2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Bana magnezyum başlatmadı doktorum ben içmiyorum zaten canım benim.
Ufak tefek hareketleri hissediyorum.
Ama yan boşluklarımda.
Valla aklımda yine deli sorular...
Eşimde çok geç geliyor akşam 11 gibi...
Nasıl yapayım ben anlamadım.

Sen şöyle bir uzan sol tarafına çikolata ye, 1 saatte çok zayıfta olsa 10 kere hissedersin hareketlerini say... Ki hissetmezsen gidersin dra, panik yapma...

aynı şey bende de oluyor ama sanırım bunun sıklığı önemliymiş günde 6dan fazla olursa ve düzenli aralıklarla olursa sıkıntı varmış ama düzensiz ve az sayıda oluyorsa sorun olmuyormuş. yalnız magnezyuma başlaman gerekli bende günde 4-5 kez olmaya başladı. yaşadığım ilçedeki doktoruma sordum bebeğin kafasıdır poposudur ya da yer değiştiriyordur dedi nstye bağlama zahmetinde bile bulunmadı, lanet olsun dedim içimden size verilen diplomaya da size de. ildeki doktorumla randevum 2 hafta sonra ancak bana magnezyum yazmıştı öncesinde ben çok ilaç almayayım diye kullanmamıştım. 3 gündür magnezyuma başladım. şükür 3 günde 2 kere oldu. artık vücut kendini kasılmalarla doğuma hazırlama evresine girmiş anladığım kadarıyla da düzenli ve sık aralıklarla olması riskliymiş.

Benim düzensiz canım ama net hissedem,yorum hareketlerini ve sebepsiz ağrı girince insan tedirgin oluyor.
Bende magnezyum isteyeyim bari.
Ya dün doktora gidecektim k.valimdem bizde eşimin dayısına gittik.
Eşime dedim uğrayalım hastaneye giderken bir baksın doktorum, yoldayken aradım acil bir vakası varmış.
Eşimde beklemedi kaldı öyle.
Bende pazartesi kendi doktoruma gideyim.
İnşallah geçer şu sıkıntılarımız.

Sen şöyle bir uzan sol tarafına çikolata ye, 1 saatte çok zayıfta olsa 10 kere hissedersin hareketlerini say... Ki hissetmezsen gidersin dra, panik yapma...

Dediğin gibi biraz tatlı yiyeyim yatayım , inşallah birşeyi yoktur.
İnan ben soğukkanlı yaklaşan biriyim ama ilk defa böyle çözemiyorum kendimi.
Rabbim hepimizin hakkında her zaman dediğim gibi hayırlısını nasip etsin.
Zormuş şu hamilelik evresi :31:

merhaba kızlar sınavlardan ötürü uzun zamandır giremiyordumhoş haftaya yine sınavla:(( nasılsınız??bugün doktor kontrolumuz ve şeker yüklememiz vardı..çok şükür bebişimiz gayet iyi şükür 27+1 olduk kilomuz da tam 1 kg..şeker sonuçlarımızda çarşamba çıkacak inş..yalnız kansızlık yine kol gösterdi sanırım damar bulamayınca bebek enjeksiyonuyla kan aldılar..

seker yükleme sonucum yüksek cıkmıstı bugun n dr 15 günlük takıp ıstedi ölçüsyene yonlerdırdı ama ıcın alet aldım dıyetısyenle gorsmedım henüz bugun tekrar olçum yaptırdık dünküne gore ıyı cıktı sabah az kahvaltı yapmıştım daha doğrusu sağlıklı kahvaltı :) sekerı yüksek çıkanlar paylasabılırmı aceba dıyet lıstelerını bırdaha dr a gıtmek ıstemıyorum ıkıgundur sıkıldımm...kendım dıkkat edeyım dıyorum zaten ne yapmam gerektıgını bılıyorum

benim bir yerde yüksek çıktı başka biryerde normal çıktı nereye inanacağımı şaşırdım. kan şekeri ölçüm cihazı alacağım pazartesi. bakalım benim cihaz ne diyecek

Benim düzensiz canım ama net hissedem,yorum hareketlerini ve sebepsiz ağrı girince insan tedirgin oluyor.
Bende magnezyum isteyeyim bari.
Ya dün doktora gidecektim k.valimdem bizde eşimin dayısına gittik.
Eşime dedim uğrayalım hastaneye giderken bir baksın doktorum, yoldayken aradım acil bir vakası varmış.
Eşimde beklemedi kaldı öyle.
Bende pazartesi kendi doktoruma gideyim.
İnşallah geçer şu sıkıntılarımız.

benim bebiş de bazen çok hareketli bazen arada bir hareket yapıyo. sen kendin öyle hareket etmiyo diye düşünme hareket ediyordur bebeğin.
bizler harekey halindeyken amniyon sıvısı onları beşik gibi sallıyormuş o zaman genelde uyuyolarmış. ama yatıp uzandığımız zaman bizdeki hareket azalınca onlar da uyanıyormuş.
bi de evet çikolata tatlı şeyler ye bakalım...

kızlar ya ben çok kötü grip oldum. bugün çok etkiledi beni. ateş olunca tehlikeiymiş. nane limon içicem ve visk tedavisi yapıp terlicem of inş geçer ya...

benim bebiş de bazen çok hareketli bazen arada bir hareket yapıyo. sen kendin öyle hareket etmiyo diye düşünme hareket ediyordur bebeğin.
bizler harekey halindeyken amniyon sıvısı onları beşik gibi sallıyormuş o zaman genelde uyuyolarmış. ama yatıp uzandığımız zaman bizdeki hareket azalınca onlar da uyanıyormuş.
bi de evet çikolata tatlı şeyler ye bakalım...

Teşekkür ederim canım benim..
Şimdi yemek yedim üstüne tatlı yiyeyim inşallah hareketlenir.

sağolasın...dün sabah 8 de hastanedeydim 4 gibi çıktım ordan sonrada kv lere gittim evde bilgisayarım yok...hep iş yerimden giriyorum...beslenmeyle düzelmiyor...benim motor bozuk anlıyacağın ancak itekleyerek gidiyor...öyle rezil bir durumki... Cuma akşamı tuvaletten sürünerek banyoya girdim...çekilmiyor gerçekten tuvalet öcü gibi geliyor artık...ama deniyorum herşeyi ne işe yarar diye...kantoron yağını pamuğa döküp fitil gibi kullanıyorlarmış bazı hamilelerden duydum...hem damarları sıkılaştırıyormuş hemde çatlaklardaki enfeksiyonu önlüyormuş ... Hayırlısı bakalım...

Çok geçmiş olsun yeniden canım. Umarım uyguladığın (uygulayacağın) tedavi derdine derman olur; ağrın, sızın ve sıkıntın geçer.

Kızlar yazmıştım bir kaç gün önce bebeğim sessiz tekmelerini hissetmek istiyorum diye.
Kaç gündür aynı ve inanalmaz kasılıyor karnım açılacak gibi.
Ara ara sanki morluk ağrısı gibi ağrılar oluşuyor geçiyor.
Ailem normal diyor.
Kaslıydı karın yapın ondan diyor bende tedirginim.
Rahatsızlık uyandırdı bende.
Hastaneye gidicem şimdi evhamlanıyorsun diyorlar.
Ne yapıcam bilemedim.
:31:

Canım bende 1.5 aydır var kasılmalar. Bu ara iyice arttı, özellikle akşamları. Braxton hicks denilen yalancı kasılmalar olarak yorumlanıyor nette. Bol su&istirahat ile geçer diyor. Ben suyu çok içiyorum, Mg da alıyorum ama hafiflemiyor:107: Haftaya doktoruna danış, içini rahatlatacaktır.

seker yükleme sonucum yüksek cıkmıstı bugun n dr 15 günlük takıp ıstedi ölçüsyene yonlerdırdı ama ıcın alet aldım dıyetısyenle gorsmedım henüz bugun tekrar olçum yaptırdık dünküne gore ıyı cıktı sabah az kahvaltı yapmıştım daha doğrusu sağlıklı kahvaltı :) sekerı yüksek çıkanlar paylasabılırmı aceba dıyet lıstelerını bırdaha dr a gıtmek ıstemıyorum ıkıgundur sıkıldımm...kendım dıkkat edeyım dıyorum zaten ne yapmam gerektıgını bılıyorum

Geçmiş olsun canım, inşallah diyet ile kontrol altına alır hamileliğini sıkıntısız geçirirsin.

merhaba kızlar sınavlardan ötürü uzun zamandır giremiyordumhoş haftaya yine sınavla:(( nasılsınız??bugün doktor kontrolumuz ve şeker yüklememiz vardı..çok şükür bebişimiz gayet iyi şükür 27+1 olduk kilomuz da tam 1 kg..şeker sonuçlarımızda çarşamba çıkacak inş..yalnız kansızlık yine kol gösterdi sanırım damar bulamayınca bebek enjeksiyonuyla kan aldılar..

Sınavlarında başarılar dilerim:107: Gözün aydın, maşallah bebeğine:nazar:. İnşallah şeker sonucun da güzel çıkar canım. Kansızlık genel bir sorun, ilaçlarla dengeliyoruz çoğumuz:34:

KIZLAR MERHABA NASILSINIZ SİTEDE DEĞİŞİKLİK Mİ OLDU DAHA YENİ AÇTIM GEÇMİŞİ OKUYAMADIM AMA SANKİ DEĞİŞİKLİK OLMUŞ BEĞEN DURUMU KALKMIŞ
ESRA EROL A ÇOK ÜZÜLDÜM KIZLAR 15 HAFTALIK BEBEĞİNİ KAYBETMİŞ DÜNDE BEN HASTANEDEYKEN DOKTORUMUN YANINDAN BİRİ ÇIKMIŞTI 19 HAFTALIK BEBEĞİNDE SORUNLAR VARMIŞ MUTLAKA ALINMASI GEREKİYORMUŞ ÇOK ÜZÜLDÜM YÜCE RABBİM SAĞLIKLA BEBİŞLERİMİZE KAVUŞMAYI NASİP ETSİN İNŞALLAH.:nazar:

iyi geceler kızlar,

ben bu hafta yasadıklarımı yazayım yazayım diyorum zaman bulamıyorum.

bu hafta çapa da kalp konseyine gittim. ortamdan kısaca bahsedeyim, 25 m2 kadar bir salon, kayıtlar bu salona bakan bir gisede yapılıyor, 4 duvarına da sandalyeler dizilmiş. yaklaşık her yaştan, 30 hamile kadın, 30 baba, anneler oturuyor babalar ayakta. havalandırma yok. odada bulunan tum hamilelerin bebeklerinde ciddi olabilecek problem saptanmış ve bir kez de konseyde kontrole çağrılmışlar. ortam havasız olduğu kadar kasvetli, huzunle dolu... annelerin kimi durmadan dua okuyor, kimisi eşinin eline sımsıkı yapışmış guç alıyor, kimisi benim gibi bayılmadan çıkarmıyım burdan diye düşünüyor. hepsinin gözleri buğulu.

adım çok çabuk söylendi, 1 saattir oradaydık zaten ama yine de bakleriz diye duşunmuştum.koşarak salona açılan camlı kapıdan içeri daldım, arkamdan gelen eşimi hemşire durdurdu "yalnızca ölçüm yapılacak". kucuk holden bir başka odaya girdim. loş oda ultrason aleti ve sedye yanında. uzanın dediler. uzanıp yaydım göbeğimi. içeri bir anda 4 adam daldı. adam diyorum siviller yani dr olduklarını tavırlarından çıkarabilirsiniz. içlerinden biri "ben alıyım ölçüleri uroloji hastası değilmi" diyerek orturdu. telaşlı beyaz önlüklü genç kadın "hayır kalp sorunu" dedi. adam suratıma bile bakmadan karnıma dayadı aleti. "23 hafta 6 gunluk" falan diye sayıklarken ben "tamam diyabet hastasısınız değilmi" dedi. hayır dedim, ozaman aile de var dedi. "ne oldu" dedim "bebek iri" dedi.ben sindirmeye çalışırken o başka bir hasta ile ilgili bir kaç cumle daha kurdu, beni kaldırıp odadan çıkardılar.

karşıdaki kapı açılmıştı. özel muaynede detaylı ultrasonumu yapan prof da orda. içeri girin dediler. girdim uzanın uzandım. o sıra bebek 24 haftada uyumlu dendi. duktus venesos agenisizi... ultrasonda kalp yetmezliği olup olmadığına bakılıyor odada 10 kişi var rahat, 4-5 dr 1-2 hemşire bir de biz. 1-2 dakika sonra, profun yanındaki kadın dr söylenenlere tamam tamam derken birden fenaşlaştı hop, "kaldırın hastayı sedyeden" doğrulup kalktım arkama döndüm ki dr yatırıp tansiyonunu ölçüyorlar. şaskın şaskın odadan çıkarıldık. "bekleyin" dediler, prof geldi. "kalp iyi şimdilik bebek buyumuş, yetmezlik görülmüyor ama amino yaptırın" dedi-tekrar- "harmony yaptırdık" dedim, "aminonun yerini tutmaz. kesin sonuç amino da" dedi. sonra "aslında harmony iyi çıkarsa çok iyi olur" falan diyerek kafamızı karıştırıp 3 hafta sonra tekrar gelmemizi söyleyip bizi dırşarı çıkardı.

tekrar bekleme salonuna döndük. gözlerin hepsi ustumuzde. hamilelerin o kırık çaresiz korkmuş bakışlarıyla karşılaşınca "herkes inşallah sağlıkla bebeklerine kavuşur, çok geçmiş olsun" sözleri dudaklarımdan döküldü. 1-2 kişi amin dedi, kimisi duşunce bulutlarından söylediklerimi duyamadı...
salondan çıkar çıkmaz merdivenlerde ağlamaya başladım. öyle bir elektrik yuklenmişim ki sanki ışıklar çıkacak parmaklarımdan, gerginlikten dizlerim kırılmıyor merdivende. eşim "neden ağlıyorsun bak sağlıklı bebek" dedi. bu mırıltılarından seçtiğim ilk cumle oldu öyle kendime kapanmışım ki.

düşüncelerimi duyduklarımı topladım; evet bebek iyi, kalp sorunu zaten net, kromozom bozuklukları ile bağlantısı olduğu konusunda prof net. 3 hafta sonra yetmezlikle ilgili kontrol yapılacak. dunle bugun arasındaki tek fark bebeğimin bir hafta daha buyumuş sağlıklı olduğunu bir suru laf kalabalığı arasından çıkardım.

3 hafta sonrası için umutla, geri dönüşe geçtik. yolda harmony test sonuçlarını öğrenmek için telefona sarıldım. 27 aralık-8 ocak arası bekliyorduk, bu hafta dna yeterli çıkarsa sonuç gelir diye hesaplıyordum. telefonu sonunda dusurdum. adımı verdim. 1 dk sonra sonucunuz çıktı ama dr bilgi versin dedi bayan. elbette ben "iyimi onu söyleyin" diyorum o ısrarla "dr yorumlasın" diyor. saskınlıkla kapadım. hemen dr aradım. ben size döneyim uygun değilim cumesinin üstüne geçen yaklaşık 45 dk 45 gun gibi geçti. bu arada eve geldim, koltuktamı diken üzerindemiğim belli değil, kalbimin sesini duyuyorum sanki.sonunda telefonu çaldı. doktorum önce sabah ki kontrolü sordu, hızla söyledim durumu, sonra testin sonuçlerının iyi olduğunu bebekte kromozom 21-13-18 bozukluğu olmadığının %99.99 saptandığını söyledi. derin bir ohhhh. kritik sorum derhal "peki amino yaptırmalımıyım" " bence artık gerek yok mutlu hanım" bir sessiz oh daha. teli kapattım. kafamı toplayıp fehmi yazıcıoğluna ulaştım sonuçlar onda da var. o da "t21-18-13 için endişelenmemim artık gerekmediğini", amaaaaa "bazı aminonun saptaya bildiği ama bu testin yakalayamadığı anamoliler için birşey söyleyemeyeceğini ekledi". ben pozitif seyleri öne negatifleri arkaya alıp, sakinleştim. eşimi arayıp söylenenleri anlattım. çok mutlu olmuş hiç belli etmemişti endişesini, çikolata falan dağıtmış, rahatlamış, "hayır yapalım kendi butçemizce" dedi. olur dedim.

çarşambamız böyle kapandı. bugun profla konuştum, sonuçlar değerlendirmesi için o "amino sentezin hala gerekli olduğunu söyleyerek cumamı tekrar grinin tonlarına boyadı...

SEN TAKMA KAFANA CANIM aLLAHIN İZNİYLE BEBİŞİN SAĞLIKLIDIR

kızlar dualariniz icin allah hepinizdn razi olsun . Once like bildireyim berbat bir gece gecirdik.ama simdi iyiyiz.gece sancilsr tavan yalti.yogun bakim hazirlandi.kuvez falan geldi.dogunhanye cikarilmak istendim sancilsr kesilmedi vs vs..ama sonra gecti cok şükür. Tekrar odamizdayiz..simdi sanci falan yok gibi.oglumda iyi görünüyor.
Biliyorum sizleri uzdum.ama inanin dertlesmek dua almak icin.hakkinizi helal edin.
Birde kasilmasanci.nasil diye.soranlar olmus.bizde bebek sadece bir tarafa toplanio orasi kocaman tas yutmus gibi oluyor ayni andada sanki eliniz ayaginiz uyudunca dokunursunuzda acir ya oyle bir etkiyle kendiligginden dokunuluyormus gibi acıyor. Drumun demesi sertlik baski sanci hissedersen haber ver diyo.bebis ultrasonda biseyi yok görülebiliyor.hatta beni ilk ultrasona aldilar.sonrada nstye.ultrasonda gayet iyi diyen drum verdigi tepki aynen ohaa bune sanci diyerek yukarı zor yetistirdi.bebis henuz kucuk oldugu icin 4/ 5 cnm aciklik oldugunda olusan agri siddetini bile böyle kasilma gibi hissediyormusum..kasilmayi hissetme me gibi sansiniz yok kizlar.korkmayin.iciniz bile husursuz oluyor. Ben hep sorardim nasil.die..bebis toplanip icim uyusuyo gibi olunca ve gecmeyince anladim...dilerim hic biriniz 36 haftadan once yasamayin canlsrim.biz hala hastsnedeyiz.ins en azindan 7 yi tamamlariz.dua edin ltfen

dualarımız seninle canım inşallah zamanında kucağına sağlıkla alırsın evladını yarın mübarek mevlüt kandili peygamber efensimizin doğum günü bol bol dua et yüce rabbim içten edilen duaları eminim kabul edecektir.

merhaba kızlar nasılsınız ben baya baya toparlandım bu hastalık dinlenmek ile geçiyomuş onu anladım :1::1::1::1::1::1: dün doktor kontrolümüz vardı bebeşimin kilosu 1400 grm (MAŞALLAH) :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: boyunda da sanırım bi yanlışlık oldu yada doğru tam anlamadım doktor uzun boylu olacak dedi ve 50 cm dedi ( Anne,Amca Babaanne hariç) dayı teyze anneanne dedler hala o bu şu hepsinin maşallahı var 1,90larda boylar kimi doğru demiştir diyo doktor kimi imkansız diyo benimde kafam karıştı bi dahaki kontrolde kendi doktoruma tekrar sorucam gerçek boyunu fakat uzun ve kilolu olduğu kesin :1::1::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: ama kızımın maşallahı olduğu için doktor teyzesi bu ayın sonunda beni izne ayırcak sanırım hayırlısı bakalım bu kadar bizden :16::16::16::16::16:

kızlar dualariniz icin allah hepinizdn razi olsun . once like bildireyim berbat bir gece gecirdik.ama simdi iyiyiz.gece sancilsr tavan yalti.yogun bakim hazirlandi.kuvez falan geldi.dogunhanye cikarilmak istendim sancilsr kesilmedi vs vs..ama sonra gecti cok şükür. tekrar odamizdayiz..simdi sanci falan yok gibi.oglumda iyi görünüyor.
biliyorum sizleri uzdum.ama inanin dertlesmek dua almak icin.Hakkinizi helal edin.
birde kasilmasanci.nasil diye.soranlar olmus.bizde bebek sadece bir tarafa toplanio orasi kocaman tas yutmus gibi oluyor ayni andada sanki eliniz ayaginiz uyudunca dokunursunuzda acir ya oyle bir etkiyle kendiligginden dokunuluyormus gibi acıyor. drumun demesi sertlik baski sanci hissedersen haber ver diyo.bebis ultrasonda biseyi yok görülebiliyor.hatta beni ilk ultrasona aldilar.sonrada nstye.ultrasonda gayet iyi diyen drum verdigi tepki aynen ohaa bune sanci diyerek yukarı zor yetistirdi.bebis henuz kucuk oldugu icin 4/ 5 cnm aciklik oldugunda olusan agri siddetini bile böyle kasilma gibi hissediyormusum..kasilmayi hissetme me gibi sansiniz yok kizlar.korkmayin.iciniz bile husursuz oluyor. ben hep sorardim nasil.die..bebis toplanip icim uyusuyo gibi olunca ve gecmeyince anladim...dilerim hic biriniz 36 haftadan once yasamayin canlsrim.biz hala hastsnedeyiz.ins en azindan 7 yi tamamlariz.dua edin ltfen
canım çok büyük geçmiş olsun yeni gördüm yazını rabbim acil şifalar versin bebeğinide seni korusun

canim cok gecmis olsun benimde gebelik sekerim yuksek cikti
merak ediyorum kac kilo aldin ve sekerin kac cikti ki insulin verdi direk?:26:

canım çok sağol sana da geçmiş olsun
11 kilo almışım şekerim açlık ve 1.saat alınan tokluk normal ama ikinci saat alınan kan yüksekti 140 mış referans benim 253 çıktı hem diyetisyene yönlendirdi hem de insülin verdi ama pazar günü şeker ölçümü yapacağım pazartesi doktoru arayacağım ona göre devam edip etmemeye karar verecek sanrım senin kaçtı canım

merhaba kızlar nasılsınız ben baya baya toparlandım bu hastalık dinlenmek ile geçiyomuş onu anladım :1::1::1::1::1::1: dün doktor kontrolümüz vardı bebeşimin kilosu 1400 grm (MAŞALLAH) :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: boyunda da sanırım bi yanlışlık oldu yada doğru tam anlamadım doktor uzun boylu olacak dedi ve 50 cm dedi ( Anne,Amca Babaanne hariç) dayı teyze anneanne dedler hala o bu şu hepsinin maşallahı var 1,90larda boylar kimi doğru demiştir diyo doktor kimi imkansız diyo benimde kafam karıştı bi dahaki kontrolde kendi doktoruma tekrar sorucam gerçek boyunu fakat uzun ve kilolu olduğu kesin :1::1::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: ama kızımın maşallahı olduğu için doktor teyzesi bu ayın sonunda beni izne ayırcak sanırım hayırlısı bakalım bu kadar bizden :16::16::16::16::16:

50 cm değilse de 1400 gr baya uzun bir boyu vardır elbette. maşallah sağlıkla kucağına alırsın inşallah.:nazar::nazar::nazar::nazar:

Hiç takip etmedim sıklığını.
Tekmelerini çok sık hissetmiyorum, arada yanıma 2-3 kez vuruyor.
Başladı tedirginliklerimiz.
K.validem bende elini kesmis ve tetenoz aşısı vurulmuş.
Rahatsız biraz tek bırakıp gidemiyorum.
Yoruldum da onu kaldır bunu indir.
Kolum ağrıyor diye dile getiriyor.
Bende kalkmasına kıyamıyorum.
Zaten kalkası da yok biraz =)
Eşim gelsin olmazsa giderim doktora.
esmerim eğer ki gün içinde çok yoruluyorsan bebeğinde seninle beraber yoruluyo ve hareketsiz kalıyo bazenleri bende de oluyo ama hiç bir iş yapmayayım tüm gün yatakta yan gel yatayım tv karşısında yada odada sen ozaman hareketleri gör :1::1::1::1: göbeğim bi sağa bi sola gidiyo :1::1: kasılmalar içinde korkma ben kendim için doktoruma sordum bu zamanlarda normal dedi ki benim sanki doğurcakmışım gibi çatım ağrıyo baskı yapılıyo gibi korkmamam gerektiğini söyledi sadece kan veya suyun gelirse o zman gel dedi yinede sen bilirsin

Back
X