sağol canım içimi rahatlatmaya çalışıyorum ama çıkmıyor kafamdan doktorumu aradım kafamdaki soruları sormak için doğuma girmiş başka bir doktora mı gitsem diyorum içimin rahatlaması için interneti okudum daha kötü oldum hazır
aslında doktordan çıktığımda iyiydim eve geldim internete baktım down sendromu felan diyor dedim ne alakası var böbrek büyümesiylebilgecim sevginin pipicanınada aynısını dedi doktor inan ki geçici,ıhiranur lütfen cnm iyi düşün iyi olsun ben seni çok karamsar gördüm
ben 2 li 3 lü test yaptırmadım şimdi geldim intenetten araştırdım daha kötü oldum doğumdan sonra geçer deniliyor bir başka yerde down sendromu diyor bu kafama takıldı böbrekle down sendromunun ne ilgisi var anlamadım moralim bozuldu.
aslında doktordan çıktığımda iyiydim eve geldim internete baktım down sendromu felan diyor dedim ne alakası var böbrek büyümesiyle
tabi herkesin farklıdır ama insanın kafasına takılıyor birde ben 3 lü test yaptırmadım 2 li yaptırdım temiz çıkmıştı 3 lüyüde yaptırmadım kafama takıldı ense kalınlığımızda güzel çıkmıştı kalbine felan baktı gösterdi bize iyi dedi ağzını felan kapayıp açıyordu çok tatlıydı tek tek inceledi parmaklarını saydı ayaklarına baktı sadece böbrekte genişleme var dedi sol böbrekte onuda takibe alacağız dedi olumsuz birşey söylemedi benimde bir bilgim yoktu birşey soramadım internetten baktım bebek sıvısız kalırsa erken doğum riskiymiş anne karnındada geçebiliyormuş ama down sendromu okudum o kafama takıldı.eşim neyden kaynaklı dedi ALLAH vergisi olabiliyor dedi açıklama yapmadı doktor.
aslında doktordan çıktığımda iyiydim eve geldim internete baktım down sendromu felan diyor dedim ne alakası var böbrek büyümesiyle
tabi herkesin farklıdır ama insanın kafasına takılıyor birde ben 3 lü test yaptırmadım 2 li yaptırdım temiz çıkmıştı 3 lüyüde yaptırmadım kafama takıldı ense kalınlığımızda güzel çıkmıştı kalbine felan baktı gösterdi bize iyi dedi ağzını felan kapayıp açıyordu çok tatlıydı tek tek inceledi parmaklarını saydı ayaklarına baktı sadece böbrekte genişleme var dedi sol böbrekte onuda takibe alacağız dedi olumsuz birşey söylemedi benimde bir bilgim yoktu birşey soramadım internetten baktım bebek sıvısız kalırsa erken doğum riskiymiş anne karnındada geçebiliyormuş ama down sendromu okudum o kafama takıldı.eşim neyden kaynaklı dedi ALLAH vergisi olabiliyor dedi açıklama yapmadı doktor.
Cnm şöyle birşey var ultrasonda down sendromundan şüphelendiren bulgular diye bunlar beyinde kist,kalpte parlak nokta,beyin boşluğunda genişleme,böbrekte genişleme,parlak görünümlü barsaklar vs gibi
Bunlardan çok sayıda bir arada olursa down sendromu şüphesi artıyor ama tek tek olmasının. Down açısından anlamı yok
Tabi ki down ın kesin tanısı amniosentez veya anne kanında bebek hücresinden bebeğin DNA sını elde edip bakmak ama bunun için de güçlü şüphe lazım
2li test yaptırsan için biraz daha rahat olurmuş ama sırf böbrek geniş diye kimse down vs demez diyemez zaten
Sadece takip denir ki ilerde sorun olmasın ki çoğunlukla da olmuyor
Benim arkadaşımın ablası ilk aklıma gelen takip sırasında geçmişti
Ay bi de ikili testin normalmiş hiç korkma sen ya hiçbişi yok
Böbrekte genişlemeye sıvısızlığın alakası yok o çok ileri genişlemelerde böbreğin artık çalışmadığı durumlar için çok ender görülüyor
çok şükür diğer organlarda yani dediğin sıkıntılar yok bende internetten okuyunca şaşırdım hepsi birden olunca down şüphesi artar haklısın
doktorda takip dedi zaten açıklaman için çok sağol canım...2li test tam kan tahlili değilmi onu yaptırmıştım temiz çıkmıştı.
çok sağolun canım şimdi doktorum doğumdaymış tekrar telefon açıp bilgi alacağım ALLAHım dermansız hastalık vermesin inşalllah hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin...Canımkendini yemeşimdi, interneti boşver neler neler yazıyor...bak kaç kişinin başına gelmiş, doktorun rahat geçecek diyo üzme kendini de bebişi de..
2li testte ense kalınlığına ve kanına bakıyorlar ona göre bir kağıt veriyorlar
Bak benim de bebekte barsaklarda parlaklık vardı,bu gidişimde yoktu
Bu kadar takma kafana,takılacak bişi de yok hele 2 il test temizse daha ne olsuunn
çok sağol canım bakmayacam internete artık hazır türlü türlü şeyler var tek böbrek büyümesi ALLAH esirgesin down sendromuna yol açmaz bir arkadaşda açıklamasını yaptı sağolsun.bir saat sonra çıkacakmış doğumdan önce telefon açayım diyorum hayırlısı artıkcanım benim doğum ne kadar sürcek ki kenedi doktorun çok uzak değilse kendi doktoruna git doğumdan çıkınca görürsün mutlaka rahatlıcaksan eğer öyle yap ama tekrar söylüyorum sankın netten hiç bişeye bakma bende senin yaptığını yapıyorum sonra doğrusunu öğrenince ahhh kafam diyorum kendi kendimi üzdüm mutlaka aklın orda şuanda ama iyi düşün doğuma kadar geçicek bişeymişde çok şükür başka bi sorunumuz yokmuş de
merhabalar herkese bugün doktordan geldim canım çok sıkkın ayrıntılı ultrasonda bebeğimin bir böbreğinde genişleme çıktı doktor kontrol altında olacaksın ya anne karnında yada doğumda geçer dedi.of bir bilgim yok çok korkuyorum ya internetten araştırdm genelde erkek bebeklerinde görülüyormuş bol sıvı tüket dedi doktor başına böyle birşe gelen varmı etrafınızdan...
sağol canım içimi rahatlatmaya çalışıyorum ama çıkmıyor kafamdan doktorumu aradım kafamdaki soruları sormak için doğuma girmiş başka bir doktora mı gitsem diyorum içimin rahatlaması için interneti okudum daha kötü oldum hazır
bebiş tombiş doğarsa 2 bile gitmiyoyaşadım biliyorum 1. paket biter bitmez 2 numaraya geçtik hatta 2 arkadaş bebek görme hediyesi yenidoğan bez getirmişler onlarıda başka arkadaşlarıma verdim kullanamadık
ıslak mendil alınabilir en kötü ihtimal yıkayım kullanırsın ki ben ve etrafımdaki herkes öyle kullanıyo
aslında doğru sölüyosun da ne bilim ne pahalı kremler kullanan arkadaşlrım oldu yine de çatladılar benim anneminde karnı çok çatlak o yüzden diyorum bende ne sürsem çatlıcam pahalı kremlere para vermek istemiyorum işte kakao ve badem yağı almıştım onuda çok kısa sürdüm ama bebek yağı alıp içine kakao yağı karıştırıp kullanmayı düşünüyorum bakalım faydası olursa artık
Canım yazdın mı sen doktordan sonra ben görmedim mi yazmadın mı? Nasılsınız?
selam kızlar biz geldikkabuslarla uyanmaya alışmış olan ben bugün ağlayarak uyandım beni zorla başka bi dr sezeyana alıyodu ben ağla ağla bi hale geliyorum demezmi bebek çıkmıyo diye nasıl çıkaramıyosun diye bağırıyodum kadına neyseki rüyaymış :) kahvaltımızı yaptık kontrolümüze gittik kızımın kız olduğunu teyit ettik tekrar kocaman olmuşu 370 gr mız böbreğimizin tekinde genişleme varmış hafiften yüzde 90 kaybolur dedi dr ama yinede takipte olacakmışız bide benim kız ters durmakta inatçı dr sol tarafına yat düzelsin artık 1 aydır tepe üstü duruyo bu kız dedi bizde haberler böyle kızımıda gördüm daha ne istiyim
selam kızlar biz geldikkabuslarla uyanmaya alışmış olan ben bugün ağlayarak uyandım beni zorla başka bi dr sezeyana alıyodu ben ağla ağla bi hale geliyorum demezmi bebek çıkmıyo diye nasıl çıkaramıyosun diye bağırıyodum kadına neyseki rüyaymış :) kahvaltımızı yaptık kontrolümüze gittik kızımın kız olduğunu teyit ettik tekrar kocaman olmuşu 370 gr mız böbreğimizin tekinde genişleme varmış hafiften yüzde 90 kaybolur dedi dr ama yinede takipte olacakmışız bide benim kız ters durmakta inatçı dr sol tarafına yat düzelsin artık 1 aydır tepe üstü duruyo bu kız dedi bizde haberler böyle kızımıda gördüm daha ne istiyim
bende tam böbrek genişlemesinden bahsediyordum hoşgeldin cnm bizimde sol böbrekte genişleme çıktı inşallah geçer hayrlısıyla...internetten birşeyler okudum etkilendim bir daha bakmayacam hazır canımı sıktım boş yere bilgili arkadaşlarım bilgilendirdi beni sağolsun varolsunlar....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?