- 16 Eylül 2013
- 14.882
- 52.454
- 548
Gunaydin guzeller
Minigimin ustten 2 dis daha geliyor. Kopek disinin oldugu yerden cikiyorlar ama on dislerin hemen yanindaki disler sanirim. Buyuk bir azimle bizi isirmaya calismasinin nedeni belli oldu
Kizamik asisi ile ilgili birsey eklemek istiyorum. Bu asi anne sutu alan bebeklerde bu ay koruyucu olmadigindan (anne sutunden gecen antikorlar nedeniyle) 1 yasindan sonra ikinci dozunu yapiyorlar.
9. Aya girerken benimki de oyle olmustu canim. 1 haftaya gecer sizinki de insallah eski duzenine doner.
Ben kombiyi 3.5 ta calistiriyorum. Uzerinde askili citcitli body ve sweatshirt, altinda tek kat esofman var. Corabi da tek giydiriyorum. Lcw den hazir patik almistim. Fayansta yururken onu da giydiriyorum.
Hirsizi ve kubizm arkadaslarimizin dedigi gibi alisma donemi canim. Her bebek farkli. Deneye yanila ve onun sindirim sistemi alistigi zaman sorunu cozulecektir.
Insan olana 1 kere soylenir canim. Sen ancak nefesini tukettiginle kaliyorsun. Allah akil fikir versin bu aileye...
Merhaba canim hos geldin. Ayni sehirde olan yok sanirim seninle. Olsa guzel olurdu
Cok gecmis olsun canim, Allah esirgemis. Nasil simdi?
Ben bir bu topige bir de dua topiklerine bakmistim. Hic aklima gelmisti Guzel zayiflamissin tebrik ederim
Hos geldin canim, masallah kuzuna Her bebek farkli canim. Bebegin yediklerinden dolayi huzursuz olmuyor, kabiz ya da ishal olmuyorsa, gaz sorunu yasamiyorsa rahatlikla ver. Kilo almiyor derken yemiyor mu yoksa cok hareketli oldugundan yakiyor mu?
Benimki de bu ay hic almadi ama uyudugu zamanlar disinda poposu yer gormuyor surekli oynuyor.
Iyi ki yazmissin. Dun canan sordu markayi romor dedim
Et yiyorsa sorun olmaz canim
Minigimin ustten 2 dis daha geliyor. Kopek disinin oldugu yerden cikiyorlar ama on dislerin hemen yanindaki disler sanirim. Buyuk bir azimle bizi isirmaya calismasinin nedeni belli oldu
Kizamik asisi ile ilgili birsey eklemek istiyorum. Bu asi anne sutu alan bebeklerde bu ay koruyucu olmadigindan (anne sutunden gecen antikorlar nedeniyle) 1 yasindan sonra ikinci dozunu yapiyorlar.
melek gibi uyuyan oğlum nazar mı değdi büyüme atağı mı nedir bilinmez mızır mızır oldu 12 1 den önce uyumuyo ama sabah gene 7 de ayakta gecede uyanıp duruyo mecburen odasınıda ayırmıştık terim sırtımda kuruya kuruya ciğerlerim ağrıyo artık yat kalk yat kalk pfff gündüz de mızır mızır diş desen yok bari diş çıksa dicem ki disten, hasta oldu bide medicold diye bi şurup kullanıyoruz 10 Nisanda sağlık ocağından ararlar kızamık aşısı için bu durumda beklicek biraz aşı, yaptıran var mı aşıyı ben batmandayım ya yaptırmama alternatifini düşünemiyorum çünkü burda görüldü. kızamık vakaları
9. Aya girerken benimki de oyle olmustu canim. 1 haftaya gecer sizinki de insallah eski duzenine doner.
sağolun kızlar ilaçalra biraz daha devam..
gerçekten doktor var doktor var..
ya biz bu kış olayını beceremedik pek. yazlık giyilmeyen minnacık bir sürü ayakkabı patik kaldı. şimdi yeniden alışveriş yapmak lazım. hiç birşey olmuyor. örme patik giydiriyorum çıkarıyor ya da ben rahat edemiyorum çünkü ipli oluyor bağlayınca sıkarmıyım korkusu oluyor.. bu sebeple kat kat çorap giydiriyorum. sanki bir yerlerde yanlış var. ne kalın giyiniyor ne ayağında birşey tutuyor.
evin içinde uzun kollu zıbın ve üst giydiriyorum. onun üzerine bazen ince yelek. herkes hasta edersin diyor. soğuk diyor. odanın derecesini çok yüksek tutmuyorum ki sıcak soğuk geçişlerinde etkilenmesin diye. kapı açılıyor mesela bir anda buz gibi oluyor. kaloriferli ama sıcacık değil. genelde 25 derece..
örme yelek giydiriyorum değdiği yerler kızarıyor .. ilk defa kış yaşıyoruz sanırım daha acemiliğim devam ediyor. çnkü herkes bana çocuğu üşütüyor gözüyle bakıyor:) dışarı çıkarıyorum azıcık zaten görenlerin hepsi hastaaaa olaaaaacaaaakkkk :)
evin içi daha beter herkes öksürüyor. ne kadar camı açsanda o hava solunuyor.
Ben kombiyi 3.5 ta calistiriyorum. Uzerinde askili citcitli body ve sweatshirt, altinda tek kat esofman var. Corabi da tek giydiriyorum. Lcw den hazir patik almistim. Fayansta yururken onu da giydiriyorum.
Teşekkür ederim herkese verdiğiniz cevaplar için çok sağolun. Ama zaten öyle çok katı bişey vermiyorum sabah zeytin yumurta kayısı suyu; sonra yoğurt ve çorba veriyorum. Şimdiye kadar yediği en katı yiyecek az miktarda balık. 9.ay bitti hâlâ anne sütü ağırlıklı besleniyo, aldığı ek gıda günde 1 çay bardağını geçmez ama yine de kabız oluyo(
Hirsizi ve kubizm arkadaslarimizin dedigi gibi alisma donemi canim. Her bebek farkli. Deneye yanila ve onun sindirim sistemi alistigi zaman sorunu cozulecektir.
canım çocuk bir gidiyor tuvalete bir gitmiyor...altına yapıca herkes onunla ilgilendiği için dikkat çekmek içinde yapıyor altına bazen...evin duvarları çok kötü sileyim dedim..alttaki boyanın rengi çıkıyor ...bende öylece bıraktım...yok ev sahibi hiç gelmedi eve...sene başı arayıp zam yaptığını söyler o kadar...
eşimin ailesi evini mahvettik ...deyip özür diliyorlar...kıza nasıl davranacağını öretmek yerine dövdükleri için eskisinden daha beter oluyor...
düzenini bozup evleniyorsun (başka bir düzenli hayat kurmak istemiştim oysa) birde böyle insanlarla yaşamak zorunda kalıyorsun...daha beterleri vardır elbet ve halimede şükrediyorum ama bir seçim yapıyorsun ve hayatın daha sıkıcı oluyor...bunlara katlanmaya değecek sadece bir tane minancık bebeğim var...başka hiç bir şey yok...
kendi evleri değilya ondan rahatlar canım... kayın baba eveind e baktırmıyor çocuklara biliyor başına gelecekleri...evini yeni boyattı eşyalarını değiştirdi...canım bizde çok rahatsızız dediğin gibi ..insanlar bu kadar umursamıyorlar olanla lrı... sildim bitti diyor...olur öyle ...yapar öyle...ucu bana dokunuyor işte...benim eyvallahım olmasa bana ne nasıl yetiştirdikleri nasıl davrandıkları beni zerre kadar ilgilendirmez ...o çocuk benim evimde kalıyorsa ona böyle davranamazsınız diyorum...o çocuğun tuvaletiyle ilgilenin..benim kızımı yürütece koy ağlıyorsa ağlasın ölmez ya ağlıyor diye ...önce diğerinin işini görün sonra benimkinin...işten geldiğinizde benim çocuğumdan önce kendi çocuğunuzu sevin diyorum...çünkü onun kızı benim kızımı hırpalıyor kıskandığı için...burada ,bu insanlar hakkında her seferinde konuşmak istemiyorum ama konu açılıncada anlatmadan edemiyorum...
Insan olana 1 kere soylenir canim. Sen ancak nefesini tukettiginle kaliyorsun. Allah akil fikir versin bu aileye...
mrb arkadaşlar ben yeni üyelerdenm bende nisan annesiyim bi oglusum var bnmde kendim çocuk gelişim öğretmeniyim şuanda çalışamıyorm tabi bebişimi büyütmek için biz bu yıl tayine geldik çanakkale ye bebiş annelerinde burda yaşayanlrla iletişime geçmek istiyorum dış ve uygun mekanlarda bebişleri buluşturup gelişimlerine çok büyük destekte bulanabilir diye düşünüyorum bebeişlere ve bizlere iyi gelecek şeyler yapılabilir ne dersiniz?
Merhaba canim hos geldin. Ayni sehirde olan yok sanirim seninle. Olsa guzel olurdu
kızlar acilden geldik yeni.bu ikinci oluyor tam işten geliyorum merdivende eşim battaniyede eymen aglıyor deli gibi taksi çağır diyor sadece.yatak odasında karyolanın üzerinde ayakta duruyormuş eymen karyolanın başlıgına tutunarak duruyormus babasıda yanında tabi camdan bakıyorlar kar yagıyor mu diye o an ben apartman bahcesinin kapısını acıyorum babası bir an boş bulunmus eymen karyola ile duvar arasına yaklaşık 20+-30 cm lik araya kafa üstü uçmuş resmen ayaktan orası nerdeyse benim boyum kadar var.aklım çıktı 2 kez tomografi çekildi.net çıkmamış radyolog baktı birşey yok dediler kafası şişmiş agladı epey yolda uyuya kaldı uyandırdım hemen cok sakindi hareketleri o yuzdn korktum neyse iyi uyuyor simdi arada uyandırıp bakıyorum bilinç yerinde mi diye acilde ki doktoru da dövecektim nerdeyse uyusun birşey olmaz diyor ne doktoruysa artık bilgi sıfır ilk 48 saat hatta bir hafta sonra bile belirtiler başlayabilir tehlikeli birşey takip etmek gerek.diğer taraftan düşşe gözü çıkardı komidin üst üste tam köşesi var.acil nasıl kalabalık tek doktor herkes ayagını kolunu kırmıs grip sonuca bakacak bakamıyor bekliyoruz 10-15 dk bekledik eşim sonuclar gelmiştir dedi sadece döndü hangi birine bakayım die bagırdı eşimde kiminki daha acilse git ona bak dedi zaten tek doktor olması anormal bu kalabalıkta dedi sizi anlıyoruz demeye getirdi bu kez şikayetin varsa git sağlık bakanlıgını ara dedi.ugrasacak vaktım yok su an seninle cocuk zaten uyusuk uyusuk hareket ediyor bu cocuga birşey olsun sen sikayeti görürsün dedim radyologa gönderdi sonucları emin olamadı eşime ayrı kızdım aklı cıkmıs zaten.birşey olmaz deyip duruyordu günde 30 defa dedim düsecek atlıyor bırden tut diye simdi artık o kelimeyi unutur
Cok gecmis olsun canim, Allah esirgemis. Nasil simdi?
Darisi basimiza insallah allah duzeninizi bozmasin
Zayiflama topigi olmaz mi kk da yok yok
Neyseki ben kurtuldym kg lerden sonunda simdi sira sikilasmada
Ben bir bu topige bir de dua topiklerine bakmistim. Hic aklima gelmisti
merhaba kızlar
RABBİM kuzucuklarımızı bizlere bağışlasın,kaza,hastalık vermesin
arkadaşlar benim 6 mayıs doğumla kızım var
mayıs annleri topiği pek aktif değil
ben de aranızda olmak isterim
size bir şeyler danışacaktım
sebze pürelerini kaç çeşit sebzeden yapıyorsunuz,3,4 çeşit karıştırıp yapıyorum ben,eşimde midesi yoruluyor diyor
mesela kırmızı biber,soğan,pirinç,balkabağı,patates,maydonoz koyuyorum
sizce azaltayım mı
bi de zayıf ve iştahsız,nasıl kilo aldırabilirim
Hos geldin canim, masallah kuzuna
Benimki de bu ay hic almadi ama uyudugu zamanlar disinda poposu yer gormuyor surekli oynuyor.
sonunda araba koltugu markasında karar kıldım saatlerdir alman sitelerini türkçeye cevırıyorum kaza testleri kaza vıdeoları gercekten sonuç römer izofix liler en iyisi gibi ama arabamız eskı oldugu için izofixsiz römer tercih etmek zorundayım.
bu arada sağlık ocagından aradılar hemogram aldırdınız mı getirin diye hala hiç alınmadı hala parmaktan alan bi hastane bulamadıminşallah kansız cıkmaz damla da kullanmıyorum hergün et yediriyorum
Iyi ki yazmissin. Dun canan sordu markayi romor dedim
Et yiyorsa sorun olmaz canim