorsunuz... maşşallah ailene
inşallah kilosu böyle devam eder...dün ela nın bıngıldağı na baktı hemşire eşimde akşam evde kendi kafasını yokluyor benimkide kapanmamış galiba diyor.... aha ha ha ... ne güldüm... daha senin de gelişimin devam ediyor ...2 çocuk büyütmek zor gideyimde mutfağa senin ek gıdanı hazılayım acıkmışsındır dedim...Canim netice itibari ile bebegin kabiz ve belli ki sikintisi var uyuyamiyor. Duzelinceye kadar ara vermenin bir zarari olmaz. Anne sutu aliyor neticede. Dedigin miktarda anne sutu alip doymamasi imkansiz canim. Her huzursuzlugunu aglamasini acliga yormamak lazim. Yakin zamanda guzel haberlerini alacagimizi umuyorum.
Kendine gore degil canim, bu ay icin gercekten guzel kilo almis masallah. Devamini bekleriz
Birbirimizi pek goremiyoruz, malum okul yogun. Elimize firsat gecince de kaliteli olsun madem dedik, eglestik biraz:)
400gram bu aylar için çok iyi hırsız zaten ben kilolu gelin istemiyorum.kaynanasi gibi cirpi gibi olsun ya durmadan kilo veriyorum dogumdan önce giydiğim yapışan kotlar bile g.den düşüyor:) vermek istemiyorum halsizlik oluyor sipayi zor kaldirir oldum boyum1.78 kilom kalmış 57
yiyorum herseyden ama yakiyorum canım hemen.hamile olunca ilk kez 62 kiloyu geçtim diye sevinmiştim:)anası kalçalı babası göbekli bu kız kime çekti bilmem ..halasıda çıtır ama sadece minyonluğu çeker inşallah...
aman kendine bak dünür.. oğluna ne yediriyorsan işe yarıyor tombişlerşmiş demekki sende ye baride azıcık kilo al..işinde ağır zaten... nereye koşturcan böyle işinemi oğlunamı evinemi...Allahtan sana çok yardımcı bir eşin var... Allah dağına göre kar verirmiş... sen niye yemiyosun yaptığın pekmezden falan... boğazına bak ki... zayıf olsanda canın içinde olsun...
kilo alamasan bile enerji veren şeyler ye.. kuru yemiş ye bol bol...özelikle kavrulmamış olandan al...fındık fıstık ceviz...at çantana,cebine aklına geldikçe ye...keçi boynuzu mesela ...içinde 1 damla bal var onu yemek için 1 kg tahta kemiriyorsun :) ama çok enerji veriyor...senin ki birazda stresten ... metebolizman hızlanıyor...yiyorum herseyden ama yakiyorum canım hemen.hamile olunca ilk kez 62 kiloyu geçtim diye sevinmiştim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?