'Domuz kaynaklı tıbbi malzemenin tedavi amacıyla kullanılmasını, 'zaruret' hükümleri çerçevesinde değerlendirmek mümkündür. Buna göre, bu malzemenin yerini tutacak başka bir tedavi malzemesi yok, hasta için kullanılması hayati önem arz ettiği konsültasyon raporuyla belirtilmiş ise tedavi amacıyla kullanılması caiz olur. Sözü edilen şartların bulunmaması durumunda ise caiz olmaz. Müslüman kardeşlerimiz önce kullandıkları bu ilacın domuz mamullerinden olmaması gerektiğine azami dikkat göstermelidirler. Şayet alternatifi yoksa ve başka türlü bulması mümkün değilse ve doktorlar da muhakkak bu ilacı kullanması gerek fiziki gerek biyolojik gerekse, hastanın şifa bulması adına kullanmasını zaruri görüyorlarsa o zaman zaruret noktasında hastalarımız bu ilaçları kullanabilir denilebilir. Ama mutlaka alternatifi araştırılmalı azami dikkat gösterilmelidir.'
Iki uc sayfa geride yazdim burcu kanama alani duruyor plesantanin arkasinda
Bebeginse suyu azmis
Suyumu az iciyon dedi olabolir dedim dedi onla dogru orantili drgil ama suyu cok cok ic bakalim duzelicekmi durun yada suyu azalicaktmi dedi
Azalirsa dedim
Yasam kosullari bozulur dedi
Egeye gebeykende boulr bisey olmustu sonra cogaldi suyum
Sonux esim kanamadanda sudanda bebi sorunlu tutuyo altina bez takcaklarmis beni yataga baglicakmis kimildamicakmisim gozlerini patlata patlata bana bunlati soyledi
süpersinn valla dicek birşey bulamadımmm
çevresindekilerle huzursuz olunca insan bebeğe odaklanamıyor ki.
bizim çevrede de eşimin aile tarafından maşşallah herkes hiç sorunsuz bebek doğurmuş.kanama var diyince ağırmı kaldırdın yok ters birey mi yaptın. şimdi gelde anlat bunlara kanamanın sebebini neden olduğunu.direk senden kaynaklandığını sanıyorlar.
bunları umursamadan bebeğine yansıtmadan yaşamak için çoook gamsız olman lazım. olamazsın.
eşinle zaten konuşursun bu durumu..seni yatağa bağlamak istediğini söylediyse demekki sen yatmıyorsun senin yüzünden kanıyor demek istemiş.zaten hiç kımıldamadan yatacak bir durumun olsa her an kötü birşey olmasından dolayı hastane seni eve göndermez.
çok zor yaaa. dünya bana arkasını dönse umurumda olmaz da eşin arkasını dönünce koyuyor insana.
ama diğer arkadaşlarında dediği gibi bazen körün gözüne gözüne soka soka anlatacaksın bazı şeyleri.çünkü o akıl edemez.
erkekler düz mantık .bu tavırlarının sana neler hissettirdiğini açıkça söyle.
yine bu konuşmayıda bebeğin için yapıcan çünkü eğer huzursuz olursan bebeğinde huzursuz olur söyle
ben o çözümleri bi de kendime bulabilsem süper olcak da neyseee
en buyuk aile problemi bende adama dedim bu gun ultrasonu videoya cek doktor uzun zuun anlattı gosterdi
ayol adam kayda girmeyi unutmuşşş iyi mii
ölür müsüünn öldürür müsüünnn
işte adamı zorla dinden imandan çıkarır böle tiplerrr işteeee
ayyyy bu süpermişşş yaaaaa:....gülermisinnn ağlarmısınnnburdaydı galiba bi arkadaş paylaşmıştı kadın demiş kocasına mutfakta patates var yarısını soy haşla adam her bir patatesi yarıya kadar soyup haşlamış :) yapacak bişi yookk :) kabullenecesss
Yukarisi koy gibi biliyomusun o kadar guzel 10 merdiven cikicam o kadsrda degil bilmiyorum kizlar bilir 3 cm uzunluk 1 cm genislik cok ciddi bi alanmi bilmiyotum beni birakip cikarsa bak o zaman meseleye
Simdi 10 gun sinra yonlendirdigi dr gidicem devlet hastanesine esimide almazlar herhalde icrri simdi esim bu cumartesidrn haftaya cumaryesiye kadar oglen gitcek gece gelicrk brn napicam evde annemlrre gidip gelirim diye dusundum bi on sokaga ama simdi esime nasil dicem bunu bilmiyorum
Gercekten
yoo anlamaları için eylemi gerçekleştirmeleri lazım. çıksınlar yukarı .onlar yukarıda yiyip içerken insanın boğazından geçmez birde hamile kadın tek başına anlasın durumunu işte.adam seni yatağa bağlıycam diyo sen annenlere gitceni nasıl söyliycem diyorsun.tabiki söylemiyorsun.hatta mümkünse gitmedeYukarisi koy gibi biliyomusun o kadar guzel 10 merdiven cikicam o kadsrda degil bilmiyorum kizlar bilir 3 cm uzunluk 1 cm genislik cok ciddi bi alanmi bilmiyotum beni birakip cikarsa bak o zaman meseleye
Simdi 10 gun sinra yonlendirdigi dr gidicem devlet hastanesine esimide almazlar herhalde icrri simdi esim bu cumartesidrn haftaya cumaryesiye kadar oglen gitcek gece gelicrk brn napicam evde annemlrre gidip gelirim diye dusundum bi on sokaga ama simdi esime nasil dicem bunu bilmiyorum
Gercekten
Acikcasi esim evdeyken da cok kalkiyorum tuvalete sik kalkiyorum evimiz cok buyuk getcekten 170 metre dusubdu tuvalet nerde ben nerde iki kere filan gitmisken balkona cikip nefes aliyorum giriyorum
Bazen kapi calarsa annem duymazsa ona kalkiyorum onun disinda elimde kuran tesbih hep oturdugum yada yattigim yerden dua okuyorum
Ne yatak duzeltiyorum ne bisey bi tek uuandiginda gunesligi aciuotun gercrkten tek yaptigim bu birde oturdugum yerdrn ohlumla oynuyorun annem yemegini getiriyo yediriyorum pc bakiyoruz filan
Baska bisey yapmiyorum
Bizim arabamiz var tabi simdi satilcak dur bizim degil benim geceleri pekala bir sariyer yapariz ne olacak nefes alamiyorum anlamiyolar tabi bunu teklif etmedim rtsem ne olur kimbilir
Bilmiyorum bu kadarda pamuk ipligbe bagli degildir bu is yahu
Oyle iste burcu
Annem esime konusmus destek olmanix gerekirken kostek oluyorsunuz demis onun icinde kolat degil yatiyor kolaymi oglum oda bisey olsun istemez o kani getirniyo ya yiyecek ekmegi varsa dogcak demis
Yoksa naparsa yapsin dogmaz demis daha gencsiniz bisey olsa gene cocugunuz olur demis
Bilmiyorum paradanmi sikiliyo dicrmdr oda elimde degilki gidemiyorum ise
Bi kere bana da hic kanama yokken bebek dusse seni maaf ederim neden dustu diye demisti
Sindi dusunuyorumda boylemi olacak
Bilmiyorum hani duzrltelim edrlim diyoruzda esimin yaptigi olacak sey degil cok ayip ve gunah elime duser mutlaka bir gun
O zaman gorusucez onunlan
Ben de uye oldum
DOktordan geldik kanama alani duruyo
3 cm uzunlugunda 1 cm genisligi.de
Boyuda iyi 13+1 bugun
Fakat bebegin suyu azmis
Senin su icmenle dogru oranti olmaya bilir bilmiyoruz bol su ic gunde 2.5 litre dedi
Ped verdi akintim oldugunu soyledim iste suyummu geliyo diye
Sonr radyologa gonderdi ense kalinligi 1.1 plesanta yerlesik vs yaziyodu raporda
Sonra dr coktik bayramdan sonraki pazarteso bi dr yonlendirdo rapor icin
Eve geldik esim bama bir bagirdi benim yuzumdenmis kafami kircakmis suyuda kanamada yataktan cikmicaksin
Bende ona bagirdim ben cokmu memnunum boyle olmasondan diye ne demek istiyosub butyn gun bisey zaten yapmiyorum diye agladim bagirdim annem geldi ne oldu ne oldu diye onada soyledim esimde oradan bakiyo
O kadar kizginimki kafasini koparabilirim
Bayanlarr gecen haftalarda burada okumustum elevitin icinde domuzdan oretilen katki maddeleri oldugunu ama kesin net bir bilgi yoktu.. bu gun kontrolum vardi doktorum vitaminlerimi yazmis cikista bir baktim elevit.. icime kurt dustu tabi.. bayer firmasini aradik esimle.. elevitin icinde domuzdan uretilen herhangi bir madde varmi diya. Cok ilgililer, telefonumuzu aldilar ver biz size geri donecegiz dediler. Yarim saat gecmeden aradilar malesef varmis. Yanlis anlamadiysam e vitaminin icinde domuz ile ilgili bir katki maddesi varmis.. ben kullanmayi dusunmuyorum.. yani acile gidersin onemli bisi vardir o zaman allaha emanet kimbilir daha nelerin icinde var ama bu muadili olan bir vitamin goz gore gore kullanmak istemedim.. arzu ederseniz sizde bayer firmasini arayip sorabilirsiniz cok yardimci oluyor, bilgilendiriyorlar...
Yukarisi koy gibi biliyomusun o kadar guzel 10 merdiven cikicam o kadsrda degil bilmiyorum kizlar bilir 3 cm uzunluk 1 cm genislik cok ciddi bi alanmi bilmiyotum beni birakip cikarsa bak o zaman meseleye
Gercekten
Ne yapim cekirge aksama konusayimmi bana bak yuru gidelim bebegi sana nskil etsinler sen yat ben senin yerine calisayim desem
O ise gidip gekiyo aciliyo brn ne yapim
Onur boyle ege dusse bana bagriyo egw agliyo bana soruyo zaten fazla bunaltiyo hamileyken hic cekilmiyo kulaklarini temizledinmi poposunu sildinmi diye birdee hala soruyo erkekler ne rahat dimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?