2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
günaydın herkese
dün şeker yüklemem vardı 50 gr yüklediler şekerim 144 çıktı sınırı geçmiş...haftaya 100 gr yüklenecek o zamana kadar sebze ağırlıklı beslenip tekrar gitcem...daha sonra ultrasona girdim...eski ayrıntılı sonucuna bakarken bebeğimin kalbinde bir şey olduğunu söyledi .. ayrıntılının kağıdında da yazıyormuş...kalp kapakçıklarından birinde milimetrik ekojenik fokus(parlaklık -kireçlenme) gibi bir şey ... daha sonra beni yüksek riskli gebelik bölümüne sevk ettiler oradaki ultrason cihazı daha iyiymiş...o bölüme gitmek için doğum hane gibi bir yerden geçtim...mezbaha gibi...kadınların her yeri meydanda doğumu bekliyor...gelen geçen izliyordu...bağıranlar çağıranlar...çok kötüydü korktum da biraz...sonra doktor ultrasonda baktı uzun uzun ben bir şey göremedim kalbinde dedi...2 li ve 3 lü testin iyi çıktımı diye sordu...hangisinin gözü doğru gördü anlayamıyorum...can sıkıntısı gerçekten...benim içim ferah ama ne kadar ultrasonla baksalar da kapalı kutu ancak doğunca anlıycaz ne olduğunu...
internetten baktım...zamanla kaybolabiliyormuş yada ultrason cihazının parlaklık ayarı iyi yapılmamışsa ondanda kaynaklanabiliyormuş...gerçi bu tanı 1 aydan fazla önce konmuş ve yeni farkediyorlar belki o zaman içerisinde kaybolmuştur...

merak etme canım takma kafana yoktur birşey Allahın izniyle.

valla maşallah diyorum başka bişey demiyorum kuzum :nazar::nazar:
ben pek tembelim aslında tembellik sayılmaz sanırım yaaa :37: içimden gelmediği için beceremiyorum diyelim biz buna :9::9::9::9:

en güzeli örme oyuncaklar hem sağlıklı da...çok şirinler bence yapabiliyorsan yap derim şimdiden eline sağlık

Valla canlarım bende bilmiyorum ama öğrenmek için çaba harcarım =)
Evdeyim vaktim bol.
İnşallah bunu tembellik yapmadan sonuçlandırırım. :1:

Gayri ihtiyarı yüksek perdeden attığım kahkaha eşimi uyandırdı; rabbim seni forumumuzdan eksik etmesin gülüm:107: Ben eşim üni personeli olması sebebiyle üniversite hastanesinde çok rahat randevu-tedavi imkanına sahip olmama rağmen hiç tercih etmiyorum. Özel hastanelerin bile çoğu sadece sözde özel. Hastane değil doktor seçerek gidiyorum şahsen. Bulunduğum ilde en çok referansı olan, pozitif yorum alan ve tercih edilen doktor kimse onu buluyorum. Şuan zaten (bu şehir için) özel hastanelerde aman aman bir ücret farkı olmadığından, devlete gitme gereksinimi de olmuyor. İnşallah sen de iyi bir doktor bulursun gülüm; zira doktor hastaneden daha önemli.

İnşallah sınırlar içinde çıkar ve sıkı bir diyetten kurtulursun canım. Ama saydığın gıdaları zaten kontrollü tüketmelisin; hem sen hem bebeğin için:107:

inşallah canım. sabahtan beri şekerli bir şey yemedim ekmeği azalttım. kendimi aç gibi hissediyorum şuan ama birkaç güne alışırım. 100 gr da şeker normal çıksa da artık beslenmeme dikkat etmem gerekli sanırım.

Slm kizlar bende yeni takip etmeye basladim 10 nisanda bebegimi kucagima alacagim bende ins. Artik herkes bian once kavismak istiyo bebislere pazartesi seker yuklemesine gidicem aç mi gitmem lazim

Günaydın, keyifli pazarlar ve lezzetli kahvaltılar:107: İtiraf ediyorum bugün kaçamak yapacağım. Eşim lezzetine kefil olduğu bir pastaneden simit alacak, ben de tamam dedim; hiç dayanamam simide. 8.3'da çıkarıyorlarmış çıtır çıtır, dakika sayıyorum:21:

bu gün doktor kontrolümüz vardı kızlar bebeişimiz 670 gr olmuş.gayet sağlıklı şimdilik inşallah böyle devam eder

Gözün aydın canım maşallah bebeğine:nazar::emir_bebek:

inşallah canım. sabahtan beri şekerli bir şey yemedim ekmeği azalttım. kendimi aç gibi hissediyorum şuan ama birkaç güne alışırım. 100 gr da şeker normal çıksa da artık beslenmeme dikkat etmem gerekli sanırım.

Diyetlerin ilk birkaç günü zorlar dediğin gibi sonra alışırsın. Et yersen yemeklerinde daha uzun süre tok tutar seni canım. Bir de ilk günler öğün arttır kendini aç bırakma. Nasılsa sağlıklı şeyler yiyorsun 3 yerine 4 öğün yemenin bir zararı yok. Vücudun alışınca daha kolay doyduğunu hissedeceksin:34:

Slm kizlar bende yeni takip etmeye basladim 10 nisanda bebegimi kucagima alacagim bende ins. Artik herkes bian once kavismak istiyo bebislere pazartesi seker yuklemesine gidicem aç mi gitmem lazim

Hoş geldin:3:, maşallah bebeğine:nazar::emir_bebek: 50gr'lık yükleme için kimi hastane açlık-tokluk aramıyor, kimisi 8-12 saat açlık istiyor. Sana birşey belirtilmemişse açlık önemli olmayabilir ama işin en kolayı gece 12'den sonra birşey yiyip-içmemek. Sabah doğrudan teste gireceğin için uzun süre aç da kalmayacaksın, sonuçlarını etkileyen bir durum da olmaz:34:

Yeni yılın ilk sabahından sımsıcak bir günaydın:119:

Gözün aydın canım, maşallah paşana:nazar::emir_bebek:

Tosununa maşallah canım:nazar::emir_bebek: Yeterince protein vermişse doktorun, kolayca doyarsın gülüm. Ama hamile olduğunu göz ardı edip standart kalorili bir diyet verdiyse, proteini arttır. Hem doyarsın hem de şeker için sorun olmaz. İnşallah diyet ile üstesinden gelirsin. Hemoroid sorununun da en azından hamilelik süresince kremler ile yatıştırılabilir olmasını dilerim; çok geçmiş olsun.

cnm neyapacaz bilmiyorum.ne ben diyete tam uyabiliyorum ne de şekeri düşüremiyorum...okulda onun verdiklerine uymak zor oluyor.fasülye dolma patates bezelye yasak...süt de günde bir çay bardağı.yogurt var yerine..avuç içini geçmeyecek iki kere meyve..
okulda kontrol etmek zor..inş üstesinden gelebilecez.yoksa insülin bana doğru geliyor gibi..hemoroid e gelince iki gündür daha iyiyiz.kremler falan işe yarıycak gibi.şişlikler inmesede acıması kesildi yeter.doguma kadar idare etsin beni
siz nasılsınız kuzunla.sen nasılsın.

canım çok geçmiş olsun demek sende de şeker çıktı bende de çıktı :50: napalım dayanacağız..
imşallah evdeki ölçümlerin iyi çıkar ben 140 altına pek düşüremiyorum...c.tesi kontrolüm var bakalım inş iyidir meleğim.

dahiliye uzmanıyla da görüşeceğim..Ha1c değerime (geçmiş 3 aylık şeker orranı)bakılacak eğer yüksekse insülün başlarız dedi dr..
hayırlısı olsun...

maşalalh bebişine cnm..

cnm evet şeker çıktı ve evdekileri 140 ı birak bazen 200 ün altına düşürmek için çok uğraşıyorum...dün kontrolün varmış ne yaptın.ne dediler.. ha1c ye bakıldı bakalım kaç çıktı cuma günü gidcem dra...hayırlısı cnm ya.bebişlerimiz iyi olsunda biz dayanırız.ne iğneler vurunduk kuzularımız için insülinin lafı bile olmaz yeterki onlara bulaşmadan kurtaralım...benide kendinden sık sık haberdar et emi cnm

günaydın herkese
herkes iyidir umarım...
dün başımı bile kaldıramadım ağrısından ..sürekli yattım...
snowy..rüyan hayr olsun...doktorun ilk kız dediği için belki içinde bir kız istediği kalmıştır...

canım bebeğine maşşallah:nazar:
şekerin içinde dikkat edince bir tehlike olmuyor inşşallah
hemoroid içinde krem gerçekten işe yarıyor.damarları sıkılaştırıyor...hamileliğinden sonra kendiliğinden geçer inşallah ...geçmiş olsun tekrar...

saol btnm.inş şekeri kontrol altına alabilrsem inş iyi olacak..ama henüz başaramadık.bugum diyette üçüncü gün ama hala sınırlara bile yaklaşamadık.. kremlerde yaradı memeler dursada agrı azaldı çok şükür..

sen nasılsın.baş ağrın oluyomu yine...

Günaydın kızlar.Salı günü eminönüne gittik.A'dan Z'ye bebeğimin bütün alışverişini yaptık çok şükür.Kapı süsüne kadar yaptırdım.Fotoları çekicektim ama o kadar eşyayı açıp serip uğraşmayı gözüm yemedi.İnşallah odası geldiğinde yerleştirip çekerim.Dün de tatildim.Öğlene kadar uyudum.Bol bol oğlumla dinlendik.Şimdi işe gelmek zor geldi.1 ayım kaldı.Şu zaman geçse de artık izne ayrılıp bol bol evde yatsam.:55:

güle güle kullanın cnm.mutlaka foto bekliyoruz ..ve son ayda hepimiz izin alabilmek için geri geri sayıyoruz..

canım yaptır bence, önemli olmasa istemezler değil mi? ayrıca doktor kontrollerin mecbur olacak ve işyerin zaten sana izin vermek zorunda, ayrıca ağustosta yayınlanan yönetmelikte de bu var ahanda:

Gebe çalışanın muayene izni
MADDE 11 – (1) Gebe çalışanlara gebelikleri süresince, periyodik kontrolleri için ücretli izin verilir.

hatta bu da var fakat çoğu işyeri uygulamıyor benimki de dahil:( ;

Çalışma saatleri
MADDE 9 – (1) Gebe veya emziren çalışan günde yedi buçuk saatten fazla çalıştırılamaz.

ben 10 saat oturduğum yerden kakmadan çalışıyorum kilom aldı başını gidiyor:(:(

cnm bizde deizin sorun oluyor ama ben bu hakları okuyalı çok ta önemsemiyorum.vermek zorundalar...deyip kontrolüm var diyorum..herşey ogluşum için

Gunaydin kizlar izmirden istanbula evlenince geldigim.icin cok iyi bilemiyorum bende eminonune gidicem ama bebek sekeri sabun kapi süsü iste lohusa serbeti kadehinfalan alcam hastane.odasi suslemek icin ama lohusa pijamasi falanda bulabilirmiyim acaba bebek kiyafetleri falan

Oglusu olacaklar için kizlar cok sık böyle seyler buldum ozel tasarim simokin falan diktirdim paylasayim dedim sizlerlede kizim olsa napardim acaba:)

Eklentiler

• $IMG-20131228-WA0011.webp
    $IMG-20131228-WA0011.webp
    11 KB · Görüntüleme: 29
cnm neyapacaz bilmiyorum.ne ben diyete tam uyabiliyorum ne de şekeri düşüremiyorum...okulda onun verdiklerine uymak zor oluyor.fasülye dolma patates bezelye yasak...süt de günde bir çay bardağı.yogurt var yerine..avuç içini geçmeyecek iki kere meyve..
okulda kontrol etmek zor..inş üstesinden gelebilecez.yoksa insülin bana doğru geliyor gibi..hemoroid e gelince iki gündür daha iyiyiz.kremler falan işe yarıycak gibi.şişlikler inmesede acıması kesildi yeter.doguma kadar idare etsin beni
siz nasılsınız kuzunla.sen nasılsın.

Okulun yarım gün ise sorun olmaz canım, evde yemeğini yer gidersin akşam da diyetine uygun hazırlar yersin. Senin temel öğünlerin sebze+et olacak; diyetini sıkı sıkı takip edersen inşallah insüline ihtiyacın olmadan atlatırsın bu dönemi diye umuyorum. Diğer test sonucun da önemli tabi; hali hazırda diyabet sorunun olup olmadığı yoksa bu durumun sadece hamilelikten mi kaynaklandığı anlaşılacak. İnşallah sadece gestasyonel diyabettir.

Biz iyiyiz çok şükür. Son 1 haftada, karnım aniden büyüdü. Kalkarken&yatarken eşimden yardım alıyorum. Yaramaz makat gelişli şuan; tüm tekmelerini vajinada hissediyorum. Çığlık attırıyor bana ara ara, nette bakınıyorum nasıl döner bu çocuk diye ama henüz faydalı birşey bulamadım; amuda kalkmayı bile düşündüm ama eşim yanaşmadı:21:. Eşim konuşup masal anlatınca sakinleşip tepinmeye ara veriyor biraz, öyle idare ediyoruz:32:

Gunaydin ve keyifli pazarlar herkese. Bu gun yine tenha olacak topigimiz, simdi herkes pazarin tadini cikaracaktir :) biz evdeyiz bugun kizimla ve tocamla. Dun yuruyus yaptik yarim saatlik yeri kasiklarimin baskisindan otura otura bir saatte yuruyup geldik. Geldikten sonra da oturmadan dedim hemen ocaga yemek koyayim, pisene kadar da otururum. yani 10 dk anca ayakta kalmisimdir, ama oturduktan kasiklarim nasil sancidi. Sanki bicakla deliyolar, agrisi belime vuryo :( cok korktum, doktora sorcam gidince ama daha 2 hafta var :( 15 dk dan sonra yuruyemiyorum ben. Var mi boyle zorlanan aramizda ?

saol cnm ya..çok şükür azaldı.. iki gündür oturup kalkabiliyorum.şişler geçmedi ama ağrısı azaldı..

siz nasılsınız kuzunla

Cok sevindim canim, en azindan agrilar gecmis. Zamanla sislikler de azalir belki, bilemiyorum. Onun disinda bi problem yoktur umarim. Bebis nasil?
Biz iyiyiz cok sukur, dun biraz yuruyus yapalim dedik, aksam erken doguruyorum sandim :( bugun evde oturcaz kizimla tum gun.

Back
X