- 25 Ağustos 2014
- 821
- 1.213
- 358
- 40
ben muhallebinin içine mısır nişastası irmik pirinç unu ve yulaf katıyorum bunları biraz tereyağında kavurup süt ve su ekliyorum pişirdikten sonra pekmez ve bisküvi ile blendırdan geçiriyorum ve daha sonra yarım çeviz dövüp katıyorumArkadaşlar buğday ruşeymi kullanan var mi ne ise yarıyor birde yulaf ününü nasıl kullanıyorsunuz ve birde akşam için muhallebi yapan var mi rica etsem tarif tsk ederim
canım hayat suyun bebekler için olan suyundan al benim oğlan hiç su içmezdi ona başladığımdan beri günde 300 400 ml su içiyorSelam kızlar
Bursa kara teslim, bebeğimle evde mahsur kaldık :)
Bir süredir meleğimin kabızlık problemi vardı, bir dr arkadaş duphalac şurup tavsiye etti 3 -4 gün 1 çay kaşığı verdim fayda etmedi. 5 günün sonunda toptan yaptı :) bu geçtiğimiz hafta da yapmadı hiç 2 gündür ağlayıp ıkınarak fındık kadar yaptı. Doktora götürmek istemedim gerekli gereksiz bi ton tahlil yaptığı için çoğu. Doktoruyla telefonda görüştüm libalaks lavman tavsiye etti fakat prospektuste 3 yaş üstü çocuklar için yazıyo, eczacı 2 arkadaşımla görüşüp fitilde karar kıldım ve fitili kullanca yaptı kakasını katı bi şekilde. Bugüne kadar da her gün 1 çay kaşığı zeytinyağı verdim, kuru kayısı suyu, kimyon verdim ama anne sütü de aldığından çok su içmek istemiyo. Önerileriniz var mı?
Sizin bıdıklar nasıl? Hasta olanlara geçmiş olsun çok
tek biz mi 9.ay aşısını yaptırmıyoruz sanırım benim aile hekimim gerek görmedi kendi de oğluna yaptırmamışKizlar herkese selam umarim minnoslar ve sizler iyisinizdir.uzun zamandir yazamiyorum bebisten vakit kalmiyor valla.kk da zayiflama topigine bi kac kelam yazip xikabiliyorum ancak.
9. Ay asisi ni yaptiracaktim kardan cikamadik umarim zamanini gecirmem ama 9 ayimizda doldu yarin bir ariyaim saglik ocagini
Simdide vakit bulmusken bir gecmise bakiyim
Hepinizi opuyoruz
ben de keçi sütü bulamıyorum o yüzden bir aydır inek sütü ile yapıyorum markete köyden gelen sütlerle yapıyorum ama inek sütüde bu ara çok yağlı sorduğum da kısır ineklerin sütünü satıyorlarmış pek memnun değilimkızlar iyi akşamlar keci sutumuz bitti ve malesef en az bir ay daha yok yavrulama donemiymis.inek sütü ile yoğurt yapacağım ilk kez eymen için.bildiğimiz sutcuden alacagim.açık sütten bebeğine yoğurt mayalayan oldu mu
benim oğluma havuç ve elma kabızlık yapıyor doğru canımhavuç kabızlık yapan meyveler arasında diye biliyorum canım
geçmiş olsun allah korumuş eymenciği...kızlar acilden geldik yeni.bu ikinci oluyor tam işten geliyorum merdivende eşim battaniyede eymen aglıyor deli gibi taksi çağır diyor sadece.yatak odasında karyolanın üzerinde ayakta duruyormuş eymen karyolanın başlıgına tutunarak duruyormus babasıda yanında tabi camdan bakıyorlar kar yagıyor mu diye o an ben apartman bahcesinin kapısını acıyorum babası bir an boş bulunmus eymen karyola ile duvar arasına yaklaşık 20+-30 cm lik araya kafa üstü uçmuş resmen ayaktan orası nerdeyse benim boyum kadar var.aklım çıktı 2 kez tomografi çekildi.net çıkmamış radyolog baktı birşey yok dediler kafası şişmiş agladı epey yolda uyuya kaldı uyandırdım hemen cok sakindi hareketleri o yuzdn korktum neyse iyi uyuyor simdi arada uyandırıp bakıyorum bilinç yerinde mi diye acilde ki doktoru da dövecektim nerdeyse uyusun birşey olmaz diyor ne doktoruysa artık bilgi sıfır ilk 48 saat hatta bir hafta sonra bile belirtiler başlayabilir tehlikeli birşey takip etmek gerek.diğer taraftan düşşe gözü çıkardı komidin üst üste tam köşesi var.acil nasıl kalabalık tek doktor herkes ayagını kolunu kırmıs grip sonuca bakacak bakamıyor bekliyoruz 10-15 dk bekledik eşim sonuclar gelmiştir dedi sadece döndü hangi birine bakayım die bagırdı eşimde kiminki daha acilse git ona bak dedi zaten tek doktor olması anormal bu kalabalıkta dedi sizi anlıyoruz demeye getirdi bu kez şikayetin varsa git sağlık bakanlıgını ara dedi.ugrasacak vaktım yok su an seninle cocuk zaten uyusuk uyusuk hareket ediyor bu cocuga birşey olsun sen sikayeti görürsün dedim radyologa gönderdi sonucları emin olamadı eşime ayrı kızdım aklı cıkmıs zaten.birşey olmaz deyip duruyordu günde 30 defa dedim düsecek atlıyor bırden tut diye simdi artık o kelimeyi unutur
hoş geldin canım 7. aydan beri ben çorbaları olabildiğince fazla sebze katmaya çalışıyorum hiç de ağır gelmedi özellikle bal kabağını tavsiye ederim iki günde bir koy çorbalarına bence zayıfsa bebeğin bulgur pirinç koy et suyu ve tereyağ ile zenginleştirmerhaba kızlar
RABBİM kuzucuklarımızı bizlere bağışlasın,kaza,hastalık vermesin
arkadaşlar benim 6 mayıs doğumla kızım var
mayıs annleri topiği pek aktif değil
ben de aranızda olmak isterim
size bir şeyler danışacaktım
sebze pürelerini kaç çeşit sebzeden yapıyorsunuz,3,4 çeşit karıştırıp yapıyorum ben,eşimde midesi yoruluyor diyor
mesela kırmızı biber,soğan,pirinç,balkabağı,patates,maydonoz koyuyorum
sizce azaltayım mı
bi de zayıf ve iştahsız,nasıl kilo aldırabilirim
ben 3 köfte yediriyorum yaptığım zaman onun dışında iki kere çekilmiş kıymayı çeviz kadar ayırdım her gün çorbalarına katıyorumne kadar et yediriyorsunuz cnm,bir de nasıl veriyorsun,çorbalarına kıyma olarak mı
mesela bugün kendimize köfte yapcam,ne kadar vereyim
inşallah kansız çıkmaz bebişlerimiz,ben de kansızlık var çok korkuyorum