masallah elaya :)canım bilinçli söylemesede...deddede... bababa... abla ...gel falan diyor
ela diyince bakıyor ama her sese döndüğünden fatma ayşe desekte bakıyor...
elimde yemek tabağı kaşık oyuncak biberon falan varsa gel dediğim zaman hemen geliyor yürüteçteyse..
tabi ben gel dedim diye gelmiyor...
cirkin olsun da nazar degmesin :)Baba, bak, anni, ge ge ge :) ama bilinçli söylemiyo tabii ki; elime bi oyuncak aldığımda ya da yere vurup gel kızım gel dediğimde geliyo ama o da gel dediğim için değil oyuna ya da sese geliyo. Eliyle gel işareti ve tel sarar işareti yapıyo ama yine bildiginden değil ne görürse onu yapıyo :) bi de bakıcı çirkin olmayı öğretmiş dudaklarını büzüp kaşlarını çatıp çirkin oluyo ama bunu genelde kadın bişeyler yedirmeye çalışırken yapıyo :))
Kızlar aranızda uyuyamayan var mı? Yani ufaklıklar uyumayinca necburen zaten uyuyamıyoruz ama ben ciddi uyku problemi çekiyorum; hayatımda ilk defa bu kadar uykusuz kaldığım halde bebeğim uyudugunda ya da fırsat bulup yattığımda dön dön uyuyamıyorum rezene, anason, lavanta...ne bulursam içmeme rağmen. Sarhoş gibi geziyorum evin içinde :) hatta bazen gece kuzum kucağımdayken sağa sola çarpıp sendeliyorum; şaka değil yani cidden sarhoş gibiyim
ben firsat bulsam uyurum da gece bazan o kadar sik kalkiyotum ki uykum kaciyor artik sabah olsa da bitse iskence diyorum
ece oyunu ne?Bilincli olarak soyledigi heceler yok. Saklambac oynunu cok seviyor, masanin arkasina saklanirken diger taraftan cikacagimi bilip oraya bakiyor. Abilerinin ismini cagirdigimda baba geldi dedigimde kapiya bakiyor. Ece oynunu seviyor. Benim oglani hastayken en sinirli aninda sakinlestiren tek sey bebek sarkisi dinlemek( ari viz viz, kirmizi balik, kucuk kurbaga..)
benim oglum da saklambaci cok seviyor:)
bence acinca yemedigini dok gerci siz de bosa gitmez mamaseversinizOhhh maaşallah kuzulara ne güzel konuşuyorlar :)
Kızlar bi sorum olacak ; hazır mamayla mayaladığım yoğurdu hemen mi içirmeliyim .... Bugün akşam 7 de açtım yarısını verdim yarın öğlen kalanını versem olurmu dökeyim mi ? Dolapta gerçi ama bozulurmu bilemedim ...
niye yogurtla amayalamiyorsun?
patecanin boyu kac oldu?
masallah rekor sizde :)merhaba maviş
benim oğlum (anlaşılabilir olarak -ann, dede dede de de, atta, ıhh, dit, gel- gibi kelimeler ve anlaşılamayan birçok kelimeler) söylüyor.
benimki anca etrafi dagitma pesinde
:)dün hayırlısı neyse o olsun dedi:) valla kendi dilinde konuşuyor ben böyle anladım.ama genelde baba değilde ba ba baa de de dee hakkı hakiki aciktiginda hade gih vs.komutlar orumcekteyken gel oğlum diyorum koşturuyor zıplayarak geliyor ağzını burnunu yiyim mi dediğimde opecegimi anlayıp başını çeviriyor opturmemek için oyun yapıyor babası elinden tutup yurutuyor dün geri geri dedi geri geri gitti iki adım:) duyunca kızdım köpek eğitiyor sanki.her bebek farklıdır aralarında farklar olur ortalama olarak bakmak gerek
bunu nasil anladin? eymen pasam
ne guzel yazmissinöyle oldu...bu çocuk sürekli mamamı yiyecek anne dedim...neyseki bir gün artık bizim yediklerimizden yemeye başlayacak...kızım laftan sözden anlamaya başlayınca...kızımı kızıma emanet edicem... herşeyini hazırlarım...oda babaannesinden ister artık...
eve gidince beni kızımın gülen gözleri karşılıyorya...herşey bitiveriyor... Allah iyiki bizi tanıştırdı diyorum...o gülünce sanki çocuk parkı olu veriyor evin içi...ciğerimin köşesi...kaderim benim..Yaradana kurban olduğum ...ağzının ucundan öpüyorum..öpüyorum ...öpüyorum....baldan tatlı kızım
Aksama kadar milyon kere yaradana kurban oluyorum
kaka yaptiginda,agzini yemek icin actiginda,guldugunde,...yada hicbirsey yapmadiginda cok sukur
Merhaba canlar.. Kaç gündür bakamadım buraya hiç zaman kalmadı malum annemden gelince feleğim şaştı :)
Bizim kız sürekli ayaklanıyor. Tutunup kalkmalar başladı. Çok zorluyor artık. Beşiğinede Tutunup kalkıyor sarkıyor. Ne olacak bilmiyorum. Annemle yürüteç aldı hediye. İstemiyorum diyordum ama kısa süreli koyuyorum çünkü baş edemiyorum. Sürekli mutfaktayım. Geçmişi okurum inş.