el yıkama konusuna çok sinir oluyorum benim ailem ve eşim dinliyor ama kayınvalidem ve eşi cep tel ve kendileri gül suyu8yla yıkandığı için hiç el yıkama adetleri yok üstüne birde yıka diyince birşey yok elimde diyor:) bende elletmiyorum böyle yapınca kayınvalidem çok pasaklı akrabalarıyla bize geldiklerinde ben kıza mama hazırlarken 1 su bardağı ile 6 kişiye su verdi yıkamadan iğrenç sanki evde bardak yok.arkadaşımın kayınvalideside kızı 2 günlükken emziği düşünce ağzına sokup çocuğa vermiş tartışmışlar..
el yıkama konusuna çok sinir oluyorum benim ailem ve eşim dinliyor ama kayınvalidem ve eşi cep tel ve kendileri gül suyu8yla yıkandığı için hiç el yıkama adetleri yok üstüne birde yıka diyince birşey yok elimde diyor:) bende elletmiyorum böyle yapınca kayınvalidem çok pasaklı akrabalarıyla bize geldiklerinde ben kıza mama hazırlarken 1 su bardağı ile 6 kişiye su verdi yıkamadan iğrenç sanki evde bardak yok.arkadaşımın kayınvalideside kızı 2 günlükken emziği düşünce ağzına sokup çocuğa vermiş tartışmışlar..
burda tanışmıyoruz ama iyi zaman geçiriyoruz ben mutluyum en azından. Sen de yanlış anlaşıldığının farkındasın sorun yok ozaman canım takma kafana.
Bebişin için geçmiş olsun canım en kısa zamanda iyi olsun. Evet şu el yıkama olayları bizde de oluyor ama bende ses çıkaramıyorum. Mutlu yıllar sana da.
amin canım.iyi dileklerin için sağol sizide sıkmak istemiyorum ama ne yazsam aklımdaki konular oraya bağlanıyor :) benide insanlar çok mu güvenilir buluyor nedir yeni tanıştıklarım bile gelip derdiini anlatır dinlemesemde iş yerindede güzin abla oldum :)pek yorum yapmıyorum ondan galiba yada genel yorumlar yapmamdan.menfaatçiler çok canım herkezin kullana bildiği kadar iyisin ne yazıkki.bende kullanıla kullanıla artık kendimi kullandırmamıyı hayır demeyi öğrendim.canım üüzülmemek eldemi ki... o kadra rızkınız birikiminiz bir anda elinizden çıktı... ama dediğim gibi helal paraya bir şey olmaz...şimdi olmasa bile Allah bir şekilde o parayı cebinize tekrar koyar...belki daha büyük bir badire atlatacaktınız buda kefareti oldu... kim bilebilir ...her işte bir hayır vardır...eşinin senin yavrunun canı sağ olsunda ... para yerine gelmez... eşinde send ekendiniiz yıpratıp sağlığınızdan olmayın.. paranın yeri doldurulur ama sağlığınız gittimi zor gelir... şu kısacık zamanda birbirinizin canınında sıkmayın... en güzel günleriniz ve daha da güzel olacak yıllarınız var inşallah...
söylemesi bu kadar kolay ama inşallah Allah ümitlerinizide boşa çıkarmaz...Allahs evdiği kuluna eşeğini kaybettirirp sonra buldururmuş...
sır küpü değilimde..bahtsız bedeviyim ben...bütün kutup ayıları beni öper sonra...arkadaş edinmememin sebebi çok fazla kazık yemem...hiç menfaatsiz biriyle arkadaşlık etmedim...ne kadar ekmek o kadar köfte...baktım böyle yalnız daha rahatım... dedim boşver dostu düşmanı ..hepsi bana aynı uzaklıkta... düşmanımdan eminim o bana kötülük yapar..ama dostumdan emin olamam o daha çok can yakıyor... pirinçlerin içindeki beyaz taş gibi....Allah dostunda arkadaşında fesatından ikiyüzlüsünden korusun....
benim annende çok dikakti o bakıyor sigara içer balkonda içiyor elini yüzünü yıkayıp öyle geliyor çocuğun yanına ben söylüyorum öyle diyenlerede doktoru dedi diyorum ben doktorun dediğine bakarım onlarda fazla iddalaşamıyoru zaten eşimin anne babası dıışında sevmek isteyen herkez koşarak ellerini yıkamaya gidiyor zaten :)benim annem bakıyor çocuğuma o çok dikkatlidir bu konuda. El yıkamadan elleyen olunca uyarırsam bazen kötü oluyorum çok üstünde durmamalıymışım ne kadar korursam o kadar hasta olurmuş vs kelimelerle karşılaşınca sinirden susuyorum, yoksa daha çok kıracağız.
benim annem bakıyor çocuğuma o çok dikkatlidir bu konuda. El yıkamadan elleyen olunca uyarırsam bazen kötü oluyorum çok üstünde durmamalıymışım ne kadar korursam o kadar hasta olurmuş vs kelimelerle karşılaşınca sinirden susuyorum, yoksa daha çok kıracağız.
üzerine yatıyorum diye mi acepAdı gelmedi aklıma şimdi. Mastit için doktorların verdigi antibiyotik emzirirken de rahatlıkla kullanılıyor canım. Uyguladıgın yontemlerle halledemezsen mutlaka doktora görün. Hep aynı meme mi tekrar ediyor? Fiziksel bir durum da olabilir (dar iç çamasırı, emzirirken sıkma da kanalda tıkanıklıga sebep olabilir). Emzirmen düzenliyse meme ucunda tahriş yoksa sürekli yaptıgın fiziksel bir baskı var mı onu kontrol et canım.
Hayra ciksin insallah canim. Dua et bol bol. Rabbim sikintinizi gidersin insallah.
sağol canım. eğer kötü olsaydım gidecektim ama akşam rahatladım. bugün daha iyiyim. ben de okudum, emzirme bitse bile mastit tekrarlayabiliyomuş. sütten keserken çok çekcem ben galibadüzen aynı devam ediyor bakalım kız beşiğine alıştırmam lazım..yalnız beşiğe koyduğumda eskisine göre biraz fala uyuyor.. yarıms aat dayanıyor en azından:)
snowyy yiyordu benim kuzum sebzeyi falan... herkes bu çocuk sebzeyi sevmiyor sevmez faan diye diye çocuğuda soğuttular sanki...kendileri tiksiniyor çocuğa verirken..bu yenirmi falan diyorlar...inşallah aklı iyice yettiğinde sofrada burun kıvıran bir çocuğum olmaz... eğer öyle olursa aç kalır ..hiç öyle dişine göre bir şey ona özel yapamam...ya yer ya aç kalır...
canım sen direk doktora git... emzirme döneminde olmasanemzirmeyi kessen bile mastit tekrarlayan hastalar varmış... üzerine yattığın göğsündemi oluyor acaba...işi mişi boşver hepsi hallolur ...zaten iş güç bitmezki...sen düzelde bir...
nisan bebekleri bunlar...bahar çocukları..yazın müjdecileri...nisanda insanın içi kıpır kıpır olurya ..havalar ısınmaya başlar...bizim kuzularda bu bahar telaşesi var...insanlar ömürleri hayatları bahar gibi olur...çiçekli çiçekli
ben yokken mi oldu. hiç öyle bi tartışma hatırlamıyorum. ama çok büyütmemek lazım böyle işeyleri. bir yılı aşkın burda sohbet ediyoruz. iyi ki geri dönmüşsünmerhabalar.öncelikle hemen açıklama getireyim.Jazzquell i yanlış anlamışım o yanlış anlaşılmaya birde ben zincir ekleyerek üyeliğimi iptal ettirdim. Tabi sonra baktım esmer açıklama yapmış ki iş işten geçmişti. Ben bu iş uzar bir laf iki laf derken belki kırarız birbirimizi diye hemen iptal etmek istedim. Sağolsun herkes açıklama yapmış hep yapıcı olmaya çalıştınız. Tabisi sizi bırakamam o günden beri takip ettim. Ama üyeliğimi hemen aktif edemedim. Aktif etmek için telefon numarası koymuşlar iki tane biri kullanımdışı biri kapalı hep. Bir kaç defa mail attım. hatta ilgilenen kişi yurtdışında olduğundan hemen sonuç alamadım. Geçen aktifleştirdim ama bizim kız rahatsız onunla uğraşıyorum.
öksürük burun akıntısı.. doktora götürdük kulağı şişmiş dedi. İlaç kullanıyoruz. bizim evde hırsızı gibi. Gelen giden çok kalabalığız. işten gelen bazen elini yıkamadan saldırıyor çocuğa. Nabalım sürekli koruyamam herkes alınıyor bu sefer.
diş yok huysuzluk var. takip ederken dikkat etmedim sanırım birlikte yatmak ile ilgili pate hırsızı canan bir muhabbet olmuş ama detayı nedir. Hasta olduğundan beri birlikte yatıyoruzda.
herkese iyi seneler diliyorum bu arada. 2015 e girmeden yazmalıyım boynumda yük kalmasın dedim.
:) cansınız hepiniz.
mavişi bende merak ettim, bir de prioni miydi sallamışta olabilirim o da vardı
maşallah çok tatlıbizim canımızda bu:)
benim annem bakıyor çocuğuma o çok dikkatlidir bu konuda. El yıkamadan elleyen olunca uyarırsam bazen kötü oluyorum çok üstünde durmamalıymışım ne kadar korursam o kadar hasta olurmuş vs kelimelerle karşılaşınca sinirden susuyorum, yoksa daha çok kıracağız.
maşallah çok tatlıbal bu
selamlar canlar. şimdiden herkese hayırlı yıllar dilerim. ülkemiz adına daha güzel bir yıl olsun insa
üzerine yatıyorum diye mi acepyoksa çamaşırlarım filan gayet bol. öyle sıkmıyorum da emzirirken. geçti bugün şükür. bilemedim neden. aynı meme mi ondan da emin değilim. hatırlamıyorum geçen sefer hangisiydi. sağdım diye olabilir mi. belki tam boşaltamadım memeyi, ondan oldu.
sağol canım. eğer kötü olsaydım gidecektim ama akşam rahatladım. bugün daha iyiyim. ben de okudum, emzirme bitse bile mastit tekrarlayabiliyomuş. sütten keserken çok çekcem ben galiba
supapatya88 canım alıntı yaptım ama silinmiş. senin de yeni yılın hayırlı olsun. arkadaşın da gelmiş, gözün aydın. naaptınız patrondan haber var mı? var mı gelişme?
ben yokken mi oldu. hiç öyle bi tartışma hatırlamıyorum. ama çok büyütmemek lazım böyle işeyleri. bir yılı aşkın burda sohbet ediyoruz. iyi ki geri dönmüşsünöptük, sen de cansın
canım zor değil ama bakalım biz nasıl oalcağız benim ablamında biri çok rahattır ben sinir olurum gittiği yerde oturup yayılır sohpet çocuk milletin odalarına girer ben oradaysam peşindeyim izin vermem ama kendi kalkmaz yapma demez keyfini bozmaz .diğer ablamda tam tersi hayır dedimi elini uzatamak çocukları.bende diyorum anneme hepimizin deiğşik değişik çocukları ve onlara davranışları bende bazen eleştiriyorum onlarda nadaha beter olmayayım diyorum :)geçen acile gittik. acile gelen kişiler hasta yani kontrole gelinmez akşamın o saati. kızdğım konu. oturuyoruz diğer çiftin dört beş yaşlarında kızı gelmiş bizimkinin her yerini elliyor öpüyor. engel olmaya çalıştım hasta ablacım sana bulaşmasın diye , anne babası dibimizde ses yok bakıyorlar öyle. nasıl deli oldum. zaten eşime diyorum kızımız büyünce bir bebeği suratını elleyerek tutarak sürekli rahatsız edecek derecede sevmesin uyaralım biz tetikte olalım.
bakalım uyabilecek miyiz bu sözümüze. abartma diyorlar ama ne alaka yani hastasın kızım diye engel olmak çok mu zor
.... benim dünür demiştiki bebekle beraber yatma ,bir arkadaşının annesi bebekle beraber yatarken sabah uyandığında bebeğinin vefat ettiğini görmüş......hani ben hem emziriyorum hemde aynı yerde uyuyoruz ya onun için söyledi...
çeku da çok tatlı annesi bizimki erken davranıp mart bebesi oldu ama aslında doğması gereken tarih 4 nisandı doğru valla hep yaramazlarMaşallah Aras'a. Pek yakışıklı
Bu Nisan bebelerinin ortak özelliği sanırım: içlerinde kımıl böcekleri var.. kımıldamadan duramıyorlar.. Yelek giydirene kadar rahat 3 dakika geçiyor. "Kızım, bi' dur duur!" diyorum, " 'Dur' ne demek, anne?" der gibi bakıyor.
Gecmus olsun kuzum.o menende fibrikistik birşey var miydi onceden ..böyle durumkarda daSagol littlezelda. Sanmiyorum. Gecen aksam sagdigimda 50 cc zor cikti iki memeden. Oyle pis biri de degilim. Camaairimin temizligine filan dikkat ederim. Bilemedim neden.
Sagol Hirsizim yaaa
:) alemsin. Bebim de oyle sakir sakir sutum yok. Kuzuma anca yetiyo. Bilemedim neden
Sagol tatlimm:/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?