GÜNAYDIN,ben aksaray gibi küçük bir yerde hemen bulmustum sen ilçe yada köy gibi bir yerde misin.ama ınan bizim köy burdan büyüktü:) ıstersen kargo ile yollarım ama o da en az üç gün sürer.hastalık ilerlememis bile olsa bebekler grip olunca gece hep uyanıyor öksürük geniz akıntısı uyandırıyor ben bogulacak diye korkardım her öksürük te gidip bakardım.onlar hasta olacağına biz olalım daha iyi olur bence.siz de dikkat edin size de geçerse sizden tekrar ona geçer bizde öyle oluyor.ve ilaç kullanmak iyi birşey değil ama eşim bronsit bebekken olmuş hala çekiyoruz hasta olduğunda oturarak uyuyoruz bu yüzden ben hep cigerine inmesinden korkup ilaç vermeyi tercih ettim.inşallah sabaha birşeyi kalmaz
Kizlar biraz once acilden geldik. Dun bebegim huysuz dis cikariyor demistim. Bugun dahada kotuydu aksam uykudan bi uyandi aglayarak dis eti sismisti. Diger ogullarimda yasamadigim icin hemen hastaneye goturdum ateside 38,5 tu. Disi apse yapmis, antibiyotik verdiler. Hicte kullanmak istemiyordum antibiyotigi bir yasindan once, baska bi caremde yok sanirim.
zahidenin programındaki hayri gözlükgiller çok faydalı diyip meyveli,ve polen,propolis ve ballı karışım yapmıştı her gün 1 kaşık verin doğal antibiyotik gelişimine faydalı diye .Günaydın hasta olan kuzulars geçmiş olsun bir an önce çıksın su dişler bizimkininde yine kulağı agiriyor çekiştirip duruyor o kadarda dikat ediyorum oluyor işte. Kızlar bir şey soracam arı sütü, polen,propolis büyük kızıma vermek istiyorum çok faydalı diye biliyorum üçünun karışımını yaptirsam ağır gelir mi bilgisi olan var mi sizin düşünceleriniz nNedir acaba
annem şimdiki çocuklar cin ali diyor çok akıllılar maşallah ya kıyamam insanın çok içine dokunuyor .doktor heyet raporu alıp iki ay evde kalın.anneyi istiyor dedi.ben gelene kadar aç durursa daha çabuk gelirim diye düşünürmuş ondan dedi kafalari bu kadar çalışıyor mu bilmiyorum.ben gidince emiyor inşallah ek gıda sıkıntısı cekmeyiz sonuçta bu süt bitecek bir gün ve cignemeyi yutmayi öğrenmesi gerek
bizim doktorumuz her ek gıda en fazla 100ml bir çay bardağı yesin ama anne sütü ama biz mama veriyoruz tabiki reddederse dahada azaltın ek gıdayı ana besini anne sütü dedi.bakıcı çok biliyor.Kızlar mutlu pazarlar :)
Biz bu gece hiç uyumadık maalesefKızımın uykusu gözünden akıyor, elleriyle gözlerini ovuşturuyo esniyo sürekli huysuz ama uyumamakta resmen inat ediyo. Kendi kendine uyuması bi hayal, sallayarak uyuması bi hayal yavaş yavaş memede uyuması da hayal olma yolunda ilerliyo. Gündüz gözleri kapansa da uyumuyo, gece de emzirip uyutuyorum yatağa koyduğum an uyanıp kaplumbağa gibi dönüp emekleyerek oraya buraya yardırıyo uyumaya hiiiç niyeti yok :) Artık dişten olmadığından da eminim bu durumun. Açlıktan desem sütüm olduğu halde ağlayarak uyandığında memeyi ağzına almasıyla uyuması bir oluyo. Anne kokusu mu istiyo diye bi gece eşimi salona gönderip yanımda yatırdım yine ikide bir uyandı durdu.
Çocuk dediğin uyur de mi arkadaş? Ben mi yanlış biliyorum? :) Bana dokunmasalar şu an 3 gün uyanmadan X şeklinde uyuyabilirim şahsen :)
Son zamanlarda kakasını 4 - 5 günde bir yapıyo ve yaparken her seferinde ağlıyor ve kakası nutella kıvamında (tiksinmeyin diye şair burada kakayı nutellaya benzetiyor :) ) poposu hafif kızarık ama çatlak yok sanki.
İşin içinden çıkamıyorum Bursa'daki güzeller, tavsiye edebileceğiniz iyi bi çocuk doktoruna şu an çook ihtiyacım var.
Çok az ek gıda verebiliyorum; sabah ya muhallebi ya da bebe bisküvisi+pekmez+kayısı+ceviz veriyorum öğlen de tarhana ya da sebze çorbası. Ama toplam yediği yarım çay bardağı ya var ya yok. Bakıcı ben işe başlamadan başladı alışsın diye, o da sürekli "bu çocuk yemiyo, bunun emsalleri her öğün bi kaseyi bitiriyo, beslenemiyo , memeye çok alıştırmışsın" bıdı bıdı, bıdı bıdı. ..bakıcı diye aldık kadın kaynana çıktı :)
En son bi cinnet geçirip bakıcının ağzına kürekle vurup susturucam, minnoşum un kafasına da tavayla vurup bayıltıcam, kendimi de camdan atarım, ohh kökten çözüm :))
doktorumuz 14 aylık olana kadar 1 dişi bile çıksa yeterli demişti bize .hoş iki diş çıkardık ama sorun değilmiş.Slm kizlar bende burdaki selo86'nin kiz kardesiyim 10 gun ara ile dogum yaptik yani bende nisan annesiyim 25 yasindayim 3.bebegim bundan sonra bende burdayim insallah acilisi yapiyim kizim 7 aylik ve hala bir tane bile disimiz yookkk benimle ayni durumda olan varmi biliyorum hala cikmamasi normal ama ablamin bebisinin 6 tane disi olmasi bizi etkiliyor saglikli gunler diliyorum
balığı bende yarın soracağım ama sığ su balığı ve küçük balıklerı 1 yaşından önce verilmeliymiş özellikle çipra gibi derin dip su balıklarını önermiyorlar ağır metal cive içerdiğinden .bu arada ela ve sana sevgiler.hamside vermeyin 1 yaşından önce demişti tv de.yarın doktorun dediklerini paylaşırım.Kızlar selam.Aksam yemeğinde ilk defa Ela ya d somon yedir dim. Snowyy sende Kerem e yedir mistin degilmi. Daha mama vermedim gerci balik tazeydi. balık için erken değil sanirim.
Günaydın güzeller balıktan bahsetmişsiniz geçen sormuştum hangi balık veriyorsunuz diye sonwy levrek verdim dedi başka hangi balık verebiliriz birde balığın tazeliginden anlamıyorum zira esimde bilmez bu yüzden korkuyorum balıktan ne kadar sonra emziriyorsunuz. motrodan alsam taze olur her halde büyük kızım yemezdi bu yesin istiyorum.sonwy canım arı sütü,poleni,hakkında fikrin ne büyük kızıma vermek istiyorum birde antibiyotik özelliği taşıyan vardı adını unuttum ya biraz sonra yazarım birde ye elması ve kırmızı pancar verdiniz mi onlarda çok vitaminli şimdi mevsimi aldım verecem bakalım sevecek mi.hasta olan kuzulars şifa diliyorum benim kuzuda diş yok çok hareketli kanepeyi tutunarak yürüyor bir yerleri tutup kalkıyor. Sizin kuzular nasillar
Kızlar mutlu pazarlar :)
Biz bu gece hiç uyumadık maalesefKızımın uykusu gözünden akıyor, elleriyle gözlerini ovuşturuyo esniyo sürekli huysuz ama uyumamakta resmen inat ediyo. Kendi kendine uyuması bi hayal, sallayarak uyuması bi hayal yavaş yavaş memede uyuması da hayal olma yolunda ilerliyo. Gündüz gözleri kapansa da uyumuyo, gece de emzirip uyutuyorum yatağa koyduğum an uyanıp kaplumbağa gibi dönüp emekleyerek oraya buraya yardırıyo uyumaya hiiiç niyeti yok :) Artık dişten olmadığından da eminim bu durumun. Açlıktan desem sütüm olduğu halde ağlayarak uyandığında memeyi ağzına almasıyla uyuması bir oluyo. Anne kokusu mu istiyo diye bi gece eşimi salona gönderip yanımda yatırdım yine ikide bir uyandı durdu.
Çocuk dediğin uyur de mi arkadaş? Ben mi yanlış biliyorum? :) Bana dokunmasalar şu an 3 gün uyanmadan X şeklinde uyuyabilirim şahsen :)
Son zamanlarda kakasını 4 - 5 günde bir yapıyo ve yaparken her seferinde ağlıyor ve kakası nutella kıvamında (tiksinmeyin diye şair burada kakayı nutellaya benzetiyor :) ) poposu hafif kızarık ama çatlak yok sanki.
İşin içinden çıkamıyorum Bursa'daki güzeller, tavsiye edebileceğiniz iyi bi çocuk doktoruna şu an çook ihtiyacım var.
Çok az ek gıda verebiliyorum; sabah ya muhallebi ya da bebe bisküvisi+pekmez+kayısı+ceviz veriyorum öğlen de tarhana ya da sebze çorbası. Ama toplam yediği yarım çay bardağı ya var ya yok. Bakıcı ben işe başlamadan başladı alışsın diye, o da sürekli "bu çocuk yemiyo, bunun emsalleri her öğün bi kaseyi bitiriyo, beslenemiyo , memeye çok alıştırmışsın" bıdı bıdı, bıdı bıdı. ..bakıcı diye aldık kadın kaynana çıktı :)
En son bi cinnet geçirip bakıcının ağzına kürekle vurup susturucam, minnoşum un kafasına da tavayla vurup bayıltıcam, kendimi de camdan atarım, ohh kökten çözüm :))
Slm kizlar bende burdaki selo86'nin kiz kardesiyim 10 gun ara ile dogum yaptik yani bende nisan annesiyim 25 yasindayim 3.bebegim bundan sonra bende burdayim insallah acilisi yapiyim kizim 7 aylik ve hala bir tane bile disimiz yookkk benimle ayni durumda olan varmi biliyorum hala cikmamasi normal ama ablamin bebisinin 6 tane disi olmasi bizi etkiliyor saglikli gunler diliyorum
benim kızda balığı severek yedi ...ızgara yaptım...sevdiler kuzucuklar balığı...balığa devam o zaman...Benim oğlan normalde pek bişey yemiyo ama balık yedi bende yiyo diye verdim hep taze olduğu müddetçe bi sıkıntı olmaz güvenilir bi yerden alırsın ben palamut levrek ve çipura verdim büyük balıkta kılçık sıkıntısı olmuyo
sütüm arttı gibi ama yinede doymasına yetmiyor...birde biberona alışıkya haldır haldır içeyim istiyor... memeye dudak tiryakisi benim kız..arada bir dişleyip emmeyi seviyor...en önemliside uyuma aracımız meme....Cocuk dedigin uyumaz canim. Ben 4-5 yasindaken annem kardesimle beni ogle uykusuna yatirirdi. Uyuyor taklidi yapar, anamizi uyutup gider tv izlerdik:)
Poposunda catlak olabilir arkadaslarin dedigi gibi. Bir doktora muayene ettir istersen. Sutun yeterliyse aldigi ek gida normal. Su stresli zamaninda hic zorlama. Bakiciniz da tam numunelikmis. Ona yapmak istedigin seyde hemfikirim ama digerlerini yapma
Canim uclari cikti cikacak. Agrilari var herhalde yoksa yatar uyurlar. Bir de 9. aya dogru yine bir atak vardi. Cok zor diyorlardi. Detayli bakmadim ne olup bittigine. Okuyunca paylasirim.
Iyi haberlerle gelin canim. Afiyet olsun tattiklari yarasin. Zorlamak ise yaramaz canim. Dogru yoldasin. Zamanla miktari artacak yediklerinin. Et de veriyorsun degil mi?
Afiyet olsun yarasin. 1.5 aydir veriyorum canim, bir sikinti yok.
Gulum sen evde oldugundan sutun artmistir diye ummustum. Emmesi nasil?
sor canım bizimlede paylaş...balığı bende yarın soracağım ama sığ su balığı ve küçük balıklerı 1 yaşından önce verilmeliymiş özellikle çipra gibi derin dip su balıklarını önermiyorlar ağır metal cive içerdiğinden .bu arada ela ve sana sevgiler.hamside vermeyin 1 yaşından önce demişti tv de.yarın doktorun dediklerini paylaşırım.
saol snowyycim amin inşallah yarar köfte yaptım birkaç kez sert mi oldu ne bilmem pek sevmedi haşlama yapıp versem mi diye düşünüyorum :)Cocuk dedigin uyumaz canim. Ben 4-5 yasindaken annem kardesimle beni ogle uykusuna yatirirdi. Uyuyor taklidi yapar, anamizi uyutup gider tv izlerdik:)
Poposunda catlak olabilir arkadaslarin dedigi gibi. Bir doktora muayene ettir istersen. Sutun yeterliyse aldigi ek gida normal. Su stresli zamaninda hic zorlama. Bakiciniz da tam numunelikmis. Ona yapmak istedigin seyde hemfikirim ama digerlerini yapma
Canim uclari cikti cikacak. Agrilari var herhalde yoksa yatar uyurlar. Bir de 9. aya dogru yine bir atak vardi. Cok zor diyorlardi. Detayli bakmadim ne olup bittigine. Okuyunca paylasirim.
Iyi haberlerle gelin canim. Afiyet olsun tattiklari yarasin. Zorlamak ise yaramaz canim. Dogru yoldasin. Zamanla miktari artacak yediklerinin. Et de veriyorsun degil mi?
Afiyet olsun yarasin. 1.5 aydir veriyorum canim, bir sikinti yok.
Gulum sen evde oldugundan sutun artmistir diye ummustum. Emmesi nasil?
Merhaba kızlar bugün dr gidecektik aradılar gelememiş dr 3 gün sonraya kaldı hayırlısı saol snowyycim amin inşallah yarar köfte yaptım birkaç kez sert mi oldu ne bilmem pek sevmedi haşlama yapıp versem mi diye düşünüyorum :)
Metro bana yakın ordan alayım o zaman. Saol canımGunaydin iyi bir hafta dilerim. Cok uykusuzum basim agriyor. Allahtan annem yanimda oglani emzirip yatak odasina yollanacagim
Canim metrodan aliyoruz biz baligi. Taze oldugundan hic emzirmekten korkmuyorum. Deniz baligi secin, yetistirme ya da tatli su olmasin. Biz levrek ve cupra verdik simdiye kadar.
Ergenlik doneminde 1 yil boyunca ari sutu ictim ben. Sute karistirirdim 1 ampul sabahlari. Propolis te dedigib gibi antibiyotik zaten. Sakincasi olmaz bilakis bagisikligini arttirir. Ama aldigin yere dikkat et, gercek olsun.
Saol canım büyük kızıma verecem anaokuluna başladığından bu yana burnu sürekli akıyor hafifde biraz enfeksiyonu geçmedizahidenin programındaki hayri gözlükgiller çok faydalı diyip meyveli,ve polen,propolis ve ballı karışım yapmıştı her gün 1 kaşık verin doğal antibiyotik gelişimine faydalı diye .
sadece irmik kattımköfteyi nasıl yaptın canım neler kattın içine.
sadece irmik kattım
canım ne güldüm ya hiç de gulecegim yokken:) ek gıda bizimkide yemiyor süt kolik bir çare bulamadım en son bugün mama sandalyesi alacagim.kaşıkla yemiyor elimle az az verince yalaniyor kedi yavrusu gibi.ağzına bal çalar gibi parmak parmak kıymalı tarhana çorbası verdim bir yemek kaşığı belki yemiştir.kiymaları geri itiyor diliyle.pacami tutup hade diyor yani memeyi aç:)bakıcı bulmak çok zor buldugun da çok bilmiş oluyor aglamayan uyuyan yiyen bebek istiyor öyle bebek varsa gidip farkını ödeyelim değiştirelim:) ikinci ihtimal oğlu varsa bakicinin gelin kaynana provasi yapıyor olabilir:) gece uykuda ağlıyor diye dün ilk kez aramızda yatirdim ağlaması geçmedi ama iki saatte hiç uyanmadi ben uyuyamadim o ayrı kucaklayıp besigine geri yatirdim.her gün ayrı bir alem kelin ilacı olsa hesabı yalnız degilsin bizde ayniyiz canım destek olmak için cevapladim malesef çözemedim bendeKızlar mutlu pazarlar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?