kaynanalarda genelde var galıba bu kız uyanır uyanmaz emer emmez sap yapısıyo alıyo kucagımdan kızımı ver dıyo hata dedesine de sureklı babası al sev ayyy pardon dedesı diyo iyice kendılerının sanıyorlar subatta okula baslarken götürme kızımı oralara ben bakarım diyo töbe töbe ii bari bide emzirde tam olsun dedimBu annelerin ogullarina duskunlugu nedirGecen memlekete gitmeden once kayinvalidemi aradim, birsey istiyor mu diye sormak icin. "Ogullarimi getir baska birsey istemiyorum" dedi. Esim neyse de benim ogluma da sahip cikti iyi mi
yok canım ya ne enerjısı 6 aydır uyumuyorum desem yerı saat bası uyanıyo bide asırı haraketlı onune oyuncak koyuyum oynasın bi bebek değil sürekli kucakta gezdir yürümek istiyo tut yürüt bi sn rahat durmuyo kıpır kıpırAttilar bizim pabuclari damaIlgi alak gostermiyorlar bir de hadi ikinci ne zaman diyorlar :)
Bebegin bir ayaklanirsa kilo falan kalmaz canim. Sen toplayabildigin kadar enerji topla simdi
kaynanalarda genelde var galıba bu kız uyanır uyanmaz emer emmez sap yapısıyo alıyo kucagımdan kızımı ver dıyo hata dedesine de sureklı babası al sev ayyy pardon dedesı diyo iyice kendılerının sanıyorlar subatta okula baslarken götürme kızımı oralara ben bakarım diyo töbe töbe ii bari bide emzirde tam olsun dedim
yok canım ya ne enerjısı 6 aydır uyumuyorum desem yerı saat bası uyanıyo bide asırı haraketlı onune oyuncak koyuyum oynasın bi bebek değil sürekli kucakta gezdir yürümek istiyo tut yürüt bi sn rahat durmuyo kıpır kıpır
evet evet o laf da cok moda bu bızım siz yenisini yapınBenim annem o ise de talipti de simdilerde gelip bakmaya useniyor:) Bir daha geldigimizde yuruyor olacak, kaciriyorsun guzel zamanlarini diyorum
Esimin ailesi de "kizim bir tane daha yap bunu bize ver" diyor:)
Para ile alinan birseu olsa alip dagitacagim her birine, gonulleri hos olsun
pışşşşşıııkk.... bir daha doğuramam...doya doya sevsinler..başka yok...torun evlattan tatlı derler...daha 6 aylıklar ben torun olsa nasıl olur diye düşünüyorum...Allah o günleri göstersin inşallah...Attilar bizim pabuclari damaIlgi alak gostermiyorlar bir de hadi ikinci ne zaman diyorlar :)
Bebegin bir ayaklanirsa kilo falan kalmaz canim. Sen toplayabildigin kadar enerji topla simdi
ılk 4 ay cok yedım canım sutum azalmasın dıe her emzırdıgımde bi çikolata atıyordum ağzıma gece falan cok yiyordum 2 aydır gece yemelerini kestim 4-5 kilo verdim ama doğumdan sonrada aldığım için hala bi 10 kilo vermem gerek.Bu tempoda hala kilo sorunun mu var?
Neler yeyip iciyorsun gun icinde canim?
evet canım aynen katılıyorum özellikle bi düzen olmaması mahvediyo doğdu doğalı oturup keyıfle yemek yemedım annem tutuyo ye dıye bende hızlı hızlı yıyıp kızı alıyorum hemen hele uykusuzluk uyumadıkca acıkıyorum yemesem halsızlıkten kızı zor tasıyorum kucagımda dediğin gibi stres bi taraftan inşallah hayatlarımız bi an önce yoluna girerpışşşşşıııkk.... bir daha doğuramam...doya doya sevsinler..başka yok...torun evlattan tatlı derler...daha 6 aylıklar ben torun olsa nasıl olur diye düşünüyorum...Allah o günleri göstersin inşallah...
K kubizm ilk bebekten sonra verilirse kolay gdiyormuş ama 2 bebekten sonra biraz yerleşiyormuş kilolar...(marketteki kasiyerin yalancısıyım)...farkındaysan bebeklerinin bir düzeni olan annelerimiz güzel kilo verdi.. Aklımdakiler @Snowyy ,simca12 ..maşşallah diyim....buda bahane biliyorum kendi adıma konuşuyorum ama inşallah bizimde bir düzenimiz olur...2 arada birderede ne bulursa hızlı hızlı yemek yemek ...yerine.. rahat rahat yemeğimizi yediğimiz ve uykudan fedakarlık etmeden ,vaktimizin çok olduğu günler gelirse kafamız rahat olursa yok ek gıdaydı bilmem neydi kabızmı oldu ishalmi oldu demeden...veririz inşallah...şu çabamla daha 1,5 kilo verdim oda dediğin gibi gram gram... almayalımda gidiyor diyelim şimdilik...
canım tek bildiğim pekmezi yapılan ürünlerin kaynatılmadan vakumlama soğuk pres yöntemiyle yapılması gerekiyormuş.. diğer türlü kaynatılınca besleyici değeri gidiyor bildiğin şeker oluyormuş..hiç bir faydası yok bebeğe de bizede...enerji veriyor sadece ve kilo ...canım ya koska da vakumlama yontemıyle yuksek ısıya maruz kalmadan üretıyormus pekmezı netten arastırırken öğrendim koska dan alıyorum bu konuda bilgin var mı sen ne veriyorsun
haklısın ben deli gibi ekmek yiyorum süt zaten hamileyken bile içmedim yogurt falanda işte zar zor yiyorum yumurtadan tıksındım yıyemıyorum arada et baska protein yokcanım tek bildiğim pekmezi yapılan ürünlerin kaynatılmadan vakumlama soğuk pres yöntemiyle yapılması gerekiyormuş.. diğer türlü kaynatılınca besleyici değeri gidiyor bildiğin şeker oluyormuş..hiç bir faydası yok bebeğe de bizede...enerji veriyor sadece ve kilo ...
bizim yaptığımız tek yanlış.. hareketli olsakta,karbonhidrat ağırlıklı beslenmemiz...protein ağırlıklı beslenseydik bebeklerimizinde karnı ağrımazdı biizimde kilomuz kalmazdı diye düşünüyorum...
pışşşşşıııkk.... bir daha doğuramam...doya doya sevsinler..başka yok...torun evlattan tatlı derler...daha 6 aylıklar ben torun olsa nasıl olur diye düşünüyorum...Allah o günleri göstersin inşallah...
K kubizm ilk bebekten sonra verilirse kolay gdiyormuş ama 2 bebekten sonra biraz yerleşiyormuş kilolar...(marketteki kasiyerin yalancısıyım)...farkındaysan bebeklerinin bir düzeni olan annelerimiz güzel kilo verdi.. Aklımdakiler @Snowyy ,simca12 ..maşşallah diyim....buda bahane biliyorum kendi adıma konuşuyorum ama inşallah bizimde bir düzenimiz olur...2 arada birderede ne bulursa hızlı hızlı yemek yemek ...yerine.. rahat rahat yemeğimizi yediğimiz ve uykudan fedakarlık etmeden ,vaktimizin çok olduğu günler gelirse kafamız rahat olursa yok ek gıdaydı bilmem neydi kabızmı oldu ishalmi oldu demeden...veririz inşallah...şu çabamla daha 1,5 kilo verdim oda dediğin gibi gram gram... almayalımda gidiyor diyelim şimdilik...
ılk 4 ay cok yedım canım sutum azalmasın dıe her emzırdıgımde bi çikolata atıyordum ağzıma gece falan cok yiyordum 2 aydır gece yemelerini kestim 4-5 kilo verdim ama doğumdan sonrada aldığım için hala bi 10 kilo vermem gerek.
cok evham yapmıssın canım agzından yel alsın hem delık olsa 6 aydır kontrol oluyo anlasılmaz mı sen kalbını ferah tut
geçmiş olsun canım. hiç düşünme bebişin sağlıklıdır. insan ister istemez korkuyor herşeyden
canım ben yürütweç kullanmıyorum. pek de tavsiye etmiyorlar. evet koyarak iş yapmak kolaydır ama bırakıyorum işler kalıyor :)
aynen canım teşekkür ederim
amin canım cümlemizinkini korusun
senin aldığına baktım şimdi sanırım ayak kısmı düzlenenden. (nasıl bir kelimeyse anlamışsındır:)
valla onu da çok beğendim gözüm kaldı :) güle güle kullanın canım
ben pekmezi sade veriyorum. öğlen sebze çorbası akşam biraz meyve yatarken bazen yoğurt ama bunların hepsi azar azar ve zorlamıyorum iki kaşık yesin üçüncü için diretmiyorum. diğer öğünlerin hepsi anne sütü
bende spora başlamayı düşünüyorum canım birlikte gidelim.
umarım düşüncemde kalmaz sadece uygulamaya da geçerim:)
giy canım..ne de hevesin varsa ne yapmak istiyorsan yap beeğinle...hayatta başka güzel ne varki...
aldığın çok güzelmiş canım... güle güle giysin... üzerinde paralansın diyeceğim ama zaten okadar süre giyemiyecekler... bana görümcem vermişti... vermeseydi alırmıydım diye düşünüyorum ...dışarı çıkarken ,sanıyorum kalın battaniyelerle idare ederdim...
kakanız bol olsun bir daha kabız olmaz inşallah..
yok canım ne yaptıysam aynı bazen akıyor bazende akmıyor burnu.. ama devamlı tıkalı...
ay gerçekten mi ? odamı sunii...çim diye diye yapayınamı dokunuyormuşuz....
canım piirnç unu kabızlıkta birebir...tarhanada da un var...bağırsakları senin sütüne alışkın ancak onu sindirebiliyorken... içinde kırk çeşit bulunan tarhana ve pirinç unuyla karşılaşınca ,ben daha sütü sindiremiyorum.. bunlar ne bilmiyorum diye paydos etmiştir kuzunun bağırsakları...ben hepten kestim ek gıdayı düzeldi yavaş yavaş...
canım boğazına kaçmasından korkma zaten boğazına kaçsa midesine inerdi... yutamadığı için takılmıştır... asıl soluk borusuna kaçmasından kork... zaten kuzucuğun kendini koruduğu için öyle tepki veriyor...öyle öyle öğrenecekler... yinede dikkatli bir şekilde püreli olarak yedirmeye devam et... tutup nohut kadar olmasın tanelerin ama yani püredende biraz kıvamlıca olsun... pütürlerin boyularını kendin ayarlar yutabildiği kadar ,öğrendikçe büyültebilirsin parçacıkların hacmini...
istedi evet canım... bu arada almışsın.. hayırlı olsun güle güle kullansın bebeğin...
hoşgeldin canım...ben hiç bir şey sürmüyorum o kızarıklıklara ılık su ile siliyorum,ertesi gün geçiyor...yine oluyor yine geçiyor...canım vereceğin 1 çay kaşığından birşey olmaz diye düşünüyorum ama sen yine içine sinen bir günde başlarsın...
benim kız da aynı memede uyuyordu... nasıl düzelticem nasıl alıştırıcam diyordum...şimdi meme verdiğim halde uyumuyor.. daha kötü oldu...memde uyuyor diye hayıflanıyordum işimede geliyordu en azından uyutabildiğim bir yöntem var diye... ninni çalacak bir yandan memede vercen(memeyi almayınca ayağımda sallıyorum ) pışpışta yapcan... ancak uyuyor ...
geçmiş olsun tanıdığınıza... benim kızda öksürüyor hatta yorganı çarşafı havalandırarak örttüğümde... helen hava akımına nefes alamayarak tepki veriyor... tam anlatamadım biliyorum ... kalbinde üfürüm olan bebekler olurya onların yanından bile geçseniz o hava akışıyla bile nefes almakta zorlanır... doğduğundan beri yapıyor... kalbinde delik olan bebekler ağladığı zaman morarırlar... o belirti olmadığı için evham yapmak istemiyorum...ki benim kzı felaket ağlıyor ve rengi kızrıyor doğal olarak morarma yok...sende evham yapma canım...
geçmiş olsun canım..dişleri de hayırlı olsun kuzucuğun...yürüteç vardı evde görümcem vermişti... sürekli içind etutmasamda wc. ye giderken.. yemekere bakarken içine koyuyorum 1-2 dakika oyalanıyor zaten pekte sevmedi...
canım uyusunda nasıl uyursa uyusun vaziyetindeyim... sen bir yönteme alıştırırsın ama senden başka bakanlarda var bebeğine... yani bizim bunları uygulamamız çok zor... bebekmi alışacak yönteme yoksa evde bakanlarmı orası karışık biraz...sütüde 500 ml alması yeterliymiş... ek gıda döneminde....kendine iyi bak canım... işinde gücündede Allah kolaylık versin...
ohh maşşallah ayaklanmış... keşfe çıkmış yaramaz...
canım doktora , o verdikleri listeyi biz mi uygulayacağız yoksa bebeğemi vereceğiz diye sormuştum geçen ay ... şaka yollu sordum ama o liste çok ağır ve yavaştan almama rağmen kızım kabız oldu... yoğurt ve 1-2 meyveyle tekrar başlayacağım...
geçmiş olsun canım benim...anne sütü alıyorsa eskisinden de çok emzir geçer inşallah...ıhlamur benim kzızıma iyi gelmişti... bir avuç ıhlamuru 5 bardak suda , kaynayınca 5 dk. haşladım...ve 2 ölçek-2 öğün verdim...2 günde geçti şükür
gözün aydın canım...çok sevindim...
bebeğin yutabilmesini kolaylaştırmak için sıvı katılması gerekiyor ..seyreltmek amaçlı... daha ben başlamadım kahvaltıya ...ama yedirseydim @BrujaV ın yaptığı gibi sütü kestirerek peynir verirdim... belki 1 çay kaşığı kadar yumurta...
dikkat etmene rağmen hala kabız demek... geçe rinşallah canım... ben kıızn poposunu vazeli batırılmış kulak çöpüyle uyarıyorum... belki kabızlığı geçmiştir maa önde duran taşlaşmış dışkı vardır belki çıkmasını engelliyordur... benim kızda öyle oldu... taş gibi kaka lar var bezinde geri kalanda sıvı ile karışık ...bir kakasını yapsın rahatlasın... düzelsin bağırsağı sonra diğer çeşitleri denersin...
canım bende erzurumda öğretmenim ama sana tavsiyem mont falan az kalır önce bi astronot alman sonrada kalın yünlü bir battaniye giydirdikten sonra sararsın. ben üstüste 5 kat giyerdım ama ne care afedersin burnumdaki sümük donuyordu allahtan subata kadar gitmiyorum gidince ne yapacaz bakalımsağol canım bizim babanne erzurumlu kışın sömestrda oraya gidiyoruz mağlum çok soğuk oluyor o taraf bize mont şart bugünde h&m den bere eldiven aldık erzuruma hazırlık
canım ben de ata uni mezunuyum o yüzden oranın soğuğunu çok iyi bilirim aynen öyle eşim de orda 4 yıl kadar öğretmenlik yaptı ama neyse ki benim yerime o eş durumu istedi de kurtuldum o soğuktancanım bende erzurumda öğretmenim ama sana tavsiyem mont falan az kalır önce bi astronot alman sonrada kalın yünlü bir battaniye giydirdikten sonra sararsın. ben üstüste 5 kat giyerdım ama ne care afedersin burnumdaki sümük donuyordu allahtan subata kadar gitmiyorum gidince ne yapacaz bakalım
benim sayfam hep açık canım ama ben arada bakabiliyorum mağlum bebiş izin verdikçeherkes ya acık bıraktı ya geçmiş okuyor sessizlestı burası. kızlar bu arada esmerden yine ses yok okuyorsan arada yaz canım bebişin ne yaptı ek gıdayla arası nasıl sen nasılsın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?