Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
günaydın herkese
dün şeker yüklemem vardı 50 gr yüklediler şekerim 144 çıktı sınırı geçmiş...haftaya 100 gr yüklenecek o zamana kadar sebze ağırlıklı beslenip tekrar gitcem...daha sonra ultrasona girdim...eski ayrıntılı sonucuna bakarken bebeğimin kalbinde bir şey olduğunu söyledi .. ayrıntılının kağıdında da yazıyormuş...kalp kapakçıklarından birinde milimetrik ekojenik fokus(parlaklık -kireçlenme) gibi bir şey ... daha sonra beni yüksek riskli gebelik bölümüne sevk ettiler oradaki ultrason cihazı daha iyiymiş...o bölüme gitmek için doğum hane gibi bir yerden geçtim...mezbaha gibi...kadınların her yeri meydanda doğumu bekliyor...gelen geçen izliyordu...bağıranlar çağıranlar...çok kötüydü korktum da biraz...sonra doktor ultrasonda baktı uzun uzun ben bir şey göremedim kalbinde dedi...2 li ve 3 lü testin iyi çıktımı diye sordu...hangisinin gözü doğru gördü anlayamıyorum...can sıkıntısı gerçekten...benim içim ferah ama ne kadar ultrasonla baksalar da kapalı kutu ancak doğunca anlıycaz ne olduğunu...
internetten baktım...zamanla kaybolabiliyormuş yada ultrason cihazının parlaklık ayarı iyi yapılmamışsa ondanda kaynaklanabiliyormuş...gerçi bu tanı 1 aydan fazla önce konmuş ve yeni farkediyorlar belki o zaman içerisinde kaybolmuştur...
valla maşallah diyorum başka bişey demiyorum kuzum
ben pek tembelim aslında tembellik sayılmaz sanırım yaaaiçimden gelmediği için beceremiyorum diyelim biz buna
![]()
en güzeli örme oyuncaklar hem sağlıklı da...çok şirinler bence yapabiliyorsan yap derim şimdiden eline sağlık
Gayri ihtiyarı yüksek perdeden attığım kahkaha eşimi uyandırdı; rabbim seni forumumuzdan eksik etmesin gülüm:107: Ben eşim üni personeli olması sebebiyle üniversite hastanesinde çok rahat randevu-tedavi imkanına sahip olmama rağmen hiç tercih etmiyorum. Özel hastanelerin bile çoğu sadece sözde özel. Hastane değil doktor seçerek gidiyorum şahsen. Bulunduğum ilde en çok referansı olan, pozitif yorum alan ve tercih edilen doktor kimse onu buluyorum. Şuan zaten (bu şehir için) özel hastanelerde aman aman bir ücret farkı olmadığından, devlete gitme gereksinimi de olmuyor. İnşallah sen de iyi bir doktor bulursun gülüm; zira doktor hastaneden daha önemli.
İnşallah sınırlar içinde çıkar ve sıkı bir diyetten kurtulursun canım. Ama saydığın gıdaları zaten kontrollü tüketmelisin; hem sen hem bebeğin için:107:
bu gün doktor kontrolümüz vardı kızlar bebeişimiz 670 gr olmuş.gayet sağlıklı şimdilik inşallah böyle devam eder
inşallah canım. sabahtan beri şekerli bir şey yemedim ekmeği azalttım. kendimi aç gibi hissediyorum şuan ama birkaç güne alışırım. 100 gr da şeker normal çıksa da artık beslenmeme dikkat etmem gerekli sanırım.
Slm kizlar bende yeni takip etmeye basladim 10 nisanda bebegimi kucagima alacagim bende ins. Artik herkes bian once kavismak istiyo bebislere pazartesi seker yuklemesine gidicem aç mi gitmem lazim
Yeni yılın ilk sabahından sımsıcak bir günaydın:119:
Gözün aydın canım, maşallah paşana
Tosununa maşallah canımYeterince protein vermişse doktorun, kolayca doyarsın gülüm. Ama hamile olduğunu göz ardı edip standart kalorili bir diyet verdiyse, proteini arttır. Hem doyarsın hem de şeker için sorun olmaz. İnşallah diyet ile üstesinden gelirsin. Hemoroid sorununun da en azından hamilelik süresince kremler ile yatıştırılabilir olmasını dilerim; çok geçmiş olsun.
canım çok geçmiş olsun demek sende de şeker çıktı bende de çıktınapalım dayanacağız..
imşallah evdeki ölçümlerin iyi çıkar ben 140 altına pek düşüremiyorum...c.tesi kontrolüm var bakalım inş iyidir meleğim.
dahiliye uzmanıyla da görüşeceğim..Ha1c değerime (geçmiş 3 aylık şeker orranı)bakılacak eğer yüksekse insülün başlarız dedi dr..
hayırlısı olsun...
maşalalh bebişine cnm..
canım geçmiş olsun. inşallah kremler rahatlatır da sıkıntına dur dersin artık![]()
günaydın herkese
herkes iyidir umarım...
dün başımı bile kaldıramadım ağrısından ..sürekli yattım...
snowy..rüyan hayr olsun...doktorun ilk kız dediği için belki içinde bir kız istediği kalmıştır...
canım bebeğine maşşallah
şekerin içinde dikkat edince bir tehlike olmuyor inşşallah
hemoroid içinde krem gerçekten işe yarıyor.damarları sıkılaştırıyor...hamileliğinden sonra kendiliğinden geçer inşallah ...geçmiş olsun tekrar...
Günaydın kızlar.Salı günü eminönüne gittik.A'dan Z'ye bebeğimin bütün alışverişini yaptık çok şükür.Kapı süsüne kadar yaptırdım.Fotoları çekicektim ama o kadar eşyayı açıp serip uğraşmayı gözüm yemedi.İnşallah odası geldiğinde yerleştirip çekerim.Dün de tatildim.Öğlene kadar uyudum.Bol bol oğlumla dinlendik.Şimdi işe gelmek zor geldi.1 ayım kaldı.Şu zaman geçse de artık izne ayrılıp bol bol evde yatsam.![]()
canım yaptır bence, önemli olmasa istemezler değil mi? ayrıca doktor kontrollerin mecbur olacak ve işyerin zaten sana izin vermek zorunda, ayrıca ağustosta yayınlanan yönetmelikte de bu var ahanda:
Gebe çalışanın muayene izni
MADDE 11 – (1) Gebe çalışanlara gebelikleri süresince, periyodik kontrolleri için ücretli izin verilir.
hatta bu da var fakat çoğu işyeri uygulamıyor benimki de dahil;
Çalışma saatleri
MADDE 9 – (1) Gebe veya emziren çalışan günde yedi buçuk saatten fazla çalıştırılamaz.
ben 10 saat oturduğum yerden kakmadan çalışıyorum kilom aldı başını gidiyor![]()
cnm neyapacaz bilmiyorum.ne ben diyete tam uyabiliyorum ne de şekeri düşüremiyorum...okulda onun verdiklerine uymak zor oluyor.fasülye dolma patates bezelye yasak...süt de günde bir çay bardağı.yogurt var yerine..avuç içini geçmeyecek iki kere meyve..
okulda kontrol etmek zor..inş üstesinden gelebilecez.yoksa insülin bana doğru geliyor gibi..hemoroid e gelince iki gündür daha iyiyiz.kremler falan işe yarıycak gibi.şişlikler inmesede acıması kesildi yeter.doguma kadar idare etsin beni
siz nasılsınız kuzunla.sen nasılsın.
Oglusu olacaklar için kizlar cok sık böyle seyler buldum ozel tasarim simokin falan diktirdim paylasayim dedim sizlerlede kizim olsa napardim acaba:)[/QUOTE]
çok gzl btnm nerden buldun foto var mı başka...güle güle giysin pasan![]()
saol cnm ya..çok şükür azaldı.. iki gündür oturup kalkabiliyorum.şişler geçmedi ama ağrısı azaldı..
siz nasılsınız kuzunla