Bizim tayinimiz çıktı tarih belli değil yurtdışına gitcez. Ama doğumu burda yapcam inşallah. O da ayrı bi stres. Buluşalım evet güzel olur:) burda isimler farklı yazışmalar belli değil. Keşke facebook gbi olsaydı özel msj da atılmıyo:) kaçırıyorum bazen yazılanları.
günaydın güzel nisan anneleri
ben dun temizlik yaptım biraz yoruldum gece kocacığı bekeledim biraz geç yatınca 12 ye kadar uyudum :)
sizler nasılsınız
nerde buluşuluyor bende geliyim :)
Alınacak araştırılacak o kadar çok şey var ki. Hangisi kullanışlı hangi marka daha iyi hep tecrübe meselesi. Aslında siz tecrübeli anneler bunlarla ilgili bir liste yapsanız bize. Herkes bir iki bir şey yazsa çok faydalı olur. Şu an bana çok karmaşık geliyor. Nereden başlamalı hiç bilmiyorum.
burcu 9 haftalık gebeliğinde kontrole gidene kadar hiç birşey hissettinmi
Mesela mide bulantın halsizliğin vs varsa devam ediyormuydu yoksa hemen kesildimi
Bende korkuyorum 9 haftalık hamileyim cuma kontrolüm var
Topic acabiliriz 2014 ekim bebekleri alisverisleri diye bence. Herkes aldiklarinin fotolarini koyar. Aklimizda olmayanlari da hatirlamis oluruz
bana bi magzada bi liste verdiler ama o kadar çok şey yazıyo kiiiii
benimde gobek daha yok , birde benim 2. gebeligim .. ilkinden olan gobekte gitti ..sikinti etme 12. haftya dogru cikmaya baslar.. benim ilk gebeligimde erken cikmisti.. tersi olmasi gerekirken..
canim zaten topigimiz var henuz erken diye kimse yazmiyordu paylasabilirsiniz oradan
Balum sultangazi cumhuriyet
Bizim bebek arabamiz maclaren ikk alti ay sasesi ayrilan kullanacagim puset ile daha sonraki donem icin zorlayici oluyor
Yenidofan nuk kaucuk emzik alacagim biberon ise dr brawn anne memesi biberonu aliim :)
kızlar bıraz önce hastaneden aradılar 2li kan sonucumda temız cıkmış cok şükür darısı sizlerin başına ınşallah
ayyy maşallah tebrık ederim canım
ayy maşallah bende bazen ara ara sol tarafımda seyirme hıssediyorum ama emın olamıyorum ınşallah 4 ayın sonlarına doğru hepimizin başlar
aaaa bende ankarada yaşıyorum dikimevinde oturuyorum ama balgatda başkent plazanın karşısında hidro dizayn da çalışıyorum teknık ressamım kızlar 6 aya doğru ankarakıler buluşur sohbet ederiz ınsallah bu arada bende 29 mayıs hastanesınde nesrin fenere gidiyorum
Bilmiyordum çukurambara taşınacağını. Ama orası da yakın canım. Doktorumdan vazgeçmem:))
bende size emzik ve biberon markası söyliyim phılıps avent marka.ben daha önce 2 bebek büyüttümbu markayla büyüdüler ve çok sağlıklı ve kullanışlı.damak yapısını koruyo.üstelik karanlıkta parlıyo emzikler.
Varsa iyi. Cinsiyetler belli olsun da. Benim oglumdan kalma seyler var ek yapicam. İlk is kizsa patik ve kiz yada erkekse de hastane cikisi
Nette böyle bir liste buldum...
BEBEĞE;
Mobilya (Tercihe göre sadece yatabileceği bir beşik veya oda takımı)
Hastane çıkış seti (Çok parçalılara gerek yok)
Hastaneye gidecek eşyalar için büyük çanta (Bebek için ayrı, kendin için ayrı. Bebek çantası diye satılanlara deli para istiyorlar, çok gözlü olmak dışında bi numarası yok)
Yeni doğan bezi (Prima Premium Care 1 numara hastaneye, 2 numara evde bulunması için)
Zıbın (Alttan çıtçıtlı, kısa ya da sıfır kollu. Bol bol al.)
Tulum (Çıtçıtlı olsun, ipli bağlamalı şeyler hiç kullanışlı değil)
Alt üst pijama ya da günlük kıyafetler (tulum yerine kullanılabilir)
Çorap
Eldiven (Çok alma, pek kullanılmıyor.)
Önlük
Mendil (Bol bol yumuşaklarından al. Tülbent gibi olanlar en iyisi)
Bebek başlığı ya da şapka
Yelek (Penyemsi kumaştan)
Hırka (mevsime göre)
Yalancı emzik (Nuk iyi, silikon ve kauçuk ikisinden de al, hangisini isterse artık)
Tırnak makası (Makas ve törpü şeklinde olanlardan)
Tarak ve fırça
Beden termometresi (Braun kulaktan ölçer)
Burun aspiratörü (Wee veya eczaneden Otribebe)
Islak mendil (Unibaby yenidoğan)
Havlu (2 takım)
Alt değiştirme yatağı ya da örtüsü (Kullan at olanlardan)
Pamuk (Bebişin altını temizlemeye)
Biberon (Yeni doğan boyu-tercihen cam)
Bebek küveti, maşrapası ve filesi, banyo süngeri (Ayaklı küvet olursa eğilmezsin)
Bebek sabunu, losyonu, pişik önleyici krem, pişik kremi (Sebamed veya Mustela)
Puset/ana kucağı, bebek arabası (Bunlar otokoltuğu ile takım oluyorlar)
Yorgan, yastık, kenar koruması (English Home)
Nevresim takımı (English Home)
Battaniye (3-4 tane)
İnce ketenimsi kumaş (Hafifçe kundak yapmak için)
Yatak koruyucu alez (Yatağa ıslaklık geçmesin diye)
Taşımak için kanguru veya daha iyi olduğu söylenen slingler (Sarılan kumaşlar)
Oyun minderi (Oyalamana yarayabilir)
kanama falan olmadı dr kontrolunu 11. hafta diye gittik bebek 9 haftalıkta kalmıştı yani ölmüştü benim mide bulantılarım kesilmişti bazen kendime artık sanki hamile gibi hissetmiyorum diyordum böyle bişey olmuştu ama ben mide bulantılarım geçti diye sevinmiştim bişey anlamadığımdan ama birdenbire aşırı bulanan mide bulantılarının kesilmesi normal değilmiş sadece bu olmuştu
ben igne oyasi ogrenmeye karar verdim internette videolari var simdilik zurafa ogrendim
ama azimlyim bebek mendilleri yapicim ehehe
herkesi alışveriş tutkusu sarmış daha erken değilmi kızlar ben 6 aylıktan sonra alışveriş yapmayı düşünüyorum öncesinde bişey almicam
herkesi alışveriş tutkusu sarmış daha erken değilmi kızlar ben 6 aylıktan sonra alışveriş yapmayı düşünüyorum öncesinde bişey almicam
bende olucak diyorum içime öyle doğuyor ama yinede korkuyorum
bnmde korkularım var ama artık iyi şeyler düşünmek istiyorumm :)
10 gub savah aksam progesteron ignem devammis kizlar yine basladi,kanamam
canım çok üzüldüm,Allah sabır versin,çabucak sağlıkla tekrar olsun,tamamına ersin inşallahBu sefer de kaybettim yine 8 hafta sonunda bebeğimin kalbi durdu 10 gündür boşluktayım kader kısmet ne diyeyim ki
Allah ın izniyle bir kucağımıza alalım bir kokularını çekelim 24 saat geçtikten sonra anne sesini tanıyorlarmış ve doğduktan sadece bir kaç saat sonra gözlerini dikiyormuş gözlerimize ayırmadan bakabiliyormuş bunları görünce sanırım bende eşimi unuturum :)))
inşallah yurtdışında doğurursun,vize olayı kalkıcak bir yerse,vatandaş olsun,rahat etsinBizim tayinimiz çıktı tarih belli değil yurtdışına gitcez. Ama doğumu burda yapcam inşallah. O da ayrı bi stres. Buluşalım evet güzel olur:) burda isimler farklı yazışmalar belli değil. Keşke facebook gbi olsaydı özel msj da atılmıyo:) kaçırıyorum bazen yazılanları.
İstanbullu anneler kimler? Ben avrupa yakasındayım.
bende size emzik ve biberon markası söyliyim phılıps avent marka.ben daha önce 2 bebek büyüttümbu markayla büyüdüler ve çok sağlıklı ve kullanışlı.damak yapısını koruyo.üstelik karanlıkta parlıyo emzikler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?