2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Bana göre Türkiye'deki doktorlar biraz abartıyorlar anne sütünü,sonra sütü olmayan anneler kendilerini suçlu hissediyorlar.ben kendimi suçlu hisetim ilk başta,Allah'tan eşim ck motive eti beni,kafana takma dedi,mama daha pratik falan filan dedi...

Uzun sure kuvozde hareketsiz kalinca sag tarafi biraz az calisiyor ins o da iyi olacak
Allah şifa versin canım , çok zor zamanlar atlatmışsın , şükür çoğu geride kalmış , inşallah kalan sıkıntılarınızıda çarçabuk atlatırsınız .... Hep içim cız etti yazdıklarını okurken , dualarımız küçük savaşçınla canım....

Kızlar sağolun iyi dilekleriniz için ... Alıntıda olmuyor telefonla
Bu alerjiyi nasıl bulucam bilmiyorum
Sütüm yetmiyor , 1 ayı geçti mamada vermiyorum ( almıyor hiçbirşekilde ne kaşık ne biberon ) dün tekrar smilac aldım kabak ve elmayla karıştırdım yedi ... Benim dktor tek çeşit ver öğünde ve 1 saat içinde çıkar alerji diyor ve başta alerjisi olmasa bile tekrar çıkabilir , mesela 20 yumurta kotası vardır yer birşey olmaz 21. De alerji yapar o yüzden her verdiğinde 1 saat kontrol et diyor ,
Dünden beri yazıyorum ne verdim diye sürekli kontrol altında ama yenileri çıktı ( şüpelendiğim herşeyi kestim üstelik oğluma ne verirsem bende aynısını yiyorum sütten geçmesin diye ... Süt alerjiside olunca vereceğim şey çok kısıtlı

Bu arada ekmek makinası konuşmuşsunuz ben tefalinkini kullanıyorum ( şimdi vakitsizlikten yapamıyorum ama tekrar başlayacağım ) çok memnunum , gayet güzel kabarıyor ... Makinayı aldıktan sonra 3 sene ekmek almadık doğuma yakın bıraktım yapmayı ama tekrar başlayacağım , özellikle sütlü cevizli süpeerr oluyor ... Kitapçığındaki tarifleri uyguladım hep ekstra malzeme ekledim sorun olmadı ve kek bile pişirdim çok kez ve çilek reçeli yaptım ...

Sebze kurutucuyu sizden Duydum onuda araştırayım bakalım işe yrarsa alırım oğluma :) pilav yapma makinasıda çok pratik bu arada :) rossman mıydı neydi izmirden bi arkadaşa getirtmiştim 32 tl ye çok pratik...

kızlar sizin bebekler ne kadarlık parçaları veriyorsunuzda yiyiyor ben püre veriyorum birtek muzu parçalı yiyior diğer şeyleri yemiyor.

canım boyu falan iyiymiş maşşallah... kiilo kaybetmemil 300 gramda olsa almış...yoğurt yiyememesi kötü olmuş ama proteini başka şeylerle takviye edebilirsin...çokta kasma kendini...kendine dert ettikçe sorun yoksa bile birşeyler kafasında büyüyor insanın... başkalarının gelişimiyle değilde kendi bebeğinin kendi gelişimiyle yönlendir fikirlerini...diğer türlü işin içinden çıkamıyorsun...ve doğrusuda bu zaten... her çocuğun gelişimi kendine göre...

canım benim yaaa. o kadar hayata tutundu ve 1 yaşına gelmiş maşşallah... hepsi düzelecek annesi... senin oğlun çok güçlü anneside öyle... Allah sağlığı sıhhati çatının altından eksik etmesin...

merhaba hoşgeldin canım...benim kızımda 10 nisan doğumlu.... kaybın için üzüldüm..Allah hiç birinin acısını yaşatmasın inşallah...sağlıla sıhhatle huzurla büyüt bebeğini inşallah....

Herkese merhaba guzel anneler
Vakit buldum biraz topige ugryayim dedim.herkes iyidir umarim.
Gecmise biraz bakinayim
hepimiz iyiyiz canım şükür dermansız derdimiz yok....sen nasılsın...yaramazın nasıl....

çoğumuzun bebeği aynı canım... sen yine evdekilerle idare et... çünkü yeni alacaklarınında yüzüne bakmayacaktır... masraf ettiğinle kalırsın... ilerde daha kalifiye oyuncaklarla oynamak ister yada kendi beğenir almanı ister....
karne günü bu gün ... tatil başladı... hayırlı yolculuklar canım..incinizde hayırlı olsun... dişhediğinizde olur inşallah...

canım valla zor gibi görünüyor işin... ben tamamen kestim herşeyi mamaya devam...alerji geçer gibi olmaya başlayınca tek tek yeniden başladım 3 gün kuralı yani kv yapıyor ...kendim acıyıda kestim...düzeldi...benim yediğimden oluyormuş galiba...canım telefonlamı tyeşhis koydu doktor... bir götürsende göstersen... verdiklerinden farklı bir şey vermediysen başka bir şey olabilir mi acaba...

benim kızıında 2 gündür göbek deliği kırmızı iç tarafı... dünde gördüm sanki intihap olmuşta kurumuş gibi şeyler çıkmış dışına ince ince iplik gibi... çok ıkınıyor kaka yaparken çok ağlıyor acaba göbeğinde fıtık falan olabilir mi diye düşündüm ...yüz üstü yattığında çok ağlıyor... ama 2 gündür falan var...fıtık olsa dışarı doğru pörtlerdi göbeği... bebeğinde fıtık olan bir arkadaşımız vardı.... filologum sen miydin acaba..oğlunda fıtık vardı...ama sende girmiyorsunki uzun zamandır...
böbreği için kontrole götüreceğiz haftaya göbeğinde birşey yoktur inşallah...

kızlar sizin bebekler ne kadarlık parçaları veriyorsunuzda yiyiyor ben püre veriyorum birtek muzu parçalı yiyior diğer şeyleri yemiyor.
Korkmadan ver canim gec yalirsan yutmyi ogrenemez..sabah omlet yedi mesela findik kadar kopariyorum.dun aksam bulgur pilavi yogurt verdim mesela artk pure hic yapmiyorum..

evet çok taktım galiba bu sıralar işe başlamakta kastı beni galiba bu ay belki kıyma falan başlarız azıcık toparlar yönlendirmelerin için çok teşekkür ederim :)

B
benim kızımda 10nisanda doğdu.ck şükür şimdiye kadar herşey yolundaydı,Allah inşallah başka evlat acısı yaşatmaz,Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın.kac aylık olursa olsun evlat evlat oluyor...ck zor günler geçirdik eşimle,şimdi ck şükür kızımız kucağımızda ve en önemlisi sağlığı yerinde,Allah'tan başka birşey istemem...

canım şehriye çorbası içiyor... çubuk makarnayı eliyle içine çekerek yiyor...zeytini 4 e bölüyorum yutuyor... tavuğu ve eti minik parçalar koparıp veriyorum...nohutu fasulyeyi bezelyeyi kabuklarını çıkarıp veriyorum ağzında ezip yutuyor... elmayı falan ısırıp yiyor...ama yinede yanında su bulundur... yutmasına yardımcı olmak için... hala bazen öğürüyor çıkarıyor ama eskisi gibi çok zorlanmıyor....

Benim kızım ilk zamanlar yemek istemedi parçalı mamalardan,ama şimdi yiyor maşallah,ben hippin mamalarını alıyorum,hepsi organik.(bio)kendim yapmıyorum,herşeyi organik bulmak zor.

Yok canım cmttesi kontrolde gördü sadece sırtında vardı salı yüzündede çıkınca kızamık döküntüsü gibi geldi o yüzden resim çekip yolladım ....

Nerde yasiyorsunuz bilmiyorum ama bildigim kadariyla amerikada bebek mamalarinin reklam yapmasi bile yasak. Anne sutu bagisiklik sistemi icin cok degerli. Ozellikle prematureler icin. Cunku bebekler bagisikligi anne karnindaki son haftalarda olusturuyorlar.
Yalniz su var: bebegim emmedi diye sagarak verdim. Oyle bir imkanim olmasaydi ben de mama verecektim. Sutum gelmeseydi de ayni sey olacakti. Yani anne sutu gercekten onemli ama yoksa da yapacak sey belli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…