2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451

canım benim doğum ne kadar sürcek ki kenedi doktorun çok uzak değilse kendi doktoruna git doğumdan çıkınca görürsün mutlaka rahatlıcaksan eğer öyle yap ama tekrar söylüyorum sankın netten hiç bişeye bakma bende senin yaptığını yapıyorum sonra doğrusunu öğrenince ahhh kafam diyorum kendi kendimi üzdüm mutlaka aklın orda şuanda ama iyi düşün doğuma kadar geçicek bişeymişde çok şükür başka bi sorunumuz yokmuş de

bilgecim sevginin pipicanınada aynısını dedi doktor inan ki geçici,ıhiranur lütfen cnm iyi düşün iyi olsun ben seni çok karamsar gördüm
aslında doktordan çıktığımda iyiydim eve geldim internete baktım down sendromu felan diyor dedim ne alakası var böbrek büyümesiyle
tabi herkesin farklıdır ama insanın kafasına takılıyor birde ben 3 lü test yaptırmadım 2 li yaptırdım temiz çıkmıştı 3 lüyüde yaptırmadım kafama takıldı ense kalınlığımızda güzel çıkmıştı kalbine felan baktı gösterdi bize iyi dedi ağzını felan kapayıp açıyordu çok tatlıydı tek tek inceledi parmaklarını saydı ayaklarına baktı sadece böbrekte genişleme var dedi sol böbrekte onuda takibe alacağız dedi olumsuz birşey söylemedi benimde bir bilgim yoktu birşey soramadım internetten baktım bebek sıvısız kalırsa erken doğum riskiymiş anne karnındada geçebiliyormuş ama down sendromu okudum o kafama takıldı.eşim neyden kaynaklı dedi ALLAH vergisi olabiliyor dedi açıklama yapmadı doktor.

Cnm şöyle birşey var ultrasonda down sendromundan şüphelendiren bulgular diye bunlar beyinde kist,kalpte parlak nokta,beyin boşluğunda genişleme,böbrekte genişleme,parlak görünümlü barsaklar vs gibi
Bunlardan çok sayıda bir arada olursa down sendromu şüphesi artıyor ama tek tek olmasının. Down açısından anlamı yok
Tabi ki down ın kesin tanısı amniosentez veya anne kanında bebek hücresinden bebeğin DNA sını elde edip bakmak ama bunun için de güçlü şüphe lazım
2li test yaptırsan için biraz daha rahat olurmuş ama sırf böbrek geniş diye kimse down vs demez diyemez zaten
Sadece takip denir ki ilerde sorun olmasın ki çoğunlukla da olmuyor
Benim arkadaşımın ablası ilk aklıma gelen takip sırasında geçmişti

Ay bi de ikili testin normalmiş hiç korkma sen ya hiçbişi yok
Böbrekte genişlemeye sıvısızlığın alakası yok o çok ileri genişlemelerde böbreğin artık çalışmadığı durumlar için çok ender görülüyor

Canımkendini yemeşimdi, interneti boşver neler neler yazıyor...bak kaç kişinin başına gelmiş, doktorun rahat geçecek diyo üzme kendini de bebişi de..

çok şükür diğer organlarda yani dediğin sıkıntılar yok bende internetten okuyunca şaşırdım hepsi birden olunca down şüphesi artar haklısın
doktorda takip dedi zaten açıklaman için çok sağol canım...2li test tam kan tahlili değilmi onu yaptırmıştım temiz çıkmıştı.

Bu arada merhaba herkese
Anneler bizdeydi çok nette takılmadım
Özlemiştim buray okumayı
Burada değilkeeen

Kendime lcw den 2 kot,bir eşofman altı,ince kazak ve buzlar aldım artık kıyafetim yok diye ağlayamayacağım
Internette çok bakınız durdum aslında çatlağa özel dünya para verip bişi almayacaktım ama bella b çatlak kremi aldım dedim deneyeyim
Bir de ben ve eşim iki deli o kadar erken doğum riskimiz varken nasıl cesaret ettiysek indirimleri güzel,kaçırmayalım diye bebikin beşik ,araba ve ana kucağını aldık inş sağlıkla kullanırız çok korkuyorum bişi olur hevesimiz kalır diye ama aldık gitti
2. Düzey ultrason yaptırdık kanama alanı,rahimde bol kasılma olmadı dışında bebekte bişi çıkmadı ama dinlenmeye devam,riske devam dendi maalesef

Bu arada perdurable göbeğin çok tatlı cnmm

ense kalınlığımız 2 li testimiz ve bugün bakılan diğer organlarımızda sıkıntı yok çok şükür içim rahatladı biraz böbrek genişlemesi dedi doktor tek oda geçiçci birşey olur inşallah.2 li test tam kan tahlili demi canım.

2li testte ense kalınlığına ve kanına bakıyorlar ona göre bir kağıt veriyorlar
Bak benim de bebekte barsaklarda parlaklık vardı,bu gidişimde yoktu
Bu kadar takma kafana,takılacak bişi de yok hele 2 il test temizse daha ne olsuunn

Canımkendini yemeşimdi, interneti boşver neler neler yazıyor...bak kaç kişinin başına gelmiş, doktorun rahat geçecek diyo üzme kendini de bebişi de..
çok sağolun canım şimdi doktorum doğumdaymış tekrar telefon açıp bilgi alacağım ALLAHım dermansız hastalık vermesin inşalllah hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin...

onları yaptırdım şükür temiz çıkmıştı testlerim bana bir ay sonra gel dedi şeker yüklemesi yapılacak inşşallah gittiğimde düzelmiş olur ALLAHIM.

çok sağol canım bakmayacam internete artık hazır türlü türlü şeyler var tek böbrek büyümesi ALLAH esirgesin down sendromuna yol açmaz bir arkadaşda açıklamasını yaptı sağolsun.bir saat sonra çıkacakmış doğumdan önce telefon açayım diyorum hayırlısı artık

selam kızlar biz geldik kabuslarla uyanmaya alışmış olan ben bugün ağlayarak uyandım beni zorla başka bi dr sezeyana alıyodu ben ağla ağla bi hale geliyorum demezmi bebek çıkmıyo diye nasıl çıkaramıyosun diye bağırıyodum kadına neyseki rüyaymış :) kahvaltımızı yaptık kontrolümüze gittik kızımın kız olduğunu teyit ettik tekrar kocaman olmuşu 370 gr mız böbreğimizin tekinde genişleme varmış hafiften yüzde 90 kaybolur dedi dr ama yinede takipte olacakmışız bide benim kız ters durmakta inatçı dr sol tarafına yat düzelsin artık 1 aydır tepe üstü duruyo bu kız dedi bizde haberler böyle kızımıda gördüm daha ne istiyim

Canım üzme kendini lütfen. Birincisi bende ilk zamanlar devamlı netten araştırma yapıyordum. yapılan testlerde doktor herşey iyi demesine bile rağmen.
Ama anladım ki internet faydalı olduğu kadar zararlıda. dovn sendromu 2li testte yapılıyor zaten. temiz cıktı dıyorsun ona hıc takma kafanı.
eğer ısrarla doktorla görüşmek ıstıyorsan bekle kendı doktorunla gorus. şimdi hiç tanımadığın bır doktorla gorusmenın faydası olacağını sanmıyorum.

Günlerdir eşime bile aynı şeyi soyluyorum. Eskiden bu testler yoktu. Annelerımız belkı daha rahattı. Bu durumlar belkı bız anne karnında bıze de oldu ama annelerımız teknolojiden dolayı bılmıyordu. Fakat bız her adımı takıp ettıgımızden bazen gereksız seylerı ogrenıyoruz.

Kalbini ferah tut Allaha sığın dua et. Bizimde dualarımız hep var unutma. İnternette hamıleleiğimizle olacağımız en güzel yer burası. Genel bılgılerle dolu sayfalar değil. Hepimiz suan güncel yaşıyoruz hamılelıgımızi.
Ve şahsen ben en güzel bilgileri sizlerden alıyorum. Rabbim hepimizin bebeklerine sağlık sıhhat versin..

Ya evet.. işte tecrübe ortada zaten. ben ilk olarak 1 paketten fazla kesınlıkle düşünmüyorum zaten. cunku her bebişin kilosu aynı değil. bezlerde az para değil yazık olur alınıp kullanılmayanlara. benım çevremde mınısde yok yazık cope gıder. ben bittikçe alınırdan yanayım.

evet cok pahalı kremler vs var. kesinlikle katılıyorum. ben almadan once nette cok araştırdım. kremden ziyade bana yağlar mantıklı geldı. cunku daha yoğun hem kullanımı daha bereketlı olur dedım :))) hemde daha ıyı nem verır. benım aldığım yag 25tl.dı. daha yarısına gelmedim bıle. ben hamılelık boyuca 2 şişe gıder dıyordum ama bu şişe doğuma kadar işimi görecek gibi.
Bebe yağı hazır varsa evde ıyı fıkır. ama ekstra alıcaksan bu yağıda tavsıye ederim. bebey aglarıda 15-20 tl zaten.
Annende var dıye bende olur dıye düşünme. benım ten rengım tıpatıp annem. ama vücut yapım ellerım ayaklarım hep anneannem. hiçbirşey olmasa evde ne varsa sur derim sen onlemını al da %100 olmasada cok çıkmasını illaki etkilersin.

bende tam böbrek genişlemesinden bahsediyordum hoşgeldin cnm bizimde sol böbrekte genişleme çıktı inşallah geçer hayrlısıyla...internetten birşeyler okudum etkilendim bir daha bakmayacam hazır canımı sıktım boş yere bilgili arkadaşlarım bilgilendirdi beni sağolsun varolsunlar....

Hoşgeldiniz kızzzzzlarrrr :)

ahh o rüyalar yok muuuuu.. kaç kere doğurdum rüyamda, kac kere doğuma gıttık :))))

en son rüyamda ellerinden tutmuş ustunu giydiriyorduk eşimle:)))) Hasretten oluyor sanırım bu rüyalar ben cokkkk ozluyorum miniğimi

Rabbim sağlıkla kavuştursun bebişlerimizle bizi inşallah..
Maşşalahhh ona kilosuda güzelmiş fıstığın. Annesı sende yat soluna ama artık. belki dönmek istiyor sen soluna donmedıgınden donemıyor

hoş geldin canım ne mutlu sana kızçeni görmüşün maşallah size
bu saçma sapan rüyalar hamilelik boyu sürücek sanırım ne hormon varmış bizde de ya rüyaları bile etkiliyo artık

geçer allahın izniyle hiç takma ciddi olsa dr söylerdi zaten doktoruma sonsuz bi güven içerisindeyim o geçer diyosa Allahın izniyle geçer. internetten de araştırma boşgeç bebişlerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza alıcaz inşallah moralini yüksek tutmaya bak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…