2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

Canım bugün 15 günlük olan bir bebek ziyaretine gittik, arkadaşım 40.günde bebek mevlüdü yapacağını söyledi. Benim de bilgim yoktu, anneme sordum, annemde aynı şeyi söyledi. Bebek 3.280 doğmuş, 400 gram almış olmasına rağmen çok minik, eline almaya korkuyor insan, ve hiçbir kıyafet, olmuyormuş, hepsi büyük geliyormuş..Bizim bebekler nasıl olacak bakalım:))

Aynı soru benim de kafamı meşgul ediyordu, bugün ziyarete gitiiğimiz aileye sordum, onlar da oto koltuğunu kullanamadıklarını, bebeğin oturur şekilde durduğunu ve kafasının düştüğünü söylediler. Ama bebek arabasının tam olarak yattığını, o şekilde daha rahat kullandıklarını söylediler. Bir de graco burun aspiratörü almışlar, bebek ağladığında ve nedenini bulamadıklarını, o alet ile burnunu temizlediklerini ve kocaman bir parça çıktığını ve sonra bebeğin sustuğunu söylediler. Mutlaka alın diye öneride bulundular. Sanırım Türkiyede graco burun aspiratörü satılmıyor(

kızlar 11.haftamda agrıyan bir dişim vardı suan 26.haftamın içindeyim o dişim az önce kırıldı
ceyrek dişim dibine kadar kırıldı napıcam ya
bir fikri olan var mı

Canım, diş ağrısı çok önemli, doktora gidene kadar karanfil veya zencefil ile ağrıyı dindirebilirsin, çok işe yarıyor. Ama mutlaka doktora git:))

Herkese merhaba,

Bir tane güzel bir bebek ile fit bir ayak resmi gördüm, onlar ne şeker öyle:))

Bugün arkadaşıma ziyarete gittik, 2 eylülde sezeryanla doğum yapmıştı. Kendisi de hekim. Bana önerdiklerini sizinle paylaşmak istedim.. Şimdiden meme ucuna badem yağı sür, dedi. O sürmüş ve hiç acısı olmamış, ben de bugün başladım sürmeye:))

Göğüs kalkanını çok övdü, süt boşa gitmiyormuş ve çamaşırın ıslanmıyormuş...

İlk günlerde emzirirken yanına eşinden başka kimseyi alma dedi, her gelen akıl veriyormuş, yok bebeği şöyle tut, yok böyle memeyi ver diye, çok canı sıkılmış, lohusalık sendromunun da etkisi ile baya ağlamış.

Bebek doğduğunda, bebeğin vücdunun etrafında koruyucu bir tabaka varmış, bu yüzden hastanedeki hemşireler bebeği yıkamamalarını, sadece silmelerini isteyin dedi. Onlar ikinci gün bebeği yıkattmışlar. Bir de hastanede tüm bebeklere hemen mama veriyorlarmış. Onlar asla mama vermelerini istememiş, bebeğin midesi zaten üzüm kadar hemen doluyor. O uyurken bile eşi, bebeğin emmesi için memesini vermiş. Eşi de, hekim, dediler ki, bizim bağırsaklarımızda yararlı bakteriler varmış, ama bebeklerin bağırsaklarında yararlı bakteriler 6 aydan sonra oluşmaya başlıyormuş, bu yüzden 6 ay anne sütü deniyormuş. Bebeğin bağırsakları mamayı ve suyu sindirecek durumda değilmiş, hem gaz yapıyormuş hem de gelecekte mide ya da bağırsak sorunu çekmesine neden oluyormuş. Aynı şeyi su içinde söylediler. Bana mantıklı geldi:))

Kızlar selamm
Bugün evlilik yıldönümümüzün şerefine kuzuma bişeyler almaya çıktık ayaklı pantolonlar, çıtçıtlı badiler aldım, şöyle 3-5 binim olsa da herşeyi alsam şu mağazadaki dedim bu gidişle her yeri badiyle doldurcam ben
Bebek arabası beğendim chicco'da bir tane. İndirimdeymiş bu aralar. Simplicity diye bir modeli, araba ve hem ana kucağı hem 13 kg'a kadar araba koltuğu olarak kullanılan bir parçası var ( eminim herkes biliyodur bu olayları da ben ilk defa baktığım için yeni öğreniyorum idare edin ) 600 lira dedi toplam. Ben çok beğendim onu alıcam galiba. Telefondan giriyorum o yüzden resim ekleyemiyorum ama çok beğendim

Ayyy teyzesi o güzel bebiş benim kızım mı yoksa
Çok faydalı deneyimler paylaşmışsın teşekkürler, gerçekten bu tarz şeyleri duymak önemli, çünkü çoğumuz deneyimsiz, ilk çocuklarımız olacak Allah nasip ettiyse. İnsan sudan çıkmış balık gibi olur, hele ki etrafın şöyle yap böyle yapma diyenlerle dolu olursa işimiz zor olur :44:

Evet canım senin kızındı:)) kendi gibi bahtı da güzel olsun:))
Evet, çok deneyimsiz olacağız. ilk günler çok ağlıyormuş bir de:)) hazırlayalım kendimizi:))

dişi ağrıyan arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun...
mutlaka doktora git daha gecikmeden çünkü dişçiler 2.trimestr da mudahale edebiliyorlar iğne vurabiliyorlar bu sebeple daha fazla gecikmeden çektireceksen ya da dolgu yaptıracaksan yaptır aksi halde son 3 aya girince mudahale etmiyorlar çok çekersin çünkü dayanılacak gibi değil...en yakın arkadaşım dişçi ondan biliyorum:)

Evet canım senin kızındı:)) kendi gibi bahtı da güzel olsun:))
Evet, çok deneyimsiz olacağız. ilk günler çok ağlıyormuş bir de:)) hazırlayalım kendimizi:))

Sağol canım Allah razı olsun, hepimizin kuzucuklarının bahtı kaderi güzel olsun, hepsi önce kendine sonra ailesine ve vatanına hayırlı insanlar olsun inşallah
İlk zamanlar çok ağladıklarını ben de duymuştum, anne karnında su içindeki hayattan dışarı çıkınca dış dünyaya alışmakta zorlandıklarını söylüyolar. Ağlasalar da bağırsalar da başımızın tacı olacak onlar, yeter ki sağ salim gelsinler

Canım, diş ağrısı çok önemli, doktora gidene kadar karanfil veya zencefil ile ağrıyı dindirebilirsin, çok işe yarıyor. Ama mutlaka doktora git:))

sagol canım dişim de agrı yok ama çürükmüş içi kırıldı diş biseyler yerken
yarın acık dişci bulurum insallah

Gunaydın kızlar erkencıyız bız:)

evet emzırme konusu bence de onemlı ... hastanedeyken bıle ben yanımda esımden baska kımseyı ıstemıyorum gecen bıle soyledım esıme.....kayınvaldem ve annem olur ama kımseyı ıstemıyorum ben emzırırken zaten ılk kez emzırecegım ve stres olurum.. evdeyken bıle emzırcegım zaman artık salonda olacagız hepımız ama sırtımı donerım :) ben bır de cekıngenım hem de oyle acıp emzıremem kımsenın yanında...

tabı kı kucucuk oluyordur onlar ama ben evdekı mısafırler gıtmeden yapmak ıstıyorrum o yuzden maalesef kucukken yapacagım okumayı zaten 7 kısı oluuruz herhalde...

Bana da dr soylemisti ilk 6 ay bebislere su verilmiyormus, sutteki su zaten yeterli geliyormus. Ama gazli bir bebekse 30 cc kadar milupanin anason cayi varmis, o veriliyormus.

Gobek bagi dusene kadar yikanmiyor, sadece siliniyor diye biliyorum.

Benim de kuzenimin oglu oldu cuma gun, dun gormeye gittik :) bebis 4450 gr oldugu icin 1 ay once sezeryanla alinmis. Tosuncuk :) yengem ameliyattan odasina gecer gecmez sutu gelmis, emzirmis. Umarim bizim de oyle olur.

Emzirme konusunda ise cok haklilar, ben simdiden esime anneme kvye soyledim, emzirirken herkes odadan ciksin dedim :)) bazen bir suru ziyaretcinin onunde emzirmek zorunda kaliyorlar, ben istemiyorum. Ozellikle kvm herseye mudahale eder, disari ciksin daha iyi :) Arkadasimda hemsireler soyleyip cikariyordu.

Bir de dun eczaci arkadasima sordum, kanamamiz icin eczanelerde ozel pamuk pedler varmis onlari kullanabilirmisiz. Orkid tarzi sentetik, hasta bezleri ise ozellikle sezeryan olacak olanlar icin ameliyat yerine degiyor.

ben de hasta bezı almayı dusunuyordum dogru eger sezeryan olursa deger ınsallah sezeryana gerek kalmadan normal dogum olur ben oyle ıstıyorum...emzırme konusu cok haklısın ben de kımseyı ıstemıyorum ama bunu nasıl dıyecegım

Onceden soyle canim bilsinler. Anneler ve esin ziyaretcileri cikarir zaten. Ben kvmin huyunu bildigim icin, epey de kalabalik olacagi icin, anne lutfen beni soylemek zorunda birakmayin, narkozun etkisinde olacam zaten soyleyeceklerimden mesul degilim dedim :))) annem hemsirelere soylesin, benim arkadasimda cikariyorlardi, ben de istemiyorum. Benim kvm kardesleri falan herseye yorum yapar, o hassas animda katlanamam.

Bir de burun aspiratoru icin, ben nagazadan alacaktim bir tane markasink unuttum. Bir bayan geldi, bunlar ise yaramiyor, eczanelerde bir marka var cok guzel dedi. Isimize yarayacak sanirim burun aspiratoru.

Ben oldum ve daha sonra duyduğuma göre şişli etfalde bir kadın öldü aminosentezde oyüzden çok iyi bir yere yaptır cok önemlı bir işlem ve sunu solemelıyım kı hayat bir ince ıplık her an herşey olabiliyor.işelmde acı hissediyorsun canlı canlı yapıyor bıçak sokuyor gıbı cubuk bıseyle sıvı alınıyor Allah yardımcın olsun

Ama sana çok iyi bir doktor bakabılırım artık doktor ustası oldum :) gitmediğim yer kalmadım sımdı cok tatlı bır prof doktorum var kendısıne hayatımı borçluyum

Soracagın bırsey olursa yaz yardımcı olmaya calısırım

Kızlar merhaba bende şubat annesi olucağım inşallah . Aranızda hiç amniyosentez olan varmı ???

bir ay önceden 4450gr mı masalllaaahhh
daha dursa 6 kilo falan olurmus deemekki
yengen neyle beslemiş biliyomusun cok merak ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…