- 28 Mart 2014
- 1.783
- 1.507
- 198
canım çok geçmiş olsun yürüteçle nasıl takla attı ki anlamadım ? ateş yapmayacağına sevindim doğrusu o kadar badireden sonra kilosunu çok güzel toparlamış maşallah elaya.selam kızlar
dün ela yı kızamık aşısına ve kontrole götürdük...suriyelilerden dolayı çok kızamık vaksı var dedi hemşire zaten anne sütüde almadığı için aşı yaptırdık...malum eve gelen giden çok çocuğu dışarı çıkarmasakta dışarıdan gelen çok...ateş falan yapmıyormuş ama kızım aşıdan sonra grip oldu yine ...
cumartesi günüde yürüteçle takla attı...altını değiştirdim bezini atıp elimi yıkayım dedim yere koydum durmadı yürütece bindirdim...arkamı dönmemle kızımı yerde buldum elim ayağım birbirine karıştı yüzünün sağ tarafı şişti...Allah a şükür bir şey i yokmuş... ağlasaydıda yere koysaydım yürütece koymasaydım...
kilosu 7,500 olmuş....boyu 67 olmuş...1 kilo eksiği var dedi...ama gelişimi hep böyleydi...
Geçmiş olun cancağızım , düşmeler bizde de aylar önce başladı . Allah'ın izniyle bir şey olmaz meleklerimize. Kiloyu bende dert etmiştim ama sağlıkları yerinde ve ciddi bir rahatsızlıkları yok buna şükür deyip duruyorum.selam kızlar
dün ela yı kızamık aşısına ve kontrole götürdük...suriyelilerden dolayı çok kızamık vaksı var dedi hemşire zaten anne sütüde almadığı için aşı yaptırdık...malum eve gelen giden çok çocuğu dışarı çıkarmasakta dışarıdan gelen çok...ateş falan yapmıyormuş ama kızım aşıdan sonra grip oldu yine ...
cumartesi günüde yürüteçle takla attı...altını değiştirdim bezini atıp elimi yıkayım dedim yere koydum durmadı yürütece bindirdim...arkamı dönmemle kızımı yerde buldum elim ayağım birbirine karıştı yüzünün sağ tarafı şişti...Allah a şükür bir şey i yokmuş... ağlasaydıda yere koysaydım yürütece koymasaydım...
kilosu 7,500 olmuş....boyu 67 olmuş...1 kilo eksiği var dedi...ama gelişimi hep böyleydi...
aslında bu kan tahlilinin rutinide 1 yaşmış doktorumuz söylemişti ama onuda 9.aya almışlar.kan aldırmakta dert bu soğuklarda evden çıkmakta.
geçmiş olsun eloşaselam kızlar
Hoş geldin canımgünaydın herkeseee...
kızlar gebeyken çok girebiliyordum işlerin yoğunluğundan uzun aradan sonra slm,,,bundan sonra daha çok paylaşım yapmak istiyorum sizinle,,, malum bebişler büyüdü ek gıda vs derken fikirlerimizi paylaşmak güzel olur diye düşünüyorum, umarım hepiniz ve kuzucuklarınız iyidir, sayfaları biraz okuyayım sevgiler:)))))
canım kan sayımını bir an önce yaptır benim oğlan tam sınırda çıkmıştı 2 aydır ferrumun şurubunu kullanıyoruz bu aylarda anne sütündeki demir ve kan damlası yetmiyormuş genellikle komşumun oğlu da aşırı kansız çıktıgünaydın canlar aşı olmasakta bizimde kan aldırmamız lazımmış 15 gün geçti hala kıyıp götüremedim
ay kızlar kiloyu dert edeceksek ben dert edeyim önce 73 cm ki 74 olmuştur ama kilo 7900 8 olamadı bi
geçmiş olsun iyi mi şimdi.bunlar sırayla düşüyor allah korusun.nasıl takla attı orumcekten canım.yere mi eğilmiş.dün eymeni babası yürütürken birden elini birakmis kaymış eli küt kafa yine yerde fayyansta hemde.çocuğa kask alacagim birinin acisi geçmeden diğeri başlıyor.bana laf yetiştirirken olmuş savunmaya bak .cevap vermek cocuktan daha önemli.korktum şimdi orumcektenselam kızlar
Hoş geldin canım , enişteye helal olsun Allah her daim böyle sıcak tutsun yuvanizi.Merhaba güzellikler,
Bayadır yazamadım yine.geçmişi anca bitirdim,kaç gündür okuyorum
şükür herkes iyi.hırsızı geçmiş olsun,nasıl takla attı yürüteçle ben de anlamadım,düşe kalka büyüyolar,melekleri koruyo Allah'tan.
Kızım yarın 9 ayı doldurucak hayırlısıyla,5 dişi çıktı,3'ü yarım da olsa.bayadır doktora gitmedik,en son yumurtadan yarım saat kusmuştu,doktor hemen almadı bizi,asistanı sıra bekletti,delirdim,döndüm eve,iyileşti o ara ama ben doktoru bırakmış oldum.şimdi yeni doktor bulucaz bakalım.
Perşembe günü aşı var,bizim site de Suriyeli çok o yüzden yaptırıcam,nolur nolmaz.
4 gün önce bir anda emmeyi bıraktı,gece uyku arası emmişti,gündüz gün boyu hiç istemedi,memeye vuruyor gülüyo falan.sadece gece uyku arası az emiyor.geceleri çok uyanıyordu,bazen saatte bir,bazen 2 saatte bir,aptamil veriyorum 2 gündür resmen uykusu düzeldi,anne sütü doyurmuyomuş demek ki,şimdi en az 4-5 bazen 6 saat uyanmadan uyuyor.
Ben de ilk kez uyuduğumu anladım.sütüm de haliyle çok azaldı,birkaç fırt çekiyor anca yalandan geliyor.tamamen bırakmak üzereyim,o bir fırt çok işe yarıyor mu onun karmaşasını yaşıyorum.bazı arkadaşlarım bak bizimki hala meme bırakmadı,demek ki kendi bırakmak istiyor hazır öyleyken bırak diyor,bazıları yok az da olsa ver boşver diyor.ama doymadığı su niyetine emdiği kesin.bakalım bikaç gün daha takip edicem,ne kadar emicek.
Onun dışında ben fitness'a başladım,o kadar mutluyum ki,nasıl iyi geldi anlatamam,kendim için birşey yapabilmek,evden çıkmak,kendime o saatleri ayırmak muhteşem bir duygu,en iyi siz anlarsınız.sağolsun ben gidiyorum,kocam bakıyor kızıma,şimdi o da başlıycak,1 gün o 1 gün ben gidicem.artık eski kiloma doğru gideyim istiyorum.sağlığım için en önemlisi tabi,kızımı taşırken,eğilince çok belim ağrıyodu,şimdi azalmaya başladı,inşallah daha da iyi olur.
biz de haberler böyle şimdilik
afiyet olsun kuzuna...ben aptamil kullanıyorum.. halada geceleri içiyor...gündüz artık hiç mama almıyor ek gıdayla besleniyor....güle güle kullansın koltuğunu...merhaba kızlar
biz de bugün ilk kez pırasa denedik,çok şükür sevdi
kızlar benim sütüm artık yetmiyor
hangi mamayı kullanıyorsunuz
biz de koala oto koltuğu sipariş ettik
gelince,memnun kalıp kalmadığımızı yazarım
aynen öyle canım.elin baldırı çıplak eli yüzü pislikten sümükten geçilmeyen yavrularına bir şey olmuyor... toprakta oynayan çocuktan korkma derler zaten ama bizimki toprağada çıkamadığı için bağışıklığıda düşük heralde mikropları topluyor.... aşırıya kaçmadan çok ta salmadan arasını bulmak lazım herşeyin...Olmaz bise okadar kotu dusunme.benim iki velet okula godiyo.surekli tuvalete giriyolar heranda takipte olamiyorum kaciyo ucu bazen..ben koyde calisirken evleri geziyorum bir gun nasil soguk .bi baktim anneleri temizlik yaiyo cocuklar bahcede onlerinde bir tas uzum receli kuru ekmek yiyolar enn buyuk bes yasinda mikroba alismis cocuklar hicte hasta olmuyolardi.dusunup temizlemege kalkinca insan kafagi yiyo zaten ben kafayi yedim zaten elimde degil allaha emanet tum kuzular.bana diyolarki bukadar ustlerine dusme nasil dusmeyeyim ki.
kızamık aşısı oldu canım... zaten 1 yaşında yapılıyormuş ....O kadar alıntı yaptım uçtu gitti, sitede sorun mu var anlamadım.
Sayfam donup duruyor, hayır yani sinir olduğum dağ gibi yazdım şimdi sinirden elim gitmiyor yazmaya...
Probiyotik yoğurdu benim doktorum 8. Aydan sonra verebilirsin demişti, bende veriyorum. Kötü kokulu gaz sorunu şükür kalktı ortadan.
Bu arada kızlar en son geçen ay aşı yaptırdım ve bana sağlık ocağı hemşiresi yaşına kadar aşı yok dedi. Siz ne aşısı yaptırıyorsunuz?
aaa bilmiyordum eve giderken uğrayım bir eczaneye sağol canım ...sende sağol @SnowyyBitleri uzak tutmak icin eczanede tokalar satiliyo.bebisin saci varmi bilmiyorum ama onlardan bi arastirilabilir.
ohh ne güzel olmuş inşallah bu kaçamakların artar... ben içiyorum canım yeşil çay günde 3 fincan ama zararlı olup olmadığının bilmiyorum olabileceğinmide düşünmeden içtim valla şimdiye kadar...gerçi benim sütte fazla yok....iyi mutlu neşeli pazarlar kızlar burda da hava çok soğuk ama ben böyle hafif kapalı veya kar yağan havaları çokkkkkk severim dün kar yağarken koltuğu cama çevirdim( bizim odanın camı boydan boya) elimde kahve (kaçamak yaptım)baya kitap okudum muhteşem oldu tabi bunun dışında 5 dk oturamıyorum şu bir haftada 1 kg daha verdim 63 oldum tam 7kg gitmiş oldu :)yeşil çayı çok özledim süte zararlı mıdır acaba bilen var mı arkadaşlar...
maşşallah maşşallah....anne oğul ne güzel vakit geçiriyorsunuz....benim kız babasını bile yadırgıyor bazen... kucağında durmuyor... yabancı sanırp ağlıyor bazen...neden acaba....Gunaydin herkese mutlu pazarlar. Eymen Asafin huysuzlugundan fazla giremiyorum. 9 u icerde 9 u disarda 18 ay tasidim karnimdasayesinde bir deri bir kemik kaldim. Cok sukur su 2 gundur duzeldi gibi sanki. Suan cikmis 7, cikmak uzere 3 disimiz var. 9 kilo 73 cm olmus pasam... yeni yeni tutuup kalkmaya basladi ayakta farkinda olarak 8 sn kadar duruyor bazen 3 adim atiyor... Oyun oynayarak ogreniyoruz herseyi mesela, evin bi kosesindeki cicegin yanina yuruyerek goturuyor beni yaninda bir kac kez cicek diye tekrarliyorum. Daha sonra otururken cicek nerde diyorum elinden tutunca oraya goturuyor beni, hatta ben cicek demeyince basliyor çi çi .. gibi sesler cikarmaya yada kapiya cikalim deyince kapiya dogru gidiyor... penguen ile araba oyunu oynuyoruz. Penguen nerde deyince ona uzaniyor... Agzimla yaptigim hareketleri tekrarliyor. Tahtadan yaptigim kuleleri her seferinde yikiyor ben aglamis gibi yapinca oda buzuyor dudagini cok fazla duygusal. Yabancilari cok fazla yadirgiyor malesef. Yemesi eh iste idare eder..Uzun oldu sanki, uztmayayim fazla
sağol canım..her doktora uysak alimiz kötü ...Doktorlar pek tavsiye etmiyorlar bu aylarda ayakkabıyı. Kış olduğu için mutlaka bir şeyler giymeleri gerek. Ama artık iyiden iyiye yürümeye başladıkları dönem bizimkilerin, yaz mevsimi olacak. Evde çıplak ayak kalmaları daha iyiymiş. Bebekler ayaklarının altındaki zemini hissederlerse daha emin adımlar atarlarmış.
Ben sadece dışarı çıkardığımda ayağı üşümesin diye bir ayakkabı almayı düşünüyorum gezer'den. Ceku yürüyecek de, o-hooo! Yaşına girmeden yürümez benimki.
hastanede emzirme odasında genç bir bayanla bebklerimiz emziriyorduk... laf lafı açtı bebek büyütmenin zorluklarından filan....derken ben dedimki insan 4-5 tane çocuk nasıl doğururyor hiç anlamıyorum dedim... kadın bana bu benim 4. dedi... gülüştük bayağı...demekki insan unutuyor bu zor günleri uykusuz geceleri...hayırlısı olsun insallah...bend ediyorum insanın bir kardeşi olmalı hayatta yani biz öldükten sonra (Allah bilir kimin ölüp kimin kalacağını ama) ela tek başına kalmamış olur bir kardeşi olur hayatta diyorum... ama olacak gibide değil durumlardan... herşeyin hayırlısı...2.çocuğu da istiyorum metehan 2.5 yaşına girince falan Allah kısmet ederse o zaman Ankaraya da dönmüş olucaz ama gece uykusuzluk öyle yoruyo ki aman diyorum 2.çocuk mu illallah batmanda kardeşler birbirini büyütüyor abla kardeşini tutabilecek kadar büyüdüyse tamam o ona zimmetli bizim gibi onu yiyemez bu alerji yapar 1 yaşından önce tatlı yok vs gibi dertleri yok çoluk çombalak gece 12 1 ayaktalar saldım cayira mevlam kayira olunca istersen 10 tane doğur tabi
:) yok gelinin daha bitlenmedi ama ...düşünmesi bile kaşındırıyor insnaı değil mi... daha bizim kuzular okula gidince de bit davası başlayacak...bitleneceğiz çoğumuz...bitler gelinim geçerse gelinim bize gelirse bana da geçermi diye düşünürken kasinmaya başladım dünür
canım ben eline veriyorum çoğu şeyi hala bazen öğürdüğü oluyor boğulacak gibi.. ama çıkarıyor tekrar... bazen kv çocuğu boğacaksın diyor... halbuki boğulmuyor... gıda boğazından geçerken yada geçemeyecek kadar büyük olunca öğürüyor boğuluyormuş gibi oluyor...Merhabalar, bebişlerinize parmak yiyecek ne veriyorsunuz? Bu aylarda vermenin faydası var ama boğulma tehlikesi geçiren oldu mu hiç merak ediyorum? Benim kızım elle çok güzel kendi kendini besliyordu, çok keyif alıyordu, fakat bir gün boğulma tehlikesi geçirdik. Çok korkuyorum, artık herşeyi püre yapıyorum eskisi gibi. Benim yaşadığımı yaşayan var mı merak ettim.
bana hemşire ateş yapmaz ama yinede kontrol et dedi.. ateş falan yapmadı...hatta aşı olurken ağlamadı bile yakmıyormuş bu aşı ...günaydın kızlar,
seldursel geçmiş olsun bu aşı ateş yapıyor mu?bizde çarşamba kan verip perşembe olacağız dert oldu bana
benim kızda da geçmeyen bu tıkanıklık bir alerji belirtisi sanırım.... 3 gün testini yapmak lazım...her yediği için tekrar tekrar... yada bunun başka bir yolu varmıGunaydin guzellerKuzularin ilk kisi. Benim korsan karin yagisini heyecan ve merakla seyretti. Balkonda avuclarini acip yakalamaya calisti. Dusta suya yaptigi gibi O birseyi ilk kez tecrube ederken ben de sanki ilkmis gibi heyecanlaniyorum. O zaman anliyorum hayatta heyecan verici onca sey var, bizlerin aliskanliktan donup bile
bakmadigimiz
Burun tikanikligi yasaniyor genel olarak okuyorum. Hergun banyo yaptirirsaniz kalmaz arkadaslar, banyoda hepsi akip gidiyor.
Bir de kronik burun tikanikligi alerjinin onemli belirtilerinden. Ozellikle bebeginin vucudunda zaman zaman kizariklik/egzema olan anneler dikkat edin lutfen. Sebep bir besine karsi alerji olabilir.
Biz onlarin herseyine alismaya dunden meyilliyiz zaten canim. Onlar da bizi dunyada en cok guvenecekleri insan olarak bildiler. En tabi haklari hep yanlarinda istemek
Cigden vermedim canim. Makarna sosu olarak (zeytin yagi ile) verdim.
Hos geldin canimMerak ettik.
Cabuk gecer insallah canim.
tekerleğimi takıldı nasıl olduysa ...zaten kendini öne doğru hep itiyordu...ayakları havada suratı yere yapışmıştı...diğer torunuda kıskandığından biniyor bazen yürütece tekerlekleri sağa sola yalpalıyor baktımda...canım çok geçmiş olsun yürüteçle nasıl takla attı ki anlamadım ? ateş yapmayacağına sevindim doğrusu o kadar badireden sonra kilosunu çok güzel toparlamış maşallah elaya.
maşşalalh senin oğlanın boyu uzun yine benim kzı hem kısa hem zayıf... sağlıkları olsunda kilosu nu taktığım yok...ay kızlar kiloyu dert edeceksek ben dert edeyim önce 73 cm ki 74 olmuştur ama kilo 7900 8 olamadı bi
merhaba canım...hayırlı olsun incileri...ailecek ne güzel organize olmuşsunuz...inşallah gönlünce olur herşey...Merhaba güzellikler,
Bayadır yazamadım yine.geçmişi anca bitirdim,kaç gündür okuyorum
şükür herkes iyi.hırsızı geçmiş olsun,nasıl takla attı yürüteçle ben de anlamadım,düşe kalka büyüyolar,melekleri koruyo Allah'tan.
Kızım yarın 9 ayı doldurucak hayırlısıyla,5 dişi çıktı,3'ü yarım da olsa.bayadır doktora gitmedik,en son yumurtadan yarım saat kusmuştu,doktor hemen almadı bizi,asistanı sıra bekletti,delirdim,döndüm eve,iyileşti o ara ama ben doktoru bırakmış oldum.şimdi yeni doktor bulucaz bakalım.
Perşembe günü aşı var,bizim site de Suriyeli çok o yüzden yaptırıcam,nolur nolmaz.
4 gün önce bir anda emmeyi bıraktı,gece uyku arası emmişti,gündüz gün boyu hiç istemedi,memeye vuruyor gülüyo falan.sadece gece uyku arası az emiyor.geceleri çok uyanıyordu,bazen saatte bir,bazen 2 saatte bir,aptamil veriyorum 2 gündür resmen uykusu düzeldi,anne sütü doyurmuyomuş demek ki,şimdi en az 4-5 bazen 6 saat uyanmadan uyuyor.
Ben de ilk kez uyuduğumu anladım.sütüm de haliyle çok azaldı,birkaç fırt çekiyor anca yalandan geliyor.tamamen bırakmak üzereyim,o bir fırt çok işe yarıyor mu onun karmaşasını yaşıyorum.bazı arkadaşlarım bak bizimki hala meme bırakmadı,demek ki kendi bırakmak istiyor hazır öyleyken bırak diyor,bazıları yok az da olsa ver boşver diyor.ama doymadığı su niyetine emdiği kesin.bakalım bikaç gün daha takip edicem,ne kadar emicek.
Onun dışında ben fitness'a başladım,o kadar mutluyum ki,nasıl iyi geldi anlatamam,kendim için birşey yapabilmek,evden çıkmak,kendime o saatleri ayırmak muhteşem bir duygu,en iyi siz anlarsınız.sağolsun ben gidiyorum,kocam bakıyor kızıma,şimdi o da başlıycak,1 gün o 1 gün ben gidicem.artık eski kiloma doğru gideyim istiyorum.sağlığım için en önemlisi tabi,kızımı taşırken,eğilince çok belim ağrıyodu,şimdi azalmaya başladı,inşallah daha da iyi olur.
biz de haberler böyle şimdilik
günaydın kızlar,
seldursel geçmiş olsun bu aşı ateş yapıyor mu?bizde çarşamba kan verip perşembe olacağız dert oldu bana
bende çok özledim sinemaya gitmeyi... gerçi eşim benimle gelmezdi... bende zaten tek başıma gitmeyi severim sinemaya..artık kızım büyüyünce beraber gideriz.Hoş geldin canım , enişteye helal olsun Allah her daim böyle sıcak tutsun yuvanizi.
Seni o kadar iyi anlıyorum ki, haftasonu annem kızıma bakıyor bende kız arkadaşlarımla sinemaya falan gidiyorum. Yeniden doğmuş gibi hissediyorum kendimi en etkili ilaç moral başkada birşey değil.
sağol canım...Sağol canım ateş yapmadı çok şükür.
Hırsızı geçmiş olsun canım benim.
Biz daha kan ile ilgili bir şey yapmadık ne doktor ne sağlık ocağı hiç bir şey demedi.
Off.
Ankara'da olsam birlikte giderdik canım , ilaç gibi geliyor bana kendime vakit ayırmak yaşadığımı Anlıyorum .Sende bir kaç saatte olsa kendine vakit ayır kv zaten bakıyor Ela ya emin ol çok iyi gelecektir.bende çok özledim sinemaya gitmeyi... gerçi eşim benimle gelmezdi... bende zaten tek başıma gitmeyi severim sinemaya..artık kızım büyüyünce beraber gideriz.
sağol canım...
canım düştüğü gün kv dede düşürmüş nasıl yaptıysa torunu anlattı kapıdan girer girmez... ela koltuktan sırt üstü düştü kafasıda takkk diye ses geldid edi... çocuğun anlalatma şekliyle...bend eiçimden kızdım bir çocuğa sahip olamamış diye...o gün akşam düştü... arkamı dönmemle düşmesi bir oldu..durduğu yerde ters döndü çocuk yaaa... kv de bilerek düşürmemiştir Allah ın gücüne mi gitti nedir içimden geçirdiğim....Allah koruyor hepsini...kazasız belasız büyüsünler inşallah....maşşallah idil in kilosuda iyi ...başka sıkıntıları yok şükür...Geçmiş olun cancağızım , düşmeler bizde de aylar önce başladı . Allah'ın izniyle bir şey olmaz meleklerimize. Kiloyu bende dert etmiştim ama sağlıkları yerinde ve ciddi bir rahatsızlıkları yok buna şükür deyip duruyorum.
Bak İdil 6. Aydan beri 8-8.500 gidip geliyor .
Artık çok hareketliler bizim cimcime Ela maşallah bak yerinde durmuyormuş kilo ondan alamıyordur. Senin şimdi kv de kalıyordur aklın eminim beslenmesine dikkat etmiyor diye ben kendim bakmama üstüne titrememe rağmen İdil de kilo almıyor, bünyeyle alakalıdır kesin.
Sıkma sen o tatlı canını
sağol canım iyi şimdi... bıngıldağı öyle hızlı atıyorki dışarıdan belli oluyor saçları oynuyor atışından... düşmeden önce farketmedim öyle bir şey...iyiyki dişi kırılmadı...geçmiş olsun iyi mi şimdi.bunlar sırayla düşüyor allah korusun.nasıl takla attı orumcekten canım.yere mi eğilmiş.dün eymeni babası yürütürken birden elini birakmis kaymış eli küt kafa yine yerde fayyansta hemde.çocuğa kask alacagim birinin acisi geçmeden diğeri başlıyor.bana laf yetiştirirken olmuş savunmaya bak .cevap vermek cocuktan daha önemli.korktum şimdi orumcekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?