Bayanlarr gecen haftalarda burada okumustum elevitin icinde domuzdan oretilen katki maddeleri oldugunu ama kesin net bir bilgi yoktu.. bu gun kontrolum vardi doktorum vitaminlerimi yazmis cikista bir baktim elevit.. icime kurt dustu tabi.. bayer firmasini aradik esimle.. elevitin icinde domuzdan uretilen herhangi bir madde varmi diya. Cok ilgililer, telefonumuzu aldilar ver biz size geri donecegiz dediler. Yarim saat gecmeden aradilar malesef varmis. Yanlis anlamadiysam e vitaminin icinde domuz ile ilgili bir katki maddesi varmis.. ben kullanmayi dusunmuyorum.. yani acile gidersin onemli bisi vardir o zaman allaha emanet kimbilir daha nelerin icinde var ama bu muadili olan bir vitamin goz gore gore kullanmak istemedim.. arzu ederseniz sizde bayer firmasini arayip sorabilirsiniz cok yardimci oluyor, bilgilendiriyorlar...
cnm bu bilgi için tşkler bunu duyduktan sonra bende kullanmayı düşünmüyorum elevite eş değer başka bir vitamin varmıki bilgisi olan varmı
işte bakkayınvalidenin kendini düşünüyorsun dediği şey bu aslında
bebegi önemsemiyor kendini düşünüyorsun...
niye cunku zaten bir evladın var..
ama onların var mı? yok..
yani bu cok kötü bi düşünce tabiki ama bunu fark edemiyorlarsa açık açık kendini ifade etmen sana hiç bişi kaybettirmez...
suclayıcı olma, tatlı dille bebeğinin her iki evladının da senin için ne kadar kıymetli oldugunu izah et..
ve lütfen yıpratma kendini..
bu hiç bişi kazandırmıyo sana..
bu halde ben mi alttan almalıyım diye de düşünme..
evlilik bu..
hatayı suan sen görebiliyorsan düzeltmek sana düşer..
yoksa allah korusun daha da kötü olur herşey.. suan senin aklından bile geçmemesi lazım yok neden evlendim vs gibi şeylerin...
aranıza iletişimsizlik girmesin eşinle.. onunde dertleş..
bak sende diyorsun gun içinde evde değil görmüyor..
ona anlat işte..
tüm gun ne yaptıgını nasıl dikkat ettiğini..
keza tamamen yatarsan hasta gibi psikolojik olarak daha kötü hissedeceğini ve bunun da yavrunuzu negatif etkileyeceğini..
biz anneyiz...
ve onları bizden cok dusunen kimse olamaz..
bunun yanında insanız, kadınız da..
kuluçka makinası değil..
kurmalı robot gibi dokuz ay kımıldamadan buyursun kendi yatsın yatabiliyorsa...
ki bu care değil ki..
o cocuk dunyaya gelecekse gelecek.. istersen amuda kalk..
nasibi yoksa da gelmeyecek. istersen tüm gün yat..
tabiki dikkat edeceksin ama bu seni moralman yıpratmayacak şekilde olmalı..
tum bunları içinden gecen herseyi lutfen paylaş eşinle, dertleş..
hesap sormadan suclamadan "sen öyle yapıosun" demeden..
sadece hissettiklerini ve kendini anlat..
bize iyi niyetli düşünmek yakışır..
şu anda anlayamadığını anladıgında kendini toparlayacagını ümit edioruz..
yine de anlamazsa o zaman başka bir yol denenir.. ama suan daha da aranı gerilmeden yanlış anlaşılmayı düzeltmek elzem görünüyor...
Cok tesekkur ederim yazdiklarin icin nickini goremedim tel yaziyorum
Oncelikle esimin ilk cocugu evet ama dedigin gibimi dusunuyo bilmiyorum evde olmadigi icin bilmiyo aslinda
Bitde bebegi alsinlar dedigim sey yasadigim sey dokelman zannettim ve int bakinca duzelmicek bisey zannettim bunu sizr soyledim onlara demedimki bebegi alsinlar dogmucaksa diye
Ama kaynanama kendim icin korkuyorum olursem filan diyodum anneme kaynanam girdi ammadakendini dusunuyosun dedi anlattigim diger konuda oydu
Onun disibda haklisin ama benmi altan almaliyim zaten iyi degilim birde beni suclamasi beni cileden cikariyo bugun gayet guzel suslendim gule oynaya gittik donuste gercekten bagirdi ya ben da sakin biriyim bak isyam beni iyi tanir ben gelemiyorum boyle seylere halada agliyorum boylemi olmasi gerekiyo
hastaneye gittinmi? neler oldu bebek nasılmış canım?
araştırma halindeyim bende..
doktorum cıkmış ulaşamadım soracaktım..
hoş yeni vereceği ilaçda var mı yok mu ona da bakmak gerek..
bayer guvenilir bir firma ve acık acık söyluyor ya soylemeyen reddeden bi firmaya denk gelirse..
acıkcası kimyasal ilaçlardan ziyade daha doğal yolları araştırmaya çalışıyorum..
olmadı doktorun verdiği, firmanın da domuz ürünü olmadıgını söylediği başka bir vitamin kullanacagız...
araştırma halindeyim bende..
doktorum cıkmış ulaşamadım soracaktım..
hoş yeni vereceği ilaçda var mı yok mu ona da bakmak gerek..
bayer guvenilir bir firma ve acık acık söyluyor ya soylemeyen reddeden bi firmaya denk gelirse..
acıkcası kimyasal ilaçlardan ziyade daha doğal yolları araştırmaya çalışıyorum..
olmadı doktorun verdiği, firmanın da domuz ürünü olmadıgını söylediği başka bir vitamin kullanacagız...
bizde nasip olursa oyun parklı alıcaz.ilk yeğenimde almıştık 2 .sinideaynı beşikte büyüttük.hala sapa sağlam.hem taşıması kolay tekerlekli.odadan odaya kolayca götürülüyor hafif.büyüdüğünde de içinden yatağı çıkar oynasın oyuncaklarıyla işini gücünü yaparsın. hem boyu ayarlanabiliyor bebeğin boyu uzadıkça yatağın seviyesini değiştirebiliyorsun bayağı kullanışlıe3sme3rr canim bende cok begendim ozellekle ilkini.mama sandalyesi ve ev ici besik gibbi kullanilabilmesi cok iyi.
Ama besik icin herkes bana park besik al diyo karsrsizimsehir disina cok gidiyoruz biz.toplanip goturulebiliyormus park yatak.ama daha hic bakmadim
Cok tesekkur ederim yazdiklarin icin nickini goremedim tel yaziyorum
Oncelikle esimin ilk cocugu evet ama dedigin gibimi dusunuyo bilmiyorum evde olmadigi icin bilmiyo aslinda
Bitde bebegi alsinlar dedigim sey yasadigim sey dokelman zannettim ve int bakinca duzelmicek bisey zannettim bunu sizr soyledim onlara demedimki bebegi alsinlar dogmucaksa diye
Ama kaynanama kendim icin korkuyorum olursem filan diyodum anneme kaynanam girdi ammadakendini dusunuyosun dedi anlattigim diger konuda oydu
Onun disibda haklisin ama benmi altan almaliyim zaten iyi degilim birde beni suclamasi beni cileden cikariyo bugun gayet guzel suslendim gule oynaya gittik donuste gercekten bagirdi ya ben da sakin biriyim bak isyam beni iyi tanir ben gelemiyorum boyle seylere halada agliyorum boylemi olmasi gerekiyo
Tamam denicem ama bugun degil gercekten cunku beni maaf etti bu aksam balik yapilcakti biz akraba apartmaninda oturuyoruz cati kstinda bir oda var divan kilim soba kestane yapilcakti kardes cocuklariyla beni oraya cikarmazsa cok uzulucem cunku getcekten sabit yatamiyorum kimsenindr yattigina inanamiyorum ibsanin sirtinda yaralar acilir bi kere
Ayrica kendimi ckk kotu hissediyorum bunuda dile getiriyorum bunada kiziyor
Aslinda belkide eb cok ise donemeyecegim gercegi sikiyor onu bilmiyorum
Ama esim bu bebege onem vermedigini dusunmuyodur ama ailesini bilmiyorum fakat ayni tavirda olmalari sasirtici
Annem evine gitti azcik o gidincr daha vok kavga ederiz sandim ama gayet normal egeyle alisverisr gidiceni ne renk pantolon alcani soruyor
Demekki yanlis yaptiginin farki.da birde soykemek var soylemek var gule gule siyleseydi hadi ordan derdim
O kadar,siniirli ve sesli soylediki ne dediginin onemi kalmiyor ben kavgaya aliskin degilim koyuyor bana iste
Biseylere igtiyacim var bir magazaya gayet tabi ugrardik yaka paca cukurlara gire cika eve getirdi beni
Bunu ona hic yakistirmiyorum sanki bu kadar guzel bi,adam degildr icidr disida cirkin bi adam yapiyo gibi bunlari
Aslinda dr yaninda benin yuzundenmi kanama alani kapanmiyot demeliydim
Dr anlicakti sikintiyi
Cunku gercrkten bisey yapmiyorum surekli hareketsiz kalmam rahim ici dolasimida bozacak
Su meselesine gelince duzelceni dusunuyorum ben ama bilmiuorum bakalim
canım bende 13. haftadayım ama bulantı ve kusmalarım tam hız devam salı doktor kontrolüm vardı doktorum geçecek diyor ama bana geçecek gibi gelmiyor artık bunu 9 ay çekenler varmış inşallah bizde öyle olmaz.Arkadaşlar 12.haftada olup ( yarın13 artık) hala bulantıları devam eden varmı? Okuduğum kaynaklarda 12. Haftada belirtiler tamamen kaybolur demesine ragmen ben hala halsizlikler mide bulantıları yaşıyorum. İnşallah bir an evvel normale dönerim.
canım bebeğinin iyi olmasına çok sevindim lütfen sıkma canını eşin düşüncesizlik yapmış bence hatasını anlayıp özür dilicek eminim sen şu an bebeğini ve kendi sağlığını düşün herşey düzelirCok tesekkur ederim yazdiklarin icin nickini goremedim tel yaziyorum
gıdadan almaya çalışalım diyeceğim de ne yenir nasıl yenir ne kadarı yeterlidir.. bildiğin bi diyetisyenle calışmak lazım o zamanda.. araştırıyorum bakalım... umarım kolay bir yol buluruz... decevit icin de kocak farma gurubununmuş.. arayıp onlara da sorduruyorum eşime.. bakalım ne diyecekler.
süpersinn valla dicek birşey bulamadımmmdoktor da iyi fikir
durumu izah et haftaya ne kadar yatman gerektiği ne yapman gerektiği azı ve fazlası oldugu halde olacaklar kanamanın senle ilgisi olup olmadığı anlatsın ikinize de..
onunda içi rahatlar :)
bak alışveriş dusunuyoo adam unutmuş bile sende surat asmayı bence keesss :)
simdi ortamı ve senin durumunu bilmediğimden yukarıya git yada gitme diyemem de..
baktın rahat edemeyeceksiinnn..
sen gidemesen yukarıyaaa onlar insin aşağıyaaa :)
gidip pişirsinler getirsinler hep beraber yersiniz sizdee :)
yeterki amaç çözüm üretmek olsun bacıımm
Arkadaşlar 12.haftada olup ( yarın13 artık) hala bulantıları devam eden varmı? Okuduğum kaynaklarda 12. Haftada belirtiler tamamen kaybolur demesine ragmen ben hala halsizlikler mide bulantıları yaşıyorum. İnşallah bir an evvel normale dönerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?