- 21 Ağustos 2013
- 26.655
- 55.290
- 598
maşallah benim paşam gibi iri gözlü...
babannesine benziyo göz şekli
sen bilirsin ama canım fazla balık yed,rme otizme neden oluyormuş annem fiizyo terapi merkezinde müdür seminere gitmişti ordaki uzmanlardan biri son zamanlardaki artışın nedenleri arasında demiş
Sizler uyku rgitimi icin biseyler yaxarken sessiz kslmak istedim.ilkinde bende okuduklarimi uygulamaya kalkip agzimin payini aldim.anladimki buyuyunce koynumdaki gunlrrini ozluyecem alip yattim.her bebek kendi istedigini yaptiriyo bisekilde ailesine.o kendi kendine uyuyan bebekler varya onlarda ailesi egittigi icin degil kendi sevdigi icin oyle.
Merhaba canım benim kzıımda iştahsız yeni yeni yemeye başlıyor gibi genelde emiyor mama hiç vermedim diye bilirim çok zor da kalınca vermeye çalıştım içmedi bile. Ben 2 aydır balık veriyorum ve taze olmasına dikkat ediyorum. Üstüne emzirdiğim oldu, balık taze ise birşey olmaz Allahın izniyle endişelenme.merhba kızlar
biz hala iştahsız,süt tüketimimiz çok az
mama veren anneler 500 cc yi geçebiliyor musunuz
bir de balıktan bahsetmişsiniz,balık verince sütü nasıl verelim kızlar,aradan zaman geçmesi gerekiyor mu
inşallah bu hafta sonu deniycez biz de
Aşırı verme canım, yemesine bağlı serçe parmağın kadar ver.hımmm,tmm cnm
ben de ilk kez deniycem,ne kadar vereyim acaba
çok teşekkürler cnm,inşallah beğenirAşırı verme canım, yemesine bağlı serçe parmağın kadar ver.
Bende ona yakın veriyorum.
bende ondan zaten erteliyorum parmaktanda almıyorlar tombişte nasıl damarını bulacaklar bilmem zaten önden konuşup en tecrübeki hemşireyi talep edeceğimgünaydın canlar aşı olmasakta bizimde kan aldırmamız lazımmış 15 gün geçti hala kıyıp götüremedim
Ceku'm gece 2-4 arası uyanıktı... Pff! Şu genizindeki tıkanıklığı açamadım gitti! Doktora götürmüştüm "Burun yapısı kıvrımlı, illâ ki kalır içeride" deyip otribebe'nin aspiratörünü tavsiye etti. Ceku'nun ağlamaları arasında çekmeye çalışıyorum ama nafile! Gelmiyor. Bir arkadaş iş yerinden, viks önerdi. Ama tıkanıklık kuru değil, sıvı. İşe yarar mı bilemiyorum. Kulak iltihabına dönecek diye ödüm kopuyor bir yandan. Kız da burnuna dokundurmuyor. Tamam, vücut bütünlüğüne zarar vermiycem, manyak Ceku! =)
Nefes alamadığı için ağlayarak uyandı. 2 saat takıldık beraber. Kendi kendine şarkı yapmış "ınga ınga ıngaaa!" diye, güle oynaya söylüyor gecenin köründe. Hey Ya Rabbi! Acıktı da nihayet, emzirdim, uyuyakaldı kucağımda. Sonra sabah 6'da bir kez daha emzirdim, 7:45'i gördüm ilk defa. Telafi etti yani geceyi minnak.
Anne babayla uyuyarak büyüyen bebeklerin özgüven duyguları daha kuvvetli olur, diye okumuştum.
Babası da uyku eğitimi vermeme karşı. Onun tuzu kuru tabi. Ben uğraşıyorum çünkü. Ah, şu erkekler! (Çok pis genellerim=)
Onlar mı bizim kokumuza bağımlı oluyor yoksa biz mi onların kokularına? Ben alışırsam bir kez, bir daha bırakamam gibime geliyor.
Sen domates veriyor musun?
merhaba kizlar
cok ozledim sizi
bi gecmis okuyup gelecegim
İyi geceler..
Biz sabah aşımızı olduk.. Çok huysuzlandı bu akşam. Aşı dan mı eve gelen gidenden mi bilmirem.
bende hiç anne sütü icmemisim annem verem olduğu için hastanede yatmis.pirinc unu ile buyuyenlerdenim.farkettim ki anne sütü içmeyenler kendi bebeği olduğunda emzirme konusunda daha ısrarlı oluyor:)) sanki ne kadar uzun süre emerse o kadar iyi anne olacagim gibi bir düşünce.ama allah ne kadar süt nasip ettiyse o kadar içecekler.üç dört saatte bir emiyor gece.eşim her seferinde emzirme su verelim diyor.ama bence emsin midesi neden su ile dolsun ki.sütün içinde zaten su var.dün işten eve gittim isve cilve yapıyor aç değil dedi babası.ama belli meme istiyor hemen emdi iki çekiyor sonra bırakıp gülerek bana bakıyor memeyi bırakıp gih diyor o ne demekse:)) sonra hadi annecim diyorum tekrar emiyor iki üç fırt.tekrar aynı oyun.her yerini öptüm ısırdım valla.memeyi bıraksa oturup ağlarım.emmiyo diye çok ağlamışligim var:))Ben merkezde değilim. Buraya da taze balık gelmiyor pek. Tuhaf olan: deniz 35 km uzakta ama taze balık gelmiyor bu kasabaya. Bu akşamki gibi nadiren buluyoruz alıyoruz.
3. ayda "Herhalde en fazla 5. aya kadar emziririm" diyordum. Aynen, buna da şükür. Annem bizi emzirememiş. Nedense bunu kafama çok taktım. Emzirmenin anne ile bebek arasında özel bir bağ olduğuna inandım belki de. Benim annemle her zaman sorunlarım oldu, birbirimizi hiç anlayamadık. Kızımla aramız öyle olmasın, diyerek emziriyorum ben. Sağlığından ziyade daha çok uyduruk bir neden.. Ne kadar uzun emzirirsem o kadar beni sever, bana bağlı olur, beni anlar...
Soğuklarda su içmiyorum pek, o yüzden azaldı sütüm. Artırmayı deneyeceğim yine.
Emzirmenin 2. en güzel yanı, adet olmamak. Kendimi bir kız çocuğu gibi hissediyorum
aslında bu kan tahlilinin rutinide 1 yaşmış doktorumuz söylemişti ama onuda 9.aya almışlar.kan aldırmakta dert bu soğuklarda evden çıkmakta.Ayın 10 unda 9 aylık oldu oğlum hala düşünüyorum aşı yaptırsam mı diye, sağlık ocağından da aramadılar bide rutin kan tahlili mi var bu ay, geçen doktora götürdük oğlanı doktor 15 gün sonra kan tahlili yapıcaz dedi hatta sinir olmuştum gelmişken neden şimdi yapılmıyo diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?