canım 6. aydan beri veriyorum ben çorbada pürede parmak yiyecekte topikte hiç püre corba vermeyen arkadalar var bastan bizde korkmustuk boğazına kaçar mı diye arada kaçtığıda oldu ama boğulma gibi bi durum olmadı cok büyük ısırırsa ya tükürüyordu yada öğürüp çıkarıyordu 2 aydır büyükte ısırsa yutuyor çok büyük yuttu diye elimi ağzına götürüyorum bakıyorum boş yutmusMerhabalar, bebişlerinize parmak yiyecek ne veriyorsunuz? Bu aylarda vermenin faydası var ama boğulma tehlikesi geçiren oldu mu hiç merak ediyorum? Benim kızım elle çok güzel kendi kendini besliyordu, çok keyif alıyordu, fakat bir gün boğulma tehlikesi geçirdik. Çok korkuyorum, artık herşeyi püre yapıyorum eskisi gibi. Benim yaşadığımı yaşayan var mı merak ettim.
dün benn 4 te yattım bilsem yoklardım buraları son mesaj benimdir benim kalacakHehe iyi geceler canım bu gece son msj ı sana bırakmayayım didim :)
okurken yoruldum canım hayal edebiliyorum banyonun halini ben bi çocukla savas alanına ceviriyorumBu gece bende burfayim.benim hic gece uykusuz kalmadi oglum cok sukur ama bana gun yrtmedigi icin bulasiklari toplayip tuvaletleri yikadim ortalik topladim derken saatler geciyo.esime biraz once dedimki kendime motor taktirmayi dusunuyorum yuzume bakiyo anlamadi bise..bugunde uykum kacti sabah altida buyuk oglumu okula hazirlamak icin kalkmam lazim..banyo yaptirdim ucunu sitayla savas alanina dondu banyo.birini yikarken digeri ben once girecem diye agladi.o cikti guydirmeden oburu girdi kucugu en son yikadim banyo iyice isindi abilerdeen sonra.ikiside oksuruyo simdi sabahki karda usuduler sanirim pufff.
Sizler uyku rgitimi icin biseyler yaxarken sessiz kslmak istedim.ilkinde bende okuduklarimi uygulamaya kalkip agzimin payini aldim.anladimki buyuyunce koynumdaki gunlrrini ozluyecem alip yattim.her bebek kendi istedigini yaptiriyo bisekilde ailesine.o kendi kendine uyuyan bebekler varya onlarda ailesi egittigi icin degil kendi sevdigi icin oyle.
dün benn 4 te yattım bilsem yoklardım buraları son mesaj benimdir benim kalacak
Merhabalar, bebişlerinize parmak yiyecek ne veriyorsunuz? Bu aylarda vermenin faydası var ama boğulma tehlikesi geçiren oldu mu hiç merak ediyorum? Benim kızım elle çok güzel kendi kendini besliyordu, çok keyif alıyordu, fakat bir gün boğulma tehlikesi geçirdik. Çok korkuyorum, artık herşeyi püre yapıyorum eskisi gibi. Benim yaşadığımı yaşayan var mı merak ettim.
dün benn 4 te yattım bilsem yoklardım buraları son mesaj benimdir benim kalacak
Uyku eğitimi geçen akşam deneyeyim dedim. Yarım saat bir saate yakın uğraştım. Ağlıyor almayınca susuyor alışıyor gibiydi. Ama hep gözümün içine bakıp gülümsüyor. Sonra eşim geldi tabi tartıştık. Koynunda uyusa ne olacak diye. Kucağıma alınca nasıl hıçkırarak ağladı bebeğim sarılıp. Kendime kızdım napayım dedim. Sonra eşim int bir sürü yazı bulmuş zararları ile ilgili. Mecbur bırakılarak çaresizlik içinde uyuma alışkanlığı gibi bir cümle okudum vazgeçtim. Uygulayan kişiler çok memnun onları tebrik ederim ama bana göre değil. Zaten hayat boyu eğitim e mahkum olacak. İstesek de yanımıza gelmeyecek. Çocukta güven duygusu da önemli herkes kızıyor bana aaa okur mu yatırma yanında diye. Napayım seviyorum kardeşim :) :)
Bu arada enerjin bazen kalmıyor ama yine de maşallah canım sana. Allah her zaman yardımcın olsun
Gunaydin canlarimKeyifli bir hafta olur insallah
Tek tek alinti yapmadim. Oncelikle tutunup kalkmaya/yurumeye baslayan tum kuzulara masallah
.....
Uykusuz tum anneler...bu gunler de gececek canlar. Bir bakmisiz bize ihtiyaci kalmamis, odasinin kapisini calip "gir" sesini duymadan yanina bile giremeyecegizHer anin tadini cikarin. Kucaginiza ihtiyaci varsa oyle olur boyle olur deyip ertelemeyin hic. Sarip sarmalayin yatsin kokunuzla
Bogulma miydi ogurme refleksi mi acaba canim. Ben 6. Aydan beri veriyorum. Ogurdugu kustugu oldu. Ama ciddi bir tehlike atlatmadik. Hala sebzeleri haslayip veriyorum eline. Yada catalla ezip kizarmis ekmegin uzerine surup veriyorum. Eti (izgara ya da haslanmis) veriyorum kendi yiyor. Gecen gun spagetti pisirdim kendimize. Ona da sadece domates ile bir sos yapip karistirdim. Bicakla kuculttum. Kasikla yedi. Korkma, denemeye devam et. Pureye alistiysa bile arada eline de ver. Yeniden yemeye alisir.
Viks bebeklere zararli canim okaliptus yagi su kaynatip icine damlat odada solusun.vikslebkokulari ayni sadece viks kimyasallarla birlestirilmis gibi.Ceku'm gece 2-4 arası uyanıktı... Pff! Şu genizindeki tıkanıklığı açamadım gitti! Doktora götürmüştüm "Burun yapısı kıvrımlı, illâ ki kalır içeride" deyip otribebe'nin aspiratörünü tavsiye etti. Ceku'nun ağlamaları arasında çekmeye çalışıyorum ama nafile! Gelmiyor. Bir arkadaş iş yerinden, viks önerdi. Ama tıkanıklık kuru değil, sıvı. İşe yarar mı bilemiyorum. Kulak iltihabına dönecek diye ödüm kopuyor bir yandan. Kız da burnuna dokundurmuyor. Tamam, vücut bütünlüğüne zarar vermiycem, manyak Ceku! =)
Nefes alamadığı için ağlayarak uyandı. 2 saat takıldık beraber. Kendi kendine şarkı yapmış "ınga ınga ıngaaa!" diye, güle oynaya söylüyor gecenin köründe. Hey Ya Rabbi! Acıktı da nihayet, emzirdim, uyuyakaldı kucağımda. Sonra sabah 6'da bir kez daha emzirdim, 7:45'i gördüm ilk defa. Telafi etti yani geceyi minnak.
Anne babayla uyuyarak büyüyen bebeklerin özgüven duyguları daha kuvvetli olur, diye okumuştum.
Babası da uyku eğitimi vermeme karşı. Onun tuzu kuru tabi. Ben uğraşıyorum çünkü. Ah, şu erkekler! (Çok pis genellerim=)
Onlar mı bizim kokumuza bağımlı oluyor yoksa biz mi onların kokularına? Ben alışırsam bir kez, bir daha bırakamam gibime geliyor.
Sen domates veriyor musun?
Ceku'm gece 2-4 arası uyanıktı... Pff! Şu genizindeki tıkanıklığı açamadım gitti! Doktora götürmüştüm "Burun yapısı kıvrımlı, illâ ki kalır içeride" deyip otribebe'nin aspiratörünü tavsiye etti. Ceku'nun ağlamaları arasında çekmeye çalışıyorum ama nafile! Gelmiyor. Bir arkadaş iş yerinden, viks önerdi. Ama tıkanıklık kuru değil, sıvı. İşe yarar mı bilemiyorum. Kulak iltihabına dönecek diye ödüm kopuyor bir yandan. Kız da burnuna dokundurmuyor. Tamam, vücut bütünlüğüne zarar vermiycem, manyak Ceku! =)
Nefes alamadığı için ağlayarak uyandı. 2 saat takıldık beraber. Kendi kendine şarkı yapmış "ınga ınga ıngaaa!" diye, güle oynaya söylüyor gecenin köründe. Hey Ya Rabbi! Acıktı da nihayet, emzirdim, uyuyakaldı kucağımda. Sonra sabah 6'da bir kez daha emzirdim, 7:45'i gördüm ilk defa. Telafi etti yani geceyi minnak.
Anne babayla uyuyarak büyüyen bebeklerin özgüven duyguları daha kuvvetli olur, diye okumuştum.
Babası da uyku eğitimi vermeme karşı. Onun tuzu kuru tabi. Ben uğraşıyorum çünkü. Ah, şu erkekler! (Çok pis genellerim=)
Onlar mı bizim kokumuza bağımlı oluyor yoksa biz mi onların kokularına? Ben alışırsam bir kez, bir daha bırakamam gibime geliyor.
Sen domates veriyor musun?
benimki de püreli yiyor cnm,elimde blender geziyorum
ben de aptamil kullanıyordum ama kilo almıyor
değiştirsem mi acaba,en çok hipp ile sma iyi diyorlar
tünaydın kızlar
canım bu cozeltiyi burun spreyi kutusuna boşaltıpta kulansak daha rahat olur kanımca yaman iyi oldu bende damla kalmamıştı bunu alayım en iyisi tskAdına bakıp da bir şey sanmayın; serum fizyolojik 1 litre saf suda 9 gram sodyum klorür yani bildiğimiz sofra tuzu bulunan bir çözeltiden başka bir şey değildir.
Her birinde 5 ml serum fizyolojik bulunan 12 flakonun fiyatı tam 20 lira.
Evet, yanlış okumadınız, 60 mililitre su ve yarım gram tuzun fiyatı 20 lira, yazı ile ‘yirmi lira’.
Yani litresi yaklaşık 350 tl ye geliyor.
Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta'nın da hastalarına yazdığı 1 litresi 2-3 lira olan ve üstelik de damara zerk edilebilecek kadar ‘steril’ olan serumlardan alın ; bütün aile aylarca kullanın.
Bizim doktorda öncesinde fahiş fiyatlı olanı tavsıye etti ve bizde bilmediğimizden uzunca bir süre kullandık(kazıklandık-dolandırıldık).
Daha sonra Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta'nın konuyla ilgili yazdıklarını okudum.
Sonuç olarak eczaneden 3,5 Tl ye yarım litrelik (500 ml) Poliforma marka PF %0,9 İZOTONİK SODYUM KLORÜR İ.V İNFÜZYON İÇİN ÇÖZELTİ adlı ürünü kullanıyoruz artık. Bırde şırınga almanız gerekiyor 50 kuruşa.
Doktorumuza tekrar konuyu açtığımızda iyi yapmışşınız dedı.(neden en başta bizi bu sekılde yonlendırmediği ayrı bir soru işareti tabiki)
Gunaydin herkese mutlu pazarlar. Eymen Asafin huysuzlugundan fazla giremiyorum. 9 u icerde 9 u disarda 18 ay tasidim karnimdasayesinde bir deri bir kemik kaldim. Cok sukur su 2 gundur duzeldi gibi sanki. Suan cikmis 7, cikmak uzere 3 disimiz var. 9 kilo 73 cm olmus pasam... yeni yeni tutuup kalkmaya basladi ayakta farkinda olarak 8 sn kadar duruyor bazen 3 adim atiyor... Oyun oynayarak ogreniyoruz herseyi mesela, evin bi kosesindeki cicegin yanina yuruyerek goturuyor beni yaninda bir kac kez cicek diye tekrarliyorum. Daha sonra otururken cicek nerde diyorum elinden tutunca oraya goturuyor beni, hatta ben cicek demeyince basliyor çi çi .. gibi sesler cikarmaya yada kapiya cikalim deyince kapiya dogru gidiyor... penguen ile araba oyunu oynuyoruz. Penguen nerde deyince ona uzaniyor... Agzimla yaptigim hareketleri tekrarliyor. Tahtadan yaptigim kuleleri her seferinde yikiyor ben aglamis gibi yapinca oda buzuyor dudagini cok fazla duygusal. Yabancilari cok fazla yadirgiyor malesef. Yemesi eh iste idare eder..Uzun oldu sanki, uztmayayim fazla
merhaba kizlar
cok ozledim sizi
bi gecmis okuyup gelecegim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?