2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
canım üzülme.
Bende bugün internetten sonuca bakayım dedim ama
papp-a 4,39
free hcg 73,9 yazıyor başkada bişey yazmıyor.doktorla görüşmedim henüz
sen doktorla konuştunmu.

Moralini bozma sonucu kötü çıkıpta sağlıklı doğum yapanları okuyoruz
Düşünme lütfen. Allah korur inşallah birşey olmaz.

Canim sakin ol. Ense kalinligi kacti. Ya bu testler yanilabiluyor iste bu yuzen de yaptirmak istemiyorum niyeyse. Sen cok korkuyordun dimi bu testten. Oglenden sonrakini desoyle bizenhemen olur mu.

Doktorun biri 1.2 mm olctu

Digeri 1.9 mm

canım bu değerler iyi görünüyor aslında... birşey olmayabilir...

ikili test istatistiksel bir değerlendirme. kesin bir sonucu yok. doktorumun bana söylediği, risk düşük diye kesin sağlıklı diyemeyiz ama risk yüksek diye sorunlu da diyemeyiz... hele sen öğleden sonraki sonucu da bir al bakalım o nasıl çıkacak. Duruma göre bir yol çizersiniz. ben sağlıklı olduğunu düşünüyorum bebişin ama tabi senin içinin rahat olması önemli

Birde anomalili bebekler usg de hareketsiz olularmis gnelde..ikidir gittigimizde hep uyuyordu hareket etmiyordu..
Hic iyi düşünemiyorum kizlar bu kadsr yuksek risk olur mu

Fotografini eklemeye çalışıyorum sonucum ama olmuyor..

Saglikli gebeliklerde pappa degeri yukselirken serbest beta dusermis bende tam tersi..o yuzden ikili sonucum cok riskli cikti..

Burunu ensesi iyi cikmisti halbuki usg de.ama hep uyuyordu

Günaydın herkese Güzel bir gün diliyorum. Her sabah olduğunu gibi bu sabahada mide bulantılarıyla başladık. Artık alıştım ama. Bu arada dün teyzem benim için sağlık ocağındaki kan tahlillerimi almış. Demir eksikliği var demir depolama değerlerimde düşük. Dr Hap verdi ama mide bulantısı yapar diye korkuyorum. Demir + folik asit + b12 . Ben bunu kullanınca evdeki folik asiti kullanmama gerek var mı?

Doktorun biri 1.2 mm olctu

Digeri 1.9 mm

Canım üzülme hemen. Ense kalınlığı çok güzel, burun kemiğini de gördünüz sanırım. Biliyordum zaten ama senin için taradım yeniden. Aşağıda belirtiyor, bu testi etkileyen faktörler yaşın yanı sıra; ağırlık, in-vitro fertilizasyon işlemi, diyabet ve sigara içmek. Tek tek çevirmeyeceğim ama özetle, test markırları serbest hCG ve PAPP-A değerlerinin zayıf-kilolu, yaşlı-genç, normal yolla hamile kalan- IVF uygulanan, diyabetli olan-olmayan ve sigara kullanan-kullanmayan kadınlarda değişiklik gösterdiğini anlatıyor.

"Factors affecting the test

Maternal weight, ethnic group , In Vitro Fertilisation (IVF), Insulin Dependent Diabetes Mellitus (IDDM) and smoking

Serum marker levels tend to be decreased in heavier women, and increased in lighter women.
AFP levels tend to be about 20% higher, free ß-hCG and hCG levels about 10% higher and PAPP-A levels about 60% higher in Afro-Caribbean women than in Caucasian women.
Free ß-hCG and hCG levels tend to be about 10% higher and uE3 and PAPP-A levels about 10% lower in women who have become pregnant as a result of IVF compared with non-IVF pregnancies
AFP and uE3 levels tend to be low (about 8% and 6% respectively) in women with insulin dependent diabetes mellitus.
PAPP-A, free ß-hCG and hCG levels tend to be about 20% lower and inhibin levels about 60% higher in women who smoke. "

Doktorun ne söyledi?

Birde anomalili bebekler usg de hareketsiz olularmis gnelde..ikidir gittigimizde hep uyuyordu hareket etmiyordu..
Hic iyi düşünemiyorum kizlar bu kadsr yuksek risk olur mu

Fotografini eklemeye çalışıyorum sonucum ama olmuyor..

Saglikli gebeliklerde pappa degeri yukselirken serbest beta dusermis bende tam tersi..o yuzden ikili sonucum cok riskli cikti..

Burunu ensesi iyi cikmisti halbuki usg de.ama hep uyuyordu

günaydın... gyno ferro sanol vermiş sanıyorum... ben onu kullanırken folik asit almıyordum.
bu arad bu ilacı mutlaka c vitaminiyle kullanmaya özen göster. yoksa depolamada yine sıkıntı olur. ben yatarken alıyorum, bulantı yapmıyor bende ama bağırsak hareketlerini biraz değiştiriyor. sen de ilacını alırken portakal suyu ya da mandalina falan tüketebilirsin

cumartesi diğer dr.umdan randevu aldım 2dr.a gidiyorum bakalım tahlillerimi götüreceğim ne diyecek diğeri.dün doğum yapan arkadaşıma gittik ya maşallah 3,75 kg doğum yapmış bi de normal.kucağıma bi aldım 40günlük maşallah 3 aylık gibi :) darısı başımıza kızlar

Ankaradaki dr dan randevu almaya calistim c.tesi icin ikiliyi birde orada tekrsrlayalim diye..
Ikilinin tekrari olmaz demis. Randevu alip 4 lu taramaya gidicem..randevumda taa 26 ekimde.

Karabuktek test bugun cikacak o nasil acaba.

Sağolasın canım benim hepimizin Allah gönlüne versin inşallah tabi önce saglık diliyorum

Allah gönlüne göre versin[/QUOTE].

Dr elevitte yazmış ama onu alamadım. Gebelik diye belirtmemiş reçetede. Birde günde iki tane demiş. Haftaya kendi dr uma gideceğim bakalım o ne diyecek.

Canıımm amniyosentez yapılmadan böyle olumsuz şeyler düşünme hemen, üzme kendini doktor ister büyük ihtimalle.. Snowynin dediği gibi etkileyen bir sürü faktör var.. Doktorunla konuşunca haberdar et bizi de...

Canım bana da elevit+demir+omega3 verdi. Elevitin içinde folik asit olduğu için artık folik asit içmeyeceğim.. Senin vitamininin adı ne?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…