- 15 Şubat 2013
- 26.332
- En iyi cevaplar
- 1
- 101.867
- 798
o zaman darısı başıma diyim :) inşallah böyle devam eder senin deçok enteresandır daha suruptan hiç içmedim yani hiç yanmam olmadı okadar sute yogurda ragmen çok şükür suana kadar sıkıntım yok ama ileride ne olur bilmem
Herhangi bir yerde karşınıza çıkan yabancı biri bebeğinizin cinsiyeti hakkında tahminde bulunursa sakın şaşırmayın. Son yüzyıllarda hamile kadınlar bebeklerinin cinsiyetini öğrenmek için bazı testler yapıp çıkan sonuçlara inandılar. Peki ya bu testler olmadan önce bebek bekleyen çiftler neye güvendiler? Onların yöntemleri amniyosentez veya ultrason gibi kesin sonuçlar vermese de çok daha eğlenceliydi. Şimdi tüm anneler aynanın karşısına geçsin: Bebeklerinin cinsiyetini en eğlenceli şekilde doğru tahmin etmeye çalışacaklar.
Erkek geliyorsa…
Hamileliğinizin ilk dönemlerinde sabah bulantısı yaşamazsınız.
Bebeğinizin dakikadaki kalp atış hızı 140’dan düşük olur.
Vücudunuzun önünde duran yuvarlakta fazladan bir kilo taşırsınız.
Karnınız sivri büyüyorsa…
Meme ucunuz belirgin bir şekilde koyulaşır.
Karnınız aşağı doğru büyümeye başlar.
Tatlı aşerirsiniz.
Protein içerikli yiyecekler arasındansa et ve peynire daha çok aşerirsiniz.
Ayaklarınız hamilelik öncesi döneme göre daha soğuktur.
Elleriniz çok kuru olur.
Uyuduğunuzda yastığın yüzü kuzeye bakar.
Sizinle birlikte eşiniz de kilo alır.
Eskisinden daha güzel görünürsünüz.
Bacak tüyleriniz daha hızlı uzar.
İdrarınız sapsarı gelir.
Burnunuz genişler.
Baş ağrılarınız olabilir.
Evlilik yüzüğünüzü bir ipe bağlayıp karnınızın üzerinde tuttuğunuzda, ip daire çizer.
Gebe kaldığınızdaki yaşınız ve yine hamile kaldığınız ayın toplamı çift sayı çıkar.
Bebek anne karının sağ tarafında durur.
Kız geliyorsa…
Hamileliğinizin ilk dönemlerinde sabahları mide bulantısı yaşayabilirsiniz.
Bebeğinizin dakikadaki kalp atış hızı 140’dan yüksek olur.
Basen ve kalçadan kilo alırsınız.
Sol göğsünüz sağ göğsünüzden büyüktür.
Saçlarınızın açık renk olan kısımlarında kızıllaşma meydana gelir.
Karnınız yanlara yay›larak büyük.
Çirkinleştiğinizi söyleyenler ç›kabilir: K›z bebek annenin güzelliğini al›r derler!
Tatlı aşerirsiniz.
Meyve yemek istersiniz.
Canınız daha çok portakal suyu çekebilir.
Hamilelik süresince normalden daha kaprisli ve huysuz olursunuz.
Yüzünüz eskisine nazaran daha şiştir.
Ekmeğin baş tarafını yemek istemezsiniz.
Göğüsleriniz ciddi oranda büyür.
Uyuduğunuzda yastığın yüzü güneye bakar.
İdrarınızın rengi donuk sarıdır.
Evlilik yüzüğünüzü bir ipe bağlayıp karnınızın üzerinde tuttuğunuzda, ip iki yana doğru hareket eder.
Gebe kaldığınızdaki yaşınız ve yine hamile kaldığınız ayın toplamı tek sayı çıkar.
Küçük erkek çocuklar size ilgi gösterir.
[/QUOTE
her ikisinede uyan şeyler var bende ama hamile kaldıgım ay ile yaşımın toplamı çift sayı buna göre erkek :) saglıklı olsunlarda hiç önemli değil rabbim hayırlı sağlıklı evlat verin inşallahhhhh hepimizede ....
sen, ben gibi bi defa veya daha fazla kaybı olanlar daha endişeli ve tedirgin oluyo..o yüzden bizlere daha zor geçen zaman..
o zaman darısı başıma diyim :) inşallah böyle devam eder senin de
ay bugün bir halsizlik akıllara zarar. yazıklarınızı okuyorum cevap bile vermek için parmağımı kaldıramıyorum. siz byle olduğunuz zaman enerji toplamak için napıyorsunuz ya. benim kafam bile kalkmıyor.
ahh ahh cahillik diyorum kendime nasıl kızıyorum söyledim bir de sonra okadar insan aradı anlat tekrar tekrar yaşa aynı durumları
ama şimdi akıllandım kimse bilmiyor 8 hafta bitene kadar söylemeyi düşünmüyorum zaten dışardan bakıldığında belli olcak bir durumda yok :)
hep birlikte ocak ayına kadar her anı paylaşırız inş.
belkide öyle... belkide 3-4 ayı atlatınca daha kolay olucak herşey ama bendeki o tedirginlik hiç bitmeyecek sanırım...
Şuanda hiçbişey hissetmediğimizden kaynaklanıyo bence bu durum. Sadece doktora gidince görüyoruz herşeyi. O yüzden de korkuyoruz, acaba bişey oldumu diye endişeleniyoruz. Ama şöyle 1-2 ay geçsin. Biz korktukça o tekmeleyip annecim korkma ben iyiyim desin. O zaman herşey daha güzel olucak ben eminim.
aaah aaahhh o günleride bian önce görebilsek keşke Allah'ın izniyle...
hmm benimki 3 nisandı. belki görürüm ben de cuma günü randevum var. :)[/QUOT]
tabi canım görürsün inşallah bazen geç döllenme olduğunda görünmüyormuş ama öyle olunca da doktor hesaplar zaten sıkıntı yapmana gerek kalmaz...
hmm benimki 3 nisandı. belki görürüm ben de cuma günü randevum var. :)[/QUOT]
tabi canım görürsün inşallah bazen geç döllenme olduğunda görünmüyormuş ama öyle olunca da doktor hesaplar zaten sıkıntı yapmana gerek kalmaz...
Benimde sat 4 nisandı. Ona göre 5+6 yada 6+0 oluyor ama ultrasonda doktorumun söylediğinde göre bugün 5+3 günlük hamileyim. Sen ne zaman gördün ?
belki geç tutunma olmuşturBenimde sat 4 nisandı. Ona göre 5+6 yada 6+0 oluyor ama ultrasonda doktorumun söylediğinde göre bugün 5+3 günlük hamileyim. Sen ne zaman gördün ?
biten hafta söylenmiyo mu ? içine girilen hafta sayısı mı söyleniyo ?
kendimi 5. haftada sanıyodum 6. haftaymışım meğer kafam karıştı sat 9 nisan bende gidip takvime bakayım nası 6 hafta oldu
belki geç tutunma olmuştur
biten hafta söylenmiyo mu ? içine girilen hafta sayısı mı söyleniyo ?
Bana doktorum ultrasona göre 4+2 demişti geçen salı günü. Ultrason kağıdımda da öyle yazıyor zaten bak göstereyim.
:) Bi büyüyüp bi küçülüyorlarmı nedir anlamadım ki :)
Bana doktorum ultrasona göre 4+2 demişti geçen salı günü. Ultrason kağıdımda da öyle yazıyor zaten bak göstereyim.
aman da ultrasonunu yerim onundemek ultrasona göre belli oluyo
o zaman benim de yarın belli olucak. sata bakmıycaz yani :44:
karar veremediler kaç haftalık olmak istediklerine
bi de sen sat 4 nisan diyosun benim 9 nisan ama doğum tarihimiz arası 2 gün
nası hesapladın senben mi yanlış hesapladım yaw
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?