- 16 Eylül 2013
- 14.882
- 52.454
- 548
Gunaydinlarr..marasada azcik yagdi kar.sabahun besbucigunda ortancam uyandirdi anne kar yagmis diye benim hatam oldu gece kar yagabilir demistim gece kalkip kalkip bakmis.yataga zor soktum.bir saattirde bahcede azcik karla oynadi.zor soktum eve iki kere ust degistim.buyuk okulda ne yaptiysa.yandim ben.ama eridi bile.
Burada da kalmadi eridi gitti. Yagar insallah tekrar
canım aldımda kullanmadım...kepeğiyle beraber istyordum tam yulaf unu alacaktım bulamadım bende tam buğday unu aldım oda çok besleyici...bebeğin yiyorsa sorun yok canım..tadından dolayı sevmedimi...ben tam buğday ununa az da irmik atıyorum..keçi boynuzu özüyle tatlandııyorum içine 2 yemek kaşığıda zeytin yağı koyuyorum kabız olmasın diye ama ayinede oluyor ...yoğurt yiyince rahat yapıyor kakasını...yapamayınca ben yardıme diyorum
canım tuvalet eğitimi olmadığı için almadılar ana okuluna..dieğr özellerede verecek paramız yok dediler..bizim evden ala okulmu olur dediler bırakıp gidiyorlar işte...kakası falan bir tarafa...koltuklar rengarenk çikolatayı sürmüş heryere..duvarlarda kalemle çizimler var eski mağara resimleri gibi...ve beş parmağının izleri dolap kapak yerler oyun hamuru renk renk...klozete oturabildiği halde lazımlığa çişini yaptırıyor... o lazımlığın hali içler acısı...yani anlıyacağın evimi bok götürüyor...
ilk başlarda sinirmden ağlıyordum ...ama baktım yapacak bir şey yok...ne yapsam faydasız...evi geçtim kızıma zarar verecek diye korkuyorum...kıskançlığından kızımın kafasına sürekli bir şeyler fırlatıyor..oynun oynuyoruz diyor...kv dikkat ediyorum diyor ama...nasıl duruyorum bende hayret ediyorum...bunlarla konuş konuş faydasız...
Biliyordum wc egitiminin olmadigini da. Bu konuyu yazin konusmustuk. Coktan egitmislerdir diyordum. Sen cok sabirlisin canim. Benim tersim cok kotudur. Hic lafi dolandirmam, kovarim evden. Kiradasiniz siz. Evi boyatmak zorunda da kalacaksin. Ev sahibi gelip bakmiyor mu arada?
ben gece yatana kadar sebze yoğurt bazende muhallebi yediriyorum yatmadan öncede 120 cc mama veriyorum..sanırsın karnı tok bir daha kalkmaz diyorsun..şansım varsa 1 saat öyle uyuyor ağlamadan yoksa yarım saat sonra hemne viyaklamaya başlyor karnıda küp gibi tok...ama işte açlıktan değil meme ye alıştı..yanına yatıp memeyi ağzına verene kadar ağlamayı kesmiyor ..ağzına değer değmez meme uyuyu veriyor... eskiden bu ağlama aralılları sabaha kadar 20 yi geçiyordu şimdi 4-5 defa böyle yapıyor... ben uyumaya başladığımda işten güçten saat 12-1 oluyor...bu kalkıp uyumalar bitince tam diyorum bir uykuya dalayım alarm çalıyor...ya daha ghiç uyumadım diyorum...
sanıyorum bizim minnaklar deliksiz uyusa bile onların bizi kaldırdığı gibi kalkıp kalkıp kontrol edeceğiz... bizdede alışkanlık yapıyorlar gece kalkmalarını...3saat ağlamadan uyusa kalkıp bakıyorum bir şeymi oldu diye...
doyuracak kadar süt olmasada hala emzirmeye gerek varmı ..yok galiba ama emziğe alışmadığı için mecburen veriyorum...damla damla geliyor...inşallah planladığın gibi olurda 2 nizde gönlünüze göre uyursunuz canım...
birde konuyla alakası yok ama benim kızın ayak tırnaklarını doğduğundan beri 2 defa kesmişimdir...fazla uzamıyor diye... ama okadar kalınki tırnağı ..hani mantar olan tırnak kalınlaşırya öyle..tırnak maksıyla zor kesiyorum...sizin bebeklerinde öylemi...arada bir ayaklarına hava aldırmak gerekior galiba...çorap patik derken havasızlıktanmı oluyor acaba...
Emeklerken kendiliginden uclari kiriliyordu. Simdilerde 2 haftaya bir kesiyorum. Yumusak ama hala, sertlesme yok.
snowyy
canım 9.aşısı derken normal olması gereken aşılardan bahsediyoruz ücretli olan menenjit aşısı değil. Ben de onu 1 yaşında vurduracagım sağlık ocağı da bana öyle dedi zaten canım.
9. Ayda asi yok ki canim. 1 yasinda en erken asilari. 9. Ayda simdi kizamik asisi cikarmislar. 2. Dozunu da 1 yasinda yapiyorlar. Menenjit zaten yaptirmayacagim. Kizamikta 1 yas asilarinda var. O zamani bekleyecegim.