haklısın...bencede torunundan çok para lafı cazip gelebilir bakması için teşvik olabilir... ama onun baktığı kadar el alemde bakar ne yazıkki... bu haberi biz kv ile beraber izledik...artık parayı bana verirsiniz dedi...devlet annelere versede o parayı çocuklarına kendileri baksa daha iyi olmazmı... ama işte kadınlar çalışsın...diğer kadınlarda bakıcı olarak bu sektöre katılsın... ekonomi yürüsün falan filan...iyi olur inşallah gerçekten ellerine yüzlerine bulaştırmadan yapabilirlerse böyle birşeyi....devlet 3 çocuk diyor ama kadınlara hak vermiyor o kadar maaşlarımızdan kesinti yapılıyor ücretsiz izn yerine devlet belli bir ücret versede evde çocuklarımıza bir süre daha baksak hepimiz.bu arada 2015 güya bakıcı yardımı adı altında 1000tl verilecekmiş bende eşime dedim ennesi bizim sokağın başında ama kızıma bakmak istemedi belki maaşa bağlarsak bakar falan gülüştük :)
inşallah hep hamileliğim boyuncada doğum izni uzayacak diye beklemiştim :) inşallah bizim çocuk lar büyümeden bu yasa ç.ıkar:)haklısın...bencede torunundan çok para lafı cazip gelebilir bakması için teşvik olabilir... ama onun baktığı kadar el alemde bakar ne yazıkki... bu haberi biz kv ile beraber izledik...artık parayı bana verirsiniz dedi...devlet annelere versede o parayı çocuklarına kendileri baksa daha iyi olmazmı... ama işte kadınlar çalışsın...diğer kadınlarda bakıcı olarak bu sektöre katılsın... ekonomi yürüsün falan filan...iyi olur inşallah gerçekten ellerine yüzlerine bulaştırmadan yapabilirlerse böyle birşeyi....
dün hayırlısı neyse o olsun dedi:) valla kendi dilinde konuşuyor ben böyle anladım.ama genelde baba değilde ba ba baa de de dee hakkı hakiki aciktiginda hade gih vs.komutlar orumcekteyken gel oğlum diyorum koşturuyor zıplayarak geliyor ağzını burnunu yiyim mi dediğimde opecegimi anlayıp başını çeviriyor opturmemek için oyun yapıyor babası elinden tutup yurutuyor dün geri geri dedi geri geri gitti iki adım:) duyunca kızdım köpek eğitiyor sanki.her bebek farklıdır aralarında farklar olur ortalama olarak bakmak gerekMerhaba canlar
Yavrularinizin soyleyebildigi hece veya kelimeler neler?
ve
Yapabildigi anladigi komutlar(gel,git,by by,...) neler?
kimse annesi gibi bakamaz arkadaşlar gerisi boş:) üzülme tatlım gelinim göbek yapmış tam oğluma göre:) yedirir herhalde kendi yiyecek değil ya:)maşşallah diyim bende...çünkü ne zaman haha iyi gidiyoruz dediğimde bir yerde bir şey çıkıyor... bende anlamadım valla bir obur olduki ..göbeği çıktı babası gibi oldu...güvercin gibi doyduğunu bilmiyor... ne kadar versen yok yemem demiyor...valla insanın anası gibi yok ... torunu da olsa ,kendi oğlu kadar düşünmüyor benim kızımı...topaç gibi yaptım kızımı...hazırladım sabah kalktım çorbasını muhallebisini yaptım...sebzesini haşladım yoğurdunu mayaladım...inşallah devam eder yedirmeye...
kızlar ilk zamanlar küçüktü ya bırakıp işe başladım ...o zamn nasıl alıştım diyorum şimdi... şimdi çok zor geldi sanki... her saniye beraberdik kızımla... şimdi aklı daha bir eriyor herşeye ..nasıl olacak bilmiyorum... ilk zamnlar meme emip mel mel bakıyordu yattığı yerde .. şimdi yürüteçte evi dört dönüyor koştura koştura....boyuda biraz uzadığı için yürüteç kasmıyor hiç bir yerini...bu aylarda bebişlerini bırakıp çalışmaya başlayan anneleri daha bir iyi anlıyorum...
arka arkaya verince daha çok tıkanıyor... yutuğundan emin olunca tekrar ver... ama korkma ...zaten sıvı şeylere alışkın olduğu için boğazından parçalı şeyler geçerken öğürme si normal tıkandığından da değil aslında ...öğürsün çıkarsın bir şey olmaz...kussa bile yine yedir...elinden yiyorsa elinle ver.. ben yumurtayı falan elimle ezip veriyorum ağzına...canım nasıl seviyorsa öyle yedir... soluk borusuna kaçmıyorki yemek borusundan lokma geçerken yutma refleksi gelişiyor işte..bizim kızda öğüre öğüre yiyor...ama tabi yine de dikkat et...boğazında kalmaz en fazla kusar
yorganı cekmedn uyuyorum valla annemde uyku sorunu var uykusuz ama ilaç da icse çok az uyuyor devamlı sarhos modunda:) kafana taktigin birşey mi var ondan olabilirBaba, bak, anni, ge ge ge :) ama bilinçli söylemiyo tabii ki; elime bi oyuncak aldığımda ya da yere vurup gel kızım gel dediğimde geliyo ama o da gel dediğim için değil oyuna ya da sese geliyo. Eliyle gel işareti ve tel sarar işareti yapıyo ama yine bildiginden değil ne görürse onu yapıyo :) bi de bakıcı çirkin olmayı öğretmiş dudaklarını büzüp kaşlarını çatıp çirkin oluyo ama bunu genelde kadın bişeyler yedirmeye çalışırken yapıyo :))
Kızlar aranızda uyuyamayan var mı? Yani ufaklıklar uyumayinca necburen zaten uyuyamıyoruz ama ben ciddi uyku problemi çekiyorum; hayatımda ilk defa bu kadar uykusuz kaldığım halde bebeğim uyudugunda ya da fırsat bulup yattığımda dön dön uyuyamıyorum rezene, anason, lavanta...ne bulursam içmeme rağmen. Sarhoş gibi geziyorum evin içinde :) hatta bazen gece kuzum kucağımdayken sağa sola çarpıp sendeliyorum; şaka değil yani cidden sarhoş gibiyim
emziriyorum butun gece.dün okudum üç aylıktan sonra gece beslemeyin diyordu kendi kendine uyusun sallamayin ezik vermeyin şu an 5 ay gecikti alışkanlık oldu emdikce uyurken sindirim zor oluyor belki gazdan uyanıyor yine emzirip yatırıyoruz ne biçim bir döngü bir daha çocuk yaparsam 4.ayın ilk gün gece beslemeyi kescem ama bu 8.9.ayda çok zor zaten dia çıkarma dönemi.aynı anda olmuyor çocuk bes dakika ağlayıp sonra 1 dk kucak sonra yatak yapinca annem burda ama kendi kendime uyumaliyım mesajını alıyormuş bildiğimiz şeyler ama uygulama aynı olmuyorMerhabalar
Bu aralar fazla giremedim foruma.
Gece sık uyandığında nasıl uyutuyorsun? Benim gibi her kalktığında yani gecede 3-4 kez bazen 2 saatte bir emziren var mi baska turlu uyutamadigi için?
Bizim kiz emeklemiyor ya da kalkamiyor henuz. Benzer akranlari vardir sanirim? Ayaklarını yere tutmak gibi egzersizler faydali olur mu?
cevaplasam mi bilemedim şimdi:))Ohhh maaşallah kuzulara ne güzel konuşuyorlar :)
Kızlar bi sorum olacak ; hazır mamayla mayaladığım yoğurdu hemen mi içirmeliyim .... Bugün akşam 7 de açtım yarısını verdim yarın öğlen kalanını versem olurmu dökeyim mi ? Dolapta gerçi ama bozulurmu bilemedim ...
devlet 3 çocuk diyor ama kadınlara hak vermiyor o kadar maaşlarımızdan kesinti yapılıyor ücretsiz izn yerine devlet belli bir ücret versede evde çocuklarımıza bir süre daha baksak hepimiz.bu arada 2015 güya bakıcı yardımı adı altında 1000tl verilecekmiş bende eşime dedim ennesi bizim sokağın başında ama kızıma bakmak istemedi belki maaşa bağlarsak bakar falan gülüştük :)
senin oğlandan da beklenecek en güzel cümle bu galiba... damat napsın anasıda babasıda sürekli hayırlısı ne ise diye diye çocuğada öğrettiniz ...hayırlısı olsun...dün hayırlısı neyse o olsun dedi:) valla kendi dilinde konuşuyor ben böyle anladım.ama genelde baba değilde ba ba baa de de dee hakkı hakiki aciktiginda hade gih vs.komutlar orumcekteyken gel oğlum diyorum koşturuyor zıplayarak geliyor ağzını burnunu yiyim mi dediğimde opecegimi anlayıp başını çeviriyor opturmemek için oyun yapıyor babası elinden tutup yurutuyor dün geri geri dedi geri geri gitti iki adım:) duyunca kızdım köpek eğitiyor sanki.her bebek farklıdır aralarında farklar olur ortalama olarak bakmak gerek
dün akşam eve gittim yoğurt aynen duruyor... sadece muhallebiyi yedirmiş... brokoli haşlamıştım oda öylece duruyor... bana neden haşladın bunu diye sordu...anne sabah söyledimya kız yiyor ,yedirirsin diye söylemiştim ...öyle yiyemez onu robotton falan çekeydin çorbaya kataydın....anne robota ne gerek var dişi çıktıya kızın yiyor...kimse annesi gibi bakamaz arkadaşlar gerisi boş:) üzülme tatlım gelinim göbek yapmış tam oğluma göre:) yedirir herhalde kendi yiyecek değil ya:)
İşe başlayınca hooppp başa döndü herşey desenesenin oğlandan da beklenecek en güzel cümle bu galiba... damat napsın anasıda babasıda sürekli hayırlısı ne ise diye diye çocuğada öğrettiniz ...hayırlısı olsun...
dün akşam eve gittim yoğurt aynen duruyor... sadece muhallebiyi yedirmiş... brokoli haşlamıştım oda öylece duruyor... bana neden haşladın bunu diye sordu...anne sabah söyledimya kız yiyor ,yedirirsin diye söylemiştim ...öyle yiyemez onu robotton falan çekeydin çorbaya kataydın....anne robota ne gerek var dişi çıktıya kızın yiyor...
akşam, brokoli, tarhana çorbasının içine blander vasıtası ile katledildi...
mama kutusuda dibini görmüş ...
öyle oldu...bu çocuk sürekli mamamı yiyecek anne dedim...neyseki bir gün artık bizim yediklerimizden yemeye başlayacak...kızım laftan sözden anlamaya başlayınca...kızımı kızıma emanet edicem... herşeyini hazırlarım...oda babaannesinden ister artık...İşe başlayınca hooppp başa döndü herşey desene
canım bende uyuma problemi yaşıyorum.. huysuz bacak sendromu var ve kollarımda da olmaya başladı ayağımı kolumu nereye sığdıracağımı şaşırıyorum gece işkence gibi...sabaha karşı dalıyorum ...canım çalışmıyorsan gündüz bebişin uyuduğunda uyumaya çalış ben 1 ay öyle idare ettim uykuyu...
benim kızda emeklemiyor sabahtan akşama kadar ayakta ama karnı yere gelince sinirlenip bağırıyor...kendi etrafında dönüyor ama popomu kaldırayım emekleyim demiyor...
bende bunu bilemediğim için hiç mama ile mayalamadım...ama yapsaydım bekletmez dökerdim sanırım...mama 2 saat dayanıyor yoğurt olunca bu değişirmi bilemiyorum...
maşşallah diyorum sürekli... evet canım işe başladım... diğer iş hem kızın rahatsızlığından dolayı hemde 8-9 gibi evde olmamdan dolayı yürümedi ... her işte bir hayır vardır... yine eski işimi yapıyorum ama başka firmada....5 gibi çıkıyorum akşam..6 buçukta kızım kucağımda şükür... 1 ay bile maaş alamamak biiz sarstı maddi olarak... mecbur olmasamda kızıma ben baksam diye çok dua ettim... hayırlısı bakalım...
keşke ben baksam...bunalıma girdim düşüne düşüne ne yapsam diye...diğer iş çook yorucuda olsa saatleri dışında maaşı falan diğer herşeyi iyiydi...terfi etme olanağımda vardı...şimdi başladığım işimde saatleri iyi ama maaşı az ve ne uzayacağım nede kısalacağım bir iş...çok düşündüm ...kızımla 2 saat geçirmek bile dünyalara değer... öbür türlü ben eve gittiğimde uyumuş oluyordu...göremiyordum...şimdi uyuyana kadar beraber oynuyoruz...dünyalara değerBen de artik sen bakarsin diye dusunmustum ama mecburiyetler iste...
Calisma sartlarinin iyilesmesine cok sevindim
bıcırığa bak yaramazlığa başlamış seninkide...Allah korusun gece uyanır kalkarda sarkar beşikten...park yatak kullanıyorsan 1 kademeye indir seviyeyi dipte yatsın bari...Merhaba canlar.. Kaç gündür bakamadım buraya hiç zaman kalmadı malum annemden gelince feleğim şaştı :)
Bizim kız sürekli ayaklanıyor. Tutunup kalkmalar başladı. Çok zorluyor artık. Beşiğinede Tutunup kalkıyor sarkıyor. Ne olacak bilmiyorum. Annemle yürüteç aldı hediye. İstemiyorum diyordum ama kısa süreli koyuyorum çünkü baş edemiyorum. Sürekli mutfaktayım. Geçmişi okurum inş.
maşşallah yavruna.. en kısa zamanda düzelir inşallah... benim kızda arka arkaya yakalandı ishal kusma rota virüsü 6. hastalık ateş nezle egzama kabızlık öksürük balgam hepsini 1 ayda atlattı şükür...dediğin gibi hastane hasta çocuktan geçilmiyor... binbir çeşit mikrop hastalık... bağışıklıkları düşük çoğu bebeklerin...yedirdiğimiz içirdiğimiz işte bu yüzden çok önemli tabi birazda genetik...inşallah çabucak atlatır....bizde kontrole gittik geldik iyileşmiş ama burun tıkanıklığı ve hafif öksüğrüğü 1 hafta sonra geçermiş salgın varmış son 2 gündüğr değişik hastalılarla gelmeye başladı bir çok kişi kalabalık kapalı yerlere girmeyin dedi.11kg olmuş 70cm akşam yatmadan mamadan muhallebi yapacağım onu yiyecek artık balık ve tavuk 1 ay sonra dedi henüz başlamayacağız acele etmeyin dedi .cold mix ve serum fiz. devam edin dedi Canan nibuletörmüydü adı onu bronsit ve astımlı çocuklara veriyoruz önermiyorum kendi çıkarırı serum fiz. ve ıhlamurda verin bol sıvı tüketün dedi ondan almadım.bu arada çorbalı yapıp dipfirize atıp sıcak suya oturtup çözdürebilirmişim sıkışınca besin değe3ri ölmez dipfirizde dedi.aklıma geldikçe yazarım vallaha aklım durdu :)
side baya badire atlatmışsınız allah korsun bebeklerimizi .kayınvaliden yine başlamış sorumsuzluklara hazır yap yine vermiyor olmazsa sende bizim doktorun dediği gini haftalık yap koy dipfirize sıcak sudada ılıtıp yedirir herhalde sen işe giderirken çıkarırısın dolaptan blendırdan geçir ama kaynana güvenipte bütün verditme bence önceki yaptıkları aklıma geliyorda ondan dedim .bıcırığa bak yaramazlığa başlamış seninkide...Allah korusun gece uyanır kalkarda sarkar beşikten...park yatak kullanıyorsan 1 kademeye indir seviyeyi dipte yatsın bari...
maşşallah yavruna.. en kısa zamanda düzelir inşallah... benim kızda arka arkaya yakalandı ishal kusma rota virüsü 6. hastalık ateş nezle egzama kabızlık öksürük balgam hepsini 1 ayda atlattı şükür...dediğin gibi hastane hasta çocuktan geçilmiyor... binbir çeşit mikrop hastalık... bağışıklıkları düşük çoğu bebeklerin...yedirdiğimiz içirdiğimiz işte bu yüzden çok önemli tabi birazda genetik...inşallah çabucak atlatır....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?