- 3 Haziran 2014
- 424
- 801
- 128
Korkma sadece annesi sen korkma yoktur öyle menenjit felan.bir iki güne düzelir.ama o oyuncağı gösterme bi süre.senin leke de mantar olabilir kaşınıyomu pul pul oluyormu.kızlar günaydın,
benim soularım olacak ya akşamdan beri kafama takıldı.
1-) Oğluma dün akşam dayısı pepenin oyuncak telefonunu almış çaldırınca ürkerek gözlerini açtı ellerini havaya kaldırdı ve kendini geriye doğru attı sonra sakladık çıkardık tekrar aynısını yaptı sonra da korkuyor diye kaldırdık, ancak onu görmemesine rağmen aynı hareketi birkaç kez daha yaptı sonra yapmadı bende korktum ve netten baktım birinin çocuğu da öyle yapmış doktora götürmüşler doktor menenjit şüphesiyle tahlil yaptırmış temiz çıkmış inşallah böyle bir sorun yoktur. Birazdan annemi arayıp aynı hareketi yapıp yapmadığını soracagım sizce birşey yoktur değilmi kızlar?
2-)Benim tam göğsümün altında kırmızı bir leke var azdı biraz yayıldı daha doktora gitmedim böyle bir surum yaşayan varmı?
Hirsizi dun erken cikti, bugun de yok. Insallah yeni isi olmustur:)
canlarım haber geldi işten ama şu anda açık departmanlarda harcanacağımı düşünmüşler..üniversite mezunu olduğum için beni bölge müdürlüğüne yerleştirmeyi uygun görmüşler... dedikleri yerde de boşluk 1-2 ay içinde açılacakmış beklemeliymişim...ne kadar doğru bilemedim.. belki oyalamak istiyorlar kibarca alamıyacağız diyemediler.. neyse zaten çok bağlanmamaıştım diğer iş vakasından sonra...hayırlısı..şimdiki işime devam...Inşallah olmuştur..kimsecikler yok topikte hırsızı ve Snowyy siz olmayınca iyice sessizleşiyor. ? Tabi bide esmer olmayınca.
esmerim hoş geldin arada bir yokla burayıda...geçmiş olsun canım... kızınıda öp benim için...Canlarim Nasılsıniz?
Herkes iyidir diye umuyorum.
Zaman çabuk geçiyor bazı şeyler dünkü kadar taze.
Benim tırtıl şükür iyi ama ben grip oldum çok kötüyüm kızım da az da olsa etkilendi sanırım.
Ara ara bakacağım çok uzak kaldım sizlerden herkesi kocaman öpüyorum.
Dikkat edin hasta olmayın
aklımıza gelmişti canım... olaylar olduğu zaman...Allah erkesin ailesini korusun inşallah...Ankaradayım annemin yanında ☺
Batman karışınca geldik oglumla yuvarlanıp gidiyoruz
antibiyotik bir yerden sonra hiç bir işe yaramıyor bazı bünyelerde....özellikle çocukluk yaşlarından beri antibiyotik kullanan insanlarda artık bağışıklık yapıyor...iyileşmene sevindim canım..zaten en bilindik etkili mikrop atma yöntemi terleme değilmi.. iyi bir terlemeyince insan düzelemiyor....inşallah bir daha sana bulaşmaz bu mikroplar...defolsun gitsinler...ölsün mikroplar....Teşekkür ederim tavsiyelerin için. Antibiyotiği kesince iyileştim! Bol su, kalın giysiler yetti. Tuhaf olan, her şeye rağmen gece terlemelerim devam ediyor. Antibiyotiklerin etkisi sanıyorum. Annem de "lohusa terini atmamıştın, odur" diyor..
Sağolasın iyi dileklerin için..
merhaba canım..evet uzun zaman oldu sen yazmayalı...bende onu merak etmiştim kalçası nasıl oldu acaba diye..canım üzülme düzeliyor yavaş yavaş..anlatmıştım ya sana yeğenimde geçirdi diye.. ne zor zamnalr atlattınız o aparat çıktıya miniğin ve sen nasıl rahatlamışsınızdır... bundan sonrası daha kolay...merhaba arkadaşlar ben çoğu zaman sizi takip etmeye çalışıyorum ama pek yazmıyorum en son 4 ay önce yazmıştım sanırım, sonra 2 ay yoktuk memleketteydik, dönüşte de ara ara baktım anca yazıyorum dişler çıkmış ek gıdalara geçilmiş, ne güzel
bilmem hatırlar mısınız benim kızımda kalça çıkığı vardı hatta başka bir arkadaşa da aynı teşhis konulmuştu o ne yaptı bilemiyorum biz 3 ay pavlik bandaj kullandık yaklaşık 10 gündür de çıkardık bandajı kalça açıları istenilen seviyeye geldi, ama kalçadaki kemik başları henüz gelişmemeş 9 aya kadar sürebilirmiş gelişmesi, 2 ay sonra gelin film çekelim dediler ama benim içim hala rahat değil 2 farklı dr götürdüm ama sanki kalçadan ses geliyor dr dedi doru ses var ama açılar normal
bu aralar asıl sorunum uyku önceden 4 saat kesintisiz uyuyordu 1 aydır saat başı kalkıyor uykuya çok zor dalıyor, emziriyorum yok, kucağımda sallıyorum yok, beşikte sallıyorum yok ayakta sallıyorum yok, şimdi size uyku eğitimini danışmak istiyorum, aranızda kendi kendine uykuya geçiş için eğitim veren oldu mu hani yatağına bırakıp sallamadan uykuya geçmesini sağlamak, tecrübeleri olan varsa paylaşırsa sevinirim, deniyecem ama ya ağlamalarına dayanamayıp alırsam daha kötü olursa diye de çekiniyorum
canım işte böyle böyle insanlar birbirlerini tanıyor ..iyiki işe başladığın gün gelmemiş... o zaman daha zor durumda kalacaktın..en azından şimdi vaktin var yeni biri için...yabancı biri zor tabi evin içinde... inşallah kafana göre birinsan evladı bulursun...kızlar çok sinirliyim yardımcı olarak tutuğum kadın işi bıraktı p.tesi bekledim gelmedi aradım ben daha sonraki p.tesi anladım dedi geldi dedi düğün var doktoro gidicem tamam dedim perşembe pazar gelme bu hafta ben işe başlamadım henüz 9da gel 4 te gidersin dedim 2. gün geldi yani dün etrafı topluyo gösterirsem işleri yapıyor 2 gün oldu yatak odası çocuk odasına el sürmedi bende ded,im nasılsa tüm hafta buradasın yavaş yavaş yaparsın düzenini kurarsın dedim hani sıkmıyım baştan diye dün kuruyan orapları dürüyor yanımda bende kızı doyuruyorum dedim işin bitsede kalkma benim kız biri hareket ettiği zaman onu takip edip emmeyi bırakıyor sonrada bir daha biberonu almıyor aalap kalktı gitti benimkide bıraktı bibetronu 120cc 40 cc kaldı vermeye çalışıncada ağladı neyse ses etmemdim dedim yerken ya bitene kadar otur yada içeri girme sonra bi baktım saat 3 benim kıza güle güle dedi giyinci kapıdan bana gidiyorum dedim hayrola ee ablam gelicek bize gelmiştir gibiyorum bende dedim baştan anlaşalım alışkanlık haline gelmesin bu eğer bir işin varsa elbette musade ister gidersin ama böyle emrivaki yapa dedim bu sabah gelmedi aradım dedisen bana emrivaki yapma dedin gücendim gelmiycem hem çocuk yiyecek diye ben yerimden mi kalmıycam alışsın dedi bende bizde el yanında çalışıyoruz deneni yapıyoruz ve kafamıza göre .çıkamıyoruz bunda alınacak bir şey yok gelmiyeceksende arasaydın gel hakkını al dedim bana sen ben fakirim diye bana emrivaki yapma diyip beni ezzdin ama fakirim diye ezdirmem kendimi dedi dedim baş olmayacak demogoji yapma ablacım hakkını gel al konu kapandı iyi günler dedim valla sinir oldum yaaaa.zaten bu gelmiyeceği belli dün patateş çıkardım kızartsın diye bende pilav yaptım tavukla öğlen yedik yemeği ben yaptım dedim eşim yanına patates sever sende onu kızart suya koymuş soymadan kızartmadan gitmiş dünden o gelmemyi koymuş kafaya.
galiba dişinden canım..ama uzun sürüyorsa bu durumu halsiz yada çok keyifsizse..bir doktora götür istersen... sürekli ağlıyormu..yada çok sessizleştimi ...benim kızda aynı dünden beri.. bu gün biraz iyi gibiydi...geçmiş olsun canım..diş ishalde yapıyormuş... yakında dişide çıkar inşallah ta sende rahatlarsın miniğinde...Iyi gunler her kese.ya kizlar benim porsuum grip oldu ya.3gundur huysuzdu.ben disi yuzunden sandm.dun burnu tikandu bu gunde salya sumul yuzu gozu.disinden dolayi zaten yuzu kizarik ve catlaklar vardi ,silmeye kiyamiyorumnormalde 1ya da 2 kere kaka yapar.4.aydan saat 9 da uyuyan porsuum dun 2de uyudu 3 te uyandi ve ishal gibi sirtina kadar kaka yapti.okyanus suyu damlatiyorum tikaniklik icin,gece atesi 37,8 olunca fitil koydum ,disinden mi grip mi anlamadim ki
menenjit aşısını yaptırmanızı öneririm dedi doktor...bencede önemli bir aşı..en korktuğum şey bebeğimin menenjit olmasıkızlar takvimde olmayan menenjit aşısı varmış bilgisi olan ve yaptırmak isteyen var mı
canım yapabildiğin kadar mayala cıvık olsun tutmasın nasıl yaparsan yap bizde yapa yapa öğreniyoruz ki hala bazen tutmuyor olmuyor bazen tutuyor...hazırların hepsinde koruyucu var...mecburen var çünkü bir yoğurdun o kadar raf ömrü olmaz...Arkadaşlar bebeğine hazır yoğurt veren var mı ben bi türlü mayalayamıorum evde, babymix markası varmış önerebileceğiniz farklı bi marka var mı bizim kız 6 aylık
canım geçmiş olsun... bu ay kilo almaz hatta zayıflayabilir demişti doktor... oğlun boyuna vermiştir ..büyüyorlar... birde eskisine göere daha aktifler ya kilo almamaları normaldir...benim kızda iyice inceldi sanki...Günaydın kızlar. çok kötü durumdayız. Ben hastayım zaten şimdide alpin balgamı var öksürüyo sesi kısıldı. ? Çok huysuz dün iki den aksam ona kadar uyumadı yemedi sadece meme ağzında dursun diyo yanından kalktığım an uyanıyor.ıhlaamur pekmez yapıyorum onu içiyo sadece.dün temizlik günümü bide temizlik yaptırdım.bugun hava bozdu yağmur yağıyor. Eşim de grip olmuş yedi de attı kafayı yattı.büyüklerin isteği bitmiyor. Akşamki bulaşır oyle duruyo. Ömer'in odev bitmedi yapıcaz.dr gidicem öğleden sonra bakalım ne diyecek.gören zayıflamış bu oğlan diyo bide iyice sinirim bozuluyor.
korkmuş yavrucak...belki arkaya doğru atılmak hoşuna gitmiştir ondan tekraralıyordur canım.. yoksa hala korkarakmı atılıyor arkasına... menenjitle ilişkisini anlayamadım...o baktığın kişinin çocuğu uzun süreli anormal davranışlar sergilemiştir... 2-3 defa aynı hareketi yaptı diye bir şey olacağını sanmıyorum... merak etme canım...kızlar günaydın,
1-) Oğluma dün akşam dayısı pepenin oyuncak telefonunu almış çaldırınca ürkerek gözlerini açtı ellerini havaya kaldırdı ve kendini geriye doğru attı sonra sakladık çıkardık tekrar aynısını yaptı sonra da korkuyor diye kaldırdık, ancak onu görmemesine rağmen aynı hareketi birkaç kez daha yaptı sonra yapmadı bende korktum ve netten baktım birinin çocuğu da öyle yapmış doktora götürmüşler doktor menenjit şüphesiyle tahlil yaptırmış temiz çıkmış inşallah böyle bir sorun yoktur. Birazdan annemi arayıp aynı hareketi yapıp yapmadığını soracagım sizce birşey yoktur değilmi kızlar?
2-)Benim tam göğsümün altında kırmızı bir leke var azdı biraz yayıldı daha doktora gitmedim böyle bir surum yaşayan varmı?
Zayıf olmasına Takmıyorum zaten ama kilo almasada zayıflama olmaz bebeklerde zayıflama oluyorsa sorun zaten.boyu uzadı ondan öyle gözüküyor diyorum her seferinde zaten.bakalım Dr gidicem öğleden sonra ne kadar olmuş.çok geçmiş olsun canım Allah şifa versin. Görüpte zayıflamış diyenlere bakma canım sağlıklı olsun da zayıf olması önemli değil.
Masallah, afiyet olsun canim
Okula neden meyve goturmek zorundasin?
Tanimadigi ses&yuzden korkunca benimki de yapiyor canim. Yoktur birseyi, kendini endiselendirme.
Kasinti falan var mi?
canım geçmiş olsun.her işte bir hayır var umarım gönlüne göre bir iş denk gelir.merhaba kızlar....çoğumuzun bebeği huzursuzmuş bu aralar..benim kıızmında dünden beri ateşi var...38 i geçmede uzun sürede düşmedi.. bu gü iyiymiş bakalım...dişten galiba...
canım oğlunun bir şeyi yoktur bence bizimkide müzik çalan bi kelebek oyuncağı vardı onu hiç sevemedi gözlerini açıp geri itip kendini yüz buruşturuyor.o kızmızılıkta ablamdada olmuştu mantardı merhem verdi dokturu geçmişti.kızlar günaydın,
merhaba kızlar nasılsınız biz 6 aylık olduk mama sandalyemiz geldi dün eline muz verdik tarif ettiğiniz gibi ağzına götürdü ama çok sevmedi sanırım eşim ben yokken nasıl olsa artık yedireceğiz diye eline mandalina da vermiş onu şapur şapur emiyordu :)bizim buraya herşey köylerden gelir babam köyde keçileri sağıp getirmşti kaynatıp bardak bardak poşetlemiştim şimdi onları mayalayacağım çok heyecanlıyım oooooooo sizler omlete geçmişsiniz maşallah...
Ne güzel sabah ayran içiyorsun eşim çayı çok sever beni de alıştırıyor maalesef
merhaba kızlar....çoğumuzun bebeği huzursuzmuş bu aralar..benim kıızmında dünden beri ateşi var...38 i geçmede uzun sürede düşmedi.. bu gü iyiymiş bakalım...dişten galiba...
@Snowyy teşekkür ederim canım 2 ay hiç giremedim nete sonrada ara baktım demen baktığım zamanlar denk gelmemişim, çok teşekkür ederim umarım tez zamanda kızımın sorunu tamamen geçer, uyku eğitimini müsait bir zamanımda araştıracam dediğin gibi uygun zamanıda beklemek lazım , bide ben kendimden çok bakıcı için çekiniyorum ben katlanır uyuturum ama bakıcımız biraz kilolu ve dizleri ağrıyor o kucakta uyutamaz, ayakta sallması da olmaz sanırım en azından ben evdeyken öğretebilirsem uyusun kendi kendine yoksa 2 ay sonra bakıcı başlayacak yapamazsa kadın bırakır gider valla,
ne güzel siz bayağı bayağı kahvaltı veriyorsunuz ben hala meyve püresi bide yoğurt veriyorum onlarıda önce yemedi şimdi zorlaya zorlaya 2-3 kaşık yiyor bu gün yada yarın bir sebze püresi vereyim diyorum
Zayı
Zayıf olmasına Takmıyorum zaten ama kilo almasada zayıflama olmaz bebeklerde zayıflama oluyorsa sorun zaten.boyu uzadı ondan öyle gözüküyor diyorum her seferinde zaten.bakalım Dr gidicem öğleden sonra ne kadar olmuş.
şimdi aradım yok yapmadı dedi annem ama hoporlör de açılınca telefonda yapıyor sagol canım rahatladım biraz.
Kaşıntı yok canım
amin canım inşallah.....sen bakıcı ben iş ...aramaya devam umudumuzu kaybetmeyelimcanım geçmiş olsun.her işte bir hayır var umarım gönlüne göre bir iş denk gelir.
işler çoktu pekte tadım yoktu...salı erken çıktıkişten , dünde tatildi...bir de bazen böyle dumur oluyorum...yine ölüm korkusu düştü içime...kaç gündür...Masallah afiyet olsun
Bizim evde cay misafirden misafire piser canim. Cay icme huyumuz yok. Ikimiz de ayran&yogurt hastasiyiz. Yemek icin mutfaga gecince ilk sorumuz "ayran mi yogurt mu??"
Neredesin kuzum sen. Hem sevindim isin oldu ondan gelemiyorsun artik diye, hem uzuldum belki bir daha gorusemeyiz diyeKismette varsa olur, hayirlisi.
Hasta degildir insallah canim. Dikkat etsin kv soyle, terletip usutmesin kizi.
Aman sakin zorlama canim. Madem evdesin sen de blw yap. Koy onune o kendi yesin. Bak daha istahli yiyecek o zaman. 2 aya kadar da zaten hem menusu oturur hem de kendi yemeye alisir. Bakici ile de uyum problemi yasamaz.
Iyi haberlerle gel canim.
Yuksek ses rahatsiz ediyor demek ki cocugu. Takip et canim yayilma, agri&kasinti olursa doktora gorun.
amin canım inşallah.....sen bakıcı ben iş ...aramaya devam umudumuzu kaybetmeyelim
işler çoktu pekte tadım yoktu...salı erken çıktıkişten , dünde tatildi...bir de bazen böyle dumur oluyorum...yine ölüm korkusu düştü içime...kaç gündür...
sadece şakakları elleri ve koltuk altlarında ateş var diğer tarafları normal...üst dişlerimi çıkacak acaba diş etlerine okununcada ağlıyor...bakalım hayırlısı
merhaba kızlar nasılsınız biz 6 aylık olduk mama sandalyemiz geldi dün eline muz verdik tarif ettiğiniz gibi ağzına götürdü ama çok sevmedi sanırım eşim ben yokken nasıl olsa artık yedireceğiz diye eline mandalina da vermiş onu şapur şapur emiyordu :)bizim buraya herşey köylerden gelir babam köyde keçileri sağıp getirmşti kaynatıp bardak bardak poşetlemiştim şimdi onları mayalayacağım çok heyecanlıyım oooooooo sizler omlete geçmişsiniz maşallah...
merhaba kızlar....çoğumuzun bebeği huzursuzmuş bu aralar..benim kıızmında dünden beri ateşi var...38 i geçmede uzun sürede düşmedi.. bu gü iyiymiş bakalım...dişten galiba...
Korkm
Korkma sadece annesi sen korkma yoktur öyle menenjit felan.bir iki güne düzelir.ama o oyuncağı gösterme bi süre.senin leke de mantar olabilir kaşınıyomu pul pul oluyormu.
üstler zorlayacak gibi...soğanıda almıyor ağzına ,alsa rahatlatacak ...her zamn aklımda ama ,bazen oluyor böyle 2-3 gün geçmiyor korkusu...hazır değilim belki ondan...Benimkinin ust dislerinin oldugu yer kipkirmizi. Ciksa da rahatlasaydik.
Hayirdir neden korktun ki olumden?
sağol canım...ılık duş ve yelpazeyle normale döndü ama yarım saat uyusa hemen 38 e çıkıyor..inşallah tekrar çıkmaz gece hiç uyumadı..çok geçmiş olsun canım dişten olabilir. Takip edin bakalım inşallah tekrar çıkmaz.
üstler zorlayacak gibi...soğanıda almıyor ağzına ,alsa rahatlatacak ...her zamn aklımda ama ,bazen oluyor böyle 2-3 gün geçmiyor korkusu...hazır değilim belki ondan...
sağol canım...ılık duş ve yelpazeyle normale döndü ama yarım saat uyusa hemen 38 e çıkıyor..inşallah tekrar çıkmaz gece hiç uyumadı..
doğru kim hazır olabilirki...son olaylardan çok etkilendim sanırım..gerçi herkes etkilendi ama benim aklımdan 1 saniye çıkmıyor ...endişeleniyorum ister istemez...kızım için...hayırlısını versin...Benımki salatalıgı sevıyor. Dolaptan cıkınca soguk da oluyor, rahatlatıyor herhalde.
Hiçbir zaman hazır olamayız zaten gülüm. Sen elinden gelenin en iyisini yap, rabbimizin rahmeti&merhameti sonsuzdur; korkma hiç.
doğru kim hazır olabilirki...son olaylardan çok etkilendim sanırım..gerçi herkes etkilendi ama benim aklımdan 1 saniye çıkmıyor ...endişeleniyorum ister istemez...kızım için...hayırlısını versin...
bende armut veriyorum sert olanından..dolapta bekletiyorum önce...inşallah işe yarıyordur...
Günaydın kızlar. çok kötü durumdayız. Ben hastayım zaten şimdide alpin balgamı var öksürüyo sesi kısıldı. ? Çok huysuz dün iki den aksam ona kadar uyumadı yemedi sadece meme ağzında dursun diyo yanından kalktığım an uyanıyor.ıhlaamur pekmez yapıyorum onu içiyo sadece.dün temizlik günümü bide temizlik yaptırdım.bugun hava bozdu yağmur yağıyor. Eşim de grip olmuş yedi de attı kafayı yattı.büyüklerin isteği bitmiyor. Akşamki bulaşır oyle duruyo. Ömer'in odev bitmedi yapıcaz.dr gidicem öğleden sonra bakalım ne diyecek.gören zayıflamış bu oğlan diyo bide iyice sinirim bozuluyor.
Canım geçmiş olsun geçen haftada benim kız ablasınden kaptı kulağndadaı kızarıklık vardı bütün sorumluluk bizlere yuklenince zor oluyor benimde sinirlerim arada gerilir mesela bu gün pazar var kızın okuluna meyve goturmem gerek ev işi ayrı sabah 6.30 da ütü vardı yaptım velhasıl bu zaman bana yetmiyor haliyle buraya giremiyorum
sağol canım şuan yapmamış hiç yok büyüyene kadar göstermem. Hayır canım kaşınmıyor, dökülmüyor. Sadece midemin orda kırmızı olarak duruyor azdı çok az yayıldı.
üstler zorlayacak gibi...soğanıda almıyor ağzına ,alsa rahatlatacak ...her zamn aklımda ama ,bazen oluyor böyle 2-3 gün geçmiyor korkusu...hazır değilim belki ondan...
sağol canım...ılık duş ve yelpazeyle normale döndü ama yarım saat uyusa hemen 38 e çıkıyor..inşallah tekrar çıkmaz gece hiç uyumadı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?