hayırlısı böyleymiş baharcım..sağlıkla gelsin prensesin..nasıl olsa oğlun varay canım evet adım bahar. inş 3. kız olur senin de adını bahar koyarsın :)
sen bendeki şaşkınlığı görsen. sanırım kordonu bamya sandık biz gerçekten bamya namına hiçbişi yoktu bugün ya :)
evet acikliyooruuumm
Artik doktora gitmemeye karar verdim arkadaslar!
Zaten ayda bir gidiyorum ama artik bu takibat olayinin tamamen para tuzagi oldugunu dusunmeye basladim. Sorunlu gebelikler tabiki istisnaa!
Her gittigimde yapilan seyler su: tansiyoonn kilo ultrason.. geri kalan hersey fasa fisoo.. hos o degerleri de umursuyorlar mi inanin emin degilim..
Dr:Suran agiriyo mu?
Ben:evet
Dr:hııı hamilelikten! Peki soyle seyler oluyo mu?
Ben:hıı evet evet oluyoo!
Dr:evet iste o da hamilelikten!
Hadi canim ordan yaa!!
Tabi daha once gebeli yasamadigim icin hakkaten onemli seyler bunlar ve beni dikkatle takip etmek icin oldugunu saniyordum. O yuzden gebeligimin basindan beri ayni doktora gitmeye ozen gosterdim ve dogumu da artik beni ve vucudumu tanimis olan doktorla gerceklestirmeyi cok onemsedim..
Taaa kii bu hafta tekrar gidene kadar..
En son gittigimde 2li test hakkinda sorular sormus ve anlattiklari dogrultusunda testi istemedigimi cocugumu aldirmayacagimi uzun uzun anlatmistim.. bu sefer yine kalktik gittik.. kadin sanki ben bunlari gecen sefer anlatmamisim konusmamisiz gibi bana ikili test anlatmaya basladi. Dedim doktor hanim gecen geldigimde bunlari konusmus ve karara baglamistik zaten nicin tekrar anlatiyorsunuz dedim. Kadin bi kaldi. Hatirlamio.. aslinda beni de hatirlamadigini o an farkettim :) yahu hatirlayamiyosun hadi cok hastan var anladim da mubarek bi dosya tut yaz bari demii.. o an iceri gelen her hastaya haftasina gore ezberledikleri ayni cumleleri kurduklarini ve aslinda 'beni taniyan doktor' hayalimin ne kadar bos oldugunu anladim :) sonuc olarak detayli ultrasonmus tetanos asisiymis seker yuklemesiymis neyin ne zaman yapilmasi gerektigini arastirdim ve gidip devlette bedavaya yaptircam hepsini vakti geldiginde. Kendimde bir anormallik hissettigimde en yakinimdaki acile gidecegim.. her seferinde bir dunya muayene ucreti verip sablonlasmis kitabi cumleler dinlemekten vaz gectim anlayacaginiz. Evet bebegimi ve tum maymunluklarini ultrasonda izlemek cok guzel. Ama zirt pirt ultrasona girmenin de cok saglikli olmadigini dusunuyorum. Yurt disinda kadinlari 9 ay boyunca en fazla 3 yada 4 kere ultrasona aliyorlar. Bizde tamamen ranta donmus bu isler ve duygularimiz somuruluyo.. muayeneye verecegim paralari kenara koyup en kral hastanede en havali bi sekilde dogumumu yapmaya karar verdim.. duyrulur
Coookk gerginim coookkk!
Aysun günün en güzel haberini verdin bize...gerçi ben biliyodum ama çok sevindim...artık başla canım pembelere:)Kizlarrrrrrrr harmony n test sonucum geldiiiiii
Bebegim saglikli risk yokmussssssss cokk sukur Allahaa artik derin bir ohhhhhh diyorummm.
Kzim olcagi icin bile sevinememis kursagimds kalmisti.
Prensesim geliyo sagliklida insallah teyzeleriiii
:
:119::119::119::119::119:
biraz pahalı ama napalım bir iki pantolonlar birkaç ay geçireceğiz benim 35 tl ye aldığım pantolonun gebe formu 129 tl idi .. üstlere pek bakmadım .ancak onlarda pahalı tabi
Arkadaşlar kendimi bi garip suçlu hissediyorum benim ikinci gebeliğim bi kızım var buda sürpiz bi gebelik oldu şaşırdık sevindik eşimde bende erkek olmasını çok istiyorduk nasip herşeyin hayırlısı tabi dr 12 haftalıkken erkeğe benzetiyorum deyince çok sevinmiştik bugün dr biraz çıkıntı var gibi ama kıza daha çok benziyo deyince hayal kırıklığı olduşükürler olsun sağlıklı olsun inşlh da önemli olan bu ama eşimde bana belli etmemeye çalışıyo yazık dokunsalar ağlıyacam niye böyle oldum ya çok üzülüyorum tekrar yanılma payı olurmu acaba?????????????
ben cok mu anormalım bılmıyorum ama 58 ile Hamıle kaldım 72 kg yum ve daha 15ıncı haftadayımne yapmam lazım
şimdidem 4 kilo aldımm
Arkadaşlar bugün bir arkadaşımla konuştum onun 2 bebeğine hamile bana ısrarla bir doktor önerdi çok memnunmuş normal olsun diyede elinden geleni yapıyormuş benim doktorumda iyi sakin ama aklıma girdi kendi doktoruma 2 kasıma randevu almıştım ona da 20sine ne aldım gidip bi görüşeyim belki daha çok içime sine ne dersiniz
Bu benim 12. Haftadaki konttolumden bi resim. Buna erkek demişti. Yarin sabah 9.30da gidicem ins. Astım işi :))) kendi işim olmasa bu kadar stress yapmam valla :)))ehih canım pek belli olmuyor ama sana erkek mi dedi? :) nasıl geçti kontrolün sen ondan bahset :)
Gözün aydın prenses annesi:)
süpeeeeeeeeer ..çok mutlu oldum canım bebeklerimiz bizim herşeyimiz onların sağlığını ana rahmine düştüğü andan itibaren düşünüyoruz .çok şükür tahlillerin iyi çıkmış yuppiiiiiiiiiii
Gözünaydın canımmm
Eee bacım ben sana dedim içini ferah tut diye =)
Benim hislerim kuvvetlidir...
Çok sevindim valla..
Şimdi derin bir nefes al ve bebeğine yansıt mutluluğunu
Maşallah ne güzel sıra tekmeleri beklemeye geldi
canımmmm gözün aydın, sen bu harmony testini ikili taraman riskli çıktı diye mi yaptırmıştın
anlıyorum canım ama inan herşey olacağına varıyor. doktoruna güvenmek çok önemli. ben oğlumda doktoruma çok güvendim ve şükür en doğru şekilde müdahale etti bize. bir tanıdığın ise doktoru normal doğurtcam diye uğraştı kızın bebeği günlerce küvözde kaldı bu inat yüzünden.
ben de bu sefer doktor konusunda muzdaribim bu doktora ilk kez gittim iyi gibi geldi ama yaşadıkça görcez bakalım. hakkımızda hayırlısı.
canım bana da dün doktor görünen organlar gayet iyi dedi ama detaylıda damarlara vs de bakılıyor. senin bebeği besleyen damarların bebeğin damarları vs.
heyo heyo.... çok sevindim canım ya.
sonradan değişenler skoru değiştirmeye başladı ama :)
hadi gözün aydın bununla geçmiş olsun bugün huzurlu bi uyku uyu
Aysuncum goxunn aydin yavrumm cok mutlu oldum inanki
Gözün aydın canım. Hayırlısıyla kucağınada alacaksın prensesini
Canım yeniden geçmiş olsun...
canım sen bence doktorunu değiştir bence senın hatırlaması bıle mucize bır sana ayda 1 ıdrar kan kahlılı yapması lazım kı bu yapmıyor sen ıhmal etme sakın araştır
canım bazılarının geç döllenme oluyor senınde kesın öyledir arayı toplar merak etme bıraz büyüsün
canım benım benımdeağrıyordu bır ara geçti şükür ağrının sebebı organların yer değiştirmesi bol bol dınlen
bencedehmm buğlem de cok güzel bence dini isimler diye yaz nete bır sürü isimler çıkar
canım benım kafana öyle seyler takma taktıkca musallat olurayetelkürsi felak nas oku hem kendıne hem bebeğe üfle bak kızarım haaa böyle seyler düşünme allaha sığın bu arada bence şu 1 sayfadakı lısteyı düzenlesen ıyı olur canım mesela cınsıyetlerı ekle
aysunay canım benım cok sevındım ben sana söyledim demi bırsey olmaz dıye bak maşallah kızımız sağlıklı annesı tebrık ederim
anım benım bıtanem allaha emanet ol
canım tebrik ederim sırf iki gündür senin test sonucunu merak ettiğim için giriyorum siteye. Ve mutlu haberi alınca inan çok sevindim. Allah tamamını erdirsin sağlıkla kızını kucağına almayı nasip etsin. Hadi bakalım geçmiş olsun. Anne olmanın her zaman endişe demek olduğunu sen daha bu haftalarda deneyimlemiş oldum alıştırma oldu sana :))))
Çoğumuz karanlıktan korkarız ama, sanırım bir olay korkularını tetiklemiş bu aralar. Ayetel kürsi oku kendine canım, hiç birşey yaklaşamaz Allah'ın izniyle
Gözün aydın canım. Hepimiz güzel haber alacağından emindik, şükür yanılmadık. Şimdi gelsin hamileliğin balayı aşaması
Bence ikiniz de kız istemediğinizden değil, erkek bebeğe kendinizi hazırladığınızdan buruk hissediyorsunuz şu anda. Senin de dediğin gibi, biraz zamana ihtiyacınız var. Bu fikre de alışacaksınız kısa sürede. Maşallah meleğine
bende 6 aylık gibi oldum canımYa doğru olabilir benimde kalçam buyudu eskidende sivriydi şimdi daha bi zenci poposu oldu:) Basen değilde popom buyudu. Ama göbeğim kocaman. Resmen 6 aylık gibiyim. Şimdiden.4 kilo aldım dikakt etmem lazım ama işteee(
canımmm kızım gelecek benimde kısmetseArkadaslar liste güncellendi eksik bilgiler varsa lütfen bana ulaşın
teşekkür ederim cnmaysun çok sevindim sonuçların iyi çıkmış süper maşallah sağlıkla gelsin prenses annesi
14 kilo muben cok mu anormalım bılmıyorum ama 58 ile Hamıle kaldım 72 kg yum ve daha 15ıncı haftadayımne yapmam lazım
gerçekten mi yok muo kadar alıntı yaptım hepsi silindi sinir oldum
aysunayy çok sevindim canım kızının iyi olmasına. gözün aydınbu arada haftasonu cepadaki gebe mağazasına bakacağım demişsin. ben geçen hafta baktım. pek bir şey bulamadım ne yazık ki belki sen zevkine göre birşeyler bulabilirsin. boynerde de hamile kıyafeti satılıyor, ebru diye bir marka galiba. orda çok hoş şeyler vardı ama çok pahalıydı. bir tane kısa etekli kot jile beğendim. çok tatlıydı ama 150 liraydı
şimdilik lcw ve defactodan aldığım şeylerle idare ediyorumdar kesim pantalon aldım iki tane, iki de eşofman altı
bu arada ben de 3 kilo kadar aldım. tabi ikiz bebişin etkisi de vardır bu duruma. asıl yarın doktorumun tartısına çıkacağım. en son orda 67,9 çıkmıştım. bakalım şimdi ne olmuş
hayırlısı böyleymiş baharcım..sağlıkla gelsin prensesin..nasıl olsa oğlun var
seni çok iyi anlıyorum, ilk hamileliğimde bu ve benzer sebepler yüzünden 5 dr değiştirdim...son druma 35.haftada başladım, 3 hafta sonra doğurdum zaten....ama şu an doğru dru bulduğumu düşünüyorum, bir de devlette de çok iyi drlar var tabi ama, ben pek denk gelemedim, ne zaman devlete gitsem, asık suratlı, azarlar tarzda konuşan personelle karşılaşıyorum, bi de çok sıra oluyo, hamileyken o kadar bekleyemiyorum...umarım gönlünce olur herşey...bu arada okuyanlar hep ilk hamileliğinden bahsediyor diye kızacaklar belki ama yine de yazayım, 35.haftada drum oğlumun boynuna kordon dolandığını ve sezaryen yapmamızın bebeğin sağlığı açısından daha iyi olacağını söyledi, ben tabi ki normal doğum zahmetine girmemek için yaptığını düşünüp başka dra gittim, bu başka dr kordon falan yok, normal doğurabilirsin dedi, ama benim içime düşmüştü bi kere kurt, kordon dolandığını söyleyen drla sezaryen oldum, ve oğlumun boynundaki kordonu gördüm doğum anında, bi de kordon kısaymış, yani normal diye ısrar etsem çocuğumu kaybedecekmişim....kısaca bazen sezaryen diyen dra da inanmak da fayda var
Aysun günün en güzel haberini verdin bize...gerçi ben biliyodum ama çok sevindim...artık başla canım pembelere:)
kızlar site ismi vermek yasak diye son harflerini yazmıyorum....limang...unnad....vb sitelerde gebe, ebru maternity gibi markalar indirimdeydi geçen baktığımda hala devam ediyosa fiyatları daha uygundu, hem de aynı ürünler...bu arada bebek kıyafet ve eşyaları için de unnad... sitesine bi bakmakta fayda var...gerçekten çok güzel, mağazalarda bulamayacağımız şeyler olabiliyor
ben daha oğlum olmadan önce 2 kız istemiştim, ama şimdi oğlumu o kadar çok seviyorum ki, iyi ki erkek diyorum, hatta 2.erkek oabilir diye üzülmedi oğluma olan sevgimden,,,doğunca alışırsın..olmadı 3.yü yaparsın:)
canım çok iyi anlıyorum seni kan verdiniz mi ikili için..Kizlar sizin ense kalinliginiz kac cikti??
Ne olur birsey yazin
2,41 cikti bizimki
hangi sonucun temiz çıktı canım amniyosentez mi yaptırmıştın
kızlar oncelikle gecmisi okuyamadim ama anladığım kadarıyla Aysun un sonucu temiz çıktı. cok sevindim. .kizlar bizde bugun üçlü yaptifdik ve down senrom riskimiz yüksek cikti.1% 132 çıktı. mevlam korusun bebeklerimizi.
kızlar oncelikle gecmisi okuyamadim ama anladığım kadarıyla Aysun un sonucu temiz çıktı. cok sevindim. .kizlar bizde bugun üçlü yaptifdik ve down senrom riskimiz yüksek cikti.1% 132 çıktı. mevlam korusun bebeklerimizi.
çok sevindim canım darısı bizim başımıza benim amniyosentezin sonucu da 3 hafta sonra çıkacakcanım ikili testim 1/8 çıkmıştı..harmony test yaptırdık 5 kromozom incelenmiş hepsi temiz çıktı dawn sendromu riskide yok 1/10000 den kiçik sonuç çıktıçok şükür allah'a 20 gündür çok çok üzülmüştük..
Gerçi sonradan anladık ki ikili testte doktorun hatası yüzünden yüksek riskli çıkmışBurun kemiği olduğu halde yok yazmuş..ama içimize şüphe düşmüştü bir kere test yaptırdık..sonucumuz temiz çok şükür...
Bu benim 12. Haftadaki konttolumden bi resim. Buna erkek demişti. Yarin sabah 9.30da gidicem ins. Astım işi :))) kendi işim olmasa bu kadar stress yapmam valla :)))
cnm dörtlü nezaman yapılabiliyor ki..birgunde cikiocanım 3lü değilde 4 lü test daha güvenilir sonuç veriyomuş dr vbize öyle söyledi sonucu hemen bugun nasıl verdiler? ben pazartesi yaptırdım 1 hafta sonraya çıkar dediler canım istersen birde 4 lü yaptır gerçi ben bu testlerin güvenilir olduğuna pek inanmıyorum dr ısrarıyla yaptırdım
ah ah canım bu testler yok mu..
ikili yapılmışmıydı sana.ensesi ksçtı burun kemiği var mıydı.
hiç korkma canım..benim testim yanlış yapılmıştı.
ama eltimin riski 1/50 çıktı amniyosentez sonucu temiz çıktı..
kesin bir sonucu yok bu testlerin sadece risk veriyo oda yalan yanlışinsanı üzüyolar boştan yere.bebeğin çok iyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?