2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
merhaba arkadaşlar bende 2014 nisan annesiyim inşallah hayırlısıyla rabbim hepimizin yardımcısı olur. Hayırlısıyla bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip eder :)

Selam kızlar.Güzel hamişler.Bende hamileyim.Dün evde yaptığım testle öğrendim.Daha doktora gitmedim.Herkesin gebeliği hayırlı olsn.

merhaba arkadaşlar bende 2014 nisan annesiyim inşallah hayırlısıyla rabbim hepimizin yardımcısı olur. Hayırlısıyla bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip eder :)

hayırlı olsun canım.Aramızda 1 gün varçRabbim kucağımıza almayı da nasip eder inş.

slm kizlar bende nisan annesiyim insallah..diliyorum guzel paylasimlar yapalim burada:))))

arkadaslar bu benim ilk gebeligim ve cok zor elde ettim..onca tedavi onca emek..ve cokkk korkuyorum..dun karnima ve rahimime inanilmaz bir agri girdim cok korktum acaba birsey oldumu diye..sonra gecti hemen..cok sukur kanama olmadi..doktorum kanama olursa kork demisti...pazaretsi doktor kontrolum var..insallah hic birimizin bebisi birakmaz bizi..benzer agrilari ceken varmi..ozellikle rahim agrisi sadece dun yasadim..sizde yasiyormusunuz benzer sorunlar?

Son düzenleme:

Hoşhgeldin canım amin inşallah.

amin inşallah canım..
çok teşekkür ederim cevap verdiğin için...
şimdi doktorumla konuştum gebelik var perşembe günü tekrarla dedi...
hayırlısı inşallah

Çok sevindim tebrik ederim. Rabbim yar ve yardımcımız olsun inşallah.

Selam kızlar.Güzel hamişler.Bende hamileyim.Dün evde yaptığım testle öğrendim.Daha doktora gitmedim.Herkesin gebeliği hayırlı olsn.

Hoşgeldin, ne zaman doktora gidiceksin?

slm kizlar bende nisan annesiyim insallah..diliyorum guzel paylasimlar yapalim burada:))))

İnşallah , hayırlı olsun

Canım öncelikle hayırlı olsun. Bende bundan önceki hamileliğim çok üzücü şeyler yaşadım. Öncelikle şunu söylemek istiyorum , pozitif düşün ve herşey iyi olsun kötüü çağırma, elini karnının üstüne koy ve bol bol selavat çek, Kuran-ı Kerim dinle, oku. Birde sana benim doktorumun bana verdiği tavsiyeyi vermek isterim.
" önceki yaşamına devam et, sosyal ol, mutlu ol ve en önemlisi rahat ol. Güzel yazılar oku, güzel şeyler dinle ve izle. Bebeğinin güzellikleri ile ilgili hayaller kur."
Dinlenmem gerektiğinde dinlen ama oraya fikslenme.

Herşey hepimiz için Allahın izniyle çok güzel olacak.

okudum ve sizinle paylaşmak istedim.hamilelikte yapılması gereken altın tavsiyeler

hamileliğin 3.ayı:
• perşenbe ve cuma günleri ali imran süresini oku. sonra 140 salâvat getir.
• namazlardan sonra elini karnının üzerine koy ve salâvat getir. her hafta buğday, et ve süt al.
• sabahları biraz bal ye. hergün aç karnına 1 adet elmaya ayetelkürsüyü oku ve ye

9 ay boyunca devamlı yapabileceğin genel tavsiyeler
1-hep abdestli olmaya çalış. özellikle yemek yerken.
2-bütün günahlardan korunmaya bak.
3-elinden geldiğince müstehap olan şeyleri yapmaya çalış.
4-geceleri aynaya bakma.
5-sinirlenme. huzurlu ve sakin ol.
6-kuran dinlemeye ve okumaya çalış.
7-namazlardan sonra 34 allahuekber,33 elhamdulillah ve 33 defa subhanallah de.
8-sulu ve sağlam bir nara 40 defa yasin süresini oku. bir anda okumayabilirsin. mesela kaç günde 1 haftada oku. hatta eşin de okuyabilir. sonra o narı ye. rivayetlerde 40 gün ve 40 kez yapılan ameller faziletlidir. unutma 9 ay boyunca yapacaksın bunları.
9–1 elmaya 40 defa yusuf süresini oku.
10-en az 40 gece kılabilirsen gece namazı kıl.
11–40 cuma günü cuma guslü al. cuma namazı okumadan her cuma cuma guslü ya da işe gitmeden sabah hemen al guslü niyet ederken de cuma guslüne niyet et. bunu 40 cuma boyunca yap. genel olarak hamilelilik dönemi 40 hafta. ve hadisler de diyor ki:40 cuma guslü alan kabir azabından kurtulur.
12-hamilelik boyunca 1 kere de olsa kuran hatim et.
13-hergün sabah namazından sonra 50 defa ihlâs süresini oku.
14-hergün sabah namazından sonra 50 defa kadir süresini oku.
15-hergün 140 defa salâvat getir.
16-namazlardan sonra 70 defa estağfirullahe ve etube ileyh de ve tövbe et.
17– 40gün boyunca aç karnına kuru üzüm ye. hergün 21 adet kuru üzüm ve her kuru üzüm yerken besmele çek. yani 21 kuru üzüme 21 besmele.
18-bebek hareket ettiği her an elini karnının üzerine koy ve salâvat getir ve ihlâs süresini oku.
19-allahı çok düşün.
20-insanlara yardım et.
21-mümin insanların yüzüne bak.
22-gıybetten ve yalandan uzak dur.
23-namazını vaktinde kıl.
24-devamlı allah allah diye zikirde bulun.
25-eğer evladının sabırlı olmasını istiyorsan elini karnının üzerüne koy ve asr süresini oku.
26-evladına hayırlı bir isim koy ve daha karnındayken elini karnının üzerine koy ve ismiyle ona hitap et. unutma çocuğun anne baba üzerindeki hakkı anne ve babanın ona hayırlı bir isim vermeleridir.
27-enbiya süresini okumak evladın salih bir evlat olmasına yardım eder.
28-eğer anne ve babanın çocukla çok iyi bir ilişkisi, bağı, diyolağu olmasını istiyorsan çocuk doğmadan anne ve baba evlatlarıyla konuşmalılar ve çocuk doğduktan sonra bu seslere aşina olacaktır.
29-hamilelik esnasında düzenli beslenme ve temizliğe çok önem verilmelidir.

armut: eğer anne hamileyken armut yerse evladı güzel ve iyi ahlaklı olur. kalbin güçlenmesine, midenin temizlenmesine, güzellik ve cesaret verir. armutta b1,b2,b6 ve c vitamini vardır.
nar: cuma günleri kahvaltı yapmadan nar yemek çok iyidir. bulantıyı engeller. kansızlığı giderir. tansiyona da iyidir.
incir: kuranda adına yemin edilen meyvedir. ağız kokusunu giderir ve kemikleri güçlendirir
kavun: anne hamileyken kavun yerse evladı güleryüzlü olur.

bunların yanısıra; badem, sebzeler, hurma, balık, mercimek, lahana, marul, bal, fasülye, şeftali, zeytinyağı, fındık ve süt ürünleri tüketmek çok yararlıdır. fındık vs yerken aşırıya kaçmamak iyidir.

bunlar hem tıptan hem de hadislerden yararlanılarak edinilmiş bilgilerdir.

Hamilelikte Okunması Faydalı Dualar

1. Doğacak Çocuğun mücahid olması için KAF Suresi okunur.
2. Güzel Yüzlü olması için YUSUF Suresi okunur.
3. Ahlakı güzel olması için İNSAN-İBRAHİM Suresi okunur.
4. İlk 4 ay 70 bin SÜBHANALLAHİ VE BİHAMDİHİ okunur.
5. 9 ay boyunca 71 tane ENBİYA SURESİ okunur.
6. Doğumu Kolaylaştırsın diye İnşikak Suresinin ilk 3 ayeti okunur.
7. Çocuk doğduktan sonra 36. günü Enbiya Suresi okunur.
8. Ateşli Hastalık olmaması için Ali İmran Suresi okunur.
9. Ağlayan Çocuğa Cuma saati kulağına ezan ve Ali İmran Suresi 83. ayeti okunur.
10. Bol bol Yasin okunur.
11. Terfice, tüncina hatimleri okunur.

l- Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:

İnne Rebbekümülahüllezi haleka’s-semâvâti ve’l-arda fî sitteti eyyâmin, sümme’stevâ ale’l-arşi, yuğşi’l-leyle’n-nehâra yetlübühû hasîsen. Ve’ş-şemse ve’l-kamere ve’n-nücûme müsahharâtin bi-emrih, elâ lehü’l-halku ve’l-emru. Tebârekellahü Rabbü’l-âlemîn.”

Resul-i Ekrem Efendimiz kızı Fâtıma validemizin doğumunda bu duayı okutmuş, netice sevindirici şekilde huzurlu ve sıhhatli bir doğum olarak tecelli etmiştir, Mübarek nesil Hazret-i Hasan ve Hüseyin Efendilerimiz böyle dualarla dünyaya gelmişlerdir.

Sıhhatli bir doğum haberini alınca Allah’a şükretmek, konu komşuda bulunan yoksullara yardım etmek, münasip olan bîr cömertliktir.

Son düzenleme:
Merhaba, ben de nisan annesiyim. Beklenen tarih 3 Nisan 2014. İlk hamileliğim ve biraz korkuyorum. 5-6 gün önce evde test yaptım + çıktı. Dün de hastaneye gittim idrar testi yaptılar ve yine +. Enteresan olan burada kan testinden değil idrar testinden bakıyorlar. (New York'ta yaşıyorum.) ayrıca bana doktor randevusunu 26 Ağustos'a verdi yani 8 haftalık olana kadar muayene etmiyorlar. Bir şikayetin olursa kramp ya da kanama gibi hemen gel dediler o kadar. Düşük ihtimaline karşı ne iğne ne ilaç hiçbir şey yapmadı, önermedi.

ne güzel şeyler paylaşmışsın öyle ikbal05 Allah razı olsun...inşallah rabbim yerine getirmeyi nasip etsin..amin..

merhaba hayırlı olsun tebrik ederim...

slm kızlar topiğin yeni hamileleri hosgeldınız nasılsınız nasıl gidiyo hamilelik

slm kızlar topiğin yeni hamileleri hosgeldınız nasılsınız nasıl gidiyo hamilelik

hoşbuldum..şimdilik iyi inşallah değerler artınca daha iyi olucam Allah'ın izniyle...
birde benim çok karın ağrım var regl olucam gibi baskı var karnımda...:26:

hoşbuldum..şimdilik iyi inşallah değerler artınca daha iyi olucam Allah'ın izniyle...
birde benim çok karın ağrım var regl olucam gibi baskı var karnımda...:26:

hoşgeldın canım memleket neresi normal karnının ağrıması ben hemşireyım bu arda benımde kasıklarımda cok ağrı vardı adet olacakmısım gibi daha cocuk bır aylıkken acillikolmustum doktor idrar yolu enfeksiyonu ddedi. bide cocuk yerlestığı için karnın buyuıyo ondan ağrıların canım

:) Dün bütün gün uyudum ve hala uyumak istiyorum. ama işin kötü tarafı karnm çok şişiyor neden bilmiyorum. Benim gibi yemekten sonra böyle karnı şişen var mı ve ne yapıyorsunuz ?

evett canımm bende 2 de uyandımm akşam olduu zatenn benimde öyle karnım şişiyoo canımm yapmak gerekenn açık havaya çıkmakk gerekk heralde yapçek bişi uokk başkaanormal heralde bunlarr

Çok geçmiş olsun , bilirim çok kötüdür. Allah birdaha göstermesin
amiinnn innşşşş allahım bidaha göstermesinn

Hayırlı olsun canım,Rabbim kucağına almayı nasip etsin. Sağlıklı gebelikler geçirmen dileğiyle

Bende dün yaptığım test ile hamile olduğumu öğrendim. Bakalım kan tahlili ne çıkacak yarın belli olur. Ayrıca son adet tarihime göre mart sonu gibi duruyo ama nisanda olabilir bence

Bende dün yaptığım test ile hamile olduğumu öğrendim. Bakalım kan tahlili ne çıkacak yarın belli olur. Ayrıca son adet tarihime göre mart sonu gibi duruyo ama nisanda olabilir bence

tbrıkler canım hoşgeldın zaten ayın 10 kadar olanların yüzde 80 ihtimal hepsı martta olur

Son düzenleme:
bir sürü hamile gelmiş ne güzel cok canlı olacak burası anlaşıldı
biz hastaneye gittik 3628 cıktı değer
keseyide az biraz gördük kimyasal ve dış gebelık riskini atlattık inşallah bütün kontroller böyle devam eder 12 gün sonra randevum var esas gün o gün iğnemi hapmı ona karar verecek doktorumuz iğne istemıyorum ben ya
kızlar değerim çok yükselmemiş bugün çok üzgünüm..

7.gün 68
9.gün 114
11 gün 137 olmuş çok az..

doktor biyokimyasal olabilir dedi çarşamba tekrarlatıcam...
inşallah yolunda gider mutlaka haber ver bize
ve artık aranızdayım cuma gunu betahcg25,92 di bugun 172.16 ve inşallah da haftaya kesyi gorcez sat 29 haziran
muhtemel doğum tarihi 6 nisan 2014
ohh ohh süper
merhaba arkadaşlar inanın bende aranız da olmayı çokk isterim rabbim inşallah meleğimi gönderir... bat 3 ağustos heycanla beklemekteym
inşallah
Benim bat'da 9 Ağustos ama umudum yok :'/
benmde umudum yoktu kesin negatif diye test yapmıştım ama sonuc
Kalp atışları en erken ne zaman duyulur acaba o zaman gitsem diyorum doktora
7. 8. haftada git bence
nisan annesi değilde mart annesi olabilirsin bence sat neydi sata göre kaç haftalık cıkıyo ilişkiye göre değilde sata göre hesaplaman lazım
benmde değerler o günlerde öyleydi 11. gün 8,35 13. gün 15 cıkınca netleşti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…