2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Kizlaaaaar doktordan geldiimmm :52::52:
Miraç imi gördüm önceki kontrolde oturur pozisyondaydi simdi kafasi sağda ayakları solda yatiyormus kuzum :52:
Bir hafta önde gidiyoruz 27+4 olduk 37.3 cm 1260 gr olumsuz iyi dimi :52: öncesi gün sonra tekrar cagirdi 30 oluyormusuz artik onbesgune bir dedi :52:
Kan idrar verdik sonucu almadim henüz

canım benım tebrıkler gözüm aydım maşallah paşaya :nazar:

kızlar benim annem yıllardır şeker hastası insülin kullanıyo bunun yanında bitkisel şeylerde kullandığı oldu bitkisel dediğim öyle antin kuntin şeyler değil nette tv de satılan falan, onun suyu bunun çöpü tarzında mesela kaynağından çıkan doğal maden suyu kekik suyu vs, iyi geldiğini söyler tabi hamile iken etkisi nasıl olur bilemiyorum deneyin demiyorum yanlış anlaşılmasın ama araştırabilirsiniz doktorlarınıza danışabilirsiniz

kuzucum benimde ananem yıllardır şeker hastası..onun çöpünün suyu bunun bitkisinin suyunu çok denedi..
fakat en fazla etki eden ne biliyomusun?
pepino diye bi meyve var..
bu pepionoyu aç karnına eğer büyükse yarısını küçükse hepsini yerdi..
ve çayına çubuk tarçın atar..yada limon sıkarak içer..

Gözün aydın canım, maşallah tosununa:nazar::emir_bebek: 30. haftadan sonra mı 2 haftada bir kontrole gideceksin?

canım benım tebrıkler gözüm aydım maşallah paşaya :nazar:

Teşekkürler kizlat cnm simdi 28 deyim ya iki hafta sonra 30 oluyor o zaman cagirdi 30 dan sonra zaten 15 günde bir olur muayene 35 den itibaren haftada :52:

Kizlaaaaar doktordan geldiimmm :52::52:
Miraç imi gördüm önceki kontrolde oturur pozisyondaydi simdi kafasi sağda ayakları solda yatiyormus kuzum :52:
Bir hafta önde gidiyoruz 27+4 olduk 37.3 cm 1260 gr olumsuz iyi dimi :52: öncesi gün sonra tekrar cagirdi 30 oluyormusuz artik onbesgune bir dedi :52:
Kan idrar verdik sonucu almadim henüz

gözün aydın canım maşallah bebişine :nazar::nazar:

Günaydın hatunlar..
Hayırlı Cumalar..
Mutlu Haftasonları :32::32::32:
kızlar ben dün yürüyemedim adım atamadım oturup kalkamadım..
birden bire durduk yerde vajinam düşecek gibi ağrımaya başladı..
ama nasıl bi ağrı anlatamam size..
sanki biri demiri ısıtmış gelmiş oraya koymuş ve delmeye çalışıyo gibi..
eşim ilk defa bana hak verdi işin çok zor ama dayan bak az kaldı sabret bebeğimiz için falan demeye başladı..
eşim korkmasın diye ağlamadım ama ağlayacak kadarda vardı hani..
vucüt kendini bu kadar erken doğuma hazırlarmı ya :(

kuzucum benimde ananem yıllardır şeker hastası..onun çöpünün suyu bunun bitkisinin suyunu çok denedi..
fakat en fazla etki eden ne biliyomusun?
pepino diye bi meyve var..
bu pepionoyu aç karnına eğer büyükse yarısını küçükse hepsini yerdi..
ve çayına çubuk tarçın atar..yada limon sıkarak içer..

çubuk tarçın zayıflatıyo ve ödem attırıyo diyolar ama işte hamilelikte ben her türlü ottan çöpten uzak durdum :26:

kızlar benım bulantılarım basladı ve canım yemek adına hıcbırsey yemek ıstemıyor hıc kımse boyle olmadı mı
bebekte aksine durmak bilmiyor sureklı hareketli o da miğgdemi fena yapıyor hali ile :)
sütlü tatlı canım cok ıstedı 2 gun yedım sutlac ve keşkül ama şimdi hiiç bisey ıstemıyor sanki 2 aylık hamilelere döndüm :)
ayrıca birde ben evde cok atıstırmalık yapıyorum ama sureklı yemıyorum
muz eziyorum yulafla karıstırıp siyah kuru uzum koyuyorum (şekeri daha düşüktür siyah üzümün) hepsini karıstırıp kurabıye gibi yuvarlak yapıp fırına verıyorum spor yaparken bile yerdim bunu :) saglıklı atıstırmalık siyah üzüm yerine ceviz fındık veya bademde koyabilirsiniz
eşim şef olduğu için yemekte ne ile ne yenir biliyor avantajım bu birde içecek sıkıntısı hamileler cok cekıyor
ben haftada birde şöyle güzel bir smoothie yapıyorum kendime özellikle dısarda fazlaca zaman gecıreksem acayip enerji veriyor zararıda yok cok tarif var ama esmer şeker dahi olsa şeker kesinlikle katmayın azıcık bal ile yada üzüm ile tatlandırın eşim öyle yapıyor benimde salı günü şeker yüklemem var bakalım nası cıkacak :)

Günaydın hatunlar..
Hayırlı Cumalar..
eşim ilk defa bana hak verdi işin çok zor ama dayan bak az kaldı sabret bebeğimiz için falan demeye başladı..

benimde bi ara vardı o ve daha erken haftalarda 13-14 diyim sana, kukum düşecek sanki baskı var bide oraya doğru tövbe Yarabbim dedim bu ne ama o zaman doktor plesentanın baskısı zamanla yukarı çıkacak demişti harbidende birden kesildi,ara ara gene baskı hissediyorum o zaman ne iş yapıyosam bırakıyorum ve sol yanıma yatıyorum geçiyo pozisyon değişikliğindendir sanırım kuzum endişelenecek bişey olduğunu sanmam

Biz özel sektör çalışanları hariç yanlız:) En kötü tarafıda bu zaten daha bugün bitecek yarın bitecek pazar gelecekte temizliğini yapacaksın ütünü yapacaksın çamaşırını yıkayacaksın sonrada dinlen dinlenebilirsen:)

Evet canım onlara daha bir zor Allah yardım etsin

benimde bi ara vardı o ve daha erken haftalarda 13-14 diyim sana, kukum düşecek sanki baskı var bide oraya doğru tövbe Yarabbim dedim bu ne ama o zaman doktor plesentanın baskısı zamanla yukarı çıkacak demişti harbidende birden kesildi,ara ara gene baskı hissediyorum o zaman ne iş yapıyosam bırakıyorum ve sol yanıma yatıyorum geçiyo pozisyon değişikliğindendir sanırım kuzum endişelenecek bişey olduğunu sanmam

annemin doktorunu aradım hemen..
ailecek görüştüğümüz için rahat rahat aradım..
vucüt kendini doğuma hazırlıyo olabilir..
yada idrar yolu enfeksiyonu olabilir dedi..
baskı falan yok bende kuzum inanılmaz ağrı adım attığım an ordaki kemiğim acıyo ağrıyo sızlıyo..

Teşekkürler kizlat cnm simdi 28 deyim ya iki hafta sonra 30 oluyor o zaman cagirdi 30 dan sonra zaten 15 günde bir olur muayene 35 den itibaren haftada :52:

Teşekkürler canım. Kontroller 35. haftadan sonra sıklaşır diye aklımda kalmış nedense, senin mesajında 30. haftayı görünce erken gibi geldi. O yüzden sordum:107:

Günaydın hatunlar..
Hayırlı Cumalar..

Çektiğin ağrılar normal gülüm, bana da arada uğrayıp gidiyorlar:107: Dün akşam beni görseydin:21: Halının üstünde köpek pozisyonundayım, "ay çok ağır bu oğlan, dayanamayacağım, daha ne kadar büyüyecek bu göbek, bak ben sınırlarımın sonuna ulaştım daha fazla esnemez bu cilt, ah ah belim ikiye ayrıldı" diye diye popoyu çevirirken eşimin yüzündeki o şaşkın ve "doğursa da kurtulsak Allah'ım" diyen ifadeyi:32:

Dinlenmeye çalış mümkün olduğunca, hamilelik-doğuma hazırlık fiziksel olarak yeterince zor zaten, bir de sen kendini zorlama gülüm.

Günaydın hatunlar..
Hayırlı Cumalar..

gözün aydın canım maşallah bebişine :nazar::nazar:

Saol cnm aman Allah korusun erken gelmesin ufaklik

Teşekkürler canım. Kontroller 35. haftadan sonra sıklaşır diye aklımda kalmış nedense, senin mesajında 30. haftayı görünce erken gibi geldi. O yüzden sordum:107:

Çektiğin ağrılar normal gülüm, bana da arada uğrayıp gidiyorlar:107: Dün akşam beni görseydin:21: Halının üstünde köpek pozisyonundayım, "ay çok ağır bu oğlan, dayanamayacağım, daha ne kadar büyüyecek bu göbek, bak ben sınırlarımın sonuna ulaştım daha fazla esnemez bu cilt, ah ah belim ikiye ayrıldı" diye diye popoyu çevirirken eşimin yüzündeki o şaşkın ve "doğursa da kurtulsak Allah'ım" diyen ifadeyi:32:

Dinlenmeye çalış mümkün olduğunca, hamilelik-doğuma hazırlık fiziksel olarak yeterince zor zaten, bir de sen kendini zorlama gülüm.

dün kendimi yoracak hiç bişey yapmadım..
odamı topladım bi alışverişe gittim..babamlarla beraber kardeşime avize almaya gittik (doğum günü hediyesi)
sonra eve geldim bi ıspanak yemeği yaptım masa hazırladım bu kadar..
acaba önceden kendimi fazla yorduğum için mi ki :53::53:

Saol cnm aman Allah korusun erken gelmesin ufaklik

dün halimi bi görsen zaten..
Allah'ım daha çok erken nolur erken doğum falan olmasın diye nasıl dua ediyorum..
dün duşa girecektim rahatlamak için ayaktayken çorabımı çıkartamadım..
eşim çıkarttı..düşün halimi..

dün kendimi yoracak hiç bişey yapmadım..
odamı topladım bi alışverişe gittim..babamlarla beraber kardeşime avize almaya gittik (doğum günü hediyesi)
sonra eve geldim bi ıspanak yemeği yaptım masa hazırladım bu kadar..
acaba önceden kendimi fazla yorduğum için mi ki :53::53:

Canım öncelikle artık sen eski sen değilsin:107: Eskiden nefes almadan tüm gün iş yaptığında bile yorulmazken, şimdi belki 10 dk fazladan ayakta durmak seni zorluyor. Ayrıca pelvik ağrılar ayakta durma-yürüme aktivitelerinde daha da fazla hissedilir ve istirahat en iyi çözümdür. İstirahat derken oturma, uzanmaya çalış canım:34:

Canım öncelikle artık sen eski sen değilsin:107: Eskiden nefes almadan tüm gün iş yaptığında bile yorulmazken, şimdi belki 10 dk fazladan ayakta durmak seni zorluyor. Ayrıca pelvik ağrılar ayakta durma-yürüme aktivitelerinde daha da fazla hissedilir ve istirahat en iyi çözümdür. İstirahat derken oturma, uzanmaya çalış canım:34:

ayyy haklısın canım yaa..
ben hala kendimi eskisi gibi görüyorum sanırım..
yarın kardeşimin 18.yaş günü var..
ev inanılmaz kalabalık olcak..
ama ben yerimden fazla kalkmayı düşünmüyorum..

Kızlar bi yerde okudum.Kadın 28 haftalık muayeneye gitmiş.Bebeği doğum pozisyonunda değilmiş.Yani ayakları aşağıda başı yukarıdaymış.Doktoru demiş büyük ihtimalle dönmez artık sezeryan olursun.Böyle bişey var mı? 28 hafta sezeryan veya normal demek için erken değil mi?Sonuçta pıtırcıklarımız sürekli hareket halinde.Doğuma 12 hafta var.O zamana kadar dönme ihtimali olmuyo mu ?
yok canım ya daha neler son gün bile dönebilir bebek.. hiç kafana takma..
arkadaslar cok moralim bozuk dun aksam hastane cantami hazirlayayim dedim
bebegin kiyafetlerini yikadim biberonu emzigi kaynattim falan evin de bazi islerini hallettim
3-4 makina camasir yikandi kurudu katlandi yerlesti ama cok yoruldum
sabahta yogun calismistim hic bitmeyen sirt ve bel agrim vardi tam soyle bi uzanayim dedim ki lavaboya gittim
bide ne gorim kahvengi bi leke :52::52::52:
Allahim o kadar endiselendim ki nişan sandim esime seslendim hemen
beni rahatlatacagina beni suclamaya basladi o kadar kendini yorarsan boyle olur
yap yap sen devam et gordun mu bla bla blaa
tabi ben salga sumuk agliyorum iyice dellendim basladim saymaya bagira bagira
sabahta hemen doktorumu aradim kahverengiyse endise etme devam ederse gel dedi muhtemel rahim agzindan geliyordur kirmizi degilse dedi
ama ben cok korktum ve hala moralim bozuk :14::14::14:
hic boyle birseyle karsilasan oldu mu kizlar nedir bu kahverengi leke :50::50:
bende subat annelerinde ki kadin gibi dogurmayim aaayyyyyy nolurrrrrr yaaaaaa:50::50:
korkma canım .. insanın korktuğu başına geliyor.. RABBİM yardımcımız olsun..
hepimiz iş yapıyoruz ama dikkat etmek lazım.. geçmiş olsun .. korkma ama yat dinlen..
kizlar dua edin kasilmalarim basladi.dr hastaneye yatirdi....

canım rabbim yardımcın olsun..
arkadaşımında 28. haftada başladı.. doktor sürekli yatış verdi.. şuan 36 haftalık düzeldi.. hiçte bir sıkıntısı yok.. GEÇMİŞ OLSUN

Günaydın hatunlar..
Hayırlı Cumalar..

ah canım aynısı bende de var inan ayakkabımı bile zr giyiyorum yürüyüşüm bile değişti
doktorum vucut doğuma hazırlanıyor dedi ama çok acım varrrr:20::20::20:

Back
X