2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Kafama takıldı siz diyorsunuz ya sütüm azaldı vs diye benimde. mi azaldı acaba göğüs pompası almadım gerek duymadım ama şimdi alsa mıydım diyorum bakardım kaç cc çıkıyo diye 1 ay öncesine kadar oğlum bir memeden emerken diğerine sızlama gelirdi dolardı resmen hissederdim taş gibi olmuyodu tabi ilk annelik günlerindeki gibi ama dolulugu hissediyodum şimdi o his olmuyo sıkınca bazen fışkırıyo meteninde ağzının kenarları süt oluyo akmış belli ama ne biliyim işte tedirgin oldum gerçi meme boş olsa emmez dimi

ek gıdaya geçmek de etkilemiş olabilir ben oğluma adam akıllı son 1 aydır ek gıda verebiliyorum öncesinde reddediyodu şu saatten sonrada göğüs pompası alınmaz ki kaç ay kullanıcam yaşına gelince sütten kesmeyi düşünüyorum diş yaptırma durumum olucak gibi çünkü

canım merak ediyorsan bir manuel pompa alabilirsin 40-50 lıraya falan var sütün fıskırması süt olduğu anlamına gelmiyor bende sıkıyorum fıskırıyor sağınca 20-30 cc zor cıkıyor kımısının ucuna yakın olurmus kanallar gercı ek gıdaya yenı basladıysan daha o kadar azalmamıstır ama gitgide azalıyor bu süreçte birde bebeğin meme seviyorsa süt olmasada yada damla damla gelsede emebilir göğüs bedenine bak canım küçüldümü benim 1 beden küçüldü emzirme sütyenlerim büyük geliyor artık. diş için neden emzirmeyi kesiyorsun? ben 10 dolgu 2 kanal 1 cekım yaptırdım nısandada implant yapılacak bu işlemler için emzirmeyi kesmek gerekmiyor farklı birşey mi yaptıracaksın?

kızlar
kemik suyu veriyor musunuz,biraz araştırma yaptım suyunun faydası yok,sadece iliği faydalı diyorlar
iliğin zaten faydasını biliyoruz da,şimdi ne yapmak lazım sizce
ben genelde iliğini içine katıp veriyordum suyunu
daha ete çok geçmedik,yanlış yaptım sanırım,köftelere başlıyım artık

evet canım kemik suyu yapacaksan ilikli kemiklerden bacak kemiği gibi oraları isteyip iliği akana kadar kaynatacaksın yoksa suyunun faydası yokmuş önemli olan et yedirmen biraz gecikmişsin sanırım haslama et köfte tavuk balık sırayla hergün yedirebilirsin

Hosgeldin canim masallah eceye.

Amin canim masallah

günaydın kızlar
sağol canım...su için benim kızı da çok zorluyoruz bu aralar...inşallah kontrolü iyi geçer...

çok geçmiş olsun canım...öksürük kötü Allah şifa versin... bebek olduğu için her bildiğinide uygulayamıyorsun...kısa zamanda düzelir inşallah...

sağol canım...aman dikkat et sende kendini yere atıverir birden...
ben acıyı çok severim acaba azıcık sütümden geçenler onu rahatsızmı ediyor...

bence hiç telaş yapma ben çocuk ve kadın doğumcuya sormuştum gittiğim pompa yanıltıcıdır bebek pompanın çektiğinden dahda fazla çektiğini ve pompanın süt kanallarına zarar verdiğini en güzeli bebğin emmesi olduğunu eğer çalışıyrsam bu yolu seçmemi ama pompanın çıkardığı süt asla baz alınmaz bebğin ondan fazla çektiğini söylediler.bence hiç telaş yapma benim doğru düzgün hiç gelmedi pompa aldım manuel yetmedi elek. aldım 2 göğsümden 5 ml ancak çıkıyordu kesildi zaten.

bize doktor önermediğini söyledi ben her çorbasına 1 kaşık 4 kez çekilmiş kıyma koyuyorum yarın yine doktora gideceğiz bakalım neler ekleyecek.ama ben şimdi haber bekliyorum burda yaılan hayvanlar var yabani gibi sahipleri belli ama gezerek besleniyor onlardan düğünlerde vurduran oluyormuş onun kemiğini bekliyorum ne zman gelirse yapıp dipfirize koyacağım.daha önce konuşulmuştu konu @Snowyy int. araştırmıştı yanılmıyorsam doğal beslenmediği için artık hayvanlar kaynayan kemiklerin içinde bunlar açığa çıkıyor ve zararlı olabiliyordu.

Gunaydin hanimlar

Dun birileri lahmacun (salca ve baharat olmadan kuzu kiymadan hazirlanmis) yedi. Nasil alip agzina tikistiriyordu kitliktan cikmis gibi. Bir lokma lahmacun bir yudum ayran Koca adam oldu

Canim goz kasimasi da alerji belirtisidir. Kubizm in yazdigi gibi ela nin yaptigi diyetin aynini senin de yapman gerekir. Alerji testlerinin de 1 yasindan once guvenli sonuc vermedigi soyleniyor. Cocugun yogurda alerjisi yok mesela ama sut ya da peynir olarak tukettiginde rahatsiz olabiliyor. Baharata dikkat et. Kizin yediklerinde de irmik ve bugdayda gluten var ama sanmiyorum ona alerjisi olsun. Var mi ailede alerji hikayesi?

Bir de bu tarz alerjiler zamanla kayboluyor. Kaynagini bulduktan sonra arada bir deneyip gecip gecmedigini gorebilirsin.

Gecmis olsun canim. Disleriniz de hayirli olsun

Canim beslenme duzeniniz nasil? 3 ogun sizinle beraber masaya oturtmayi denedin mi?

Zaten ustu kirleniyormus. Sen ugrasma ver eline kasigini kendi kendine ugrassin. Etini sebzesini onune koy. Hergun illa bu listedekileri yiyecek diye sartlandirma kendini. Cani neyi cekiyorsa onu yesin. 9 aylari bitti. Artik kendi kendilerini rahatca besleyebilirler canim. Kendini yok yere yoruyorsun.

Canim verdigin etin&suyunun organik olmasina dikkat et. Daha once mevzu etmistik. Agir metaller kemikte birikiyor ve et suyuna geciyor. Yaylim hayvani olursa bir sikinti olmaz.

Geçmiş olsun canım , ben oğlanı kimseye göstermiyorum hasta olmadık daha 6. Hastalığı saymazsak :)) bşzdede alttaki patladı yanındakide patlayacak gibi , ahanda uyandı ben kaçaar
kv,hala,akraba yok mu?
yoksa mr patee cekirdeksiz uzum dediklerinden mi??

ustu kabardi uzun sure geliyor dedi dr ama yok birsey hala

uff cnm ne cekmissin disten
en buyuk korkum disci koltugu

size de cok gecmis olsun cnm isin nasil memnun msn?

herkese günaydın,
19 unda aşımız var kısmetse , kan tahlilini nerde yaptırdınız arkadaşlar, birde menenjit aşısı var özel aşı ,olan varmı 2 doz onun 2.dozunu vurdurucaz, kızım 2 yaşından büyük olduğu için ona tek doz yaptırdık, bu aşı çok önemli arkadaşlar diğer ülkelerde rutin yapılıyor bizde 2014 yılında uygulanmaya başlandı benim kardeşimde doktor hem o hemde kendi çocuk doktorumuz şiddetle önerdi bilgilerinize:))

merhaba,
bizi doktorumuzda 1 yaşından sonra tek doz yapılmasını önerdi bizde yaptıracağız.

maşallah kuzuna anneme anlattım senin oğlanı annemde tabi yer öğrendikten sonra yutarda dedi bizde 9 aylıkkken sofya oturup kendimiz kaşıkla yiyebiliyormuşuz biz fazla üstüne düşerek kötülükmü yapıyoruz ne öğrenmeleri gecikiyor.

maşallah oğluşuna,,,
benimkide oburcanlardan)) maşallah diyelim tüm yavrulara,,,,
et ve kemik suyu bende her öğle çorbasına kattırıyorum,, ama benimki 3 öğün yiyro sizce azmı yani ara öğün yemiyor,,,
birde neler yediriyorsunuz gün içerisinde yazarsanız sevinirim,bizim programımız şöyle
sabah, 1 haşlanmış yumurta sarısı, 1 kuru kayısı yarım bardak su ile haşlanıyor, kayısıyı kahvaltının içine rendeliyorum ,2 tatlı kaşığı mısır unu ile kayısı suyunu kullanarak muhallebi yapıyorum, kaşar rendeliyorum, 2 çay kaşığı ceviz içi bir kaşık tereyağı, 2 çay kaşığı tahin, bunları karıştırıyorum, ılıyınca pekmez ve zeytinyağı ekliyorum ve minik oğluşum afiyetle yiyor
öğlen, sebze çorbası genelde, kabak,patates,soğan, kereviz,sarımsak, karnıbahar bunları et ve kemik suyu ile haşlayıp püre halinde veriyor babannemiz, içine bakliyat da ekliyoruz,bazen bulgur,bazen mercimek ,börülce,pirinç vs...
akşam yatmadan önce; 1 muz ve 1 bal kabağı dilimini rendeliyorum, içine bir miktar tereyağı, ve ceviz içi koyuyorum, muhallebisinide 1 kaşık tam buğday unu,yarım kaşık irmik, yarım pirinç unu, 3günde birde buğday ruşeymi katıyorum, muhallebi pişince hepsini karştırıyorum, ılıyıncada yine pekmez ve zeytinyağı ekliyorum, bunu yeyip birazda oynayıp uyutuyorum paşacığımı
haftada 2 kezde balık vermeye çalışıyorum onu ara öğün olarak parmak besini gibi yiyor...

biraz ayrıntılımı oldu bilmiyorum ama bizim beslenme programımız böyle sizlerde paylaşırsanız fikir almış oluruz,

öpüyorum hepiniziiiii

Bizde spontan gelisiyor canim. Ogretmiyorum, ogrenmesine imkan sagliyorum. Gul gibi geciniyoruz

Afiyet olsun canim

Oglum 3 kere benimle mutfaga gidiyor. Ben yemegimi yerken ona da yiyecegini veriyorum. Yedigini yiyor istemezse oynayip firlatiyor. Oburlugu yok oyle

Standart menulerim yok. Corba ya da muhallebi vermiyorum. Yumurtaya alerjisi oldugundan onu da yemiyor. Sebzesini etini yogurdunu onune koyuyorum. Ayranini alistirma bardagina. Istedigini yiyor

maşallah oğluşuna yok bizimki öyle yiyemez, yada ben kendim bakmadığım için programlıyorum mecburen, haftasonu daha özgür takılabiliyoruz, ama hafta içi kontrol açısından moda mod uygulatıyorum çünkü kızımda çok yeme problemi yaşadım halada yaşıyorum oyüzden bunda sıkı takipteyim babaanneyi
çorbayı bende püre olarak hiç su katmadan veriyorum doktorumuzun öneriside o yönde, çorbanın yarısı su öyüzden püre ver dedi et ve sebzeleri haşlayıp püre halinde veriyorum, diğer kahvaltı ve meyveleride yurması kolay olsun diye hemde ekmek ihtiyacınıda karşılaması adına veriyorum,yani kendimce çözümler buldum umarım doğrudur ve yararlıdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…