canim sıkma canini daha henuz cok yeni yanilma payi olabilir hem bak sinirda diyorsun siniri gecmemis cok sukur guzel dusunslm kızlar moralim cok bozukdun ıkılı ıcın gıttım bebeğim 4.3 cm mıs 4.5cm olması gerekıyomus pazartesı gel dedı oyle bakalımddı ama ense kalınlığı ılk once 2.0 cıktı gıt ıdrarını yap oyle olcelım dedı olctu 1.9 cıktı sınırda dedı rısk olabılır dedı
Ben hamile oldugumu ogrenmeden once kiz bebege hamile kalacagimi ruyamda gormustum. O yuzden kiz bebege alistirdim kendimi :)sen simdi erkek yazinca esimle cimlerde top oynayan cocuk hayali kurdum :) Kizida erkegide fark etmez aslinda. Saglikli hayirli evlat olsun onemli olan o.
aaaaaa ask olsunnnnnnn hayatim tavrini koy yaaaa bu ne boyleeeee kalkma esin halletsin haftada 3 kez nedir yaa gitsinle cafeye olur mu oyle sey
desinler ya desinler evet naz yapiyorsun nazlaniyorsun ki naz degil bu sagligin bebegin icin dinlenmen lazim yorma kendini hem naz yapsan onlara ne esin destek olduktan sonra ayyy cok sinir oldum vallahi kac yasindaydin sen?
ama olmaz ki canim benim acma kapiyi kusura bakmayin musait degilim de kapiyi acmadan banyo falan yaptigini dusunurler onlarda saf degillerdir herhalde esin gelse de tavrinizi koyun bu ne boyle yaaaa hadi ayda 1 olur ayda 2 olur neyse ki gelenler mac icin geldikleri apacik cay icin gelmiyorlar esleriyle kaldi ki haftanin 3 gunu sen kimseye hizmet etmek zorunda degilsin bu halde
normal gunlere birsey diyemeyiz elbette ama sen kendinden baska birde bebeginden mesulsun emanet sana Allah korusun bebegine birsey olsa bunun vebalini kimse kaldiramaz
Tuylenen arkadaslarim buyuk ihtimalle erkek tasiyosunuz gobusunuzde
Insallah canimHadi bakalım güzel haberlerle tatlı görüntülerle döneriz inşallah. Belki cinsiyeti de öğreniriz:)
Selamlar
Hamiş olduğumu öğrendiğimden beri '2013 Ağustos ayında hamile olduğunu öğrenenler' topiğini takip ediyordum. Bu topik de tam benlikmiş.Bugün keşfettim. Güzel paylaşımlarımızın olması dileğiyle... Allah hepimizin bebişlerini sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.
Toksoplazman negatif cikmis doktorunun tavsiyelerinden anladigim kadariyla canim.benimde negatif ve dikkat ediyorum.Kızlar çoğu bildiğimiz şeyler ama doktorumun yaptığı açıklamaları paylaşayım:
- 'Her gün 4 bardak süte denk gelecek kadar süt tüket' dedi. Yoğurt ve peynirle dengeleyebilirmişim.
2 kibrit kutusu peynir = 1 bardak süt
1 bardak yoğurt = 1 bardak süt
- 'Çiğ ete çıplak elle dokunma, dokunursan da elini hemen yıka, ağzına götürme. 'Sokakataki kedi köpekten uzak dur. ' dedi.
- Troid değerim (TSH) 3,36 çıkmıştı. 'Troid hastası değilsin ama hamilelikte değeri 2,5 altında tutmalıyız' dedi. Troid ilacı verdi. İlk 3 ay bebeğin beyin gelişimini etkiliyormuş. Sonrasında da annenin tansiyonu yükselebiliyormuş. Tansiyon yüksekliği de gebelikte istenmeyen bir durum.
- Spor olarak yürüyüş ve yüzme tavsiye etti.
- 'Ağır taşıma, bir şey almak için uzanma' dedi. (Daha önce kanamam olmuştu.)
- D vitaminini ileriki dönemde vereceğini fakat şimdi doğal yolla günde 15 dakika güneşe çıkarak almam gerektiğini söyledi.
- Meyve, sebze (pırasa), soğan, sarmısak tüketmemi söyledi. Sebzeleri iyice yıkamam gerektiğini belirtti.
- 'Çiğ hiçbir şey yeme' dedi.
- Kistim varmış.. Dönme olabiliyormuş o zaman riskliymiş. O yüzden 'Ani hareketler, dönüşler yapma' dedi. 'Baskılı cinsel ilişki olmasın' dedi. Baskısız nasıl oluyor anlamadım :) Ama soramadım da
Ayrıca bebeğin kalp atışını ikinci kez dinletmedi. 'Bebeği çok ısıtıyor, çok dinletme taraftarı değiliz. O duyduğunuz kalp atışı değil zaten, görüntü sese çevriliyor' dedi. Zaten görünüyordu kalp atışı bebişimin :)
Insallah canim
Toksoplazman negatif cikmis doktorunun tavsiyelerinden anladigim kadariyla canim.benimde negatif ve dikkat ediyorum.
Ama cig sebze meyveleri cok cok yikayarak ve sirkeli suda bekleterek yiyorum..cig yemeden de olmazbenim doktor da boyle yiyebilirsin demisti.
Sut penir yogurt tuketiyorum bende cok..
Bu arada hosgeldin aramiza:13:
Kızlar çoğu bildiğimiz şeyler ama doktorumun yaptığı açıklamaları paylaşayım:
- 'Her gün 4 bardak süte denk gelecek kadar süt tüket' dedi. Yoğurt ve peynirle dengeleyebilirmişim.
2 kibrit kutusu peynir = 1 bardak süt
1 bardak yoğurt = 1 bardak süt
- 'Çiğ ete çıplak elle dokunma, dokunursan da elini hemen yıka, ağzına götürme. 'Sokakataki kedi köpekten uzak dur. ' dedi.
- Troid değerim (TSH) 3,36 çıkmıştı. 'Troid hastası değilsin ama hamilelikte değeri 2,5 altında tutmalıyız' dedi. Troid ilacı verdi. İlk 3 ay bebeğin beyin gelişimini etkiliyormuş. Sonrasında da annenin tansiyonu yükselebiliyormuş. Tansiyon yüksekliği de gebelikte istenmeyen bir durum.
- Spor olarak yürüyüş ve yüzme tavsiye etti.
- 'Ağır taşıma, bir şey almak için uzanma' dedi. (Daha önce kanamam olmuştu.)
- D vitaminini ileriki dönemde vereceğini fakat şimdi doğal yolla günde 15 dakika güneşe çıkarak almam gerektiğini söyledi.
- Meyve, sebze (pırasa), soğan, sarmısak tüketmemi söyledi. Sebzeleri iyice yıkamam gerektiğini belirtti.
- 'Çiğ hiçbir şey yeme' dedi.
- Kistim varmış.. Dönme olabiliyormuş o zaman riskliymiş. O yüzden 'Ani hareketler, dönüşler yapma' dedi. 'Baskılı cinsel ilişki olmasın' dedi. Baskısız nasıl oluyor anlamadım :) Ama soramadım da
Ayrıca bebeğin kalp atışını ikinci kez dinletmedi. 'Bebeği çok ısıtıyor, çok dinletme taraftarı değiliz. O duyduğunuz kalp atışı değil zaten, görüntü sese çevriliyor' dedi. Zaten görünüyordu kalp atışı bebişimin :)
Bir önerim var foruma her girişimde arkadaşlarımızın bazılarını üzgün görüyorum kanamaları olduğu için doğal olarak endişeliler eğer siz de olur derseniz düşük riski olan arkadaşların adına 70bin Ya Mübdi okuyalım inşallah bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza aldığımız günleri yazalım buradanevet derseniz bu yazımı alıntı yaparak söylersiniz buna göre okumak isteyen arkadaşlara dağıtırız her gönülün duası başkadır Allah evlatlarımızı korusun inşallah
Hoşbulduk canım, seni de görmek ne güzel :)) Evet bu topik çok canlıHoş geldin pınarcım =) bende 2 haftadır buraya bakınıyorum.. Malum bizim taraf pek sessizleşti =) Burda maşallah derdine derman buluyor insan, çok fazla online var =) Tekrar Hg
Canım ben okurum, Allah hepimizin bebeklerini sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsinBir önerim var foruma her girişimde arkadaşlarımızın bazılarını üzgün görüyorum kanamaları olduğu için doğal olarak endişeliler eğer siz de olur derseniz düşük riski olan arkadaşların adına 70bin Ya Mübdi okuyalım inşallah bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza aldığımız günleri yazalım buradanevet derseniz bu yazımı alıntı yaparak söylersiniz buna göre okumak isteyen arkadaşlara dağıtırız her gönülün duası başkadır Allah evlatlarımızı korusun inşallah
Bir önerim var foruma her girişimde arkadaşlarımızın bazılarını üzgün görüyorum kanamaları olduğu için doğal olarak endişeliler eğer siz de olur derseniz düşük riski olan arkadaşların adına 70bin Ya Mübdi okuyalım inşallah bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza aldığımız günleri yazalım buradanevet derseniz bu yazımı alıntı yaparak söylersiniz buna göre okumak isteyen arkadaşlara dağıtırız her gönülün duası başkadır Allah evlatlarımızı korusun inşallah
sat:20 temmuz ben cepten giriyorum suan yoksa ayni miyiz?
panoya dahil olmak için napmak lazım...[/QUOTE
panoyu kopyalayip altina yaz bilgilerini canim
gecmis olsun canim insallah bu kotu gunler kisa zamanda geride kalir sen de bebisinde saglikla devam edin insallah
umarim gonlunce olur canim yoksa o eltiyi dusunemiyorum bile ://
Oyle mi bakalim belki cinsiyetler ayni olur
nasip olursa aynıyızz.20 temmuzz..nasıl anlamadım kopyalayıp kendi bilgisayarımda mı düzenleyip yapcam.sonra nasıl olcak .anlamdm:)
sat:20 temmuz ben cepten giriyorum suan yoksa ayni miyiz?
nasip olursa aynıyızz.20 temmuzz..nasıl anlamadım kopyalayıp kendi bilgisayarımda mı düzenleyip yapcam.sonra nasıl olcak .anlamdm:)
Ayy ne guzel bizimle ayni gun olan bir arkadas daha var sitedecanim alinti yapiyoruz ya konusmalara o cizelgeye de alinti yap iste aynen benim yazimi aldigin gibi ok
Dun aksam isyrime haber verdim onlarin cok yakin tanidigi capada ana bilim dali baskani bi dr gotusturduler beni adam suan tapilcak en digru tedavidesin gunde uc tane ped bastan asagi dokuyirsa sikinti var demejtir dedi ama banada gelsen onada gitsen sonuc degismezmis istiratten basks care yok
Kanama kesilmwzse bebek anormali olan bi durum,vardir hicte uzulmesin demis bol su igne sabag aksam zateb en maximum tedavi su aka aka yolunu bukur dedi
Oyke yani bugun kahvaltiya annem dedem gelicek bugunde bi sekilde gecer insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?