- 21 Ağustos 2013
- 26.655
- 55.290
- 598
Gunduzleri ne sekilde uyutuluyor? Ben su gunduz uykusu meselesini hala çözemedim.
uyku saatını değistirmeyi denedin mi canım biz istemsiz olarak 20.30dan 22.30 cektık sonra baktım sabah 9-10 kadar uyuyor benimde işime geldi artık daha geç yatıyoruz tabi gece uyanmalrında pek değisen birsey yok iki türlüde aynı
aynıyız canımcım. güya beraber eğitim veriyoduk. ben de asla yanımda yatırmayacaktım. şimdi koyun koyuna yatıyoruz kuzumla. gece uyandıkça emziriyorum. babamız da başka odada yalnız yatıyor. önce kızımı uyutuyorum, sonra babasını uyutup kuzumun yanına geçiyorum. çok zor işim yahu
Ceku dün gece kundaksız, emziksiz, örtüsüz (gözlerini örterim genelde), 2-2,5 saat aralıkla yani bence KESİNTİSİZ 11 saatten fazla uyudu! Haftalardır ilk defa ben de rahat ettim.dişden dolayı uyku sorunu bizde de var kızlar benim oğlan koltuklara başını vuruyor koç gibi burcunun tam özelliklerini sergiliyor benimki koltuklardan tutup kalkamıyor sizinkiler ne durumda
benim bal kabağım-tatloş kuzum-şeker küpüm -boncuk gözlüm de bugün 9 aylık oldu....
bende çarık çorap altı kaymaz çoraplar giydiriyorum...yürüyene kadarda ayakkabı almıycam...
...
Ceku dün gece kundaksız, emziksiz, örtüsüz (gözlerini örterim genelde), 2-2,5 saat aralıkla yani bence KESİNTİSİZ 11 saatten fazla uyudu! Haftalardır ilk defa ben de rahat ettim.
Benim tombiş kendini tutup kaldırmaya başladı. Ayağa kalktığında totosunu hafiften dayarsa bir yere biraz ayakta da durabiliyor. Ama adım atmada halen beceriksiz =) Emeklemede uzmanlaşmayı düşünüyor olmalı öncelikle.
Diş mi?
O da ne?
Gelişim ataklarının özelliği de bu zaten: hem iyi hem zorlayıcı. İnan o da zorlanıyordur. Her gün yeni bir yeteneğini keşfetmek onu senden daha çok şaşırtıyor. Bu yüzden de strese giriyor, uyumakta zorlanıyor. Senin ufaklık sıralamaya geçmiş. Bu çok önemli bir basamak gerçekten. Artık dünya bambaşka görünüyor olmalı ona.Kızlar 1 haftayı geçti benim oğlan büyüme atağında bu süreçte koltukta tutunarak bi baştan bi başa gitmeyi öğrendi ilk başta biz yaslıyoduk koltuğa şimdi kendisi yerden uzanıp ayağa kalkabiliyo ve bunu besiginde de yapıyo artık bi bakıyoruz besikte ayakta duruyo bunlar iyi hoş ama çocuk uyumuyo dün gece 23.30 a doğru güç bela uyudu ama nerdeyse saat başı kalktı emmeden uyumadı 6.30 da da tamamen uyanmış gündüz de çok uyumamıştı bu kadar uyku yeterli değil ki, şimdi ben atak matak dinlemeyiP5 uykusu gelmese de hatta cin gibi olsa da her zamanki gibi 8de yatırmalı mıyım yoksa zorlamayıp uyku işaretlerinin gelmesini mi beklemeliyim ne diyorsunuz işarete kalsam geçer yarısı yatar bu çocuk
Benim oglanın da dişi yok hiç 7 8 tane dişi olan kuzuları okuyunca üzülüyorum bazen, kilosu da az 73 cm 7900 gram çok hareketli ama sanırım ondan kilo almıyo emekleme yok komando tarzı sürüne sürüne gidiyo bi yerden bi yere tutunup kalkabiliyo ama ayakta desteksiz 2 3 saniye durabiliyo diş için bi belirti de yok kimileri rahat çıkarıyomuş sanırım öyle olucak ya da yaşına kadar çıkarmıcak
Gelişim ataklarının özelliği de bu zaten: hem iyi hem zorlayıcı. İnan o da zorlanıyordur. Her gün yeni bir yeteneğini keşfetmek onu senden daha çok şaşırtıyor. Bu yüzden de strese giriyor, uyumakta zorlanıyor. Senin ufaklık sıralamaya geçmiş. Bu çok önemli bir basamak gerçekten. Artık dünya bambaşka görünüyor olmalı ona.
Biz sadece uykusuzluğa katlanıyoruz. Onlar doğduklarından beri sürekli yeni bir şeyler öğrenip devamlı gelişmenin sıkıntılarını da yaşıyorlar uykusuzluğun yanında. Böyle düşününce Ceku'yu hep koynumda uyutasım geliyor =D
Diş olayı bana kalırsa genetik. Can, 1 yaşında çıkarmış. Ceku bana benzemiyor pek kımıldamadan duramaması hariç). Babaya, halaya, amcaya, teyzeye... sorup öğrenmek lazım.
Geç çıkan diş iyidir, daha sağlam olur derler.
Ben uyku konusunda ne tabular yıktım! =Dbirlikte uyumak bizim için tabuydu ne ben ne babası bunu istiyordu ama bu sabah 6 da aldık yanımıza 9 a kadar uyumusuz hiçbi şey kitaplardaki gibi olmuyo herkes kendi bebeğiyle tamamen kendilerine özgü ve özel bir yolculuğa çıkıyo bu süreçte
Ben uyku konusunda ne tabular yıktım! =D
Aynen.. herkesin bebeği bambaşka, ve onu bambaşka şekilde büyütüyor. Sonra onlar da bambaşka bireyler oluyorlar.
Yerim o küçük bireyleri ben!
dün atağa biz başladık galiba geceden beri sıkıntılı emmiyor yatırdığım an memeyi ısırıyor bırakayım diye dış yokken emzirmek daha kolaydi.ne olur her bebeğin hak süresi farklı olur deyin bir ay cook uzunkızlar sonunda 9. ay atağını atlattık tam 1 aydaiki gündür uyku eğitimine devam yeniden yatakta yatarak uyumaya basladı gecede gündüz de aman nazarım değmesin bu arada netten römer koltuk aldım cokta güzelmiş ama yatma ayarı dike yakın bu sekilde 12-14 saat yol gitmemiz imkansız iade edip chicco eletta alıcam galıba yatısı en fazla o gibi duruyor
yok canım ası yaptırmayalım gibi bi durum değil bu zaten normal olan 12.ayda yapılması gereken bir ası o zaman gelınce yaptıracağız 9. ayda yapılsın dıye yenı bır doz koydular salgın var diye karısık değil sadce kızamık asısı yani sen 9-12 ay arası 3 ayda cocuk kızamık olur diyorsan tabi yaptır kızamık kolay bulasan bi hastalık değil sudan bulaşmıyor insan temasıyla bulasıyor eğer cocugun kalabalık ortamlara girmiyor toplu tasımaya binmiyor baska okula gıden cocuklarla teması yoksa fazladan bır doz yaptırmak gereksiz ama hırsızı demıstı bızım eve giren cıkan belli değil yaptıracam diye öyle bi durum varsa tabiki mutlaka yaptırılmalı. ben saydığım ortamlara sokmuyorum cocuklu insanlarla görüşmüyorum suriyelilere yakın bile değilim allah korusun yine ama bu durumda gereksizCanim iyi diyorsun bende yaptirma taraftari degilim ama anlayamayiz ki nereden bulasacagini. Ritavirusu de onermediler ben yaptirdim ama iyikide yaptirmisim cogu bebek rotavirus oldu. Annem kardesime 25 sene once asilardan cok agliyor diye sarilik vurdurmamis kardesim cok agir sarilik oldu iyi bakildi ki sukur atlatti kucukken. Herjesin kendi karari tabi.
yok canım ası yaptırmayalım gibi bi durum değil bu zaten normal olan 12.ayda yapılması gereken bir ası o zaman gelınce yaptıracağız 9. ayda yapılsın dıye yenı bır doz koydular salgın var diye karısık değil sadce kızamık asısı yani sen 9-12 ay arası 3 ayda cocuk kızamık olur diyorsan tabi yaptır kızamık kolay bulasan bi hastalık değil sudan bulaşmıyor insan temasıyla bulasıyor eğer cocugun kalabalık ortamlara girmiyor toplu tasımaya binmiyor baska okula gıden cocuklarla teması yoksa fazladan bır doz yaptırmak gereksiz ama hırsızı demıstı bızım eve giren cıkan belli değil yaptıracam diye öyle bi durum varsa tabiki mutlaka yaptırılmalı. ben saydığım ortamlara sokmuyorum cocuklu insanlarla görüşmüyorum suriyelilere yakın bile değilim allah korusun yine ama bu durumda gereksiz
tabi kı her cocugun ki farklı olur canım hatta belki diş sıkıntısıdır snowyy 1 hafta sürdü demişti inşallah çabuk atlatırsınızdün atağa biz başladık galiba geceden beri sıkıntılı emmiyor yatırdığım an memeyi ısırıyor bırakayım diye dış yokken emzirmek daha kolaydi.ne olur her bebeğin hak süresi farklı olur deyin bir ay cook uzun
Sen mutlaka yaptır canım gerçekten tehlikeli bir bölgedesin tam salgın olan yerler rabbim korusun kuzularıcanım ben misal batmanda yaşıyorum bi dünya suriyeli var ücretsiz izinden önce il sağlık müdürlüğünde çalışıyodum p zamanlardan biliyorum 3 kere mi aşı seferberliği başladı batmanda aile Hekimleri bi dönem izinli sayılıp taramalara çıktılar o yüzden ben guvenemiyorum dışarı çıkmasam bile kapıya hergün en az 3 dilenci geliyo babası polis orda burda geziyo korkuyorum açıkçası
bitler gelinim geçerse gelinim bize gelirse bana da geçermi diye düşünürken kasinmaya başladım dünürgünaydın kızlar...
bioga gaz ilacınıda kullanıyoruz hala... gaz ilaçlarının arasında en çok işe yarayan bu oldu...
benim kızda 2 gündür saat 10 da uyuyor uykuus olsugu halde zor dalıyor uykuya sürekli bir rahatsız..mızırdanıp duruyor...hayırlısı bakalım ne zaman düzene girecek...canım ben işaretleri takip etmiyorum..saat 8 -8.30 gibi uyutmaya çalışıyorum 2 gündür saat 22 yi buluyor...
maşşallah oğluşunada
bitimiz eksikti kadro tamam şimdi..evde envaye çeşit mikrop organizma ve börtü böcek besliyoruz... :)
Eymen in başındaki şişlik indimi...yoğurt falan çok yedir canım radyasyonun etkisiniazaltıyormuş...
asgari ücret alıyor canım.. keşke 2000 lira falan alsaydı kıt kanaat geçinirdik yine ben çalışmadan..ama mecbur çalışmam gerekiyor..
güle güle kullansın..AdAm_OLaCaK_KIZ bahsetiğinde incelemiştim bayağı bu kolyeyi interntten...
pek korktuğun gibi olmadı değilmi... hayırlı olsun canım...artık yürüme fasılları başlayacak...sağı solu karıştırıp sakarlıklar yapacaklar.. inşallah kazasız belasız bu dönemide atlatırlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?