2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
canım çok geçmiş olsun yürüteçle nasıl takla attı ki anlamadım ? ateş yapmayacağına sevindim doğrusu o kadar badireden sonra kilosunu çok güzel toparlamış maşallah elaya.

Geçmiş olun cancağızım , düşmeler bizde de aylar önce başladı . Allah'ın izniyle bir şey olmaz meleklerimize. Kiloyu bende dert etmiştim ama sağlıkları yerinde ve ciddi bir rahatsızlıkları yok buna şükür deyip duruyorum.
Bak İdil 6. Aydan beri 8-8.500 gidip geliyor .
Artık çok hareketliler bizim cimcime Ela maşallah bak yerinde durmuyormuş kilo ondan alamıyordur. Senin şimdi kv de kalıyordur aklın eminim beslenmesine dikkat etmiyor diye ben kendim bakmama üstüne titrememe rağmen İdil de kilo almıyor, bünyeyle alakalıdır kesin.
Sıkma sen o tatlı canını

geçmiş olsun eloşa

Hoş geldin canım

günaydın canlar aşı olmasakta bizimde kan aldırmamız lazımmış 15 gün geçti hala kıyıp götüremedim
canım kan sayımını bir an önce yaptır benim oğlan tam sınırda çıkmıştı 2 aydır ferrumun şurubunu kullanıyoruz bu aylarda anne sütündeki demir ve kan damlası yetmiyormuş genellikle komşumun oğlu da aşırı kansız çıktı

Merhaba güzellikler,

Bayadır yazamadım yine.geçmişi anca bitirdim,kaç gündür okuyorum
şükür herkes iyi.hırsızı geçmiş olsun,nasıl takla attı yürüteçle ben de anlamadım,düşe kalka büyüyolar,melekleri koruyo Allah'tan.

Kızım yarın 9 ayı doldurucak hayırlısıyla,5 dişi çıktı,3'ü yarım da olsa.bayadır doktora gitmedik,en son yumurtadan yarım saat kusmuştu,doktor hemen almadı bizi,asistanı sıra bekletti,delirdim,döndüm eve,iyileşti o ara ama ben doktoru bırakmış oldum.şimdi yeni doktor bulucaz bakalım.
Perşembe günü aşı var,bizim site de Suriyeli çok o yüzden yaptırıcam,nolur nolmaz.

4 gün önce bir anda emmeyi bıraktı,gece uyku arası emmişti,gündüz gün boyu hiç istemedi,memeye vuruyor gülüyo falan.sadece gece uyku arası az emiyor.geceleri çok uyanıyordu,bazen saatte bir,bazen 2 saatte bir,aptamil veriyorum 2 gündür resmen uykusu düzeldi,anne sütü doyurmuyomuş demek ki,şimdi en az 4-5 bazen 6 saat uyanmadan uyuyor.

Ben de ilk kez uyuduğumu anladım.sütüm de haliyle çok azaldı,birkaç fırt çekiyor anca yalandan geliyor.tamamen bırakmak üzereyim,o bir fırt çok işe yarıyor mu onun karmaşasını yaşıyorum.bazı arkadaşlarım bak bizimki hala meme bırakmadı,demek ki kendi bırakmak istiyor hazır öyleyken bırak diyor,bazıları yok az da olsa ver boşver diyor.ama doymadığı su niyetine emdiği kesin.bakalım bikaç gün daha takip edicem,ne kadar emicek.

Onun dışında ben fitness'a başladım,o kadar mutluyum ki,nasıl iyi geldi anlatamam,kendim için birşey yapabilmek,evden çıkmak,kendime o saatleri ayırmak muhteşem bir duygu,en iyi siz anlarsınız.sağolsun ben gidiyorum,kocam bakıyor kızıma,şimdi o da başlıycak,1 gün o 1 gün ben gidicem.artık eski kiloma doğru gideyim istiyorum.sağlığım için en önemlisi tabi,kızımı taşırken,eğilince çok belim ağrıyodu,şimdi azalmaya başladı,inşallah daha da iyi olur.

biz de haberler böyle şimdilik

Gecmis olsun cnm, kiz bebekler dahami hareketli ne, ayni yas yegenim orumcekten cikiyor duz duvara tirmanip kalkiyor annesi yuruteci felan kaldirdi hep. Benim pasada bu sabah yataktan dustu bide ses ciktiki nasil bir adimlik odaya gidene kadar ne senaryolar yazdim kafamda, Rabbim korusun meleklerimizi

ay kızlar kiloyu dert edeceksek ben dert edeyim önce 73 cm ki 74 olmuştur ama kilo 7900 8 olamadı bi

Maşallah paşana canım benim, senin kuzu tam Selvi boylu olmuş.
Kilo ya takılmayalım diyorum ama çevredekiler anlayışsız illa obezite sınırında ki bebeğe sağlıklı gözüyle baktıkları için bizde takılıyoruz istemeden şu kilo olayına.
Elleri ayakları düzgün sağlıkları yerinde şükürler olsun. Gerisini inan takmayacak kadar önemsiz.
Bir tanıdık var 1 buçuk yaşında bebeği ve su an 16 kilo falan hala yürüyemiyor bebek kilodan dolayı kızım yanında kolu kadar kaldı ama benim cadı nasıl üstüne atlayıp cimcikledi çocuğu
Sırf yedirmisler yavruyu gelişimi için kılını kipirdatmamislar o çocuk ileride nasıl çekecek kim bilir o kilodan.

geçmiş olsun iyi mi şimdi.bunlar sırayla düşüyor allah korusun.nasıl takla attı orumcekten canım.yere mi eğilmiş.dün eymeni babası yürütürken birden elini birakmis kaymış eli küt kafa yine yerde fayyansta hemde.çocuğa kask alacagim birinin acisi geçmeden diğeri başlıyor.bana laf yetiştirirken olmuş savunmaya bak .cevap vermek cocuktan daha önemli.korktum şimdi orumcekten

Hoş geldin canım , enişteye helal olsun Allah her daim böyle sıcak tutsun yuvanizi.
Seni o kadar iyi anlıyorum ki, haftasonu annem kızıma bakıyor bende kız arkadaşlarımla sinemaya falan gidiyorum. Yeniden doğmuş gibi hissediyorum kendimi en etkili ilaç moral başkada birşey değil.

Son düzenleme:
afiyet olsun kuzuna...ben aptamil kullanıyorum.. halada geceleri içiyor...gündüz artık hiç mama almıyor ek gıdayla besleniyor....güle güle kullansın koltuğunu...

aynen öyle canım.elin baldırı çıplak eli yüzü pislikten sümükten geçilmeyen yavrularına bir şey olmuyor... toprakta oynayan çocuktan korkma derler zaten ama bizimki toprağada çıkamadığı için bağışıklığıda düşük heralde mikropları topluyor.... aşırıya kaçmadan çok ta salmadan arasını bulmak lazım herşeyin...

kızamık aşısı oldu canım... zaten 1 yaşında yapılıyormuş ....

Bitleri uzak tutmak icin eczanede tokalar satiliyo.bebisin saci varmi bilmiyorum ama onlardan bi arastirilabilir.
aaa bilmiyordum eve giderken uğrayım bir eczaneye sağol canım ...sende sağol @Snowyy

ohh ne güzel olmuş inşallah bu kaçamakların artar... ben içiyorum canım yeşil çay günde 3 fincan ama zararlı olup olmadığının bilmiyorum olabileceğinmide düşünmeden içtim valla şimdiye kadar...gerçi benim sütte fazla yok....

maşşallah maşşallah....anne oğul ne güzel vakit geçiriyorsunuz....benim kız babasını bile yadırgıyor bazen... kucağında durmuyor... yabancı sanırp ağlıyor bazen...neden acaba....

sağol canım..her doktora uysak alimiz kötü ...
hastanede emzirme odasında genç bir bayanla bebklerimiz emziriyorduk... laf lafı açtı bebek büyütmenin zorluklarından filan....derken ben dedimki insan 4-5 tane çocuk nasıl doğururyor hiç anlamıyorum dedim... kadın bana bu benim 4. dedi... gülüştük bayağı...demekki insan unutuyor bu zor günleri uykusuz geceleri...hayırlısı olsun insallah...bend ediyorum insanın bir kardeşi olmalı hayatta yani biz öldükten sonra (Allah bilir kimin ölüp kimin kalacağını ama) ela tek başına kalmamış olur bir kardeşi olur hayatta diyorum... ama olacak gibide değil durumlardan... herşeyin hayırlısı...

bitler gelinim geçerse gelinim bize gelirse bana da geçermi diye düşünürken kasinmaya başladım dünür
:) yok gelinin daha bitlenmedi ama ...düşünmesi bile kaşındırıyor insnaı değil mi... daha bizim kuzular okula gidince de bit davası başlayacak...bitleneceğiz çoğumuz...

canım ben eline veriyorum çoğu şeyi hala bazen öğürdüğü oluyor boğulacak gibi.. ama çıkarıyor tekrar... bazen kv çocuğu boğacaksın diyor... halbuki boğulmuyor... gıda boğazından geçerken yada geçemeyecek kadar büyük olunca öğürüyor boğuluyormuş gibi oluyor...

günaydın kızlar,
seldursel geçmiş olsun bu aşı ateş yapıyor mu?bizde çarşamba kan verip perşembe olacağız dert oldu bana
bana hemşire ateş yapmaz ama yinede kontrol et dedi.. ateş falan yapmadı...hatta aşı olurken ağlamadı bile yakmıyormuş bu aşı ...

benim kızda da geçmeyen bu tıkanıklık bir alerji belirtisi sanırım.... 3 gün testini yapmak lazım...her yediği için tekrar tekrar... yada bunun başka bir yolu varmı

canım çok geçmiş olsun yürüteçle nasıl takla attı ki anlamadım ? ateş yapmayacağına sevindim doğrusu o kadar badireden sonra kilosunu çok güzel toparlamış maşallah elaya.
tekerleğimi takıldı nasıl olduysa ...zaten kendini öne doğru hep itiyordu...ayakları havada suratı yere yapışmıştı...diğer torunuda kıskandığından biniyor bazen yürütece tekerlekleri sağa sola yalpalıyor baktımda...

ay kızlar kiloyu dert edeceksek ben dert edeyim önce 73 cm ki 74 olmuştur ama kilo 7900 8 olamadı bi
maşşalalh senin oğlanın boyu uzun yine benim kzı hem kısa hem zayıf... sağlıkları olsunda kilosu nu taktığım yok...

merhaba canım...hayırlı olsun incileri...ailecek ne güzel organize olmuşsunuz...inşallah gönlünce olur herşey...

günaydın kızlar,
seldursel geçmiş olsun bu aşı ateş yapıyor mu?bizde çarşamba kan verip perşembe olacağız dert oldu bana

Sağol canım ateş yapmadı çok şükür.

Hırsızı geçmiş olsun canım benim.

Biz daha kan ile ilgili bir şey yapmadık ne doktor ne sağlık ocağı hiç bir şey demedi.
Off.

bende çok özledim sinemaya gitmeyi... gerçi eşim benimle gelmezdi... bende zaten tek başıma gitmeyi severim sinemaya..artık kızım büyüyünce beraber gideriz.

Sağol canım ateş yapmadı çok şükür.

Hırsızı geçmiş olsun canım benim.

Biz daha kan ile ilgili bir şey yapmadık ne doktor ne sağlık ocağı hiç bir şey demedi.
Off.
sağol canım...

bende çok özledim sinemaya gitmeyi... gerçi eşim benimle gelmezdi... bende zaten tek başıma gitmeyi severim sinemaya..artık kızım büyüyünce beraber gideriz.

sağol canım...
Ankara'da olsam birlikte giderdik canım , ilaç gibi geliyor bana kendime vakit ayırmak yaşadığımı Anlıyorum .Sende bir kaç saatte olsa kendine vakit ayır kv zaten bakıyor Ela ya emin ol çok iyi gelecektir.

canım düştüğü gün kv dede düşürmüş nasıl yaptıysa torunu anlattı kapıdan girer girmez... ela koltuktan sırt üstü düştü kafasıda takkk diye ses geldid edi... çocuğun anlalatma şekliyle...bend eiçimden kızdım bir çocuğa sahip olamamış diye...o gün akşam düştü... arkamı dönmemle düşmesi bir oldu..durduğu yerde ters döndü çocuk yaaa... kv de bilerek düşürmemiştir Allah ın gücüne mi gitti nedir içimden geçirdiğim....Allah koruyor hepsini...kazasız belasız büyüsünler inşallah....maşşallah idil in kilosuda iyi ...başka sıkıntıları yok şükür...
çıktığım saatleri biliyor yaa...arar durur nerde kaldın diye ...oyalanmadan eve gidiyorum... kendi annem baksa nazım geçer ...bir kaç yıl sonra İdil de katılır senin gezmelerine....

sağol canım iyi şimdi... bıngıldağı öyle hızlı atıyorki dışarıdan belli oluyor saçları oynuyor atışından... düşmeden önce farketmedim öyle bir şey...iyiyki dişi kırılmadı...
Allah korusun beterinden ... bizde büyük yeğenimde 2 günde bir hastaneye giderdik ...sürekli düşerdi yataktan....kucakta durmuyor kendini atıveriyor yere...çok hareketlendiler... yürüteçtede yere doğru eğiliyor yere düşen bir şeyi almaya çalışıyor bazen....sabah evden çıkarken yürütecin üzerinde zıpladım kırılsın diye...ne sağlam şeymiş ya kırılmadı ben bi tarafımı kıracaktım tepinirken....kv ye yürütece bindirme dedim...

HIRSIZI hiç belli olmaz canım bakarsın hamileyim diye çıkagelirsin çok yakın bi arkadaşım hiç hesapta yokken tıbbi olarak mümkün görünmezken hamile kaldı ben kendimden yana en çok panik ataktan korkuyorum meteyi bile bu kadar nasıl emzirdim ilaç kullanmadım hayret ediyorum bazen Allah yardım ediyo

kucak dolusu merhabalaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
aylar aylar aylaaarrrrrr oldu ziyaret etmeyeli ara sıra okuyordum ama artık tekrardan yazışma zamanı gelmiş
benim çirkin kızım Elif Ece (ki ben ECE diyorum, babası duymasın) bu gün aşısını oldu şimdi uyuyor, hemşiremiz -çok tatlı bir bayan, zaten aile doktorumuzun eşi yani ailecek ailemize bakıyorlar- döküntüleri olabilir dedi bakalım göreceğiz
biz rota da dahil olmak üzere bu güne kadar tüm aşılarımızı yaptırdık.
kızımla beraber büyüyoruz ben hamileyken 7-8 kilo almıştım hatta 50 ile hamile kalıp sonra 48 düşmüştüm şimdi 52-53 civarında geziyorum amaaannnnn veririm bi ara yani umarım.
aylık kontrolümüzde 9,5 kg 70 cm çıktı maşallah diyoruz beraber büyüyoruz. Ece hanımın ek gıda ile arası yok çoğu zaman tatmak bile istemiyor birileri ile beraber yerse lütfediyor kendi yemeğini değil bizimkini tatmak istiyor. 5 kaşık çorba içse -kendi kaşığıyla- oh yedi diyorum varsa yoksa cop cop, e o da bir yere kadar sütümün yavaş yavaş azaldığını hissediyorum ama boy kilo artışı düzenli devam ettiği için şimdilik hanımefendiyi pek zorlamıyorum bilmiyorum iyi mi yapıyorum.
aslında paylaşmak istediğim çok şey var
kendine zaman ayırabilen arkadaşlarımı tebrik ediyorum ve çok çok özeniyorum benim eşimin yüksek lisans tezi var beyefendi 30 yaşında tekrar öğrenci olunca Ece hanım akşamları da bana kalıyor. Kışı sevmiyorum kızımı da alıp beraber gezmek istiyorum iyi ki Nisanda baharda doğurmuşuz ne güzel mevsim
Ece hanım annesi gibi tembel çıktı anca oturuyor hiç emekleyeyim diye bir derdi yok
son olarak da altta önde iki tane dişi vaaarrrrrrrr eh iyi kötü salatalık kemirmeye yetiyor :)
işte böyle ben şimdi ufaklık uyuyurken sayfaları geriye doğru bir karıştırayım
kuzucuklarımıza sağlık diliyorum mutluluk diliyorum
tekrardan merhaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…