Ben memnunum ama beklentine göre değişir. Bugün mesela ameliyatı vardı, anca 5 dk kaldım odada. Ama tecrübesine güvendiğim ve başından savmak için acele etmediğini bildiğim için çok sorun etmiyorum. Ama tanınmaya başladıkça hastası arttı ve doğal olarak artık çok yoğun. Ona da hak veriyorum, başını kaşıcak vakti yok, hastane politikasından kaynaklanıyo tamamen. Gidip yarım saat muhabbet edip gülüşüp ıvır zıvır herşeyi anlatmasını bekliyosan başkasına git çünkü o kadar vakit ayıramıyo. Yoğunluk kaynaklı baya da asabi bu aralar ama hastalarına karşı değil de personele karşı öyle. Hastaya bi laf söylediğini duymadım şimdiye kadar. Doğumu da konuşmadık henüz, sormadım da ama ben hep epidural sezeryan istiyorum. Duyduğuma göre çok da karşı çıkmıyomuş hastanın isteğine eğer tıbbi bi sakınca yoksa. Kısacası ben memnunum, bi git dene istersen ama en erken 1 aya felan randevu verebiliyo. Bugün hastanenin muhasebesi ile de görüştüm doğum fiyatlarını, şimdilik uygun ama bu %200 zam muhabbeti gerçekleşirse naparız bilmiyorum =((
anladım cnım sağol 15 kasıma aldım randevu bi gidip bakıcam doğum ücreti ne kadar zam mı gelcekmiş %200 çok değil mi
Ben SGK'dan gittiğim için sadece onun fiyatlarını sordum. Muayene 42. Bugün ikiliye 20 verdim. Onun haricinde rutin kan idrar testlerine ücret vermiosun, onlar muayene ücretine dahil. Doğum ücreti normalde de sezeryanda da 1250. Buna 1 refakatçi, odanın kapı süslemesi, video ve fotoğraf çekimi, 1 gece yatış, bebeğin ilk muayenesi, topuk kanı, işitme testi v.b. testler felan dahil. Yılbaşında zam geliomuş ama asıl zam o değil. Yılbaşı zammı maksimum %10 olur heralde. %200 zam da sağlık bakanlığının özel hastanelere gidenlere hediyesi. Özel hastaneler bugüne kadar Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği fiyatın max %90ını alabiliyodu. Henüz onaylanmamış olsa da büyük ihtimalle onaylanacacak olan yeni yasaya göre bu fiyatın %200'ünü alabilecekler. Yani muayeneye 42 verirken 93tl, doğuma 1250 verirken 2777 verices. Bu sadece Egepolde değil tüm hastanelerde olacak. Haberi de bu linkte:
SGK Rehberi - Sağlık %200 daha pahalı olacak
Allah tayyibi başımızdan eksik etmesin ne diyim
Ben SGK'dan gittiğim için sadece onun fiyatlarını sordum. Muayene 42. Bugün ikiliye 20 verdim. Onun haricinde rutin kan idrar testlerine ücret vermiosun, onlar muayene ücretine dahil. Doğum ücreti normalde de sezeryanda da 1250. Buna 1 refakatçi, odanın kapı süslemesi, video ve fotoğraf çekimi, 1 gece yatış, bebeğin ilk muayenesi, topuk kanı, işitme testi v.b. testler felan dahil. Yılbaşında zam geliomuş ama asıl zam o değil. Yılbaşı zammı maksimum %10 olur heralde. %200 zam da sağlık bakanlığının özel hastanelere gidenlere hediyesi. Özel hastaneler bugüne kadar Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği fiyatın max %90ını alabiliyodu. Henüz onaylanmamış olsa da büyük ihtimalle onaylanacacak olan yeni yasaya göre bu fiyatın %200'ünü alabilecekler. Yani muayeneye 42 verirken 93tl, doğuma 1250 verirken 2777 verices. Bu sadece Egepolde değil tüm hastanelerde olacak. Haberi de bu linkte:
SGK Rehberi - Sağlık %200 daha pahalı olacak
Allah tayyibi başımızdan eksik etmesin ne diyim
Ayni yasada gebelik ve dogumla ilgili islem ve takibatta ucret alinmamasi yonunde hukumler oldugunu da okumustum ama net bilgi icin arastirmak gerek..
ehih yanlış yorumlanan desek :) kordonu bacak arasındaydı baya uğraştı Esra hn. ama çok defa baktım kesin kız dedi biz şoklardayız tabi :) memnun kaldım çok yoğun olmadığından uzunca bakıyor ilgili bir doktor gibi inş böyle gider canım. ben haftaya bi daha gelirim dedim tamam dedi :)Aaaa bi tane dönen dahaMemnun kaldın mı Esra Hanımdan? Benimde perşembe günü var randevum ama gidebilecek miyim bilmiyorum? Çok yoğunum çünkü izin alamam gibi duruyor. Esra Hanım bana erkek gibi elin pembelere pek gitmesin ama bidahaki geldiğinde de kız dersem sakın hani erkekti deme dedi. Çünkü bu haftalarda (12. haftaydı) kız bebeklerin organ yeri şişik vaziyette olabiliyor buda yanlış yoruma neden olabiliyor demişti.
Kızlar doktordan geliyorum.Oğluşum bi hareketler yaptı ki sormayın.El sallamalar.Tekme atmalar.180gr. olmuş tosunum. Boyu da 15.5 cm.Doktorum 4lü test istedi.Yaptırmak istemiyorum dedim.Anlayışla karşıladı.Haklısın aldırmıcaksın sonuçta dedi.Çatlak kremi aldım kendime 32 tlye.İnşallah bi işe yarar.Kızlar bu arada montofon oldum.55 kiloyla başladığım bu yolda 60 kilo olmuşum
anladım canım çok sağol beni bilgilendirdiğin için Allah yardımcımız olsun
Amin canım sağolasın.
Kızlar doktordan geliyorum. doktorum hastaneden ayrıldığından ve benim ondan pek te memnun olmamamdan ötürü değiştirmiştim yeni doktorumla tanıştım. genç iyi bir doktora benziyor. çok bilgi verdi bana sağolsun. bu arada kızımız olacakmış ta biz erkek sanmışız :) kordonu gördüler herhalde önceki ultrasonda. doktor biz yok erkek dedik diye 5-6 defa baktı yüzde 98 kız dedi. o kadar şaşkınım ki anlatamam. gelişimimiz iyiymiş şükür. benim de iyiymiş 65 kilo olmuşum :) demir hapı vs vermedi önümüzdeki ay başlarız dedi. ben haftaya nasipse tekrar gidip cinsiyete yeniden baktırma niyetindeyim :) şaşkınım çok çünkü :)
sürpriz olacak senin bebek anlaşılan doğuma bi şiy kalmadı kız cinsiyet yok.bugün kontorülümüz vardı ama bebeğim uyuyordu annesine göstermiyo cinsiyetini daha öğrenemedik üçlü test için kan verdim ve 2 kilo almış bulunmaktayım :)
o şaşkınlığı iyi biliyorum ben de 11. haftada acilden gitmiştim sancıyla apandisit çıktı ameliyat oldum, o sırada bebeği kontrol eden acil doğum doktoru erkek emareleri var demişti, annemler falan ilk zamandan hep erkek diyodu, 13.haftada doktorumuz kıza benziyor dedi. 16.hafatda netleşir dedi ama kız yani değişmez ilk gün uykularım kaçtı kız erkek farkettiğinden değil de şok oldum oğluşum diye severken. Ama sadece 2 günde attım adını Ayşe koyucam ksımetse karnını kızım diye sev alışıosun :) Bir de kız bebek ve kıyafet resimlerine bak bol bol :)
o şaşkınlığı iyi biliyorum ben de 11. haftada acilden gitmiştim sancıyla apandisit çıktı ameliyat oldum, o sırada bebeği kontrol eden acil doğum doktoru erkek emareleri var demişti, annemler falan ilk zamandan hep erkek diyodu, 13.haftada doktorumuz kıza benziyor dedi. 16.hafatda netleşir dedi ama kız yani değişmez ilk gün uykularım kaçtı kız erkek farkettiğinden değil de şok oldum oğluşum diye severken. Ama sadece 2 günde attım adını Ayşe koyucam ksımetse karnını kızım diye sev alışıosun :) Bir de kız bebek ve kıyafet resimlerine bak bol bol :)
kızlar dr dan geldik ama biraz buruğum çünkü 2 hafta önce gittiğimde 16 haftalık demişti bugun gittim yine 16 haftalık dedi 18 e giriyor olmamız gerekiyordu dr gelişimi geride kalmış diyince o kadar üzüldümki... bebeğin kalbi atıyodu hareket ediyodu ama içime bi kuşku girdi bi kere... zaten ultrasonları çok eski cinsiyetine 2 hafta öncesinde erkeğe benziyo demişti o da sanırım fos çıktı :) bugunde söyleyemedi bende çıktım özel hastaneye gittim ordaki dr bacak arasını gösterip kıza benziyo dedi çıkıntı yoktu bende gördüm inş. bi dahakine gittiğimde artık kesinleşir haftasına 16+3 dedi buranın ultrasonu baya güzeldi adet tarihime göre uyumlu olduğunu söyledi baya inceledi banada söyleyerek gösterdi içimi rahatlattı sağolsun ben 3lü test yaptırmayı düşünmüyordum ama bu dr da ısrar etti ve yaptırdık umarım kötü bişey çıkmaz ama 4lü test yaptılar sonucu 1 hafta sonra çıkacak bakalım hayırlısı olsun...bu arada kanamalarımın sebebi belli oldu plesentamız asağıdaymış cutemom bacım yalnız değilsin bende senin gibiymişim
Kızlar merhaba hepinizi geçmiş bayramı kutlu olsn...
Bende doktora gitti arefe günü erkek dedi cinsiyetine.Kız gibi hissediyodum ben hayırlısı diyelim:))))
Gelişimi falan iyi dedi 7 nisan doğum tarihimiz.
Umarım sizlerde iyisinizdir.
Kanaması olan arkadaşlara acil şifalar diiliyorum.İnş tez vakitte geçer..
bizimde yarın saat 3 de randevumuz var inşallah herşey yolundadır
mrb kızlar geçen hafta ki kontrolde bebişimin cinsiyeti belli oldu,kızmışeşimle kaynanam çok mutlu oldular kız istiyolardı ben erkek istiyordum ama hiç farketmez yeterki sağlıkla doğsun 14.haftada öğrendik buarada biz, gelişimi 1 hafta önden gidiyormuş
Mide yanması ve mide ekşimesinden nefret ediyorum...
Doktorum şurup verdi, içsem mi - içmesem mi diye düşünüyorum..
Öldürecek bu rahatsızlık beni :18:
Günaydın kızlar bir kaç gündür girmiyordum hastanede yattım çünkü. Pazar günü sabah kalktığımda ani bir karın ağrım oldu. Ağrıdan iki büklüm kaldım. Ağrı sıklaşınca da hastaneye gittik hemen. Her yer kapalıydı zaten tıp fakültesine gittik. Hemen bebeğime baktılar bebek iyiydi çok şükür hemen bana bi serum bağladılar tahlil yaptılar. Ve yatışımı gerçekleştirdiler. Büyük ihtimalle bağırsaklarımı bozmuşum ishalden dolayıu da ağrı çekiyordum. Asistan doktor hiç bir şeyin yok sonuçlar iyi çıktı dedi. Ertesi gün de zaten tıpta amniyosentezim vardı doktorum geldi ben girdim amniyosenteze. şimdi de sonuç bekliyorum inşallah rabbim güzel bir sonuç verir elimize. 3 hafta bekleyecekmişiz sonucu. Bu bekleme süreci biraz stresli geçecek galiba
Oğlum bir hafta ileriden gidiyormus 17+3 gibi gorunuyormuş. Ama hala tehlikesi var. Düşebilir dedi. Ama biliyorum kuzum benle kalicak :)
merhabalar güzel annişler nasılsınız bakalım bebişlerinizle beraber inşallah iyisinizdircutemden haber alan var mı aranız da naptı nasıl oldu acaba?:18: bizde meleğimle bugün kontrolüne gidicez bakalım yaramazımız kendini gösterecek mi inşallah güzel haberlerle geliriz
hayır olsun canım kontrolüne gittin mi sana sormak istediğim bikaç şey var egepolde hakan beye gidiyorsun sanırım bende ona gitmeye karar verdim senden bilgi almak istiyorum
Evet cnm, Hakan Bey'in hastasıyım. Az önce geldim ikiliden. Bebişin boyunu, ensesini v.s. ölçtü. Herşey normalmiş. Kan verdim ikili için 10 gün sora çıkıyomuş. Bi de tiroidim çok düşüktü, bugün tekrar bakıldı. Akşama sonuç çıkıcak belki ilaca başlıcaz. Bi de pipili olabilir dedi bakalım ama kesin değil, bi dahaki randevunda bakarıs dedi.
HAYIRLI OLSUN CANIM OKADAR HEYECAN YAPTIN BAK HERŞEY GÜZEL CIKMIŞ INŞ. 2LİDE GÜZEL CIKAR ANNESİ
Amin canım sağolasın.
Kızlar doktordan geliyorum. doktorum hastaneden ayrıldığından ve benim ondan pek te memnun olmamamdan ötürü değiştirmiştim yeni doktorumla tanıştım. genç iyi bir doktora benziyor. çok bilgi verdi bana sağolsun. bu arada kızımız olacakmış ta biz erkek sanmışız :) kordonu gördüler herhalde önceki ultrasonda. doktor biz yok erkek dedik diye 5-6 defa baktı yüzde 98 kız dedi. o kadar şaşkınım ki anlatamam. gelişimimiz iyiymiş şükür. benim de iyiymiş 65 kilo olmuşum :) demir hapı vs vermedi önümüzdeki ay başlarız dedi. ben haftaya nasipse tekrar gidip cinsiyete yeniden baktırma niyetindeyim :) şaşkınım çok çünkü :)
TEBRIKLER KIZLAR COĞALIYOR
Kızlar doktordan geliyorum.Oğluşum bi hareketler yaptı ki sormayın.El sallamalar.Tekme atmalar.180gr. olmuş tosunum. Boyu da 15.5 cm.Doktorum 4lü test istedi.Yaptırmak istemiyorum dedim.Anlayışla karşıladı.Haklısın aldırmıcaksın sonuçta dedi.Çatlak kremi aldım kendime 32 tlye.İnşallah bi işe yarar.Kızlar bu arada montofon oldum.55 kiloyla başladığım bu yolda 60 kilo olmuşum
MAŞALLAH SÜPANALLAH COK GÜZEL KILOSU BOYU HANGI CATLAK KREMINI ALDIM BENDE ALACAĞIM KARNIM GERILMEYE BAŞLADI
bugün kontorülümüz vardı ama bebeğim uyuyordu annesine göstermiyo cinsiyetini daha öğrenemedik üçlü test için kan verdim ve 2 kilo almış bulunmaktayım :)
OY KIYAMAM UYKUSUNA BENDE 3LÜ ICIN KAN VERDIM PERŞEMBE ALACAĞIM
gözün aydın. yalnız şöyle bişey var 4lü test zaten şuanda istenmiyor 3lü test demiş olabilir mi doktorun? bana da sordu ben de istemiyorum ikili de sıkıntı çıkmadı ha olsa da aldırmam nasıl olsa dedim tamam dedi. 4lü testte tüm organları damarları vs kontrol ediliyor çok detaylı bir ultrasona giriliyor ve Allah korusun bi sorun varsa anne karnında müdahale edilebiliyor. bu test önümüzdeki ay yapılacak olan ama
MAŞALLAH SÜPANALLAH COK GÜZEL KILOSU BOYU HANGI CATLAK KREMINI ALDIM BENDE ALACAĞIM KARNIM GERILMEYE BAŞLADI
Yok canım 4lü istedi.16-20 hafta arası yapılıyomuş.kandan değerlere bakıyolar ben istemedim.doktor kendi ultrasonundan baktı.Bütün organları beyni süper maşallah dedi.
Saol canım.doktorum 2 krem yazıcam biri pahalı.Pahalı olan daha çok etkili diğerinin fiyatı normal dedi.Ben ikisinin de adını aldım.Eczaneye gittim.Pahalı dediği kremin adı mustela fiyatı 80 tl.bana pahalı geldi almadım.Diğer kermin adı Munı-x. Fiyatı 34 tl.Günde 2 kere uygulanıyo.Göbek kalça göğüs.nereye istersen.
KIZLAR HEPİNİZE TÜNAYDIN BIZDE YENI GELDIK HASTANEDEN ZEKAI TAHIR GITTIK 3LÜ TEST ICIN KAN VERDIK PERŞEMBE CIKACAK CUMARTESI KENDI DOKTORUMA GÖSTERECEĞİM DETAYLI ULTRASON ICINDE 20 KASIM GÜN ALDIK HAYIRLISI ARTIK
BURCU CANIM BENIM STRES YAPMA ALLAHIN İZNİYLE HİÇ BIRSEY OLMAZ KORKMA RABBIME SIGIN IYI DÜŞÜN ŞİMDİ HEPİMİZİN AŞAĞIDA ZATEN YAVAŞ YAVAŞ CIKIYORLAR ANNESI SONUCUNDA INSALLAH GÜZEL CIKACAK
HADI HAYIRLISI CANIM DOĞUM TARIHINDE BELLI
GÜZEL HABERLERİNİ BEKLIYORUZ
AY MAŞALLAH PRENSES GELIYOR DESENE BENIMDE 1 HAFTA ÖNDE GİDİYOR KIZIM
BENDE KULLANDIM GAVISGON HEMEN GEÇTİ LEBLEBI YE CANIM
GEÇMİŞ OLSUN CANIM BOL BOL SU İÇ INBSALLAH SONUÇLARINDA GUZEL CIKAR
ALLAH KORUSUN OĞLUNU BIRSEY OLMAZ INSALLAH MERAK ETME
GÜZEL HABERLERLE GEL
HAYIRLI OLSUN CANIM OKADAR HEYECAN YAPTIN BAK HERŞEY GÜZEL CIKMIŞ INŞ. 2LİDE GÜZEL CIKAR ANNESİ
TEBRIKLER KIZLAR COĞALIYOR
OY KIYAMAM UYKUSUNA BENDE 3LÜ ICIN KAN VERDIM PERŞEMBE ALACAĞIM
ecrin nisa m geliyo teyzeleri benimde kızım olacakmışrabbim gönlüme göre verdi
Kizlar bende zaten gobek var ama ben hic bir sisme hissetmiyorum karnimda.Kilomda ayni hatta yarim kilo vermisim yine.Arada bi karnimda segirme hissediyorum.Baska hicbisey hissetmiyorum.Gobegi hic sismeyen oldu mu icinizde?Bide surekli bas agrisi var benim diger hersey sanki hamile degilmisim gibi.Ilk bebegim olcak ins. gun boyu evdeyim hicbi ugrasimda yok oburgun doktora gidicem ama zaman gecmiyo.Ne stresli bu hamilelik olayi ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?