- 25 Ağustos 2014
- 820
- 1.212
- 358
- 40
maşallah oğluşuna hayata erken atılmak istemiş kuzucuk gelişim olarak da nisan bebişlerini de yakalamışGunaydin anneler :)
Ben haziran annesi olacakken 8 hafta erken gelen oglumla nisan annesi oluverdim. yazdiklarinizi ara sira takip ediyordum. Benim oglum 1640 gram ve 40 cm boyla dogdugu icin ilk zamanlar okumaya tahammul edemiyordum aslinda. Yanlis anlamayin Cok ufak oldugu icin uzuntuden okuyamiyordum. Kuvezde 21 gun gecirdik. O ara sutumu sagip goturdum. Sonra da memeye alistiramadim. İlk bebegim old. İcin ben de tecrubesizim tabi. Hala sagip veriyorum.
Cok sukur iyiyiz artik. 26 nisan dogumlu oglum. Kilo 9000 gram, boy 71 cm. Musadenizle araniza katiliyorum :)
ucuz atlaşmışsınız geçmiş olsun benim arkadaşımın kızını kadın doğum uzmanı neşterle açmışDün yeni bir doktora gittik kontrole ve kan sayımı için,çişini yaptığı delik kapanmış meğer,şok oldum,olurmuş bazı bebeklerde,dr orayı açtı eliyle,eğer açılmazsa cerrahi işlem gerekirmiş,çok ağladı Dila'm.kanadı zaten vajinası da,yapışık diye enfeksiyon olur dedi,idrar tahlili de istedi dr.tahliller,sonuç çıksın derken 4 saat ordaydık.
Kilosu,boyu yaşıtlarına göre ilerde dedi,zayıf değil,boyuna göre çok iyi dedi.74 cm olmuş kızım.balığı sordum,somon ya da levrek yiyebilir dedi.kitapçık aldım beslenmeyle ilgili,neler yediğini anlattım doğru,gayet güzel dedi,zaten kitapçıktakiyle aynı çıktı.paylaşıyorum fotoğraflarını.size de örnek olur hem.
Allah tüm hasta kuzulara da şifa versin,derdimiz olmasın.
Hoşgeldin,ne zor geçmiştir o günler,maşallah tosun olmuş şimdi.
Maşallah canım sütün yaramıs ve premetüre bebeği olan bi kaç arkadasım vardı hiç biri bi kaç aydan fazla emziremedi sen çok çok iyi gitmissin azmin zaferiBiz ilk iki ay anne sutune eoprotein diye bir mama kattik. Sonrasinda kilo alsin diye kusana kadar icirdim sutumu. Yazik yavruma iskence yapmis gibi hissediyorum simdi. Dusunuyorum da o zamanlar cildirmis gibiydim. Bu cocuk kilo almali diye diye gece gunduz kac cc sut ictigini hesapliyordum.
Ek gidaya 7. Ayda gectik. Sabah kahvalti: yumurta, beyaz peynir, ceviz. Her zaman yemiyor. Ben de zorlamiyorum.
Ogle: yarim meyve. O da yedigi kadar. Sonra sebze puresi. İcine kofte buyuklugunde kiyma koyuyorum.
Aksam: yogurt. Genelde yemiyor.
İcinde et oldugu icin sebze puresini bitirsin diye ugrasiyorum. Zaten asil besin hala anne sutu. O yuzden digerlerini pek onemsemiyorum. İkinci donem ben okula baslayinca ek gida agirlikli beslenecek. Onu da o zaman dusunecegiz :)
canım bi dr git istersen çunku emzırme boyunca cok yogun dökülmesi normal değil bi ara yogun dökülüp durması gerekiyor yani benım oyle oldu etrafımdada herkes öyle olduğunu söylemişti belki stres yorgunluk kansızlık kaynaklı olabilirbizde de diş yok.. bu tlf bozuk ya da sitede sorun var yazarken cevapladı hemen.. şimdi pc başına geçtim.
@obenicokseviyor canım hoşgeldin. maşallah yavruna Allah size bağışlasın.
kızlar sanırım ben kel kalacağım. çok dökülüyor geçen konusu geçti ama emzirme bitince düzelir mi.
gerçekten saçımı toplayınca utanıyorum zaten alnım geniş..
ortada saç kenarlar dökülüyor.
aynen canım 3 gündür diş sıkıntısından burdakı lısteye yakın gıda alıyor üç gündür aç geziyor diyo dolaşıyorum etraftaE burdakilere gore benim oglan doymazki..
hayırlı olsun canım anneannesinin bakması ne güzel gözün arkada kalmaz yorucumuydu ilk günlerin ev iş alısabildin mi okuldayken süreklı düsündün mü napıyor diye 15 günüm kaldı merak ediyorumkızlar merhaba pazartesi çalışmaya başladım okulumu öğrencilerimi özlemişim bir yıl aradan sonra işe dönmek güzel ama oğlumu çok özledim anneannesine huysuzluk yapmamış kuzu kuzu durmuş okulda gün çabuk bitti evde bitmek bilmiyordu
geçmiş olsun canım benim 2 arkadasın kızındada olmustu özellikle söylemişlerdi bana doğunca baktır diye ıkısınıde cerrahi işlemle almıslar sonuçlar nasıl cıktı enfeksıyon yoktur inşallahDün yeni bir doktora gittik kontrole ve kan sayımı için,çişini yaptığı delik kapanmış meğer,şok oldum,olurmuş bazı bebeklerde,dr orayı açtı eliyle,eğer açılmazsa cerrahi işlem gerekirmiş,çok ağladı Dila'm.kanadı zaten vajinası da,yapışık diye enfeksiyon olur dedi,idrar tahlili de istedi dr.tahliller,sonuç çıksın derken 4 saat ordaydık.
Kilosu,boyu yaşıtlarına göre ilerde dedi,zayıf değil,boyuna göre çok iyi dedi.74 cm olmuş kızım.balığı sordum,somon ya da levrek yiyebilir dedi.kitapçık aldım beslenmeyle ilgili,neler yediğini anlattım doğru,gayet güzel dedi,zaten kitapçıktakiyle aynı çıktı.paylaşıyorum fotoğraflarını.size de örnek olur hem.
maşallah oğluşuna kulağı geçti iştahı açıldı tosununKizlar bugun bizde asi olduk.farketmedi bile cok sukur keyfide yerinde.birinci sinifa giden abimizdeviki tane asi oldu bugun..oda iyi sukur.9500olmus yavru kus.
kızlar adam olacak kızın söylediği bloğa bakarken hassas anne bloğuna bilmediğim bir alet öğrendim sebze meyve kurutucu cok mantıklı geldi yazın yaz meyvelerini kısın kıs meyvelerini kurutup ellerine kuruyemıs gıbı verebılırız kendi pasta kurabıyelerimize mamalarına katabiliriz daha önce duyan kullanan oldumu acaba ?
Moralim çok bozuk 9 ay kontrolüne gittik. Kızım 3 ayda sadece 1 cm uzamış ve 65 cm olmuş ve 3 ayda sadece 900gr almış, 8 kilo sadece(
bir hastalığı sorunu yoksa moralini bozma canım bu aylarda ayda 300 gr zaten üst sınır cok ii alıyor demek boyu da minyon olur durur durur sonradan uzar bunun için bu kadar üzülme sağlıklı olsun kuzunMoralim çok bozuk 9 ay kontrolüne gittik. Kızım 3 ayda sadece 1 cm uzamış ve 65 cm olmuş ve 3 ayda sadece 900gr almış, 8 kilo sadece(
bende kararsız kaldım daha ayrıntılı bılgı yok nette ne kadar sure saklanır 1 sene bekler mı onları öğrenmem lazım sonrada ekmek yapma mak. niyetim bakalımbi yanım al diyo bi yanımda ya kullanmazsam mutfakta gereksiz yer kaplarsa diyo hassas anne muz bile kurutmuş
benimkide 8 kilo canım ama boyu niçin uzamamış doktor ne dedi
kızlar meyveleri mevsimine göre yedirmek daha iyi kekler içinde yine mevsim meyvesi,yaban mersini ,üzüm yada evde yapılan reçelleri kullanabiliriz bence .ayrıca ekmek yapma makinam duruyo kenarda annemle çavdar ve yular unu kepeği ile bazen çeşitli mevye ve pekmez koyup kurabiye bazende ekemek yapıyoruz normal tepside çokta güzel oluyor ekmek yapma makinasındada bu tazr unları yek kullnırsan içi pişmiyor.yani ben ekmek yapma makinasını verim alamadım normal tepside hamburger ekmeği büyüklüğünde yuvarlayıp ekmek bir kısmınada pekmez ,çiğ çerez ve meyve koyup kurabiye yapıyorum.bir hastalığı sorunu yoksa moralini bozma canım bu aylarda ayda 300 gr zaten üst sınır cok ii alıyor demek boyu da minyon olur durur durur sonradan uzar bunun için bu kadar üzülme sağlıklı olsun kuzun
bende kararsız kaldım daha ayrıntılı bılgı yok nette ne kadar sure saklanır 1 sene bekler mı onları öğrenmem lazım sonrada ekmek yapma mak. niyetim bakalım
çok geçmiş olsun canım...ilk defa duydum bende... şimdiye kadar nasıl işeyebilmiş peki... erken görmesi şans olmuş... elanın hiç bir kontrolünde bakmadılar ...Dün yeni bir doktora gittik kontrole ve kan sayımı için,çişini yaptığı delik kapanmış meğer,şok oldum,olurmuş bazı bebeklerde,dr orayı açtı eliyle,eğer açılmazsa cerrahi işlem gerekirmiş,çok ağladı Dila'm.kanadı zaten vajinası da,yapışık diye enfeksiyon olur dedi,idrar tahlili de istedi dr.tahliller,sonuç çıksın derken 4 saat ordaydık.
özellikle hazırlayıp yedirmeye çalıştığımız şeylere burun kıvırıyorlar... kendi yediklerimize saldırıyorlar kuzular...faydasız zararlı ne varsa tadı çok güzel kızartma cips şekerler pastalar.çocuklar için değil bizim içinde durum böyle.izmirliyim sebze severek yiyorum ama pirasa kereviz vs yada kizarma hangisi daha lezzetli.çoğunluk kızartma der.büyüyünce zaten yeterince zararlı şeyler yiyecek şimdi gelişim döneminde yedikleri önemli köylü teyzeler bile hormonlu şeyler satıyor.ben şu an kabak alıp eymene yedirmem yaz sebzesi.bal kabagi alirim yada.ama geçen islak kek yerken çok agladi kuru yerinden bir cimdik verdim elimi yiyordu nerdeyse.sonuçta ben evde yaptığım sürece hazır ürün değil tadına bakıyor ama iki yaşına kadar şeker tuz çok yemese de olur.tabağın üzerine atlıyor islak kek için.o bir çocuk çok normal:))
ne kadar iyi yapmışsın... benim kızım anne sütünü yeteri kadar alamadı...Sizinkine de masallah :) sanirim ben sagip verdigim icin bizimki kilo aldi. Sutun sonradan geleni yagli oluyor. Meme emen bebekler o kismi pek alamiyor. Belki ondandir diye dusunuyorum :) ayrica sizinki kiz citi piti olsun ne olacak
benimd eçok dökülüyor alnım açılmaya başladı... yeni çıkan saçlarda çok çirkin duruyor öbek öbek dökülüyor...bizde de diş yok.. bu tlf bozuk ya da sitede sorun var yazarken cevapladı hemen.. şimdi pc başına geçtim.
@obenicokseviyor canım hoşgeldin. maşallah yavruna Allah size bağışlasın.
kızlar sanırım ben kel kalacağım. çok dökülüyor geçen konusu geçti ama emzirme bitince düzelir mi.
gerçekten saçımı toplayınca utanıyorum zaten alnım geniş..
ortada saç kenarlar dökülüyor.
maşşallah oğluşuna...Kizlar bugun bizde asi olduk.farketmedi bile cok sukur keyfide yerinde.birinci sinifa giden abimizdeviki tane asi oldu bugun..oda iyi sukur.9500olmus yavru kus.
öyle bir makinamı varmış...aslında iyi olurdu ama her mevsim çıkan sebze meyve var zaten ...taze taze yemesi iyi olur..fakat dediğin kurutma işlemi organik güvenilir yerden bulduğumuz ve ulaşamıyacağımız şeylerin saklanması için çok işe yararkızlar adam olacak kızın söylediği bloğa bakarken hassas anne bloğuna bilmediğim bir alet öğrendim sebze meyve kurutucu cok mantıklı geldi yazın yaz meyvelerini kısın kıs meyvelerini kurutup ellerine kuruyemıs gıbı verebılırız kendi pasta kurabıyelerimize mamalarına katabiliriz daha önce duyan kullanan oldumu acaba ?
maşşallah canım ... canının sıkma çok hareketliler dişten ataktan bilmem neden zaten kilo alamıyorlar hatta kilo verenler bile oluyormuş maşşallah yine 1 kiloya yakın almış...benim kızı bilmiyormusun 7 kilo 500 gram daha... yani bezini üstündekileri falan filan saymazsak 7 200 falan gelirdi heralde... sağlıklı olsunda neden üzülüyorsunki...Allah korusun bir rahatsızlığı olsa derdimiz tasamız iyileşmesi için olurdu... aklımıza kilosu boyu gelmesdi bile... maşşallah de yinedeMoralim çok bozuk 9 ay kontrolüne gittik. Kızım 3 ayda sadece 1 cm uzamış ve 65 cm olmuş ve 3 ayda sadece 900gr almış, 8 kilo sadece(
geçmiş olsun canım 38leri geçmediğine göre diş sıkıntısı olabilir maşallah arka arkaya cıkıyor galiba o sıkmıstır pamuğunu bizimde üstte 4tane kabardı herkeste isal ates olur bizimki kabız oluyo diş dönemi zaten zor düzene girdi. ben kızın mamalarına katmaya kuru meyve alıyorum ama güvenemiyorum kendimde severim kuru çılek kıvı falanda cok güzel oluyor o yüzden ii bir ürün gibi geldigünaydın kızlar
dün elenın çok ateşi vardı akşam...elimle dokunduğumda kafası boynu yanıyor ama ateşini ölçtüğümde 37,3 falan çıkıyor...sabaha kadar uyumadı ...yeni dişlermi geliyor acaba...
çok geçmiş olsun canım...ilk defa duydum bende... şimdiye kadar nasıl işeyebilmiş peki... erken görmesi şans olmuş... elanın hiç bir kontrolünde bakmadılar ...
özellikle hazırlayıp yedirmeye çalıştığımız şeylere burun kıvırıyorlar... kendi yediklerimize saldırıyorlar kuzular...
ne kadar iyi yapmışsın... benim kızım anne sütünü yeteri kadar alamadı...
benimd eçok dökülüyor alnım açılmaya başladı... yeni çıkan saçlarda çok çirkin duruyor öbek öbek dökülüyor...
maşşallah oğluşuna...
öyle bir makinamı varmış...aslında iyi olurdu ama her mevsim çıkan sebze meyve var zaten ...taze taze yemesi iyi olur..fakat dediğin kurutma işlemi organik güvenilir yerden bulduğumuz ve ulaşamıyacağımız şeylerin saklanması için çok işe yarar
hımm bi arkadasım kullanıyor ekmek yapma mak. demek kullanamadın biraz daha arastırıyım onu. tatlım cabuk gecıyor mevsımleri çilekin 1 ay portakalın 2 ay gercekten organık bulmak için hepsini mevsımınde kurutursak bı sene yıyebılırız dıye düşündümkızlar meyveleri mevsimine göre yedirmek daha iyi kekler içinde yine mevsim meyvesi,yaban mersini ,üzüm yada evde yapılan reçelleri kullanabiliriz bence .ayrıca ekmek yapma makinam duruyo kenarda annemle çavdar ve yular unu kepeği ile bazen çeşitli mevye ve pekmez koyup kurabiye bazende ekemek yapıyoruz normal tepside çokta güzel oluyor ekmek yapma makinasındada bu tazr unları yek kullnırsan içi pişmiyor.yani ben ekmek yapma makinasını verim alamadım normal tepside hamburger ekmeği büyüklüğünde yuvarlayıp ekmek bir kısmınada pekmez ,çiğ çerez ve meyve koyup kurabiye yapıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?