2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551

Burada da kalmadi eridi gitti. Yagar insallah tekrar

Biliyordum wc egitiminin olmadigini da. Bu konuyu yazin konusmustuk. Coktan egitmislerdir diyordum. Sen cok sabirlisin canim. Benim tersim cok kotudur. Hic lafi dolandirmam, kovarim evden. Kiradasiniz siz. Evi boyatmak zorunda da kalacaksin. Ev sahibi gelip bakmiyor mu arada?

Emeklerken kendiliginden uclari kiriliyordu. Simdilerde 2 haftaya bir kesiyorum. Yumusak ama hala, sertlesme yok.

snowyy

canım 9.aşısı derken normal olması gereken aşılardan bahsediyoruz ücretli olan menenjit aşısı değil. Ben de onu 1 yaşında vurduracagım sağlık ocağı da bana öyle dedi zaten canım.

9. Ayda asi yok ki canim. 1 yasinda en erken asilari. 9. Ayda simdi kizamik asisi cikarmislar. 2. Dozunu da 1 yasinda yapiyorlar. Menenjit zaten yaptirmayacagim. Kizamikta 1 yas asilarinda var. O zamani bekleyecegim.

bir çok arkadaş yazmış bende yoğurt, armut ve kabağı yazayım, işe yarıyor çorba falan yapıyorsan içene kabak kor yağını biraz fazla koyabilirsin

bizimde 1 aydır yok keçi sütümüz daha 2 ay daha olma , ben inek sütünden yapıyorum yoğurdunu, bide bizim dr demişti ki, süt alerjisi olsa bile sadece süte olur çiğ süte yani yoğurt peynir alerji yapmaz yapıyorsa onu başka bir katagori de değerlendirmek lazımmış

canım dr da insan bazen moralleri bozuk olabiliyor , sen sorsaydın birşeyler belki oda cevaplardı, bide kulak çok geç iyileşir tam iyileşmemişse bırakma ilaçları
bize de 9.ay aşısı tek aşı değil açtık mı on çocuğa vuruyoruz çarşamba günleri açıyoruz dedi sağlık ocağı. Bizim de 5 gün geçecek hayırlısı sorun olmaz inşallah.

arkadaşlar aşını gecikmesi sorun olmaz, bebek hasta ise yada başka bir yerdeyseniz aşılar gecike bilir benim büyük kızımda çok geçikti aşıları hiçte bir şey olmadı ebede 15-20 gün hatta 1 ay bile gecikse bir şey olmaz demişti

iyi olmanıza sevindim, ben o konuda şanslıyım çocuklarınım ikisi de dr ağlamıyor, bizim dere çok sevecen bide kendi alıp muayene ediyor atını aç üstünü aç yok kendi yapıyor
o misafir olayında acayip sinir oldum, böyle insanlar çok malesef niye ilgilenmezler anlamıyorum hadi bazen insan ilgilensede ufak tekfek sorunlar oluyordu buda çok fazla olmuş,

bende şişkoyum benimde çok eskiden beri takıldığım sıcak ilişkilerimizin olduğu bir topik var, orda ki arkadaşlarımı hiç görmesem de seviyorum

2 gündür okudum da yazamadım, allah sana sabır versin, gerçekten ço düşüncesiz insanlarmış, nasıl rahat oluyoırlar böyle anlamadım, yoksa biz mi çok rahatsızız

kusura bakmayın çok uzun oldu kızlarr

Benim yaramaz da 20-21 arasi uyuyor. Sabah en erken 7 de uyaniyor. Gece 1 defa kalkiyor 1-2 gibi. Gun icinde 2.5 saat uyuyor.

melek gibi uyuyan oğlum nazar mı değdi büyüme atağı mı nedir bilinmez mızır mızır oldu 12 1 den önce uyumuyo ama sabah gene 7 de ayakta gecede uyanıp duruyo mecburen odasınıda ayırmıştık terim sırtımda kuruya kuruya ciğerlerim ağrıyo artık yat kalk yat kalk pfff gündüz de mızır mızır diş desen yok bari diş çıksa dicem ki disten, hasta oldu bide medicold diye bi şurup kullanıyoruz 10 Nisanda sağlık ocağından ararlar kızamık aşısı için bu durumda beklicek biraz aşı, yaptıran var mı aşıyı ben batmandayım ya yaptırmama alternatifini düşünemiyorum çünkü burda görüldü. kızamık vakaları

sağolun kızlar ilaçalra biraz daha devam..
gerçekten doktor var doktor var..

ya biz bu kış olayını beceremedik pek. yazlık giyilmeyen minnacık bir sürü ayakkabı patik kaldı. şimdi yeniden alışveriş yapmak lazım. hiç birşey olmuyor. örme patik giydiriyorum çıkarıyor ya da ben rahat edemiyorum çünkü ipli oluyor bağlayınca sıkarmıyım korkusu oluyor.. bu sebeple kat kat çorap giydiriyorum. sanki bir yerlerde yanlış var. ne kalın giyiniyor ne ayağında birşey tutuyor.

evin içinde uzun kollu zıbın ve üst giydiriyorum. onun üzerine bazen ince yelek. herkes hasta edersin diyor. soğuk diyor. odanın derecesini çok yüksek tutmuyorum ki sıcak soğuk geçişlerinde etkilenmesin diye. kapı açılıyor mesela bir anda buz gibi oluyor. kaloriferli ama sıcacık değil. genelde 25 derece..

örme yelek giydiriyorum değdiği yerler kızarıyor .. ilk defa kış yaşıyoruz sanırım daha acemiliğim devam ediyor. çnkü herkes bana çocuğu üşütüyor gözüyle bakıyor:) dışarı çıkarıyorum azıcık zaten görenlerin hepsi hastaaaa olaaaaacaaaakkkk :)
evin içi daha beter herkes öksürüyor. ne kadar camı açsanda o hava solunuyor.

geçmiş olsun canım zaten şu ara kızamık salgın diyorlar bizde daha yapotırmadık ama korkuyorum bir yandan tam anlamıyla iyileşse..

kokunu istiyordur belki ondan uyanıyordur canım

geçmiş olsun canım zaten şu ara kızamık salgın diyorlar bizde daha yapotırmadık ama korkuyorum bir yandan tam anlamıyla iyileşse..

kokunu istiyordur belki ondan uyanıyordur canım

biz uyku eğitimini tamamlamıştık canım melek gibi uyuyodu akşam 11 de o uyurken emziriyodum sabaha kadar uyuyodu hiçbir huzursuzluğu yoktu son 1 haftadır böyle nette okuduğuma göre 8 9 10.ay uyku bozukluğu diye bi durum varmış bu 3 aydan birinde genelde olurmuş bebeklerde bizimkinde 9.ayda oldu ne zaman geçer bilemiyorum yeni baştan baslıcaz şimdi, o kadar zor geliyo ki bi gıdım dinlenemiyorum inan çalışırken bu kadar yorulmuyodum herkes ooo iyisin ücretsiz izinde aldın diyo öyle değil işte, eşim öğlen yemeğe geliyo oglanın yemeği akşama yemek olmuyo akşamın yemeği derken akşam oluyo sabah kalk 6 da sonra dur durak yok 12 de yat arada Ohh dediğim bi zaman yok 1 haftadır yıldım yeminle

ben 60tl verip almıştım iki ay olmadı şimdi küçük geliyor iki ayda bir 60 lira veremem panduf gibi birşey aldım ayak ucu ile yürüme boyu kısa ise olur yurutecin ayarı varsa boyunu kisalt canım

batmanda hava berbat kar yok ama hava pis sanırım en son 6 gün önce evden çıktım bi an önce Mart gelse ankaraya anneme gitsem gurbet çok zor, bebek yokken iyiydi kendimi şanslı hissederdim ailelerden uzak karışan görüşen yok diyodum sevgili gibiydik hala ama bebek olunca insan 2 saat emanet ediyimde hava alıyım diyeceği birini arıyo

Teşekkür ederim herkese verdiğiniz cevaplar için çok sağolun. Ama zaten öyle çok katı bişey vermiyorum sabah zeytin yumurta kayısı suyu; sonra yoğurt ve çorba veriyorum. Şimdiye kadar yediği en katı yiyecek az miktarda balık. 9.ay bitti hâlâ anne sütü ağırlıklı besleniyo, aldığı ek gıda günde 1 çay bardağını geçmez ama yine de kabız oluyo (

Evin içi sıcakmış, yerlerde sürünmüyorsa eğer pek üşümez. Ben Ceku'ya üste uzun kollu çıtçıtlı+penye üst+hırka/yelek ve alta külotlu çorap+penye pijama/pantolon giydiriyordum. Son 3-4 gündür havalar soğudu, evde de soba var, polar pijama da giydirmeye başladım çünkü hep yerlerde. Halımız yün ama halıda durma süresi maksimum 4 dakika. "Meeeh, meeh" diyerek dosdoğru parkeye gidiyor. Orası lunapark çünkü, göbeğinin üstünde kayıyor, dönüyor: aksiyon var, halı sıkıcı.

Demek bağırsakları yavaş çalışıyor. Bol lifli beslemeye çalış, bir de kuru erik ezmesi dene. Yabancı bir sitede okumuştum.

snowyy

canım 9.aşısı derken normal olması gereken aşılardan bahsediyoruz ücretli olan menenjit aşısı değil. Ben de onu 1 yaşında vurduracagım sağlık ocağı da bana öyle dedi zaten canım.
Ben şimdi kızımın doktorunu aradım geçen sene suriyelililerden dolayı kızamık vakaları 2500 ü geçmiş bu yüzden tahlil yaptırıp aşıyıda yaptıralım sonradan üzülmeyelim dedi telefondan tahlil sonucundan sonra önce bana gelin genel kont. sonra aşısını yaptırırsınız dedi.

canım çocuk bir gidiyor tuvalete bir gitmiyor...altına yapıca herkes onunla ilgilendiği için dikkat çekmek içinde yapıyor altına bazen...evin duvarları çok kötü sileyim dedim..alttaki boyanın rengi çıkıyor ...bende öylece bıraktım...yok ev sahibi hiç gelmedi eve...sene başı arayıp zam yaptığını söyler o kadar...
eşimin ailesi evini mahvettik ...deyip özür diliyorlar...kıza nasıl davranacağını öretmek yerine dövdükleri için eskisinden daha beter oluyor...
düzenini bozup evleniyorsun (başka bir düzenli hayat kurmak istemiştim oysa) birde böyle insanlarla yaşamak zorunda kalıyorsun...daha beterleri vardır elbet ve halimede şükrediyorum ama bir seçim yapıyorsun ve hayatın daha sıkıcı oluyor...bunlara katlanmaya değecek sadece bir tane minancık bebeğim var...başka hiç bir şey yok...
kendi evleri değilya ondan rahatlar canım... kayın baba eveind e baktırmıyor çocuklara biliyor başına gelecekleri...evini yeni boyattı eşyalarını değiştirdi...canım bizde çok rahatsızız dediğin gibi ..insanlar bu kadar umursamıyorlar olanla lrı... sildim bitti diyor...olur öyle ...yapar öyle...ucu bana dokunuyor işte...benim eyvallahım olmasa bana ne nasıl yetiştirdikleri nasıl davrandıkları beni zerre kadar ilgilendirmez ...o çocuk benim evimde kalıyorsa ona böyle davranamazsınız diyorum...o çocuğun tuvaletiyle ilgilenin..benim kızımı yürütece koy ağlıyorsa ağlasın ölmez ya ağlıyor diye ...önce diğerinin işini görün sonra benimkinin...işten geldiğinizde benim çocuğumdan önce kendi çocuğunuzu sevin diyorum...çünkü onun kızı benim kızımı hırpalıyor kıskandığı için...burada ,bu insanlar hakkında her seferinde konuşmak istemiyorum ama konu açılıncada anlatmadan edemiyorum...

Son düzenleme:
HIRSIZI sende peygamber sabrı mı var arkadaşım valla okurken ben darlanıyorum eşin de edilgen bi adam anlaşılan bu ne, Allah dağına göre kar verir derler doğruymuş valla kaba olucam kusura bakmayın ben s.tir çekmiştim şimdiye

canım bizimki bir gün yapmasa gece durmuyor her yemeğin içine tereyağı veya zeytinyagi koyuyorum yapmazsa bir kasık zeytinyagi veriyorum yapıyor ilaçtan ve fitilden iyidir fitil atmak istemiyorum erkek çocuğu sıkıntı olur diyorlar

canım benimki uzuyor kesiyorum ince hala tırnakları elleride ayaklarıda özellikle ellerini tırmalar gibi çok sürttüğü için aşyalara falan çabuk kırılıyor sık kesiyorum bu yüzden kırılıpta taktırıp canı yanmasın diye.

sıkıntısı yoksa gündüz ogrendigi şeyleri tekrarlama isteği yani yaramazlık yapma isteğinden daha az uyuyorlar benim ki de maksimum 9-10 saat uyur dış döneminde hiç uyumazdi ben 9 saate şükrediyorum bu yüzden

canım atak dedikleri şeyden geçiriyor olabilir... ama ataklar bebeğin geliştiğini gösteriyor dolaylı olarak...şu dönem geçene kadar send ehal kalmayacak anlaşılan... geçmiş olsun oğluşuna da ...evet aşısını ihmal etme ne olur ne olmaz...çok samimi arkadaşların yokmu çevrende...beraber vakit geçirdiğin...
evet tatil yapıyorsun sanıyorsar ..yan gelip yattığını düşünüyorlar sanırım...bilmezlerki evde nasıl koşturduğunu...Allah kolaylık versin canım... 1 haftaya kadar geçer diyorlardı bu atağa belki bu gece uykusu kaldığı yerden başlar...sende oğlunda rahatlarsınız inşallah...

canım bebeğinin ensesine bak eğer soğuksa üşüyor demekmiş... bebekelrin ensesinden anlaşılıyor demişti doktor bana.. birde benim kızıda bir kat fazla giydirsem hemen terliyor..mesela kilotlu çorap üstüne pijama onun üztüne kalın bir pijama giydiriyorum bacakalrını bir aç buzzz gibi ...ne kadra kalın giydirirsem o kadar üşüyor sanki...terlediği için ve teri tekrar soğuduğu için galiba... sen nasıl giyiniyorsan bebeğinide öyle giydir... dikkat etmen greken şeyler.. ayağı karın bölgesi ve dışarı çıktığınızda baş kısmı....

ben 60tl verip almıştım iki ay olmadı şimdi küçük geliyor iki ayda bir 60 lira veremem panduf gibi birşey aldım ayak ucu ile yürüme boyu kısa ise olur yurutecin ayarı varsa boyunu kisalt canım
canım yürüteçte ayağı uzun geldiği için tekerleklerin arasına giriyor bazen... ve yorulduğunda yürütecin içinde oturuyor ayakları yere değiyor... en son üst seviyede...bende set tabanlı patik alayım o zaman ...ortopedik al dediler bana ayakalrı deforme olmasın diye... düz taban olur dediler... amaaaan ne yapacağını şaşırıyor insan yaaa... bence ayakkabı falan almayım... bizi ayakkabıylamı büyüttüler sanki...

canım bağırsakları ek gıdaya alıştığı için akşama kadar kabak versend ekayısı suyu içrsende kabız oluyorlar.. bazı çocuklar kabız oluyor bazılarıda ishal oluyor... daha tam olarak bir düzene giremedi sindirim sistemleri... benim kız akşama kadar en çok yoğurt yiyor ona rağmen kabız...sende öyle katı yedirmiyormuşsun...bebeği bu durumda rahatsız etmeden minik müdehaleler yapacağız... başka çaresi yok..iyice alıştıklarında bağırsaklarıda düzene girecek...

uyyy kuzuya bak... kendine oyun yaparmış... maşşallah...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…