ver dünür yesin gelinim helal hoş olsun:)Kızlar selam.Aksam yemeğinde ilk defa Ela ya d somon yedir dim. Snowyy sende Kerem e yedir mistin degilmi. Daha mama vermedim gerci balik tazeydi. balık için erken değil sanirim.
masallah 3 çocuk 25 yaşında allah yardım etsin.bizim 5 nisan doğumlu hala dış çıkmadı doktor16.ayda çıkaran bile var deyince beklemekten vazgeçtim ben bizden daha tecrubelisin hem diğerleri erken mi cikarmistine guzel canim benim bebisimde dis yok kendini surunmeye masalardan tutup kalkmaya verdi
Geçen gün nubulazitor biri kulaniyorum dedi sanırım canan arkadaştı buhar makinası mi bu nasıl bir şey işe yarıyor mu biraz bilgi verebilirmisin bende almayı düşünüyorum benim kızın kulaktan dolayı geniş akıntısı ve hiriltisi oluyor işe yara inşallah
mesajını yeni gördüm eve gidince bakayım muhtemelen çin malıdır herşey gibi buda.saat 4 gibi evde olurum nereye koydum hatirlamiyorum eşim bulamaz ben hatirlamazsam.öyle oluyor heryeri mahalle yaptılar:) sizin mahalle biZim şehir merkezinden gelismistir aksaraydan bahsediyorum.öğrenince mesaj atarım hemenGÜNAYDIN,
teşekkürler biz yukarımızda bulunan köyün mahallesiyiz sahil kesimi olarak:) ama ilçe 10-15 km orada medikal var yarın doktor kontrolüne gidince alıcam bulamazsan int. sitelerinde var ama seninkinin markası ne en aazından kullndan ondan alayım.bende çok korkuyorum nefesini alamayınca elelrini sağa saola vurup ağlıyor zaten gerçekten onalrın yerine biz hasta olsak daha iyi çok zor onların hasta olması.benimde alerjik rinitim var arada astımmı tetikliyor ama astımım uykudaymış doktor öyle dedi benimde rinitim başladımı 1 ay kortizonlu spresy, anst. kulllanıyorum ama yine toparlanamıyorum.bende korktuğumdan ilaç kullanmayacak kadar cesur değilim.dün biraz otribebe ile açtım rahatladı ama 2 saat sonra aynı yine
veriyom dünür herkese inat veriyorum... boğazında kalır kusar demelerine rağmen veriyorum... kusuyor öğürüyor ben hale yediriyorum.. eline tavuğun butunu verip yemesini izliyorum... yemiyor bu çocuk diyen kv me videosunu çekip izlettim... günde yarım kilo yoğurt,1 kase muhallebi,1 kase çorba, 1 adet meyva, arada bizim yediklerimizden tırtıklıyor...sabah beraber kahvaltı yapıyoruz...ver dünür yesin gelinim helal hoş olsun:)
oy masallah gelinime:)) yarım kilo yoğurt derken)) elanin midesi kaç gram ki»veriyom dünür herkese inat veriyorum... boğazında kalır kusar demelerine rağmen veriyorum... kusuyor öğürüyor ben hale yediriyorum.. eline tavuğun butunu verip yemesini izliyorum... yemiyor bu çocuk diyen kv me videosunu çekip izlettim... günde yarım kilo yoğurt,1 kase muhallebi,1 kase çorba, 1 adet meyva, arada bizim yediklerimizden tırtıklıyor...sabah beraber kahvaltı yapıyoruz...
dünürüm ben snowyy nin yaptığı gibi önce kendim yiyorum şapur şupur,oda beni öyle görünce saldırıyor kaşığa...direk kaşıkla ağzına uzatınca almıyordu... benim büyük yeğen hava verilen cihazlarla yaşıyor diyebilirim...ama gözleri rahatsızlanmaya başladı.. o hava verilen cihaza ilaç koyuyorlarya ventolin midir nedir o gözlere temaz ettiği için gözleri kötü yönde etkiliyormuş...bizi doktor,yeğenimin gözleri rahatsızlanınca uyarma zahmetinde bulundu...canım buhar makinesi ayrı birşey oda nemlendiricisi diye geçiyor soğuk buhar makinesi alın demişti doktor wewell aldım daha iyisi de vardır tabi.burnu tikanmiyor artık ama oğlumun odası tam ortada üç odanın kapısı da açık tüm evi nemlendiriyoruz eğer odası kapalı ise çok açma fazla nem bronsit yapar.bir saat kadar yeter yada nem ölçer al ona göre acarsin .nebulazator mü ne adını da unuttum o ise oğlum iki haftalikken grip oldu hastanede hava veriyorlar o cihaz günde 5-6kez gelip gitmek zor oluyordu bebekle ucuz eve alın demişti doktor ama çok hasta olduğunda iyilesmeseydi hastanede yatacaktik onunla iyileştik.
bir seferde yemiyor canım...akşama kadar azar azar veriyorum hem yoğurt yiyince kakasınıda düzenli yapıyor,uykusuda düzene girdi...benim mayaladığım yoğurt cıvık oluyor.. biberona dolduruyorum veriyorum eline içtikçe dolduruyorum...oy masallah gelinime:)) yarım kilo yoğurt derken)) elanin midesi kaç gram ki»
canım ne güldüm ya hiç de gulecegim yokken:) ek gıda bizimkide yemiyor süt kolik bir çare bulamadım en son bugün mama sandalyesi alacagim.kaşıkla yemiyor elimle az az verince yalaniyor kedi yavrusu gibi.ağzına bal çalar gibi parmak parmak kıymalı tarhana çorbası verdim bir yemek kaşığı belki yemiştir.kiymaları geri itiyor diliyle.pacami tutup hade diyor yani memeyi aç:)bakıcı bulmak çok zor buldugun da çok bilmiş oluyor aglamayan uyuyan yiyen bebek istiyor öyle bebek varsa gidip farkını ödeyelim değiştirelim:) ikinci ihtimal oğlu varsa bakicinin gelin kaynana provasi yapıyor olabilir:) gece uykuda ağlıyor diye dün ilk kez aramızda yatirdim ağlaması geçmedi ama iki saatte hiç uyanmadi ben uyuyamadim o ayrı kucaklayıp besigine geri yatirdim.her gün ayrı bir alem kelin ilacı olsa hesabı yalnız degilsin bizde ayniyiz canım destek olmak için cevapladim malesef çözemedim bende
kaşıkla içiriyor biberonu reddediyor.benimkide kaşıkla yemek istiyor. bakıcısı devam sütünü bile ka
canım modeller değişik çünkü, çıktıkları fabrikalarıda ayrı...hepimiz bir değişiğiz.. bebişlerde öyle işte ...ortaya karışık...bu modeller böyle kimi kasikla yer kimi biberonla kimi eliyle kimi hiç yemez kimi emer kimi takla atarken emer her çeşit var allah hepsine sağlık versin.benimki güzel tutardı ama keci sütü sulu galiba sulu oluyor.biz yerken yemek istiyor yiyor gibi yapinca farkediyor numara yaptigimizi canım.bu yüzden mama sandalyesi alacagim siz yerken ona da arada kaşıkla mi veriyorsun yoksa kaşıkla kendisi yiyor mü;-) eliyle mi yiyor formülünü ver bana da
dişin ucu çıktıktan sonra gerisi kolay uzar gider...3 haftayla 1 ay arasında diş tam boyuna ulaşıyor...ama eğer huzursuzluğu devam ediyorsa yolda başka bir diş daha var demek... yarın bir gün yanındaki dişin ucuda görünmeye başlar...oda çıkınca rahatlar inşallah....kızlar iyi günler oğlum 8 aylık oldu 1 haftadır çok huzursuzdu bugün baktım ön dişin bir tanesi patlamış. ne kadar sürede uzar dişi bu huzursuzluğu nekadar sürecek daha
yazın gelişmiş ama kışın her yer kapalı :) çin malı olmayan şey yok ama en azından tecrübe etmişsin iyi gelmiş hiç bilmediğim bir şeyi almaktansa tecrübe edilmiş olanını almak daha iyi hem arada bende kullanırım doğumdan sonrada nefes sıkıntısından yoğun bakımda maske takılıydı kendime gelince o hava bir güzel geldi tıkandıkça bende çekerim :)mesajını yeni gördüm eve gidince bakayım muhtemelen çin malıdır herşey gibi buda.saat 4 gibi evde olurum nereye koydum hatirlamiyorum eşim bulamaz ben hatirlamazsam.öyle oluyor heryeri mahalle yaptılar:) sizin mahalle biZim şehir merkezinden gelismistir aksaraydan bahsediyorum.öğrenince mesaj atarım hemen
senin yemeyen kıza ne olmuş böyle maşallah bulduğunu götürüyor annesini istiyormuş kuzucuk :)dişin ucu çıktıktan sonra gerisi kolay uzar gider...3 haftayla 1 ay arasında diş tam boyuna ulaşıyor...ama eğer huzursuzluğu devam ediyorsa yolda başka bir diş daha var demek... yarın bir gün yanındaki dişin ucuda görünmeye başlar...oda çıkınca rahatlar inşallah....
ya elinde oynatiyor beni de babasını da dün kıymalı tarhana çorbası yaptım kiymalari yutmadi oguruyor bogulacagim diye korkuyor halbuki 5kez çektirdim kiymayi isteyince yutuyor daha iri şeyleri.kızarıyor öksürüyor morariyor sirtina vuruyoruz çıkarıyor:) surup tatlı yumak istemiyor ya ogurup çıkardı dün mesela.muzu alıyor yada etmek dışı yok ama damağı ile koparıyor cigneme hareketi yapıyor yapiyor yutamaz diye korkuyorum büyük parça oluyor agzinda şu da içmiyor çünkü boğazında kalırsa diye korkuyorum mama sandalyesine koysam alıp ağzına götürup yer ne evham yaptım ya büyük lokmayı yutamazsa cikarir boğazında kalmaz herhaldecanım modeller değişik çünkü, çıktıkları fabrikalarıda ayrı...hepimiz bir değişiğiz.. bebişlerde öyle işte ...ortaya karışık...
yesin diye gözüne bakmıyoruz... bakıyor kaşıkları kendimize sallıyoruz yemekleri mideye indiriyoruz banada verin diye saldırıyor... kaşığa koyuyorum eline veriyorum kendi ağzına götürüp yiyor ...bazende elini geri çekip ağzını açıyor kaşıkla oyalama beni sen yedir diyor...eti meyvayı falan eline veriyorum yediği kadar işte.... mama sandalyesine oturtuyorum yemek yerken oda yanımızda oluyor... kusacak gibi olunca su yu dayıyorum ağzına...ilk günler yutamıyordu emmeye çalıştığından şimdi çiğneme hareketi yapıyor...
sorma ya ... gözleri rahatsızlandı dedik doktora ..a aa tabi o ilaç yapar öyle dikkat etmek lazım dedi...bu açıklamadan sonra bu doktorunda gözlerinin rahatsızlanması lazımdı...çünkü dikkat etmesi lazım ,geç kalınmış her uyarısında bizim gibi yapmaz herkes gözlerini oyarlar içinede bade koyarlar......
rossmax NA100 eşim buldu ama dikkat et hirsizin yazdigini okudun mu ventolin den gözleri zarar görmüş yigeninin.doktora danis ıstersen ben yarım ventolin o kadar da serum koyuyordum içine sonuçta ventolin ilaç doktor değiliz farklı bir durum olur allah korusunyazın gelişmiş ama kışın her yer kapalı :) çin malı olmayan şey yok ama en azından tecrübe etmişsin iyi gelmiş hiç bilmediğim bir şeyi almaktansa tecrübe edilmiş olanını almak daha iyi hem arada bende kullanırım doğumdan sonrada nefes sıkıntısından yoğun bakımda maske takılıydı kendime gelince o hava bir güzel geldi tıkandıkça bende çekerim :)
yazlik yerler genelde öyle olur muhtemelen sigacik gibi bir yerdir orası.ne güzel deniz kenarirossmax NA100 eşim buldu ama dikkat et hirsizin yazdigini okudun mu ventolin den gözleri zarar görmüş yigeninin.doktora danis ıstersen ben yarım ventolin o kadar da serum koyuyordum içine sonuçta ventolin ilaç doktor değiliz farklı bir durum olur allah korusun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?