Doğacak bir insan varsa o dünyaya gelir...dediğin gibi hiç belli olmaz... bir yerlerden bir şeyler çıkar durumumuz hayet iyi olur yani 2. bir çocuk için...erkek kardeşim belki yine evlenir çocuklarına yeni eşi bakar kendi annemde bende kalmaya gelir nebilim olmaz olmazmış...hayırlısı bakalım...HIRSIZI hiç belli olmaz canım bakarsın hamileyim diye çıkagelirsin çok yakın bi arkadaşım hiç hesapta yokken tıbbi olarak mümkün görünmezken hamile kaldı ben kendimden yana en çok panik ataktan korkuyorum meteyi bile bu kadar nasıl emzirdim ilaç kullanmadım hayret ediyorum bazen Allah yardım ediyo
ateş yapmıyormuş ama döküntü yapabilitmiş biz 10:30 gibi vurulduk aşıyıgünaydın kızlar,
@seldursel geçmiş olsun bu aşı ateş yapıyor mu?bizde çarşamba kan verip perşembe olacağız dert oldu bana
ne kadar güzel bizde nisan gibi düşünüyoruz eniştemin spor salonu var şimdi havalar kötü iyileşince işten çıkıp yemek yiyip ailecek giceğiz kızımla babası beni izleyip vitamin cafede takılacaklar inşallah planladığım gibi olur çünkü ağrılarım dayanılmaz fibromiyaljim var zaten muhasebe tetikliyor bide kızım gülle gibi spor şart.Merhaba güzellikler,
Bayadır yazamadım yine.geçmişi anca bitirdim,kaç gündür okuyorum
şükür herkes iyi.hırsızı geçmiş olsun,nasıl takla attı yürüteçle ben de anlamadım,düşe kalka büyüyolar,melekleri koruyo Allah'tan.
Kızım yarın 9 ayı doldurucak hayırlısıyla,5 dişi çıktı,3'ü yarım da olsa.bayadır doktora gitmedik,en son yumurtadan yarım saat kusmuştu,doktor hemen almadı bizi,asistanı sıra bekletti,delirdim,döndüm eve,iyileşti o ara ama ben doktoru bırakmış oldum.şimdi yeni doktor bulucaz bakalım.
Perşembe günü aşı var,bizim site de Suriyeli çok o yüzden yaptırıcam,nolur nolmaz.
4 gün önce bir anda emmeyi bıraktı,gece uyku arası emmişti,gündüz gün boyu hiç istemedi,memeye vuruyor gülüyo falan.sadece gece uyku arası az emiyor.geceleri çok uyanıyordu,bazen saatte bir,bazen 2 saatte bir,aptamil veriyorum 2 gündür resmen uykusu düzeldi,anne sütü doyurmuyomuş demek ki,şimdi en az 4-5 bazen 6 saat uyanmadan uyuyor.
Ben de ilk kez uyuduğumu anladım.sütüm de haliyle çok azaldı,birkaç fırt çekiyor anca yalandan geliyor.tamamen bırakmak üzereyim,o bir fırt çok işe yarıyor mu onun karmaşasını yaşıyorum.bazı arkadaşlarım bak bizimki hala meme bırakmadı,demek ki kendi bırakmak istiyor hazır öyleyken bırak diyor,bazıları yok az da olsa ver boşver diyor.ama doymadığı su niyetine emdiği kesin.bakalım bikaç gün daha takip edicem,ne kadar emicek.
Onun dışında ben fitness'a başladım,o kadar mutluyum ki,nasıl iyi geldi anlatamam,kendim için birşey yapabilmek,evden çıkmak,kendime o saatleri ayırmak muhteşem bir duygu,en iyi siz anlarsınız.sağolsun ben gidiyorum,kocam bakıyor kızıma,şimdi o da başlıycak,1 gün o 1 gün ben gidicem.artık eski kiloma doğru gideyim istiyorum.sağlığım için en önemlisi tabi,kızımı taşırken,eğilince çok belim ağrıyodu,şimdi azalmaya başladı,inşallah daha da iyi olur.
biz de haberler böyle şimdilik
hoşgeldin canım..güle güle büyüyün bebeğinizle... Ece hanımada öpücükler...sende Ankara daydın değil mi...eninde sonunda yemek yemeye başlayacaklar... bende süt verebilseydim ek gıda için ne yedi ne yemedi diye bu kadar düşünmezdim...kucak dolusu merhabalaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
aylar aylar aylaaarrrrrr oldu ziyaret etmeyeli ara sıra okuyordum ama artık tekrardan yazışma zamanı gelmiş
benim çirkin kızım Elif Ece (ki ben ECE diyorum, babası duymasın) bu gün aşısını oldu şimdi uyuyor, hemşiremiz -çok tatlı bir bayan, zaten aile doktorumuzun eşi yani ailecek ailemize bakıyorlar- döküntüleri olabilir dedi bakalım göreceğiz
biz rota da dahil olmak üzere bu güne kadar tüm aşılarımızı yaptırdık.
kızımla beraber büyüyoruz ben hamileyken 7-8 kilo almıştım hatta 50 ile hamile kalıp sonra 48 düşmüştüm şimdi 52-53 civarında geziyorum amaaannnnn veririm bi ara yani umarım.
aylık kontrolümüzde 9,5 kg 70 cm çıktı maşallah diyoruz beraber büyüyoruz. Ece hanımın ek gıda ile arası yok çoğu zaman tatmak bile istemiyor birileri ile beraber yerse lütfediyor kendi yemeğini değil bizimkini tatmak istiyor. 5 kaşık çorba içse -kendi kaşığıyla- oh yedi diyorum varsa yoksa cop cop, e o da bir yere kadar sütümün yavaş yavaş azaldığını hissediyorum ama boy kilo artışı düzenli devam ettiği için şimdilik hanımefendiyi pek zorlamıyorum bilmiyorum iyi mi yapıyorum.
aslında paylaşmak istediğim çok şey var
kendine zaman ayırabilen arkadaşlarımı tebrik ediyorum ve çok çok özeniyorum benim eşimin yüksek lisans tezi var beyefendi 30 yaşında tekrar öğrenci olunca Ece hanım akşamları da bana kalıyor. Kışı sevmiyorum kızımı da alıp beraber gezmek istiyorum iyi ki Nisanda baharda doğurmuşuz ne güzel mevsim
Ece hanım annesi gibi tembel çıktı anca oturuyor hiç emekleyeyim diye bir derdi yok
son olarak da altta önde iki tane dişi vaaarrrrrrrr eh iyi kötü salatalık kemirmeye yetiyor :)
işte böyle ben şimdi ufaklık uyuyurken sayfaları geriye doğru bir karıştırayım
kuzucuklarımıza sağlık diliyorum mutluluk diliyorum
tekrardan merhaba
annesiyle arasındaki ilişkiden mutlu olmayanlardan biri de benim biz de fazla resmiydik inşallah kızımla sarmaş dolaş olacağızBen merkezde değilim. Buraya da taze balık gelmiyor pek. Tuhaf olan: deniz 35 km uzakta ama taze balık gelmiyor bu kasabaya. Bu akşamki gibi nadiren buluyoruz alıyoruz.
3. ayda "Herhalde en fazla 5. aya kadar emziririm" diyordum. Aynen, buna da şükür. Annem bizi emzirememiş. Nedense bunu kafama çok taktım. Emzirmenin anne ile bebek arasında özel bir bağ olduğuna inandım belki de. Benim annemle her zaman sorunlarım oldu, birbirimizi hiç anlayamadık. Kızımla aramız öyle olmasın, diyerek emziriyorum ben. Sağlığından ziyade daha çok uyduruk bir neden.. Ne kadar uzun emzirirsem o kadar beni sever, bana bağlı olur, beni anlar...
Soğuklarda su içmiyorum pek, o yüzden azaldı sütüm. Artırmayı deneyeceğim yine.
Emzirmenin 2. en güzel yanı, adet olmamak. Kendimi bir kız çocuğu gibi hissediyorum
canım benimde kendi annem bakıyor ama inan çok yorucu ondan oda geliş saatimi kayınvaliden gibi iple çekiyor bende annemin bu yaşta kızıma bakarak yeterince fedakarlık yaptığını fazlasını beklemeninde bencillik olduğunu düşünüyorum bu sebepten kızımın sinemaya gideceği yaşlar ortalama 4 yaş oluyor gitmeyeceğim :) sonuçta esmer annesiyle ortak alanda biz çalışıyoruz ve bütün yok annelerimizde yani kayınvalide de olsa annede olsa bunalıyor ve gelişimizi bekliyorlar :)canım düştüğü gün kv dede düşürmüş nasıl yaptıysa torunu anlattı kapıdan girer girmez... ela koltuktan sırt üstü düştü kafasıda takkk diye ses geldid edi... çocuğun anlalatma şekliyle...bend eiçimden kızdım bir çocuğa sahip olamamış diye...o gün akşam düştü... arkamı dönmemle düşmesi bir oldu..durduğu yerde ters döndü çocuk yaaa... kv de bilerek düşürmemiştir Allah ın gücüne mi gitti nedir içimden geçirdiğim....Allah koruyor hepsini...kazasız belasız büyüsünler inşallah....maşşallah idil in kilosuda iyi ...başka sıkıntıları yok şükür...
çıktığım saatleri biliyor yaa...arar durur nerde kaldın diye ...oyalanmadan eve gidiyorum... kendi annem baksa nazım geçer ...bir kaç yıl sonra İdil de katılır senin gezmelerine....
hoşgeldin,kucak dolusu merhabalaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
aylar aylar aylaaarrrrrr oldu ziyaret etmeyeli ara sıra okuyordum ama artık tekrardan yazışma zamanı gelmiş
benim çirkin kızım Elif Ece (ki ben ECE diyorum, babası duymasın) bu gün aşısını oldu şimdi uyuyor, hemşiremiz -çok tatlı bir bayan, zaten aile doktorumuzun eşi yani ailecek ailemize bakıyorlar- döküntüleri olabilir dedi bakalım göreceğiz
biz rota da dahil olmak üzere bu güne kadar tüm aşılarımızı yaptırdık.
kızımla beraber büyüyoruz ben hamileyken 7-8 kilo almıştım hatta 50 ile hamile kalıp sonra 48 düşmüştüm şimdi 52-53 civarında geziyorum amaaannnnn veririm bi ara yani umarım.
aylık kontrolümüzde 9,5 kg 70 cm çıktı maşallah diyoruz beraber büyüyoruz. Ece hanımın ek gıda ile arası yok çoğu zaman tatmak bile istemiyor birileri ile beraber yerse lütfediyor kendi yemeğini değil bizimkini tatmak istiyor. 5 kaşık çorba içse -kendi kaşığıyla- oh yedi diyorum varsa yoksa cop cop, e o da bir yere kadar sütümün yavaş yavaş azaldığını hissediyorum ama boy kilo artışı düzenli devam ettiği için şimdilik hanımefendiyi pek zorlamıyorum bilmiyorum iyi mi yapıyorum.
aslında paylaşmak istediğim çok şey var
kendine zaman ayırabilen arkadaşlarımı tebrik ediyorum ve çok çok özeniyorum benim eşimin yüksek lisans tezi var beyefendi 30 yaşında tekrar öğrenci olunca Ece hanım akşamları da bana kalıyor. Kışı sevmiyorum kızımı da alıp beraber gezmek istiyorum iyi ki Nisanda baharda doğurmuşuz ne güzel mevsim
Ece hanım annesi gibi tembel çıktı anca oturuyor hiç emekleyeyim diye bir derdi yok
son olarak da altta önde iki tane dişi vaaarrrrrrrr eh iyi kötü salatalık kemirmeye yetiyor :)
işte böyle ben şimdi ufaklık uyuyurken sayfaları geriye doğru bir karıştırayım
kuzucuklarımıza sağlık diliyorum mutluluk diliyorum
tekrardan merhaba
selam kızlar
dün ela yı kızamık aşısına ve kontrole götürdük...suriyelilerden dolayı çok kızamık vaksı var dedi hemşire zaten anne sütüde almadığı için aşı yaptırdık...malum eve gelen giden çok çocuğu dışarı çıkarmasakta dışarıdan gelen çok...ateş falan yapmıyormuş ama kızım aşıdan sonra grip oldu yine ...
cumartesi günüde yürüteçle takla attı...altını değiştirdim bezini atıp elimi yıkayım dedim yere koydum durmadı yürütece bindirdim...arkamı dönmemle kızımı yerde buldum elim ayağım birbirine karıştı yüzünün sağ tarafı şişti...Allah a şükür bir şey i yokmuş... ağlasaydıda yere koysaydım yürütece koymasaydım...
kilosu 7,500 olmuş....boyu 67 olmuş...1 kilo eksiği var dedi...ama gelişimi hep böyleydi...
kızlar 9 at bıtmesıne 5 gun var 7 dış cıktı cucugum mahvoldu resmenn yaa
Gecmis olsun cnm, kiz bebekler dahami hareketli ne, ayni yas yegenim orumcekten cikiyor duz duvara tirmanip kalkiyor annesi yuruteci felan kaldirdi hep. Benim pasada bu sabah yataktan dustu bide ses ciktiki nasil bir adimlik odaya gidene kadar ne senaryolar yazdim kafamda, Rabbim korusun meleklerimizi
maşallah 7 diş ne güzel biz de bir hafta sonra 10.ay bitecek 11 den gün alcaz ama 4 dişimiz var sadecekızlar 9 at bıtmesıne 5 gun var 7 dış cıktı cucugum mahvoldu resmenn yaa
4 dış beraber cıktı bıhaftadır hasta ıshal ateş kusma 8 kılo ıdı kaça dustu sımdı bılmıyorum cok sarsıldımaşallah 7 diş ne güzel biz de bir hafta sonra 10.ay bitecek 11 den gün alcaz ama 4 dişimiz var sadece
amin.benim kızımda uzun süredir anne diyor babasından bana gelmek isteyince anne diyip uzanıyor sonra koynuma giriyor.babası işten gelince gel babası gel yapıyorum oda eliyle gel yapıp baba diyor.gerçekten inanılmaz bir duygu.bu kızlar böyle herhalde benim kızımda çok söyleniyor :)Merhaba kızlar
Umarım sizler de minnaklar da iyilerdir.Biz çok şükür iyiyiz çingene kızımlaBenimle daha şimdiden kavga etmeye başladı cadaloz.Dinlendirici gözlüğümün ilk defa farkına vardı dün.Onu alıp oynayacakmış hanımefendi.Ben hayır deyip elini ittikçe o benim elimi itip nananana...diye homurdanıp almaya çalışıyor.Sonuç ne mi oldu?Tabi ki cadaloz kazandı.Bir de pis pis sırıttı:)Yarın biz de Allah'ın izniyle 9.ay aşımızı olacağız.Umarım ateşte döküntü de yapmaz.Zaman çabucak geçiyor.Doğduğunda ay bir kırkı çıksa derken 10 gün sonra 9.ay bitecek:)Allah hepimizin evlatlarına uzun ömürler versin.
Haa.... bu arada kızım anne demeye başladı.Tarifi imkansız bir duygu.O lafı duydukça içimden birşeyler eriyip gidiyor.Allah yokluklarını göstermesin inşallah.Amin.
ayyy insan kendi annesine kıyamaz değil mi... beraber baksak 1-2 saat ayrılsam lafı olma ama dediğin gibi annenle ortak bakamadığın için işten gelmeni bekliyor ne yapsınlar... kendi annem her gün ağlıyor kadın sinirden... büyüdükçe azdı bunlar diyor....erkek çocuğu hiç yenemiyeceğim gün geçtikçe diye başına gelebilecekleri düşünüp düşünüp ağlıyor...canım benimde kendi annem bakıyor ama inan çok yorucu ondan oda geliş saatimi kayınvaliden gibi iple çekiyor bende annemin bu yaşta kızıma bakarak yeterince fedakarlık yaptığını fazlasını beklemeninde bencillik olduğunu düşünüyorum bu sebepten kızımın sinemaya gideceği yaşlar ortalama 4 yaş oluyor gitmeyeceğim :) sonuçta esmer annesiyle ortak alanda biz çalışıyoruz ve bütün yok annelerimizde yani kayınvalide de olsa annede olsa bunalıyor ve gelişimizi bekliyorlar :)
sağol canım...ay canım kıyamam çok geçmiş olsun canım Allahım korumuş. Olsun zayıf olsun sağlıklı ya önemli olan o.
maşşallah...20 lik dişimi hatırlıyorumda çıktığında... bebeklerinde her dişi çıkarken o kadars ancı yapıyorsa yazıııııkkkk kuzulara ....Allah bebeklerimize kolaylık versinkızlar 9 at bıtmesıne 5 gun var 7 dış cıktı cucugum mahvoldu resmenn yaa
dediğin gibi gece gazı varmış gibi kıvranıyor..gözleri kaşınıyor burnu tıkalı sürekli...vücudunda kızarıklık dışında diğer tüm belirtiler var...Hirsizi cok gecmis olsun canim. Topikce gelip yardim edelim sana, ne saglam yurutecmis masallah. Alerjinin de baska yontemi yok canim. Herseyi kesip bastan baslayacaksin. Ben oglana yaptim. Yumurta, dana eti ve cikolata&aciya (ben yedigimde) alerjisi var. Hemen kizariyor. Gida alerjisi olan cocuklarda karinda kramp da olabiliyormus. Gazi varmis gibi kivraniyorsa gece, o da alerjiden olabilir.
Simca hos geldin canim. Masallah kuzunun dislerine
Yeni gelen arkadaslar hos geldiniz, masallah yavrulariniza
Gecmis olsun canim ya bizde de dusmeler oluyor allah korusun hepsini.Gecmis olsun cnm, kiz bebekler dahami hareketli ne, ayni yas yegenim orumcekten cikiyor duz duvara tirmanip kalkiyor annesi yuruteci felan kaldirdi hep. Benim pasada bu sabah yataktan dustu bide ses ciktiki nasil bir adimlik odaya gidene kadar ne senaryolar yazdim kafamda, Rabbim korusun meleklerimizi
gewçmiş olsun gerçekten çok zor geçirmiş.4 dış beraber cıktı bıhaftadır hasta ıshal ateş kusma 8 kılo ıdı kaça dustu sımdı bılmıyorum cok sarsıldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?